JUMALAITA TERVISEJUTUD

see koroona ajab mind hauda

27. oktoober 2021

Ma juba siiralt kahetsen, et ma sellel teemal üldse midagi kirjutasin, sest inimesed on nüüd minu peale NII vihased, et hoia ja keela. Esiteks see, et mina kui laia kõlapinnaga inimene promon nüüd (ilmselt raha eest), et tehke kõik koroonavaktsiin. Teate, kunagi üks firma tõesti pakkus mulle lausa 2500€, et ma seda promoks. Kuna ma tol ajal ei olnud aga absoluutselt valmis vaktsiini tegema, ütlesin sellest kenasti ära. Ühtlasi ei arva ma, et ma kuidagi promoks või kutsuks kedagi üles seda tegema. Tõsiselt ka – ma usun, et iga inimese õigus on ennast vaktsineerida või mitte vaktsineerida. Mind ausalt ei huvita ja kummalgi rindel sõdida ei soovi.

Miks ma ise vaktsineerisin, kui ma seda teha ei tahtnud? Sest KELLEGA ma sõdin? Keda huvitab, kas ma olen vaktsineeritud või mitte? Ma võin ju rusikaga rinnale taguda, et vot näete, ei saa mind sundida ja mina ei tee, aga laias laastus KEDA see peale minu enda huvitab? Okei, mu lapsi ilmselt huvitab ka, et nad enam kuskile minna ei saaks. Aga laias laastus oleksin ma võinud jah rahus kodus istuda ja mitte vaktsineerida.

Sellega ongi ainult see väike asi, et esiteks pean ma juba töö pärast kohtades käima. Jah, keegi mind “lahti lasta” ei saa, kui ma neid tööotsi vastu ei võta, aga siiski mõjutab see mu sissetulekuid. Ja ega need ka kedagi teist ei huvita peale minu. Aga mind nagu veidi huvitab…

Teiseks, tahaks ka tööväliselt aeg-ajalt näiteks restoranis või sõbrannadega väljas käia. See pole jällegi mingi inimõigus ja ma ei sureks ära, kui ei saaks mõnda aega restoranitoitu. Seda enam, et Wolt ju ka täitsa olemas, ei peaks isegi puhta ilma olema. Aga ma olen ka inimene ja mõnikord lihtsalt TAHAN minna. Jällegi – kui vaktsineeritud ei ole, siis ei saa.

Nii me jõuamegi jälle selleni, et jonnida on mul ainult iseendaga, aga see jonn ei muuda seda, et kui peab tegema, siis eks ma teen. Ja tegin ka.

Nüüd olen ma aga mingi imeliku kahe tule vahel, kus ühelt poolt saan kirju, et ma olen haige inimene ja õhutan teisi ennast mürgitama. Teiselt poolt saan kirju, et kuidas ma julgen öelda, et ma ei tahtnud vaktsiini teha, aga tegin surumise peale. Peaksin paatoslikult kõrge hobuse otsas pühalikult kinnitama, et minu vaktsineerimine tuli 100% sellest, et ma hoolin ühiskonnast ja olen mõistusega inimene ega taha olla lamemaalasest lammas, kes vihkab teadust ja meditsiini.

Kõige lemmikumad on need kirjad, kus pakutakse üldse, et ma VALETAN, et ma ennast vaktsineerisin. Uskuge mind, kui valetamine ja restoranis käsi südamel vandumine, et olen vaktsineeritud, aitaks, siis ma tõesti ei oleks seda teinud. Valetamisega kahjuks aga koroonapassi ei genereeri ja ma ei näe ühtegi põhjust, miks ma seda valetama peaksin?

Kui vähegi võimalik, siis palun võtta mind kui mitte ühtegi leeri kuuluvat inimest. Ma isiklikult ei pea debiilikuteks ei neid, kes ennast vaktsineerida ei lase ega ka neid, kes lasevad. Mis häda kõigil selle teema üle saagida ja vaielda ja kakelda üldse on? See ei muuda nagunii mitte kui midagi. Nii et ma ei kavatse küsida ka, et oo, kas olete vaktsineeritud või mitte. I don’t care. Ma küsin hoopis, et mis nädalavahetusel plaanis on? 😀

Loe ka neid postitusi!

62 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta pibi 30. oktoober 2021 at 17:02

    Tundub, et uute piirangutega on lõhe ühiskonnas veel rohkem suurenenud poolt ja vastu inimeste seas. Vastik ärevus on õhus, mida varem polnud. Küllap see ajabki inimesed järjest äärmuslikumalt oma arvamusi väljendama. Meil oleks kõigil parem kui mõlemad pooled hoiaks oma arvamused endale, käigu see ego pihta nii palju kui tahes.

  • Avatar
    Vasta K 29. oktoober 2021 at 14:58

    Marek Kalmus ütleb oma Facebookis, et tegi on tellimustööga. Mitmed teisedki incluencerid järsku vaktsiini hakand promoma… kuidas kommenteerida?

    • Mallu
      Vasta Mallu 29. oktoober 2021 at 19:27

      Ei oska öelda, ei jälgi vist selliseid, kes promonud oleks 😀

  • Avatar
    Vasta Marlen 28. oktoober 2021 at 20:27

    Minu nädalavahetuse plaanid on…töö. Reedel 12h, laupäeval 10h päeval, 8h õhtul/öösel, pühapäeval 10h päeval ja 12h öösel ning esmaspäeval koolis test ja muidugi öösel töö.
    Mul on tunne, et jõuan enne õe diplomi kättesaamist juba 4x läbi põleda. ?
    Lisaks pole enda tervis korras ja ka vabal ajal on elus olemine probleemne ja eriti ei naudi seda.
    Seega kujutan ette, et pärast neid kuid intensiivset tööd (see kuu oli rahulikum kui november tuleb- 265 töötundi, november ca 40-50h tohkem) on taastumine päris keeruline. Aga noh, see on tuleviku probleem ja sellele praegu mõelda ei jaksa :).

  • Avatar
    Vasta Kriss 28. oktoober 2021 at 19:51

    Mul on reaalselt niii õudne lugeda neid kommentaare, mille puhul inimestel justkui puuduvad põhikooli-tasemel arvutamis-oskused. Kui meil on hetkel ühiskonnas suures-piires 60% vaktsineerituid ja 40% mittevaktsineerituid ning haiglates on inimesi ligi 30% vaktsineeritud ja 70% mittevaktsineeritud, siis on seis ju SELGELT vaktsineeritute kasuks.
    Rääkimata intensiivravi-osakonnast, kus vaktineeritute osakaal on keskmisel 10%.

    Teiseks ajavad mind veits närvi need “ma noor inimene, nagunii põen seda kergelt” kommentaarid. No kurat, sa käid ju ka väljas. Kui sa oled nakatumisohtlikum kui vaktsineeritud inimene, siis ka asümptomaatilise põdejana kannad sa haigust ikkagi edasi. Selle nimi on karjaimmuunsus, mida siin teadusnõukoda üritab saavutada. See on saavutatud juba Põhjamaades, kus vaktsineerituse tase on piisavalt kõrge. Ja kogu ühiskond ongi taas lahti.
    Meie ei saavuta seda kui osa ühiskonnast lihtsalt antikehi ei tekita oma organismi.

    Tõsiseid kõrvaltoimeid on nendel vaktsiinidel vähem kui Ibukal.
    Ja see egoism – mina ja maailm. Kas ei tundu, et arstid ja õed, kes haiglates veri ninast väljas pingutavad hetkel, oleks väärt natuke rohkem lugupidamist. Nad on meditsiini reaalselt õppinud aastaid ja paljud praktiseerinud aastakümneid – aga mingid antivaxxerid leiavad kusagilt netist mingisuguse suvalise artikli ja arvavad end selle põhjal olevat targemad kui need oma ala professionaalid? See ei ole ju loogiline?
    Siis kui häda käes ja mingi tervisehäda teid tabab olete sama enesekindlad? Kiirabi ei kutsu ja arste ei usalda? Jumal teab, mida nad teile sinna veeni lasevad sealt tilgutist, pole mõtet riskida, eks?

    • Avatar
      Vasta Siiri 29. oktoober 2021 at 09:29

      Respect!

  • Avatar
    Vasta K. 28. oktoober 2021 at 15:11

    Minul täiesti ükskõik, kas mitte vaktsineerimata inimesed peavad haigust raskelt läbi, saavad pikaks ajaks omale tervisekahjustused, mis halvendavad nende elukvaliteeti või lausa viskavad sussid püsti. Ühegi teadlikult vaktsineerimata jätnud võõra inimese hauale ma nutma ei läheks, see oli ta oma valik.
    Küll aga on mul kahju meie meditsiinitöötajatest, kes kurnatuse piiril peavad nende (mõnikord neid samu töötajaid sõimavate ja ähvardavate) vaktsineerimata COVID haigete eest hoolitsema, samal ajal enda tervisega riskides. Mul on kahju enda emast, kes suri kodus, oodates plaanilist ravi haiglas, mida mitu korda COVID patsientide rohkuse tõttu edasi lükati – kuni oli liiga hilja. Mul on kahju endast, kes on pidanud viimase kahe aasta jooksul ära jätma väga palju plaane ja tegema kompromisse, tundma muret enda lähedaste tervise pärast ja tegema töö juures topelt tööd, asendades kolleege sel ajal kui nad selle vastiku tõvega nädalaid haiglas viibisid (ja isegi mitu kuud hiljem ikka tagajärgedega elama peavad).

    Vaktsineerimata inimesed on sõna otseses mõttes praegu põhjus miks me piirangutest lahti ei saa. Teie tõttu jääb see olukord veel pikalt kestma.

  • Avatar
    Vasta Kot 28. oktoober 2021 at 10:19

    Loomaaias on kõrvitsapidu. Oktoober 30 @ 11:00 – 15:00. Iga poole tunni tagant saab erinev loom kõrvitsa. Ja lastele on miskised lõbustused. Kui ilm kannatab siis peaks sinna suunduma.

  • Avatar
    Vasta Just 28. oktoober 2021 at 09:55

    Ma olen ka nii väsinud sellest kraaklemisest. Inimesed on nii kurjaks muutunud, krdi pealekaebamine ja surumine käib.
    Ääretult ebameeldiv on see vabatahtlik sunniviisiline vaktsineerimine ja mul on hea meel, et keegi ütleb ausalt ka, et ei tahtnud, aga näed survestati.
    Inimesed alates valitsusest palun elage ise ja laske teistel ka elada- süstiga või ilma, see peaks sama suva olema, kui enne seda lollakat koroonat ralli.

  • Avatar
    Vasta Jaana 27. oktoober 2021 at 22:46

    Mul on hea meel, et tegid! Aitäh! Ükskõik, mis põhjusel. Ja sel polegi vahet ja pole ka teiste asi.
    Ei võta tükki küljest. No vb käe ?
    Lõõgastavat nädalavahetust Sulle!

  • Avatar
    Vasta Anu 27. oktoober 2021 at 22:44

    Sel nädalavahetusel peaks vist mingit halloweeni pulli tegema? Kõrvitsad, kommid ja pommid plaanis.

  • Avatar
    Vasta Liis Er 27. oktoober 2021 at 22:41

    Mu jaoks on see osa lihtsalt hästi naljakas, et räägitakse, et kes teab mis vaktsiin sisaldab, samal ajal endale igast muud mürki peale määrides või sisse süües 😀
    Aga mul ka täiega suva, kes teeb ja kes mitte. Kõigi oma vaba valik.

    • Avatar
      Vasta Kopp on ees 30. oktoober 2021 at 16:41

      Kõige kõvemad “ei-tea-mis-seal-sees-on” ütlejad on ju need vennad, kes nädalavahetusel hollika peldikus antsu paugutavad. “Jah, Kevin, see jama mis sa seal omale ninna tõmbad, on jumalast puhas ja tervislik, ainult koroonavaktsiin ei ole.”

    • Avatar
      Vasta Liis 30. oktoober 2021 at 23:29

      Just! Ise ka pelgasin uut vaktsiini ja tegin kui läbipõdemise tõend endam ei kehtinud. Aga mõtlesin ka, et igast muid ravimeid ju võtan kui vaja, mis ma siis sellest süstist kardan.

  • Avatar
    Vasta S. 27. oktoober 2021 at 21:20

    100% sama seis mis sul!! Väga hästi kirjutatud post 🙂 ei mingit solvamist jne, hea lugeda kohe

  • Avatar
    Vasta Nirk 27. oktoober 2021 at 21:06

    Vaadake häda on selles, et meil ei ole lõputu arv meditsiinitöötajaid ega haiglakohti. Ja igasugused heietused, et “kui lapik see maa siis ikkagi on”, ei ole selles valguses üldse mingi teema. Ongi väga lihtne elu või surma küsimus. Võibolla te olete kõik siin nii noored ja uljad veel, et ei taju seda, mida tähendab lähedase surm, olgu see siis koroona või muu terviseprobleem, mis praegu vajalikku tähelepanu ei saa, sest mingi seltskond on lihtsalt otsustanud jonnida. Vaktsineerida ei saa/taha, siis on vabadus olla seniks kodus ja vähendada kokkupuuteid teistega. Elame siin ikkagi kõik paraku koos ja igaühe individuaalsed valikud hetkel vägagi mõjutavad. Kui ei taha koos mängida, siis ära tööta vähemalt vastu. See, et iga vabadusega kaasneb ka vastustus ja kohustused on kuidagi väga ära unustatud.

  • Avatar
    Vasta E 27. oktoober 2021 at 20:33

    Mina vaktsineerisin ainult selle pärast, et vähendada tõenäosust saada see nõme viirus, mis mu organeid rapib ja mille peale võin rahumeeli ka sussid püsti visata. Mis kasu on mul reisimisest või restoranis käimisest, kui haiguse tagajärjel võib-olla elu lõpuni enam üle paari sammu hingeldamata käiagi ei jaksa?

    Aga mul on ka juba suht ükskõik, kas teised elavad või surevad. Kaubanduskeskuste parklad on autosid puupüsti täis. Ilmselgelt on paljudel ükskõik, saaks vaid nänni osta. Praegusel hetkel loodan ainult seda, et elan selle pandeemia haigustevabalt üle, sest kui ükskõik millise muu haiguse peale koroona saan, siis võin vabalt aidaa öelda, sest abi niikuinii ei saa.

  • Avatar
    Vasta Liina 27. oktoober 2021 at 19:35

    Nii nõus!

  • Avatar
    Vasta Lila 27. oktoober 2021 at 19:35

    Mind ajavad naerma need inimesed, kes pidudel on igasuguseid keldris valmistatud drooge pannud ja hommikul panevad peoga ibukaid peavalu peale(lugemata kõrvaltoimete või koostisosade kohta infolehelt). Aga vot seda laboris tehtud ja ohutuks kuulutatud vaktsiini küll teha ei lase ???
    Ma olen vaktsineeritud ja saan aru millistest välja mõeldud allikatest vaktsineerimisvastased oma infot saavad. Kui klikkida järjest “allikate” peale, siis ei jõua kunagi kuhugile. Kõik ainult viitavad kuhugi ja tegelikku teaduspõhja pole kusagil all.
    Enda lähedased ka vaktsineerimisvastased ja saan aru, et nende inforuum teine ja olen saatnud neile teaduslikke artikleid lugemiseks, mis neile liiga keerulised tihti kahjuks. Ja nad arvavad et need välja mõeldud ja ei mõista kuidas teadustöö käib. Ka teaduses koguaeg andmed uuenevad ja üks tõde mis oli eile võib olla täna ümber lükatud, thats the point.

    • Avatar
      Vasta !!! 28. oktoober 2021 at 14:06

      Selle juttu peale kohe pean kirjutama, et mitte väljämõeldud allikast on minu lähedane inimene kaotanud tervise, selle vaktsiini pärast!!!! Arstid ise kinnitasid talle seda, et nädal aega pärast vaktsiini alganud tõsised probleemid südamega, on just nimelt vaktsiini tagajärg!!! Ja enne oli terve inimene. Kas sind ajab see ka naerma?

  • Avatar
    Vasta A. 27. oktoober 2021 at 19:31

    100% nõus, kelle asi see on kes on vaxitud ja kes mitte. Igaüks otsustab ise mis teeb.

  • Avatar
    Vasta Laura 27. oktoober 2021 at 19:19

    Mind ajab naerma, et inimesed käivad ja teevad gripivaktsiini, puukentsefaliidi- või -borrelioosivaktsiini, lapsed saavad koolis kollatõve vastu vaktsiini, imikud lastehalvatusevaktsiini jne, aga nüüd kus on uus pandeemia, maailm oli pea aasta aega täiesti kinni ja inimesed kuude kaupa kodudesse suletud, ei taheta vaktsiini teha, et riigis normaalne elu taastuda saaks, sest see vaktsiin “töötati välja vähem kui aastaga.” Muidugi töötati, meil on ülemaailmne pandeemia. 😀 Samuti oli antud vaktsiini väljatöötamise ajaks meil olemas juba umbes 100 aasta jagu uuringuid, üle 10 aasta usaldatud vaktsiinipõhi ja meeletult pappi, mida just selle vaktsiini kiiresti tegemiseks kulutada. Kui ma nüüd omale paari aastaga saba või 2 uut kõrva kasvatan, siis nojah, las siis olla, vähemalt ei pea ma muretsema, et kui covidi saan, siis kuu aega haiglas hinge vaakun vaid põengi selle kergemalt läbi, samamoodi nagu gripivaktsiini ja puugivaktsiinide mõjul põeksin gripi ja puukentsefaliidi või -borrelioosi läbi.
    Aah, oleks peaaegu juba unustanud – koroonavaktsiinist sain ka kindlasti hüdra (jah, päriselt, keegi kirjutas FBsse postituse, et selles vaktsiinis on HÜDRA), kiibi, mutanteeruva DNA ja kõik mu lapsed sünnivad nüüd 7 jala ja 5 käega.

  • Avatar
    Vasta Triinu 27. oktoober 2021 at 19:08

    Lähen kasuisa juubelile. Täitsa vaktsineerimata aga med töötajast õde testib enne pidu kõik vaktsineerimata ja teised soovijad ära.
    Ja mina seisan ka kahe leeri vahel. Mu mees on vakstsineeritud ja ainsana põdes ka koroonat, kellegile teisele perest külge ei hakanud? niiet ma nüüd ei tea kumb meist rohkem ohtlikum ja meditsiini resurssi kulutab?

    • Avatar
      Vasta S. 29. oktoober 2021 at 00:43

      Mina sain just vaxitud ämmalt selle jama külge. Niikaua ei võta ühegi vaxitid “räuskamist” tõsiselt kui nad ise kodus ei püsi?

  • Avatar
    Vasta Getter 27. oktoober 2021 at 19:00

    Mina pole ei pooldaja ega vastane, pean ennast samuti täiesti erapooletuks ja ei mõista kedagi hukka nende endi valikutest olenevalt. Mis mind aga ärritab, on see, et valitsus sõimab mind, vakstineerimata inimest, vastutustundetuks. Olen selle pooleteist aasta jooksul käinud mõnel üksikul koosviibimisel oma sõprade-sugulastega, kelle terviseseisundiga enne ja pärast üritust olen kursis saanud olla. Käin tööl, kus puutun kokku väga väheste inimestega ja töö iseloomust tulenevalt on koguaeg mask ees nagunii. Lisaks kool, kus kogu kursusel on kokku viis inimest ja enamik õpet toimub läbi veebi. Ei ühtegi ööklubi, spaad, restorani, kino, teatrit, kohvikut, reisi või muud meelelahutust ja olen nõus sama kaua või kauemgi veel nii elama. Kannan alati poes ja mujal nõutud kohtades maski. Jah, vahel tunnen nendest kohtadest puudust, aga ka see vaktsiin ei tekita mulle turvatunnet rahvarohketes kohtades, minu arvates on parim kaitse üldse mitte käia.
    Ja siis kuulen, kuidas vaktsineeritud inimene jutustab, kuidas käib mööda restorane, pidusid, klubisid, reise ja kusiganes veel. Ei mõista kedagi nendest hukka ja igalühel on oma valik, austan seda ja ootan seda ka teistelt minu valikute kohta. Aga tulge mulle veel ütlema, kes meist see vastutustundetu on. 😀

  • Avatar
    Vasta Helena 27. oktoober 2021 at 18:27

    Käisin ka suht salaja vakstineerimas,kuna sõprade hulgas on tōsiseid vaktsiinivastaseid ja ei jōua nendega vaielda.Ja tegin selle pärast et elada nn “normaalset” elu. Tahaks lastega spas käia,restoranis jne. See maailm on niigi hull ja mingi normaalsus vōiks jääda. Ka töökohal oli survestamine,nii et sai see tehtud.Ei kahetse ,aga väga nōme on see et osad inimesed ei saa aru et see on minu isiklik valik ja seda ei tohiks maha teha.

    • Avatar
      Vasta Mina 28. oktoober 2021 at 08:53

      Nv plaanis trenni teha. Õues keegi passi ei küsi.

  • Avatar
    Vasta Vaike 27. oktoober 2021 at 18:16

    Mind hämmastab, et inimesed peavad ennast ja oma arvamust nii tähtsaks, et sulle isiklikult kirjutada ?

    • Avatar
      Vasta Naine 28. oktoober 2021 at 11:27

      Asi on valikubabaduses. Vabaduses otsustada mida ja kas ma oma kehasse süstin. Uudistes tembeldatakse kõik vaksivastasteks lamemaalasteks ja ühiskonda ässitatakse nende vastu üles. Olen vaba ja mu keha kuulub mulle, mitte kellegi teisele. Ei soovi vaksida alles testimisjärgus oleva geeniteraapiaga. Valikuvabadus peab olema aga ei ole, selles on asi. On viha õhutamine, üles ässitamine, ühiskonnast välja arvamine, survestamine, põhiseadusega antud vabaduse äravõtmine, naeruvääristamine jne. Mallu, sind peaks just alarmeerima see, et sind prooviti 2.5 tonni eest veenda vaksima. Mõtle kui paljud raha eest ennast maha müüsid. See on manipuleerimine, kinnimaksmine.
      Vakts ei ole ohutu ja ei tohiks olla ainuke valik. Muud valikud, st ravimid mis töötavad, on ära keelatud. Miks? Sest 4-eurtsine ravim ei too Big Pharmale sisse. Haiglakohti vähendatakse ja siis öeldakse, et haiglad on ülekoormatud. Medõdesi, kes veel eelmine aasta võitlesid pmst paljakäsi , vallandatakse nüüd kui nad ei vaktsi ja siis pasundatakse, et ülekoormus. Mida kinoteatrit. Haiseb see asi. Imuunsüsteem ei huvita kedagi, tervislik eluviis, sport, vitamiinid, vaimse ja füüsilise tervise hoidmine ei huvita nagu kedagi, vakts oleks nagu ainuke maailmpäästja ja pilet tagasi normaalsusesse. Vakts, mida alles katsetatakse inimeste peal kuni 2023 aastani ja mille tagajärgede eest ravimitootjad vastutust ei võta. no, thanks.

      • Avatar
        Vasta Kriss 28. oktoober 2021 at 19:13

        Mida tähendab “katsetamisjärgus”? Kõige rohkem kõrvaltoimeid põhjustas AstraZeneca, mille paljuräägitud trombioht on ligi 10x väiksem kui antibeebipillidel. Koroonavaktsiinid on hetkel maailmas kõige rohkem katsetatud vaktsiinid üldse. Iga päev saab süsti sadu tuhandeid inimesi ja tõsiseid kõrvaltoimeid on ikka ülivähe. Reaalselt Ibuprofenist saab suurema tõenäosusega tõsise kõrvaltoime.
        Kuidas on nii keeruline mõista kui ebaproportsionaalne on hetkel see hirm.
        Sama on tüsistustega. Koroona põdemisel on suur tõenäosus saada tõsiseid tüsistusi, just mittevaktsineeritutel eelkõige. Samas vaktsiinidel ei ole tüsistusi tuvastatud. Mis siis suurem oht on?
        Tänu vaktsiinidele (mitte ainult koroona vaktsiinile, vaid üleüldiselt) oleme me ilmselt praegu kõik veel elus.

  • Avatar
    Vasta Kinno 27. oktoober 2021 at 18:04

    Lähen nädalavahetusel kinno, kuna vaktsineerituna saan. Oih, sorry, ma Soomes, siin pole vaja passi, siin kõik valla ja hästi ??

  • Avatar
    Vasta Mari 27. oktoober 2021 at 17:55

    Omg ma ka ei saa aru sellest. Vaktsiinivastaste inimeste jaoks on vaksineeritud lollid ja vaktsineeritud inimeste jaoks on vaktsineerimata lollid. Ükskõik mis inimene otsustab ja ta julgeb seda öelda siis puretakse ta olenevalt otsuset kas vaktsineeritud või vaktsineerimata inimese poolt. Mul mees teavitas ka, et me enam ämma-äia juurde ei lähe, kuna nad vaktsiini ei taha teha. Ma siis lõin rinna ette ja ütlesin, et äkki lepime kokku ja räägime millestki muust, me ei pea riidu minema, kuna meil erinevad arvamused.

  • Avatar
    Vasta K. 27. oktoober 2021 at 17:40

    Vaktsineerimine on tõesti iga inimese enda otsus ja mul on ausalt suva kui mõni naabrimilvi seda ei tee, või hoopis teeb. Tema valik. Ma lihtsalt loodan, et ta on see mõistusega mitte vakser, kes ei lähe tänavale karjuma kuidas tema õigusi rikutakse ja kuidas Tema kannatab sest ei saa lastega restosse või kinno minna.
    Iga valikuga kaasnevad omad asjad. Eelkõige siis teadvustamine, et nendes kohtades kus peab passi näitama ei tekiks suured suured kolded. St isegi kui vaksitud inimene kannab haigust edasi, siis restos süües hakkab see kergemini külge mitte vaksitule. Selle passiküsimisega üritatakse hoida majandus lahti ent kolded väiksemad. Sellega ei rikuta kellegi õigusi, et teda valitsuse reegleid järgides kuhugi sisse ei lubata. ( Ikka saadakse aru, et koht võib ka otsustada, et ei lase dressides inimesi uksest sisse või blondid saavad 20% soodustust?)
    Kuna ma töötasin teeninduses, siis kogu restomajandusega seotult mind teeb nii pahaseks, et inimesed sõimavad restorane nagu idioote, kes võiks ikka valitsusele vastu hakata. No ma ei tea. Kuidas saadakse seda pahaks panna, et me ei hakka vastu? Me oleme 2 aastat virelenud kinni-lahti-kinni olukorras erinevate hajutamis ja täitumumus piirangutega ning núüd, kus meil on vøimalus lahti ainsa piiranguga vakspassi küsida, peaksime me valitsusele keskmist sõrme näitama ja ootama kuni määratakse trahv, mille maksmiseks meil ressurss puudub? Nonsense!
    Samuti unustatakse ära, et kogu see haigus on INDIVIDUAALNE! kas ei tunta selle sõna tähendust või mida? Mõnel tekib hunnik antikeha peale läbipõdemist/vaksi, mõnel ei teki üldse. Mõne organism peab vastu ja ei näita väljagi ( a sümptomaatilised), teise immuunsus kukub kolinal kokku. Seda kumba leeri ma kuulun, ma eitea. Aga ma pigem ei riski seal teises variandis olema.
    Ja noh, nüüd on vakserid need hullud asümptomaatilised… Kas mitte vakserid pole siis? Või nende seas sellist asja enam ei eksisteeri?
    Ma tõesti ei poolda seda, et inimesi vallandatakse nende valiku pärast. Ent on väga palju ettevõtjaid, kes leiavad lahendusi ka nende jaoks kes ennast vaksida ei soovi.

    • Avatar
      Vasta P. 27. oktoober 2021 at 23:50

      “Ma lihtsalt loodan, et ta on see mõistusega mitte vakser, kes ei lähe tänavale karjuma kuidas tema õigusi rikutakse ja kuidas Tema kannatab sest ei saa lastega restosse või kinno minna.” “Ma tõesti ei poolda seda, et inimesi vallandatakse nende valiku pärast.”

      Ma ütlen sulle ainult niipalju, et loe vähem massimeediat. Inimesed ei protestinud seal mudu sellises stiilis nagu sa kirjutasid. Kui sa midagi sellist kuskilt lugesid ja nägid, siis sry, need olid reaalslt napakad, kes ei saanud ehk ise aru, mille vastu see üritus seal korraldati. Otseselt vaktsiinide vastu see igatahes polnud, vaid justnimelt selle vastu, mis meetoditel see vaktsiinitrall käib, mismoodi seda survestatakse ja siis öeldakse, et kõik on vabatahtlik.

  • Avatar
    Vasta Aita-Leida 27. oktoober 2021 at 17:37

    Mina käisin salaja vaktsineerimas (paar lähedast siiski teavad). Kahjuks mu oma lähedased on kahte leeri kistud. Reaalselt kustutati sugulussidemedki ära. Kuna mina ei lasku ühtegi sellisesse vestlusesse, olen veel neutraalsel pinnal. Käinigi ntx salaja restos ja kinos. Pole vähimagi tahtmise korral vaksitutega minna. Samas, kuidagi suheldud saame. Reaalselt on nende suhtumine ja ütlemised julmad, hullemad kui vaktsiinivastastel. Poleks uskunud, milliseks nad muutunud on.
    Nv avastasin ühe vaktsiinipooldajate grupi. See on nii õudne, kuidas nad mõnitavad avalikult inimesi (mulle tundub, et vastased pole ka nii hullu solvamise, mõnitamise ja halvustava jutuga, kui need seal grupis). Ma ei suuda uskuda, et meie seas on arste ja õdesid, kes mõnitavad ja soovivad vastastele surma. See grupp on kohutav. (Ma ei kuulu mitte ühessegi vaktsiini gruppi, ei jälgi ühtegi selleteemalisi uudiseid, ega ei laigi ja ei jaga.
    Ühiskond on totaalselt kaheks kistud. Kohutav lihtsalt.

  • Avatar
    Vasta Laura 27. oktoober 2021 at 17:30

    Ma loodan, et kommentasr mitmendat korda ei tule, sest internet oli lappes kui enne postitasin. Nädalavahetuseks on aga plaanis köhast-nohust lahti saada, sest laupäeval 8.15 on koolis loeng ?

  • Avatar
    Vasta Laura 27. oktoober 2021 at 17:28

    Nädalavahetuseks on plaanis kòhast ja nohust lahti saada, sest laupäeva hommikul on 8.15 inglise keele loeng koolis ?

  • Avatar
    Vasta L.H.K 27. oktoober 2021 at 17:26

    Ma pean enne beebi tulekut suur puhastuse kodus tegema nädalavahetusel. Mis ise?

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. oktoober 2021 at 17:41

      Kle ma lähen Kanaaridele 😀

  • Avatar
    Vasta Liisa 27. oktoober 2021 at 17:18

    Mind ajab suht muigama asjaolu, et need vaktsiinivastased raiuvad ja rõhuvad ju peamiselt sellele, et jumal teab mis kõrvaltoimeid see vaktsiin endaga kaasa võib tuua ja kuidas tervisele mõjub jne. Johhaidii. Esiteks julgen arvata, et selline pidev vastuseisus, viha ja vimma vaimus elamine ei mõju sellele va tervisele ka just kuigi palju paremini 😀 Ja teiseks, laias laastus igaüks meist saab kunagi siin maamunal otsa. Ja ma olen tõsimeeli seisukohal, et kui just see vaktsiinisutsakas on see saatuslik asi, mis minu eluküünla peab lõpetama, siis aamen sellega, aga täna ja praegu olen ma olukorras, kus see pass annab mulle tõesti õiguse ja võimaluse vaba(ma)lt ringi tatsata, seega sai ta ära tehtud ja samuti selle hinnaga, et ühe päeva reaalselt maa ja taeva vahel voodis lebades pmst hinge oleks vaakunud. Ehk siis igati nõus selle jutuga ja ei mõista samuti, kuidas on jaksu ja tahtmist inimestel muudkui millelegi vastu seista ja vaielda.

    • Avatar
      Vasta s 27. oktoober 2021 at 17:47

      Mind ajab suht muigama, et sa teed endale vaktsiine lihtsalt selleks, et kuskile saada… Nagu lunastada lihtsalt endale luba kuskil käia, süstides aineid sisse?

      • Mallu
        Vasta Mallu 27. oktoober 2021 at 18:45

        No mis teha, kui nii peab ?

        • Avatar
          Vasta H 27. oktoober 2021 at 23:50

          Olgem ausad. Enamus inimesi joob colat, energiajooke, kasutab erinevat kodukeemiat ja kosmeetikat, tellib hiinast suva kaupa ja lastele mänguasju. Need hiina mänguasjad mis nt laste suhu satuvad on igati kontrollimata ja kordades mürgisemad kui ükskõik milline lääneühiskonna vaktsiin. Silikoonist ja botoxist ja filleritest rääkimata. Ja siis ei taheta endale aineid sisse süstida ja selleks peab hullult vabandusi leidma? 😀 😀
          Ühtegi fillerit ega botoxit pole nii paljude miljardite inimeste peal testitud 😀 Igal hormonaalsel rasestumisvastasel vahendil on rohkem tsüsti-ohte. Gripivaktsiinil on suht samad kõrvaltoimed.

          Nii kõrini sellest poolt-vastu soigumisest. Kahju vaid, et Eesti piirangutega nii hilja tuli.
          Siin riigis kus ma elan on suht kõik ammu vaktsineeritud (kuna kohe pandi mitte-vaktsineeritutele kõik kinni). Hetkel pole ühtki piirangut, elu normaalne, kõik lahti, kõik tööl, haiglate töö normaalne. Nakatutakse ikka aga vaktsineeritud nakatunud ei satu eriti haiglasse. Ma ei ole suur vaktsiinide-fänn aga piirangud (mis olid meil eelmine aasta) panid ka minu esimeste seas vaktsineerima. Muidu ei võta samuti valuvaigistitki. Aga ma ei joo ka colat ega süsti fillereid ega osta hiina kaupa. Ja ma ei leia, et see vaktsiin mu ideoloogiatega kuidagi vastuolus oleks. Pandeemia, you know.

          Nädalavahetusel lähen suurele kontserdile kus seisan nagu silgud purgis ja naudin. 😀

          • Avatar
            Krr 28. oktoober 2021 at 12:04

            Jälle üks “tore” laest võetud üldistus kõikide mitte vaktsineeritute kohta – “Enamus inimesi joob colat, energiajooke, kasutab erinevat kodukeemiat ja kosmeetikat, tellib hiinast suva kaupa ja lastele mänguasju. Ühtegi fillerit ega botoxit pole nii paljude miljardite inimeste peal testitud ? Igal hormonaalsel rasestumisvastasel vahendil on rohkem tsüsti-ohte. Gripivaktsiinil on suht samad kõrvaltoimed.” – tead, tõesti ei kasuta ühtegi sellest jamast, mida sa vägivaldselt kõigile külge kleebid.

            “Nakatutakse ikka aga vaktsineeritud nakatunud ei satu eriti haiglasse. ” – ainult kolmandik jah, hästi natuke. Ja nädalavahetusel lähed oma passiga uhkelt nagu silgud purgis seisma, teadmata, kas oled ise terve või mitte – nice!

      • Avatar
        Vasta meow 27. oktoober 2021 at 21:28

        Ja samas kui lugeda nende vastaste fb gruppe, siis juuakse MMSi ja tellitakse ALIEXPRESSIST ivermektiini!!!! Sellist vabandust, sitta, ei karda endale sisse süüa, aga vot see vaktsiin! ??

      • Avatar
        Vasta Rents 27. oktoober 2021 at 22:20

        Naljakas mõelda, et veel mõnda aega tagasi oli tõeline pidu ometi vastupidi – läksid kuskile, et õnnestuks midagi süstida. How the tables have turned.

      • Avatar
        Vasta P. 28. oktoober 2021 at 00:06

        Just. Ja kui keegi nüüd mõtleb, et kelle vastu või mille nimel see sõdimine siis on, siis…… Inimestel on teine arusaam demokraatlikust ühiskonnast. Koroonakriisiks on eraldatud päris suured summad. Haiglaravi ümberkorraldamiseks aga pole nagu midagi tehtud, et plaaniline ravi jätkuda saaks. Mida selle rahaga on tehtud? Ainus meetod ongi, et piirame ja küll siis vaktsineerivad ja siis on….. Aga mis siis on? KAs siis on koroonaprobleem kadunud? Tegelt ei ole ju. Seega on kogu see pullis*tt ikka peamiselt survestamise eesmärgil, et rahvas need vaktsiinid omale ära teeks, korraldused täidetud, töö tehtud. Tervishoiukriis aga jätkub ikkagi, sest vaksitud haigestuvad ja vajavad ka haiglaravi ja mida rohkem on vaksituid, seda suurem on ka see vaksitute protsent, kes haiglas istub. Kui ma teen vaktsiini heas usus, et see hoiab ära tervishoiukriisi, siis sorri, aga seda ei juhtu. Teen siis selle nimel, et meenutada, mis see normaalne elu oli. Okei, yolo. Aga lõppkokkuvõttes on narr, kuidas seda meilt välja pressitakse. Suur osa kehitab õlgu, et mis teha kui nii peab ja rohkem ei kotigi, siis teine osa avaldabki meelt kuskil ja loodab, et keegi kuskil tagasi maa peale tuleks.

        • Avatar
          Vasta aa 28. oktoober 2021 at 14:32

          Ilmselt on valitsus aru saanud, et see viirus ei kao enam kuhugile ning varem või hiljem haigestuvad sellsesse KÕIK. Seega pole mõtet ka riiki lukku panna kuna see vaid mõjub halvasti majandusele ja paljud kaotavad töö (ning viirus tuleb tagasi). Riiki kasvõi osaliselt lahti hoides muutuvad aga mittevaksitud riskigrupiks ning võivad selle oluliselt raskemalt läbi põdeda. Ning kuna viirus on kiire levima siis kõige hullem mis juhtuda saab see, et haigestub väga palju korraga ning koormavad haiglad üle (nagu praegu ka juhtunud on). Eks igaüks tõlgendab seda enda jaoks ise, et kas see on varjatud sundvaktsineerimine või mitte, aga alternatiive vaktsineerimisele ka väga nagu pole ja lihtsalt niisama mitte midagi teha nagu ka ei saa.

    • Avatar
      Vasta Tyy 28. oktoober 2021 at 01:58

      KAS räägid sama juttu kui su laps on selle tagajärjel sandistatud, mõnel surnud. Vastased ei sõima pooldajaid, külla aga teevad nad seda et soovivad päriselt ise otsustada , mitte mängida ” vabavalikumängu”, kus otsuse tegemiseks on valik : on tööd või ei ole , rääkimata sellest, et ostetakse üles inimesi , kes oma näoga reklaamiks seda riiklikku ” õiget ” otsust.

      Mallule ka vastus- pakin asju ja otsin usinalt kanaaridel korterit , et kiiremas korras sellest sõjatandrist eemalduda.

      • Avatar
        Vasta Anna-Liisa 28. oktoober 2021 at 20:13

        Vastased ei sõima pooldajaid? Võta pea liiva alt välja nüüd ikka, sõimavad ja kuidas veel 😀

        • Avatar
          Vasta Tyy 4. november 2021 at 01:01

          Kui vactsi vastane sõmab mind iga päev, kui mu laps ei saa isegi tõendi alusel ja peale testi tegemist minna oma ringidesse, kui töötukassa inimene kraakleb ja teatab et neil on KÄSTUD SEDA TEHA , siis ei tule sina mulle seda üttlema , et pole mulle nii tehtud !!!!!

    • Avatar
      Vasta Mina 28. oktoober 2021 at 08:50

      Ma nt ei räuska kuskil, olen rahulikult kodus diivanil, aga ei soovi vaktsiini. Närvid jumala korras. Pole ühinenud mingi grupiga, täitsa suva. Pool peret, paljud sõbrad ja töökaaslased on vaktsineeritud. Kellegagi ei ole tüli, kõik rahumeelne. Telekas just ütles, et need, kes ei vaktsineeri, on lollid. Mul isegi sellest suva, olen siis lollike. Võin ka öelda, et inimesi lollideks sõimates nad seda vaktsineerituse taset kindlasti ei tõsta. Minu arust on need vähe nupust nikastanud, kes omavahel vaktsineerimise pärast kaklevad. Eriti, kes isegi pereringis tülli pööravad. Thank god mul on norm pere! Tee või ära tee, aga ära tõmble teistega.

  • Avatar
    Vasta Katukas 27. oktoober 2021 at 17:18

    Täitsa lamp teema tõesti. No ära vakstineeri…keegi ei käse …istu kodus siis, keegi sind süstlaga taga ajama ei tule. Ära hala, et piirangud selle pärast, et kõiki vaktsineerima sundida….ikka selleks, et mitte vaktsineeritud haiglasse ei satuks kuhu varsti enam keegi ei mahu. Ja jahuda sellest, et see haiglates olevate inimeste arv välja mõeldud ja tglt haiglad tühjad….oeh…mõned ikka väga kõrgelt kukkunud.
    Aga ndv lähme üle pika aja väiksema poisiga väikse sõbranna sünnipäevale ja loodetavasti mu kõige väiksema piiga kõrvapõletik laseb mul lõpuks öösel magada. Nii, et ei midagi erilist….a, pediküüri lähen ka?

    • Avatar
      Vasta Väike Myy 28. oktoober 2021 at 02:07

      naljatilk KATUKAS , ei tea kuidas need vaktsineeritud siis seal cov osakonnas haiglasse said ? Kes siin kõrgelt kukkunud on kui sa ei oska nii lihtsat loogikat omale selgeks mõelda. kolmandik on vaktsineeritud ja teine suur osa pooleli oleva vaktsiiniga, vaid 24% on need kes pole vaktsineeritud. Kange sildistama ja sõimlema , enne mõtle, kui ütled.

  • Avatar
    Vasta meow 27. oktoober 2021 at 17:12

    VÄGA tubli, et vaktsineerisid! Need, kes räägivad, et oled haige ja õhutad inimesi end mürgitama, on need laupäevased Vabaka karjujad , ära selliseid tähele pane 😀

  • Avatar
    Vasta meow 27. oktoober 2021 at 17:12

    VÄGA tubli, et vaktsineerisid! Need, kes räägivad, et oled haige ja õhutad inimesi end mürgitama, on need laupäevased Vabal karjujaid , ära selliseid tähele pane 😀

  • Avatar
    Vasta Eff 27. oktoober 2021 at 17:04

    Nädalavahetusel plaanis Tartusse õe sünnipäevale minna ja kui koju tagasi jõuan, siis sõbrannadega kokku saada ja väike naps ja nali teha?

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. oktoober 2021 at 17:42

      Head napsi ja nalja!

  • Avatar
    Vasta s 27. oktoober 2021 at 17:03

    Palun pane see kommentaarium kinni. Selgelt ette teada, et siia tulevad inimesed erinevatest leeridest ja seda ei ole vaja veel juurde. Peavoolumeedia kommentaariumid on hea näide sellele.

  • Avatar
    Vasta K. 27. oktoober 2021 at 16:57

    Arvan, et nv randa ???

  • Avatar
    Vasta Krr 27. oktoober 2021 at 16:54

    100% jutuga nõus. Kõik võiks olla omaette ja teha seda, mida ise heaks peavad! Ehk nüüd enam ei räägita ilmast, vaid ainult sellest, kes on ja kes ei ole…… okse.