JUMALAITA

kuidas blogikommides heitida

18. aprill 2021

Viimasel ajal on kuidagi nii läinud, et pikka aega ei ole blogis keegi tõmblemas käinud. Selles suhtes, et ikka on neid kah, kes minuga ei nõustu igal teemal ja see on ütlemata fine, sest mina ka kõigiga ei nõustu ja nii kaua, kuni inimesed jäävad viisakaks ja normaalseks, on igaühe vaba maa öelda ja arvata mida ta soovib. Aga vot sellist “loll ja mõttetu ja sitt ema oled!” stiilis komme pole ammu olnud. Küsi ja antakse, onju. Mitte, et ma küsinud oleks, aga selle teemaga on minu meelest sama, mis ohatistega. Tasub sul ainult korraks mõelda, et oh, ÜLI AMMU pole olnud, kui ärkad selle peale, et pool nägu on kärnas. Ja mina siin just ükspäev rääkisin sõbrannale, et vanasti ikka oli sellist lahmimist rohkem, aga on nagu kuidagi ära kadunud.

Võta nüüd näpust, sest ükspäev lendas siis selline kommentaar blogisse:

Ma siin ei hakka isegi selle sisusse niivõrd süvenema, sest ma juba vastasin talle seal postituse all ka, aga ma tegelikult tahtsin öelda, et kui nii hirmsasti tahate mu blogis mulle ära panemas käia teemadel, kuidas ma kümne lapsega üksinda suren (kuigi ma ei tea, kuidas kümne lapsega üksinda oleks võimalik surra, teoreetiliselt peaksime me siis üheteistkümnekesti olema :D), siis väike vihje teile: kui te elus olete kunagi mu blogisse kommentaare pannud enda päris kontoga (st kasutanud oma kehtivat e-maili), siis võite te seda nime muuta endal nii Nimetuks, kui Viivikaks, või Meelikeseks või Heleriniks, aga eelmised kommentaarid on ikka sinu IP’ga seotud. Et ma lihtsalt soovitan sul mitte niii hirmsasti vaeva näha “anonüümseks” olemisega, sest kallis Silvia, ma nagunii tean, kes sa oled ja ma ausalt ei tule sulle ukse taha kriiskama, et miks sa mu blogis tõmblemas käid. Seega võid rahumeeli teinekord enda passinimega enda arvamust avaldada, kuigi ma tean nagunii, mis see on, sest kõik su kommentaarid lähevad suht ühte auku: kõik, mida ma teen on vale 😀 Ja ausalt, minu poolest on täitsa ok, kui inimene vahepeal saab pingeid maandada kuskil võõrast inimest sõimates, sest minu elu see suurt ei muuda, ainult maru kahju on mõelda nendele viha täis mutikestele, kes kuskil raevust vahutades kommentaare trükivad, sest kuidas ma julgen nt arvata, et blogimine on töö?! Ei ole, kurat!!

Aga see selleks, seda tahtsingi öelda, et te mind kartma ei pea. Ei hakka ma teie aadresse välja otsima ja isegi selle Sarvenirakale ei viitsiks teid üles anda, kui oma nimega arvamust avaldate. Sest kui ma seda viitsiks, siis ei oleks suur asi ka teid ala IP järgi ära tuvastada, kui mu kehas oleks seda jõudu kuskil kohtu vahel käia mingisuguste pooletoobistega. Sorry, not sorry. Ja kui tõesti ei taha, et ma teaksin, et sa oled Tartu kandist pärit Silvia, siis jumala eest, vaheta enda IP vähemalt ära 😀

Loe ka neid postitusi!

65 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Mari 20. aprill 2021 at 20:45

    Täna ma ei saa enam aru, miks neid negatiivseid emotsioone siin teistele välja elada ja miks neid üleüldse omada. Ma olen ise hakanud ja nüüd juba kuid tegelen iseseisvalt iseenda elu ja tunnete muutmisega. Kellele seda negatiivsust vaja on, maailmas seda juba küllalt ju ?

  • Avatar
    Vasta Ragne 20. aprill 2021 at 07:43

    Sa oled kas mingi nõid ja oled sellele postitusele needuse külge pannud, või siis tõesti tegemist väga väga kehva kokkusattumisega.
    Lugesin eile seda postitust ja ütlen ausalt, loen su blogi enam üli harva ja siis ka vb ühe postituse ainult. No eile sattusin lugema millegi pärast seda siin ja mõtlesin tõesti, et häh, ei mäletagi enam mis see ohatis on, pole olnud ikka väga kaua ja mul kûll nii ei ole et mõtled ja kohe tulebki.
    Nüüd arva ära mille peale ma täna üles ärkasin?!? ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. aprill 2021 at 10:19

      Saad aru, ma poleks pidanud seda isegi kirjutama, sest ma täna tunnen ka suunurgas imelikku sügelust 😀

  • Avatar
    Vasta Kristi 19. aprill 2021 at 14:59

    Hahaha, Me kõik teame, mis elu sa elad??‍♀️
    Tegid 3 last Kardoga ja ups järgmisega kolm. Oot, varsti siis uus mees jälle peale 3 last, et 10 last kokku saada? Nii segaseks kisub,mul juba arvutamine nii sassis. Ja jumala jama, et tissid paremaks kedagi ei tee, ma just mõtlesin, et laseks panna, saaks ka PAREMAKS ? Vähemalt on Silvia oma lastele (tulevikus) väga suureks eeskujuks, kuidas kommetaariumites õelutsemas käia…

    • Avatar
      Vasta L 19. aprill 2021 at 21:09

      Mida pekki nagu?

  • Avatar
    Vasta E. 19. aprill 2021 at 14:31

    Ma vist päris vihkamas siin blogis ei ole käinud sest, minu arvates oled sa äge mutt ja ma olen loen su blogi vist juba aastast 2012?, aga halamas olen küll käinud ja kõik on näha nagunii. Mul piinlik pole, sest tegelt kedagi ei koti 😀 ja sest ma tean, et need inimesed, kes kõike vihkavad ja on kurjad, see pole tegelikult pole nende süü, sest nende inimestega on halvasti käitutud ja nad ei teagi kuidas teistega normaalselt käituda.. ja nüüd ajab see kauss üle. 🙂 Inimestel on kerge judge-ida, aga raske mõista (ma ei ütle et sa hukka mõistsid, räägin üleüldiselt) 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. aprill 2021 at 14:44

      Jaa, ma ausalt ise ka mõtlen alati, et…ju siis tal on sitt olla endal 🙁

  • Avatar
    Vasta Morgie 19. aprill 2021 at 11:16

    Hoopis teisel teemal, aga mis sa arvad, mida sa tulevikus teed? Praegu, ma saan aru, saad sa “leiva lauale” oma blogi ja muude sotsmeedia kontodega, aga kas see pidu jääb kestma ja kui ei jää, siis kas sul on selleks plaan B?
    Tegelikult käib see küsimus kõikide sotsiaalmeedia staaride kohta, lihtsalt sina oled nendest, kes seda tööna võtavad, kõige normaalsema jutuga, sellepärast sinu käest küsingi. Äkki saaks sellest eraldi postituse?
    Inspiratsiooniks on üks perekooli (jaa, ma olen ligi 50 tädi ja loen perekooli) teema (ei ole õel, täitsa rahulik teema on, ei ole minu teema, lihtsalt kena): https://foorum.perekool.ee/teema/sotsiaalmeedia-staaride-tulevik/
    Mis sa arvad, kas blogimine ja see muu on su põhitegevuseks ja elatusallikaks ka 20 aasta pärast?

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. aprill 2021 at 11:24

      Kuule hea mõte, teengi sellest lähipäevil blogipostituse 🙂

  • Avatar
    Vasta A 19. aprill 2021 at 09:07

    No see on ikka tase, kui mingi suvaline blogikommentaator teab kellegi eraelust paremini kui blogipidaja ise xD 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. aprill 2021 at 11:24

      vähemalt keegigi teab 😀

  • Avatar
    Vasta Camme 19. aprill 2021 at 09:06

    Tartu pidavat ju Heade Mõtete Linn olema. Ei tea, kuhu tema head mõtted jäid?

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. aprill 2021 at 11:24

      Vot ei tea 😀

  • Avatar
    Vasta Halja 18. aprill 2021 at 23:20

    Mäletad kuidas sa ise Marimummi haitisid? Kas oled vabandanud?

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. aprill 2021 at 11:25

      haitisin? 😀 Ok ok sry, ma tegelikult ütlesin ainult, et ma ei kutsu enam kunagi oma last marimummuks, sest kuskil instas nu**si filmida on minusuguse vaga inimese jaoks liig, mille eest ma vabandama peaks :D? Tema meelest ilmselt ei ole ja see on fine.

      • Avatar
        Vasta Halja 19. aprill 2021 at 11:35

        Kui ta tahab elada pornostaari elu siis pole sinu asi asuda teda tühistama. Meil on vaba ühiskond ja alati võib ka lihtsalt vait olla mitte iga inimese kohta arvamust avaldada.

        • Mallu
          Vasta Mallu 19. aprill 2021 at 12:27

          Absoluutselt võib, mistõttu ei ole ma sellest umbes viis aastat juttu teinudki 😀

        • Avatar
          Vasta Halja 19. aprill 2021 at 14:52

          Tsitaat sinult:
          Aga kui ma kunagi enda tütrest sellist asja näeks, siis ma paneks vist küll paela kaela. Või mõtleks vähemalt, et issand jumal, mida ma tema kasvatamises nii valesti teinud olen, et tal selline tähelepanupuudus on, et sellist asja sotsiaalmeediasse postitab. Muidugi võib igasuguseid segaseid tulla ka korralikest peredest, ega seda iial teha.

          • Mallu
            Mallu 19. aprill 2021 at 15:24

            Ma ei ütle, et mu mõtted muutunud oleks, aga nagu mainitud, pole sellest aastaid ka juttu teinud

  • Avatar
    Vasta Nimega 18. aprill 2021 at 21:34

    No juba jutu algus oli kõva – ehk et kui mees kodus süüa teeb, siis ei tohi jumala eest kunagi lahku minna 😀
    Mis see krdi sõõgi tegemine nii suur kunst on või vaev, et kui mu mees seda teeb siis peab iga õhta talt selle eest laua all käima “tänu avaldamas”? 😀
    Mu mees on mõlema lapsel mähkmeid 10x rohkem vahetanud kui ma ise. Mis nüüd saab? Lakun vastutasuks tal taguotsa ka puhtaks suurest tänust?
    Ikka kui tahan siis lähengi lahku vot. Sest kui ikkagi kunagi peaks lahku elama või erinevad suunad võtma, pole seal vahet palju keegi süüa tegi või mähkmeid vahetas.

  • Avatar
    Vasta Märkus 18. aprill 2021 at 17:28

    IP-aadressi tuvastamisega ei pruugi selle kommenteerija otsa kohe kukkuda – IP-aadressi järgi leitakse tavaliselt nö internetipaketi arve maksja ja tema ei pruugi olla kommentaari autoriks. Ehk kui sul on kodus näiteks avalik võrk, siis võib keegi end sellesse ühendada, kirjutada koleda kommentaari ning hiljem saad hoopis sina riielda, sest kommentaar tehti sinule kuuluvast internetivõrgust.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. aprill 2021 at 19:53

      Jah, alati mitte, aga ma näen ju, et täpselt sama kirjastiil ja alati sama vihane sisu 😀

    • Avatar
      Vasta Morgie 18. aprill 2021 at 20:40

      tegelt.
      Sellised head asjad nagu wifi võrgu paroolid on suht ammu leiutatud.

  • Avatar
    Vasta L 18. aprill 2021 at 16:34

    Hahahaaaa ?????
    Idiots all over the place…

  • Avatar
    Vasta Kethelin 18. aprill 2021 at 14:45

    Mind paneb imestama inimeste arvamus, et kui kaaslane on hea ja tore jne, siis sellest justkui piisab. Eriti on veel selline arvamus pop, et :” te sobisite ju nii hästi kokku”. Suhtes peab ikka sädet ka olema peale muude heade asjade. Ja no “vennaga/õega” pole ju ka mõtet koos elada.

    • Avatar
      Vasta Regina 18. aprill 2021 at 23:25

      Õige! Eriti närvidele käib see siis, kui tuleb hiljem välja, et üks pool suhtest salajoodik/vägivallatseja oli. Täiesti tavalised on kommentaarid stiilis “Aga teil tundus ju kõik nii hästi olevat, kuidas siis nüüd äkki nii…?” Inimesed lihtsalt ei taha näha kui kellelgi teisel on probleem, sest selle teadvustamine tähendab seda, et enam ei saa silmi kinni pigistada.
      PS: See ei tähenda, et ma Kardot nüüd vägivaldseks või joodikuks pean 😀

      • Mallu
        Vasta Mallu 19. aprill 2021 at 11:24

        Seda jah Kardo ei ole 😀

  • Avatar
    Vasta Ma 18. aprill 2021 at 14:39

    Silviale kuluks ära üks korralik keretäis keppi.
    Mulle ka, kui aus olla. ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. aprill 2021 at 14:47

      kas meile kõigile ei kuluks? 😀

      • Avatar
        Vasta Ma 18. aprill 2021 at 17:30

        Mõnele rohkem, mõnele vähem
        ?

  • Avatar
    Vasta B 18. aprill 2021 at 13:42

    Ole nüüd normaalne inimene ja pane ikka ja pane talle ära. Tee hoopis 13 last ???vot siis t alles saab ??????????? hahhaha

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. aprill 2021 at 16:01

      ma kardan, et ma olen liiga vana, et kuskilt veel 13 last välja võluda 😀 Ja KUS elavad inimesed 13 lapsega on mu küsimus – mul oleks juba kolmegagi viietoalist vaja 😀

      • Avatar
        Vasta JJ 19. aprill 2021 at 21:51

        Kaks setti viisikuid, ja tehtud!

  • Avatar
    Vasta Annika 18. aprill 2021 at 13:08

    Koguaeg on kuskil keegi, kellele teiste tegemised ja tegemata jätmised pinnuks silma jäävad. Muidu pole ju enda elu üldse väärtuslik, kui teisi ei materda ? Tegelikkuses aga Vaadaku peeglisse ja mõelgu, miks sa teisele halvasti tahad ütelda, sest see on peegeldus enda sees olevatest ebakindlustest. Soovitan sellel Silviale ja ka teistele kes koguaeg teisi halvustavad, endaga ja oma hirmudega tegelema hakata. ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. aprill 2021 at 13:18

      No teoreetiliselt ma mõistan, et ma ei pea ega saagi kõigile meeldida, see ei tule mulle üllatusena. Aga jah, selline raevu level on muidugi küsitav, et… mida ta loodab, et peale sellist kommentaari saab? Et palun alandlikult vabandust oma eluvalikute eest? Lasen tissid ära võtta, kolin Männikule ja lähen “päris tööle?” 😀

  • Avatar
    Vasta Anna 18. aprill 2021 at 13:06

    Whaaat, kas sa just näitasid, et on võimalik heiteritest rääkida, ilma et paneksid nad avalikku häbiposti?! Jah, ma vihjan neile, kes teevad 50 storyt, jagavad inimese täisnime ning tagatipuks ei pea paljuks inimese välimust mõnitada.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. aprill 2021 at 13:19

      No mis see teile ikka annaks, see teadmine, et milline see Silvia täpselt on 😀

    • Avatar
      Vasta Maru 18. aprill 2021 at 13:43

      Vot see on hea tähelepanek.

    • Avatar
      Vasta Kets 18. aprill 2021 at 13:43

      Huvitav kas kuskil on käsiraamat kuidas PEAB elama? ? ja miks ei või kümme last olla? 😀 vähemalt on lapsi kes vanas eas poputavad ehk ? (noh mõni ikka vast) kui üks tahab äkki vanadekottu panna siis on teisi lapsi kes ei taha äkki ?

      • Mallu
        Vasta Mallu 18. aprill 2021 at 16:00

        jah, isegi kui 9 vihkavad, siis ehk üks laseb enda eesruumis elada 😀

    • Avatar
      Vasta L 18. aprill 2021 at 14:44

      Kui hea tähelepanek!

    • Avatar
      Vasta Sel 18. aprill 2021 at 14:59

      Kas sa räägid tänasest storyst? 🙂

    • Avatar
      Vasta Brit 18. aprill 2021 at 21:46

      Täpselt sama mõte, niiiii vahvalt normaalne ? ainult et, ebanormaalsusest on saanud vist normaalsus, kui see meid üllatab ?

  • Avatar
    Vasta Kristina 18. aprill 2021 at 12:59

    Oi kui piinlik ???
    Totaalne feil tal ??

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. aprill 2021 at 13:19

      no vb natsakene 😀

  • Avatar
    Vasta Shhhh 18. aprill 2021 at 12:58

    Haha, sry, mitte paha pärast aga su elu on nii naljakas. On ikka probleemid mõndadel. Ja näed, olen ka lahutamas väga heast mehest, heast isast ja juba kujutan ette, kuidas külamutid tõmbama hakkavad, et mis tal seal kodus viga oli, mees ei joonud, suitsetanud, ei peksnud, rabas tööd teha. Jah. Tõesti. Aga kui ikka üks läheb ühes suunas ja teine on sama kivi peal 10 aastat kükitanud, siis ei seo ennast sinna kivi külge kinni, et jumala eest keegi jaburaid mõtteid väljendada ei saaks. Teed täpselt nii, nagu enda rahul olemiseks kõige paremaks pead. Mõnes mõttes oled nagu eeskujuks sellega, mis oma eluga praegu teed. Kuigi loodan, et uusi tisse ma kunagi panema ei hakka ?… kuigi kuluks ära küll ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. aprill 2021 at 13:19

      Mul endal ka natsa naljakas, aga samas eks ma mõistan ka seda hämmingut, et nii hea mees ja lahutasin, sest konkreetselt ÜLI paljudel siin ilmas on kohutavad mehed, kellega iga hinna eest koos ikka ollakse.

      • Avatar
        Vasta Kats 19. aprill 2021 at 15:12

        Ma tuleks ka sellesse klubisse “aga te olite nii hea paar”, “aga teil tundus kõik nii hästi olevat”. Mille põhjal, kallid inimesed, oma fakte loobite? 😀 Ei mäleta ühtegi neist meiega koos elavat ega tülide publikuna popcorni pistmas. Ma ise olen muutunud väga ettevaatlikuks sellise eelarvamusega nagu “ideaalne paar”. Selliseid paare, kellel tundub hästi ja päriselt ka on mõlemal hea, ma arvan, et ma umbes 2-3 tean, kuna nad oma 20 aastat on suutnud seda head vaibi välja anda.

  • Avatar
    Vasta Liisa Tiivel 18. aprill 2021 at 12:53

    Issand kui kahju näha, et selliseid inimesi veel olemas on, kes elavad sellest energiast mida teiste sõimamise ja maha tegemisega saavad. Oled ikka üks raudne naine, et kogu selle krempliga nii tublisti hakkama saad! Saadan sulle topelt head soovid teele selle peale 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. aprill 2021 at 13:20

      Ega endagi veidi kahju, sellle ajaga, mis neid kommentaare vorpida (minu blogisse on ta jätnud neid kõvasti üle 50ne) oleks saanud kindlasti midagi targemat teha, või vähemalt puhata ja telekat vaadata vms 😀

  • Avatar
    Vasta Laura 18. aprill 2021 at 12:52

    Uhhh, child! Hahhahha, päris hea ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. aprill 2021 at 13:20

      noh, mõnikord läheb ikka vett vedama 😀

  • Avatar
    Vasta Kix 18. aprill 2021 at 12:50

    Hahaha appi nii hea? oleks võinud juba terve nime kirjutada ??

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. aprill 2021 at 13:21

      ah, mis see sulle ikka andnud oleks, küllap Silvia ise teab oma tervet nime ka minu ütlemata 😀

    • Avatar
      Vasta Sille 18. aprill 2021 at 21:04

      Terve nime avalikustamine (või piisavalt palju andmeid, mille põhjal üheselt inimene tuvastatav) on väga-väga GDPRi põhjal illegaalne. Vaevalt Mallu tahab jälle kohut käia.

      • Mallu
        Vasta Mallu 18. aprill 2021 at 21:43

        Muuseas ei ole, kunagi üks selline kommenteerija andis mu andmekaitsesse ka seal öeldi, et sry, mul see õigus öelda ta nime 😀

  • Avatar
    Vasta K 18. aprill 2021 at 12:49

    Las ma pakun – proua Silvia on kunagi loosimises pärisnimega osalenud, see sobis hästi, aga nüüd täiesti kohatut arvamust pidas paremaks nimetuna tulla avalikustama 😀 praegu seda posti lugedes käis jõnks tal kehast läbi ilmselt. Ma pole üldse suur kommenteerija muidu, aga no aru lihtsalt ei saa, mis vägi neid inimesi oma negatiivsust välja pritsima sunnib. Isegi seda kommenti ma tegelt pingutasin, et viitsiks tippida ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. aprill 2021 at 13:21

      Muuseas, paaris loosis on tõesti osalenud, aga päris algusaegadel rääkis niisama kaasa, siis ta veel NII kuri ei olnud 😀

      • Avatar
        Vasta Pole paha 18. aprill 2021 at 18:23

        Ehk on üks põhjus miks negatiivseid kommentaare on vähem, et sind loetakse vähem. Mitte, et see puhas rõõm ei oleks kui just sellised lugejad ära kaovad. Sa kirjutad alati hästi, aga isegi satun su postitusi tunduvalt harvemini lugema. Kuidagi ei kõneta enam nii palju kui varem.

        • Mallu
          Vasta Mallu 19. aprill 2021 at 11:25

          No numbrite põhjal ei loeta vähem, kui aus olla.

  • Avatar
    Vasta meowü 18. aprill 2021 at 12:49

    Mind hämmastab, et sinu eraelu vaesekesel nii hingel on ? äkki sa tahad kümne lapsega üksi surra, ahh?

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. aprill 2021 at 13:21

      Jah, krt, miks ma ei või?! 😀

      • Avatar
        Vasta Vaike 18. aprill 2021 at 15:04

        Sina ei tule siin valima, mitme lapsega ja kui üksi sa sured! ?

        • Mallu
          Vasta Mallu 18. aprill 2021 at 16:00

          vabandust, ma rohkem ei tee!! 😀

      • Avatar
        Vasta Getter 18. aprill 2021 at 15:08

        Hahahaha, appi kui hea! 😀