Kingiloos LAPSED Marta

potitreeningust vol sada*

16. august 2021

Ma lihtsalt ei saa aru, kuidas on võimalik, et Marta nii kange tegelane on. Kui tema ikka midagi teha ei taha, siis tema seda nui neljaks ka ei tee. Olen teile korduvalt kurtnud oma hirmu, et temast saab Eesti esimene inimene, kes elu lõpuni mähkmest loobumast keeldub ja ilmselt pampersi sahisedes ka keskeas ringi silkab.

Asi ei ole isegi selles, et ta oma “põit ei tunnetaks” või miskit. Kui tal mähet parasjagu pole ja häda peale tuleb, küsib ta sulaselges eesti keeles endale ühte. Selles suhtes abiks seegi, sest enne koristasin ma igapäevaselt põrandatelt, vaipadelt ja vooditelt pissiloike. Samas kui ma potti pakun, ütleb ta resoluutselt “ei”. Mõtlesin, et uues korteris ostan selle topelt prillaua, kus see väiksem osa ka peal on. Äkki see motiveeriks teda? Samas Männikul on selline prilllaud ja ei ole mina kuulnud, et ta sealgi potilkäigu vastu huvi tunneks.

Seetõttu oligi mul hea meel, kui Sulin Martale hunniku potitreeningupükse saatis. Lootus on suur! Ehk on tal nüüd märgade pükstega ebamugavam ringi käia ja saab aru, et WC pott ei ole grislikaru, keda pelgama peab. Mitte et ma nüüd otseselt päevast-päeva ringi käiks ja grislisid kardaks, aga kui üks kuskil vastu juhtuks jalutama, siis viskaks ikkagi viisakalt siruli ja mängiks surnut küll.

Igatahes, potitreeningupüksid meenutavad mulle veel riidest mähkmete aegu. Kõik nii värvilised ja nunnud! Sulin e-poes on neid mega suur valik, nii et sealt leiab igasugule maitsele miskit.

Kui nüüd täiesti aus olla, siis Martat ei huvita paraku ka see, et ta märgade pükstega ringi peab käima. Kui need jalas on, siis ei mainiks ta ise kunagi, et ebamugav olla on. Ronib näiteks rahulikult sülle, kui ma siis avastan, et kena. Ma olen üleni pissine. Tänks, Marta. Selles suhtes et need püksid polegi mõelnud mähkme asendajaks, aga väikse sortsu hoiavad ikka endas, kui kogemata õnnetus juhtub. See aga peaks tähendama, et inimene ise saab aru, et püksi tegemine on õnnetus, mitte inimõigus 😀

Igatahes ei anna ma alla, sest Marta saab varsti juba kolm ja läheb uude lasteaeda ja üldse peaks selle asja kätte võtma. Ega see muidugi lihtne pole, sest kohe on kolimine ees ja siis ei tea, kaua meil seda vannituba ja värki ei ole, aga ma usun, et LÕPUKS peab ju tal ka see klikk ära käima, et kui meie kõik potil käime, siis kaua tema saksapreilit mängib ja püksi laseb. Mitte, et saksapreilid vist püksi teeks, aga noh… Saate aru küll.

Minu meelest on potitreeningupüksid head ka selleks puhuks, kui laps juba potil käib, aga alles üsna värskelt, nii et õnnetuse juhtumise oht veel täitsa olemas on. Siis on hea neid ilmselt kuskile välja minnes või autoga sõitmise puhuks jalga tõmmata, et ula peal olles päris märgade riietega ringi ei peaks jooksma. Mina aga üritan siin Martat vaikselt edasi taltsutada ja proovin tavalisi mähkmeid ainult ööseks jalga panna. Palvetage kõik meie missiooni eest, eks 😀

Sulin e-poes kehtib sooduskood “mallukas” nii potitreeningupükstele kui kõigele muule kraamile. Lahedat kraami on seal PALJU, vaadake mu eelmist postitust selle poe teemal – siiani olen neist asjadest vaimustuses! Ja kõikide siin postituse all kommenteerijate vahel, kes Sulin Instagrami kontole follow panevad, loosin välja neli paari võitja omal valikul potitreeningupükse!

*Postitus on sündinud koostöös sulin.ee-ga

Loe ka neid postitusi!

Kommentaarid puuduvad

Jäta kommentaar