Kingiloos TESTIN JA ARVUSTAN

ütleme nii, et SELLIST trenni pole ma enne teinudki…*

20. mai 2021

Kuna siin on suurem osa lugejaid naised, siis ei nõua emakast ja vaagnapõhjalihastest rääkima hakkamine erilist ettevaatlikku sissejuhatust. Ega ma ausalt öeldes päris täpselt kogu seda anatoomiat ei teagi. Ainult nii palju, et emakas kulub marjaks ära kui on soov lapsi saada. Ja et vaagnapõhjalihased võivad pärast kasvõi üht, aga pärast mitut rasedust üsna tõenäoliselt veits läbi kuluda. Tuleb välja, et ka neid lihaseid seal tuleb treenida ning toonuses hoida. Kuna mu emakast on omajagu rahvast läbi käinud ja vaagnapõhjalihased seega küllaltki palju vatti saanud, kulub Ulaka Kaunitari seekordne saadetis kohe eriti hästi ära.

Ma võiks pea panti panna, et need, kes teist on kuulnud vaagnapõhjalihaste harjutustest, ei tee neid. No vähemalt enamus mitte. Kegeli harjutused vist olid nende nimi. No umbes et pingutad ja lõdvestad laias laastus kõike, mida sa suudad hargivahelt pingutada ja lõdvestada 😀 Niimoodi mingid korrad iga päev ja ongi trenn tehtud. Ma ütlen ausalt, et mul pole elusees tulnud meelde seda teha, kuigi istun pooled päevad arvuti taga. Sest istudes on seda trenni väga lihtne teha. Nagu ka seistes ja lamades 😀 Ilmselt kui üks hetk enam püksi tilgutamata köhida või naerda ei saa, siis seisavad need elust räsitud lihased paremini meeles.

Aga no teada asi, et ennetamine on ikka parem kui takkajärgi tegelemine. Kui juba on tilgad püksis ja emakas välja tahab hakata kukkuma, siis on natuke nigelasti. See viimane on muide päris asi, nii jubedalt kui see ka ei kõlaks. Täiesti võibki juhtuda, et kui need lihased seal all absoluutselt toonust ei saa, vaid aastaid tegevusetult passivad, siis üks hetk paneb emakas lihtsalt kübara pähe ja ütleb sayonara. Kuigi ma ei plaani rohkem lapsi saada, siis oma emaka hoiaksin küll hea meelega endale. Ja endas. Nii et nende va vaagnapõhjalihastega oli minulgi üsna tagumine aeg tegelema hakata.

Lisaks manuaalsetele harjutustele on asjade töökorras hoidmiseks olemas ka igasugu jubinaid ja masinaid. No näiteks kõige lihtsam asi on tupekuul – pistad sisse ja täiesti automaatselt hakkavad vaagnapõhjalihased tööd tegema, et see tagasi välja ei kukuks. Neid kuule on erinevast materjalist ja erineva raskusega.

Aga vaagnapõhjalihaste treenimine võib ka veits lõbusam olla kui lihtsalt tupekuuli(de) monotoonne sees kandmine. Ega ma sellise asja peale enne poleks osanud tulla kui Ulakalt Kaunitarilt Perifit treeningvahendi sain. Põhimõtteliselt on lugu selline, et pistad selle pehmest silikoonist vidina enda sisse, avad Perifiti äpi ja siis saad sealt mängu mängida. Aga seda ei millegi muu kui oma vaagnapõhjalihastega. No et lihaseid pingutades tõuseb linnuke mängus kõrgemale ja lõdvestudes laskub allapoole. Lisaks on see masin nii nutikas, et hindab ise kasutaja lihaste tugevust ja siis kuidagi selle järgi veel timmib seda mängu personaalsemaks ja muudab treeningud efektiivsemaks. Lühidalt kuidagi nii. Igatahes väga kaasahaarav ma pean ütlema 😀

Kusjuures mitte isegi ainult selleks, et emakas omal kohal püsiks ning põis ei lekiks, pole vaagnapõhjalihaste treenimine oluline. Kui selle piirkonna süvalihased ikka sügavas talveunes konutavad, siis voodirõõmudest erilist rõõmu ei maksa oodata. Ilmselt kolmekümneselt ei anna veel nii väga tunda, aga siuke nelikümmend-viiskümmend läheb asi kindlasti nigelaks ära. Siis istud seal, nägu morn, tilk püksis ja voodi on toanurgas ainult magamiseks. Ulaka Kaunitari perenaine Kirki teadis mulle lisaks rääkida, et pärast Perifiti kasutama hakkamist on mitmed naised täiesti esmakordselt orgasmi kogenud. Jutt käib siis tema klientidest. Üle maailma on see hulk naisi kindlasti märkimisväärselt suurem.

Ma ise pole Perifiti veel eriti kaua kasutada jõudnud, nii et mingit väga põhjalikku enne-pärast võrdlust ei saa praegu tuua. Lennutan veel mõnda aega neid linnukesi ja siis katsun meeles pidada, et teile ka teada anda, kui muutusi märkan ja milliseid.

Aga kui te mingil põhjusel mind ei usu, siis tehke internet lahti ja guugeldage. Saate sealt ka kinnitust, et vaagnapõhjalihased pole mingi suvateema. Ammugi pole tegu uue avastusega. Absoluutselt kõik allikad kinnitavad nagu ühest suust, et neid lihaseid TULEB treenida ja siin mingit muud varianti pole. Vähemasti nende jaoks, kellele voodis hullata, köhida, naerda ja mähkmevabalt elada meeldib. Nii et leidke endale meelepärane viis – kas kuidagi manuaalsemalt, näiteks täitsa ilma ühegi vidinata, või mõne lõbusa abivahendiga, näiteks nagu see sama Perifit 🙂

Nagu juba tavaks saanud on, siis ma niisama omaette ei kiida, vaid ka ühele teist annan ära kõnealuse masina. Hea meelega jagaks neid kõigile, aga noh, elu. Lohutab see, et vähemalt ühel teist on siis mingi kümneks aastaks rahu majas sel teemal (just nii pikka eluiga lubab tootja).

Seega, kes loosis osaleda soovib, jätke siia alla teemakohane kommentaar. Näiteks et kas tajute juba vaagnapõhjalihaste treenimiseks mõeldud abivahendi vajadust? Kas olete ses osas midagi ette võtnud? Või ajas kogu see jutt teile hirmu nahka ja osalete loosis täiesti ennetavalt? Või kas te olite enne üldse kursis, et sellised vennad nagu vaagnapõhjalihased üldse eksisteerivad? Või et nad mingit tähelepanu tahavad? jms.

Endiselt kehtib Ulaka Kaunitari e-poes ka sooduskood “MALLUKAS”, mis annab kõigile täishinnaga toodetele -10%.

*Postitus sündis koostöös Ulaka Kaunitariga

Loe ka neid postitusi!

266 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Helena 29. mai 2021 at 02:09

    Paraku on 3 lapse sünnitamine endast tugeva jälje jätnud. Südamest naerda , aevastada, joosta , hüpata enam ei saa, ilma , et tilgad püksis. Viimastel aaastatel olen uurinud vaagnapõhjalihaste treenimise kohta kuid need tupekuulid tunduvad kuidagi väga ebameeldivad. Selle mänguga oleks neid väga lõbus treenida ja saaks tagasi normaalse elu .

  • Avatar
    Vasta Meribel 28. mai 2021 at 21:46

    Mul peale kahe suhteliselt suure lapse endast välja pressimist on need lihased ikka väga alla andnud ? Rahus ei saa ei aevastada, hüpata, joosta ega ka oksendada ? Kui teise lapse ootamise ajal see iiveldusperiood oli siis pidin istuma wc potil, ämber ees, sest vahel oli nii, et ropsi ei tulnudki aga tilgad olid igakord püksis ? Nii halb kolmekümnendates olla sellises seisus, kus ei julge nii paljusid asju teha sest kardad piinlikusest ennast lihtsalt täis pissida 🙁
    Niiet selline masin oleks väga-väga vajalik ja parandaks mu elukvaliteeti väga palju!

  • Avatar
    Vasta Kadi 28. mai 2021 at 21:44

    Ooojaa näen vajadust ja sellise vidinaga tekiks ju lausa hasart?

  • Avatar
    Vasta Yutulind 27. mai 2021 at 20:47

    mul on juba Tensicare, aga see võiks ka olla

  • Avatar
    Vasta K 27. mai 2021 at 18:00

    Siiani on mind hädast välja aidanud mu armsad roosast kvartsist treeningkuulid, aga see mäng oleks next level! ?

  • Avatar
    Vasta Tiina 27. mai 2021 at 10:38

    Ma algul ikka mõtlesin et ei hakka siia kommenteerima, aga no, TAHAAAN. Ostsin peale teist last selle üüberkalli programmi omale kõhu süvalihaste ja vaagnapõhjalihaste trenniks, aga suutsin seda teha max paar päeva. No nii igav oli, lama ja loe oma hingamisi, mida veel. Mänge mängida võin aga iga kell. Keha tänaks mind.

  • Avatar
    Vasta Eva 27. mai 2021 at 07:23

    Olen teinud harjutusi ja ka ühte äppi kasutanud, aga see treeningvahend tundub veel ägedam. Siis seisaks kindlasti paremini meeles see kohustus 🙂

  • Avatar
    Vasta D 26. mai 2021 at 22:57

    Tean, et trenni peaks tegema, aga väga harva kui asja käsile viitsin võtta. Mängida tundub eriti lõbus??

  • Avatar
    Vasta Keiju 26. mai 2021 at 11:28

    Peale lapse sündi läks paar aastat ja põis vajus täitsa ripakile ning emakas õnneks vähem. Käisin kaks aastat tagasi opil, korrigeeriti seest ja tõsteti põis linguga ülesse. Aga oh minu õnne kui jälle arstil käisin, seinad sees ära vajunud ja sellega ka põis natuke, jaanuaris uus opp, seekord pannakse võrguga põis paika. Seega treening vahendit ja eriti nii lõbusat oleks hädasti vaja. Vanust 34 ja üks laps.

  • Avatar
    Vasta yllwh 25. mai 2021 at 22:52

    oh jah.. kolmas laps aastane. sûgiseks olen 33 aastane ja ees ootamas emaka tôstmise op. Jap. Nagu sa ytlesid siis kergitab emakas kaabut ja aidaapakaa. Kurb aga tôsi. Ilmselgelt vaja mul seal miskit treenida??‍♀️

  • Avatar
    Vasta Marjaana 25. mai 2021 at 20:27

    Kuna ise olen füsioterapeut, siis olen antud teemaga kursis, kuid paratamatult võiks ka ise rohkem treenida ja seda oleks päris vahva proovida antud vahendiga 🙂

  • Avatar
    Vasta LL 25. mai 2021 at 19:13

    Parau olen ka ise pidanud tõdema, et see on teema, millega tuleb tegelema hakata.
    Päris tüütu!! Aga samas lohutav lugeda, et ma pole kaugeltki ainus..
    Jõudu meile kõigile 😉
    Oleks tõesti hea, kui neid seadeldisi rohkeim jagataks- tegemist ikkagi üldlevinud probleemiga..

  • Avatar
    Vasta Angelika 24. mai 2021 at 17:48

    Hetkel veel vajadust treenimiseks pole olnud, kuid mängida tahaks küll ???

  • Avatar
    Vasta Teele 24. mai 2021 at 15:29

    Tean, et neid lihaseid tuleb treenida aga pole seda siiani teinud, igav treening ?aga peale kolmandat last ,kuluks huvitavad vidinad àra, mis teeks selle treeningu huvitavamaks ?

  • Avatar
    Vasta Anne 24. mai 2021 at 15:05

    Harjutustest olen kuulnud ja hetkeks on isegi meeles olnud neid teha, edaspidi aga… Ei 😀 Kuna 2 last on olemas, siis oleks õige aeg asi käsile võtta lõpuks! Aga kuidas sa lastele seletad, et seda mängu nad mängida ei saa? 😀

  • Avatar
    Vasta Anni 24. mai 2021 at 14:56

    Olen kuulnud, et neid lihaseid tuleks treenida, aga… Pole kunagi meeles. Uued ja huvitavad vidinad kindlasti aitaks kaasa.

  • Avatar
    Vasta Mannike 24. mai 2021 at 14:27

    Mul on ka seal all päris tihe rahva traffic olnud ??? Kolm tükki. Ja täitsa tunnen vajadust. Niisama tuleb üsna harva meelde neid teha ?

  • Avatar
    Vasta Kati 24. mai 2021 at 13:08

    Ma olen nii noor, et otseselt vajadust ei ole. Pole veel rase olnud ka, küll aga kardan seda, mis pärast rasedust juhtuma hakkab. Tulevase meedikuna olen liigagi teadlik, millised probleemid treenimata jätmisel esineda võivad. Samas ise olen hetkel teinud vaid siis, kui miski väline meelde tuletab, mida on selgelt liiga vähe. Niiet väga-väga olen huvitatud sellisest vahendist!

  • Avatar
    Vasta Mari-Jaana 24. mai 2021 at 12:31

    Ausalt öeldes, vahel tuleb meelde harjutusi teha isegi. Aga pigem harva. ? koos sellise mänguga prooviks kindlasti rohkem, tundub ju igati lôbus ja kaasahaarav.?

  • Avatar
    Vasta Annika 24. mai 2021 at 11:54

    Veel üks nipp, kuidas teada, kas on vaja harjutusi teha: kui Kegeli harjutused käpas, siis saab ka partnerit “kallistada”. Kui kallistust et tunta, siis vaja rohkem harjutada.

  • Avatar
    Vasta K 24. mai 2021 at 09:03

    Olen enne igat last ja ka pärast ikka teinud vastavaid harjutusi. Emakas kuskilt välja ei piilu, ju siis aitavad.

  • Avatar
    Vasta Triin A 24. mai 2021 at 02:07

    Tupekuulid ja yoni munad olemas, aga ei jää meelde, et regulaarselt neid kasutada. Nüüd 32-aastasena on juba märke küll, et peaks sellise trenniga veits tõsisemalt tegelema hakkama 🙂 Ja pole midagi paremat kui ühendada kasulik lõbuga. Aitäh sulle, et meile seda meelde tuletad! ❤️

  • Avatar
    Vasta Helin 24. mai 2021 at 01:50

    Pärast 3 lapse sünnitust tunnen, et igati kuluks selline vidin omale ära ?

  • Avatar
    Vasta Kaisa 23. mai 2021 at 23:02

    Olen kursis ja nii mitmeltki tuttavalt kuulnud, et peale lapse sündi tilk kergelt püksi tulema, kui nt liialt naerda jne ?
    Endal õnneks ei taju a no trenni võiks teha küll nendega juba. Et parem nagu ennetada jah…

  • Avatar
    Vasta Olgq 23. mai 2021 at 22:48

    Tean, et peaks neid treenima, kuid pole lihtsalt ju meeles. Viimane aeg ennast käsile võtta ??

  • Avatar
    Vasta Kaidi 23. mai 2021 at 22:31

    Peale esimese lapse sündi esimesed kuud, kui südamest naersin, lasin konkreetselt püksi. Nii juhtus ikka mitu korda. Sain infovoldikud ja pidin harjutusi tegema, aga pidevalt läheb meelest neid teha. Ajaga läks asi paremaks ja enam naerdes ja aevastades püksi ei lase, aga tilgad tulevad vahest ikka. Nüüd teistkordselt rase ja kordub jälle, aga juba raseduse ajal…
    Selline vidin kuluks ära küll, kuna oleks fun treenida ja mängida samal ajal ?

  • Avatar
    Vasta A 23. mai 2021 at 21:01

    Peale nelja last vast kuluks ära ja no krt tahaks võita ükskord ka midagi.

  • Avatar
    Vasta Kati 23. mai 2021 at 18:13

    Viimane aeg hakata sellega tegelema ennem kui emakas seest välja kukub ? Kaua jõuab jalad ristis aevastada ?

    • Avatar
      Vasta Marge 24. mai 2021 at 08:15

      Äpp võimaldab mingit turniiri ka teha? ??
      Kõlab hästi igatahes see mäng.

      • Mallu
        Vasta Mallu 24. mai 2021 at 11:23

        Ei vist ikka ainult iseendaga saad “võistelda”, teiste emakatega joonele ei saa panna 😀 (Ok vaagnapõhjalihastega)

  • Avatar
    Vasta Beti 23. mai 2021 at 15:19

    Harjutused on vanad tuttavad, aga no kuidagi ei tule ju meelde neid teha. Nii et pöidlad pihku ?

  • Avatar
    Vasta Triinu 23. mai 2021 at 09:44

    3 lapse sünnitamine on minu vaagnapõhja lihastega 1/0 teinud. Olen ostnud need kuulid aga need kukuvad välja, seega võid arvata mis seis seal on. Olen palju palju neid erinevaid masinaid vaadanud, mis treenivad vaagnapõhja aga ei hakka siiski rahakott peale veel. Loodan oma loosiõnnele.

    • Avatar
      Vasta Inx 24. mai 2021 at 00:34

      See oleks kindlasti motiveerivam kui niisama neid harjutusi teha ?

  • Avatar
    Vasta Bibi 23. mai 2021 at 08:23

    Tagumine aeg emaka sees hoidmisega tegelema hakata

  • Avatar
    Vasta M.V 23. mai 2021 at 08:06

    Kegeli harjutused on teada küll, aga tõesti… tuleb meelde neid teha ainult siis kui keegi neid mainib. Praegu nt postituse lugemise ajal ilge pingutamine käis ?
    Ja hästi sooviks proovida, kuna on ka mõned lapsed sünnitatud ja vanus on veel selline, et tahaks veel pikka aega elu nautida ??

  • Avatar
    Vasta girl 22. mai 2021 at 23:56

    Ma 32, sünnitanud ega rase pole olnud ja pidamisega polnud ka kunagi nagu mingeid probleeme. Aga nüüd aasta vältel tundnud, et kui põis täis ja liigun samal ajal ning mõtlen sellele, et tahaks hullult põiele, siis on tulnud tilk püksi.. Samuti nina nuusates. Hirmuäratav, sest varem kunagi pole sellist probleemi olnud. Võib-olla asi selles, et ma paar aastat vallaline olnud ja need lihased seal all enam tööd ei saa.

    • Avatar
      Vasta Heidi 23. mai 2021 at 22:20

      Olen kuulnud vaagnapõhjalihaste treenimisest, aga pidevalt ununeb ja lapsed on ka teinud oma töö.
      Siiani pole probleeme olnud, kuid ei taha tulevikus tilku püksis lugema hakata ?

    • Avatar
      Vasta Maria 23. mai 2021 at 23:37

      Sooviks proovida küll. Sest ega ju niisama harjutused meeles ei seisa 🙂 Kaks sünnitust on oma töö teind. Peaks nüüd lihaseid treenima hakkama

  • Avatar
    Vasta AL 22. mai 2021 at 22:38

    Harjutused ei tule meelde ja eelmine suvi peale sünnitust tellisin Ulaka kaunitari lehelt kuulid…..kuid nüüd teist last oodades hirmuga mõtlen, et mis nüüd siis edasi. Kõik telefoni mängud lähevad aga tõsiselt peale, niiet ei jõua ära oodata kui proovida seda uut leiutist saaks 😉

  • Avatar
    Vasta Liis 22. mai 2021 at 21:44

    Sooviks ka väga seda proovida. Mul olemas kodus küll tupekuulid ka aga vot pole meeles neid kasutada, kuigi peaks (aevastama peab jalad ristis ?)

  • Avatar
    Vasta E 22. mai 2021 at 20:47

    Prooviks hea meelega, kaks sünnitust on ka teinud oma töö. ?

  • Avatar
    Vasta Ansuke 22. mai 2021 at 19:52

    Peaks treenima küll, sest batuudil hüpates tilk püksis ja noh aevastades ka 😀
    Mul olnud kaksikrasedus, aga vaagnapõhjalihased juba tegelikult enne seda nõrgad olnud. Kuigi see trenn on lihtne ja pmst igal pool tehtav, siis paraku ei tule see meelde. Selle mängu abil oleks vähe huvitavam ja motti vast ka rohkem 😀

  • Avatar
    Vasta Dagne 22. mai 2021 at 18:17

    Jaa, peaksin neid lihaseid treenima küll!

  • Avatar
    Vasta meow 22. mai 2021 at 17:47

    Minaaa osalen, sest batuudil mina hüpata ei saa ilma, et tilk püksis oleks ? Ja mul on ainult üks laps!

  • Avatar
    Vasta Triin 22. mai 2021 at 17:42

    Tean, et peaks treenima, igatahes kuluks ära, aga no ei püsi meeles… Kui see tegevus vähe huvitavam oleks, siis äkki püsiks 🙂

  • Avatar
    Vasta Laivi 22. mai 2021 at 14:13

    Olin kuulnud, aga pole teinud. Kuluks ära küll,siis ei peaks jalad ristis aevastama 🙂

  • Avatar
    Vasta Birgit 22. mai 2021 at 13:43

    Olen proovinud niisama harjutusi teha ja no ei tule meelde neid teha, sellise vidinaga oleks motivatsioon palju suurem.

  • Avatar
    Vasta Kätz 22. mai 2021 at 10:39

    Parem karta, kui kahetseda ütleks ma selle peale. 😀 Kasulik vidin igatahes!

  • Avatar
    Vasta Laara 22. mai 2021 at 08:41

    Olen kaks last sünnitanud. Peale esimest last oli meeles neid harjutusi teha. Peale teist last ostain endale tupekuulid, mida sai kantud. Nagu sa postituses välja tood, et vaagna põhja lihased mõjutavad voodi rõõme, siis enda kogemusest võin öelda, et nii on. Leian, et selline vidin vaagnapõhja lihaste treenimiseks on igati asjakohan, ise tahaks proovida selle mõju?

  • Avatar
    Vasta Kirke 22. mai 2021 at 08:08

    Aastaid juba maadlen diastaasiga, niiet soovin osaleda.

  • Avatar
    Vasta Eveli 22. mai 2021 at 02:20

    Minu emakast on ka omajagu rahvast läbi käinud?

  • Avatar
    Vasta Monika 21. mai 2021 at 23:54

    Mõni aeg tagasi kaalusin, kas osta tavaline viibrik või see “mäng”. Otsustasin viibriku kasuks. Kujutasin ette, kuidas lapsed mind “mängimas” näevad ja muidugi tahaksid nemad ju ka. Katsu siis seletada, et tegelt teen trenni.
    Viibrikut kasutasin paar nädalat korralikult, nüüd on masin seisma jäänud erinevatel põhjustel. Aga kindlasti võtan uuesti kasutusele – homme. Perifitiga oleks treenimine muidugi lõbusam.

  • Avatar
    Vasta Krissu 21. mai 2021 at 23:49

    Juba ammu peaks treenima, aga ei viiiiitsi ju! Kindlasti vajan seda vidinat

  • Avatar
    Vasta Kerli 21. mai 2021 at 23:26

    Minul tulevad need harjutused meelde ainult siis kui kusagil neist loen või kuulen siis juba lugemise ajal paar korda teen ja nii nad meelest jälle lähevad ? peaks vist telefoni meeldetuletuse panema siis ehk püsiks meeles ?
    Aparaat oleks vajalik küll ja tundub ka väga huvitav katsetada, kas tõesti toimib kaa .

  • Avatar
    Vasta Silvia 21. mai 2021 at 21:54

    See emaka väljakukkumine tundub mingi kõige jubedam asi. See oht ikka tuleb vahel meelde ja siis teen harjutusi ka. Mul on olemas ka Lelo kuulid, aga ausalt ei tundnud, et need midagi teeks. Tahaks mehe nägu näha kui ütlen, et mul on “sealtjuhitav” mobiilimäng 😀

  • Avatar
    Vasta Kristi 21. mai 2021 at 21:39

    Pärast sünnitust on lekete näol vajadus tekkinud küll. Kui korralikult teha, läheb paremaks aga siis jälle meelest…

  • Avatar
    Vasta G 21. mai 2021 at 21:11

    Aeg ajalt ikka üritan teha Kegeleid kui meeles, aga no enamasti ikka ei ole ? kaks last on kindlasti oma töö teinud. sellise vidinaga oleks kindlasti asi efektiivsem

  • Avatar
    Vasta Darja R. 21. mai 2021 at 20:28

    Kui esimest last ootasin, siis lugesin jah nende harjutuste kohta… isegi vahepeal tegin ka ? aga noh, pärast lapse sündi juba ununes see ära ja nii jäidki need harjutused sinna 6a tagusesse aega

    • Avatar
      Vasta K 22. mai 2021 at 11:07

      Sain pärast esimest sünnitust üsna karmilt omal käel (tutil pigem) teada, et mitte ainult emakas ei või välja vajuda vaid ka põis võib tuppe vajuda (eesseina allavaje) või pärasool (tagaseina allavaje). Teen küll aktiivselt vaagnapõhjatrenni ja thank god, teise lapsega ei läinud hullemaks, aga ikka on vahel päris halb. Seega treeningvahend kuluks väga marjaks ära.

      • Mallu
        Vasta Mallu 22. mai 2021 at 12:27

        issand püha jeesus 🙁

  • Avatar
    Vasta Liisbet 21. mai 2021 at 20:18

    Seda vidinat oleks küll vaja, olen 2 last sünnitanud ja kunagi pole eriti meeles olnud treenida neid lihaseid ?

  • Avatar
    Vasta K 21. mai 2021 at 18:26

    Mul küll ainult üks laps, aga juba pärast teda batuudile ei lähe. Võiks ju, nii noor alles 😀

  • Avatar
    Vasta Kristin 21. mai 2021 at 17:27

    Sünnitasin nüüd kuu tagasi teise lapse ja hädasti oleks vaja teha neid harjutusi, aga kunagi ei seisa meeles ?
    Alustan küll aga siis meenub, et oot midagi tähtsamat oli vaja teha ja siis veel mingi teine asi vaja ära teha ja siis oi peaks sööma ja ooo näe x asi on y kohas sooduses jne. Või härra ärkab ja nõuab süüa ja siis jääb pooleli ja pärast on peast pühitud, et oleks neid pidanud üldse tegema ?

    • Avatar
      Vasta Karoline 21. mai 2021 at 19:27

      Sellist mängu võiks proovida küll. Tupekuulidest olen kuulnud, aga tundus ka liiga igav.

  • Avatar
    Vasta Hanna 21. mai 2021 at 16:03

    Teoorias olen tugev (tean, et peab tegema ja blablabla), praktikas nõrk ehk et nende vaagnapõhjalihaste treenimine on nii igav tegevus, et ei tule kunagi meelde ja kui tuleb, siis ka ei viitsi teha. Seda mängu mängides oleks äkki lõbusam ja efektiivsem kõik see värk. Natuke meenutab see mäng Super Mariot 😀 Kas seal on ka erinevad levelid/maailmad või hakkab suht kiirelt mäng ennast kordama?

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. mai 2021 at 16:43

      Seal peaks kümme eri raskusega levelit olema kui ma nüüd ei eksi.

  • Avatar
    Vasta K 21. mai 2021 at 15:53

    Peale esimest rasedust proovisin Kegeli harjutustega olukorda parandada. No ütleme nii, et (ainuüksi) nendest suurt kasu pole. Aitas tegelikult kõhukliiniku programm, mis keskendub üldse kõigile süvalihastele nii seal all kui kõhupiirkonnas. Teine rasedus kohe-kohe (loodetavasti! ?) lõppemas ja juba mõtlen küll, et mis/kuidas/millal. Iseenesest tundub huvitav vidin, mida proovida ?

  • Avatar
    Vasta Anne 21. mai 2021 at 15:21

    Seda vidinat juba tükk aega nillinud, et n-ö trenni teha!

  • Avatar
    Vasta D 21. mai 2021 at 14:36

    Seda vidinat olen juba pikka aega nillinud. Aga mul küsimus, et kui need lihased seal ikka meganõrgad kas linnuke üldse tõuseb selle imepisikese pingutuse tagajärjel? 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. mai 2021 at 14:46

      Jaa ikka 😀

  • Avatar
    Vasta K 21. mai 2021 at 14:31

    Teine laps tulemas ja tugevama aevastuse/köhatusega tilgad püksis ? Aga no ega ikka ei ole ju meeles treenima asuda, ehk oleks sellest vahvast vidinast abi.

  • Avatar
    Vasta Liina 21. mai 2021 at 14:29

    Nendest lihastest olen täitsa teadlik, aga vot selle treenimisega ei ole just kõige paremad lood. Selline seade kuluks väga ära ?

  • Avatar
    Vasta D 21. mai 2021 at 14:11

    Ei saa veel aru, et midagi timmimist tahaks, aga apppii kui lahe masin! Vajan seda 😀

  • Avatar
    Vasta Caro 21. mai 2021 at 14:08

    Pärast sünnitust hakkasin usinamalt treenima neid. Olen juba uurinud ka nende masinate kohta aga hetkel jäi krõbeda hinna pärast veel ostmata

  • Avatar
    Vasta Mann 21. mai 2021 at 14:07

    Olen isegi näinud kuskil reklaami selle vidina kohta ja mõelnud, et tahaks endalegi, aga siiani on see vaid mõtteks jäänud. Peaks treenima igapäevaselt, sest ka minul on 3 sünnitust teinud oma töö. Mingi aja tagant tuleb jälle meelde, 2 päeva teen ja siis on jälle meelest läinud. Oh see laiskus!

  • Avatar
    Vasta Johhi 21. mai 2021 at 14:04

    Mul pole seal nii ammu kedagi läbi käinud, et vajab iseseisvat treenimist.

    • Avatar
      Vasta Gerly 21. mai 2021 at 20:19

      Olen täitsa kursis nende lihaste olemasolust 🙂 ja nôrkusest, väga kuluks see väike mänguasi ära et elukvlaiteeti parandada

  • Avatar
    Vasta Jn 21. mai 2021 at 13:56

    Mina sain aru treeningu vajadusest kui 30 sain, hommikul enne tualetti minekut aevastasin… noo ja mis edasi juhtus, jääb igaühe enda arvata .
    Peale seda muidu pole trenni lihastele teinud, kuigi peaks, 40 paistab vaikselt.
    Kusjuures, seda postitust lugedes sai trenn tehtud?

  • Avatar
    Vasta T 21. mai 2021 at 13:39

    Koos selle ägeda abimehegea teeks ilmselt heameelega harjutusi vaagnapõhjalihastele 🙂 olen lugenud palju ja tean, et see oleks igati kasulik, vajalik, kuid ei ole tegevuseni jõudnud.

  • Avatar
    Vasta Karmel 21. mai 2021 at 13:35

    Soetasin endale kuulid juba aastaid tagasi ja ikka teen, kuigi kõige suurem mure on jah see, et läheb meelest ära! See uudne vidin ilmseltnii kergelt meelest ei läheks 😀

    • Avatar
      Vasta kadi 26. jaanuar 2023 at 22:58

      Nii, palun siis ausat tagasisidet. Mu jaoks see raha väga suur ja ei tahaks tuulde visata. Kuidas siis aitas? Tundsid, et seks paremaks läinud ja mees ei hõõru õhku?

  • Avatar
    Vasta Kati 21. mai 2021 at 13:31

    Olen kuulnud neist ja proovinud ise teha, kuid ei tule iga päev meelde. Sünnitanud 3x, nii et kuluks väga ära selline huvitav vidin.

  • Avatar
    Vasta Reet 21. mai 2021 at 13:18

    Ma olen ammu seda vidinat kaugelt piilunud ja omale soovinud! Julgust vist on vähe veel. Aga kolm last on oma töö teinud ja ega siin enam midagi paremaks ei lähe 😀

  • Avatar
    Vasta Merlin 21. mai 2021 at 12:37

    Peale lapse sündi olen mõelnud erinevate vahendite peale, millega saab aidata vaagnapõhjalihaseid “treenida”, oleks tore see imevidin kingituseks saada 🙂

  • Avatar
    Vasta Sandra T 21. mai 2021 at 12:27

    Mina isiklikult tunnen peale ühe lapse saamist ka juba, et muutused on toimunud ja midagi tuleks ette võtta. See postitus oli nagu rusikas silmaauku ja no väga lahe oleks, kui selline abimees mulle koju tuleks! 🙂

  • Avatar
    Vasta Sirli 21. mai 2021 at 11:51

    Tean, et peab treenima ja kui meelde tuleb vahel, siis ikka treenin. Kahjuks suurem osa ajast ei tule meelde ja seega batuudile väga hüppama ei lähe. Treeningvahend kuluks seega marjaks ära.

  • Avatar
    Vasta Eliise-Marie 21. mai 2021 at 11:44

    Pigem ennetavalt ja kui mingit artiklit näen, siis mõtlen, et peaks tegema ja olen nendest asjadest kuulnud, aga kogemus puudub ja prooviks ära küll 🙂

  • Avatar
    Vasta Mia 21. mai 2021 at 11:25

    Tean küll, et neid peaks treenima, aga olen ka pidevalt ära unustanud ? Perifitiga oleks küll huvitav proovida ?

  • Avatar
    Vasta Kerli 21. mai 2021 at 11:15

    No selline asi väga meeles ei püsi. Muidugi kulub ära ?

  • Avatar
    Vasta Kristi 21. mai 2021 at 10:45

    Trenni, trenni! Vaagnapõhjalihased on jäänud teenimatult hooletusse 🙁

  • Avatar
    Vasta E 21. mai 2021 at 10:40

    Lapsi ei ole, aga ennetavalt võiks ju treenida küll. Selline mänguline treenimine tundub väga lahe.

  • Avatar
    Vasta B 21. mai 2021 at 10:31

    Olen kuulnud küll vaagnapõhjalihastest, aga neid treenida pole küll meeles. Vidin tuletaks kindlasti meelde ja treeniks tihedamini.

  • Avatar
    Vasta M 21. mai 2021 at 10:17

    Kaks last sünnitanud ja mõtlen nende lihaste trennile iga päev, aga enamasti see mõtteks jääbki… Igatahes tahan seda mängu mängida! ?

  • Avatar
    Vasta Kelly 21. mai 2021 at 09:57

    Vanasti sai neid ikka proovitud teha, aga no ma vist pole kunagi päris kindlalt aru saanud, kas teen neid õigesti. Nüüd peale esimest sünnitust enam batuudile hüppama ja kõht kõveras naerma ei kutsu ? ??

  • Avatar
    Vasta Kertu 21. mai 2021 at 09:32

    Kui meeles on, siis treenin, aga liiga tihti pole meeles. Seda vidinat tahaks endale küll ?

  • Avatar
    Vasta Marta 21. mai 2021 at 09:31

    Ma 24, hetkel rase ja tunnen küll, kuidas kükitades annab juba tunda, et olen nõrkade vaagnapõhjalihastega. Pärast sünnitust on seal all ilmselt kilekoti jagu ruumi ? Seega võit oleks much appreciated ❤? Ja ma usun, et mu teisel poolel oleks ka selle võidu üle hea meel ? Siinkohal tervitan oma meest, kes käib ka Su blogi lugemas.

  • Avatar
    Vasta K 21. mai 2021 at 09:02

    Tuttav teema. Lugedes on väga naljakas, aga päris elus kuseste pükstega peol tantsida või joosta pole üldse lõbus. Trennipüksid peavad tumedad olema, et tilk välja ei paistaks. Olin isegi päris rõõmus, kui vahepeal kõik spordiklubid kinni olid, tegin siis kodus trenni, kus palju hüppeid ja kuigi ca esimene kuu olid püksid kogu aeg märjad, siis mingi hetk said vaagnapõhjalihased ka tugevamaks, kuigi trenni eesmärk oli teine.

  • Avatar
    Vasta Merit 21. mai 2021 at 08:40

    Peale lapse sündi hakkasin paari harjutust tegema, aga kipun neid siiski mitte tegema, põhjuseks ka see, et paar harjutust on jalad seinal ja treenid seal ja ma ei viitsi kuskil seina najal aeleda ?? Nii et sellist aparaati oleks küll vaja ?

  • Avatar
    Vasta Merks 21. mai 2021 at 08:32

    Aastas paar korda tuleb ikka meelde, kui kuskilt artiklit neist loen. Aitäh Mallu, et aitasid mul järjekordselt neid lihaseid treenida! 😉

  • Avatar
    Vasta Piiakas 21. mai 2021 at 08:25

    Usun, et kõik naised, kes seda postitust lugesid, tunnetasid samaaegselt oma lihaseid. Kaasa arvatud ma ise ☺️
    Mina olen neid harjutusi vaid sünnituste järgselt teinud ja siis on, nagu ikka, soiku jäänud ??‍♀️

  • Avatar
    Vasta Siil udus 21. mai 2021 at 08:02

    Ma pärast viimast last ei jaksa isegi neid Kegeleid teha. Ilmselt on minu emakas ka juba mütsi otsimas. Seda vidinat võiks proovida küll, asi tundub üsna lootusetu.

  • Avatar
    Vasta Hele 21. mai 2021 at 08:00

    Treenin, aga mitte väga regulaarselt, peaks tublim olema.

  • Avatar
    Vasta Elis 21. mai 2021 at 07:49

    Oo… See oleks päris äge. Ma tean väga hästi, et tuleb treenida. Olen isegi paar korda teinud, agaa siis läheb jälle meelest ja nii ongi… Aga kui saab kasuliku lõbusaga ühendada on ju väga tore… Eriti kui kolmas laps tulekul, siis võib juhtuda küll et varsti tilgad püksis ?

  • Avatar
    Vasta Janne 21. mai 2021 at 07:41

    Olen kursis nii sellega, et need lihased seal olemas on ja et neid treenida on vaja. Täpselt see, et üksi nagu ei viitsi või oska, selle mänguga jällegi võib päris huvitav olla.

  • Avatar
    Vasta Merje 21. mai 2021 at 07:38

    Tean, et neid tuleb treenida, aga pole seda kunagi teinud. See vidin tundub küll põnev, mida proovida.

  • Avatar
    Vasta Stiina 21. mai 2021 at 07:33

    Selle postituse lugemise ajal tuli jah meelde jälle harjutusi teha ? Tean, et nad on vajalikud ja kasulikud, aga ma ei ole olnud nende tegemisel sugugi regulaarne. Usun, et Perifit seadeldis teeks selle asja atraktiivsemaks küll ?

  • Avatar
    Vasta Maris 21. mai 2021 at 07:22

    Käisin naistearsti juures ja arst kontrollis ütles, et pigista nüüd oma vaagnapõhjalihased kokku… Kui ma siis elueest pingutasin, kuid ta seda absoluuuuutselt ei tundnud, siis hakkasin küll mõtlema, et pekki, nüüd võtan ennast käsile.
    See oli kuskil kuu aega tagasi ja ma olen paar korda isegi teinud, aga see on ju ilmselgelt liiga vähe ?
    Nii et kuluks ära küll see vidin, äkki aitab rohkem treenida 🙂

  • Avatar
    Vasta Anna-Liisa 21. mai 2021 at 06:01

    Tean, et peaks treenima. Eriti teravalt tuleb see meelde siis, kui jälle rase juhtun olema, aga reaalsuses seda tegelikult teinud eriti pole. Et prooviks sellise vidina küll ära äkki jääb isegi meelde siis seekord ?

  • Avatar
    Vasta Kai-Liis 21. mai 2021 at 02:20

    Treenin rohkem peale kolmanda lapse sündi, enne mitte väga tihti.
    Aga meeste kohapealt, on samuti oluline, et mehed treeniksid vaagnapõhjalihaseid!!!

  • Avatar
    Vasta Anu 21. mai 2021 at 01:51

    Mul oleks vaja, avastusega vahel tilk püksis 🙁 niisama olen vahel miskit teinud aga ei oska hinnata, on sest tolku kah.

  • Avatar
    Vasta Mari 21. mai 2021 at 01:27

    Ma mingi periood tegin harjutusi agaramalt (no nt vetsus keset pissimist hoiad järsku kinni ja siis pissid edasi ja siis jälle kinni ja…), aga nüüd enne sinu jutu lugemist oli mõned aastad täiesti meelest läinud selle piirkonna trenn. Igal juhul mäng tundub äge ja tugev tupp tundub kah äge. Eriti kuna siis pidavat võimsamad orgasmid olema ja no kes see tahaks, et ta emakas alla vajuks… Igal juhul I’m in! Mitte emakas, vaid loosis siis ?

  • Avatar
    Vasta R 21. mai 2021 at 00:15

    Elurikkust on majas palju ? Kolm poega ja abikaasa. Jaopärast sai käidud antud probleemiga füsioteraapias ja just nimelt “neid lihaseid tuleb treenida”. Kui väiksemad poisid on 2,5 a ja 1a, siis leia seda aega individuaalseks treeninguks ja õigeks hingamiseks ? Lõpuks teeme kõik siin kukerpallitamist ja pea peal seismist, sest noormeeste arvates on see tunduvalt lõbusam ?

  • Avatar
    Vasta M J 21. mai 2021 at 00:04

    Ei ole veel sünnitanud ega 40ndates, aga olen kuulnud, et peaks neid lihaseid treenima. Ilmselgelt pole selleni veel jõudnud 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristi 20. mai 2021 at 23:58

    No ma olen väga sageli sellele mõelnud, et peaks treenima. Vanust ka juba 40+ ja kui näiteks aevastan, siis… Teate küll ?

  • Avatar
    Vasta Anni 20. mai 2021 at 23:54

    Tean, et neid tuleb treenida, aga igapäevaselt meelde ei tule.

  • Avatar
    Vasta Six 20. mai 2021 at 23:43

    Ma ostsin endale kunagi kuulikesed, need on mõnusad. Muidu ikka ununeb teha.

    • Avatar
      Vasta Marili 21. mai 2021 at 11:46

      Tean, et tuleb treenida ning seda asjandust tahaks küll proovida!!! ??

  • Avatar
    Vasta Paku 20. mai 2021 at 23:42

    No tõesti, nende nähtavate lihastegi treenimine nõuab meeles pidamist, mis siis veel sisemistest rääkida! Siuke põnev junn ja äpp tooks kindlasti elevust igasse ellu! 😉

  • Avatar
    Vasta Anni 20. mai 2021 at 23:37

    Kui meeles, siis treenin ? Vidina prooviks küll ära!

  • Avatar
    Vasta Annika 20. mai 2021 at 23:33

    Pean kahjuks tunnistama et olen 43…aga lekin.
    Olen pikka kasvu ülekaaluline naine.
    Meil suguvõsas geneetiliselt eelsoodumus emaka alla vajumiseks.
    Teen ise suht palju füüsilist tööd ja tõstmist. Enam pole ilma korraliku paksu Tena sidemeta võimalik tööl olla.

  • Avatar
    Vasta Helina 20. mai 2021 at 23:31

    Oh, ära muretse, ega emakas ainsana tupest välja piilu, sealt võib ka emakakael langeda, rääkimata tupest endast. Kõik oleneb, mis probleemid on eelnenud ja mis organid on alles 🙂

    Aga hea meelega prooviks seda vidinat, tööalaselt küll puutun selle jutu ja probleemiga palju kokku, ent ise pole seni vajadust näinud just nende lihastega tegeleda, nii et hea meelega prooviks ära.

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. mai 2021 at 11:56

      Oh jumal, mõni asi sisse ka plaanib jääda? 😀

  • Avatar
    Vasta Mariann 20. mai 2021 at 23:29

    Jah, ma tean, et need lihased on olemas.
    Jah, ma treenin neid kui keegi kuskil (nt Sina siin praegu meenutad), aga no selline jutt jääb ikka harva silma pigem…
    Jah, mul on ka kolm last ja need lihased veidi rohkem tööd teinud kui mõnel lastetul.
    Jah, ma tahan ka LÕPUKS orgasmi kogeda! Seega võin vabalt võidu vastu võtta ja hiljem kogemust jagada ?

  • Avatar
    Vasta Candela 20. mai 2021 at 23:14

    Story pani mind mõtlema, et kui muidu olen hästi sportlik ja teen usinalt trenni, siis vaagnapõhjalihased on mul täiesti unarusse jäänud. Seega kulub marjaks ära ka vaagnapõhjalihaste treeningvahend 🙂

  • Avatar
    Vasta L. E. 20. mai 2021 at 23:09

    Praegu Sinu blogi lugedes hakkasin kohe lihaseid pingutama ??‍♀️
    Olen lugenud, et neid tasub treenida, samas ka vahekorra ajal tasuks nende lihastega nö “mängida” ?
    Ütleme nii, et sellest mängust jääb kindlasti sõltuvusse ?
    Ja lihased saab kindlasti nii tugevad, et nendega saaks ka pähkleid purustada ???

  • Avatar
    Vasta KK 20. mai 2021 at 23:07

    Peale esimese lapse sündi 4,5 a tagasi ei olnud enam võimalik tampoone kasutada, sest need kippusid välja pressima end. Siis ei maininud aga arst et midagi valesti oleks. Nüüd peale teise lapse sündi 4 kuud tagasi ütles arst, et on allavaje ja soovitas mingeid kuule, mille ka tellisin, aga nendega siiani keeruline. Tahaks midagi ärevamat kraami proovida küll ?

  • Avatar
    Vasta Liisu 20. mai 2021 at 23:04

    Sellise vidinaga oleks motiveerivam treenida küll. Teen küll harjutusi, aga lisaabi kuluks ära. Lastega batuudile ei julge väga ronida kui pole enne põit tühjendanud.

  • Avatar
    Vasta Helen 20. mai 2021 at 23:01

    Oleks vaja kindlasti treenida.

  • Avatar
    Vasta Stella 20. mai 2021 at 23:00

    Oleks vaja kyll treenida, aga kust seda järjepidevust kyll leida….

    • Avatar
      Vasta Gerli 21. mai 2021 at 07:33

      Mul oleks hädasti vaja treenida, aga kogu aeg ununeb.

  • Avatar
    Vasta Maria 20. mai 2021 at 23:00

    Veits ajasid hirmu nahka küll, jutt pole sugugi mitte uus ja tundmatu, aga see on alati tundunud nii tüütu ja mõttetu tegevus kuidagi, et sellele nagu eraldi aega pühendada ? Sellisel kujul tundub päris vahva ja tahaks väga järele proovida, et jumala eest see emakas mu sees ikka püsiks ??

  • Avatar
    Vasta Lilian 20. mai 2021 at 22:42

    Olen sünnitanud 2 last ja vanust juba pea 40, seega hea meelega prooviks ?! Aeg-ajalt tuleb meelde, et nats võiks treenida/pingutada ka seda lihasgruppi, kuid tõele otsa vaadates on see ikka liiga harv!

  • Avatar
    Vasta Marja 20. mai 2021 at 22:38

    See vidin kappi seisma küll ei jääks! Äge!

  • Avatar
    Vasta Anna 20. mai 2021 at 22:37

    Minule kunagi üks noormees ütles, et ma liiga lõdva sealt alt ja ei ole piisavalt “tihke”, kuigi lapsi veel ei ole ja see aeg olin 22 alles. Siis hakkasin pingutama lihaseid teadlikult, esialgu üsna tihti ja hiljem siis kui meelde tuli… Väidetavalt läks veits “tihkemaks”… Nüüd olen jälle täiesti ära unustanud, aga seda lugedes hakkasin küll kohe lihaseid pingutama 😀 Ühtegi vahendit ei oma, aga hea meelega omaks ja prooviks, siis oleks ehk veidi rohkem motivatsiooni ka, et pingutada lihaseid tihedamini 😀

  • Avatar
    Vasta Katu 20. mai 2021 at 22:37

    Ütleme nii, et batuudile hüppama ei kipu 🙂 Nende lihaste trenn on ühe naise jaoks ülioluline, ise ei ole abivahendeid kasutanud, aga salaja treenida saab ka! Tööl laua taga istudes, mõne ägeda mussi järgi mõttes tantsida või siis kõnnitiirul lihaseid pingutada (n-ö hoian pissihäda kinni 10 sek ja siis lõdvestan jne). See väike vidin ja äpp on äge, mida veel! 🙂

  • Avatar
    Vasta Lea 20. mai 2021 at 22:28

    Issand kui põnev see tundub! 😀 Mul läheb ka koguaeg meelest ära neid harjutusi teha, aga vähemalt postituse lugemine möödus trenni saatel.

  • Avatar
    Vasta Mariliis 20. mai 2021 at 22:15

    Oh, ma olen sellel nii kaua juba silma peal hoidnud ja väga tunnen, et seda oleks vaja! Oh, võiduõnn, naerata mu peale kord! 😀

  • Avatar
    Vasta K 20. mai 2021 at 22:14

    Ma olen mõelnud küll, et peaks treenima vaagnapõhjalihaseid, aga kunagi pole meeles.

  • Avatar
    Vasta Gerli 20. mai 2021 at 22:10

    Oleks vaja sellist vidinat küll. Olen proovinud kunagi lihtsalt harjutusi teha ning ostsin peale sünnitust ka tupekuuli, aga paar korda tegin ja ununes…

  • Avatar
    Vasta Sarah 20. mai 2021 at 22:03

    Ma söön oma mütsi ära, kui kõik selle postituse lugejaid samal ajal vaagnapõhjalihaseid treenima ei hakanud ? Well… mina hakkasin. Tänud meelde tuletamast. Aga üksi on ikka nüri. Võiks miski vidin loomulikult abiks olla.

    Also. Su sõnakasutus terves selles postituses… ??? Lihtsalt pure gold.
    “Kuna mu emakast on omajagu rahvast läbi käinud ja vaagnapõhjalihased seega küllaltki palju vatti saanud..” ?????

  • Avatar
    Vasta Agnes 20. mai 2021 at 22:01

    On täitsa miskised kuulid olemas, aga ei ole suutnud neid järjepidevalt kasutada. Olen ka internetist vaagnapõhjalihaste treeningkava leidnud. Aga ei ole seda ka suutnud järgida. Oleks väga tore joosta ja hüpata ilma tilkadeta. Ma arvan, et selline seadeldis oleks igati abiks 🙂

  • Avatar
    Vasta Grete 20. mai 2021 at 22:00

    Ma püüdsin teha challenge’it, et teeks kuu aega järjest iga päev kätekõverdusi, aga isegi see läks meelest ära, vaagnapõhjalihaste trenn ei püsi siis ammugi meeles. Küll aga seda kirjutades siin treenin elu eest 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. mai 2021 at 22:21

      Hahha 😀

  • Avatar
    Vasta Nell 20. mai 2021 at 21:51

    Peale teise lapse sündi otsustasin lihased tõsisemalt ette võtta, sest peale rasedusi/sünnitusi andis tunda, et olukord pole enam endine (kuigi mees väitis, et ta ei saa mõhkugi aru ?). Tellisin endale komplekti, kus 3 eriraskuses kuuli. Esimese kuuliga oli lebo ja kuu aega treenisin, endal oli küll tunne, et toimib. Aga no see raskuselt nr 2 kuul on suht pikk ja raske, tegi kergelt isegi haiget ja sinnapaika see treening jäigi. Peaks uue hooga pihta hakkama, aga laiskus saab ikka võitu… Vot see motiveeriks küll, kui samal ajal saaks teloga mängida läbi treeningu ?

  • Avatar
    Vasta Kati 20. mai 2021 at 21:48

    Lähipäevil peaksin sünnitama ja peale seda kuluks see hädasti ära 🙂

  • Avatar
    Vasta Ene 20. mai 2021 at 21:47

    Peaks treenima kindlasti neid, aga paraku unustab need vaagnapõhjalihased kiirelt ära. See vidin kindlasti aitaks selles osas.

  • Avatar
    Vasta Gerda 20. mai 2021 at 21:47

    Üht lelu ostes kiikasin ka selle Perifiti poole. Aga noh, kuulikesed olid sahtlis ja mõtlesin, et äkki jääb see ka siis sahtlisse ega ostnud… Mõte vaagnapõhjalihaste treenimisest hakkas peas veerema pärast seda, kui mu ühe ja ainsa lapse sünnist oli möödas umbes 1,5 aastat ja ma ikka batuudil end mugavalt ei tundnud. Nüüd on 3 aastat möödas ja ma ei tea, kas olen kuulikesi kasutanud või mis, aga nüüd võin batuudil mõned hüpped juba teha! Samas ei ole kõik kaugeltki veel endine…

  • Avatar
    Vasta Kertu T 20. mai 2021 at 21:46

    Ma ka terve postituse aja treenisin, nii vägev, et meelde tuletasid 🙂 Aeg-ajalt olen ikka teinud, aga pigem harva ja selline lelu oleks super 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 20. mai 2021 at 21:45

    Pärast teise lapse sündi soetasin endale tupekuulid, paar korda sain neid kasutada, pärast mida need lihtsalt öökappi seisma jäid. (Kuni lapsed need sealt leidsid ja tuttavate juuresolekul nendega elutuppa tulid ja uurisid, mis need veel on…. Oh seda täiskasvanute naeru!
    Perifitist polnud enne kuulnudki. Hea meelega prooviks sellega oma vaagnapõhjalihased taas trimmi ja tugevaks saada! ?

  • Avatar
    Vasta E 20. mai 2021 at 21:42

    Püha taevas, mul on seda vaja. Treenin ka niisama kui meelde tuleb, aga no linnukesi lennutada tundub huvitavam.

  • Avatar
    Vasta Katre 20. mai 2021 at 21:40

    Sünnitanud naisena olen kursis ikka, isegi kuulid on hangitud, et paremini vormis hoida ennast. Ainuke jama on, et erinevatele raskustele vaatamata ma kas ei oska harjutusi õigesti teha või siis pole ma piisavalt rasket raskust leidnud. Lihtsalt väga ei tunne pingutust… Nii et see vidin võib-olla aitaks teada saada, kas mul üldse on seal mingid lihased 😀

  • Avatar
    Vasta Anni K 20. mai 2021 at 21:35

    Nägin selle imevidina tutvustust Õhtu saatest ning mõtlesin, et vau, väga lõbusaks selline vajalik trenn tehtud 🙂 Olgem ausad, ega ma varem selle peale mõelnud ei ole, aga sinu jutt hirmutas küll ära ja jõudis kohale, et kui ei taha tulevikus köhides tilka püksi saada või kehvat voodielu, siis tõesti peaks neid probleeme ennetama. Ja kuidas seda teistmoodi teha, kui mängides ??

  • Avatar
    Vasta Monika 20. mai 2021 at 21:27

    Juba mitu kuud näen selle reklaami oma Facebooki seinal. Tundub huvitav ja tahaks kindlasti proovida, kuid hetkel ei jää laste kõrval selliseid summasid üle, et ise osta omale.
    Konkreetset trenni ma oma lihastele pole teinud, vahel kui kuskilt loen et on vajalik, on paar päeva meeles ja edasi juba ununeb. Perifitiga võib-olla tekib juba muu hasart, et saaks mängu lõpetada vms.

  • Avatar
    Vasta Aleksandra 20. mai 2021 at 21:23

    Ma viimane aasta hakkasin vaikselt selle kohta uurima, enne ei saanud aru kui tähtis see on. Endal oli juba kolm sünnitust ja muidugi lihased ammu juba vajavad trenni. Kunagi üritasin Kegelit teha, aga ei õnnestunud kuidagi. Ei saanud aru kuidas seda teha, et oleks tolku ?

    Hetkel olen lihtsalt liiga laisk, et midagi ette võtta, aga äkki see loos aitab mulle ennast kätte võtta ??

  • Avatar
    Vasta Terje 20. mai 2021 at 21:22

    Olen kuulnud sellest enne oma esinest sünnitust, et peaks vaagapõhjalihaste treeningut tegema aga pole teinud kuna ei ole meeles. Aga lisa “tööriist” kuluks ära kuna tulemas teine laps siis võiks treenida lihased tugevaks ?

  • Avatar
    Vasta Kelly 20. mai 2021 at 21:21

    Ma juba pikalt jälginud seda Perifiti. Nii põnev viis tundub nende lihaste treenimiseks. Tupekuulid või niisama ei tõmba kuidagi üldse vaagnapõhjalihaseid treenima.

    • Avatar
      Vasta M 20. mai 2021 at 21:45

      Oeh. Suvel oli pidu, tantsisime-laulsime, minul olid tilgad püksis… Üldse ei saanud nautida. Nüüd olen koroonas. Köhisin jalad ristis. Kaks last on küll, aga ma ei tahaks, et see nii jääkski. Ja ma ei ole veel 40.

  • Avatar
    Vasta Maarja 20. mai 2021 at 21:15

    Oh, seda postitust oli vaja lugeda. Kogu oma elu virr-varris on need harjutused juba mitu kuud ununenud! Nüüd tuli jälle meelde, et peab treenima. Ja tõesti, see on mulle tüütu, pole veel leidnud viisi, kuidas neid harjutusi enda jaoks toredaks teha. Selline vidin kõlab küll põnevalt 🙂

  • Avatar
    Vasta Maarja 20. mai 2021 at 21:09

    Kuluks kindlasti ära, jutt ärakukkuvast emakast hirmutas ikka korralikult ära 😀

  • Avatar
    Vasta Eva 20. mai 2021 at 21:07

    Sellel kevadel täiesti aktuaalne teema. Viimase köhaga sain aru, et viimane aeg sellele mõtlema hakata. Kuigi olen vist niigi kaua hästi elanud, kuna vanust juba 50 alla. Aga et see trenn lõbus võiks olla, kuulevad minu eakad kõrvad küll esimest korda. Arvasin juba, et pean hakkama ennast pallil veeretama või midagi muud, mille jaoks nagunii kunagi aega ei ole.

  • Avatar
    Vasta Merili 20. mai 2021 at 21:06

    Täitsa kursis nende lihastega ja seda mängu prooviks hea meelega ? Muidu läheb tõesti meelest nende lihastega tegeleda ?

  • Avatar
    Vasta Maria 20. mai 2021 at 21:04

    Loosis osaleda ei soovi, aga kõigile, kellel loosiõnn ei naerata, siis hea viis treenimiseks on pissil käies uriinivoolu kinni hoida. Pissid, hoiad kinni nii kaua kuni suudad, pissid, hoiad jälle kinni. See püsib paremini meeles ka kui niisama telkut vaadates pingutamine. Iga vetsuskäik väike treening ja tulemust on ka hea jälgida, peagi juba suudab palju paremini uriinivoolu kontrollida 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. mai 2021 at 22:29

      Väga hea nipp, aitäh! 😀

  • Avatar
    Vasta JM 20. mai 2021 at 21:00

    Hei!

    Mina olen sünnitanud kolm last, vaagnalihaste probleemist sain alles hiljuti teada. Eelnevalt oli mul iga mingi aja tagant imelik probleem, millele ei osanud seletust leida. Nimelt vahel õhtuti hakkas pihta pidev pissihäda. Reaalselt käisin vetsu vahet nagu põiehaige. Samas väga miskit ei tulnud, aga tunne oli nagu krt miskit surve sees. Käega kontrollides sain aru, et miskit on veits korrast ära ja nagu liiga all. Siis räägitigi mulle sellest, et ala kui hambad pesed näiteks siis tee vaagnalihaste harjutusi, a la surud seistes alt lihased pingule ja siis lõdvaks ja nii mitu korda ja iga päev. Kahjuks ei püsi meeles ja elutempo ka selline…
    Ega ma viimasel ajal väga oma tervist hoidnud pole, minu lapsed on mulle jätnud mälestuseks endast hemorroidid ja vaagnaprobleemid. Ülekaalu ma nende kaela ajada ei saa, selles olen ise laisk olnud ?

  • Avatar
    Vasta Katri 20. mai 2021 at 20:54

    Olen kuulnud nii treenimise vajadusest kui ka sellest mängulisest abilisest, aga pole raatsinud osta… Ja olgem ausad, ega niisama pole vist kunagi meelde tulnud neid lihaseid treenida. Aga vot kui selline abiline oleks, siis istuks ja mängiks ja raudselt tuleks hasart ka sisse!

  • Avatar
    Vasta Anželika 20. mai 2021 at 20:48

    Pärast 2. sünnitust on tunda, et lihased vajavad treenimist. Või siis mitte tunda, vaid tajuda, kuna ma ei saa aru, kas ma pingutan vaagnapõhjalihaseid või ei. Olen paar korda ka füsioteraapias sel teemal käinud ja sinna alla ka “särtsu” saanud mille järgselt lihased pingutama peaks, kuid reaalselt, ma ei tundnud muffigi. Nii et oleks vaja seda vidinat küll!

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. mai 2021 at 22:32

      Sellist asja päriselt tehakse? Et lihtsalt antakse särakas voolu hargivahele? 😀 😀

      • Avatar
        Vasta Mutt 21. mai 2021 at 00:56

        Kui ma kunagi EMS trennis käisin body therapys, siis ma uurisin selle kohta. Öeldi, et need rihmad pannakse hargivahel veelgi kõrgemale, siis saabki ainult see piirkond särtsu. Mul hargivahe juba niisama treenides valutas mitu päeva, ei julgenud seda proovida. Pärast oleks mingi nädal voodihaige olnud ?

        Aga sarnastel masinatel olen juba neli aastat silma peal hoidnud, ei ole raatsinud osta, kuigi peaks. Ma sealt alt suht tundetu ? Vahepeal olen treeninud neid ka, aga masinaga oleks vast efektiivsem.

  • Avatar
    Vasta Kaie 20. mai 2021 at 20:46

    Teen aktiivselt trenni ka sellele lihasgrupile ? Aga väike inspireeriv abivahend on alati teretulnud ?

  • Avatar
    Vasta Etz 20. mai 2021 at 20:44

    Olen 2. lapse ootel ja no need lihased on seal nii loose et siuke tunne, et see laps varsti kukub välja sealt ? I REALLLLY needd thiss!

  • Avatar
    Vasta Celine 20. mai 2021 at 20:38

    Äsja sünnitanuna vajaksin seda vidinat küll ??

  • Avatar
    Vasta Laura 20. mai 2021 at 20:31

    Olen juba aastaid teadnud, et neid lihaseid treenida tuleb, aga samamoodi pole never meeles ?
    Otseselt veel kriitilist põhjust pole, miks treenida, sest lapsi sünnitanud pole ja vanuse poolest ka veel nooruke, aga parem ju alustada varakult ja ennetada seda probleemi 🙂

  • Avatar
    Vasta Sirli 20. mai 2021 at 20:25

    Oleks vaja küll. Peale kahte last tunnen, et vaagnapõhjalihased vajaksid treenimist.

  • Avatar
    Vasta Eve 20. mai 2021 at 20:19

    Olen kuulnud ja vaikselt ikka treenin kui meelde tuleb, aga võiks rohkem ja regulaarselt ☺️ Vanust ka juba omajagu ?

  • Avatar
    Vasta Liisa 20. mai 2021 at 20:19

    Kuna vaagnapõhjalihased on üliolulised, oleks hea ennetatavalt nendega tegelema hakata, et tulevikus parem oleks, niisiis kuluks antud vidin vägagi ära.

  • Avatar
    Vasta Eve 20. mai 2021 at 20:12

    Peale sünnitust olen üritanud neid harjutusi teha, aga läheb meelest pidevalt, seega peaaegu et ei teegi. Selle postituse peale tuli meelde, et peaks tegema ?

  • Avatar
    Vasta Kai 20. mai 2021 at 20:06

    Nagu paljud kirjutavad, siis treenin siis kui kusagilt loen või kuulen et peaks ? Kuule olen kunagi aastaid tagasi proovinud, aga tollel hetkel ei olnud minu teema, nüüd võib olla juba teine lugu. Hetkel ainuke asi, millega ei saa otseselt kaua ilma tilkadeta tegeleda, on hüppenööriga hüppamine, samas ei teeks ma seda ka ilma tilkadeta vist kaua ? Aga no abivahend treenimiseks kulub alati ära.

  • Avatar
    Vasta Maria K 20. mai 2021 at 20:06

    Üks hea harjutus on veel uriini kinni pidamine ehk siis wc nr 1 tehes poole peal proovida kinni pidada. Kui õnnestub, siis peaks üsna heas toonuses olema vaagnapõhjalihased. Mul hetkel kolm kuud sünnitusest ja pole lootustki seda harjutust edukalt teha, seega lisatreening kuluks ära 😀

  • Avatar
    Vasta Maris 20. mai 2021 at 19:59

    Kaks last ja aeg-ajalt tuleb tilk püksi. Pole meeldiv, seega hea meelega treeniks.

  • Avatar
    Vasta K 20. mai 2021 at 19:58

    Olen teadlik nendest harjutustest küll ja peale esimese lapse sündi ka tegin neid. Millegi pärast teist last ei olnud nagu meeleski neid teha. Ammugi ei teadnud ma seda, et need lihased ka hiljem nõrgemaks jäävad 😀 Ma arvasin ikka, et kui tilgad püksi ei tule ju siis seekord ei juhtunud nende lihastega midagi hullu 😀 ja nii jääbki. Sinu postituse peale automaatselt hakkasin neid harjutusi tegema 😀 Tänud meelde tuletamast. Auhind oleks ka päris äge 🙂

  • Avatar
    Vasta Mina 20. mai 2021 at 19:54

    Sooviks küll sellist auhinda. Olen erinevaid viibrikuid jms seadmeid uurinud, aga ostuni pole jõudnud. Vaja oleks aga küll.

  • Avatar
    Vasta Kati 20. mai 2021 at 19:54

    Kuluks ära küll, siis jõuaks ehk treenimisele mõtlemisest päriselt tegudenigi ?

  • Avatar
    Vasta Tiina 20. mai 2021 at 19:51

    Mina vajaksin seda väga. Ma ei julge ammu juba aevastada lihtsalt seistes, alati jalad ristis. Joosta saan vaid siis, kui olen käinud ära vetsus. Ma väga loodan võita. Aitäh ja kniks.

  • Avatar
    Vasta Merca 20. mai 2021 at 19:36

    Ohh imeline oleks kuivalt köhida jne lapsi 4 ja vaeva saanud piisavalt .Enda taskust ei suuda kindlasti soetada et ennast aidata. Oleks aeg endale ja tervisele.

  • Avatar
    Vasta Keidi 20. mai 2021 at 19:30

    Terve postituse lugemise aeg treenisin, tänks 😀 Aga eks see “pingutamine” tuleb meelde siis, kui kuskilt loen. Ja siis teengi. Muidu meeles ei ole miskipärast. Niiet kuluks ära küll see trennitegemine äpi abiga 🙂

    • Avatar
      Vasta Kata 20. mai 2021 at 21:12

      Viimasel ajal on küll tunne, et kõik toimib tagurpidi…
      Rääkimata nendest vaagnapõhjalihastest on mul ka diastaas. Käisin arsti juures harjutusi tegemas, aga järsku öeldi, et külastuste arv sai täis ja edaspidi peaks justkui ise oma kehaga hakkama saama kodus.
      Proovisin siis igapäevaselt ise toimetada. Nii palju kui aru sain, siis vaagnapõhjalihased peaksid olema juba paremas seisus, selleks, et saaks diastaasiga tegeleda. Ma ei teagi enam, millal viimati sain lastega korralikult koos hüpata, joosta ja mängida, nii et terve piss püksi ei tuleks. Asi ei ole enam paaris tilgas, vaid kui tuleb siis võib kogu kupatus korraga tulla.
      Saan aru, et see naiste hulgas tavaline probleem, aga endal on küll ebamugav viimasel ajal. Tahaksin lihtsalt, et suudaksin oma kehaga paremini läbi saada. Kogu ülejäänud keha heaolu sõltub praegu sellest, et saaks vaagnalihased õieti toimima. Aga kui ma ei saa isegi seda toimima, siis kuidas saan teised asjad korda. Ei ole see iseseisvalt mässamine nii lihtne midagi. Pidevalt unustan treenimise ära ja teinekord jälle mõtlen, et kas teen ikka õigesti. Olen kuulnud, et kui valesti teha, siis võib endal isegi hullemaks olukorra teha ?
      Võib-olla selline vidin aitaks mul paremini toime tulla selle murega.
      Ma olen alles 30 ja tunnen, et pole teinud veel lõpparvet sellega, et normaalselt liikuda ja perega aega veeta.

  • Avatar
    Vasta Katrin 20. mai 2021 at 19:23

    Kuluks küll ära, sest peale esimest sünnitust annab juba tunda, et peaks treenima. Sellisel lõbusal viisil teeks seda hea meelega 🙂

  • Avatar
    Vasta Jaana 20. mai 2021 at 19:23

    Alustasin hiljuti trenni tegemisega ja võiks ju tglt kõik KÕIKKK lihased läbi treenida .Ka mu vaagnalihased on samamoodi kõvasti vatti saanud lastega.Kusjuures mu tõõkaaslased on kõik üle 60a vanad ja mitmel on emakas ära vajunud ja nad siis omavahel arutavad seda nagu see oleks täitsa tavaline asi 😀

    • Avatar
      Vasta Janeli 20. mai 2021 at 19:55

      Osaleksin, et ennetada probleeme ? Ja tahaks katsetada, mida see voodielus suudab mõjutada ?

  • Avatar
    Vasta triin 20. mai 2021 at 19:20

    No kuna minul 3 last ja lihased nõrgad pluss mul pole ka kunagi meeles neid harjutusi teha ja pidev probleem et tilgad püksis .poodigi pole mõnikord pääsenud.siis heameelega tahaks seda asja proovida:)

  • Avatar
    Vasta Maris 20. mai 2021 at 19:17

    Mina VAJAN seda seadet. Pole 35 ja juba on probleemid-justnimelt tilgad püksis ja günekoloogi sõnutsi on tupeseinad lõdvad. Seega mul on reaalne oht et ühel hetkel emakas välja langeb

    • Avatar
      Vasta Kärolin 20. mai 2021 at 20:13

      Vajadust on küll ja meeleldi katsetaks! ?

  • Avatar
    Vasta Evelin 20. mai 2021 at 19:14

    Esimene loos, millest osa võtan! Nii väga oleks vaja seda! Olen küll 25-aastane, aga nii mõningadki sümptomid annavad märku, et oleks aeg vaagnapõhjalihaseid treenida!

  • Avatar
    Vasta K. 20. mai 2021 at 19:13

    Oh ma olen seda masinat mitu korda vaadanud ja ihaldanud aga no ei suuda sellist raha välja käia selle eest. Nii ma siis üritan enda jõul neid lihaseid treenida kui jälle meelde tuleb ja loodan, et needki aitavad kasvõi natukenegi ? . Aga kommentaari ikka jätan, et ehk taevaisa halastab ja annab mulle selle ?

  • Avatar
    Vasta Anni 20. mai 2021 at 19:10

    Emakast omajagu rahvast läbi käinud…appii ???? ..mul ka ?? mähkmeid veel ei vaja aga mängida tahaks küll?

  • Avatar
    Vasta Emme. 20. mai 2021 at 19:08

    Köha ja lõdvad lihasekesed ei sobi kuidagi kokku?
    Tean, et neid treenitakse ka jadeiidist munaga.
    Seda trennivahendit oleks juba väga vaja.
    Töiselt tuleb naermist muidugi rohkem ette kui köhimist, aga ajad ja aastad on nagu on.

  • Avatar
    Vasta Eva 20. mai 2021 at 19:07

    Tahaks öelda, et ma pole üldse kursis teemaga ja ei tea mida tähendab, kui ei saa köhida/avastada/nuusata ilma jalgu risti panemata. Lastele korrutan iga päev, et ma ei saa nendega letsu mängida, jooksmisest ja hüppamisest rääkimata. Mul väga vedas kergete raseduste ja sünnitusega, aga millegi pärast isegi neli aastat peale viimase lapse sündi, ei ole olukord taastunud ja kuna nüüd on platsis ka pidev põiepõletik, siis teema on väga aktuaalne. Ja isegi, siis kui kogu olukord elu häirib igapäevaselt, ei leia ma motti harjutuste tegemiseks. Vahel leian end netis surfamas ja kuulikesi valimas, siis jälle olen segaduses, et milliseid võtta ja panen telefoni ära. Nii, et see postitus tundub praegu justkui suunitletud reklaam 🙂

  • Avatar
    Vasta Kätlin 20. mai 2021 at 19:05

    Mul alles esimene laps ja peale sünnitust isegi üritasin neid treenida paar nädalat, aga no ei seisa meeles see treenimine. ?

  • Avatar
    Vasta Sandra 20. mai 2021 at 19:03

    Mõned aastad tagasi ( loe 5-6aastat ) olin vaid kuulnud vaagnapõhjalihaste treeningust aga ei osanud sellest midagi arvata . Ei pidanud vajalikuks, pingutades teadsin et need on olemas.
    Kolm suve tagasi hakkasin batuudil koos lastega hüppama ja mida pekki – tilgad püksis konkreetselt. Omaette naersin , et mul pidamatus. Kuid kaks last on oma töö teinud ja peale seda hakkasin siiski vahelduva eduga trenniga tegema – kui meenus et võiks . Ja nüüd su postitust lugedes meenus et terve igavik on möödas ja well , lugemine möödus trenni tehes .

    • Avatar
      Vasta Kätlin 20. mai 2021 at 21:49

      Aiii, see on mu jaoks valus/piinlik teema ☹ Mul on peale teist sünnitust emakakael alla langenud. Tundub, et ajaga üha enam… Teen ikka Kegeli harjutusi, kuid peaks järjepidevamalt. Voodieluga on kõik super. Aga kui ikka tampoon ei püsi ning häda nr kaks puhul tunned, et ka tupest midagi välja tuleb… See on hirmuäratav.
      Olen lugenud, et ega operatsioone sellise asja puhul nii kergekäeliselt ka tehta. Pealegi olen 33 ning sooviks veel ühte last, siis küsimusi on rohkem kui infot. Olen uurinud abivahendeid, kuid korralik masin maksab palju minu jaoks. Oleks sooduskood natukenegi suurem, siis kaaluks seda tõsiselt! Aitäh selle teema tõstatamise eest!

  • Avatar
    Vasta Keit 20. mai 2021 at 19:02

    Sellega mängiks ja treeniks vaagna lihaseid küll, telefon on ju nagunii koguaeg näpus 😀

  • Avatar
    Vasta Liisa 20. mai 2021 at 19:01

    Mul on 3 kuune beebi. Täitsa tutikas ja piima lõnaga. Kuna ta on teine laps ja kogu raseduse istus laps nii all, kui andis… väga raske rasedus koos veel hirmsama sünnitusega ja intensiivi jõudmisega, siis võib öelda, et keha sai korrlikult vatti. Ja need alumised lihased ei tee ka enam nii koostööd, kui võiks. Mõte linnukesega mängimisest ajab kohe muigama.. mul oleks küll seda vaja.

  • Avatar
    Vasta Liis 20. mai 2021 at 18:59

    Oii. Kui olin kuskil 14, lugesin selle kohta, et emakas võib välja kukkuda ja hirm tekkis suur ? sellest ajast saati olen teadlik, kuid unustan ära KOGUAEG.
    Nüüd olen esimest korda rase ja olen ikka üritanud teha, kuid ikka ja jälle ununeb. Mänge mulle mängida meeldib, ehk see aitaks meeles pidada, oleks vähe lõbusam, kui lihtsalt pingutada ja lõdvestada, pingutada ja lõdvestada…

  • Avatar
    Vasta Ma 20. mai 2021 at 18:58

    Ma kogu aeg mõtlen sellele, et peaks neid sõpru treenima hakkama, aga siiamaani pole seda teinud. Palun mulle see linnukestega mäng siis nüüd ja hakkan ausaks trenninaiseks!

  • Avatar
    Vasta Janne 20. mai 2021 at 18:54

    Peaks treenima kindlasti neid, aga paraku unustab need vaagnapõhjalihased kiirelt ära. See vidin kindlasti aitaks selles osas 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 20. mai 2021 at 18:54

    Kaks väikese vahega last on kehale jälje jätnud. Teine laps on 2 nädalane ja nii lödi pole ma kunagi olnud. Aevastada ja köhatada, kõvasti naerdagi pole just tark tegu. ?

  • Avatar
    Vasta Kristi 20. mai 2021 at 18:52

    Peale sünnitamist olen Kegeli harjutusi teinud, kahjuks vaid paar korda nädalas. Samuti olen kaalunud kuulide ostmist, kuid plaaniks see jäänud on. Selline abivahend oleks kindlasti abiks.

  • Avatar
    Vasta Kristina 20. mai 2021 at 18:52

    Mul nende lihaste treenimisega pikk ajalugu.. Oli vist 2012 a, kui naistelaagri seltskonda sattusin. Ja kui seal üks hetk juhendati neid lihaseid pingutama-lõdvestama, siis ma ei suutnud neid pingutada vist veeranditki sellest ajast, mis need kogenenumad suutsid. Siis võtsin asja korralikult ette ja mõned kuud hiljem suutsin juba vabalt sammu pidada 🙂
    Siis aeg-ajalt ikka treenisin neid niisama ja veel 2016a sain partnerilt üllatuslikke pilke, et kuidas ma sealt nii tugev olen.
    Siis aga, ilmselt pika vallalispõlve tõttu, jäi see täitsa unarusse ? nii et kui talvel jälle need lihased meelde tulid, ei suutnud ma neid pingutadagi! Täitsa kurb oli mõelda, mis oli varem ja mis on nüüd 😀 Siis hakkasin jälle pihta ja nüüd olen vist poolel teel oma vanasse vormi.. kui see üldse on enam saavutatav ?

  • Avatar
    Vasta Kristel 20. mai 2021 at 18:48

    Oi sellist abivahendit oleks küll väga vaja. Lugesin alles hiljuti neid harjutisi, kahjuks vist ei teinud lõpuks nädalatki neid.

  • Avatar
    Vasta Elis 20. mai 2021 at 18:47

    Noh, ütleme nii, et seda posti lugedes poole pealt hakkasin trenni tegema.. ega väga ei püsi meeles küll kahjuks.. meelde tuleb siis, kui lapsed batuudil näiteks minuga koos hüpata tahavad, aga ega väga ei saa, kohe tilk püksis 🙁 eks kolm last on oma töö teinud.. niiet hea meelega lennutaks linnukesi ja ehk ühel kenal päeval saab lastega rahus batuudil ka hüpata 🙂

    • Avatar
      Vasta Evelin 20. mai 2021 at 19:12

      Esimene loos, millest osa võtan! Nii väga oleks vaja seda! Olen küll 25-aastane, aga nii mõningadki sümptomid annavad märku, et oleks aeg vaagnapõhjalihaseid treenida!

  • Avatar
    Vasta Grete 20. mai 2021 at 18:45

    Peaks treenima, kohati olen alutanud, siis läheb meelest, sest tyytu on ikka parajalt 😀 Aga sellisega oleks hoopis p6nevam ju.

  • Avatar
    Vasta Krisjaks 20. mai 2021 at 18:42

    Minul on täiega vaja, iga suvi kui lastega batuudil hüppan ja pissitulk püksis on, siis tuleb meelde neid teha jälle 😀 😀

  • Avatar
    Vasta Birgit 20. mai 2021 at 18:37

    Tean, et peaks treenima, aga ilma abivahendita eriti motivatsiooni ei ole. Palun mulle üks selline! 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin 20. mai 2021 at 18:37

    Olles ise eelmine aasta sügis sünnitanud siis sellise trenniga olen küll kursis. A no nende trennidega kipub ikka nii olema et hea kui mõtegi olemas on. Sellise vidinaga koos võtaks trenni ette küll

  • Avatar
    Vasta H 20. mai 2021 at 18:36

    Ma katsetan just kuulikesi! Sain hiljuti kolmanda lapse ja alumised lihased on ikka nõrgemad küll…

    • Avatar
      Vasta Siki 20. mai 2021 at 19:09

      Jaa,aitäh!Seda abilist on mul kohe väga tarvis! Minust on saabunud siia ilma 8 vahvat inimest! Arvata on, et igaüks neist on osakese jätnud minu lihastesse. Rõõmu ja õhinaga ja tänulikkusega oma kehale, aitaks seesmiselt lihastel jälle meelde tuletada, kuidas oli kord kõik nii trimmis??

  • Avatar
    Vasta Piret 20. mai 2021 at 18:27

    Peale sünnitust sain teada, et neid peaks treenima. Kahjuks ikkagi väga ei tee seda. Olen vaadanud seadmeid, mis aitaksid treeningule kaasa, aga ostmine jäänud pigem raha taha. Aga kunagi, kui võimalus kindlasti proovin järgi siis ehk õnnestub 100 aastasena ka aluspükstes ringi lasta, mitte mähkmetesse ümber kolima.

  • Avatar
    Vasta Elx 20. mai 2021 at 18:21

    Krt ma ei peakski enam naerdes ennast täis kusema väää??? kuulnud olen et need lihsed olemas aga milleks neid treenida põlnd kuulnud ?

  • Avatar
    Vasta Agnes 20. mai 2021 at 18:20

    Tõesti võiks selline vidin endal olemas olla, teeb treenimise lihtsamaks.
    Kui imevidin lausa voodielule kaasa aitab, on sellel + punkt kohe olemas?

  • Avatar
    Vasta RAC 20. mai 2021 at 18:20

    Ma tahan seda treeningmängu! Harjutusi olen iseseisvalt teinud siis, kui kuskil meediad jälle meelde tuletatakse, muidu pole nagu meeles?

  • Avatar
    Vasta Käts 20. mai 2021 at 18:19

    Olen kuulnud sellest ning ka lugenud. Paar korda ka proovinud aga noh, läheb meelest ära siiski ja sinna need treenimised jäänud ongi. Nende lihaste treenimise juuni jõudsin kui lugesin emaka allavajumise teemadel mingil põhjusel. Seega oleks tore selline vidin ära proovida,äkki siis ei pea tulevikus mähkmerivvi vötma ?

  • Avatar
    Vasta m 20. mai 2021 at 18:19

    Olen juba aastaid täitsa kursis vaagnapõhjalihastega ning hea meelega katsetaks antud vahendi ära. Suuremad voodirõõmud ei jookse kunagi mööda külgi maha.

    • Avatar
      Vasta Moon 20. mai 2021 at 19:03

      Ehe näide on, et sünnitasin 8 kuud tagasi ja vanema lapsega batuudil hüpates tuli piss püksi ?. Kuulid küll olemas aga kasutamise olen unarusse jätnud. Viimane aeg treenima hakata

  • Avatar
    Vasta Geily 20. mai 2021 at 18:15

    Kasutan tupekuule juba aasta just sellel eesmärgil, et treenida neid “unustatud” lihaseid. Nädalas kasutan ca 1x ja õhtuti 15-20minn, olen endale meeldetuletuse pannud telefoni ?. Mees on ka öelnud, et kui ta varasemalt ei saanud aru kui ma orgasmi sain, siis nüüd tunneb natukene ☺️. Kasutan edasi, et ehk tulevikus saab aru kui ma lähedale jõudma hakkan.
    Ma peaks endal antud kuulid välja vahetama, sest nõrgad on nüüd juba ja ega ma suurt pingutama enam ei pea. Seega osaleks heameelega loosis ?
    Tupekuulid kinkis mulle mees sünnipäevaks eelmine aasta, koos käisime poes ja valisime. Ise ma ilmselt olekski jäänud istudes vahepeal pingutamise juurde. + orgasmid on ka võimsamad nüüd kui neid lihaseid treeninud olen. Mina igatahes olen mega rahul, et mees mulle sellise kingituse tegi ?

  • Avatar
    Vasta Mirjam 20. mai 2021 at 18:14

    Ma nägin seda essat korda õhtu saates, tundus väga lahe asi ja kindlasti proovimist väärt. Veel pole teinud midagi ja lihtsalt niisama või kuulidega kuidagi nüri, see oleks äge abivahend, millega kindlasti oleks meeles regulaarselt “trenni” tegema hakata 😀

  • Avatar
    Vasta O 20. mai 2021 at 18:13

    Vaagnapõhjalihaste olemasoluga olen kursis.. ja olen ka kuulnud, et neid võiks treenida, aga kohe mitte kuidagi ei jõua selleni. ?
    Perifitiga oleka küll tore algust teha.. eriti kui seda nii lõbusalt teha saab.

    • Avatar
      Vasta Tiiu 20. mai 2021 at 18:31

      Olen täitsa kursis sellega, et tuleb treenida , aga nagu ikka on see mõtteks jäänud? kuigi peaks, sest vanus juba seal maal? Nii, et see lõbus mänguasi kuluks ära küll?

  • Avatar
    Vasta A 20. mai 2021 at 18:12

    Olen kuulnud, aga siiani pole treeninud 🙂

  • Avatar
    Vasta Inga 20. mai 2021 at 18:10

    Väga hea teema. Peale kolme last need vaagnapõhjalihased kohe kindlasti ei ole samad. Paraku ei saa enam vabalt lastega batuudil lustida, selline vidin tekitas huvi küll. Olen täiesti nõus, et muidu väga ei pea meeles/viitsi neid lihaseid treenida. Väga tahaks võita ??

  • Avatar
    Vasta Marleen 20. mai 2021 at 18:09

    Ma tahaks ennetavalt treenida ikka. Jalad ristis naerda on ka tobe.. ? vahest tuleb ikka meelde, et sellised lihased on ka ja siis saab neid treenitud pisut. Kuigi jah, kuubarjutusega vorreldav taitsa ??

  • Avatar
    Vasta Kristin Heidemann 20. mai 2021 at 18:08

    Soovin ka proovida nii ägedat ja põnevat vidinat ??

  • Avatar
    Vasta Aire 20. mai 2021 at 18:07

    Olen kuulnud, et neid tuleks treenida aga jah, tegudeni pole jõudnud. Mul kusagil isegi üks DVD, kus on vastavad harjutused aga kui aus olla siis ma pole seda DVD-d isegi karbist välja võtnud :p Aga pärast 2 lapse sünnitamist kuluks üks korralik treening ära küll 🙂

  • Avatar
    Vasta Anu 20. mai 2021 at 18:07

    Kindlasti kuluks selline abivahend ära. 3 last on oma “jälje” jätnud ?? Olen piilunud ka Ulaka Kaunitari lehel sarnaseid tooteid, aga pole siiani tellinud siiski… Võidu korral ei laseks sel kindlasti kapinurgas konutada ?

  • Avatar
    Vasta M 20. mai 2021 at 18:06

    Olen kuulnud küll, et neid lihaseid tuleb treenida aga meeles ju ei püsi kunagi. 4 last sünnitanud ja selline treenimise abivahend kuluks kindlasti abiks igati ära. Sellega koos hakkaks oma lihaseid treenima ka kohe kindlasti.

  • Avatar
    Vasta O 20. mai 2021 at 18:05

    Raseduse alguses tegin üsna usinalt kegeli harjutusi, kuid poole pealt jäi unarusse. Üsna tuim ja igav ja piinav oli seda ilma muu motivatsioonita teha. Tundub, et abiks on siiski olnud, sest vaegusi hetkel pole. Aga riskida ju ka ei tahaks.

  • Avatar
    Vasta Merlin 20. mai 2021 at 18:05

    Abivahend võib isegi väga huvitav olla. Ise teen kegeli harjutusi (ilma abivahendita) aeg ajalt, siis kui parasjagu meelde tuleb. Vahekorra ajal nt mees tunneb alati ära, et kuule, tegid vist trenni jälle? Aga sellise uue mängu prooviks ära küll, tekiks hasart ilmselt mängides? Lapsi küll ei ole sünnitanud, aga treenida võib alati?

  • Avatar
    Vasta Laura 20. mai 2021 at 18:05

    Olen noor. 27 aastane neiu. Mul on juba praegu tilgad taga. Ma ei ole olnud rase ja loogiliselt ka siis pole sünnitanud, aga sellegipoolest näiteks sellised vahvad tegevused nagu batuudil hüppamine või hüppenööriga hüppamine ei tule mul väga kõneallagi. Väga natuke saan hüpata, aga julgem on siis kui pesukaitse püksis. Kuna mul ka põiepõletikud tihti tulema siis arvasingi, et ju need käivad käsikäes. Et see ongi minu eripära ja sinna pole midagi teha. Rõõm on lugeda, et mul lootust sellest “terveks saada” tuleb vaid vaagnapõhja lihaseid treenida. Aga selleks et neid treenida ja mõnusat elu edasi elada, ilma et tilgad püksis oleks, on hirrrmsasti vaja seda vahvat abivahendit.
    Aitäh 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristiina 20. mai 2021 at 18:03

    Kunagi lapsena sai miskipärast elektriravis käidud, ei ole päris kindel kas just vaagnapõhjalihased, aga selline tilgad püksis teema see ikka oli? õnneks ravi mõjus/läks see viga üle, aga sinna tagasi küll ei tahaks minna? see vidin tundub igatahes intrigeeriv?

  • Avatar
    Vasta Laura Joorik 20. mai 2021 at 18:00

    No ikka vajadus nagu oleks, sest naerda, köhida ja avastada tahaks nii, et tilgad püksis poleks. ?

  • Avatar
    Vasta Liina 20. mai 2021 at 17:59

    Minul oleks küll seda seadet vaja ? peale teist sünnitust ei ole vaagnapõhja lihased enam “vormis”. Kui enne aevastamist jalgu risti ei jõua panna, siis õnnetus kerge juhtuma ? hetkel olen kolmanda lapse ootel, peab midagi ette võtma, muidu peale sünnitust majas kaks mähkmekandjat ?

  • Avatar
    Vasta Trinza 20. mai 2021 at 17:54

    Kindlasti tunnen vajadust. Eelmisel aastal sünnitasin oma esimese lapse, väga armsa, kuid suurtkasvu poisi ?. Siiani kannatan põiepidamatuse all ning tean, et pean hakkama neid Kegeli harjutusi tegema, kuid lihtsalt pole lapse kõrvalt jõudnud täpsemalt uurida, et kuidas ja mis ?. Selline abivahend kuluks väga ära ?.

  • Avatar
    Vasta Kaie 20. mai 2021 at 17:52

    Minul peale kahte last andis tunda… joosta ei saanud, kohe tilgad püksis ? nüüd on veidi paremaks läinud, tegin niisama ilma abivahendita vaagnapõhja lihaseid ja ostsin kuuli ka aga olen sedA mõned korrad vist kasutanud. Appiga abivahendi kohta olen lugenud ja tundus huvitav aga minu rahakott ilmselt hetkel peale ei hakka ? seega oleks see äge kingitus ?

  • Avatar
    Vasta K 20. mai 2021 at 17:51

    Teise lapse sünnist peaaegu aasta möödas, paar kuud tagasi liitusin treeningu grupiga, kus ka vaagnapõhja lihastega tegeletakse. Oleks kindlasti huvitav Perifiti proovida 🙂

  • Avatar
    Vasta Sandra 20. mai 2021 at 17:51

    Kuulikestega meeldib möllata küll, kuid seda pigem eelmängu võtmes. Vaagnapõhjalihastest ja nende vajalikkusest on vist iga naine kuulnud. Aga noh, khm, ega ei treeni küll. ? Seega see vidin kuluks ära küll, tundub et tekitab korralikku hasarti ja on igati tervislik.

  • Avatar
    Vasta M 20. mai 2021 at 17:50

    Orgasmi pole ma kunagi saanud, ka mitte Sidruni palju kiidetud Leloga. Seega juba selle argumendi pärast tahaks Perifiti proovida.

    • Avatar
      Vasta Sandra 20. mai 2021 at 18:04

      Peale lapse sündi on ette tulnud küll, et naermisega tuleb tilk püksi ja aevastades, pole üldse meeldiv.. treeniks küll kui oleks selline huvitav abivahend?

  • Avatar
    Vasta Eerika 20. mai 2021 at 17:48

    Teoorias olen teadlik aga ega treenimine küll meeles pole. Oleks aeg ? see tundub idekas vidin.

  • Avatar
    Vasta Annika 20. mai 2021 at 17:48

    Sünnitasin kuu tagasi, väga kuluks eriti praegu abivahend ära. Pidevalt läheb lihtsalt meelest ära harjutusi teha.

    • Avatar
      Vasta M 20. mai 2021 at 17:56

      Ennetavalt kuluks ära küll. Tean vajalikkusest aja pole treeninud

  • Avatar
    Vasta Mari-LiisA. 20. mai 2021 at 17:45

    Osalen loosis, sest ma minu emakast on 3 laps välja juba vupsanud ja aevastused tilgaga püksis ei ole just meelepärased 😀 ???

    • Avatar
      Vasta Mari-LiisA. 20. mai 2021 at 18:47

      Issver mis vead sisse tulid.

      Õige on: sest KA minu emakast on 3 LAST välja juba vupsanud…

  • Avatar
    Vasta Sandra 20. mai 2021 at 17:44

    Peab ütlema, et seda postitust lugedes pidi küll tilki püksi tulema aga see pole õnneks lihaste viga??
    Vajadust pole tundnud, kuid tundub päris huvitav vidin. Prooviks hea meelega ära

  • Avatar
    Vasta Mina 20. mai 2021 at 17:44

    Ma peaks ammu selle treenimisega tegelema, sest peale esimest last mul ei jäänud neist lihastest midagi järgi. Nüüd teist last oodates olen sellele aina tihedamalt mõelnud, aga no tegelenud ikka ei ole. Iga kord kui köhatan, aevastan või naerma kukun siis ei ole enam ainult tilk püksis, vaid reaalselt tuleb püksid ära vahetada, sest kas täiskasvanud naisel kõlbab täislastud pükstega ringi käia?!? Pigem mitte.. ?

  • Avatar
    Vasta Andra 20. mai 2021 at 17:43

    Mis oleks kui mina selle võidan #manifesteerin. Olen 2 last sünnitanud ja minu põis on mingil põhjusel juba ära vajunud. Tartus on selle jaoks ka ravi, millest arst mulle rääkis, aga ma ei süvenenud sel korral, et kas pean need 10 ravikuuri Tartus kohapeal olema järjest või mingi aja tagant Tartus kohal olema . Igal juhul Saaremaalt sõita või kuskil olla on korralik planeerimine. Seega jaaa, OSALEN LOOSIS!!!

  • Avatar
    Vasta A 20. mai 2021 at 17:40

    Vajadust ei taju veel, aga peale kahte last olen nendest lihastest mõtlema hakanud küll rohkem kui varem. Also vanaema ja ema heietused kuidas pesukaitse on “vanaduses” must be ei kõla väga kutsuvalt ?

  • Avatar
    Vasta Marina 20. mai 2021 at 17:40

    Mina usun et vajaks küll seda treeningut,olen nelja lapse ema ja trenn tuleks kindlasti kasuks ??

  • Avatar
    Vasta Kristina 20. mai 2021 at 17:38

    Ma juba Õhtu saates nägin seda ja tundus põnev, seega jah, väga tahaks osaleda ?

  • Avatar
    Vasta K 20. mai 2021 at 17:38

    Vaagnapõhja lihastes olen seda juttu kuulnud jah, aga alati läheb meelest ära teha. Aga seda reklaami olen fbs näinud küll ja tundus huvitav, aga hind oli ka vastav, nii et jäi ostmata. Samas võita tahaks küll..

  • Avatar
    Vasta Katukas 20. mai 2021 at 17:35

    Mulle kuluks ära küll. Kellel ikka meelde tuleb tõesti neid lihaseid treenida aga väike poiss tahab kogu aeg batuudil hüpata koos aga siis on teada…..enne peab lapi püksi pistma…..eriti kui nüüd üks väike neljas junsu minu seest välja vupsas.

  • Avatar
    Vasta M. 20. mai 2021 at 17:35

    Mina hakkasin pärast kaksikrasedust tegema neid kõhukliiniku programmi raames. Ja nüüd tegelen pilatesega kus samuti on kurss nii vaagnapõhjalihastel kui kere süvalihastel. Aga noh, aus tõdemus on see, et ega kodus väga ei viitsi teha ?

  • Avatar
    Vasta Agne-Mai 20. mai 2021 at 17:34

    Jaa. Ma olen mõelnud juba ammu, et peaks endale prooviks need kuulid ostma. Peale sünnutust nagu oleks vaja proovida, kas tõesti aitaks ja teeks midagi paremaks. Ühesõnaga oleksin väga õnnelik kui saaksin ära proovida?

  • Avatar
    Vasta Merilin 20. mai 2021 at 17:34

    Olen nende lihaste ja harjutustega kursis, kuid täpselt nii palju, et tean, aga midagi ise pole ära teinud ?
    Sellest “mängust” olen ka kuulnud ning kujutan ette, et enda skoori nö parandamine ja seega harjutuste tegemine võiks olla väga motiveeriv ?

  • Avatar
    Vasta Ruth 20. mai 2021 at 17:33

    Olen kuulnud, aga ise tegelema pole hakanud nende treenimisega. Võiks ju 🙂

  • Avatar
    Vasta Merli 20. mai 2021 at 17:32

    Kaks põnni ja 30 aastat elukest. Tea kas peaks ka hakkama treenima? Googeldama rohkem ei julge!

  • Avatar
    Vasta Liis 20. mai 2021 at 17:32

    Kohe kui ma kuulen sõna “vaagnapõhjalihased”, teen paar korda. See juhtub aastas u 3korda ???
    Kaks last sünnitanud ja hädasti vaja teha, aga ei ole meeles, täitsa õudne…ja piinlik, kui pükse jälle vahetada vaja. ?