KODU TESTIN JA ARVUSTAN Uni

mitu paari voodipesu teil on?*

29. september 2021

Hakkasin siin koduteemadel olles mõtlema, et minu meelest on mehed ja naised sellel teemal küll erinevatelt planeetidelt. Ma muidugi ei taha üldistada, aga teen seda kohe siiski. Mulle nimelt tundub, et mehed elavad laias laastus nii, et peaasi, et kõik vajalik on olemas. Noh, paar voodipesu, mõned noad-kahvlid, heal juhul paar käterätikut jne. Hea, kui vaipki maas on, sest teoreetiliselt VAJA teda ju ei ole onju.

Naised seevastu tahavad, et kõik oleks omavahel sobiv ja noh, ilus. Okei, mina vähemalt tahan, et mul oleks kõik omavahel harmoonias ja kaunis, seega võin vabalt välja vahetada kõik oma käterätikud, sest ma otsustasin, et nüüd sobiks mulle vannituppa mingi muu värv. Seda isegi siis, kui eelmised on veel täiesti korralikud.

Voodipesu on mul julgelt mingi kuus-seitse-kaheksa komplekti. Esiteks tahan ma, et mul oleks valikuvariante. Teiseks olen ma üle elanud perioode, kus mõni kord mitu korda öö jooksul mu voodi täis lastakse ja kolmandaks… Nii mõnus on uute voodilinade vahele magama minna, on ju!?

Õnneks rahuldan oma “tahaks uut voodipesu” vajadusi ka lastele voodipesu ostmisega, sest see on WAY odavam lõbu, kui endale uusi komplekte kokku tellida. Vanasti tellisin lastele Jyskist neid, noh, igast peppa piltide ja asjadega, aga ma pean tunnistama, et nende kvaliteet ei ole suurem asi. Värvid tuhmusid ära ja lukud läksid neil ka kohe katki. Seega olen viimasel ajal just IKEA-st tellinud. Hea hinnaga, aga püsivad kauem ilusad.

Näiteks SEE komplekt on ilma lukuta, seega ei pea katiste lukkude peale isegi mitte mõtlema. Materjalilt on selline õhem ja pehme, seega kuivab see mega kiiresti ära ja on hea tekkidele-patjadele peale panna. Kuna ta on suht neutraalne, siis sobib suht igasuguse värvigammaga lastetuppa.

See pilt on muidugi enne remonti tehtud, aga need karukomplektid on ka nii armsad – padjal on kaks külge, et ühel pool mõmmi tudub ja teisel on üleval. Ja need väiksed kõrvad ka nii nunnud. Seega ei ole imestada, et need on laste lemmikpadjad ja ikka tassitakse need voodisse, isegi kui mul on teine komplekt voodis olemas. Ei või kohe see tuba selline olla nagu mina tahan, ikka peab nende silma järgi kujundatud olema, eksole. Ülalolev pilt on ainult tänu sellele sündinud, et lapsi ei olnud lihtsalt kodus. Õnneks sobivad need karupadjad meie teiste komplektidega ka, seega väga hullu pole. Ongi pigem selline moekas mix and match teema.

Mari toas on meil ka selline roosa (ja natukese kollasega) komplekt, jälle Ikeast. Hetkel näitab selle mugavust teile Paula, kelle ma oma pildistamisega sügavast unes üles ajasin, ups.

Üldse tundub mulle, et voodipesu (ja muud tekstiilid, nagu kardinad ja diivanipadjad jne) on kõige lihtsam viis tuba “ümber teha” ja natukene värskendada. Ja kuna voodipesu on siiski tarbeese, sest seda kasutatakse ju iga päev, siis minu meelest ei ole imelik endale neid natukene suurem varu osta. Eriti lastetubadesse, kus igasugu mustaks tegemist juhtub way rohkem kui endal. Või noh, ütlen ma praegu, endal linal mingi väga kahtlane suur plekk. Aga olen kindel, et selle tegid ka lapsed, mitte mina ei käinud voodis teki all kohukest söömas, haha.

Ühesõnaga, kuhu ma jõuda tahtsin oli see, et IKEA-s on mega suur ja armas valik voodipesu, mille saab hea hinnaga kätte ja võib vabalt endale kohe mitu-setu komplekti osta, et lapsi aeg ajalt “uue voodiga” üllatada. Minu lapsed on küll iga kord uuest voodipesust õhinas, aga pole ka imestada, nad ju ka naissoost 😀

IKEA lehel on ka kirjas nippe paremaks ööuneks nii endale kui ka lastele, mida lugedes pidin ma nentima, et arenguruumi veel nagu on. Ma teoreetiliselt tean kõiki neid asju, aga minu ATH-le öelda, et kuule tekita endale une-eelsed rutiinid on küll sama mõttekas, kui seale mantlit selga ajada. Ei ole võimalik, noh. Aga mesimagusa une valemit usun ma küll. Madrats, tekk ja padi olgu head ja mugavad!

Aga kas te oskate mulle huupi öelda, mitu paari voodipesu teil kodus on?

*Postitus sündis koostöös Ikeaga, aga ma ise olen sealt juurde ka tellinud, nii et olen ise oma promo “ohver” 😀

Loe ka neid postitusi!

17 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta OhLaa 1. oktoober 2021 at 10:38

    Mul oli aastaid meeletult voodipesu. Osad külalistele, osad polnud “need”, osad vahetuseks. Kokkuvõtvalt oli mul lihtsalt liiga suur ja pidevalt segamini pesukapp. Peale kuivati ostmist jätsin igasse voodisse ühe neutraalse komplekti voodipesu, mida korra nädalas pealt võtan, pesumasinasse, kuivatisse ja kohe voodisse tagasi panen. Üks külaliste komplekt on, seda saab vajadusel varukomplektina kasutada. Pesukapis on nüüd hoopis laste lauamängud ja kunsitarbed. Mida vähem “igaks juhuks” ja “vahelduseks” kola, seda kergem on olemasolevat hallata ja seda vähem segadust ja koristamist. Minu elamine hakkas mul üle pea käima, vähendasin kõike, nüüd on oluliselt lihtsam.

  • Avatar
    Vasta gille 30. september 2021 at 20:18

    no see ATH on sul küll enda tekitatud režiimivabadusega, mille vastu siis aju streigib sul, got it?

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. september 2021 at 20:28

      Ei

  • Avatar
    Vasta Kaisa 29. september 2021 at 11:50

    Täiskomplekte ei oskagi ütelda, tekikotte on vist 6-7, aga padjapüüre on küll nii palju, et võiksin keskmist sorti hotelli abada. Olen ennast viimasel ajal kõvasti tagasi hoidnud, et mitte voodipesu juurde osta, sest esiteks on mul piisavalt voodipesu olemas ja teiseks on kapp ka täis ja uut kraami poleks kuhugile panna…

    • Mallu
      Vasta Mallu 29. september 2021 at 12:31

      vot padjapüüre ma eraldi polegi kunagi ostnud, need on tavaliselt tekikotiga koos komplektis olemas 😀

  • Avatar
    Vasta Kats 29. september 2021 at 11:05

    Mina olen siis täiesti mees ?. Mul on nii endale kui lastele voodipesu 2 komplekti – üks kasutusel, üks vahetuseks. Ja 1 komplekt külalistele.
    Nii olen 10 kuud ilusti hakkama saanud ja pole veel “tahan midagi uut” tuhinat tulnud.

  • Avatar
    Vasta IKEA4life 29. september 2021 at 10:24

    Ma tooks välja, et IKEA “hotellivoodipesu” on kvaliteetsem ehk kõrgema koetihedusega kui näiteks pea poole kallim Hemtexi oma. Et kui keegi peale minu on veel paras ihnur, siis ehk kulub info marjaks ära ?

  • Avatar
    Vasta Sole 29. september 2021 at 10:23

    Mina olen siis pigem see meesvariant naisest – oma voodile on mul 2 voodipesukomplekti, millest üks on seisnud triigituna kapis alates sellest ajast kui soetasime pesukuivati. Nii lihtne on pühapäeva hommikul voodipesu ühest masinast teise toppida ja seejärel voodisse tagasi panna. Jääb ära igasugune liigne lappamine ja voltimine. Lapse voodiga on peaaegu samamoodi – temal üks tekikott, kaks lina ja kaks padjapüüri, millest ühe õmblesin rohkem kui 15 aastat tagasi käsitöötunnis. Temaga on ka muidu lihtsam, et kui tõesti peaks kiiremini puhast voodipesu vaja minema kui masin pesta suudab, siis saab võtta ühe kahest külalistele mõeldud komplektist (millest üks kuulub jälle mu neiupõlve aega ja teine on tõenäoliselt ämma käest saadud ). Ja kuigi mõnikord harva ma vaatan, et võiks uue pesu osta, siis mõtlen jälle ületarbimisele ja kasutult seisvatele asjadele ja neeeeh… paar aastat jälle ei mõtle sellele 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 29. september 2021 at 12:32

      aga sa… triigid neid?! Wow, ma ei viitsiks vist iial 😀

      • Avatar
        Vasta Sole 29. september 2021 at 13:37

        jap, sest mu pirts perse ei kannata ühtegi üleliigset volti enda all 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 29. september 2021 at 14:56

          Ma eelistaks ka triigitud pesu, aga viitsimist selleks ei ole veel 31-aasta jooksul leidnud 😀

    • Avatar
      Vasta heydy 30. september 2021 at 00:15

      Olen triikinud pesu 20 aastat. Oli kombeks vist .. ?
      Nüüd 10 aastat ei ole seda peaaegu üldse teinud.
      (Triikinud muidugi olen, aga ikka ainult vajadusel.Pigem mõnda mehe triiksärki.)
      Olen ka printsess herneteral muidu. Ühtegi kortsu muide öösiti tagumiku all ei ole. ?
      Oleneb ikka materialist ja viisist kuidas kuivatad.
      Mõni padjapüür on nagu käkerdis peale pesu, teine ilus sile.
      Voldin ilusti kokku ja kui kasutusele võtan on igasugused kortsud kadunud.

  • Avatar
    Vasta Kai 29. september 2021 at 10:06

    Selle lausega “ma tahan, et mul oleks valikuvariante” tuleb mul kohe meelde õde, kes paariks päevaks külla tulles võtab alati kohvriga riideid kaasa, sest ta tahab, et tal oleks valikuvariante ? Tavaliselt ei tee seda kohvrit isegi lahti ?
    Voodipesu on on kodus 8 paari, 3 minu ja 3 mehele. Lapsel on ainult 2, üks pesus ja teine kasutuses.

  • Avatar
    Vasta Anni 29. september 2021 at 09:28

    Endal on kuskil 10 komplekti meeldib ka hästi tihti vahetada nädalas korra kindlasti , lapsel on ka kuskil 10 ja siis lisaks on mingi 3-4 mis on külalistele ostetud ,seega jah ilmselgelt korralik kogus 😀

  • Avatar
    Vasta Tuuli 29. september 2021 at 09:25

    Ma olen sinu kategooriate järgi meeste ja naiste vahepealne olevus vist 😀 ma tahan, et sobiks ja oleks ilus, aga mulle ei meeldi liiga palju asju ja yleliigne tarbimine. Seega meil kodus voodipesusid nii palju ei ole, aga ikka 3-4 igale näole on kyll, sest jah, kõik need praktilised põhjused, mis sa loetlesid.

    Tahtsin seda ka veel öelda, et ikea laste voodipesu on ilmselt igavene, sest meil on 2 komplekti olnud mingi 5a ja need pole nagu yldse kulunud. Nii et ma ka soovitan 🙂