JUMALAITA KODU

korteris elamise rõõmud

28. oktoober 2021

Sain täna naabrilt sellise toreda kirja:

Tere

Oleme kõik tegelenud remonttöödega oma korterites, aga C-maja esimeses trepikojas 4 nädalat toimuv häälekas remont  hakkab juba tõeliselt segama naaberkorterite igapäevast elu. Tahaksin uute elanike tähelepanu juhtida asjaolule, et olete soetanud endale elamispinna korterelamusse mitte eramajja.

Hoovi on tõstetud korteris mittevajalikud esemed vann jm ning kõikvõimalikud ülejäänud ehitusmaterjalid. See tuleks ikka esimesel võimalusel koristada ja hoov korda teha. Korteris tegeldakse täiesti süsteemivabalt neli nädalat iga päev paar tundi puurimisega, mis tõeliselt häirib naaberkorterite elanikke. Kas ei oleks võimalik pöörduda oskustega remondimeeste poole, kes valdaksid puurimistööde tegemist ja suudaksid remonttööd teostada kiiremini. Puurimistehnika õppimiseks ei ole kortermaja küll õige koht.

Ma lugesin seda ja mul tekkis nii palju küsimusi. Esiteks, kui kaua on normaalne, et vannitoa remont kestaks? Mis aegadel tohin ma siis remonti teha? Niigi jäävad remonttööd tööajale. Öörahu ajal, st õhtul hilja ja varahommikul, ei ole mingit kolistamist ja puurimist. Mulle ENDALE ka ei meeldi siin lärmi sees istuda, ausalt ei meeldi. Aga mismoodi ma siis endale vannitoa saama peaksin, kui remonti teha ei tohi? Sellest kirjast loen välja, nagu oleks neli nädalat konstatne puurimine olnud, kuigi ausalt ka, tegelikult ei ole. Puuritud on selle aja jooksul KOLMEL päeval.

Jep, prügi on minu enda isiklikul terrassil. Lihtsalt sellepärast, et natukene plaate on veel vaja seinalt maha võtta ja siis saab kõik korraga prügilasse viia (mida tehakse lähipäevil). Ja no see näeb lihtsalt visuaalselt robustne välja, füüsiliselt ei saa see segada mitte kedagi, kes just minu terrassil ei konda.

Ma SAAN ARU – ma olen ka elanud korteris, kus naabrid remonti teevad. Küll aga ei tuleks ma selle pealegi, et ma neile ütlema oleks läinud midagi. Mis selle point oleks? Mis SELLE kirja point oli? Et ma vastan, et aaa issand, kuulge ega ma ei tee remonti, ma siin naljaviluks ostsin sõpradega paar betoonblokki ja puuri, niisama täristame siin sellega. Või et jeesus, mu remont häirib? Palun vabandust, ma lõpetan remondi KOHESELT ja elan vannitoata edasi, sry et elan?

Või kuidas ma ehitajat kiiremini tööle panna saan? Hakkan iga päev piitsaga kõrval vehima ja “KIIREMINI!” karjuma?

giphy-8002770

Igatahes olen ma kindel, et olen siin vihatum naaber, aga mis seal ikka, elan üle. Ma vastasin neile igatahes nii:

Tere, terrassil olev prügi viiakse ära paari päeva jooksul (polnud mõtet enne viia kui vannitoa lammutus veel kestab ja prügi tuleb juurde). Paraku on elu selline, et remonti tuleb teha ja lärmita seda teha võimalik ei ole. Minu vannituba on pea 11 ruutu, seega on tegemist palju ja ühe päevaga paraku seda valmis saada võimalik ei ole. Uskuge mind, ma siin naljaviluks seina puurida ei lase – kui on vaja, siis on vaja. Kui te teate töömeest, kes sellise töö paari päeva ära teeb, ootaksin loomulikult teie poolt kontake.
Remonditööd on jäänud alati ajavahemikku, mil ei kehti öörahu. Seega kui soovite vaikset elamist, siis meenutan ka teile, et olete soetanud endale elamispinna korterelamusse, mitte eramajja.

Ühesõnaha, kui teil kellelgi on ideid, kuidas ma saaksin vaiksemini ja kiiremalt remonti teha, siis ma ausalt kuulan huviga. Ise ei tule nagu hetkel ühegi lahenduse peale.

Üldse on see korterielu päris põnev. Ma pole ju kunagi enne korterit omanud. Seega pole kunagi ka ühegi ühistuga kokku puutunud. Ütleme nii, et see on juba sellise lühikese ajaga väga närvesööv olnud. Näiteks oli mul just kindlustusega teema ja neil oli vaja korteriühistu käest saada allkirjastatud paber, mis ütles, et antud kahjustus toimus ainult minu korteri sees ja mitte ühistu hallataval alal. Miks seda vaja oli, ei tea mina ka. Ilmselt mingi formaalsus? Mida tegi minu korteriühistu, kui selle täita palusin? Keeldus. Sest MIKS nad peavad!?

Raudselt kindlustus salaja tahab lõpuks hoopis nende käest midagi nõuda ja suure tõenäosusega on tegu laiahaardelise Nigeeria skämmiga 😀 Mul on seda isegi naeruväärne kirja panna, aga lõpuks nad ei kirjutanudki kuskile alla. Õnneks sai kindlustus ka aru, et mul ei ole võimalik ühistut veenda, et neid kuskile lõksu ei püüta ja nad leppisid ja ka e-mailiga, kus ühistu kinnitab, et nemad ei allkirjasta midagi, sest nad ei puutu asjasse.

Paras tsirkus. Aga noh, ise ma siia elama kolisin, nüüd pole midagi haliseda. Mitte et ma halisenud oleksin, pigem olen üllatunud. Ma lugesin ka korteriühistu meilinglisti mingi aeg ja naersin lausa kodus. Tuleb välja, et talvel on siin draamad teemal, et keegi puhastab enda parkimiskoha ära ja siis mingi mats varastab selle ära, kui esimene tööl on. Selle asemel, et lihtsalt igale korterile omad kohad kinnitada, on vaja terve lumeaja omavahel kraagelda.

Üldse on siinsetel majaelanikel palju toredaid probleeme, kopeerin ühe lause kellegi kaebekirjast:”Terve kevad oli võimatu magada, sest tihti kräunus akende all ööde/varahommikute kaupa kellegi kass.”

giphy-9124638

Et siis jah, ma olen valmis selleks, et keegi mulle varsti koti sitta ukse taha tõstab 😀

Loe ka neid postitusi!

95 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta murulane 13. november 2021 at 22:57

    Issand jumal, mul ei ole sõnu…Hirm tuleb peale, kui nõmedaid inimesi on Eesti täis! Aga arvatavasti mõni kohalik “mördimärt” rääkis naisele tööd “mitteoskavatest” töömeestest , et ennast tähtsustada. N.ö. PANI TARKA. Meestevärk. Ja siis baaba võttis kirjatöö käsile, et saada ka linnuke kirja—temagi tegeleb asjaga….(Kuigi naabrite remont käib alati närvidele küll)

  • Avatar
    Vasta J 4. november 2021 at 11:44

    Minu naabrid olid ka kohutavad. Elasin kolme korruselises korterelamus. Ülemised naabrid olid ahelsuitsetajad. Suvel tossasid rõdul, kevad/sügis/talv tegid nad toas suitsu. Kõik see suitsuhais tuli mulle tuppa. Kahjuks majal ühitut veel polnud ja polnud ka seadust mis keelaks omanikul oma kodus suitetamast.
    Siis neil oli ka veel koer kes tegi oma häda rõdult alla . Pluss nad kloppisid oma karvaseid ja liivaseid vaipasid rõdult otse alla. Mina enda pesu rõdul kuivata ei saanud kahjus.

    Kõrval üle ukse naabrid siis olid penskarid aga neile meeldis pidu panna. Muusika röökis väga tihti.

    Ja teiselpool seina olid naabrid kellele meeldis seksida väga palju ka kõvahäälselt. Nad olid päriselt ka nagu loomad. Voodi käis ka vastu seina mis tekitas kõva müra ja need hääled mis sealt tulid. 😀 Õudne. Naine oli kaaluga 140 kindlasti, väga suur oli ta.
    Aga noh, hea inimene nagu ma olen. Uksetaha ma ei julgenud minna ja kirja kirjutamise peale ei tulnud. Ja mis ma ikka kirjutanud oleks? Midagi sellist, et Tere, olen teie naaber. Palun lõpetage see seksimine juba ükskord ära . 😀 Ma arvan, et nad oleks naerda saanud ainult.

    Õnneks enam ei ela seal .

  • Avatar
    Vasta Jaanika 3. november 2021 at 22:19

    Me kolisime majja ja saime anonüümse kirja “ümbruskonna naabritelt” kokkuvõtvalt sõnumiga-õpetage oma koer mitte haukkuma. Siin kohal mainin, et tegelikult meie koer suht vaiken ja haugub vaid siis, kui asja on. Tegelik “süüdlane” oli teise naabri koer. Aga kuna meie , ega ka selle “süüdlase” tahahoovi ei näe keegi peale meie endi, siis kahjuks ei saanud anonüümsele kirjale kuidagi ka vastata. Laseme aga koeral edasi haukkuda ja naabreid häirida. Kui nad oma kassid haukkuma lõpuks õpetavad, võin oma koera vait õpetada.

  • Avatar
    Vasta Hanna 1. november 2021 at 14:14

    Meie remondimeestel lõigati tööbussil kõik neli rehvi läbi…

  • Avatar
    Vasta M 1. november 2021 at 09:17

    Meil on närvihaige koristaja ühistu poolt palgatud. Mäletan aastate tagust juhtumit, kui vanaisa hingas värsket õhku akna peal, märkas siis koristajat tegutsemas ja soovis sõbralikult talle jõudu. Koristaja selle peale vaatas oma vindus näoga otsa ja vastas vanaisale, et mida ta seal vahib, tulgu appi. Vanaisa oli sel hetkel pea 80 ja liikumisraskustega, millest koristaja (vanuselt ilmselt 15- 20 aastat noorem) oli teadlik…
    Üldse väga probleemne naine, midagi talle ei sobi, kõik puud ja põõsad ta omaalgatuslikult maha nüsib ja koguaeg vingub. Kõik üritavad temaga kohtumist vältida.

  • Avatar
    Vasta Tinkerbell 29. oktoober 2021 at 19:02

    Püha jumal! Ja mina loll olen kõik naabrite kolimised, remondid, puurimised ja kassi hääled vaikselt ära talunud! Nüüd hakkan aga kirju kirjutama ??
    Sinu vastus oli lihtsalt super, vabandage aga te elate kortermajas ja siin kuulub igale isikule enda pind, millega ta võib peaaegu mida iganes teha, alates 6.00-22.00

  • Avatar
    Vasta Kadi 29. oktoober 2021 at 18:53

    Oojaaa, meenuvad ka sellised toredad naabrid. Ükskord julgesin prügikoti ees teiselt korrusel esimesele ära viia enne, kui lapse süles teiselt korruselt alla tõin (ei saanud koos võtta, sest lapsel olid juhtmed ja tilguti küljes), ja kui sel hetkel naaber nägema juhtus, sain endale prükkari nime külge koos kommentaariga, et kui soovin nii käituda, ostku maja endale. Kuna veel üürisin ka, olin selle naabri silmis eriline asotsiaal. Pluss kolm last ja mitte ühtki meest, kujuta ette. Kui siis keskmine laps, seesama tilgutitega, suri, tuli koputama uksele, et vabandada. Too little, too late.

    • Mallu
      Vasta Mallu 29. oktoober 2021 at 19:26

      Issand, mis inimesed:((((

  • Avatar
    Vasta HL 29. oktoober 2021 at 15:48

    Kortermaja rõõmud jah. Meil kunagi üürikas saadeti anonüümseid kirjakesi teemal, et miks me pesumaja peame. Oli kokku arvutatud, et peseme 100 kg pesu kuus ja et see pole (lastega peres) normaalne ja et üleüldse võiks me oma majja kolida. Ilmselt ei meeldinud neile kuivati, kuigi seda sai kasutatud eranditult päevasel ajal. Üritasime küll siis panna seda tööle kirjas viidatud “sobilikematel” kellaaegadel, aga polnud abi sellestki. Ei meeldinud neile lapse nuttki. Mul lapsed titeeaski olid võrdlemisi rahulikud, aga ühel vähestest öödest, mil pojal suuremat sorti nutuhoog tuli ja kuidagi rahuneda ei tahtnud, hakati radikaid kolkima. Muidugi on sellest palju abi, kui radikaid pekstes ülejäänud viie korruse elanikud ka üles ajad. Laps jääb kohe kindlasti vait 😀

  • Avatar
    Vasta m 29. oktoober 2021 at 13:14

    ma tegin kevadel köögis remonti ja ka naabrid olid sellest teadlikud. Üldiselt öörahu ajal tööd enam ei teinud sest normaalsed inimesed nii ei tee. Päeval aga lasime minna, nii et vähe pole. vastas korteri ees ka vabandasin, et paar päeva on lärmi palju aga me proovime kiiresti valmis saada. nemad tegid näo et leppisid ja said aru. Päev pärast remondi valmis saamist ootas mind õhul ukse peal kiri ” Lõpetage see undamine ära, ma pean kell 5 ärkama, homme lähen vallamajja” . See kiri ärritas mind normaalselt, sest remont oli juba päev varem valmis saanud, keegi polnud midagi undanud. tahtsin neid lihtsalt pimedasse kohta saata. Kokkuvõttes pole kellegi asi, mida ma teen oma korteris, seda enam, kui ma teen seda kõike mõistlikul ajal. tahad vaikust ja rahu terve päev ja linnulaulu kuulata ainult, koli maale… oeh Ma vihkan oma naabreid….

  • Avatar
    Vasta Pfff 29. oktoober 2021 at 12:54

    Oeh.. jah.. kortermaja rõõmud. Ma kolisin äsja uude kortermajja ning juba natukese aja pärast kutsus alumine naaber mind “külla”.. See oli suvel ning kõige kuumemal ajal. Neil oli hakanud vannitoast mingi pruunikas vedelik jooksma (tõenäoliselt roostesed torud, mis “higistasid”). Mina vaatasin oma vannitoast kõik üle.. no ei näe midagi.. ei mingit leket ega midagi. Kehitasin ka õlgu ning ütlesin, et ma ei oska aidata.
    Paari nädala pärast sain uue kutse. Neil oli vannitoa laes paar “lauda” (neil oli mingi veider lagi) ära nihkunud. Taas.. kehitasin õlgu ja ütlesin, et mina pole midagi teinud ning ei oska aidata. Muidugi sain sealt kuulda, et neil on esimest korda sellised probleemid ja need tulid just siis kui mina sisse kolisin. Pean ka mainima, et meil oli sellel aastal haruldaselt kuum suvi.. võibolla sellest tulenevalt juhtus see?
    Ma küsisin ka, et mis lahendusi nad minult ootavad? Minu vannituba (mis on nende oma kohal) on betoonpõrandaga. Sealt midagi üles kakkuda on võimatu.. ei teinud remonti ning oma lõbuks ka ei hüpanud vannitoas ringi…
    Igatahes oli see väga ebameeldiv.. saada mingid süüdistused kaela ning selle “meil ennem sinu siia kolimist ei olnud ühtegi probleemi!”….

  • Avatar
    Vasta Marii 29. oktoober 2021 at 12:12

    Minu meelest tuleb oma naabritesse suhtuda täpselt sama lugupidavalt, nagu sa soovid, et nemad suhtuksid sinusse. Paratamatus on see, et päevasel ajal on kodus eelkõige vanurid, väikelapsed, haiged ja kodukontoris olevad inimesed ehk siis kõik, kes vajavad/eelistavad rahu ja vaikust. Inimesed on märksa tolereerivamad kui neid on eelnevalt teavitatud, et nad saaksid vajadusel enda plaanid/igapäevased toimetused ümber sättida. Pikale veninud remont ilmselgelt ärritab kõiki majaelanikke, aga siinkohal ole ise meeldiv inimene, anna enda kontaktid ning vabanda ebamugavuste pärast. Igast kirjutatud sõnast pole mõtet kinni haarata ega nipsakaks minna, sellega viskad ainult õli tulle. Pigem otsi lahendusi – vaiksemalt pole võimalik puurida, aga vb saaks ajastada eriti lärmakad tööd mingisugusele kindlale kellaajale.

    • Mallu
      Vasta Mallu 29. oktoober 2021 at 12:18

      Aga mis see aeg on? Üks tahab hommikul puhata. Teise laps magab lõunal, kolmas tahab peale tööpäeva lõõgastuda..fakt on see, et mina ei käi mölisemas, kui teised remondivad ja seetõttu eeldaks sama vastu 😀

  • Avatar
    Vasta Meery-Heleen 29. oktoober 2021 at 11:45

    Väga õige kiri neile vastu. Ma oleks sama moodi kirjutanud.

  • Avatar
    Vasta Ülle 29. oktoober 2021 at 10:20

    Naabreid valida ei saa ja tavaliselt müüja sulle ka ütlema ei hakka, millega edaspidiselt arvestama pead. Ehk oligi nende korterimüügi peamine põhjus kiuslikud naabrid. Sul oleks närvesäästvam püüda ruttu kohaneda ja saada naabriga sõbraks neelates üksjagu solvumist alla. Mitte valmistuda pikemaks sissisõjaks 🙂 inimesed on erinevad, mõnel ongi igav ja ta leiab meelelahutust tülinorimises ja teeb sellega enda elu põnevamaks ja mida rohkem reaktsiooni ta saab, seda rohkem kiusab. Aga kui suuta leida endas jõudu pidevalt vaikida naeratada ja vastata stiilis sina meeldid mulle ka, siis ehk jätab järgi ja otsib uue ohvri. Suuremalt jaolt on inimesed toredad ja head, lihtsalt mõni üksik kohe oskab.

  • Avatar
    Vasta Vaike 29. oktoober 2021 at 10:10

    Ma olen seni elanud neljas korteris ja jumal tänatud selliseid probleeme pole kunagi olnud nagu siit lugeda võib. Wtf ma ei tohi oma rõdul pesu kuivatada, seaduseüleseid reegleid ikka kehtestada ei saa ja kuivatan, palju tahan.
    Praeguses kodus on ülemiste naabrite elutegevus väga kuulda, no ikka väga. Ent ma ei lähe neile ju ütlema, et viitsite elage vaiksemalt ja hiilige mööda seinaääri, sest mind häirib. Häirib jah, aga siis tulebki endal probleemile lahendus leida ja vaikselt ka lagede heliisoleerimisega tegelen. Seda lõbu endale üürikorteris muidugi ei lubaks.

  • Avatar
    Vasta Marju 29. oktoober 2021 at 10:06

    Meil on õnneks ülinormaalsed naabrid. Meil oli ka vannitoa remont, töömees algul arvas, et 2 nädalat ja valmis, aga asjade kuivamine võttis kauem aega, kui loodetud oli. Kokkuvõttes läks kuu aega. Mitte keegi naabritest kordagi ei kurtnud, kõik olid väga arvestavad. Me teadsime, et naaber läheb kell 4 magama, et öösel tööle minna ja palusime ka töömehel siis 4st lõpetada, et naaber magada saaks.
    Õel aga on naaber, kes öösiti pani pidu koguaeg, kõva muusika ja käis katusel suitsu tegemas. Kui parasjagu mees oli, siis oli vaikne, aga nii kui lahku läksid, käis jälle rämmar. Isegi ööbisin õe juures ja pidin hommikul loengutesse minema, aga öösel käis naabril kõva karaoke ja nii mq 2 ööd magamata olin ?
    Kunagi oli meil megakuri naabrinaine, kes käis pidevalt mõlisemas. Küll oli probleem, et me lastena jooksime liiga palju, küll panime uksi liiga kõvasti kinni. Ühel jõuluõhtul helistas, et lõpetage oma istumine ära, kell oli mingi 8 siis.

  • Avatar
    Vasta Helen 29. oktoober 2021 at 09:35

    Vanas korteris oli mul üleval LITSIMAJA, iga jumala öö käis mingi k**p ja kontsadega ringi paarutamine ja oigamine. Vahepeal oli tunne, et niksutavad selle kuradi voodiga mul läbi lae. Suht piinlik oli minna ka ütlema, et “klge jõle tore, aga äkki naine ikka oigab vaiksemalt? me teame, et mees nii hea ka pole” peale seda kolis mulle mingine noor kutt sinna üles, kes vist päeval magas ja öösel elas, iga jumala öö trampis ta suitsule rõdule ja tagasi arvutilaua taha ja siis vooris selle krdi ratastel arvutitooliga mööda põrandad ringi. Mul pidid silmad peast hüppama vist ärritusest. Kui ukse taha läksin, siis väitis et teda pole koduski. No selge 😀 Võib julgelt väita, et ma vist sain aastate jooksul loetud ööd rahulikult magada.
    Praegu ostsin uue korteri ja reaalselt NO PARIMAD NAABRID, nii all, kui kõrval. Mul õnneks nurgakorter, siin üks naaber vähem, kellega võib alt minna. Aga no tõesõna pole ühtegi halba sõna, suht kõik ühevanused ka. Antakse teada, kui kuskil mingi lärm võib olla või mingi istumine. Üldse tundub siin majades (meil uusarendus) väga normaalne kamp kokku saanud, kõik aitavad teineteist. Laupäeval vaja tekiila kõrvale sidrunit? Pole probleemi, kellelgi ikka on ):

  • Avatar
    Vasta Taivi 29. oktoober 2021 at 09:14

    Elu kortermajas on kirev jah. Ja kunagi ei tea, kes sul naabrid on või kes naabriks tulevad. Meil olid rahulikud naabrid kogu aeg. Kogu sissekäik oli enamjaolt rahulik. Kui mul esimene laps sündis (ca 12 a tagasi), siis meie peal olid ühed “vahvad” naabrid. Olin titega üksi kodus ja mingi hetk ta lihtsalt lakkamatult nuttis. Üleval naabrid ka kolistasid ja nagu haamriga toksisid jne. Ja kui hommikul mees hakkas tööle minema, siis ülemine naaber oli ka just minemas ja ta siis mehele vabandas, et kuulsin, et teil laps eile nuttis, et vabandust kolistamise pärast, meil kass trampis eile. Ma olin nagu whaaaat??? Kas trampis? Haamriga toksis ja saabastega oli v?
    2,5 aastat tagasi kolisid meile kohe kõrvale uued naabrid – ema, isa ja tütar. Tütar alustas lähedal asuvas koolis kooliteed. Me olime viisakad, teretasime jne jne… Ja siis hakkas pihta. Nad iga hommiku ja iga õhtu karjuvad. Sõnad, mis lapse suunas liiguvad, on täiesti õudne (a-la ma pole sind siia ilma kunagi tahtnud. Kogemata jäin rasedaks, rsk. Ma nii vihkan sind, värdjas laps…. – see on veel väike osa sellest, mis selle 2,5 aasta jooksul me kuulnud oleme). Kuulame iga õhtu ja ka vahest kella 1 ajal öösel nende kisa, iga hommiku on kisa.. Et suht väsitav juba. Aga miskit ei juhtu, miskit ei muutu. Käiakse neil ukse taga koputamas, kui juba öörahu, kuid sellest ei muutu midagi. Pigem hea meel, et varsti me ise sealt läinud oleme ja saame rahu ja vaikust nautida.

    • Mallu
      Vasta Mallu 29. oktoober 2021 at 09:45

      hahahaa, ma oleks ka võinud väita, et sry ma ei tea midagi, mul kassid teevad vahepeal vannitoaremonti 😀

    • Avatar
      Vasta Jaanika 31. oktoober 2021 at 02:47

      Ee, vabandust, PALUN TEATA LASTEKAITSESSE

    • Avatar
      Vasta A 31. oktoober 2021 at 10:54

      Kas te olete kuskile pöördunud ka? See on ju vaimne vägivald, mida lapse suunas tehakse. Kindlasti tuleks kellelegi helistada (lasteabi infotelefon vms). Palun helistage, nii kurb oli lugeda 🙁

  • Avatar
    Vasta M. 29. oktoober 2021 at 08:58

    Kuidas nad selle kirja sinuni toimetasid? Ja kuidas sa vastasid? ? Meie oleme ise ka need “halvad kell 19.00 puurivad naabrid” ? no tööl käivate inimestena ei jää muud väga üle kahjuks. Jah saan aru, et noored emad on kergesti ärrituvad ja väsinud (meie puhul) aga see puurimine ei kesta ju tunde.

    • Mallu
      Vasta Mallu 29. oktoober 2021 at 09:46

      see kiri saadeti ühistu meilile mulle

  • Avatar
    Vasta H 29. oktoober 2021 at 08:55

    Meil on nt ühistus järgnevad reeglid:
    – Remonttööd mis kestavad rohkem kui 2 päeva tuleb kooskõlastada ühistuga. (Sedasi välditakse situatsiooni kus ühe korteri kaks naabrit näitek korraga remonti teevad. Või kui naabrile sobib, siis just hea. Samuti lepitakse kokku/kooskõlastatakse ajaline limiit, et naabrid saaksid ennast ette valmistada – kodukontori asemel kontoris situda, lapsed vanavanemate juurde viia, jne.).
    – Valjud remonttööd tuleb tööpäevil lõpetada hiljemalt kell 6. Pühapäeviti lärmi teha ei tohi.
    – Prügi eemaldatakse maja esiselt 24 tunni jooksul kui ei ole eriluba.
    – Rõdul ja terrassil ei tohi visuaalselt ebameeldivaid asju ladustada – pesu ei kuivatata, prügikotte seal ei hoita, jne.
    Minule need reeglid sobivad. Kõik on planeerimise küsimus ja keegi ei ole oma loast ilma jäänud. Lisaks on majaesine alati ilus ja korras ja naabrite rõdusid ja terrasse kena vaadata.

    • Mallu
      Vasta Mallu 29. oktoober 2021 at 09:47

      no meil selliseid reegleid kuskile kirja pandud pole igatahes 😀

    • Avatar
      Vasta K. 29. oktoober 2021 at 10:06

      Kuidas saab pesu kuivatamine olla “visuaalselt ebameeldiv”? Millised inimesed käivad vabal ajal meelelahutuseks teiste rõdusid vaatamas? Ma pole vist elu sees vaadanud võõra inimese rõdu ja mõelnud “muidu oleks kena maja, aga see raibe kuivatab seal oma voodilina JA RIKUB SELLEGA MU ELU!” Minu meelest üks rõdu või terrassi omamise mõtteid ongi just see, et saad omale mõnusa vabas õhus kuivatatud pesu tunde, mitte et käia seal ennast oma naabrite jaoks näitamas. Elu sees ei koliks sellisesse majja, aga nüüd tean kindlasti mida oma järgmist kodu ostes igaks juhuks ühistu käest enne uurida.

  • Avatar
    Vasta Andro 29. oktoober 2021 at 08:50

    Made my day ! – töömehed ei oska vaikselt puurida 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristine 29. oktoober 2021 at 07:29

    Me elame ridaelamus (10 järjestikust boksi), uusarendus seega kõik alles sättisid ja panid mööblit kokku ja puurisid seinasid jne. Ühel hetkel kolis siis sisse üks noorpaar, kellel oli vist väike laps ja proua kirjutas kogu ühistule kirja, kuidas peame kokku leppima, et pärast 19:00 õhtul enam midagi ei kopsi/puuri ja nädalavahetused võiks üldse vaiksed olla. Me kõik käime tööl. Enamik meist ei palganud remondimehi, kes päevasel ajal toimetanud oleks. Mu arust absurdne, et ma kell 7 õhtul ei või nt pilti seina kinnitada. Muidugi ei tee me seda enam mingi ala kell 9, aga andke ausalt asu.

  • Avatar
    Vasta P. 29. oktoober 2021 at 00:25

    Elu kortermajas pole tõesti naljaasi, eriti laste ja lemmikloomadega. Ja remondiga. Kevadine juhtum tõestab, et see on tegelikult isegi elukardetav, kui su naabrite vaimne tervis päris korras pole 🙁
    Ja miks sa kutsud kurja karja (->kott s*tta)? Või ongi see su naabrite vaimse tervise kontrolltest? 😀
    Ma ei taha teadagi, mida mu ülemine naaber üle elas, kui mul vannitoaremonti tehti. Õnneks ta kannatas ära. Aga ta on ise ka selline, et jumala lambikatel aegadel vehib midagi seal puurida, mööbeldab, möllab, kopsib. Täiesti organiseerimatult, suht suva kellaaegadel. Aga noh.. Kui ta mu vannitoavärskenduse üle elas ja mu igapäevased lapsed, siis no problemo. Jumal tänatud normaalsete naabrite eest!

  • Avatar
    Vasta SP 28. oktoober 2021 at 20:39

    Pole üldse remondiga seotud, aga naabritest rääkides tuleb nüüd alati meelde üks “tore” naabritädi, kes aasta algul diagonaalis meie tollase üürika alla kolis. Nimelt otsustas naabritädi alati õhtul ca 21-23 ajal meil ukse taga käia. Algul küsis, kas meie ka naabrite pidutsemisi kuuleme. Kuna aga keegi teine peale tema ei kuulnud (käis ka teiste naabrite juures, aga siis jäi ainult noori süüdistama), siis olime meie järgmised ohvrid. Saabus karjudes meie ukse taha ning üritas ukse vahelt sisse tungida, sest ta teab, mis orgiaid me seal korraldame ja tahtis lugeda, palju inimesi korteris on. Olgu öeldud, et tihtipeale olin üldse üksi kodus ja sättisin juba magama, kui tema süüdistama ja politseiga ähvardama tuli. Nii pea iga õhtu. Tädi samas ise rääkis, kuidas katab väljast aknalauad saunalinadega ja akna madratsiga, et vihm tema und ei segaks… Sellest võis juba veidi järeldusi teha. Kahjuks tõi sama naine meie kortermajja ka prussakad ning oma korteris tõrjet teha ei lubanud. Õnneks kestis selline naabrite terroriseerimine ainult mõned kuud, sest ühistu esimees suhtles ka tolle üürikorteri omanikuga ja tädikesele paluti välja kolida.
    Aga oh seda seiklust ?

  • Avatar
    Vasta M 28. oktoober 2021 at 20:33

    Ma saan naabritest aru – puurimine on vastik, aga kohe nii suur number asjast teha on küll tobe.
    Meil on üleval kolkiv naaber. Iga öö ta ainult kolgib. Ma isegi ei oska kirjeldada seda, aga kohutavalt häiriv on. Magades ei pane enamasti tähele, aga kui tahad seda tegema hakata ja mingi vend elu eest pea kohal möllu teeb, siis ajab vihale ikka küll. Nüüd pole ammu olnud, aga mingi aeg ta jõi end täis ja hakkas laamendama ning lõugama. Oli aru saada, et asjad visati katki ja kedagi kutsuti vene keeles litsiks ka. Vahepeal ta hakkab öösel süüa tegema ja seda saadab hingemattev hais meie korteris, korra ärkas isegi laps selle võika lõhna peale üles. Ma arvan, et see sinu liharullide aroom oli köömes selle kõrval, mis meil siin teinekord on.
    Kahjuks selline see kortermaja elu on, aga praegu elan ma selle nimel nii rahumeelselt, et varsti saab õnneks oma majja kolida ja mitte üks konn seal mind segama ei hakka.

  • Avatar
    Vasta Miinake 28. oktoober 2021 at 20:26

    AHJAA, kui sisse kolisin ja esimesel õhtul sõbranna ja ta mehega väga vaikselt veinikesega tähistasime, siis nende lahkudes oli nende auto kojamahe vahele pandud kiri rasvaste tähtedega- SA MEES VAATA KA KUHU SA OMA AUTU PARGID! auto oli minu krt akende all. Sõbranna mees laskus imekiirelt käpuli ja uuris auto alust, sest arvas et äkki oli kanali luuk lahti ja mõni seal all sees töötamas! 🙂 No ei olnud luuki ja meil nalja aastateks!
    Ega tea tänaseni, kuidas ta kedagi nii ära pahandas, et vaevus seda sedelit kirjutama.

  • Avatar
    Vasta Annika 28. oktoober 2021 at 20:23

    Sinu vastuse viimane lause ???

  • Avatar
    Vasta Õnne 28. oktoober 2021 at 20:22

    Ma olen ka nii kaua korterites elanud ja kõik ära kannatanud, sest noh, loogiline ju, et kui just öörahu ajal ei laamenda, siis igaüks tehku mis tahab. Korterielu rõõmud. Alati ise ka väga teadlikult omi asju planeerinud, ei ole julgenud kodus teinekord korralikult kärakat peerugi lasta, et mine tea, äkki kedagi häirib vms.
    Ja siis juhtus meil see https://onnespekter.wordpress.com/2020/04/22/lugu-sellest-kuidas-ma-oosel-kell-3-pornot-vaatan/ (vast pakub nalja)

    Ja meie viimases korteris, kus see kõik juhtus, pole elanud juba jaanuarist saadik, aga see Proua ikka helistab vahest (näen, et blokeeritud numbrilt kõne tulnud), ju segame teda ikka ka 30 km kauguselt…

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. oktoober 2021 at 20:24

      Haha, see meenutab mulle korda, kus keegi lugeja väitis, et ta käis mu ukse taga (??) ja kuulis kuidas ma oma laste peale roppude sõnadega karjun. Ainuke asi oli see, et me olime kogu perega spaas 😀

  • Avatar
    Vasta Väike Myy 28. oktoober 2021 at 20:07

    Ma sain aastal 1993 sarnase kirja. Töömees oli alati juba kl 17.05 lõpetanud, kui töölt sinna jõudsin, (kõrval tänav) ja ikka oli vaja nii öelda moraali lugeda. Praht ja kõik muu häiris, mis mu enda akna all. No ei jookse iga pangega ju linna taha prügimäele. Aga prowwa elukunstnik arvas teisiti. Sama mõte, et mida ma muuta saaks? Mis on selle kirja mõte?
    Kõige naljakam oli see juures plakat-kaebekirja kinnitusviis, mis oli ARS-is töötava kunstniku poolt kalligraafiliselt SULEGA maalitud , kõigi oma imeliste paunade ja keerutustega, sai lõpuks mu uksele teibitud reaalselt terve rulli McGyveri laia hõbedase teibiga. sada kihti ümber plakati serva ja siis veel diagonaalid nurkades ja veel sada kihti ümber plakati.
    Möödas on pea 30 aastat aga ikka ajab naerma ja imestama korraga.

  • Avatar
    Vasta Naaber 28. oktoober 2021 at 19:36

    Mumst ühistul õigus – pealegi saidki ju ilma hakkama ? ühistu ei pea kõiki asju allkirjastama, mida elanikud nõuavad.

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. oktoober 2021 at 19:40

      Ei nagu, see oli lihtsalt paber, et kinnitada, et probleem minu korteris, mitte ühistul. Keegi poleks NEILT hakanud midagi nõudma ja polnud mingi X salaleping 😀

  • Avatar
    Vasta Jnnn 28. oktoober 2021 at 19:23

    Meil ülevalt naaber laulab kõvasti iga päev kella 07st alates. Päeva keskel hakkab trumme mängima, kuni ōhtuni. Me seda kannatanud juba 4 aastat, iga päev! Aga noh.. inimene harjub kōigega?

    • Avatar
      Vasta P. 29. oktoober 2021 at 00:29

      Et ku ielu pakub sidruneid, tee sellest limonaadi. Tasuta pidu iga päev. Mis siis, et iga päev nagu ei sobi ja plaani vahetada ka ei saa 😀 Aga sellise asjaga harjub tõesti ära.

  • Avatar
    Vasta Rents 28. oktoober 2021 at 19:11

    On vist aeg üles tunnistada, et mina olen olnud see hull naaber, kes läheb teisele ukse taha. Alumine naaber tegi samal ajal remonti ning mul oli konkreetselt kassikusehais korteris juba mitu päeva – ja mul endal ei ole kassi. Varem ei olnud seda haisu. Nii et blogilugejad ütlesid, et see võib olla mingi pahtel, mis kuivades haiseb vms, nii et ma läksin asja uurima ja astusin suht vägisi sinna korterisse sisse ka – ning seal EI OLNUD MINGIT HAISU, ainult närvihaige mina. 😀 Kassi tal ka polnud. Meie kohal elavatel inimestel ka mitte. Hais kadus ise ära ja siiani ma ei tea, mis haises, aga see-eest teavad naabrid, et ma olen vaimuhaige.

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. oktoober 2021 at 19:35

      Muuseas mul sõbrannal oli kunagi sama asi, et korter haises nagu kassikusi, aga kassi ei olnud. Kaks kuud haises, siis kadus ise ära 😀

      • Avatar
        Vasta S 28. oktoober 2021 at 19:47

        Meil oli sama asi. Tuli välja, et poest tulles oli üks kurk seljakotiga esikukappi jäänud ja oma plastpakendis põhimõtteliselt veeldunud. Seljakott jäi puhtaks, aga hais tuli kuidagi läbi kilepakendi läbi. Ei tea, kuidas see võimalik on, aga näed, juhtus!

  • Avatar
    Vasta Laura 28. oktoober 2021 at 18:50

    Kahjuks on meilgi nii: ostsime korteri 2017. aasta lõpus teadmisega, et hea rahulik koht. Noh, koht ongi rahulik, aga majarahvas on allapoole igasugust arvestust. Parkimine (ja kas see on ÕIGESTI sooritatud), laste naer/nutt, akvaariumi põrin (käsi südamel, ma elan samas toas kus akvaarium ja see ei põrise, mürise vms), lumekoristus, trepikojakoristus, kütteperiood, lindude söötmine, muusika kuulamine (ei räägi basskõlariga ja ööklubi helinivooga muusikast), rõdul rääkimine hilisel ajal jne – kõik segab, kõik on häiriv, kõik on probleem! Remondi tegemine on ikka totaalne katastroof, seega enam isegi ei unista, et kuidagigi rahus elada saaksin ? Ainus võimalus oleks ära kolida.

  • Avatar
    Vasta Kristiin 28. oktoober 2021 at 18:30

    Kolisin ka korterisse ~2a tagasi. Esimene pauk: naabrinaine soovis, et kell 20:00 enam keegi meie korteris ei liiguks ja laps magaks, sest ta on VANA ja tal PEA VALUTAB 😀
    Teine seik: sama naaber, oli soojamüüri lammutus aeg, töömees käis üles-alla ja ma ei tahtnud jalus olla, niisiis viibisin enamasti kodust ära. Ei hoidnud ust ka lukus selle üles-alla käimise põhjusel (elame maal, väike asula). Naaber lihtsalt astus sisse, kui mind polnud küsimusega: “Aa mis sel vanal soojamüüril viga oli?” + käis veel üks naaber samuti kaemas, nimetades ennast remondimehe kaugeks sugulaseks, sest no ok ju, kui kõik sugulased ju ka seltsi tulevad 😀
    Peale seda kui hääle valla lasin ja palusin olla normaalsed ja austada privaatsust, pole enam probleeme olnud… Ptüi-ptüi.
    Hoia uksed lukus ja palju edu remondiga! 🙂 Tubli oled!

  • Avatar
    Vasta Helen 28. oktoober 2021 at 17:42

    Jaa, korteri elu on lill. Lapsel diagnoositi hiljuti kodutolmu allergia. Diagnoosist teada saades, kukkusin koristama ja tekke, patju ja mänguasju kloppima. Kui armas naabrimees uuris, miks tolmutan, õnneks pahane ta väga ei olnud kuna endal ta ka allergia tolmu vastu. Temaga leidisn ühise keele ja annan teada kui koristamine käsil või isegi väiksem puurimine, neil pisike beebi ja ei taha tema und häirida. Aga armas naabrinaine see eest kaks nädalat hiljem, kui puurisime ja koristasime andis teada, et tema pesu nüüd tolmune ja meie puurimine häirib teda, nõudis, et loeksin läbi Saue valla heakorra eeskirja ning kõigist oma tegemistest ettekannaks. Ise nt nad grillivad suvel terrassil, mis on ka eeskirjad järgi keelatud, siis selles ta probleemi ei näe ning nemad puurivad siis kui ise tahavad.

  • Avatar
    Vasta S 28. oktoober 2021 at 17:34

    Minu korteris käis remont, kolmandal korrusel. Esimesel korrusel elas üks seniilne tädike, kes polnud AASTAID väljas käinud. Parasjagu oli köögipõranda lammutamine ja tassisime vanu põrandalaudu välja. Tädike kutsus meile politsei, sest terve trepikoda on prahti täis ja ta ei saa õue minna ? õnneks kõik kohalikud politseinikud teadsid seda prouat ?

  • Avatar
    Vasta tuttavtunne 28. oktoober 2021 at 17:33

    Olen üürinud samas majas korterit ülikooli õpingute ajal. See lumest tulenev tüli parkimiskohtade pärast oli siis ka. Aasta oli äkki 2016-2017. Aeg on läinud, kuid mured ikka samad. No ei õpi inimesed, et püsivat lahendust leida 😀
    Lisaks olid mul ka trepikojas inimesed, kes leidsid ikka igasugu huvitavaid muresid. Aga samas oli mul seal ka üleukse naaber, kellega väga hästi läbi saime ja käisime üleukse jutustamas/veinitamas või üksteisele üllatusi jätmas. Nii, et võib ka toredaid inimesi kohata 🙂

    • Avatar
      Vasta Vesper 28. oktoober 2021 at 21:25

      See ei muutugi enne, kui parkimiskohad nimeliseks tehakse ja siis tõenäoliselt ka keegi leiab mingi nipi, kuidas tüli üles kiskuda. Meil on samuti parkimisdraama – ühistu lasi ebanormaalselt väikesed paralleelboksid maha joonida (sinna mahub heal juhul pisike linnaauto-mopeedauto) ja nüüd kui keegi sinna pargib ning veidi üle joone läheb, siis on kohe mingi romaan kojamehe all, et kuidas inimesed küll parkida ei oska jne. Kunagi sain ühe vanadaami käest sõimata, et miks ma pargin seal (parkimiskohal), talle meeldib sealt “lõigata”.
      Kortermaja rõõmud.

  • Avatar
    Vasta Hmm 28. oktoober 2021 at 17:33

    Vaata, et sa siis töömeestele piitsaga äsades saksa keeres karjud “kiiremini” ja oigavalt ???

  • Avatar
    Vasta S 28. oktoober 2021 at 17:27

    Mind süüdistati korteris elades, et lapsed liiguvad… Okei, kolisime majja, korter jäi tühjaks. Jaaa süüdistamine käis edasi kuni nad teada said, et me juba 2 kuud seal sees ei ela ?

  • Avatar
    Vasta Liis 28. oktoober 2021 at 17:25

    Meil naaber alustas remondiga kui laps sai poole aastaseks ja lõpetas kui laps sai 1,5. Ilusti saime räägitud, et kui ma last magama üritan panna ja neil võimalus on, siis ei puuri samal ajal. Või me lähme kodust ära. Ühel korral vaid neil polnud võimalust meile vastu tulla, no sitt lugu ?
    Lihvida armastasid al 21.00 aga vältisid meie magamistoa tagust seina sellel ajal. Seega elasime üle ja saime sõbralikult hakkama.

  • Avatar
    Vasta Merit 28. oktoober 2021 at 17:18

    Ära parem räägi, see korteriühistu on lihtsalt õnn ja rõõm või pigem siiski õud ja äng. Sa oota ära ühistukoosolek ? oh seda õnne.

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. oktoober 2021 at 17:49

      Kas ma pean sinna minema v 😀 ma kardan, et mind pannakse seal põlema 😀

  • Avatar
    Vasta Piret 28. oktoober 2021 at 17:15

    Ma elan linnas eramajas, aga väiksel krundil.
    Ja mul on naaber, kellel esiteks on kanad ja kukk ja see sindrinahk kireb põhimõtteliselt päevas sada korda, alustades hommikul kella 5 paiku… Teiseks on ta ilmselt mingi mööblimees või ehitab kellelegi midagi, sest ta saeb IGA JUMALA PÄEV väljas midagi.
    Aga ma nii jänku, et pole julgenud midagi öelda…

    • Avatar
      Vasta Jaanika 31. oktoober 2021 at 03:08

      Päris kohutav, peaaegu nagu tervislik maaelu. Väga ränk, tunnen sügavalt kaasa.

  • Avatar
    Vasta Telts 28. oktoober 2021 at 16:52

    Oh, minu naaber tagus mu korteriust jalaga ja lõugas, et kutsub mulle politsei selle eest, et julgen keset päeva enda korteris remonti teha. Vabandust, järgmine kord teen seda öösel.

  • Avatar
    Vasta Sandra 28. oktoober 2021 at 16:52

    Mina olen terve oma elu , 31 aastat ,korteris elanud ja pole kunagi oma elus isegi viitsinud öelda, kirjutada või välja tuua seda , kui keegi remonti teeb või muusikat kuulab. Just nii laisk olengi .
    Viimased 2 kuud samuti remonti teinud , eks ikka tulnud ette puurimist ja saagimist ( põrandate panekul, kardinapuude paigaldusel ) jne. Just neid viimaseid aitab isa mul teha ja sai üks päev koridoris halastamatult sõimata, kui tikksaega tuli – sest noh …jälle tuleb ju lärmi tegema. Siinkohal tähelepanek , et hetkel 13st korterist vähemalt 3s tehakse remonti. Sõimaja ise elab esimesel korrusel, mina viiendal . Teisele korrusele tassiti suuri kipsikotte , neljandale parketipakke ..
    Ja ma lihtsalt mõtlesin et äkki sõimab kõiki, kes veidi töömehe moodi välja näevad . Tol päeval tuli isa kella 10 paiku . Meie majas enamus inimesi ongi töötavad inimesed ja tavaliselt kella 8.30ks on maja elanikest praktiliselt tühi , mõni üksik pensionär ja kui ootaks et just neid häirib .. siis ei . Preili , kes lärmamas käis, on napilt 25 aastat vana .. pärast seda panin koridori infotahvlile viisaka kirja, kus vabandasin et naabrid on pidanud seda tohutut lärmi kannatama nii pikalt ja selgitasin , et kindlasti pole süüdi inimene , kes neid töid teeb. Jätsin kenasti oma kontaktandmed ja korteri numbri , et edaspidi oma kaebustega pöörduks otse minu poole ega sõimaks koridoris huupi . Siiani pole minuga keegi ühendust võtnud .
    Ma olen ise vist reaalselt lihtsalt liiga laisk et minna lärmama või on mu närvikava veel nii palju korras ja saan aru et tegu on inimliku asjaga ja üks päev see lärm saab läbi .

  • Avatar
    Vasta Johanna 28. oktoober 2021 at 16:43

    Kui sul tekib mingi probleem ühistuga vms, siis soovitan uurida nt vastused.ee seal saad valida korteriomandiõigus ja seal on olemas jurist, kes annab sulle nõu ja toob seadusega asjad välja – lihtsalt mainin, sest seda kindlasti vaja. Seal kõik küsimused ja vastused, saad sirvida.
    Ma isegi sealt uurinud juristi käest, sest mul täis pask ( vabandust sõna pärast ) ühistu.

  • Avatar
    Vasta Tiina 28. oktoober 2021 at 16:39

    Vannitoa remont kestabki rõvedalt kaua. Meil oli 3 nädalat ja läks väga-väga kiireks, lõpuks jäid osad valgustid jms ikka endal hiljem paigaldada. Korralikud ja õppinud ehitusmehed. See 4 nädalat on väga reaalne, ega väga lühema ajaga ei saagi. Vannitoas on remondi ajal hästi palju ootamist – valad midagi, ootad kuivamist. Mätserdad (jaa, ei ole korrektne ehitustermin 😀 ) miskit asja, jälle ootad kuivamist….
    Ja asjad käivad konkreetses järjekorras, mitte nii, et nüüd 2 päevaga teen kõik puurimistööd ära jne.
    Ise elan ka kortermajas. Jaa, käib vahepeal närvidele, kui keegi nt täpselt lapse uneajal puuri käima tõmbab. Aga noh, siis tuletangi endale alati seda meelde, et ma elan kortermajas 😀 Ja ise oleme ka remonti teinud ja naabritele niimoodi pinda käinud 😀
    See on lihtsalt ELU. Kortermajas.

  • Avatar
    Vasta Kats 28. oktoober 2021 at 16:36

    Varsti on Taavi Libe või Sotid selgeks ukse taga ?‍♀️

  • Avatar
    Vasta :) 28. oktoober 2021 at 16:32

    Elasin kunagi ühes üürikas ( omanik oli sõber), ostsime poest teleka seinakinnituse, et tahaks teleka seinale panna, puurida oli vaja 2 auku… kell oli 7 õhtul, okei natuke halb kellaaeg saan aru aga puurimine võttis 5min äkki? Järgmine päev omanik saatis kirja edasi mis oli ühistu meililisti saadetud “ Sina kes sa praegu puurid, oled täielik idioot!” ja teine naaber kirjutas omanikule, et me panime pidu ja häirisime öörahu, kuigi me polnud kodus. 🙂

    • Avatar
      Vasta Kelly 28. oktoober 2021 at 20:14

      Meie majas ka naaber ükskord puuris kuskil 21 ajal, reaalselt võib-olla 10 sekundit, tegigi ühe augu kuskile. Ja meie ühistu FB grupis oli KOHE mingi hiigelkiun, et mis mõttes keegi napakas praegu puurib?!?!? Ma ei tea, kuidas inimesed jaksavad eluga toime tulla kui iga asi niii närvi ajab 😀 Parkimisega on siin ka mingi meeletu porno. Arendaja poolt juba täielik bläkk, kohti napib ja külalistel pole kusagile parkida. Ja kui keegi jätab kõnnitee äärde, siis kutsutakse MUPO või postitatakse jälle FB gruppi, et ajage oma käru minema jne. Fun ühesõnaga 😀

  • Avatar
    Vasta Diana 28. oktoober 2021 at 16:16

    Meie kortermajas remont kolmes korteris korraga alates augustist ja nüüd oktoobri alguses alustati trepikodadega. Enamus majaelanikke on siin pensionärid, kes koguaeg kodus päevasel ajal. Kui me naabriga siin vaheldumisi puurisime ja saagisime, siis keegi õnneks midagi ütlema ei tulnud, aga ühistu poolt palgatud ehitusmehed on korduvalt juba tädikeste käest riielda saanud lärmi pärast ?
    Ma koguaeg mõelnud, et inimesed, kes remondist vaikust eeldavad, kas nad ise pole kunagi kodus renoveerinud siis midagi? Või on neil mingid maagilised tööriistad/töövõtted, et seina saab nt karkassi panna puurimata ja heli tegemata? Liimivad siis kõike? ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. oktoober 2021 at 16:27

      Liimitud vannituba tundub iseeenesest põnev idee ?

  • Avatar
    Vasta Kairi 28. oktoober 2021 at 16:14

    Isver kui head kõrvad naabril on. Ma küll korteris elades aru ei saanud, kes puurib kas prof või algaja 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. oktoober 2021 at 16:28

      See on oskus omaette?

  • Avatar
    Vasta Krr 28. oktoober 2021 at 16:07

    Mulle meeldis see ka, et sa täiesti süsteemivabalt lased remonti teha :D. Katsu nüüd mingi remondi-süsteem ometi luua :)!
    Ja seda ma ka ei teadnud, et korterelamus ei tohi remonti teha ja ainult eramajas võib :).
    A mu vanemate majas käib samasugune huumorikool ja seda põhiliselt ühe ja sama inimese algatusel. Õnneks päris paljud vastavad talle sama vaimukalt ja kokkuvõttes on päris naljakas lugemine…

  • Avatar
    Vasta Sirli 28. oktoober 2021 at 16:02

    Mu all elab real life ehitusmees ja ta viimased seitse aastat teeb iga paari päeva tagant paar tundi remonti. Enamasti just laste uneajal või kl 7-9 õhtul. Või äkki teeb haltuurat vm. Ma ei tea, sest ma pole rääkimas käinud. Ja tema pole mu laste jooksmise pärast ka õiendama tulnud, kuigi kindlasti oleks õigust olnud. Nii me elame, ja see ongi normaalne. ?

  • Avatar
    Vasta K 28. oktoober 2021 at 15:54

    Oh, need naabrid… ? Mul endal ka paras tsirkus siin.
    Üks naabriproua pidas vajalikuks kevadel täiesti tuimalt ilma koputamata sisse astuda meie korteri uksest ja mind läbi sõimata, et ma ilusa ilmaga lapsega väljas pole ja toas koristan hoopis ?
    Lisaks ilmus meie parkimiskohale hiljaaegu lambist mingi liivahunnik, millest isegi ühistu esinaine ei teadnud midagi. Ja need on vaid paar näidet sellest komöödiast siin. Oma arust kolisin kortermajja, mitte jämejalga… ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. oktoober 2021 at 15:57

      Hahaaa, appppi, ma ei kujutaks ette, et naaber tuleks mulle dikteerima, kus ma ilusa ilmaga olla võin 😀

  • Avatar
    Vasta Silvia 28. oktoober 2021 at 15:53

    Mõni naaber ongi fanaatiline puurija. Aastaid. Minu meelest viisakas kiri, vb tal pisike laps, kes magab päeval vms. Linnakass oleks viisakas kastreerida. Eks inimeste kannatuse pikkus on erinev.

    • Avatar
      Vasta V 28. oktoober 2021 at 16:05

      Kuna inimesel on pisike laps siis teine inimene ei tohi oma korteris tööpäeval päevasel ajal remonti teha? Kusjuures ei jäeta ka kontakte või vastavat selgitust, et saaks vajadusel võtta mureliku naabriga puurimise aegade suhtes kontakti või leida kompromisse?

    • Avatar
      Vasta Tuut 28. oktoober 2021 at 16:13

      Aga see pole ju kestnud aastaid.
      Mul ka kodus pisike beebsu ja elan kortermajas, sellegi poolest ma ei eelda, et naabrid peaks nüüd hakkama kikivarvul oma elamises käima ja meie ajakava järgi elama. ? Tahes või tahtmata tuleb mõned asjad ära kannatada, kui inimene on endale sellise elukoha valinud.
      Mina arvan, et mõni inimene kohe ongi selline, et alati leiab midagi mille kallal sõna võtta, isegi kui ta elaks paksu metsa sees, kus naabreid pole. Küll ka siis leiaks kellegi kellele kirju saata.

  • Avatar
    Vasta Eva 28. oktoober 2021 at 15:49

    Ühistu kahjuks kolisid sina sinna ning seda pähklit neil lihtne pureda pole ?
    Seisa enda eest ?

  • Avatar
    Vasta Liisu 28. oktoober 2021 at 15:49

    Mulle meeldis sinu vastus sellele kirjale, eriti viimane lause 🙂

  • Avatar
    Vasta Agnes 28. oktoober 2021 at 15:46

    Me kunagi aastaid tagasi lammutasime korteri seinu – jah lärmi ja tolmu oli päris palju, aga tegime selle vist paari päevaga ära ja päevasel ajal. Lõpuks saatis keegi naaber OMA LAPSE meile ukse taha ja too laps ütles, et “Ema palus küsida kas te vaiksemalt ei saa teha?”
    Nooo vast oleks isegi saanud, kui oleks pisikese haamriga vaikselt toksinud, siis oleks see kestnud nädalaid

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. oktoober 2021 at 15:59

      Ma ka ei saa aru, et mis küsimus üldse on, et kas saaks vaiksemalt remonti teha? kui SAAKS, siis ilmselt tehtaks ju 😀

  • Avatar
    Vasta l 28. oktoober 2021 at 15:45

    Uhh, ma sain alumiseks naabriks Muti. Täielik hullar, koguaeg probleem, lapsed trambivad, jätan pesumasina sel ajal tööle kui poodi lippan, täpselt õigel hetkel ei pese koridori, kui nemad harjunud, pesen end öösel( kui olen 16 h jutti kuumas köögis kokanud, tulen töölt koju, lähen pessu ja hommikul trepikojas hiilides uuesti tööle joostes, hiilides, sest nemad tahaks et just laupäeval seda krdi trepikoda peseksin, mitte esmaspäev, saan möliseda, et proua ei saa magada).
    Juhtus ühes kuus 2 korda käisin prallel, no sai paar napsu rohkem ja et magada saaks, siis ajasin näpud kurku, sai siis kuulda et mees mul ikka joodik( piinlik, aga jätsin selle mehe kapsa aeda) ja no täielik hullu maja, soovitusi maja osta saime koguaeg, soovitasin sama vastu, teda ju häirib korteri elu. Enne meie tulekut, seisis korter tühjana ja siis said meie ülemised naabrid muti käest, et poiss trambib…

    Praegu õnneks normid naabrid pea 3 aastat juba???

    • Avatar
      Vasta irw 29. oktoober 2021 at 17:04

      Oota misasja, inimene ei tohi ennast oma kodus vabaltvalitud ajal pesta? :D:D

  • Avatar
    Vasta Triin 28. oktoober 2021 at 15:44

    Proovige uusarenduses elada kus KÕIK korraga oma valged seinad kätte saavad ja oma mööblit paigaldama hakkavad 🙂 Siis on igas suunas puurimist.
    Mul covidi alguses ülemised naabrid hakkasid põrandat vahetama, igapäev oli selline puurimine nagu keegi puuriks oma korteris. Kestis ka mingi kuu kaks vähemalt.. Kodukontoris koosolekutel olles polnud mul ka midagi targemat soomlastele öelda kui et “sorry sorry sorry for the noise and the fact that you can’t hear me” 😀
    Tüütu on jah aga pigem on ju positiivne ka kui keegi renoveerib ja ei lase hallitustel ja misiganes asjadel veel edasi liikuda (ma ei väida, et sul neid on 🙂 ). Niiet ära põe, it’s all gonna be alright 😉

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. oktoober 2021 at 15:54

      No ega mul ju tõesti midagi teha pole, kui…edasi elada. Või siis ostan piitsa ja hakkan ehitajale üle küüru taguma, ise “KIIREMINI!” karjudes 😀

  • Avatar
    Vasta Pr6uatamm 28. oktoober 2021 at 15:43

    Elu on seiklus! Aga kui ei oleks, poleks Sul ka millestki kirjutada ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. oktoober 2021 at 15:49

      Tõsi, aga nagu niisama pragada ka ei taha saada 😀

  • Avatar
    Vasta SS 28. oktoober 2021 at 15:42

    Korteris elamise rõõmud neh. Eks see on vist paratamatu kortermajas elamisega kaasaskäiv nähtus, et keegi mingi hetk peab õigeks teisele maja elanikule hakata mingeid etteheiteid tegema. Ei ole võimalik kogu elu elada teiste meele järgi ? niiet ära lase ennast häirida, kui sa tegelikult oled remonti suutnud nii organiseerida, et kellegi öörahu häiritud ei saa. On jah ebamugav, aga seda remonti ei tehta sul seal järgmised 10a.

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. oktoober 2021 at 15:44

      No just, ega mul endal ka mugav ei ole, aga no paraku peab lihtsalt ära kannatama. Või lahke naabri soovitusel eramajas elama 😀

  • Avatar
    Vasta maria 28. oktoober 2021 at 15:39

    Meie naaber kutsus pääste meile kui korteri välisust vahetasime, kuna ta arvas , et maja läheb põlema 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. oktoober 2021 at 15:40

      Kuidas saab uksevahetusest maja põlema minna? Vana eemaldasite leegiheitjaga v? 😀

      • Avatar
        Vasta maria 28. oktoober 2021 at 15:44

        Tundub, et just leegiheitjaga me seda tegimegi ? aga õnneks pääste pahandas, vaid selle naisega, et ta ilma põhjuseta nad kohale oli kutsunud ?

        • Mallu
          Vasta Mallu 28. oktoober 2021 at 15:47

          haha, noh, issanda loomaaed 😀

  • Avatar
    Vasta Liis 28. oktoober 2021 at 15:38

    Sul on vähemalt moodsa aja naabrid, et meili peale tulevad kirjad.
    Minu naabermutt kirjutab vihiku paberile ja teeb selle sisse augu et see mu ukselingile panna. Kuna laste tuba jääb tema korteriga kõrvuti siis seal käib vahepeal mürgeldamine- ala on olnud sünnipäevad ja oi kus on tulnud vingumist, tema sureb ära kuna keegi hüppas nii kõvasti et temal laest tulid tükid lausa välja. Meil vannitoa remont üle aasta poolik, kuna pole leidnud seinaplaate ega vabaraha ? ka remondiga on hull jama temaga, igakord kirjutas, palun andke teada kui teete remonti et siis ma saan end kuskile ära lasta viia, nüüd viimane kord ütles et ta ei saa enam kellegil end kuhugi puhkama viia kuna aeg ja kütus maksab ja nii edasi, nagu see oleks minu teha et mina peaksin ta kuskile asumisele viima w. Kurat kui veel vingum hakkab siis ostku maja omale metsa vb metslooma ja linnu hääled ei häiri mine sa tea.

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. oktoober 2021 at 15:42

      Haha, need käsitsi kirjutatud kirjad oleks muidugi veel lausa kuld 😀 Aga ma ise tänan küll jumalat, et ma essal elan ja nõnda vähemalt laste jooksmine kedagi häirida vast ei saa 😀

  • Avatar
    Vasta Laura 28. oktoober 2021 at 15:32

    Issand jumal kui rumalad inimesed ikka on. Võibolla mul ei olegi raha, et endale töömeest palgata ja teengi seda ise oma vabast ajast. Lähebki kauem aega. Õudne!!!

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. oktoober 2021 at 15:39

      Ma ei saa ka aru üldse selle töömehe solvamise osas, et ala võta kogenum töötaja. Tõepoolest, äkki ma teengi ise? Äkki käib mul isa abiks? What ever tõesti 😀 Üldse on niiii raske praegu ehitajaid leida, et kui leiad kellegi, kes päriselt oskab teha ja tal on muid tegemisi ka, siis ma ei saa ju nõuda, et kuule TEE KIIREMINI 😀 Asjad peavad vahepeal kuivama ja ei saa 24/7 jutti remonti teha kütta 😀