JUMALAITA

miks toodetakse igasugust saasta?

14. detsember 2020

Ma käisin eile Täitsa Pekkis podcastis juttu rääkimas ja seal nad küsisid mu käest, et mis ma arvan, miks toodetakse igasugust tühja meediat. St miks toodetakse, on arusaadav – eks ikka selle pärast, et rahvas tarbib. Kui keegi seda jura ei loeks ja vaataks, ei tehtaks ka enam. Aga miks siis seda tarbitakse? Ma konkreetselt arvan, et selline nn tühi “meelelahutus” (mida on ilmselt ka minu blogi lugemine, haha) on selles suhtes hea augutäide, et mitte jumala eest iseendaga tegeleda, oma probleeme matta jne. Tore ju telekas lahti lüüa ja sealt midagi ajulagedat vaadata. Inimesed on kurvad ja masendunud ja väsinud, arvan ma. Vähemalt linnas ringi liikudes on küll pooltel eriti mossis ja kurb nägu ees.

Ma ei ütle, et ma seda ise teinud ei ole. Kui ma eraldi kolisin, siis ma vist esimese nädala lamasin apaatselt teleka ees ja vaatasin sajandat korda elus kõiki Sõprade osi. Sest ma ei suutnud mõelda, teha, tegutseda, tahtsin lihtsalt olla ja vegeteerida.

Seega ma nagu mõistan, miks see eluke meil selline on, aga vahepeal ajab suht kettasse ka. Isegi Rannamaja viimase episoodi peale ei teinud ma nii palju nägusid, kui siis, kui eile sõbranna juures nad mulle telekast sellise sita, nagu Klatsiminutid peale panid. Põhimõtteliselt on saate poindiks see, et vaene Anu Saagim ja Sten Talivee on kokku pandud ja siis nad istuvad kuskil laua taga ja võtavad kuude kaupa ette “kuumad uudised”. Maikuu kuumimate uudiste seas oli siis ka ….trummipõrin… Kardo vasektoomia. Kus siis helded saatejuhid rääkisid justkui faktina, et MINA sundisin Kardot sinna minema (kuigi konkreetselt sada korda on räägitud, et see oli Kardo otsus, Kardo valik ja tema tegemine, mitte minu soovitus või idee). Hästi sõbralik ja tore on kuulata lauseid, et “pissib nüüd läbi kõrre” ja “kohitsesin ta ära nagu kõutsi ja siis veel takkaotsa jätsin maha kah!”.

Ausalt, ma ei suuda nii palju debiilse jutu peale isegi facepalmida, kui tahaks. Olgem ausad, ma ei viitsi elusees mingit kollast meediat nagunii tarbida ja lugeda, aga nüüd tuleb välja, et on vaja lausa saadet, kus väike poiss ja vana daam mingit soga suust välja ajavad, justnimelt nende samade “kõmuudiste” peale. Ma isegi ei tea, kas selle saate eest tuleb maksta, või kes seda üldse teeks, aga nagu veidi piinlik oli kogu see teema. Kas see peaks olema mingit sorti saade, mida on uhke juhtida? Kas see peaks humoorikas olema? Kas see peaks üldse mingit sorti meelelahutus olema? Ma ei tea, minu meelest tundub lihtsalt suvalt inimeste mõnitamine, mis on suht naljakas, sest Sten Talivee on ise oma instas öelnud:

“Loevad naeratused, ilusad hetked ja armastus. Minu maailmas ei ole kohta halvustamisel ega vihal. Mina hoolin ja soovin, et minust hoolitakse. “

Aga kedagi kastreeritud kassiks, kes varjupaika visatud on, selle eest ET TA EI SOOVINUD ENAM LAPSI, SEST TAL ON NEID FREAKING KOLM TÜKKI, on super mitte halvustamine, vaid tõesõna, hoolivus, sõbrad. Hoolivus.

Üldse minu arust see nii vana teema, sada korda läbi nämmutatud. Aru ma ei saa, mis häda kõigil selle kardo peenisega on. Olite ise plaaninud temaga muidu lapsi kütta v, et nii suur asi sellest tehtud on.

Kes mu eilsed instastorysid nägi, siis ma seal suht veinise peaga juba ütlesin paar kurja sõna, sest ma olin niiii närvis sellise debiilsuse peale. Ja täna, kohe üldse mitte veinisena, olen ikka vihane ja ausalt öeldes pettunud kah, sest inimesed on lihtsalt nii tondid. Käivad ja leelotavad oma live, laugh love sitta ja siis ise mõnuga saevad teiste eludes, et ikka saaks halvasti öelda ja mõnitada.

Ok, rant over, hakkan parem süüa tegema, et mitte vihainsulti saada, või kellelegi veel halvemini öelda. See siin on veel suht vaoshoitud minu poolt 😀

Loe ka neid postitusi!

33 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Sassuke 15. detsember 2020 at 22:41

  Ma pole kunagi aru saanud, mis värk kõigil Kardo vasektoomiaga on. Kes soovib temalt last saada, siis see võimalus on ju olemas. Ei ole ju, et oi äkki kahetseb ja tahab veel kunagi lapsi ja ei saagi. Saab küll! Tuleb küll kunstliku viljastamise kasuks otsustada, aga vahet pole ju ses suhtes.

 • Avatar
  Vasta Marleen 15. detsember 2020 at 19:25

  Väike poiss ja vana daam ?????? haahaahaahaaaaaa!! ?

 • Avatar
  Vasta Gerttu 15. detsember 2020 at 08:53

  Ma ei teadnudki, et selline saade üldse eksisteerib ja õnneks nüüd tean sellest ringiga mööda minna 😀 Ma ei kannata sellist ila

 • Avatar
  Vasta Mia 14. detsember 2020 at 23:52

  Nüüd Anu sai õhtu saateses seda konti edasi pureda “Kerdo” – ilmselgelt üritas sarkatsiline olla – ei tulnud väga välja ?

 • Avatar
  Vasta Katre 14. detsember 2020 at 21:31

  Annad siis menti? ?

  • Mallu
   Vasta Mallu 14. detsember 2020 at 23:06

   Ei

 • Avatar
  Vasta Inks 14. detsember 2020 at 21:04

  kas riigikogu ikka kogunes, et kardo vasektoomia üle otsus teha!?

 • Avatar
  Vasta Aaa 14. detsember 2020 at 20:54

  See talivee on jah …. (ei saa öelda, muidu saadetakse sarv kaela). No kahepalgeline tûûp. Sa võiks ju ka seda kohtusse kaebamise taktikat kasutada nagu paljud.

  • Mallu
   Vasta Mallu 14. detsember 2020 at 21:00

   Ei viitsi

 • Avatar
  Vasta K 14. detsember 2020 at 19:17

  See noormees tundub nii kahepalgeline oma “headus ja hoolivus” jutuga. Käitumise põhjal tundub paras uss olevat.

  • Avatar
   Vasta meow 14. detsember 2020 at 21:45

   Ahh, lihtsalt laps veel

 • Avatar
  Vasta Liis 14. detsember 2020 at 16:43

  Vihasena ei tohi süüa teha, ei tule maitsev?.
  Aga jah, see sitt, mida nad seal tootsid on üle mõistuse… Inimesed tehku endale kõigepealt selgeks, mis see vasektoomia üldse on. Ja sellise asja kohta mögiseda on väga nõme. Ma pidasin Saagimist rohkem lugu ikka, ei saa aru, miks ta sellist jura on hakanud tegema ?‍♀️

 • Avatar
  Vasta Kristi 14. detsember 2020 at 16:19

  Hästi kurb on, et vajalikust ja lihtsast protseduurist on Eesti ühiskonnas tehtud mingi farss, selle asemel, et tähelepanu pöörata selle vastutustundlikkusele ja positiivsusele.
  Aga kuna vasektoomia on teadlike inimeste teema, siis reaktsioonide põhjal võib siit lihtsad järeldused teha.

  Ja kes ikka veel mõtleb, et issand jumal, vaene mees, siis – kui mees teeb ise otsuse, sest tal on juba kolm last, kes on vaja üles kasvatada, koolitada, neile igas mõttes toeks olla ja ta annab endale aru, et ta ei soovi rohkem lapsi, ei praeguse ega võimalike tulevaste naistega, sest – kolme lapse kvaliteetne üleskasvatamine on piisav väljakutse, siis suur respect selle mehe ees.
  Minu mees otsustas u 10 a tagasi kui see teema Eestis veel väga uus oli ja olles kuulnud, et antud protseduur läänes vägagi populaarne on, sama teha, sest esiteks – meil on juba kolm last ja ta ta ütles selgelt, et ei soovi rohkem lapsi ka siis kui võimalik keskeakriis peale peaks tulema ja teiseks, ma olin kogu aeg hädas rasestumisvastaste vahenditega.
  10 a hiljem võin kinnitada, et mehe mehelikkusele ei mõju tehtud protseduur kohe mitte mingit moodi. Kõik on super. Suure boonusega – pole vaja muretseda võimaliku raseduse pärast.
  Aga ega need, kes lapsi teha vohmivad ja need siis emade üles kasvatada jätavad või siis need naised, kes iga isasega uue lapse saavad ja siis käsi pikalt ees, riigilt toetust nõuavad, saagi aru saama, et me ikka vastutame ise nende laste eest, kelle me ilmale aitame.

  • Avatar
   Vasta Vaike 14. detsember 2020 at 17:52

   Muidu kõigega nõus, aga netikommentaatoreid ja neile suunatud meelelahutust kogu Eesti ühiskonnale ei laiendaks. Mida intelligentsem inimene, seda vähem ta lärmab lihtsalt, ja vastupidi.

 • Avatar
  Vasta Kristina 14. detsember 2020 at 16:14

  Mitte ainult ei tundu mõnitamisena, vaid see ongi seda, avalik kiusamine. Õudne.

 • Avatar
  Vasta Tyy 14. detsember 2020 at 16:03

  ja milleks see “reklaam” neile saadetele? Ma ei teadnud neist mitte muhvigi ja nüüd võitlen siin endaga, et mitte minna vaatama millest sa pajatad. Sa ise ei lase sel Kardo peenise laimul vaibuda, Hoiad aga teemat “kuumana.” Kirjaneitsina tead väga hästi. mis mõju on siin ühest koma teisest pajatada.
  Muus osas on sul õigus, inimesed tarbivad sinu blogi, kollast kirjandust jne oma probleemidest eemaldumiseks. Nii tugev tunne on saad aru et mul on kõik hästi võrreldes …. X -ga. Loomulikult on see “heatunne” näiline ja vaid hetkeks ega vii kuhugi edasi. Meist enamik vajab vahel oma mõistuses ja tunnete eest ära põgenemise võimalust. Lähim abi on sukelduda teiste maailmavalusse.
  Aga kui see “vahel “muutub pidevaks, on asi parlanksist väljas ja kisub kiiva. Mõnikord juhtub nii, et inimene vihastab enda peale ja võtab end kokku aga mõnel jätkub peitusemäng iseendaga, saatjaks lõputuhulk vabandusi endale. Aitab mis ma siin passin ja heietan, tõusen ja hakkan tegutsema. Tsauki.

 • Avatar
  Vasta SaagimMaha 14. detsember 2020 at 15:41

  Tnx Mallu,
  Sellisest solgitootmisest ei teadnud ma enne eilset storyt midagi ?

  • Mallu
   Vasta Mallu 14. detsember 2020 at 15:59

   ega sa paljust just ilma ei jäänud 😀

   • Avatar
    Vasta SaagimMaha 14. detsember 2020 at 16:05

    No mitte et ma ilma jääks millegist ?
    Aga kuna mulle meeldib trashtv ja muu säärane, vaatan ma 12 kuu tagapanemised üle ja jään aina lollimaks ?
    Poleks sa sellele reklaami teinud, oleks parem olnud

 • Avatar
  Vasta Mar 14. detsember 2020 at 15:32

  Just Triinu-Liis jagas Instas ,et nendest oli seal juttu …no kui Sten veel ta parim sõber siis ma ei tea…Laseb Saagimil õelda et Justin on loru vms mille peale Sten vastas et ära ytle nii et ilus mees on…no sellesmõttes et midagi toetavat kyll sealt minu arust ei tulnd …keeruline seletadagi…aga noh eks teised teavad ju ikka paremini kui te ise ??

 • Avatar
  Vasta Pille 14. detsember 2020 at 15:15

  No Steni orientatsiooni teades, siis võis ta muidugi Kardo peenise pärast muret tunda küll.
  Aga kui tõsiselt rääkida, siis äärmiselt piinlik oli kuulata, eriti piinlik, kuna antud härra võitles hiljuti veel netikiusamise vastu ühe kuulsa blogijaga, kes härra Sarvega koos Perekooli netikiusajad kohtusse tahtis anda ja iga päev “kõik inimesed on ilusad ja head” p*ska oma IG seinale lajatas. Täpselt samasugune uss, nagu kõik teised reaalsuses.

  • Mallu
   Vasta Mallu 14. detsember 2020 at 15:25

   Sten pole vist Kardo maitse. Too much penis.

 • Avatar
  Vasta Vaike 14. detsember 2020 at 15:15

  Kardo peenis on ON avalikkuse asi ja selle küsimuse kohta tulnuks teha referendum, mitte et mingi Kardo ise omaette ostsutab (ok, fain, Mallu otsustas, eksole), mida oma peenise ja eluga üleüldse peale hakkab.

  • Mallu
   Vasta Mallu 14. detsember 2020 at 15:24

   Krt, sry ma enne ei teadnud 🙁

 • Avatar
  Vasta S 14. detsember 2020 at 15:13

  Ma ei mäleta kas ma seda toona ütlesin aga mu poolt suur respekt sulle ja Kardole et see vasektoomia nii avalikult käis, ma olen Eesti rahva üle üsna pettunud (aga kahjuks mitte eriti üllatunud) et nii lolle kommentaare tuli, ja et seal saates neid veel kordama pidi. Siiski, te tegite suure tüki tänamatut tööd rahva teadlikkuse tõstmiseks. Ei pea soovimatust rasedusest hoidumine ainult naiste kaelas olema – eriti praeguses poliitilises kliimas – igaüks tehku ikka kõik endast oleneva vastavalt oma olukorrale. Ja vasektoomia on sellises olukorras igati tip top valik.

  • Avatar
   Vasta Katarina 15. detsember 2020 at 13:37

   Samad sõnad, ma pettusin ka ikka korralikult Eesti ühiskonnas. Eriti “naljakas” veel arvestades seda abordijama mida juba tükk aega üles kedratakse.

 • Avatar
  Vasta meow 14. detsember 2020 at 15:11

  Sten jäi viisakaks, Saagim paneb meelega puid alla alati, aga no ebameeldiv on küll kogu see show

 • Avatar
  Vasta Grete 14. detsember 2020 at 15:01

  Aga see on konkreetne LAIM ja valeinfo ju, mida nad tõepähe vatravad seal. Reaalselt, kui mul oleks vahendeid ma võtaks küll ette selle teema, kasvõi tõesti härra Sarve abil. Sind on nii palju huiatud mitte millegi pärast, aga need saavad karistamatult sellist sodi toota?

  • Mallu
   Vasta Mallu 14. detsember 2020 at 15:24

   On küll jah, aga ausalt mul on oma eluga muud teha, kui selliste inimestega enda aega raisata. Randin korra ära, elan edasi, nemad kahjuks jäävadki ilmselt sellele tasemele, ega ma seda muuta saa 😀

 • Avatar
  Vasta Annika 14. detsember 2020 at 14:57

  Jep, nõustun. On ju vanassõna, et ära tee teistele seda, mida sa ei taha, et sulle tehakse. Seega jah, just sõna sõnalt peab seda järgima. Mitte nii, et ise torgin teisi ja siis hädaldan miks teised nii nõmedad ja mitte tolereerivad on.

  • Mallu
   Vasta Mallu 14. detsember 2020 at 15:00

   amen!

 • Avatar
  Vasta Kerli 14. detsember 2020 at 14:45

  Mingi hetk undub, et Saagim ise väga oma arvamust ja teadmisi ei taha avaldada, ainult üldist juttu, mida netikommentaatorid nagunii juba räägivad. Paneb rohkem selle nooruki tanki ja uurib temalt kõmu. Nagu kasutatakse ära seda poissi, aga poiss seda selle nurga alt ei näe, vaid uued võimalused, rohkem pildis olla jne.. Ei ole küll “saade” , millega pildis olla..

  • Mallu
   Vasta Mallu 14. detsember 2020 at 14:51

   Kui ma aus olen, siis see Anu näeb seal ise ka üsna piinatud välja, ei tahaks uskuda, et selline saade nüüd tal miskit on, mida ta uhkusega kuulutab 😀