Uni

unejutte maa ja mere tagant

18. jaanuar 2022
16928726401-1147783

Elu on ehtne näide, et päevad pole vennad ja kulmud pole õed, või kuidas see väljend oligi. Mul polnud eile just parim päev, selles suhtes, et tundsin ennast kogu aeg selles olekus, et mul on pidevalt kiire midagi teha, kuigi tegelikult ei olnud. Okei, ma käisin Mari koolis arenguvestlusel ja hiljem küüntes, aga laias laastus oli mul aega maa ja ilm. Mulle tegelikult tundub, et ma ise eile elasin oma elu keeruliseks selle parooliga postitusega. Lihtsalt tahtsin kirjutada välja enda seest mõned asjad ja kuna “minu inimeste” kommentaatorid olid nii nunnud, siis esimese hooga lubasin suure suuga neile parooli jagada. Mitte selle pärast, et see nüüd jube oluline postitus oleks olnud, mida kogu maailm lugema peab, aga mulle tundusid need kommentaatorid just õiged selliseks “there-there!” vaibiks, mida mul eile vaja oli.

Paraku eeldasid siis kõik, et parooli saamiseks on vaja seda postitust kommenteerida, mis tähendab nüüd seda, et mul on jälle mingi 60 kommentaari üle lugeda ja vastata, aga ma lihtsalt ei jõudnud. See tundub küll üli lihtne töö, aga ei taha kõigile “tänks!” ka öelda, seega nõuab see veidi rohkem ajutööd. Ja ma lubasin endale, et edaspidi proovin kõigile normaalselt vastata ka. Pole minust ratsionaalne ju eeldada, et kõik viitsivad minuga kaasa rääkida, kui keegi neile ever ei vasta. Seega jah, ise tõin selle eilse “appi ma ei jõua!” endale kaela.

Ja kes mind vähegi teab, siis kui ma pinges olen, hakkan ma koristama. Ehk siis käisin vannis, tuulutasin tube, koorisin, maskitasin, tegin kulmud korda – kogu kaadervärk. Kell 11 hakkasin ennast magama sättima ja sealt hakkas ka see õuduste rada, mille nimeks oli “MIKS MA MAGAMA EI JÄÄ?”.

Lasin endale kaks surakat seda niiduk-melatoniini. Ei miskit. Kell hakkas juba 12 saama.

Võtsin siis raamatu ette ja lugesin, kuni väsimus juba päris suur oli. Panin raamatu ära ja vedelesin nagu mauk.

Siis meenus, et paljud soovitasid youtube’ist ASMR videosid. Panin siis esimese tööle:

Püha jumal! Kohe kui ma silmad kinni panin, tundus mulle, nagu mingi väike nõid pobiseks mulle voodi alt, et ta sööb mu hinge ära. Ehk siis 0% lõõgastav ja ajas mind 100% parakasse. Panin küll video kinni, aga peale seda tundus iga heli korterist nagu kummitus, seega võite ise arvata, kui hea une see mulle tõi. Vastus on: üldse mitte.

Kell üks olin ma juba ahastuses, läksin lasin veel paar surakat melatoniini ja otsustasin nõiapobina asendada viimases hädas “sleep meditation” heliga. Kuigi see naine rääkis mulle väga rahulikul toonil, kuidas mu keha on raske ja hingab ja liigub, siis tegelikult oli mu närv nii pingul, et ma kaalusin varianti minna kööki ja see melatoniin põhjani kuugata ja siis endale raamatuga piki pead anda, et ma ükskord magada saaks.

Sleep meditation ei töödanud ja kuna häda ajab isegi härja kaevu, siis panin tööle mingisuguse zen relaxing muusika, mis kõlas täpselt nii, nagu keegi oleks mind kuskil jõepervel maha löönud ja teate küll filmides tuleb see stseen, kus rabelemise ja võitluse osa on läbi ja siis ma vedelen seal surnuna, üks jalg vulisevas jõevees ja taustaks on selline kurb zen muusika. Näete, see:

Jep, selliseid asju mõtlesin ma siis eile umbes kella kahe paiku.

Kuna mõtted endast surnuna jões ei olnud ka just kõige lõõgastavamad, siis andsin ma lihtsalt alla, ning läksin pesu pesema panema ja lastetoast riideid kokku voltima. Koristasin natukene veel magamistoa kummuti sahtleid ja umbes kolme paiku ronisin tagasi. Rohkem ma enam kella ei vaadanud, aga päris jupp aega vähkresin seal edasi- tagasi. Kassid olid kõik pühalikult mulle jalgade peale ja selga roninud, aga lõpuks jäin ma ilmselt magama.

…et kell 8 ärgata selle peale, et Joosep aevastas mulle konkreetselt näkku.

Ja nüüd naljaka osa juurde: võiks eeldada, et ma olen maru väsinud onju? NOPE! Ma ärkasin täis elujõudu, eilne kurbus oli kui käega pühitud ja täna olen ma suutnud juba eilse pesu kuivama panna, kohe peale ärkamist voodi ära teha (ma legit pole kunagi seda teinud 😁) kasside kastid ära koristada ja neile süüa anda. Kohvi teha ja juua, enda nägu kreemitada, kahele meilile vastata ja isegi hommikust süüa.

Lausa nii palju eluvaimu on sees, et tulin seda blogi kirjutama, varsti panen ennast riidesse ja pean linnas ühel kohtumisel ära käima. Lisaks sellele on täna trennipäeeeev!

Et jah, sellised sisukad lood teile mu eilsest ööst. Kuidas ise magasite?

Loe ka neid postitusi!

137 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta M. 19. jaanuar 2022 at 15:20

    Sellest ASMR videost kõlab mulle kõrva sosistaja suus tati lirtsumine…… väkkk…. magama see kindlasti ei pane vaid pigem ajab südame pahaks 😀
    Vb kui ainult see mikrofoni karvade sees sahistamine oleks, siis see võiks ehk mõjuda.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:23

      ewwww 😀

  • Avatar
    Vasta Liisu 18. jaanuar 2022 at 23:13

    Küsiks parem, kust seda melatoniini saab? Mul on vist ka seda vaja…
    Tundub, et see laseb kehal välja puhata ka lühikese unega ja seda on mul beebi kõrvalt koguaeg. St, lihtsam on kuus kokku lugeda neid päevi, mil ma saan normaalselt magada…

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 00:42

      Tead täiesti apteegist käsimüügist, aga ma siin mingeid soovitusi ei jaga, et pea ikka enne perearstiga vms nõu eks, mine sa tea muidu, äkki hoopis midagi muud puudu. Või üle 😀

    • Avatar
      Vasta Zz 19. jaanuar 2022 at 01:29

      Melatosel voi mingi sellise nimega (voibolla kaks L’i), öökulli pildiga. 1.9mg koige parem (strong). Aga ka “tavaline” hea.
      Mõned melatoniinid ei toimi pm uldse, aga see öökulliga koige parem😄 ( + tutvusringkonnas ka ainult seda kiidetakse😃)

      • Mallu
        Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 08:38

        peab vist jah kõik läbi proovima 😀

  • Avatar
    Vasta Kirsi 18. jaanuar 2022 at 19:30

    Mul oli täna öösel sarnane. Tuleb vist uskuda seda täiskuu teemat. Lugesin eile õhtul ühte uudist ,mis pani igasugu mõtteid pähe ning und ei tulnud ja ei tulnud, siis 2:30 läksin võtsin melatoniini ja 3 paiku ehk jäin magama. Aga mul 5:15 äratus. Eeldaks ka,et täna olen zombi ja ei jaksa tööl midagi teha. Aga vastupidi jõudsin palju asju tehtud ja tuju oli hea,et sai teisigi naerutatud ning kodus oli jõudu ka lastega mängida. Nüüd küll vaikselt hakkab tunda andma väsimus.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 21:33

      Olen kuulnud, et kui üks öö jääb vahele, siis pole järgmine päev väga hullu, aga kui pikemat aega norme unetunde täis ei tule, siis kisub kehvaks…

  • Avatar
    Vasta Evelin 18. jaanuar 2022 at 17:27

    Paremini magama aitab jääda see, kui piisavalt värskes õhus päeva jooksul viibida. Kuna tundub, et sa üldiselt enamuse ajast oled kodus ja käid vahepeal nt poes, lapsi viimas-toomas ning vb mõnel kohtumisel/maniküüris vms, siis ei liigu sa piisavalt õues. Eks muidugi on inimestel elus ka erinevaid perioode, mil ongi magama jäämine raskem (mured, stress vms), kuid üldiselt siiski aitab see, kui värskes õhus liikuda/trenni teha. Minul isiklikult on küll nii, et kui üldse väljas ei käi, siis mõne aja pärast on õhtuti raskem magama jääda, kuigi väsimus on suur.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 21:41

      Tead ma olen just viimasel ajal rohkem liigutanud (trennis käinud) kui viimase paari aasta peale kokku, nii et see unejama hitib küll natuke ebaloogilisel ajal 😀 Aga noh, küll läheb üle…

  • Avatar
    Vasta leenukas 18. jaanuar 2022 at 16:51

    See on nüüd see koht, kus peaks ütlema, et ärge seda järgi tehke, aga noh, minul aitab lonks konjakit. Aga mu mees ütleb, et teda äratab konjak just üles. Olen proovinud ka melatoniiniga, vahel aitab, vahel mitte. Viimasel ajal vaatan, et lomnks konjakit on kiirem. Paar lonksu vett peale ja out.
    Samas, mul aitab lonks konjakit kõige vastu. Nt peavalu vastu. Seda mul õnneks tihti pole, aga rasedana läks mu niigi madal vererõhk veelgi alla ja madal vererõhk on seotud peavaludega. Ainus, mis aitas, oli lonks konjakit… Ma olen kõik oma lapsed konjakiga ära kandnud 🙂 Jällegi, ärge võtke seda soovitusena, eks.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:54

      Ma jälestan konjakit, aga eile tuli küll tunne, et võtaks veinigi vähemalt. Aga siis kartsin kassima hakata ja ei võtnud 😀

  • Avatar
    Vasta H 18. jaanuar 2022 at 16:11

    Mu eelmine kommentaar ei tulnud vist läbi. Aga sain endale nohu-köha ning eelnev öö tähendas mu jaoks siis kurguvalu, köhimist, läbi nina hingamist ja selle juures ellu jäämist. Ma olen pooleteise kuu jooksul juba kolmandat korda haige. Muidu ma pole aastas ka mitte kordagi nii palju haige. Aga eks saan aru, et mul elutempo ka mega kiire ja organism nõrk. Ja kõige selle juurde peab veel ära mahtuma töö, lõputöö, trenn, eraelu. Juuni, ae, ma ootan sind juba, siis üks hull asi siit nimekirjast möödas.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:25

      Kommentaarid tulevad siis läbi, kui ma need füüsiliselt üles lasen, vahel peab natsa ootama :/

  • Avatar
    Vasta Signe 18. jaanuar 2022 at 15:56

    Lugesin selle posti läbi ja järgmine soovitus lugemiseks oli see 5a tagune postitus: https://mallukas.com/2017/12/01/kuidas-ma-oma-une-tagasi-sain/
    Äkki leiad vanadest nippidest abi?

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:07

      Vot, see oleks alles lops, iseennast aidata 😀

  • Avatar
    Vasta Miia 18. jaanuar 2022 at 15:47

    Ma lugesin poole ööni seda Plaan B blogi, mida Sa soovitasid! 🙂 Ja siis ei tulnud uni ka enam.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:07

      Jaaa, ma ise ka loen seda siiani 😀 Materjali õnneks on!

  • Avatar
    Vasta Ann1 18. jaanuar 2022 at 15:45

    Rullin siin alla ja ette jääb 1.dets 2017 sinu postitus-Kuidas ma oma une tagasi sain. Pildil Magne B6 sleep 😁 Äkki tuleb üle lugeda😇
    Parooli küsisin ka mina, pole hullu, kujutan ette, et ongi jube kirjalaviin!

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:07

      Ma jah veits erroris endaga praegu 😀

  • Avatar
    Vasta Diana 18. jaanuar 2022 at 15:21

    Mul just ASMR aitab 😄 muidugi on neid nii palju erinevaid, ma igasuguseid läbi aastate vaadanud ja katsetanud (avastasin ärevuse tõttu, aitab veidi sedagi ohjeldada). Peamiselt magama jäämiseks kasutan aga ikkagi selliseid.. taustamüra moodi asju.
    Öösel tihti kui mees magama jääb ja ma endiselt ei ole uinunud, siis vihm äikesega või kamin mängima YouTube’ist ja kustun suht kiiresti 😄

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:08

      Kuidas see õudne krõbin aidata saab 😀 Anna linki, mis normaalsemad on 😀

      • Avatar
        Vasta Kairixxx 18. jaanuar 2022 at 17:41

        Appi, minu meelest on ka see pobin creepy! Never ei kuulaks 🙃

        • Mallu
          Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 21:33

          Onju! 😂

      • Avatar
        Vasta Sille 18. jaanuar 2022 at 20:07

        Täiesti õõvastavad on need ASMR videod.
        Tiktok hakkas neid mulle hiljuti ette söötma, ma olen kõigile pannud “Not interested” ja aina rohkem tuleb neid mikrilutsutajaid. 😀
        Kas aind mina, aga.. I feel violated xD

        • Mallu
          Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 20:07

          mul õnneks tiktokis pole ette tulnud 😀 jumal tänatud 😀

  • Avatar
    Vasta Gerly 18. jaanuar 2022 at 15:11

    Endal esineb küll unetust max paar korda aastas, aga podcasti soovitavat kommnetaari lugedes meenus, et minu parim uinutaja elus on olnud Lennart Meri “Hõbevalge”. See raamat isegi pleekis mul aastatega öökapil ära ja päris lõpuni polegi jõudnud, aga uni tuli enamasti 1-2 lk peale. Lugesin ka, et lastega sa ei saa raamatut voodis lugeda, arusaadavalt, ma ise hakkasin laste kõrvalt e-raamatuid (teki all lugema :)) ja olen üpris pettunud, kui mõnda huvitavat uut raamatut pole e-raamatuna välja antud.
    Veel uinutab mind laste asjade otsimine-võrdlemine e-poodides, tundub nii väsitav, eriti, kui just on nt uut kombet vmt vaja, et telefon kukub käest… Facebooki jmt ma teadlikult ei rulli voodis, ajab isegi minu une ära, kuigi uinumisega üldiselt probleeme pole. Nii et minu soovitus “Hõbevalge” 😉

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:08

      Kui ma epoodidesse kammima jään, siis… unest pole juttu ka 😀

  • Avatar
    Vasta Mrs 18. jaanuar 2022 at 14:59

    Mallukas, on aeg endale tunnistada, et see magamatus on su enda süü ja ise oled selle endale kaela kutsunud. Kji sa kirjutaksid sellest kõigest igavalt, nii, et lugejad ei purska kohvisuutäit klaviatuurile, siis lasems universum sim rahulikult magada, nagu mõnel tavalisel igavalt kirjutaval blogijal.
    Ja ei, see ei ole üleskutse igavalt kirjutama hakata.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:08

      Ma üritan ainult natukene igavam olla edasipidi siis 😀

  • Avatar
    Vasta K 18. jaanuar 2022 at 14:31

    Olles maadelnud ikka päääääris pikka aega unehäirete käes (tingituna öövahetuste vaheldumisest päevastega, stressi jms-ga) paneb sõna “melatoniin” kuulmine mind õlgu väristama. Esimesed korrad töötas küll nagu mingi imerohi ja magasin sügavalt nagu vanajumala selja taga. Väga kiiresti (nädalatega?) saavutas organism immuunsuse ja ma võisin neid tablette peotäie ära süüa, aga und ei tulnud. Ja unehäired läksid veelgi sügavamaks kui enne, s.t enne seda oli mul raskusi magama jäämisega, aga pärast seda olin mingis hyper-state’is, kus väsimust polnud üldse ja isegi 72h üleval olles (ilma kofeiini ega muu selliseta) ei tulnud haigutust peale. Olin nii meeleheitel, et hakkasin veini kulistama klaasitäite (mitte pokaalide) kaupa, et üldse natukenegi passoutida.

    Isiklikult soovitaksin magneesiumtsitraati (mitte -oksiidi) – mina nt saingi enda unehäiretest selle abil lahti, et võtsin umbes 2-kordse päevase normi sisse mõned tunnid enne magamaminekut. Olen veendunud, et magneesiumipuudusest ongi paljude inimeste stressamine ja unehäired tingitud.
    Teine hästi tõhus meetod, kui on vaja kiiresti magama jääda (sõdurite nipp), on see, et püüad pingutada kõiki lihaseid oma kehas korraga – käed rusikasse, kõhulihased pingule, jalalihased, silmad pigistad kinni, hoiad umbes paar sekundit ja lased kõik lõdvaks. Seejärel uuesti. Iga korraga tunned, kuidas oled kuidagi sültjam ja ei viitsi enam nii palju mõelda ka. Natuke sirutad ja venitad end üle voodi hästi pikaks (nagu kassid teevad) ja enne kui aru saad, juba tunned, et uni tuleb peale. And it actually works!

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:13

      Ma seda lihaste pingutamise nippi olen kuulnud ka selle puhul, et kui külm on 😀 2 in 1!

  • Avatar
    Vasta Helle 18. jaanuar 2022 at 13:46

    Kas eile ei olnud mitte aasta kõige depressivsem päev? Ponud varem sellisest päevast kuulnudki.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:09

      Kle oli vist jah, tundsin seda TÄIEGA 😀

  • Avatar
    Vasta Liis 18. jaanuar 2022 at 13:16

    Ma magan ka viimasel ajal kuidagi halvasti, ärken öösel 4-5 korda tundega et ma olen sisse maganud ja ma pean ärkama. Ja peale seda esimest sellist ärkamist vaatan ma umbes iga tunni ajant kella, et kas nüüd on aeg ärgata. Ja lõpuks kui see äratuskell on, siis on just see kõige parem uni ja mõtlen et mille kuradi pärast see nüüd helisema pidi 🙄 ja otse loomulikult olen ma juba vähemalt nädal aega olnud päeval täiesti laip selle tõttu 😞

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:12

      Mul õnneks täna kella peale ärkamist ei olnud, aga kui oleks olnud, siis oleks ka raudselt sama feels olnud 😀

  • Avatar
    Vasta J 18. jaanuar 2022 at 13:13

    Praegu on täiskuu ja magama jäämine ongi raskem, vähemalt mul😄

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:09

      Kaua see täiskuu jutt on, minu meelest kaks nädalat keegi seda maininud 😀

      • Avatar
        Vasta seesam 18. jaanuar 2022 at 21:27

        Merkuuri retrograad on, mis kestab 3 nädalat, mitte täiskuu. St täiskuu oli ka just täna öösel, aga see retrograad keerabki kõik suhted ja suhtlemised ja tunded ja jumal teab mis veel kõik pekki, uned ka ilmselt.

        • Mallu
          Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 00:45

          Super 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:09

      Jätan meelde! 😀

  • Avatar
    Vasta C 18. jaanuar 2022 at 12:53

    Väga ei maganud, uus nunnu oli kaiusus😂 või noh, praegugi veel on, pole viitsinud veel liikuda kuskile

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:09

      Veab sul, tahaks ka beebit 😀

  • Avatar
    Vasta K. 18. jaanuar 2022 at 12:52

    Sa ilmselt ärkasid selle 90 min tsüklis sees kui on unerütmide vms vahetus. Äpid on ka, mis ütlevad millal sa magama peaks jääma, minema, et 90 min tsüklis ärgata.

    Bedtime: 9.15pm. Wake: 6.15am. 6 X 90-minute cycles. 

    Bedtime: 10pm. Wake: 7am. 6 X 90-minute cycles. 

    Bedtime: 10.30pm. Wake: 6.00am. 5 X 90-minute cycles. 

    Bedtime: Midnight. Wake: 6am. 4 X 90-minute cycles.

    If you miss your bedtime by 15 minutes, remember not to shift your wake up time to 15 minutes later. Instead go to bed 90 minutes later and sacrifice a cycle instead.

    https://www.google.com/amp/s/blog.peak.net/2019/09/25/science-backed-sleeping-hack/amp/

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:10

      Aga ega ma seda ju kuidagi takistada ei saa, ärkamist siis 😀

  • Avatar
    Vasta Geidi 18. jaanuar 2022 at 12:52

    Vähkresin kella 2ni, enne seda vaatasin iga poole tunni tagant kella ja arvutasin mitu tundi ma magada saan. Ma isegi ei vaevanud end raamatu lugemise või rahuliku muusika kuulamisega. Lihtsalt vähkresin voodis ja arvutasin kaua ma magada saan 😀 Kuniks lõpuks sain ja imekombel pole ma täna väsinud kuigi magasin natukene alla 5 tunni. Isegi kohvi pole veel joonud ja käes on pm lõuna. Müstika
    Äkki täiskuu teema?

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:10

      Ma tegin eile täpselt sama, aeg-ajalt vahtisin kella 😀

  • Avatar
    Vasta V. 18. jaanuar 2022 at 12:44

    Mul viimasel ajal ( viimased paar nädalat eriti ) ka mingi jama selle magama jäämisega. Päeval tegutsen, teen tööd jne. Tunnen juba kella 18-19 ajal õhtul, et ilge unekas peal, aga nagu nats imelik enne lapsi magama minna. Arvestades seda, et mu lapsed hiljemalt kell 9 juba nokkis on 😀
    Siis saab kell 21:00 ja, kui ma mingi 22:00 hiljemalt voodisse lähen, peale õhtusi toimetusi, on uni läinud, ei aita ka unerohud vms 😀
    Üleeile passisin vähemalt kella poole 3ni, sest siis vaatasin kella ja mõtlesin, et ou shiii..mul 4h pärast äratus 😀 Täna öösel vaatasin viimast korda kella 02:15 ja mõtlesin, et kuidas see üldse võimalik on, et ma veel üldse eksisteerida suudan 😀
    Aga kuna oli täiskuu..siis loodan, et ehk asi ikka paraneb ja ajan kõik selle kaela.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:11

      Konkreetselt SAMA. Kell 7 olen unne suremas, pärast vahin lage 😀

  • Avatar
    Vasta Lensa 18. jaanuar 2022 at 12:44

    Ma lihtsalt tahtsin unejuttule vahele öelda, et ma isiklikult küll ei oodanud sinu vastust enda kommentaarile, pluss ei kirjutanud ma seda ka üldse selleks, et parooli saada, sest ma kind of saingi nagu aru, et need, kes selleks ajaks olid vastanud, saavad. Ma pigem kirjutasin, sest sa ütlesid, et sulle meeldis neid lugeda ja tegi olemise paremaks. Ma usun, et minusuguseid oli veel, nii et ära sellepärast küll stressa 😅 pluss on nii, et pigem ikka saada vastus, sest sul päriselt on midagi öelda, mitte lihtsalt selleks, et vastata.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:11

      Ei ma ei tahagi vastata lihtsalt sp et “vastatud” oleks, ülipaljud kommentaarid on sellised, et mul OLEKS midagi öelda küll, aga suudaks kõik selle kirja ka panna onju 😀

  • Avatar
    Vasta Vaike 18. jaanuar 2022 at 12:31

    Mind aitavad kõrvatropid, kui ma magama ei jää. Vahepeal võõrutasin end nendest lausa, sest tundus, et ilma ei jäägi enam magama. Igal ööl enam ei kasuta, aga niipea, kui kõrva panen, saab mu aju vist aru, et aa, uneaeg. 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:14

      Ma pole kunagi elus krõvatroppe omanud ega proovinud 😀

  • Avatar
    Vasta A4 18. jaanuar 2022 at 12:31

    Enne raadios rääkis, et eile oli aasta kõige masendavam päev. Ju sulle ka mõjus😁aga selleks aastaks see päev läbi ja saab rahulikum olla. Uni on hea aga ei saa õigel ajal voodisse ja siis hommikul üles. Täna ärkasin ja jälle nii kehvas asendis vist maganud et terve vasak külg on vastikult valus.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:14

      Oli vist jah, felt it bad 😀

  • Avatar
    Vasta Kerli 18. jaanuar 2022 at 12:27

    Tere. Mina ka maadlesin unetuse all päris pikalt. Kuni sain soovituse pikali visates kohe mediteerima hakata. Nüüd siis lähengi õhtul voodisse plaaniga mitte magama vaid mediteerima hakata. See enesepettus mul kuidagi toimib. Nii kui pea mõtetest tühjaks saan, kuulen järgmisel hetkel äratuskella.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:15

      Mingi muusika järgi teed siis? Ma eile proovsin, aga närvi ajas pigem 😀

      • Avatar
        Vasta Kerli 18. jaanuar 2022 at 20:28

        Ei, vaikuses-keskendun enda hingamisele. Vahel pean lihtsalt mehele virutama et ta ei norskaks

        • Mallu
          Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 21:42

          Tahaks lihtsalt piisavalt väsinud olla, et poleks vaja mingit hookuspookust, et keha uinuda taipaks 😀 On see nii palju palutud v… 😏

  • Avatar
    Vasta JJ 18. jaanuar 2022 at 12:26

    Esiteks oli eile täiskuu. Aga… mis kell sa oma viimase kohvi jood?

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:15

      Oma viimase ja ainsa kohvi jooon siis kui ärkan 😀

  • Avatar
    Vasta Liis 18. jaanuar 2022 at 12:23

    Nii, et kell 22:00 avasin lehe muinajutud.ee ja sain teada, et merineitsi muinasjutt algab umbes nii.. Kaugel ookeanis, kus vesi on sinine ja selge kui kristall……Edasisest pole mul õrna aimugi😀
    Järgmisel hetkel oli kell 7 ja minul ikka eilse päeva riided seljas.
    Plaan oli laps magama panna ja garderoob ära koristada🤨

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:15

      Peaks ka lastega seda kuulama täna 😀

  • Avatar
    Vasta Kats 18. jaanuar 2022 at 12:22

    Pidin ka kardinat kohendamas käima, sest täiskuu paistis näkku. Aga kas raskustekki oled kunagi proovinud? See on päris mõnna mu arust. Vahel kui ärevam olla on, “viskan” 10 kilose teki peale ja aitab küll nagu.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:15

      Ma ei talu raskustekki – mul on NII palav viimasel ajal 😀

      • Avatar
        Vasta Kaja 18. jaanuar 2022 at 20:48

        Kilpnääret oled kontrollinud? Unehäired + palav + põhjuseta närvis kõlab nagu kilpnäärme ületalitus

        • Mallu
          Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 20:54

          kõik kontrollitud, olla korras

  • Avatar
    Vasta Hiirweiler 18. jaanuar 2022 at 12:14

    Mulle see sama pihustatav melatoniin kiiret uinumist ei toonud, kuid selle eest aitas see kaasa verdtarretavate õudusunenägude tekkimisele. Tavaliselt ma enamasti und ei näe, aga sellega koos oli igal ööl nagu horrori high season. Samuti panin nendel hetedel, mil ma järjekordse jubedus peale ärkasin, tähele, et mu teine pool oli peale melatoniini kasutamist unes eriliselt rahutu. Vimples, siples ja norskas nagu vanakurat ise. Ja ütles ka, et ega need unenäod kõige meeldivamate killast küll polnud 🤔.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:16

      Just täna rääkisin sõbrannaga, et mul sama asi. Mõtlesin, et see ainult minul, aga no megaaa creepyd unenäod 😀

  • Avatar
    Vasta G 18. jaanuar 2022 at 12:07

    Magasin üllatavalt hästi, ilmselt kuna kolmas õhtu läheb Manifesti vaadates, veitsa ka unetundide arvelt, siis hämmastaval kombel olen uinunud iga õhtu/tegelikult öö suht kiiresti 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:16

      Vana hea Manifest 😀

  • Avatar
    Vasta Riin 18. jaanuar 2022 at 11:55

    Kas sa raskustekki oled proovinud?
    Oled maininud, et kui keegi su kõrval, siis magad nagu nott. Raskustekk võiks selles osas aidata, oleksid nagu kaisus..

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:17

      Kunagi proovisin jaa, aga mul viimasel ajal niii palav, et ma ei suudaks vist 😀 ja ei peta mind mingi tekk ära 😀

  • Avatar
    Vasta Sille 18. jaanuar 2022 at 11:54

    Eile oli täiskuu vb môjutas see. Ise ka magamata,aga mul ka asi selles,et olen haige. Kuid muidu môjutab mind ka kuu.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:17

      Krdi kuu

  • Avatar
    Vasta Siram 18. jaanuar 2022 at 11:50

    Mina ka täna öösel magada ei saanud, kuigi mul tavaliselt probleeme sellega pole, aga ma süüdistan täiskuud… Väiksem laps ärkas 100 korda öö jooksul, just siis, kui ma olin uuesti magama jäänud ja teise külje keerasin, siis tema tegi jälle häält.. lisaks ärkas ka vanem korra, mida ta viimasel ajal tavaliselt enam ei tee.. siis pidin ka teda vaatama minema teise tuppa ja nii see öö möödus.. hommikupoole sain vist veits magada, aga siis helises juba äratuskell.. nii et jah.. naiss.. erinevalt sinust ma nii reipalt ei ärganud…

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:19

      Issand ma vihkan neid öid, kus magada ei saa ja kui vastu hommikut ERITI hea uni tuleb, siis heliseb kell 😀

  • Avatar
    Vasta Gerly 18. jaanuar 2022 at 11:48

    See ASMR video on kell 10 hommikulgi kriipi 😅 aga magama minna tahtsin 21 ajal ja noo ei tulnud und, kammisin siis kassi ja panin riided kappi ja kell oli pool 1 kui siis tundsin, et krt ei, uni vist ikka. Aga 😁 vahtiain tiktokke poole 3ni hoopis 😅

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:17

      No just, mõtle mis mul veel öösel oli 😀

  • Avatar
    Vasta Kristi 18. jaanuar 2022 at 11:46

    Appi, see esimene video 🙄 See isegi niimoodi koos videoga oli minu jaoks hirmus ja igasugusest lõõgastusest asi kaugel.
    Minu magamine on väga kaootiline. Magama jään ise kiirelt väga harva, tavaliselt läheb umbes tund-kaks aga vahel juhtub. Niiehknaa, hiljemalt kahest öösel tõusen ikkagi üles ja vot uuesti magama jäämine on ikka.. no umbes see, mis Sa kirjeldasid. Ei ole veel võluvitsa leidnud 🤷🏻‍♀️

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:17

      SAMA, mingi krabistav nõid 😀

  • Avatar
    Vasta Anny 18. jaanuar 2022 at 11:45

    Täiskuu mõjud;)

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:17

      Tänaseks on läbi v? 😀

  • Avatar
    Vasta Mia 18. jaanuar 2022 at 11:44

    Mul on ka viimasel ajal uni päris halb. Praegu tunnen ka, et ei puhanud välja ☹ mingi nõme sisemine pinge sees, mis ei lase puhata.
    Aga plaanis mehega minna spasse sulistama ja sauna, ehk aitab lõõgastuda 😃

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:18

      Uhkusta veel oma mehega 😀

  • Avatar
    Vasta Liisukas 18. jaanuar 2022 at 11:39

    Ma magan tavaliselt hästi, aga on õhtuid, kus ka mõttetöö ei lase uinuda. Olen ka proovinud raamatut lugeda ja raadio vaikselt mängma pannud. Vahest siplen ja mõlgutan seal oma mõtetega 3ni. Pole abi leidnud, olen leppinud, et vahest nii lihtsalt on.
    Mul hetkel sellised segased olud, peaks olulisi otsuseid tegema, aga lükkan kogu aeg edasi. Mis omakorda teevad otsuste tegemise veel raskemaks ja põhjustavad ka palju valu. Lisaks sai mu ego julma laksu, arvasin, et tunnen inimesi hästi, aga panin nii puusse kui puusse ja sain nii haiget, et lihtsalt nutsin terve pühapäeva.
    Mul on see teema, et kui tunnen ennast si***ti, siis panen vastava emotsiooniga migi pildi või ütlemise oma FB seinale. Üldiselt peaks see olema märguanne sõpradele, kes mind peaksid mõistma, et “help” aga no viimati sain sinna pildi alla vaid “:D” emotikone. Tänks, sõbrad, tegi tuju paremaks küll jah.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:18

      Kui ma hakkaks pilte oma wallile laksima üle saja aasta, siis sõbrad arvaks, et ma hulluks läind 😀

  • Avatar
    Vasta Kaisa 18. jaanuar 2022 at 11:39

    Kusjuures ärkasin keset ööd üles ja vehklesin-vähkresin ikka päris päris kaua.. ühelt küljelt teisele.. kuidagi rahutu oli olla 🤷‍♀️🤷‍♀️

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:18

      I feel u

  • Avatar
    Vasta Diana 18. jaanuar 2022 at 11:35

    Et kuidas magasin? Ei kuidagi, sest pmst ei saanudki magada täna. Sõidan täna Eesti teise otsa bussiga ja alati, kui kuskile minek, on ärevus sees ja und ei tule. Tundsin, et uni oli mega habras ja päris sügavasse unne ei jäänudki. Lisaks on elukaaslane puhkusel ja mängis terve öö arvutimängu mu kõrval, mis ka mu unele kaasa ei aidanud.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:19

      Mul alati sama asi enne lendu – ilge parakas, et magan sisse 😀

  • Avatar
    Vasta Liisi 18. jaanuar 2022 at 11:32

    Mina magasin täna öösel üle pika aja väga hästi! Alates detsembri keskelt olen maganud vaid jupi kaupa, ärevus-masendus kõik läbisegi olnud.
    Täna on väljas täiskuu ka 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:20

      Vana hea masendus, girls best friend 😀

  • Avatar
    Vasta katrin 18. jaanuar 2022 at 11:31

    kui sulle õudukad meeldivad siis proovi kuulata podcasti “unejutud” kaks tsikki teevad ja räägivad hirmsaid lugusi. Mina nt alati jään magama sest need hääled lihtsalt on sellised…järgmine õhtu kuulan siis sealt edasi kus magama jäin.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:20

      Viimane asi, mida ma tahaks üksi pimedas toas kuulata/vaadata, oleks õudukas 😀 Selliseid asju mulle muidu meeldib vaadata küll, aga never üksi!

  • Avatar
    Vasta K 18. jaanuar 2022 at 11:31

    Kõlab nagu minu öö. Aga selle väikse vahega, et mul peksab üks noorhärra kõhus ja nii kui mugava asendi leian, tahab tema kurgu kaudu vist juba välja tulla.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:21

      Issand, seda aega ma ei igatse 😀

  • Avatar
    Vasta Kairi 18. jaanuar 2022 at 11:31

    Kommenteerisin ka eile Minu inimese posti aga mitte parooli saamise eesmärgiga 🤭. Pärast nägin fb, et kuidas kõik soovisid parooli 😊

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:21

      Aitäh, hea inimene :D!

  • Avatar
    Vasta H 18. jaanuar 2022 at 11:26

    Kuna suutsin haigeks jääda, siis noh, kurku valutades-köhides-nuusates-läbi suu hingates. Mis kõige imelikum, ma olen poolteist kuu jooksul juba kolmandat korda haige. Varem pole olnud aasta peale ka nii palju haige, kui nüüd. Ja samas, mul pole aega haige olla-töö, magistritöö, eraelu ja trenn peaks ka kuskile ära mahtuma! Aga pole hullu, joon teed edasi ja ravin ja üritan terveks saada! Eks siis üritan anda organismile puhkust hetkel.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:22

      Okei, vähemalt ma pole haige. Nina kinni on VÕIMATU magada 😀

  • Avatar
    Vasta Kristiina 18. jaanuar 2022 at 11:25

    Mul ka unega probleeme olnud mitme kuu vältel umbes aasta tagasi. Käisin nagu zombie ringi. Öösel koguaeg jalad nihelesid, paanikahood, ärevus, hingamisraskused. Ma reaalselt kartsin seda magama minekut iga öö. Tavaliselt mulle meeldib magamajäämis protsess. Lebad seal ja unistad silmad kinni. Aga jah, need kaks kuud olid lihtsalt jubedad. Ma ei teagi kuidas ma sellest lõpuks üle sain. Aga on olemas “kohin” youtubes. Mingi ala 12 tunnised. Et paned kõrva ja siis peaks nagu rahustama jne. Kas siis vihm või veel mõni mürgel. Mul elukaaslasel aitab. Koguaeg kohiseb tal öösiti kõrvaklappides. Aga suhkru söömine peale kuut ka väga kaasa ei aidanud. Sellel on nii kuradi palju põhjuseid, miks inimene ei maga… Oskan ainult kaasa tunda, kuna ma tean kui debiilne see on. lihtsalt lakke vahtida.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 21:31

      Enne kui uneprobleemi pole, ei tule selle pealegi, kui kuradi lihtne on lihtsalt voodisse heita ja magama hakata 😀 Good old times…

      • Avatar
        Vasta Kristiina 19. jaanuar 2022 at 12:11

        Nagu kiuste.. Täna öösel rõõmsalt nihelesin terve öö 😀 jalad nihelesid kõik niheles 😀 no jah siis 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 18:46

          Hahha 😄

  • Avatar
    Vasta Anneli 18. jaanuar 2022 at 11:25

    Ma pole kunagi aru saanud, kuidas inimesed suudavad seda mediteerimis või neid rahustavaid helisid kuulata. Mul on muidu ka “väga aktiivne aju töö”, ma ei oska seda muud moodi sõnastada, et ma suudan minuti jooksul pikali olles lihtsalt kõik enda mured ja rõõmud läbi mõelda, lisaks kõik maailma mured jne. Ja kui ma veel neid mediteerivaid ja rahustavaid helisid kuulan, siis mulle tundub alati, et mu aju on veel aktiivsem, sest siis ma suudan sekundite jooksul läbi käia kõik tegevused ja mõtted ja siis taas endale meelde tuletada, et keskendu, kuid kasu sellest pole, sest kõik kordub taas ja siis ma juba loobun, sest milleks piinata ennast.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 21:30

      I feel u 😀 Mul oli eile konkreetselt sama…

  • Avatar
    Vasta Kelly 18. jaanuar 2022 at 11:23

    Jalg vulisevas jõevees – nii hästi kirjeldatud osa, et täitsa pilt tuli silme ette😂

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:22

      Mul oli ka eile päris hästi pilt silme ees 😀

  • Avatar
    Vasta K2rolin 18. jaanuar 2022 at 11:22

    Minul on raske uni kui on täiskuu väljas ja see täna öösel seal taevas end eksponeeris. Ise ei taha seda uskuda aga päriselt ka mõjub mulle 😀😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:22

      Mul olid kardinad ees, aga ikka sai kätte mu krt 😀

  • Avatar
    Vasta EZ 18. jaanuar 2022 at 11:21

    Raudselt oli seekord sinu unetuses süüdi see mölakas täiskuu, mis siras nagu kõige eredam prosektor üldse. Vähemalt mina lükkan oma unetu öö julgelt selle kollase tüübi kraesse. Ja ma olin hommikul 100% kindel, et ma olen mega väsinud ja peale lapse lasteaeda viimist tulen koju ja magan seni kuni vaja uuesti talle järgi minna, siis olin ma mega pettunud, sest väsimusest pole haisugi 🤣🤣🤣🤣

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:23

      Loodan, et ta tänaseks on naaksu tõmmanud 😀

  • Avatar
    Vasta Birgit 18. jaanuar 2022 at 11:21

    Minule melatoniin ei mõjunud ka. Küll jah sellest tekkis sügavam uni, kui ma kunagi 2paiku öösel sain magama jäädud, niiet hommikul oli üli raske ülesse saada. Pärast paari korda ma enam proovida ei tahtnud.
    Mul suht kergelt tekib üleväsimus ja kui ma kohe kui uni tekib voodis tekiall ei ole siis uni läheb üle ja jääb selline lihtsalt zombi tunne.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:27

      Ma ka ei tea, mida ma järgmisena proovin. Annan kaikaga pähe endale 😀

  • Avatar
    Vasta K.D 18. jaanuar 2022 at 11:17

    Ma jään õhtul magama suht lebolt, aga ärkan mingil X ajal ööse ja siis enam uuesti und ei tule 😬 siis hakkan igasugu päevaseid asju peas veeretama ja nii see uni edasi lükkub…

  • Avatar
    Vasta A. 18. jaanuar 2022 at 11:16

    Täiskuu vist mōjutas 😀 ma ka terve öö keerasin ühele ja teisele poole.. magada üldse ei saanud.

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 18. jaanuar 2022 at 11:16

    Mul unega sama teema, kui lähen norm ajal voodisse, 22 paiku siis und ei tule, ja ei tule, mees ammu magab juba😁
    Hommikul olen väsinud ja kuri. Kui lähen kell 1 voodisse siis jään ruttu magama ja hommikul parem tuju. Mõned lihtsalt on öökullid😆

  • Avatar
    Vasta Jõuluvana 18. jaanuar 2022 at 11:13

    Selle asemel, et neid mediteerivaid asju kuulata, pane käima mõni põnev podcast/raadiosaade. Mõtted püsivad räägitul ja järgmine hetk juba magad.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 11:15

      ma mõtlesin sellele, aga ma kartsin, et põnev podcast hoiab veel rohkem üleval. Also ma ei tea eriti ühtegi podcasti 😀

      • Avatar
        Vasta K 18. jaanuar 2022 at 11:27

        Ma olen avastanud sellise podcasti nagu „tussisööjad“ 😀
        Pm on siin kaks vöimalust, et kas see tunduks sulle liiga „labane“kohati vöi täpselt nagu rusikas silma auku 😀
        Kui kuulata siis kuulama soovitaks hakata kronoloogilises järjekorras. 😉

        • Mallu
          Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:21

          Mulle ja labane?? Lubage naerda 😀

      • Avatar
        Vasta H. 18. jaanuar 2022 at 11:49

        Täpselt, põnev ei tohi olla, sp tulebki kasuks see Nothing Much Happens podcast! Konkreetselt unejutud, mida tore kuulata, aga midagi ei juhtu otseselt ja seega ei teki adrekat, et “mis nüüd juhtub”.

        • Mallu
          Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:17

          Ma üritan selle meelde jätta! 😀

    • Avatar
      Vasta Helina 18. jaanuar 2022 at 12:48

      Ma olen aru saanud, et väga oleneb, kes mis toonil ja mida räägib. Päris iga jutuvideot ikka ei kannata vaadata magamajäämiseks, selleks sobivad, vähemalt minu puhul, ikka loodushelid jms helilained paremini.

      • Mallu
        Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:10

        Ma proovisin eile merelainet ka – nothing 😀

  • Avatar
    Vasta Ann 18. jaanuar 2022 at 11:13

    Mul äratus (kui lasteaeda vaja viia laps) kell 6 ja 6.20-6.30 saan alles püsti ( mitu äratust peal) ja esmaspäevast hakkab noorem laps aias käima (harjutamine) ja siis peab juba pool 6 tõusma püsti (erinevad lasteaiad kuni sügiseni) ja siis tulen koju hetkel nooremaga ja tema läheb teeb oma iluund ja siis ma tunnen ,et see tunnike kaks on hommikuti puudu siis magame koos muidu elusurm väsimus õhtuks ja vahel on sammuti tee mis tahad aga ei jää magama ja kui jääd ärkad järsku ülesse ja unetu 😑

    • Avatar
      Vasta Kristina 18. jaanuar 2022 at 12:38

      Mul on eluaeg olnud unehäired . Magama jään sekundiga aga öösel 10-20x ärgata on täiesti tavaline 🤷🏽‍♀️ Kuna tööpäev algab mul kell 5 siis äratus on 4:20 ja ega ei puhka ennast välja kui niipalju pean öösel ärkama … mitte miski ei aita ka , pm kõik läbi proovitud . Täiskuu ajal magan tavaliselt paremini nagu ka tänane öö 😀 piirdusin viie korra ärkamisega …

      • Mallu
        Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:11

        Issand, mis tööö hakkab kell 5? 😀

  • Avatar
    Vasta Triin 18. jaanuar 2022 at 11:12

    Väga hea öö oli üle pika aja ☺️. Meil 1a2k ööuned on üldiselt lausa katastroofilised ja no enda uni on tänu sellele veel hullem ju. Täna aga magas nii hästi et pidin teda 7.30 lausa ise äratama 🙈

  • Avatar
    Vasta K 18. jaanuar 2022 at 11:08

    Ülisitasti. Mul on hiired korteris 🥲 ühe püüdsin kinni ja tund hiljem tuli järgmine hiir, seega ma ei tea palju neid on siin. See oli siis nädal tagasi. Ma ei olnud korteris mitu päeva ja lootsin, et ÄKKI neid pole enam (jätsin mürki ka neile), eip. Ärkasin 5.30 krõbina peale ja hiireke tahtis joosta mu voodi poole, oma häälega hirmutasin ta ära 😆 Elukaaslane käib välismaal tööl ja tuleb reedel, seega ma pean 3 ööd veel hakkama saama. Ma ei kartnud muidu hiiri, aga vot see on rõve kui nad jooksevad ringi ja ei tahaks päris voodit nendega jagada 🥲

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 11:16

      Ma tahaks öelda, et…hiired on nunnud juu 😀 aga jah, võõrast hiirt ei tahaks ka mina voodisse 😀

    • Avatar
      Vasta Pille 18. jaanuar 2022 at 11:26

      Omgomgomg kui vastik. Ma hiljuti elasin mingis faking hiirepesas (väkismaal ühes linnas, kus absull kõigil on hiired ja nad vist low key juhivadki valitsust vms). Pärast mingit 1.5aastat hiireterrorit, me kolisime. Mu mees õnneks oli iga õhtu kodus aga öösel faking hiiretantsu peale ärgata on rõõõõveeee. Pmst sama moodi nagu Mallu mõtlen rahustavaid mõtteid, endal selline tunne nagu lamakski seal jõekaldal surnult, kalad (või hiired??) varbaid näkitsemas.

      Kõik! Pane põlema see koht ja tule ruttu tulema. Su närvid on seda väärt. Hoia kõva!

      • Mallu
        Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:22

        hiired on niiii nunnuuud 😀

    • Avatar
      Vasta Vaike 18. jaanuar 2022 at 12:33

      Ma vist läheks sõbranna juurde nendeks kolmeks ööks. 😀 Ma saan aru küll, et hiired on väikesed ja nunnud, aga rsk, kuidas ma neid kardan. 😀

      • Mallu
        Vasta Mallu 18. jaanuar 2022 at 16:11

        mis neist rootsudest ikka karta 😀