JUMALAITA Kassid LOOMAD

õuduste allee oli siin majas

21. aprill 2022
1343853741-1966-31-9252364

Eile juhtus hirmus lugu. Või no tegelikult juhtus see juba üleeile, aga ma alles eile sain aru, et ta juhtunud oli. Nimelt hakkasin ma eile mingi hetk vaatama, et kasse on nagu vähevõitu. Ja oli kah. Viie asemel ainult hale kogus – neli. Joosepit ma siit majast ei leinud ja ainukene loogiline seletus oli see, et kui mina lastel järel käisin, läks Mari hoovi lastega mängima. Aga Lotte hüppas ukse lahti ning pani talle järele. Ma tegelikult just sõitsin ise siis väravast sisse ka, seega ega see uks üle minuti lahti olnud, aga sellest ilmselt siis juba piisas.

Ja enne kui te hakkate mulle nüüd ette heitma, et kuidas saab olla, et kass on terve õhtu kadunu ja mina maad ega mütsi aru ei saanud, siis proovige ise viie kassi, ühe siili, ühe koera ja kolme lapsega elada. Neil seda kommet kahjuks pole, et iga õhtu väike rivistus teha. Selle asemel magavad kõik tihtipeale suvalistes kohtades nagu voodialused ja kapipealsed. Et siis jah, ma tõesti ei tulnud selle pealegi, et keegi sääred on teinud.

Nagu öeldud, siis eile sain ma lõpuks aru, ning siis hakkas trall pihta. Helistasin varjupaika. Saatsin meili korteriühistule. Kirjutasin Laagri elanime FB lehele. Kammisin läbi kõik terrassialused ja autoalused ja mänguväljakud ja puudeladvad. Ei miskit.

Öeldakse küll, et ega kass kodust kaugele minna julge, seda enam, et ta pole kunagi väljas käinudki. Aga minu oma tundus küll kuskile Kuubale jalutanud olevat, sest leida teda ei õnnestunud.

Sõbranna andis mulle selle kassipüügipuuri, et ma selle ööseks enda terrassile paneks. Et noh, päeval on siin õues palju lapsi ja koeri ja lärmi – ehk õhtul/öösel ikka tuleb koju.

Kui kell 22 sai, oli minu lootus surnud. Lebasin üksinda voodis, valasin endale klaas-klaasi järel veini ja panin pisarat. Ma tundsin ennast nagu viimane sitt, kes JÄLLE on suutnud kassi ära koatada. Veidi lohutasin ennast sellega, et mul on elus ilmselt palju rohkem kasse ka olnud kui enamikel, aga siiski. No selline pasatüki tunne oli ja mida rohkem ma sellele mõtlesin, seda enam olin ma veendunud, et peangi nüüd kõik oma loomad ükshaaval ära andma, sest ma olen vaimse peetusega ja nad ilmselt ei taha minu juures elada ja kaovad kahte lehte ära. Seda enam, et suvi on tulemas ja ilmad soojad ja lapsed raudpolt ikka unustavad mingi hetk selle ukse ära või vajub see nende järel lahti ja siis kaovad ülejäänud neli kassi ka nelja tuule poole ära.

Meenus ka kommentaar, mis mulle jäeti, kui siia kolisin. Et no RAUDSELT mu kassid kaovad ära ja kui kommentaari autor peaks nad leidma, siis võtab üldse endale ja tagasi ei anna, sest ma olen üks väärtusetu sitt, nagu ikka. Mõtlesin, et nojah. Saigi siis küüned Jossile taha ja ega mina tea, kus see kuri kommenteerija elab, et oma kassi tagasi nõutama minna.

Kui ma endale juba pudel veini sisse kaaninud olin ja parasjagu enesehaletsuse tipul kõõlusin, astusin ma dramaatiliselt trussikute väel terrassile ja tegin nuuksudes “kss-sss-kss”, ise kaugustesse vaadates. Kui äkki kostus terrassi alt sulaselges eesti keeles Joosepi armetu mjäugumine. Otseloomulikult viskasin ma klaasi kus see ja teine, põlvitasin seal, perse uppis, ja üritasin aru saada, et kas ta seal kuskil kinni on. Ei olnud. Välja tuli.

Ei tea mina, kus ta vahepeal käis, sest ma olin sinna alla umbes 353663x vaadanud. Lisaks ka kõik naabrilapsed. Aga no igatahes oli ta tee tagasi leidnud ja ma sain ta tuppa tuua! Oi jeerum, kui mullane ja õnnelik ta oli. Sõtkus mind sellise tempoga nagu oleks viimased aastad pagarina leiba teeninud! 

Siinkohal võiks see lugu lõppeda nüüd sellega, et ma panen endale rõduuksele putukavõrgu-laadse asja ning loodan, et ehk see meid edasipidi aitab. Aga siin see lugu ei lõppe. Sest ma jätsin ju selle püügipuuri ööseks ikka suures erutuses õue ja hommikul istus seal sees must kass:

Ma esimese laksuga arvasin, et ma mõne naabri kassi vangi võtnud, sest neid siin liigub õues päris mitu, aga enne kui ma ukse lahti teha jõudsin, vaatasin ma talle peale ja sain aru, et päris korras temaga kõik ei ole. Karvad olid takkus ja tuustis, otsaees suur verine auk, kõrva taga mingisugused kärnad ja… Nadis seisus noh. Kuidas ma lasen sellise tagasi tänavatele mädanema?

Polnudki muud teha kui rääkisin Pesaleidjaga läbi. Nad lubasid kassi enda juurde viia ja teda tohterdada. Ütleme nii, et mu auto haiseb siiamaani nagu mingi mädanev kass, aga see on lihtsalt karma, et ma enda kassi plehku panna lasin. Igatahes, uus kass sai ka ära viidud ja lõpptulemuseks on mul enda kass tagasi ning kellegi teine kass ei pea ka kuskil tänaval üksi mädanema.

Kurb lugu on see, et ilmselt on ka tema kunagi kellegi kass olnud, sest Pesaleidja sõnul on ta super sõbralik sülekass, kes lihtsalt tänavatel dämmi saanud. Nüüd tehakse ta korda ja lõigatakse munad ka maha, nii et kellel on soov endale võtta üks super pika karvaga must ja sõbralik kassihärra, siis… Palun tehke seda. Ta on ka inimene.

Et jah, tegus hommik oli. Viisin kassi ära, tormasin trenni, siis poodi ja nüüd lihtsalt kogun paar tundi jõudu, et lastele järele minna. Ei ole minu eas enam see veinipudeli sisse kallamine naljaasi. Trennis mõtlesin, et suren jalapealt maha, aga ainult nibin-nabin jäi elu sisse.

Sellised lood siis täna minu poolt.

Loe ka neid postitusi!

23 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Gertu 21. aprill 2022 at 20:41

    Tundub, et Joosep pididgi korraks kaotsi minema, et sa saaksid seda abivajahat kiisut aidata. Ütleks, et saatuse käsi oli äkki mängus😉

  • Avatar
    Vasta Mina 21. aprill 2022 at 20:37

    Sa peaks hakkama kassipüüdjaks – igal hommikul üks selline karvane nuustik puuris ootamas. 😄😺 Loodan ka, et ta leiab omale hea kodu, nii armas tundub. Natuke lihtsalt vaja “üles” kõpitseda. Kerge plaaster ja dušš. 😍

  • Avatar
    Vasta Lila 21. aprill 2022 at 20:31

    Hahaaaa lambist leidsid võõra kassi puurist, sain normaalselt naerda ikka 😄😄 tegijal juhtub. Nii tubli oled, et ta ravile toimetasid (nagu mingist sõltlasest räägiks 😄)

  • Avatar
    Vasta Nipitiri 21. aprill 2022 at 18:58

    Kui sa õhtul pudeli veini ära jõid üksi, siis ma loodan, et hommikusi toimetusi sa autoga ei teinud, sest kaineks selle ajaga ei saa. Vt näiteks alkokalkulaatorist umbkaudset kainenemisaega: https://www.kalkulaator.ee/et/vere-alkoholisisaldus

    See on lihtsal fyi, väga paljud ei tea, kui kaua alkohol tegelikult kehast väljub.

  • Avatar
    Vasta Janika 21. aprill 2022 at 18:28

    Oii kus sul vedas, et Joosep nii ruttu koju tagasi tuli. Ja super armas sinust, et teise kassi eest hoolitsesid 👍

  • Avatar
    Vasta Vaataja 21. aprill 2022 at 18:19

    Omg, what a story. Nagu mingisugune lühifilm paljude zanritega, sest emotsioone nagu jagub vaatajaile.😊😥😮

  • Avatar
    Vasta Vaike 21. aprill 2022 at 17:08

    Mu kass oli kunagi 9 päeva (!) kadunud ja kui ülbel sammul koju tagasi loivas, vaatas mu peast välja nutetud silmi pilguga, et mis pillid, jälle jättis keegi maha või? 😀 Praeguses kodus on paar korda juhtunud, et otsin kassi nagu segane ja no ei ole teist. Lõpuks tuleb välja, et ta on sahvrisse kinni jäänud ja kuulab seal rahumeeli pealt selle asemel, et üks viisakas mjäu teha. Kuigi mjäu ei tee ta iial, pigem on see kraaksatuse moodi, mida ta teeb.

  • Avatar
    Vasta Ann 21. aprill 2022 at 17:06

    Tegelikult oli näed millekski hea, et sinu Joosep õue elu uudistama läks ja sa puuri üles panid, saigi üks õnnetu hing tänu sellele õigetesse kätesse ja õiget abi.

  • Avatar
    Vasta Maris 21. aprill 2022 at 17:04

    Kuskil kuusega tagasi juhtus meil suhteliselt sarnane lugu. Kuna majal on ventilatsiooni ehitus ja radiaatorite vahetus, siis ehitusmehed käivad edasi-tagasi. Kell 4 oli kass veel alles ja õhtul ei näinud teda, aga kuna ta tihti magab kuskil, siis ei näinud muret. Hommikul avastasin, et kassi ei ole. Samuti teatasin igalepoole ja käisime otsimas. Ei olnud seda kassi kuskil ja keegi näinud ei olnud. Õhtul 7 ajal poodi minnes astus kass rahulikult tuppa kui ukse lahti tegin. Siiani ei tea kus ta oli 😂

  • Avatar
    Vasta Krr 21. aprill 2022 at 16:55

    Sa ikka suudad ka kõige traagilistemast asjadest nii naljakalt kirjutada 😀 – “Sõtkus mind sellise tempoga nagu oleks viimased aastad pagarina leiba teeninud! “

  • Avatar
    Vasta Kaili 21. aprill 2022 at 16:55

    Ma ei tea kui suur sul see terrass on vb kuskil pilt ei mäleta. Aga soovitan kassidele väliaediku teha. Ma ise plaanin sama. Mul küll ainult kaks neid 😆 aga tundub juba suur number. Kuna mul lapsed ka ja suvel tahan terrassi ust lahti hoida siis teeme akna taha neile aediku kus saavad beesitada ja õueelu nautida. 🤗

  • Avatar
    Vasta M. 21. aprill 2022 at 16:30

    See must kass on küll õnnelik, et sul nii õnnetult läks 🙂
    Mul on ainult 2 kassi aga enne välja minekut loendan nad ikkagi üle. Täna nt olin ühe neist rõdule kinni pannud…

  • Avatar
    Vasta Sandra 21. aprill 2022 at 16:13

    “Kui äkki kostus terrassi alt sulaselges eesti keeles Joosepi armetu mjäugumine.” 😂😂😂 Nagu nii hea! Made my day.

    Meenus kord kui mu mingi aastane huskyplika mingite rääbakate koerakuttidega metsas minema jooksis. Kohutav tunne! Aga meenus selle pärast, et keegi leidis ta 15 min hiljem ja postitas FB-see kuulutuse, kus muuhulgas oli kirjas, et “koer on eestlane” 😂😂😂

  • Avatar
    Vasta Marje Märss 21. aprill 2022 at 16:13

    Lõppes asi õnneks õnnelikult – küsiks hoopis, kust sellist puuri saab, kuhu kass nii kinni püüda? Mul enda maja juures luusivad ka paar koduta kassi, kes üsna rääbakad ja õnnetud välja näevad. Aga päris niisama nad inimest enda lähedale ei lase.

  • Avatar
    Vasta H. 21. aprill 2022 at 16:12

    Ma olen üpris värske kassiomanik (4 kuud), pole varem ühtegi kassi olnud. Käisin ükskord siis kiisuga vanemate juures külas ja pidin kiirelt perearsti juures käima ja kassi vanemate juurde jätma. Ja muidugi enne seda kadus kass jäljetult ära , lisaks ta pelgas veel seda uut ja võõrast kohta ja oli enamuse ajast diivani taga peidus. Sai otsitud terve maja läbi ja diivani tagune ja alune ja kõik võimalikud kohad ja ei olnud kuskil, muidugi käisin ma vahepeal korra väljas ja arvasin juba, et kass jooksis jalgevahelt välja õue. Mina pidin aga arstile minema ja vanemad jäid koju kassi otsima. Ma juba kujutasin ette kuidas ma helistan mehele nuttes, et ma kaotasin meie kassibeebi ära ja ma usun, et mu vererõhk oli ka täiesti laes ja arst minestab tulemuse peale ära. 😀 Õnneks ema helistas just enne vastuvõttu, et leidsid kassi üles. Tagasi minnes tuli välja, et kass oli täiesti diivani sisse pugenud nii, et seda üles tõstes ei näinud teda, isa oli ta ikkagi sealt kuidagi leidnud. Ta ei tulnud välja ka toidu peale, mida ta tavaliselt teeb. Aga see oli korralik šokk minu jaoks ikkagi. Pärast seda olen ikka hoolega vaadanud, et kass kuskile välja ei jookse või ei poe.

  • Avatar
    Vasta Liis Er 21. aprill 2022 at 16:01

    Issand lugesin ja mõtlesin, et mis see Laagri elamike FBI leht on 😀 ja miks just Laagri 😀 lõpuks sain ikka aru, et facebooki 😀

  • Avatar
    Vasta Kersti 21. aprill 2022 at 15:54

    See kõik juhtus selleks, et must kass saaks puuri ja ravile ♥️

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. aprill 2022 at 15:55

      See oli jah huvitav asjade kokkulangemine. Keegi võiks selle vaese süleka nüüd endale ka võtta 🙁

  • Avatar
    Vasta Mirjam 21. aprill 2022 at 15:44

    Nii äge ju. Öeldakse, et ei juhtu halba ilma heata. Sinu kass sai natuke õues uudistada ja vaene kass sai ravile. Väga tubli oled. Mõni oleks puuri lihtsalt lahti tagasi teinud, mitte hoolitsevat kohta talle leidnud.

    Teisel teemal. Millal sa oma uuest töökohast räägid?

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. aprill 2022 at 15:51

      Ma siiski eelistaks, kui nad edaspidi õues uudistada ei saaks. Nagu näha, siis meeldiv see kogemus talle vist ei olnud, ehk edaspidi ei ürita plagama panna 😀 aga nagu öeldud, ma napilt oleks selle kassi välja lasknud, aga kui haavu nägin, siis ei tunudnud see enam kuigi hea idee, sest ega ta ise arstile minna oska ja kellegi oma ta ei tundunud ka olema (selguski, et kiipimata)

  • Avatar
    Vasta K. 21. aprill 2022 at 15:41

    Mul olo vahepeal 16 kassi (hoiukodu omad, enda omi oki toona 3). Reaalselt iga ühtu loendasin kassid üle… igaks sajaks juhuks.
    Nüüd on neid vaid “hale” 7 ja ikka pean loendamas käima, et mõni neist kuskil … kadumas pole..
    Tegijal juhtub. 1-2 kassi omanikud sellest aru ei saa.

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. aprill 2022 at 15:52

      Ma pean ka edaspidi neid rivistusi tegema hakkama 😀 Lihtsalt Joosep on 2x kodus nii peidus olnud, et ma olen ka juba kindel olnud, et kadunud 😀 Aga siis ikka välja loivanud 😀

      • Avatar
        Vasta Gigi 21. aprill 2022 at 16:39

        Tore, et see õnnetu kassike abi sai 🙂 Ma olen ükskord selle kassipuuriga oma kassi asemel hoopis siili kinni püüdnud.