KODU

kumb siis parem on, kas Samsung või Dyson?

15. jaanuar 2021

Ma olin aastaid Dysoni tulihingeline fänn – enne seda olid mul olnud mingid odavad risud varstolmuimejad ja kvaliteetsele kraamile üle minnes oli vahe loomulikult märgatav. Aga nüüd paar kuud tagasi sain Samsungi käest endale nende Jet 90 complete mudeli ja ma pean tunnistama, et Dyson rändas Kardo juurde, ise jäin Samsungi peale. Aga miks? Seda küsimust on mu insta täis, et miks siis Samsung parem on. Noh, ega ma mingi tehnikateadlane ei ole, aga oma arvamust võin sheerida küll.

Esiteks ma mainin ära, et nii Dyson kui Samsung on mõlemad mega head ja ustavad tolmuimejad. Ei usu, et emba-kumba ostes rahule ei jääks. Küll aga on minu meelest Samsungil mõned eelised:

  • Aku peab kauem kui Dysonil.
  • Kuigi ka Dyson tuli selle jubinaga, mida saaks seinale kruvida, et masinal oleks majapidamises konkreetne laadimispunkt, siis ma isiklikult selleni kunagi ei jõunud. Vedeles seal, kus imemise lõpetasin. Samsung Jet tuleb ka hoidikuga, mis on kenasti oma jala peal ja seda ei pea kuskile kruvima. Paned lihtsalt kuskile pistiku lähedusse ja lisaks saad sa seda asukohta kergelt muuta.
  • Jet’i varre pikkust saab muuta. Esiteks meeldib lastele sellega koristada ja neil on lühema varrega mugavam mässata. Teiseks on teda lühemana kompaktsem hoida, kui parasjagu teda ei kasuta.
  • Jet’i tolmuanumat on lihtsam puhastada. Vanemal Dysonil oli ka, uuel mingi naljakas süsteem, et peab pool masinat lahti harutama, et seda kätte saada.
  • Jeti manööverdamine on parem.
  • Jet on kergem kui Dyson (võib ka mudelist oleneda).
  • Jet’i otsikuid on mega lihtne vahetada. Mitte, et Dysonil jube raske olnud oleks, aga nagu kunagi ei viitsinud pusserdada.
  • Dysonil peab kogu koristusaja nuppu all hoidma, Jet’il vajutad nupust tööle ja imeb nagu …vana mees? Igatahes ei väsi käsi ära.
  • Jet on umbes sada euri odavam. Eks see oleneb mudelist ka, aga ma hetkel võrdlen seda kõige kallimat Dysonit, mis mul oli. Samas ma ütlen kohe ära ka, et isegi see 399€ Dyson on hea ja ilmselt parem, kui need suvakad ja odavamad vastolmuimejad. Et ostu enivei ei kahetse. Kui aga juba üle viie soti välja käima nõus olete, siis ma soovitaks Jet’i.

Vot, sellised erinevused tulid siis huupi pähe praegu. Loodan, et oli abiks – ma instasse paar kirja saanud, et lugejad on ka ostnud ja on mega rahul, seega päris minu enda isikuline ahvivaimustus see ei ole, haha.

Muuseas, mul praegu oleks vaja pesumasin-kuivati soovitust, mul asap vaja osta, nii et sheerige, millised teil on 🙂

Loe ka neid postitusi!

14 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kats 16. jaanuar 2021 at 08:55

    Dysonil peab kogu koristusaja nuppu all hoidma, Jet’il vajutad nupust tööle ja imeb nagu …vana mees? Igatahes ei väsi käsi ära. – ma arvan, et oleks ainult sellest argumendist piisanud 🙂 vähemalt minu jaoks.
    Ootan ja kogun veidi raha, aga arvan et see Samsung minu koju tuleb 🙂

  • Avatar
    Vasta S 16. jaanuar 2021 at 01:00

    Mille kuramuse päralt peab tolmuimejal pidevalt nuppu all hoidma? Kas sellel on mingi loogiline seletus või point? 😀

    • Avatar
      Vasta A 16. jaanuar 2021 at 21:01

      Seletus on aku. Töötab ainult siis, kui päriselt kasutad, nii kui lahti lased jääb seisma. Enda kogemusest võin öelda, et see “nupu all hoidmine” pole nüüd küll mingi traagika – nupp käib nii kergelt, et ma ei saa arugi, et midagi veel eraldi hoiaks. Tolmuimejat tööasendis käes hoides ongi nupp all, lihtne. Seda pole veel juhtunud, et sõrm ära väsiks või midagi taolist 🙂

      • Mallu
        Vasta Mallu 16. jaanuar 2021 at 21:50

        Jaa, ega mind ka ei häirinud enne üldse, aga ilma ikka mugavam 😀

      • Avatar
        Vasta JJ 16. jaanuar 2021 at 21:54

        Aga on inimesi, kellele see on tähtis. Kelle liigesed ei talu seda kerget iseenesestmõistetavat nupuhoidmist nagu tervel inimesel.

  • Avatar
    Vasta Inx 15. jaanuar 2021 at 23:48

    Su palm kallike on päris nukker?kas võin uue tuua?❤️

  • Avatar
    Vasta Maarit 15. jaanuar 2021 at 23:29

    https://m.euronics.ee/kodumasinad/pesumasinad-ja-kuivatid/kuivatiga-pesumasinad/ew9w249w/pesumasin-kuivati-electrolux-(9-kg-6-kg)
    Kui osta 2in1 siis soovitati seda masinat poes. Kuna siin õhksoojuspump siis pidi olema sama hea mis kaks eraldi masinat. Oleme ise ka hetkel otsingul aga natuke peab koguma et ost teha…

  • Avatar
    Vasta Karolin 15. jaanuar 2021 at 17:56

    Minul on kodus see LG masin https://kodumasinakeskus.ee/pesumasinad-ja-kuivatid-et/kuivatiga-pesumasinad-et ja noo ei oskaks rohkem rahul olla?

  • Avatar
    Vasta Marge 15. jaanuar 2021 at 17:36

    Pesumasina ja kuivati soovitan ikka eraldi osta, on tõhusam. Endal on mõlemad Boschi omad ja megarahul?

    • Avatar
      Vasta H 15. jaanuar 2021 at 20:57

      Meil LG 2in1. Super rahul. Kordagi pole riideid niiskeks jätnud. Ja eriti mõnus, et vahepeal ei pea pesumasinast kuivatisse tõstma. Paned pesema ja siis võtad kuivad riided välja. Enne koroonat panin enne tööle minekut masina tööle ja peale tööd panin puhtad riided kappi. 7kilo riideid vabalt. Kaalub ennem üle ja vastavalt sellele programmi pikkus. Lisaks pesumasina igasugustele funktsioonidele (sealhulgas aurutamine-värskendamine ning villase pesu ja 95 kraadi pesu) on kuivatil funktsioonid kuuma ja jaheda õhuga ning ka võimalus pesu kergelt niiskeks jätta (näiteks teksad, et nad liialt kortsu ei läheks).

  • Avatar
    Vasta Vaike 15. jaanuar 2021 at 16:57

    Ma olen jätkuvalt robotiusku. Igal hommikul käib mu Xiaomi elamise üle ja isegi tolmu ei pea enam võtma. Varem oli mul mingi no-name, mis tegi oma töö sama edukalt, lihtsalt oli vähe valjem ja kohmakam. Nendeks puhkudeks, kus ma midagi maha otsustan visata, paki suhkrut või muud meeldivat, on Philipsi vars jätkuvalt hea ja viimase aasta jooksul on selle kasutusvajadust maksimaalselt paar korda ette tulnud.

  • Avatar
    Vasta H 15. jaanuar 2021 at 15:59

    Ma ei vaidle vastu, et Samsung super on, aga ostsime just (paar kuud tagasi) kõige uuema Dysoni ning:

    – aku kohta ei tea – pole veel ühe koristuskorraga tühjaks saanud. Kaasas ka lisaaku,
    – tuli nii seina külge kinnitatava jubinaga kui ka eraldi seisva jalaga nagu su Samsung; hetkel seisab meil jala otsas kuna ei ole viitsinud kruvida.
    – Varre pikkust saab kuigivõrd reguleerida – st kas kasutame vahetoru või mitte. Aga väga palju rohkem vist ei saa.
    – Puhastamiseks ei pea muud tehema kui otsiku eest ära võtma. Ja siis üks liigutus tühjendamiseks.
    – Manööverdamise kohta ei tea. Meile tundub ok, aga pole Samsungit proovinud 😀
    – Kaalu kohta ka ei tea. 😀 Võimalik, et laste jaoks raske.
    – Otsikute vahetamine käib ühe käega (st ühe nupuga).
    – Lisana saab kaasa osta nupu hoidiku aga meie komplektis seda automaatselt kaasas ei olnud.
    – Me maksime vist jah ca 700 euri 😀

    • Avatar
      Vasta JJ 15. jaanuar 2021 at 19:10

      Nupuhoidik nagu… asi, mis hoiab nuppu all? No krt, tehtu on-off nupp, tõesõna.

  • Avatar
    Vasta JJ 15. jaanuar 2021 at 15:45

    Noh, lõpuks ometi üks parema otsa masin, millel nuppu all hoidma ei pea! Ma juba eelvaliku tegin, aga kogu aeg takerdus otsus nupu taha. Ja see on oluline, on.