KODU

köögijutud

12. oktoober 2021

Nagu te teate, siis lõpuks on mul köögis uus tasapind. Ma ütlen ausalt, valikut oli nii raske teha. Mul on tunne, et mida rohkem valikuvariante on, seda keerulisem see on. Seda enam, et mul endisel puudub vägagi “sisekujunduslik silm” ja ma lihtsalt panen kõiki asju puusalt ja loodan, et see lõpuks sobib. Siiani on nagu hästi läinud, aga ega see lihtne ei olnud.

Alguses mõtlesin ma üldse, et jätan selle puidust tasapinna ja saare, aga siis hakkas mulle täiega tunduma, et köögis võiks ikka midagi heledamat olla, sest kogu see puidukombo hakkas lõpuks mind veits rõhuma. Kuna kivikoda oli lahkelt mind selle probleemiga nõus aitama, siis jäi minu teha ainult see osa, et vali aga õige kivi välja, nemad mõõdavad ja paigaldavad. Tundub kerge, aga esiteks on neid kive mitu erinevat firmat, aga nende soovitusel jäin Dektoni peale. Lihtsalt selle pärast, et see on väga vastupidav ja peaaegu hooldusvaba. Lisaks on see ka kuumakindel, et võib rahumeeli oma kuumad potid-pannid otse tasapinnale tõsta.

Ma pean tunnistama, et ma alguses mõtlesin jälle mustale tasapinnale, aga siis meenus, et kui juba see pruun rõhuv oli, siis pelgasin, et must võib lõpuks veel tumedamaks jätta kogu selle kööginurga. Seega vaatasin seda kogu Dektoni valikut (siit) ja mulle tundus, et kõik need heledamad toonid sobiksid päris hästi. Vali siis sedasi.

Lõpuks läksin ma kõige kergemat teed pidi – saatsin selle lingi HomeInEstoniale instasse ja küsisin, et kuule, millise tasapinna sina siia kööki valiksid. Ta konkreetselt saatis mulle vastu screeni, kuhu Rem’ile oli punane ring ümber tõmmatud ja nõnda oligi valik tehtud, haha. Lihtsalt tema enda kodu on nii ilus ja kui tema juba selle valis, siis mina selles kahtlema ei hakanud. Kui Rem, siis Rem!

Ülejäänud osa oli tõesti palju lihtsam. Kõigepealt tuldi ja mõõdeti kõik pinnad millimeetri täpsusega ära ja mõne aja pärast, kui kivi valmis lõigatud oli, tuldi seda paigaldama. Esimene päev pandi kõik paika ja järgmine päev tuldi veel natukene lihvima.

Ma tahaks teile nüüd põhjalikult näidata, milline see uus tasapind välja näeb, aga mind nii häirib, et mu kapiuksed pole veel õiget värvi, seega peate selle postitusega veel natukene ootama. Seda võin aga öelda, et ma olen NII rahul. Köök näeb kohe nii avar ja ilus välja, ning mul on super hea meel, et ma ikka selle puidu juurde ei jäänud. Ja kuigi ma kartsin, et heledat pinda on keeruline puhastada, siis tegelikult tulevad plekid selle pealt nii kergesti ära ja noh, nagu te aru saate, siis ma olen VÄGA rahul omadega! Aitäh, Kivikoda!

Kapid lasen teha helehallid, aga ma ei suuda ära otsustada, kas ma peaksin tellima kuldsed või mustad käepidemed? Mul on päris palju musti detaile, aga uued siseuksed on valged kuldsete linkidega, seega äkki sobiksid kuldsed ka? Help!

Loe ka neid postitusi!

16 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Kati 13. oktoober 2021 at 15:21

  Mulle tunduvad mustad käepidemed sobilikumad. Kui töötasapind oleks lumivalge, siis ehk sobiks paremini ka kuldsed. Sinu töötasapinnal on aga näha ka veidi halli ja musta, lambid köögipoolel mustaga, baaripukid mustade jalgadega jne. Mina sel juhul valiks mustad (kuigi tegelikkuses ma mati alumiiniumi armastaja, meil kodus kõik käepidemed mattalumiiniumid)
  Sinu asemel olleks oleks ma siseustele ka mustad matid käepidemed valinud, praegu neid juba piisavalt Eestis saada, mingi aeg tagasi oli probleeme nende leidmisega. Midagi taolist pean silmas https://www.pinterest.com/pin/459156124506720761/visual-search/?x=16&y=16&w=530&h=530

  Jõudu sisustamisel, järjest kenamaks muutub!

 • Avatar
  Vasta Anu 13. oktoober 2021 at 13:57

  ahjaa, vaadates toole, siis mustad käepidemed

 • Avatar
  Vasta Anu 13. oktoober 2021 at 13:54

  mina muudaks ainult ülemised kapid valgeks või heledaks, alumised jätaks puidu.
  Ja kui ei meeldi,s iis saab tulevikus need lasta ka kiletada ju.

 • Avatar
  Vasta Liis 13. oktoober 2021 at 00:42

  Mustad käepidemed ???

 • Avatar
  Vasta Ikkagi Nipitiri 12. oktoober 2021 at 23:04

  Helehallid kapid, kuldsed lingid ja valge tasapind on üliilus kombo ( ma ei oleks neid kokku pannud, aga sisekujundaja saatis pilte ja sealt hakkas väga meeldima)

 • Avatar
  Vasta Mawa 12. oktoober 2021 at 19:48

  Ega juhuslikult sooduskoodi kivikodalt ei saaks? ?

 • Avatar
  Vasta Vaike 12. oktoober 2021 at 17:12

  Mul kangastus selle valge tasapinna ja kuldsete kepidemete peale Lasnamäe, aga minu ettekujutusvõime ilma asja nägemata on ka nagu ta on. Ent kui ma üritan, siis mulle tundub valge-hall-must väga palju ajatum kui valge-hall-kuldne. Ja noh, mina ei ela seal nagunii. 😀

 • Avatar
  Vasta Kristiine 12. oktoober 2021 at 15:53

  Miks sa tahad üldse linkidega kappe? Muide me tellisime täpselt sama rem tasapinna kööki. Pole veel kätte saanud. Köögikapid tulevad helehallid ja ilma käepidemetata. Kui siiski tahad käepidemeid, siis kindlasti eelistaksin musta sinna.

 • Avatar
  Vasta Mirru 12. oktoober 2021 at 15:34

  Ma pakuks, et pigem mustad käepidemed. Soe (kuldne) ja külm (hall) toon vb nii hästi kokku ei lähe, aga mida mina ka tean. Pole ka sisekujundaja ? aga arvan, et must oleks ilusam ?

  • Mallu
   Vasta Mallu 12. oktoober 2021 at 15:41

   Okei, mustad it is 😀

  • Avatar
   Vasta Anna-Liisa 12. oktoober 2021 at 21:27

   Väga hästi sobivad hall ja kuldne.

 • Avatar
  Vasta K 12. oktoober 2021 at 15:29

  Kuldsed oleksid täiega ilusad ??

 • Avatar
  Vasta Mari 12. oktoober 2021 at 14:56

  Kindlasti kuldsed!

 • Avatar
  Vasta E4 12. oktoober 2021 at 14:27

  mustad lingid oleks kogu selle kombo juures ?

  • Mallu
   Vasta Mallu 12. oktoober 2021 at 14:30

   Aga kuldsed 🙁

 • Avatar
  Vasta Ketu 12. oktoober 2021 at 14:06

  Vaatasin esimese hooga, et meil täpselt sama töötasapind! Aga siis lugesin, et sul kivi ja meil hoopiski järgi tehtud kivi imitatsioon(kiviks raha ei jagu ?). Aga kiidan väga valikut! 🙂 ilus on ja ma olen selle tooniga ka rohkem kui rahul. Enam ei ole iga veepiisake peal näha, mida helehalli matt tooniga oli alati näha, pluss lapi tõmbamise jutid jne?