AVALDAN ARVAMUST

tihti te muidu pead pesete?

24. jaanuar 2022
picture044-3595810

Ma nüüd tõusen ka surnust ja vedasin ennast blogisse kohale VÄGA olulise küsimusega, mis mind painab. Kui tihti teie juukseid pesete? Ja kõik, kes ei vasta siinkohal “iga päev”, siis… kuidas? Ma nägin neljapäeval sõbrannat, tal oli mega ilus soeng ja ta oli mingi ah, juuksur TEISIPÄEVAL tegi. Ma oleksin reaalselt ise hiljemalt kolmapäeval juba selline välja näinud:

Mitte küll nii õnnelik, aga umbes sama rasvaste juustega. Reaalselt ma pesen nt õhtul juuksed ära ja juba hommikul pean kindlasti kuivshampooni kasutama, et päev üle elada. Järgmiseks õhtuks olen juba kindlasti hirmsa soenguga ja mustade juustega, siis ei aitaks ka pudel kuivshampooni.

Ja ärge tulge mulle rääkima, et sa pead enda juuukseid “treenima”. Nagu ehk siis pool aega rasvaste juustega ringi jooksma ja kodust mitte väljuma? On elus ka neid aegu ette tulnud, aga ei muutnud see miskit, kohe kui pesin,pidin järgmine päev jälle pesema.

Eriti bad trip on tuka osas, sest seda päeva jooksul näpid ikka kõige rohkem ja õhtuks on ilusa tuka asemel mingid “märjad pulgad otsaees” look. See pole just best, niiet palun andke mulle soovitusi, et mis vahendeid teie kasutate, et mitte iga jumala päev oma pead pesta? Või ongi see kuidagi “looduse poolt antud”?

Loe ka neid postitusi!

265 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Mia 26. jaanuar 2022 at 17:09

    2-3 korda kuus. Jah, lugesite õigesti. Juuksed on väga paksud ja pikad ja enamasti püsivad pärast pesu täitsa puhtana kuskil 4-5 päeva, siis hakkan kandma kinni ja kasutama kuivshampooni. Rasused ei paista kunagi, ei haise ka nagu mõni on arvanud ja uurinud 😀 Lapsest saati oli sees see rutiin, et pesin mitu korda nädalas aga kuidagi viimase 3-4 aastaga sain aru alles, et milleks. Päevapealt muutsin harjumusi ja sain kohe üle nädalase pausi sisse jätta. Ju on juuksetüüp selline.

  • Avatar
    Vasta Siiri 25. jaanuar 2022 at 18:42

    Pesen 3 päeva tagant ehk u 2 korda nädalas. Šampoone ostan looduspoodidest, on kvaliteetsemad.

  • Avatar
    Vasta M. 25. jaanuar 2022 at 15:23

    Ma pesin muidu alati üle 2 päeva. Aga kevadel tegin kannapöörde ning sirgendamise asemel hakkasin õppima, kuidas elada oma loomulike lokkidega. See tähendas ka seda, et vahetasin välja kõik juuksehooldustooted, sest lokid ei armasta igasugu parabeene ja sulfaate ja sellist kräppi. Tänaseks olen sealmaal, et pesen 1x nädalas. Ehk siis minu praegune kogemus ütleb, et mida “puhtamad” tooted, seda paremini püsivad ka juuksed puhtad. Ja peale pesemist läheb mul juustesse korralik kogus igasuguseid niisutus- ja hooldustooteid. Varem ma oleksin pidanud kohe peale sellise koguse toodete lisamist uuesti pead hakkam apesema 😀

  • Avatar
    Vasta gille 25. jaanuar 2022 at 15:08

    olin ka rasu vähendava toote otsingul ja juba loobunud, aga nüüd leidsin Tartu Kvartali pakendivabade kaupade poest tüki kujul šampooni, loorberiga.

  • Avatar
    Vasta K 25. jaanuar 2022 at 14:28

    jaa, vahepeal kui pikemalt tahan pesemata olla siis teen ainult juukse juurtesse mini krepitangidega 2 rida kreppe. Tõstab juukseid pea ligidalt, tunduvad kohevad ja pikemalt läheb aega kuni uuesti rasvased. Seda meetodit kasutan ka alati siis kui teen endale mingi uhke soengu kuskile minekuks, sest üli nõme kui poole päeva pealt on juukse juured rasvased, peadligi ja kogu soeng vajub ära.

  • Avatar
    Vasta K 25. jaanuar 2022 at 14:20

    Mul sama mure. On paar asja mille osas eluga targemaks saanud, pesen hoopis iga hommik ainult tukka, sest mul on nägu päris rasune ja sealt hakkabki juustesse see rasu edasi kanduma. Vahetasin näohooldustooted välja ja leidsin juuksuri kaudu sulfaadi, silikoni ja soola vabad tooted ja no nendega paranes umbes kuu ajaga olukord nii palju et pean nüüd pesema juukseid vähem, tavalisi shampoone kasutan olen jälle samas seisus tagasi. Kasutan siis be hair maski, shampooni ja juustesse jäetavat sprei balsamit/kuumakaitset 2in1. Need on üllatavalt odavad, kui kõik kohe automaatselt arvavad et juuksuri toode ja kallis. Tradehousest soetatavad. Kuumakaitse vist profitoode, ostan juuksurilt.

  • Avatar
    Vasta Anneli 25. jaanuar 2022 at 13:27

    Ma soovitaks minna trihholoogiasse, räägid mis mure on, teevad peanaha uuringu, soovitavad sulle tooteid/hoolduseid. Ma näiteks öeldigi, et kõik pole ühtemoodi, et kui üks peseb kord nädalas ja talle sobib, siis see ei pruugi teisele sobida ja mõnel ongi just vaja iga päev pesta, muidu peanahale tekib väga halb keskkond, mis võib lõpuks ka juuste kasvu pärssida. Soovitan icosmetics/you&me shop salon

  • Avatar
    Vasta Liis 25. jaanuar 2022 at 09:49

    2 korda nädalas ja odavad maxima voodipesud, ei midagi erilist. Aasta lapsega kodus koroona aeg ka, suur osa ajast müts peas ja juuksed harjusid ära.

  • Avatar
    Vasta E 25. jaanuar 2022 at 08:58

    Afropatsid pähe ja mitu kuud muretu! Pärast patse ära võttes ongi juuksed natuke nagu “treenitud”. 😉

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. jaanuar 2022 at 11:42

      ma pole eriti afropatsi tüüpi 😀

  • Avatar
    Vasta Kati 25. jaanuar 2022 at 08:35

    2x nädalas. Kasutan Linea Nature linaseemneõliga sarja, saadaval nt Rimis. Ja vahel ka dermosili soolashampooni. Tellin Dermosil.ee st.

  • Avatar
    Vasta Gerli 25. jaanuar 2022 at 02:07

    Iga 6 pàeva tagant umbes 😇

  • Avatar
    Vasta Kadi 25. jaanuar 2022 at 01:44

    Pm sama seis oli mul. Kuni tänu ”ilukarbile” (glossiebox) tegin tutvust kuivshampooniga millest ennem ei olnud teadlik. Löwengrip firma nimi ja vist 3 erinevat haisu kombinatsiooni ja nendest 2 on erineva ”kövadus” astmega. Endal kasutusel nyyd igapäevaselt Jasmine & Amber, see on max level ”kõva”. Juuksed on mitte rasvased ja volyymikad. Miinuseks vb see tunne teisel päeval kui harja pähe kinni löön ja see ei liigu libedalt, aga sellega harjub ja patsis hoitud juuksega piisab endal 1 kasutus shampooni isegi 2ks päevaks.
    Ennem seda lasin tavalist 4 eurist toidupoe kraami pool pudelit juurtele ja ikka ei piisanud. Ja no juukseid ma elu maailmas ei viitsi pesta iga jumala päev, nii et, thank god, et selle toote leidsin.
    Soe soovitus testimiseks ☺️

  • Avatar
    Vasta KK 25. jaanuar 2022 at 01:43

    Kaks korda nädalas. Rohkem pole mõtet ja ei viitsi ka – pikad juuksed, kuivavad kaua, fööniga rikkuda ei taha. Mustaks lähevad aeglaselt, niisiis 3-4 päeva on täiesti ok. Võib-olla kui käiks trennis ja higistaks tuleks tihedamini pesta. Mingit erilist hooldust ka ei tee, kasutan tavalist 2 ühes šampooni.

  • Avatar
    Vasta Mari 25. jaanuar 2022 at 01:34

    Vanasti olin ka kogu aeg hädas, nüüd leidsin omale sobiva rütmi: pesen õhtul ja punun märjad juuksed kahte kalasabasse. Järgmisel päeval olen kalasabadega, ülejärgmisel päeval teen juuksed lahti ja kolmandal päeval natuke kuivšampooni ja hobusesabasse. Nii tuleb välja 2x nädalas 🙂 lokid aitavad juustel väga palju puhtamad paista ja kalasabas soengut ei näpi ka.

  • Avatar
    Vasta T 25. jaanuar 2022 at 00:52

    Kaks korda nädalas, olen lastega kodune. Juuksed koguaeg krunnis ja nemad ei hooli kas rasvased või mitte 😀

  • Avatar
    Vasta Eva 25. jaanuar 2022 at 00:10

    2 korda nädalas pesen. Ja ei kasuta vqnaemade vannimüts vaid panen juuksed krunni kui pessu lähen
    Ja siiani on õnnestunud kuidagi nii pesta et juuksed ei saa märjaks

  • Avatar
    Vasta Eelika 25. jaanuar 2022 at 00:10

    Iga päev pesen ja ka kõike vist juba proovinud, st tükkshampoone, kuivshampoone, peanahka hoidvaid/koorivaid shampoone, nüüd ostsin mingi erilise shampooni taas looduspoest ja piparmündi eeterlikku õli mida lisan mõned tilgad shampooni sisse=eks näis.
    Kui ka õhtul pesen, pean hommikul ikka pesema uuesti, sest väga ebameeldiv ja ebakindel olemine on, kui juus hommikuks jälle rasvas on. Olen püüdnud ka jätta pesukordi vahele aga pole aidanud mitte kuidagi.
    Mul teismeline tütar peseb samamoodi igapäevaselt, kuigi enne teismeikka jõudmist pesime tema juukseid healjuhul paar korda nädalas, seega kõik sõltub inimesest. Kui sul on ikka rasva tootev peanahk siis pesedki ja mitte midagi teha pole😕

  • Avatar
    Vasta Krista 24. jaanuar 2022 at 23:00

    Iga päev ikka. Olen proovinud ülepäeviti pesta, aga kui juuksed pesemata jätan siis tunduks nagu oleks pool keha ainult puhtaks pesnud. Also ma ei saa aru kuidas saab duši all nii käia, et juuksed märjaks ei saa? Kas kõik need kes juukseid iga päev ei pese kasutavad neid vanaemade dušimütse v 😂😂😂😂

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 23:25

      Hahah. Ilmselt küll😄😄

      • Avatar
        Vasta KK 25. jaanuar 2022 at 01:51

        Klambriga kinni ja ainult keha on vannis või duši all. Duši kõrgust saab reguleerida ju.

  • Avatar
    Vasta Liis 24. jaanuar 2022 at 22:49

    Mina pesen ka kuskil 2x nädalas.
    Pärast seda kui hakkasin tükkshampooni kasutama ja juuksejuuri krepitama, on juuksed ka kolmandal/neljandal päeval väga head.

  • Avatar
    Vasta BE. 24. jaanuar 2022 at 22:36

    Muidugi kannan palju ka juukseid kinni, kuid šhampooni soovitusi ei maksa järgida väga, ühele sobib üks ja teisele teine, mina näiteks üldse neid fääncisi asju ei saakasutada, leidsin tradehousest sellise firma nagu naturaltech ja see toimib kõige paremini.

  • Avatar
    Vasta BE. 24. jaanuar 2022 at 22:33

    Pesen korra nädalas 😬. Kunagi pesin ka iga jumala päev kuni lõpuks leidsin endale sibiva šhampooni ja palsami ning hakkasin ka vaikselt “treenima”, algul üle päeva, siis üle kahe jne, kuni lõpuk oli 2x nädalas, aga siis mingi hetk olin pidevalt tööl hommikust õhtuni ja lihtsalt ei viitsinud 😬 ja saigi korra nädalas. Aga kindlasti mõjutab palju õiged pesuvahendid, ise olen ka märganud, et kui vahelduseks midagi muud kasutan siis üli kiirelt juuksed jälle rasused.

  • Avatar
    Vasta SandraKat 24. jaanuar 2022 at 22:04

    Kahjuks iga päev☹☹☹..blond, kahe juuksekarvaga, mis lähevad 30min pärast pesu rasvaseks.

  • Avatar
    Vasta Ilme 24. jaanuar 2022 at 21:50

    Üldjuhul 2-3x nädalas. Talvel saab tihedamalt pestud, kuna kannan nii tööl kui ka tänaval mütsi. Suvel saab harvem pesta. Kuna siis väljas soe ja müts on tööl asendunud pearätiga. Muidu kasutan Tigi sarja tooteid. Olen väga rahul.

  • Avatar
    Vasta Kristin 24. jaanuar 2022 at 21:46

    Pesen 1x nädalas, mõnikord venib vahe veel paari päeva võrra. Kasutan goldwelli “just smooth” šampooni või puhas loodus nõgese oma.

  • Avatar
    Vasta Karin 24. jaanuar 2022 at 21:13

    Ma pesin muidu ülepäeviti pead, aga siis jõudsin lõpuks Nurme šampoonideni ja sain ühe päeva lisaks. See lisapäev ei tulnud kohe, vaid pärast natuke aega kasutamist.
    Enamasti muidugi kannan ma juukseid patsis ka, sest lahtiste väga pikkade juustega pole mugav kodus askeldada. Ja juukselakke jms viimistlusaineid ma ka ei kasuta.
    Soovitan katsetada erinevate šampoonidega edasi 🙂

  • Avatar
    Vasta Tiux 24. jaanuar 2022 at 20:50

    Kaks korda nädalas😉

    • Avatar
      Vasta Merlin 24. jaanuar 2022 at 23:02

      Pesen 3 korda nädalas. Olen tähele pannud, et kui juuksed peale pesu kohe fööniga ära kuivatan ja sirgendan, siis on kuidagi kauem puhtamad. 🤷‍♀️

      • Avatar
        Vasta Katz 25. jaanuar 2022 at 00:33

        Mul täpselt sama. Küll ei sirgenda, aga föönitamine tõesti aitab kuidagi juustel kauem puhtana ja soengus püsida. Eriti siis kui teen seda kohe peale pesu ja ei lase neil ise üldse kuivama hakata.

  • Avatar
    Vasta Silvia 24. jaanuar 2022 at 20:44

    Pesen iga päev, sest meeldivad puhtad juuksed. Üle päeva kannataks ka, aga no ei meeldi see peadligi look, mis siis teise päeva ōhtul on. Juuksurid pigem kiidavad, et terved juuksed. Kasutan Lushi tooteid, vahepeal proovin muid asju ka, aga siiani Lush tundub parim. Üks jube hea prantsuse shampoon oli mul kunagi testrina, aga see oli täiesti röögatu hinnaga.
    Värvin ainult hennaga, ehk värvimine on maski eest ka.

  • Avatar
    Vasta Merle 24. jaanuar 2022 at 20:36

    Ma tavaliselt 2 korda nädalas. 3 päeva püsivad ilusti puhtad. Oleneb ka shampoonist ja palsamist. Kuna ma pm iga kord ostan erinevaid tooteid, siis mõni ei sobi ja juuksed lähevad ruttu mustaks. Ma olen nii laisk et ei viitsi igapäev juukseid pesta.

  • Avatar
    Vasta Mirjam 24. jaanuar 2022 at 20:32

    Ma nüüd hiljaaegu panin enda puhul tähele, et juuksed läksid kuidagi kiiremini rasuseks. Kiire googeldamine näitas, et üheks põhjuseks võib olla ka b grupi vitamiinide puudus. Hakkasin b12 võtma, mis varasema vereanalüüsi näidu põhjal oli normi alumises piiris. Ja võiks öelda, et vist aitab veidi. No 3-4 päeva püsib ok.

    • Avatar
      Vasta Carolin 24. jaanuar 2022 at 20:56

      Õpin juuksuriks ja olen kohe lõpetamas. Ütlen ausalt, see “treenimine” ei aita😀 Pigem vahetada tooteid ja mitte osta väga “raskeid” ehk väga hooldavaid shampoone ja palsameid. Ma küll ei tea kuidas sa pead pesed, aga kõik cräpp tuleb peanaha küljest sõrmeotstega välja küürida. Palsam käib juusteotstele. Kui kasutad õli või mönda muud viimistlusvahendit, siis paratamatult on ka seal õlisid sees ning näiteks kuumtöödeldes väljub õli juuksest ja ongi juuksed nagu õlipulgad peas. Kindlasti ka juuste patsis hoidmine teeb oma töö.
      Ma ise pesen nädalas 2-3 korda.
      Soovitaksin mõnda sügavpuhastavat shampooni mida näiteks nädalas korra või kaks kasutada.
      On palju kliente kes tulevad salongi ja räägivad kuidas neil juuksed on isepuhastuvad, misiganes see ka ei tähendaks😀

  • Avatar
    Vasta Ruth 24. jaanuar 2022 at 20:19

    Kaks korda nädalas, igapäev pestes kaotabki peanahk enda kaitsekihi ju. Oledki lihtsalt mõni päev õlisem who cares.

  • Avatar
    Vasta Helen 24. jaanuar 2022 at 20:03

    Ma pesen umbes 2 korda nädalas. Kui tukk veider välja nägema hakkab aga muidu ok, siis pesen tuka eraldi. Mul mingi jama, et pea retsilt hakkab peale pesemist sügelema (mõne vahendiga vähem mõnega rohkem), siis ei tahagi rohkem pesta ja õnneks pole vaja ka.

  • Avatar
    Vasta Liina 24. jaanuar 2022 at 19:54

    “Treenima” nüüd küll ei pea midagi, see võib vastupidi probleeme tekitada, poorid võivad umbe minna ja tekitada põletikku. Peab leidma õige, sobiva hoolduse. No ja ega igal inimesel ole ka pearasva eritus erinev. Ema mul peseb pead näiteks üle päeva, mina aga ainult 2 korda nädalas (vahest harvem 3 korda).

  • Avatar
    Vasta Hanna 24. jaanuar 2022 at 19:46

    See “treenimine” actually natuke tootab ja tukaga tegin algul nii, et pesin ainult tukka 😀😀😀 see viis kuidagi tähelepanu ülejaanud mustadelt juuselt natuke korvale

  • Avatar
    Vasta Helery 24. jaanuar 2022 at 19:15

    Ma pesen üle päeva. Võik pesta iga päev aga ma ei viitsi🤦🏽‍♀️.
    Ma olen neid korralikult treeninud. See nii rumal jutt, et anna olla. Abi pole sellest mitte üht minutit olnud.
    Linea ja igasugu luud “nii head” šampoonid olen läbi proovinud. Tulutult.
    Tahan ka nippi, et peaks ainult kord nädalas juukseid pesema🤦🏽‍♀️

  • Avatar
    Vasta Null 24. jaanuar 2022 at 19:15

    Tean jah, et keegi ei taha seda kuulda, aga siiski juuste treenimine. Ja see on koht kus peab olema kannatlik. Vähemalt arvestada poole aastaga või kauem.
    Ja kõik oleneb ka mis hooldustooteid kasutada. On öeldud, et šampoon on peanaha jaoks, mitte pikkusele. Niiet šampoon tuleks valida oma peanaha seisu järgi ja palsam pikkuse järgi.
    Samuti, mida rohkem viimistlustooteid päha panna, seda kiiremini juuksed mustaks lähevad.
    Kindlasti ka sügavpuhastav šampoon kord nädalas või kuus, et pesta maha kõik viimistlustoodete jäägid juustest.
    Ise ma ei suuda nt üldse kuivšampooni kasutada. Teeb kohe juuksed mustaks. See on minu jaoks kindel ei.
    Pesen suht kahe päeva tagant ja see sobib mulle, isegi kui juuksed on nats rasvased ei häiri see mind üldse ja panen lihtsalt juuksed patsi ja edasi on mul suva.
    Aga eks kõik on kuidas kellelegi. 😊

    • Avatar
      Vasta P 25. jaanuar 2022 at 16:41

      Juuste treenimine ei aita rasuse nahatüübi puhul.

  • Avatar
    Vasta Anne 24. jaanuar 2022 at 19:09

    Pesen tavaliselt 2 korda nädalas juukseid. Vajadusel kasutan kuivšampooni, aga suhteliselt harva. Kui juuksed veidi rasused juba ja mingit üli tähtsaid kokkusaamisi pole, siis panen lihtsalt kinni juuksed. Ei kasuta ka mingeid erilisi šampoone. Kuna mul juuksed muidugi ka väga paksud, siis ei viitsiks neid elusees igapäev pesta 😄

  • Avatar
    Vasta Monika 24. jaanuar 2022 at 19:04

    See oleneb paljustki kuidas juukseid kannan. Pesen ülepäeva, üle kahe päeva aga ma tähele pannud, et kui kannan juukseid lahtiselt siis saavad juuksed mega ruttu mustaks, ehk kindlalt pean järgmine päev pesema aga kui juuksed kinni/ patsis siis püsivad kauem puhtad.

  • Avatar
    Vasta Gerli 24. jaanuar 2022 at 18:53

    Peaks pesema iga päev aga pesen ülepäeva. Puhaste juustega saan olla ainult siis kui hommikul pesen. Kui õhtul pesen, siis on hommikul juba mustad.
    Kunagi treenisin mingi 3-4 kuud juukseid nii et pesingi 5-7 päeva järel aga kasutegur oli null. Või noh, šampooniraha läks vähem kui tavaliselt. Nii et mina seda treenimist ei usu.
    Kasutasin mingi hetk ka Kukupesa kuivšampoone, mille puhul kiideti, et juuksed püsivad kauem puhtamad. Ei püsinud. Proovisin ka seda, et pesin 2x järjest. Ei ole kasu.
    Ja kusjuures viimastel kuudel on asi isegi hullemaks läinud.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 18:59

      vb see on nagu uus covidilaine, ainult et kopsuhaiguse asemel saad sitased juuksed 😀

  • Avatar
    Vasta T.L 24. jaanuar 2022 at 18:46

    Mina pesen 1x nädalas😁. Minu juuksed on harjunud sellega juba vahes harva 2x. Mul on kodus roostene vesi nii et ma ei saa kodus enda blonde juukseid pesta seega teen seda õe juures. 😁

  • Avatar
    Vasta Merks 24. jaanuar 2022 at 18:35

    Ma pesen nädalas juukseid 1-2 korda ☺️☺️ Mdea kuidas aga, mul hea juus mis ei paista väkja ehk😅 aga kõik kpsivad kuidas ja mis moodi, et nad peavad igapäev vähemalt pesema. Tundub, et ma saan olla uhke ikka oma juuste üle 🙈

  • Avatar
    Vasta A. 24. jaanuar 2022 at 18:24

    2x nädalas ja mind siiski aitas kunagi ammu “treenimine”, et nädal aega järjest ei pesnud, kandsin patsis juukseid. Enne seda oli ka vaja ülepäeva pesta. Kasutan richi shampooni ja palsamit.

  • Avatar
    Vasta A. 24. jaanuar 2022 at 18:09

    Lapsega kodus olles pesen üldiselt 2x nädalas, vahel ku kuskile minek siis 3x. Iga päev pesta oleks tõeline surm mu juustele 😂kodus olles ananb venitada 2p ikkagi ära 😏

  • Avatar
    Vasta Liis 24. jaanuar 2022 at 18:06

    Ma pesen korra nädalas😁 kui ma näiteks kaks korda nädalas pesen, siis peale seda on raskusi nädal aega ilma pead pesemata hakkama saada, juuksed muutuvad kuidagi kiiremini rasvaseks 😒

  • Avatar
    Vasta Kaidi 24. jaanuar 2022 at 17:55

    Jep ma pesen ka iga päev. Mul ei ole nad järgmisel päeval otseselt nagu rasvased vaid mul on hästi kuiv ja õhuke juus ja nad hoiavad niii rõvedalt et kodunt välja kannatab vaid mütsiga minna. Seega tööpäevadel pesen iga hommik ja kui ei pea kodunt lahkuma siis käin selle kurepesaga kodus ringi.

  • Avatar
    Vasta T 24. jaanuar 2022 at 17:54

    Ma pean ka pesema iga päev, et nad normaalsed välja näeksid, tavaliselt juba isegi sama päeva õhtuks on juba kenad rasvapulgad. Sellegipoolest üritan üle päeva pesta, tavaliselt tonn kuivšampooni ja juuksed kinni teisel päeval. See juuste harjutamine ei tööta nii rasuste juuste puhul, on läbi katsetatud. Ka kõiksugu šampoonid on läbi proovitud, isegi spetsiaalsed apteegiomad, mida nahaarst soovitas (kuna mul hakkas lisaks rasule kõõm ka tekkima). Kõõmast sain lahti, aga rasu toodab mu peanahk täpselt sama palju kui enne. Ja pesen alati duši all pead 2x.

  • Avatar
    Vasta Gerta 24. jaanuar 2022 at 17:47

    Mina pesen üldjuhul ikka iga päev, kui tahan siis ka mitu korda päevas😁 juuksed küll ei pruugi isegi mustad välja näha, aga ma ei tunne end lihtsalt mugavalt kui mu juuksed pole pestud ja värskelt lõhnavad. Nagu mõne jaoks on hommikukohv vajalik täielikuks ärkamiseks, siis minu pea saab selgeks kui juuksed pestud😀
    Ja mul on nii pohhui kui keegi iniseb et nii tihti ei tohi jne. Täpselt nii tihti peabki pesema nagu sa ise tunned. Ma ei kavatse elus sitase peaga nädalat ringi lehvida, lihtsalt seepärast et keegi arvab et 1x nädalas on õigem…mul hakkab teisel päeval juba pea valutama ja ajan endal südame pahaks

  • Avatar
    Vasta E 24. jaanuar 2022 at 17:46

    Kas sul suvel ka samamoodi, et pead nii tihti pesema? Ei tea kuidas sul talvel mütsi kandmisega, aga see on suur tegur miks juuksed kiirelt mustaks lähevad. Ise suvel nt pesen mingi 1-2 korda nädalas, aga nüüd talvel kui mütsi kannan, panen ikka tähele, et juuksed lähevad jube ruttu mustaks ja veab, kui 3 päeva välja kannatab. Usun, et see erinevatest teguritest tingitud kindlasti. Ja kui sul pole mitut erinevat šampooni, mida vaheldumisi kasutada, siis proovi seda! Juuksed tüdinevad ühest ja samast vägaväga kiirelt.

    • Avatar
      Vasta Andra 24. jaanuar 2022 at 21:09

      2-3 korda nädalas on ok.
      Soovitan trihholoogiakeskust külastada. Nad vaatavad masinaga peanahka ja juukseid, et mis seis tegelt on. Käisin seal ja alates sellest ajast vähem juukseid pesnud, juuksed pole enam nii raskused ja peanahk kuiv. Neil erinevaid peanaha hoolitsusi ka. Soovitan.

  • Avatar
    Vasta S. 24. jaanuar 2022 at 17:38

    Võib-olla on keegi selle siia juba linkinud, ei jaksanud kõiki kommentaare läbi sirvida, aga mineviku Mallul polnud ju eriti probleemiks olla nädal aega pesemata juustega 🙂 küsi tema käest! 😀 https://mallukas.com/2017/07/17/nadal-aega-pesemata-juukseid/

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 19:10

      minevikumallu oli rebel 😀

  • Avatar
    Vasta Kata 24. jaanuar 2022 at 17:36

    Iga jumala päev. Paar korda on ette tulnud, et ole. haige ja jäänud päev- kaks vahele aga seda on tõesti juhtunud vähe! Kuna mul on ka nn kolm karva peas , siis sorry aga pole isegi võimalust, et pesen ala 1 kord nädalas😂Ja noh , selle kolme karvaga he a lihtne kuivatada ka. 4 minta ja kuiv😂

  • Avatar
    Vasta K. 24. jaanuar 2022 at 17:31

    Ma muidu pidin max üle päeva pesema, sest teine päev juba oli rasv juustes. Aga nüüd pesen tahke shampooniga ja vabalt saab 2 päeva niisama käia lahtiste juustega, ei lähe rasva ja kolmanda õhtuks juba hakkab vaikselt rasvaseks minema. 😃 Aga neljanda päeva saan veel käia. 😂 Pmst pesengi 2 korda nädalas. 😃

  • Avatar
    Vasta R 24. jaanuar 2022 at 17:29

    Kuna mul on rasune nahk, siis pean leppima ka kiiresti rasuseks minevate juustega. Föönitan pea alaspidi, krepitan juuksejuured ära peale pesu ja rohkem neid pealae pealt kammiga ei näpi. Kammi pesen ka tihti. Kui krepitamiseks aega pole, siis esimese päeva õhtul panen kuivšampooni ka, hommikuni oodata pole mõtet, sest kui juba juuksed ludus, siis see enam ei toimi. Kammi puhastan šampooniga kord nädalas.

    Pead pesen ma alati 2x (kui pikem vahe jääb, siis 3x), ühe korraga ei saaks puhtakski. Kellel normaalsem nahk on, siis sellele äkki annab midagi, kui 2x šampoonitada, aga minusuguste õlipatside jaoks pole see mingi nipp, vaid hädavajadus.

  • Avatar
    Vasta Lizette 24. jaanuar 2022 at 17:20

    Mina pesen 2x nädalas juukseid. Hmm ma kunagi kuskilt nägin, et kui paned palsamit enne šampooni pähe, st teed kõik vastupidiselt, kõigepealt palsam ja siis šampoon (palsam kindlasti ainult juuste otstesse, mitte juurtesse), siis jäävad su juuksed puhtamad. Minul see toimis, kuid kasutasin seda ainult korraks, kui läksin kohta, kus nädal aega pead pesta ei saanud, suplemas käisin, kuid vahendeid ei kasutanud ja ma ütleks, et toimis selle aja. Võid ju proovida. 🙂

  • Avatar
    Vasta A 24. jaanuar 2022 at 17:16

    Olen ka üks nendest kes saab ainult ühe päeva lahtistega käia sest jàrgmine pàev päris kole 😄Kuivshampooni kasutan ka ja sellega on ülitähtis vähemalt korra nädalas kasutada sügavpuhastavat shampooni ja pesta kammi päris tihti. Hakkasin kasutama linea natura bambuse shampooni ja üllatuseks püsivad juuksed palju puhtamad. Lisaks hakkasin shampooniga pead pesema mitte ühe korra vaid kaks korda järjest ja üli tähtis on ka see, et ma kindlasti peanahka korralikult peseks. Vahepeal joppab ja saan ùle päeva asemel pestes hakkama kaks päeva pesemata juustega a no mul siis ikka juuksed kinni😅

  • Avatar
    Vasta Karina 24. jaanuar 2022 at 17:11

    Ma pesen max ülepäeva siis ka juba nii sitt tunne nagu oleks kodutu 😂😂

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 17:12

      i feel the homeless vibes… 😀

    • Avatar
      Vasta Mina 24. jaanuar 2022 at 18:36

      Sama. Tuka kasvatasin välja, sest see oli ikka korralik juust päeva lõpuks.

  • Avatar
    Vasta Gerli 24. jaanuar 2022 at 17:03

    Nädalas 2-3 korda 😊

  • Avatar
    Vasta Kai 24. jaanuar 2022 at 17:03

    Mina pesen iga kord shampooniga 2x järjest juukseid, et juuksed pärast nii kiiresti rasuseks ei läheks. Aitab kusjuures!
    Kuna mul ka üsna intensiivse rasueritusega peanahk, siis mul on aidanud hoia juukseseerum. Sõrmedega natuke peanahka mudida ja aitab ka rasueritust reguleerida.

  • Avatar
    Vasta Krista 24. jaanuar 2022 at 17:02

    Mina pesen igal hommikul. Lihtsalt ei suuda päeva kuidagi alustada, kui poleks kümblemas käinud 🙂 Kui üks päev pesemata juustega jään, siis on selline tunne, nagu kogu maailma mustus oleks pähe kukkunud. Lihtsalt võimatu. Olen püüdnud päeva-paar pesemata juustega olla ja neid nö treenida aga lihtsalt võimatu. Olen püüdnud kasutada siiski leebemaid šampoone aga rohkem küll midagi ette võtta ei oska.

  • Avatar
    Vasta Reneth 24. jaanuar 2022 at 16:49

    Mul on õhukesed pulksirged juuksed. Mul sama probleem, mis sul. Pesen koguaeg. Kuna mul 3 karva kahes reas on, siis pole neid tüütu pesta ja mina ausalt ei unista sellest, et kord kuus vaid pesema peaks vms… Lihtsalt see soeng on maks rõve juba päeva teises pooles nagu keegi oleks õli pähe valanud.. ma lihtsalt nii kadestan neid, kellel juuksed hoiavad normaalselt. Mul lähevad ka lokid paari tunniga peast välja😒 seega kohevusest võin vaid und näha. Olen mõelnud pikenduste peale ja mõelnud, et igapäevane pesemine on vist ajakulukas? Pole kogemust. Võiksid oma pikenduste teemal ka postituse teha, sest nüüd nad sul päris pikalt olnud ju?
    Küsiksin ka seda, et mis kuivsampooni sa kasutad? Ma ostsin ka endale määnsegi, aga see teeb juuksed konkreetselt halliks🤣🤣🤣 Mul tumepruunid juuksed, seega ei saa kuigi kasutada 😁😁😁

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 16:51

      mul on see pruunidele juustele mõeldud batiste, see eriti ei tee (veits tuhmiks teeb aint)

      • Avatar
        Vasta A 24. jaanuar 2022 at 17:18

        Batistega avastasin seda ka, et see roosas pudelis kuivshampoon mis muidugi annab korralikult volyymi toimib kõige paremini ja ka järgmisel pàeval juuksed suht puhtad. Kinni kandes kannatab kyll😃

        • Avatar
          Vasta Elina 24. jaanuar 2022 at 22:30

          +1

    • Avatar
      Vasta Kairit 24. jaanuar 2022 at 17:16

      Korra nädalas

  • Avatar
    Vasta E 24. jaanuar 2022 at 16:44

    Ise juuksurina olen erinevaid šampoone proovinud, kui lõpuks jõudsin linea natura bambuse šampoonini, mingi hetk hakkasin märkama, et ei pea nii tihti enam pead pesema, enamasti 3-4 päeva kannatab ära, kui kolmandal päeval veidi kuivšampooni panna, kasutan kas wella või chi kuivšampooni. Krepikate tegemine aitab ka puhtamana hoida. Enne ikka pesin üle päeva, sest 1 päev olin puhaste juustega, teine päev lahtiste juustega käia ei saanud, olid juba rasvased. Vb hetkel mõjutab rasedus ka 🤷‍♀️

    • Avatar
      Vasta Anne-Mai 25. jaanuar 2022 at 02:06

      Ma ka raseduse ajal märkasin, et endisest üle päeva pesemisest sai iga kolme päeva tagant pesu, juuksed ei läinud enam rasvaseks. Õnneks nüüd, kui beebi käes, jäänud sama graafik, ei plaani tagasi ka minna nii tihedale pesule.

  • Avatar
    Vasta P. 24. jaanuar 2022 at 16:43

    Õhukesed juuksed ja suur rasueritus.. :/ Üldse mitte hea kombo. Mõnikord kestavad puhtad 2 päeva, mõnikord 1 päeva. Ja vahel isegi mitte päeva. Oleneb, mis tegevused on, hormoonidest jne.. Aga kui selle miniatuurse lokimasinaa juuksejuured pealmiste juuste alt ära lokitan ja seeläbi neile volüümi lisan (keeruline seletada, aga vb saad aru, mida mõtlen), veab isegi kuni 3 päeva välja, sest juuksed on siis kohevamad ega hoia peadligi. Üldiselt on, kuidas on, pesen 2x nädalas. Kuna olen enamuse ajast kodus või mütsiga kaetud nagunii. Suvel enam nii ei pääse. Kui peaksin iga päev kuskile kodust välja minema (kooli, tööle, külla jne), siis peseks kah ilmselt igapäevaselt -_- MIs teha, ei ole õnnistatud ei paksude juuste ega heade geenidega.
    Kunagi proovisin ka seda soodapesu ja isegi vist oma aasta jagu elasingi nii, et šampooni ei kasutanud. Alguses oli tõesti mingi efekt, aga keha harjub kõigega….. NIiet kui jõudsin tagasi punkti, kus pidin ikka väga sageli pesema, ei viitsinud enam jantida.

  • Avatar
    Vasta Gerthrud. M 24. jaanuar 2022 at 16:42

    Kui töötasin kiirtoidu kohas fritüüri lähedal siis pesin iga kolme päeva tagant. Puidus töötades pesin ka nii iga kahe-kolme päeva tagant. Nüüd kodus olles korra nädalas.

  • Avatar
    Vasta Jf 24. jaanuar 2022 at 16:38

    Mul täpselt sama. Kui mingi nipi saad, mis vähegi toimiks, siis anna teada🙏

  • Avatar
    Vasta Sirli 24. jaanuar 2022 at 16:37

    Ma pesen ainult korra nädalas. Varem pesin kaks korda, aga nüüd piisab ühest. Olen ka märkand, et mida tihedamini pesta, seda kiiremini rasvaseks lähevad.

  • Avatar
    Vasta Kärolin 24. jaanuar 2022 at 16:36

    Kasutad valet šampooni ehk?
    Seljuhul ma kasutaks šampooni mis rasustele juustele ja kui armastad niisutavaid tooteid siis palsam v mask ning toitvad.
    Ja kindlasti jälgi, et palsamit ülepea ei tõmba 🙂

  • Avatar
    Vasta Gv 24. jaanuar 2022 at 16:29

    Mul sama probleem, näiteks kui täna pesen siis homme peaks juba kuivshampooni kasutama kui tahaks okei välja näha. Kui mul kodused päevad, siis lasen rasvaste juustega ringi 👌😅

  • Avatar
    Vasta Katukas 24. jaanuar 2022 at 16:22

    Mina pesen korra nädalas 🙈 mul pole suurt käimisi ka, et peaks idekas välja nägema ja mulle sobib krunn ülihästi 😂

  • Avatar
    Vasta Kristi 24. jaanuar 2022 at 16:12

    See ongi kuidagi looduse poolt antud. Mul abikaasa samamoodi, igal hommikul peseb pead aga õhtuks ikka juuksed nähtavalt rasused. Talvisel perioodil juba poolest päevast, sest mütsi all noh. Mina pesen 1-2x nädalas Ja näen täitsa timm välja 🤷🏻‍♀️😂 Peanahad on erinevad- nagu kehad üldiselt ja veidike sõltub ka juuste paskusest, paksemate juusteni jõudmiseks läheb rasul veidi kauem aega. Aga see tukk! Ilus hirmus asi. Kui mul oli, siis pesin lihtsalt tukka eraldi pea iga päev v üle päeva ja föönitasin paika- ülitüütu asi. A mul sellised paksemat sorti juuksed ja väga neid föönitada ei taha ja niisama kuivavad ikka paar tundi, nii et eks vist vedanud, et vastu peavad nii kaua, iga õhtu lihtsalt ei viiiitsiks tegeleda ja peaksingi pulkas juustega ringi käima :/

  • Avatar
    Vasta G 24. jaanuar 2022 at 15:56

    Hah, kui ma veel tööl käisin, siis pidin ka iga päev pesema, et inimese moodi end tunda. Praegu lapsega kodus olles, pesen korra nädalas, aga mul juuksed kinni peaaegu koguaeg. Ja see harjutamine.. ma ei tea, ma olen pikalt vaid korra nädalas pesnud, aasta aega vähemalt ja mingit tulemust pole. Ikka kui ära pesen, siis järgmine päev tahaks uuesti.

  • Avatar
    Vasta Eneli 24. jaanuar 2022 at 15:56

    Ma pesen umbes nädalas 2x.
    Mulle ütles 1 juuksur, et kui juukseid peab korralikult loputama, et need kauem puhtad püsiks, tõi näitena, et kodus sa ei pese kunagi niikaua juukseid kui juuksuris pestakse, aga et peaks, kuna šhampoon/palsam jms tuleb korralikult välja loputada.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 16:13

      ma loputan omast arust korralikult, aga no jumal teab 😀

      • Avatar
        Vasta Eneli 24. jaanuar 2022 at 16:40

        Lisan selle ka juurde, et kui sa oled koguaeg sama šhampooni kasutanud, siis tuleks vahepeal vahetada, kuna nahk harjub ära ja siis ei toimi see toode enam nii nagu ennem, vahepeal kasutad mingit teist ja siis saad jälle vana toote peale tagasi minna. 😃

        • Mallu
          Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 16:51

          No have we met? 😀 Ma kasutan ühte pudelit kuni ta otsa saab ja siis võtan juba uue 😀

  • Avatar
    Vasta Mall 24. jaanuar 2022 at 15:51

    Aamen! Ma lähen lausa närvi, kui keegi tuleb jälle seletama, et peab juukseid treenima ja blaa blaa blaaaa. : D Kõike katsetanud, aga kui sul on ikka üliõhuke juuksekarv ja muidu ka rasune nahk ning ei suuda rasvaste juustega ringi käia, siis peab iga päev pesema. Olgu öeldud, et kasutan ka parimaid salongitooteid.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 16:17

      Jah, sessuhtes et kui valikus on pesemine v rasvapea olemine, siis.. rasvapea olla ei tahaks 😀

  • Avatar
    Vasta Johanna-K. 24. jaanuar 2022 at 15:44

    Kasutan Il Salone Milano tooteid ja juukseid pesen üle päeva, kui krepid pähe teen, siis saab 3 päeva hakkama, et juukseid ei peseks.

  • Avatar
    Vasta K 24. jaanuar 2022 at 15:41

    Mul juuksed üle meetri pikad ja pesen pead 2 korda kuus. Lihtsalt ei ole vajadust tihedamalt pesta. Kui tunnen, et juuksed lähevad liiga ruttu rasvaseks siis pesen korra sügavpuhastava shampooniga ja on jälle korras.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 16:18

      uskumatu, ausalt 😀

    • Avatar
      Vasta KahRRR 24. jaanuar 2022 at 23:09

      Ma olen kusjuures sinuga samas leeris. Juuksed on hästi pikad ja paksud. Kahe nädala tagant pesemisest on küll ja veel. Kuivavad terve igaviku. Aga kui siinseid kommentaare loen, tundub, et oleme räiges vähemuses

      • Avatar
        Vasta Nöps 25. jaanuar 2022 at 11:26

        Mul ei ole hästi pikad ja paksud, aga kah tihedamini pesta ei kannata, sest siis ilmselt pudenevad tolmuks. Isegi nii harva pesemise puhul on pidevalt juuksed pigem liiga kuivad kui liiga rasvased.

  • Avatar
    Vasta P.N. 24. jaanuar 2022 at 15:35

    Juukseid peab pesema vastavalt vajadusele. Kellel on rasvane juus, siis ülepäeva, sest juuksed ja pea hakkavad tahes tahtmata spetsiifiliselt haisema. Eelistan pesta hommikul, mitte õhtul, sest öösel inimene püherdab ja higistab ning hommikul on siis õhtune töö peaaegu 0

  • Avatar
    Vasta Hele 24. jaanuar 2022 at 15:31

    Pesen 1x nädalas, mōnikord harvemini. Kui tõesti satun kõvasti trenni tegema vōi õues on 30+ kraadi sooja, siis tihemini.
    Juuksuri juures käin 1x poole aasta jooksul. Ja juuksur väga kiidab, et just seetõttu ongi juuksed pikad ja terved ning vajavad harva korrastamist, et lasen neil loomulikus tsüklis olla, ehk ei pese kasulikke rasvasid maha ja ei kuumuta jne.

  • Avatar
    Vasta m 24. jaanuar 2022 at 15:21

    Ma pesen 2x nädalas juukseid. Kuna ma eriti kuskil väljas ei käi, siis peanaha treenimise ajal ei olnud eriti probleemi sellega, et juuksed rasuseks muutusid. Kasutan looduslikku šampooni (Nurme tahkeid šampoone kiidan väga). Mul oli see üleminek üsna kerge, sest mulle meeldib võimalikult low maintenance olla. Samal põhjusel jätsin ühel hetkel ka juuksepalsami ära. Praeguseks on nii, et 3. päeval lähevad juuksed silmnähtavalt rasusemaks ja siis panen nad lihtsalt kinni, kui kuskile tingimata vaja minna on. Samas mul on suht savi ka, kui ma veidi hobo-looking olen 😀

  • Avatar
    Vasta Nimi 24. jaanuar 2022 at 15:16

    Kas sul vitamiinitasrmed paigas.
    Just eile lugesin… äkki LaTene lehelt 🤔, et d-vitamiini ja K2 vitamiini puudus pidid ka seda probleemi tekitama, lisaks juuste väljalangemisele jne.

  • Avatar
    Vasta K.A. 24. jaanuar 2022 at 15:14

    Mul on paksud ning kergelt lokkis juuksed, mis näevad kõige paremad välja 2.-3. päeval peale pesemist, nii et pesen neid 2x nädalas (suvel palavaga kuni 3x). Tihedamini pestes muutuvad nad pigem liiga kuivaks ja kahuseks, olenemata kasutatud toodetest. Kammin juukseid duši all, kui palsam veel peas, aga peale pesu väldin kammimist nii kaua kui võimalik (juuste liigset sassiminekut aitab vältida ööseks punupatsi tegemine). Mida rohkem juukseid otsteni läbi kammida, seda rohkem peanaha rasu läheb juustesse laiali ja seda kiiremini nad rasuseks muutuvad. Kuivatamiseks fööni ei kasuta, lasen juustel loomulikult ära kuivada.
    Juuste võimalikult vähe katsumine aitab kindlasti neid puhtana hoida. Samuti väldin sirgendamist, mis muudab juuksed palju kiiremini rasuseks.

    Minu meelest muutuvadki loomulikult sirgemad ja õhemad juuksed (ei ole üldse negatiivsed omadused) kiiremini rasuseks puhtalt juuste tekstuuri tõttu, aga samas ei mõjuta tihedamini pesemine neid ka nii negatiivselt kui mõjutaks nt minu tüüpi juukseid. Ehk siis veidi tüütu et pead neid nii tihti pesema, aga samas veab, et saad neid nii tihti pesta.

  • Avatar
    Vasta L 24. jaanuar 2022 at 15:14

    I am simply depressed seega pesen juukseid korra nädalas. Kui viitsimist on siis vb 2 päeva kannatab lahtiselt kanda ja ülejäänud aja kinni.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 16:18

      get better soon samas!

  • Avatar
    Vasta Kats 24. jaanuar 2022 at 15:13

    Kui tean, et kodust välja minema ei pea, siis ei pese. Juukseid kannan lahti ainult peale pesemist, nii kaua, kui ära kuivanud on. Siis natuke niiskena panen nad kohe “messy bun” soengusse, lakki peale ja lahti võtan alles uuesti enne magama minekut. Aga pesemata juustega kodust väljumine on VÄLISTATUD! Kunagi kui tukk veel oli, siis seda sai isegi päeva jooksul eraldi pestud 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 16:18

      Olen ka sama teind, krdi tukk 😀

  • Avatar
    Vasta Lisete 24. jaanuar 2022 at 15:12

    Mina pesen oma juukseid üle päeva. Esimene päev norm, teisel päeval täielik õlipats, aga panen kinni ja elan üle. Olen vist ka kõike proovinud ja ei midagi. Kunagi oli võimalus ja proovisin mitte šampooniga pesemist poolteist kuud. Pesin soodaveega ja meega jne, aga ei midagi. Lõpuks isa ütles, et kuule su juuksed ikka väga mustad 😄 Olen paljude erinevate juuksurite käest küsinud, et mida teha. Kõik on öelnud, et sorry aga polegi midagi teha, lihtsalt olen “õnnistatud” sellise peanahaga. Pesen ka koguaeg looduslike šampoonidega ja igakord erinevaga, aga juuksed lähevad ikka sama ruttu rasuseks. Ma ei saa üldse aru, kuidas on võimalik nädalas korra pesta ja siis ka juuksed rasuseks ei lähe…. Tahaks ka mingit imet selle koha pealt 😄

  • Avatar
    Vasta Ruth 24. jaanuar 2022 at 15:11

    1x nädalas, vahest 2. Oleneb täiesti – aga õiged tooted on saladuseks. Shampoon peanaha järgi ja palsam otste.
    Davinesi tükk seep on ainuke mis teeb juuksed üli puhtaks. Ja kindlasti shampooni alati 2x kasutada 🙂

  • Avatar
    Vasta H 24. jaanuar 2022 at 15:09

    Tead, mul on paar söbrannat kes pesevad juukseid korra nädalas ning minu meelest on neil kogu aeg rasvased juuksed. Ja kui tänu kuivsampoonile nähtavalt rasvased ei ole, siis rasvaste juuste löhn on ikka juures.

    Kindlasti on inimesi, kes saavadki vaid korra nädalas hakkama – aga suur osa neist mu meelest lihtsalt kujutab endale ette, et neil puhtad juuksed. 😀

    Mul oleneb stressitasemest. Kas iga päev vöi üle päeva. Heal juhul venitab 3 päeva välja aga siis hakkavad mu meelest minu juuksed juba haisema. Vöi padi hakkab haisema.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 16:19

      haha, ups, loodame, et nad siis ennast siin ära ei tunne :D:D

  • Avatar
    Vasta Regina 24. jaanuar 2022 at 15:06

    Mina pesen juukseid 1x nädalas. Olen märgand,et liiga tihe pesemine tekitab kõõma ja kuivust.

  • Avatar
    Vasta Janne 24. jaanuar 2022 at 15:04

    Mina käisin ka nädal tagasi juuksuris, lasin triibutada. Täna pesin uuesti juukseid 😄 hullu veel polnud aga no kaua sa ikka juuksuripesuga ringi käid. PS mul on ka tukk!! Üldiselt pesen kaks korda nädalas aga tean ka inimesi kes peavadkiiii iga päev pesema. SEST nende juuksetüüp on selline ja nii ongi

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 16:19

      Ma sain ka siis geenidega selle sita juuuksetüübi krt 😀

  • Avatar
    Vasta Gerli 24. jaanuar 2022 at 15:02

    Pesen umbes 4x nädalas, vähem on võimatu. Minu jaoks aitas kuumtöötluse mitte kasutamine. Varem sirgendasin juukseid väga tihti, kuna on super kahused. Aga tänu sirgendamisele juuksed ka rohkem peadligi, tänu millele muutuvad kiiremini rasuseks. Lisaks ka kuumakaitse, mida tuleb ûle pea panna. Ehk siis nûûd ma käin enamuse ajast ringi nagu kunksmoor, kes on just ärganud🤦🏼‍♀️ aga vähemalt pole õlipats🥲 Surnud ring, ma olen oma juustega suht alla andnud, ei oska neid õigesti kohelda.

  • Avatar
    Vasta Liz 24. jaanuar 2022 at 15:02

    Mul võivad vabalt 2 nädalat pesemata olla ja pole aru saada, et just pestud pole. “Treenisin” need kunagi välja. Kui kolm nädalat pesemata oleks, siis ka midagi hullu ei oleks.
    Mul väga, väga pikad juuksed ja nende pesemine on suur ettevõtmine! 😁😁😁

  • Avatar
    Vasta Lana 24. jaanuar 2022 at 14:58

    Kôik kes kommenteerivad kreppe kreppe kreppe.
    Sooviksin vàga nàha teie “terveid juukseid” kui sa ikka tihti teed kreppe ja vajutad mitu x samale salgule nagu eelpool mainitud, siis varsti sul polegi muud kui katkenud karvad ûlepea. Nad vôivad kûll peapesu edasi lükata aga tekitada suuremaid probleeme, millele lahendust leida ei olegi nii kerge. Pikendustega on üldse crepid vàlistatud. Creppi cheers

    • Avatar
      Vasta M 24. jaanuar 2022 at 18:06

      Nii mina kui mu pool tutvuskonda teevad endale kreppe, enamustel pikad-paksud juuksed. Ja juba mitmeid mitmeid aastaid.
      Sellepõhjal peaksin ma
      ammu kiilas olema (ka kõik mu tuttavad, kes mitmeid aastaid kreppe teinud)
      Jah, mul endal pigem õhemad aga ei ole mingeid katkenud juukseid. Teen ju korra krepid, ülejäänud päevad ei tee neid üle? Pikenduste kohale samuti ei tee, pealepoole, kus pikendusi pole, saab väga edukalt kreppe teha.
      Olen ise juuksur, seega tean, et pole mingi maitea mis ime jutt siin. Seega mingeid suuremaid probleeme mina ei tähelda. Igakord peale pesu kuivatan fööniga, sirgendan ja teen kreppe, täitsa poolde selga juuksed, otsad ikka katkevad sellest kuumtöötlusest aga see ei tähenda, et ma kiilakas oleks kreppidest 🤣

  • Avatar
    Vasta Mari 24. jaanuar 2022 at 14:57

    Mul on väga paksud juuksed ja lühikesed ka veel pealekauba, mis tähendab, et seda on eriti hästi näha kui juuksed rasused ja mustad. Emake loodus andis ka mulle selle kaasa, et juuksed megakiiresti rasuseks muutuvad (üle päeva pesu), aga hakkasin juuksekarusid võtma ja vähe sellest, et juuksed kasvavad, on see rasusus ka tagasi tõmmanud (võibolla kujutan endale ette), aga tõesti nüüd enam üle päeva juukseid ei pese, max 2x nädalas. Näevad tervemad ja siledamad välja ka (selles ilmselt karukesed süüdi) 😃 Nii et Mallu, proovi pool aastat karukuuri ja harjuta juukseid vähem pesema, aasta lõpuks juuksed läigivad kõigile silma sinust möödudes 😅 (ei pruugi toimida, aga proovimine mööda külgi ju maha ka ei jookse)

  • Avatar
    Vasta C 24. jaanuar 2022 at 14:57

    Mul sama mure, et kui tahan normaalne välja näha, peaksin igapâev pesema 😄 õhtuti ei pese ûldse, kuna hommikuks nkn mustad ja koledad😂

  • Avatar
    Vasta Kats 24. jaanuar 2022 at 14:55

    Mina pesen kord nädalas.. Tundub rõve aga tegelikult juustele ei meeldigi see pidev pesemine. Enne kolmada lapse saamist pesin nädalas kolm korda. Lapse kõrvalt lihtsalt ei jaksanud, ei jaksanud.! Ja Alguses olid juuksed nagu juustupulgad…aga mida aeg edasi, seda vähem nad rasused nad lõpuks ka olid. Ahjaa, palsamit panen ma tõesti ainult juustejuurtele.

  • Avatar
    Vasta Lana 24. jaanuar 2022 at 14:53

    Ma soovitaksin sulle peanaha koorijat ja head šampooni, mis just sinu peanahale sobiv on. Kui pesed igapaev, siis vaga hea on insight daily-use.( vàga hea koostisega ja ongi môelnud igapaeva pesuks). Kui soovid aga pikemat vahet jatta pesukordade vahel, siis soovitaksin Balmain sampoone ja uldse nende tooteid. Nt kord nadalas koorid koorijaga peanahka ja pesed kaks korda sampooniga + mask v palsam. Kord kahenadala jooksul peseks sûgavpuhastava sampooniga. Àra kunagi mine màrjade v niiskete juustega magama, 100% lase kuivada enne. Proovi, selline nipp peaks hàsti toimima, vahemasti minu klientidel, kes varem igapaev pidid juukseid pesema, on see pesuvahe jaanud pikemaks.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 16:20

      Peanaha koorija? Kus kivi all ma elanud olen, et sellest kuulnud pole 😀

  • Avatar
    Vasta Ddd 24. jaanuar 2022 at 14:47

    Ma tegin aasta aega “harjutamist”, et pesin üle päeva ja üritasin seda rasvast pead peita ja see ei aidanud lüldse! Pesen nüüd iga päev või siis kasutan kuivšampooni. Üks nipp on see, et panna kuivšampoon ennetavalt peale pesu kuivadesse juustesse. See hoiab kauem juuksed “puhtana” kui viimases hädas seda kuivšampooni kasutada.

  • Avatar
    Vasta Kadri 24. jaanuar 2022 at 14:42

    Minul aitab juukseid puhtamana hoida see “krepitamine”, nende minitangidega siis just. Kuna ma niikuinii tahan, et mul väheke kohevust sees oleks siis teen need vanad head krepid juuste alla?vahele? No igatahes mitte pealmisele kihile 😀. Juuksed püsivad kauem soengus ja ei teki nii kiirelt seda paksu tunnet peas. Sellegi poolest pesen 2-3x nädalas.

  • Avatar
    Vasta Marleene 24. jaanuar 2022 at 14:39

    Ma pesen iga päev juukseid ja kui nt reede õhtul peole minek on, siis pesen 2× päevas. Lisaks pean nädala jooksul erinevaid šampoone kasutama, sest muidu nö “harjuvad juuksed ära” ja saan puhtaid juukseid pärast pesu max 5 h nautida. Üks suurimaid kulusid ongi šampoonid.

  • Avatar
    Vasta Kristiina 24. jaanuar 2022 at 14:38

    Juukseid pesen 2-3x nädalas.Olen ka tuka kandja ja kasutan kuivšampooni tukas või siis pesen ainult tukka. ☺️

  • Avatar
    Vasta Mari 24. jaanuar 2022 at 14:36

    Mul täpselt sama jama ja mingist ümberharjutamisest pole vaja mulle küll rääkida. Kõik alati ütlevad, et see harjumuse asi, no pole ikka küll. Nüüd pea 2a, ehk koroona algusest saati olen siis tänu kodukontorile harva pesnud ja ei mingit muutust. Ainuke muutus on see, et mu juuksed tänu sellele koledaks läinud, otsad lähevad nii kuivaks ja katki, igapäevase pesuga sellist probleemi polnud. Ja ei kasuta ma ka poetooteid. Kuna mul näonahk ka rasune, siis ilmselt ongi mu saatus õlipats olla ja pole midagi teha.

  • Avatar
    Vasta A 24. jaanuar 2022 at 14:35

    Talvisel ajal 2x kuus umbes 🙄. Suviti või kui kuskil (ehitus) tolmusemas kohas viibitud saab siis vastavalt vajadusele. Rasuseks lihtsalt ennem ei lähe. Muidugi on nahk mul megakuiv ja käsitsi näiteks nõudepesu on välistatud, isegi peale pesuskäiku on käenahk katki.

  • Avatar
    Vasta Tikker 24. jaanuar 2022 at 14:35

    Mul on kuklas üks lollakas pööris ja lühike soeng hoiab hästi ainult sel päeval, kui olen pead pesnud, järgmisel päeval juba kahtlane. Varem pesin juukseid üle päeva, siis vahepeal harjus külge igahommikune duši all käimine ja juustepesu, nüüd sel talvel, kuna nagunii kodukontoris ja külmal perioodil nahk nagunii kuiv, olen teadlikult ennast ümber harjutanud üle päeva pesus käima. Mõnikord on juuksed teisel päeval täitsa talutavad, mõni teine kord pigem rõvedad. Mulle tundub, et see vbla sõltub ka nt sellest, palju ma olen magada saanud. Või tuule suunast 😀 Olen ka mõelnud, kas peaks üritama juukseid treenida, aga no see pööris ikkagi jääb… Ja kuna mu juuksed nii lühikesed, siis tegelikult kuivavad megakiiresti , seega ega mul keeruline pole neid iga päev pesta… Tegelikult ma tahaks üldse selle triki ära teha, mis Manjana tegi, et lõikas siiliks ja siis pesi ainult puhta veega 😀 Ma arvan, et kunagi vanemana katsetan ära selle 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 14:52

      Ma ei kujuta isegi ette, millised juuksed oleksid ainult veega pestes 😀 peaks pulli pärast proovima. Mul endal õnneks pööriseid ei ole, aga Lendel ja Martal mülemal keset pead 😀

  • Avatar
    Vasta Abcdefu 24. jaanuar 2022 at 14:32

    Mina umbes 2-3x nädalas. Peale juuksuriskäiku , pesen nâdal hiljem. Ei lähe juuksed rasvaseks.

  • Avatar
    Vasta Kristi 24. jaanuar 2022 at 14:31

    Juuksed lähevad rasvaseks paari päevaga aga pesen harvem, kui ei pea kuskile minema 😁😁 beebiga kodus olles saab seda endale lubada 😃 aga ma ei mõista, kuidas inimestel peale juuksuris käiku pea mitu päeva puhas püsib, mul just siis järgmiseks päevaks rasvased.

    • Avatar
      Vasta Triin 24. jaanuar 2022 at 14:36

      Yle päeva pesen aga teisel päeval pean ka juba kuivshampooni kasutama.

  • Avatar
    Vasta Helen 24. jaanuar 2022 at 14:30

    Pesen kord 1,5-2 nädala jooksul. Juuksed muidu pulksirged ja peadligi, aga nii pikaks saan vahe venitada kui kohe peale pesu krepitan juuri (ja mitte nii, et korraks ja paar muljumist salku, vaid ikka nii 5-6 vähemalt ja lasen ikka lokik sisse tõmbuda). Juuksed kohe volüümikamad ja niiviisi hoiavad peanahal tekkivast õlist eemale. Also kohe peale krepitamist kuivšampooni. Seda peakski laskma kohe peale pesu mitte siis kui juba juuksed nähtavalt rasvunud 🙂
    Selle meetodiga esialgu oli ikka paar pärva vahe, aga pikapeale läinud üha pikemaks 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 14:31

      mul pikendused, ei saa krepitada 😀

      • Avatar
        Vasta T. 24. jaanuar 2022 at 14:49

        Mul ka pikendused aga ikka krepitan!:D teen ainult “poolele” peale ehk kuni keratiinid vastu tulevad 😉 aitas mu igapäeva pesu nihutada üle päevaseks vahel kannatab isegi paar päeva vahet pidada aga siis juba kuivšampooniga. Also! ülihästi aitab keratiine peita see krepivolüüm, sest ma ise pmst kiilakas 😀

      • Avatar
        Vasta Käts 24. jaanuar 2022 at 14:57

        Pikendusega kasutasin ma Blessix šampooni ja palsamit. Imelised. Pesin 1x nädalas. Praegu Sebamed shampoon ja ka 1x nädalas.
        Vahepeal korraks kasutasin mingit poe kräppi, 2p hiljem olid juuksed rõvedalt rasvased.

        • Mallu
          Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 16:20

          Ohh, naiss. peaks ka proovima, kust sa ostad seda?

      • Avatar
        Vasta Katrin 24. jaanuar 2022 at 15:32

        Ma pikendustega krepitasin küll. Kui oli meha väljakasv, siis keratiini ülesse, kui polnud, siis keratiini mummu alt. Isegi juuksur tegi mulle kreppe kui pikendused olid.

  • Avatar
    Vasta Anne 24. jaanuar 2022 at 14:29

    Mul pea tagumikuni juuksed ja pesen korra nädalas, vahest 2 kui vaja kuskile minna. Fööni ega palsamit ega midagi ei kasuta, lasen lihtsalt kuivada ja aamen. Ma usun, et asi nii treenimises kui ka looduse poolt antud samamoodi nagu paksus ja kasv. Muidugi mida vähem neid katsuda seda parem 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 14:31

      ära uhkusta 🙁

      • Avatar
        Vasta J 24. jaanuar 2022 at 15:07

        Pane kodus tükk kinni, üles nt klambriga. Juuksed krunni. Ma kannan kodus olles krunnis ja nii saab 3 päeva tagant pesta umbes, vahel ka 4,aga siis juba läheb kuiv shampooni käiku.
        Mul aitas ka see kui hakkasin kasutama Linea Natura tooteid, varem pidin ülepäeviti pesema.

    • Avatar
      Vasta Cathry 24. jaanuar 2022 at 15:07

      Miks sa palsamit ei kasuta?

  • Avatar
    Vasta KK 24. jaanuar 2022 at 14:26

    Sügis-kevad paar korda nädalas, suvel ehk kolm-neli korda, sest siis käin pesus igapäevaselt. Pesen tahke šampooniga ning vahel lasen juustel lihtsalt kuivada, vahel kuivatan fööniga. Ning juuste treenimine peab paika – tüütu küll ning võtab aega (keskmiselt 2-3 nädalat aga kuivšampoon aitab) aga samas ei kujuta ette, et peaks igapäevaselt pesema.

  • Avatar
    Vasta Marju 24. jaanuar 2022 at 14:25

    Kunagi ammu oli endalgi tukk ja mäletan et läkski igapäev juuksepesuks, kuna näppisin juukseid koguaeg, näpud ju rasvased. Ilma tukata läks elu palju kergemaks 😀 Aga praegu pesen 2-3 korda nädalas. Ja nipp on pesta hommikul, muidu magad öösel juba juuksed ludusse. Lisaks ise veel proovin palsami/maski määrida ainult juusteotstele, mitte poeanahale. Olen märganud et kui fööniga peanahk kuivemaks uhada siis nagu ka on juuksed kauem puhtad. Vahepeal proovisin isegi nii, et palsamit/maski ei kasutanudki.. peale shampoonitamist lisasin ainult argaaniaõli juukseotstele. Toimis ka hästi, ei läind rasuseks nii tihti. Aga olen märganud et sügis/talv perioodil et kui mütsi kannad, lähevad juuksed kiiremini mustaks. Mütsi ei viitsi pesta ka päris iga nädal 😀 Suvel märkasin et Tallinnas olles läks pea kiiremini mustaks kui nt kesk-Eestis olles.. et siin päälinnas tolmu ikka rohkem.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 14:31

      Ega ma ka palsamit peanahale ei pane üldse, ikka otstesse

      • Avatar
        Vasta Liisa 24. jaanuar 2022 at 15:37

        Tegelikult teete just karuteene tänu sellele, et palsamit või maski peanahale ei pane.. mask ja palsam niisutavadki peanahka, mis tähendab seda, et peanahk ei pea nii palju rasu tootma, et see niisutatud oleks. Küsige oma juuksuri käest ja ma ka täitsa õppinud juuksur ✌😊

        • Mallu
          Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 16:18

          whatt? eluaeg kuulnud, et KINDLALT ei tohi peanahale panna 😀

  • Avatar
    Vasta Maali 24. jaanuar 2022 at 14:25

    Pesen 1-2x nädalas. Kui on teada, et ntx see nädal kuhugi ei lähe pesen 1x, aga kui ringi sahmimist siis 2x 😀.
    Juuksed püsivad puhtad ja selle taga on meeletu töö ja ravi.. aastaid tagasi pesin iga päev, vahel ka 2x päevas. Juuksed läksid pmst kohe rasvaseks. Juuksuri abiga sain juuksed umbes 5.a tagasi korda.
    Mul on mega katlakivine vesi ja see mõjutas(mõjutab juukseid) tänaseni. Suvel olen teinud vahel ka nõgesevett vihmaveega😅 Minu nipid ntx on see, et never ei osta ma poe shampoone!!!!! Tellin tradehousest, prokosmetikast jne. Jälgin KINDLASTI, et shampoonid oleksid parabeeni, silikoni ja sulfaadivabad! Ei jää koguaeg sama toote peale, katsetan kõiki erinevaid ja pesen vaheldumisi erivate toodetega. Juukseid pestes loputan shompooni nii välja kui võimalik, kuivatan natuke ja siis lisan balsami. Lasen mõjuda u 5 min ja loputan. 2x kuus teen juuksemaski. Peale kuivatamist lisan alati Inebrya Ice Creami juukseõli. Kasutan aastaringselt peale igat pesukorda, suvel niisutab juukseid kuumuse eest, talvel kaitseb külma eest. Teen ka Placent Active ampullide kuuri. Et juuksed rohkem puhtad püsikisid, siis teen juuksejuuretõstjaga kreppe, mitte igakord aga siiski tihti, sest ma lihtsalt ei viitsi sellega mässida. Käed surevad ära jne😀
    Juukseid ei värvi iialgi poe omadega, ainukt juuksuris!
    Hetkel kasutan OLAPLEX tooteid ja mina kiidan! Minu juuksetüübile teeb imet! Samas meheõele üldse absoluutselt ei sobinud.
    Egas midagi, mida vähem näppida ja lakkuda, seda puhtamad püsivad 😀

  • Avatar
    Vasta Kix 24. jaanuar 2022 at 14:24

    No arvestades kui palju sa juukseid näpid/sügad nt storyde ajal juba, siis ma üldse ei imesta, et lähevad nii kiirelt mustaks 😃 aga ise pesen siis kui kusagile minna vaja. Ja kui igapäev vaja käia, siis üldiselt pesemise päeval hoian juuksed lahti, järgmised 2 päeva kinni ja siis jälle pesen ja uuesti sama ring. Vahel kannatab 2 päeva järjest ka juuksed lahti olla, aga endal ikka siuke tunne, et kõik raudset näevad kui mustad juuksed(kuigi tegelt pole midagi näha). Kuivšampoone ei kasuta, mida vähem mingit paska juustesse lasta seda kauem püsivad ka. Attitude šampoonid on väga head, ilma slsita, sobib kasvõi igapäevaseks pesemiseks. Sls’iga šampoonidega ei soovitata igapäev pesta, kuivatabki peanahka tohutult ja lähevad juuksed kiiremini mustaks. Ehk vaata üle millega pesed. Kunagi ammu kui mul ka tukk oli, siis pesin nt ainult tuka ära, kuna see nägi ikka rõve välja, ülejäänud juuksed normaalsed😃 Eriti kui patsi kanda.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 14:32

      Mul on jah mingi juuste näppimise probleem,pean ravile minema 😀

  • Avatar
    Vasta Elis 24. jaanuar 2022 at 14:22

    Vaheta tihedamini padjapüüri ning ideaalis kasuta siidist padjapüüri. Nats expensive on aga juustele ja näonahale mega hea!

    https://silkluxury.ee/ siin ilus valik.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 14:26

      Apppii, ma hakkan hinda vaadates juba nutma, sest mul oleks nelja püüri vaja 😀

  • Avatar
    Vasta Rk 24. jaanuar 2022 at 14:22

    Olin varem ka selline pigem igapäevane pesija, kui juuksed kinni siis venitas kaks päeva välja. Pääsesin sellest peaaegu igapäevasest ettevõtmisest afropatsidega, neid pidi pesema vastavalt soovile, pesin nädalas korra, vahest venitas isegi päevapaar juurde. Peale patside maha võtmist juuksed ei tahtnudki rohkem kui korra nädalas pesemist 🥳 aga niikui ürituste pärast hakkad tihedamini pesema jälle siis pekkis see skeem 😀 praegu näiteks pesen 2x nädalas, niiet tänaseks ise usun ka harjutamisse 😊

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 14:26

      Ma lihtsalt kujutan ette, kuidas mu peanahk sügeleks, eriti veel nende patside sees 😀

      • Avatar
        Vasta Gerli 24. jaanuar 2022 at 14:48

        Mul oli kunagi sama probleem. Tukk jah paha asi, aga sellega hea nipp, et teda üksi lihtne pesta.
        Teine nipp, mis töötas ja mille peale ilmselt mõni juuksur minestab on, et pesta tavalise dušigeeli või seebiga mõnikord vahele. Mulle tundub, et see justkui sügavpuhastab vms. Ja kindlasti mitu korda jutti, mitte nii teha .

      • Avatar
        Vasta Patsid 24. jaanuar 2022 at 14:59

        Esimesed 12-24h on hullud. Mul on VÄGA tundlik peanahk, ei kannata tavaliselt juuksuris isegi seda kui mu juukseid kammitakse kellegi teise poolt, pean ise rahulikult tegema, et mitte valust pilti taskusse visata. Afropatsidega esimene öö on raske (võtad valuvaigisti sisse ja siis vist on savi), aga edasi on nii lebo. Ei sügele peanahk ja mina olen patse hoidnud kuu aega max ja pole neid selle aja sees ka pesnud. Patsid on peas ca 6 kuud aastast ja ülejäänud osa mul reaalselt juuksed ei vaja pesu rohkem kui kord 1.5-2 nädala tagant. Kunagi olin samuti see, kes pidi igal hommikul pesema või äärmisel juhul ülepäeviti. Peanaha treenimine oli minu puhul ainus asi, mis toimis ja ei teinud seda isegi teadlikult.

    • Avatar
      Vasta Rk 24. jaanuar 2022 at 21:04

      Mul on ilma patsideta pigem kaa peanaha sygelus probleem, sellepärast võtsin ka mitu head aastat hoogu enne kui panin 😅 aga reaalsus on see, et patsidega liigub õhk paremini läbi peanupu pealt ja tänu sellele pole sellist ärritus probleemi patside aeg. Ainult see päevkaks alguses kui panna, sest need on alguses suht pingul 😊 soovitan proovida ja lisaks mega efektsed, mul iga suve projekt juba 😀

  • Avatar
    Vasta L 24. jaanuar 2022 at 14:21

    Vaata https://youtu.be/XcHE-ZXOASQ
    3.50 paneb kuivshampooni pähe ja näitab, mis toimub peanahal. 😵‍💫
    Soovitan kuivshampooni võimalikult vähe kasutada, saan aru, et oled harjunud aga ehk tasub tõesti ette võtta trihholoogi külastus, kus saad peanaha jaoks vastavad vahendid. Sõbranna käis sama probleemiga kuskil pool aastat tagasi, öeldi, et tugev peanaha ummistus. Nüüd kasutab nende soovitatud vahendeid ja olukord on tal parem, juuksed püsivad kauem puhtana. 😏

    Ise soovitaks peanaha sügavpuhastajat.:
    https://trihholoogiakeskus.ee/toode/tricodermi-puuviljahapetega-sugavpuhastaja-150-ml/

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 14:26

      Krt, miks pidid seda näitama 😀

  • Avatar
    Vasta Katre 24. jaanuar 2022 at 14:21

    Mul on nagu rusikareegel, et pesen pühapäeva õhtul ja kolmapäeva õhtul. Nii olen juba aastaid toimind ja selline graafik mulle sobib. Paar päeva kannan juukseid lahtiselt ja kui kolmapäeval tundub, et vajaks ikka pesu, siis panen juuksed krunni. Kui juuksed kinni on, siis ei ole hullu midagi.
    Ja muidugi ei tohi oma juukseid näppida. Lihtsalt ei puutu neid ja teistel (eriti lastel) ka puutuda ei lase.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 14:27

      Ma ei saa midagi teha, nad jäävad ette lihtsalt, pean näppima 😀

  • Avatar
    Vasta Lila 24. jaanuar 2022 at 14:21

    Muidu pesin üle päeva. Aga peale rasedust(kui spiraali panin?), tekkis mega peanaha kuivus+kõõm. Phm pead ei pidanud 10 päeva pesema, rasust polnud jälgegi. Aga kõõm tekkis ja sügelema hakkas, siis ikka proovisin meeles pidada, et 1-2x nädalas pesta. Ja siis kasutasin kaks pudelit kuivale kõõmale mõeldud shampooni ära ja mine metsa! Nüüd peab jälle üle päeva pesema 😄😄😄 võiks olla mingi kesktee, et 2x nädalas 😄 aga ausalt see veidi kiiremini rasuseks minev peanahk on mõnusam kui see kuiv ja sügelev oli. Aga ma ei tea mis shampooni nüüd kasutada. Et norm püsiks ja ei läheks tagasi kuivaks ega poleks mega rasune 😄

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 14:27

      Issand kui ma meenutan, siis mul ka see spiraal tegi kunagi mega kõõmaprobleemi, ei mäletagi, kuidas sellest lahti sain 😀 ei igatse

  • Avatar
    Vasta Terje 24. jaanuar 2022 at 14:21

    Pesen kord nädalas. Nädala teises pooles küll pigem kannan juukseid kinni, aga mingi hull rasvapall ei ole. Kunagi pesin iga päev. Siis hakkasin algul vahet pikendama kuivshampooniga, aga tõeline läbimurre saabus kui lõpetasin juuste shampooniga pesemise. Alguses tegin soodapesu. Seda ma väga ei soovita, sest kuivatas juukseid. Kuid samas viis ka peanaha rasutootmise kuidagi tasakaalu. Nüüd juba aastaid kasutan juuste pesemiseks ainult (kvaliteetset ja silikooni vaba) balsamit. Lisaboonusena on juuksed tervemad ja langeb vähem välja ka.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 14:27

      pesed ainult palsamiga? what? 😀

  • Avatar
    Vasta T. 24. jaanuar 2022 at 14:21

    Kuna ma teen mingi 5x nädalas sporti, siis värskuse mõttes tahaks iga kord pärast sporti juukseid ka pesta, aga kuna olen kodukontoris, siis saab sedasi üle 2-3 päeva pesemisega hakkama. Mul kartulikoor heledaks värvitud, kui iga päev peseks, siis nühiks mu kare vesi vist reaalselt kogu elujõu neist minema, maskita ja mölla palju tahad. Endale tundub iga kahe päeva tagantki jube palju nätsutamist, kuna pikad juuksed ja need kuivavad miljon aastat.

  • Avatar
    Vasta Kea 24. jaanuar 2022 at 14:19

    2-3x nädalas. Vahel pesen lihtsalt tukka (föönitan ja sätin paika) ülejäänud juuksed krunni.

  • Avatar
    Vasta Liisa 24. jaanuar 2022 at 14:18

    Enne lapsi ma pesin üle kahe päeva aga kuidagi rasedustega ei läinud juuksed nii ruttu mustaks, et isegi 10 päeva polnud probleem olla juukseid pesemata. Tundub suht disgust, aga peale seda kord nädalas pesen ning ainult peanaha juurest, mitte liigselt juukseotsi kuivatada, sest peale pesu ma nägin nende kammimisega tund-poolteist aega, et pusad välja saada.

  • Avatar
    Vasta Kristiina 24. jaanuar 2022 at 14:18

    Ma pesen ideaalis üle päeva. et nagu täna õhtul pesen. siis homme terve päev very nice. Siis järgmine päev läheb salk kõrvade taha aga enamjaolt ok veel. ideaalis siis õhtul peaks pesema. tihti ei viitsi ja läheb veel järgmine päev saba taga normaalselt. kuivshampoon ka aitab.

  • Avatar
    Vasta Laura 24. jaanuar 2022 at 14:17

    Korra ndl v pooleteise tagant.

    Kunagi kandsin afropatse ja neid teatavasti ei pese iga päev, vaid pesingi siis kui haisema hakkasid( u korra kahe ndl tagant) ja juuksed harjusid ära vist 🤷‍♀️

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 14:29

      haiseda ka väga ei tahaks 😀

  • Avatar
    Vasta Mannu 24. jaanuar 2022 at 14:17

    Ma pesen enamasti 2x nädalas, rohkem pole vaja ja väga ei viitsi ka. 😀 Praegu olen veel lapsega kodus, aga varsti tuleb tööle minna, eks siiis tuleb ka rohkem pesema hakata.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 14:29

      ma ka ei viitsi, aga mis sa hädaga ära teed, kui peab 😀

  • Avatar
    Vasta Maris 24. jaanuar 2022 at 14:14

    Pesin iga päev. Vahel ka 2 korda päevas. Mu tööpäev algas hommikuti kell 6 ja ma olin ikka see inimene, kes pesemata peaga uksest välja ei astunud. Aga…. siis ma jäin rasedaks ja siis ühel hetkel koduseks ja ma kolisin ja mul polnud vannituba( jaa mul polnud vannituba samal ajal kui sul, niiet tore oli teada, et ma polnud ainus) jajajaja 🤣 nüüd on mul beebi. Eile pesin pead…. mida tegin viimati üle nädala tagasi. Ja asi polnud isegi veel väga hull. Mulle endale tundub, et see on hormoonidega seotud, et korralikust rasupeast on saanud kuivanud viljapõld.

  • Avatar
    Vasta G 24. jaanuar 2022 at 14:13

    Oli aegu, kus pesin juukseid 2x päevas sest need olid õhtu enne nn väljaminemist juba rasvakäkid . Nüüdd pesen juukseid max 1 kord nädalas ja kui nv just kuhugi väljaminemist pole siis võib ka juhtuda et korra kahe nädala jooksu. NB siinkohal mainin et tegu kodukontori rõõmudega. Aga soovitan kasutada juurtel krepitange, kui juuksed ei ole tihedalt yksteise vastas püsivad kauem puhtad.

  • Avatar
    Vasta merca 24. jaanuar 2022 at 14:13

    Ma olen ka kahjuks samasugune, pesen iga jumala hommik juukseid. Ja sõbrannad räägivad kuidas nad 2x nädalas pesevad.
    Julm, olen ka treeninud aga mu juuksed ei võta üldse vedu kahjuks. Nii, et ehk tõesti saab nippe.

  • Avatar
    Vasta Tiina 24. jaanuar 2022 at 14:12

    Juuste näppimisega muutuvad nad jah ülikiirelt mustaks. Mida vähem ma katsun, seda kauem kannatab pesemata. Blondeerimine ka kuivatas juukseid ja sellest vaja vähem pesta. Õige šampoon aitab, selline mis oma juustega ja koduse veega sobib. Palsam ei tohi ka liiga rammus olla või juurtele sattuda. Eriti pikalt venitas välja, kui lokkide hoidmiseks veidi geeli juustesse lisasin (tiktokis igasugu videosi lokkis soengutest naturaalsele lokile ja sirgele juuksele). Kui omal tukk oli, proovisin seda vahel ka eraldi pesta

  • Avatar
    Vasta Merily 24. jaanuar 2022 at 14:12

    Ma soovitan sul proovida nt kreppidega. Ise teen juure lähedale mingis osas kreppe (pealmine õhuke kiht jäta välja, siis kohe ei torka silma) ja siis kuivsampoon tuka osas iga päev. Krepid ei lase juustel olla nii peadligi ja ehk toimib. Samuti ei kammi tihti, näpi jne, mis võiks mustaks ajada.
    Ma pesen ka 2x nädalas, hommikuti, siis fresh look 😁 järgnevad 3 päeva, millest 2 hoian patsis, on kuivsampoon mu sõber 🤷🏻‍♀️

  • Avatar
    Vasta Kristi 24. jaanuar 2022 at 14:12

    Ma soovitan sul tooted üle vaadata ja leida need mis sulle paremini sobivad siis kindlasti ei pea iga päev juukseid pesema. Kindlasti mõni juuksur oskab sind täpselt aidata.

  • Avatar
    Vasta Mia 24. jaanuar 2022 at 14:12

    Mul oli pidevalt sama mure kuniks toitumist pidin muutma. Menüüst tuli välja visata lehmapiim, nisujahu ning loomaliha. Paari kuu pärast polnud rasvaseid juukseid, aknet ja muid terviseprobleeme.
    Võta neid toidutalumatuse testi tulemusi kindlasti tõsiselt 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 14:32

      peakski minema verd andma, aga pole jõudnud veel krt 😀

  • Avatar
    Vasta Lea 24. jaanuar 2022 at 14:10

    Pesen iga kahe päeva tagant. Kasutan trihholoogiakeskuse tooteid-mediceuticals. Poešampoone-palsameid pole ammu kasutanud ja ei hakka ka!äkki sul valed tooted?

  • Avatar
    Vasta Lemps 24. jaanuar 2022 at 14:09

    Mul veab kuskil kolm päeva välja, vahel kaks. Töökaaslane aga treenis oma juuksed nii ära, et ta ei kasuta enam üldse šampooni – peseb lihtsalt veega. Ja kusjuures ma pole teda kordagi rasvapeana ringi liikumas näinud. Sain tema veega pesemisest ka siis alles teada, kui ta ilusate juuste kohta komplimendi tegin 😀

  • Avatar
    Vasta Meow 24. jaanuar 2022 at 14:09

    Iga.faking.päev! Juuksur ütles mulle ka et see treenimine on pullikaka. Mul on hästi õhuke juuksekarv ja see kannabki kiirelt rasu nähtavale. Kogu moos!

    • Avatar
      Vasta Patsid 24. jaanuar 2022 at 15:09

      Mul on ka hästi õhukene juuksekarv, aga olen kogemata treeninud oma peanaha nii, et võin ka 2 nädalat mitte pesta. Juuksurid räägivad selle kohta väga erinevat juttu, mina kuulsin enda omalt just, et kui liiga tihti pesed, siis oledki nõiaringis ja peadki lõpuks igapäevaselt pesema, kuna peanahk toodab rohkem ja rohkem rasu.

  • Avatar
    Vasta Nell 24. jaanuar 2022 at 14:08

    Pesen juukseid iga 2-3 päeva järel. Kuivšampooni vms kasutamise vajadust pole tegelt ka kolmandal päeval aga ise tahaks siis juba “värske pesu” tunnet lihtsalt. Eks juukse tüübid ja peanahad on erinevad ja endale sobivad vahedid vaja leida. Mõne šampooni ja palsamiga tõesti vaja igapäevast peapesu aga need olen välja vahetanud. John Frieda ja Rich sobivad mulle poekraami hulgast ja nende juurde pöördun ikka tagasi.

  • Avatar
    Vasta Laura 24. jaanuar 2022 at 14:06

    Sama mure. Proovitud on juuste “treenimist” kus pesin siis kord nädalas kolm-neli kuud, igasugusest hinnaklassist shampoone rasustele juustele, juukseakadeemias käinud, kodukootud maske pähe pannud ja muidugi jaheda veega pesemist teinud. MITTE MISKI POLE AIDANUD🥲
    Õhtuti pole mõtet pead pesta kuna hommikuks kerge rasvane kiht peal. Pigem pesen hommikul, siis vähemalt ajab päeva ära aga õhtul katsudes ikka tunda, et pole nagu see enam.
    Mind on NATUKE (loe paar tundi kauem puhtana hoidnud) aidanud Goldwell antikõõma shampoon ja Linalakk shampoon. Nendega hommikul pestes kannatab järgmise päeva lõunani olla ilma kuivshampoonita, aga see ka pole alati nii🙈
    Kunagi oli ka tukk, siis pesin seda eraldi ja lasin juukselakki täis, siis hoidis puhtana sama kaua kui juukseid..
    Aga paraku jah, tõde on see, et loomult rasuseid juukseid ei saa väga muuta, tuleb kohaneda..🙃

  • Avatar
    Vasta G 24. jaanuar 2022 at 14:06

    Minu arust pole vahet treenimisel, vaid ikkagi vahendist oleneb. Osad šampoonid teevad 2.päevaks pea mustaks, mõnega veab 3-4 päeva välja. Kuna olen laisk, siis rohkem kui nädalas korra pead pesta ei viitsi. Minu jaoks töötab kukupesa tükkšampoon nii, et nädalas ühest pesukorrast piisab ja juuksed on väga okeid, pole mingit rasusust. Nüüd vahetasin odava tavašampooni vastu ja päev hiljem juba siuke rasupea…
    Katseta mingeid looduslikumaid tükkšampoone, äkki need mõjuvad paremini.

  • Avatar
    Vasta Lisette 24. jaanuar 2022 at 14:05

    Pesen kuskil kahe nädala tagant. Siis hakkan ise tundma, et hakkab vaikselt nn mustaks minema, kuigi teised ei saa siis ka veel aru, et midagi hullusti oleks. Juuksed on väga paksud ja pikemat sorti ka, seega võin vist rahul olla, et tihemini pesema ei pea. :).

  • Avatar
    Vasta Ansa 24. jaanuar 2022 at 14:04

    Aaaa aga kuidas sa palsamit kasutad? Ma tean, et mõned panevad kogu peale, aga mina panin varem ainult otstesse.. muidu läks hulga kiiremini rasvaseks see olemine.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 14:33

      Ma panen ka ikka ainult otstesse

  • Avatar
    Vasta Merilin 24. jaanuar 2022 at 14:04

    7-8 päeva tagant umbes..mul loomulik lokk ja kahused..kui kuhugi minek siis muidugi tihedamini, vanasti kui sirgendasin juukseid igapäev siis oleksid nagu mustad juuksed olnud pealigi..aga nüüd ma krepitan ja panen lakki ja püsivad umbes nädal puhevil alates juure juurest ja ajab asja ära 🙂

  • Avatar
    Vasta K. 24. jaanuar 2022 at 14:03

    Päris iga päev juukseid pesema ei pea aga üle päeva kindlasti. Väga harva saan pikema vahe sisse jätta ja olen proovinud erinevaid tooteid nii kallimaid kui ka odavamaid. Hetkel kasutan alterna tooteid ja olen rahul.

  • Avatar
    Vasta K33 24. jaanuar 2022 at 14:03

    2x nädalas on tavapärane.E ja N. Juhtub ka 1x nädalas aga siis on tegemist juba rasvapatsidega. Ise olen täheldanud, et kui punun juuksed iga päev lihtsalt punupatsi,püsivad kauem viisakatena..tõenäoliselt ei näpi neid siis ja juuksed pole ka vastu pealage surutud,nagu krunnis/hobusesabas…mul on megapeenike juuksekarv, seega iga pesu tähendab võitlust kammiga…nii kodus kui ka juuksuris 🙁

  • Avatar
    Vasta Kerli 24. jaanuar 2022 at 14:03

    Nii kaua kui mäletan siis see mure olnud, täna pesen üle päeva ja üllatavalt raseduse ajal pesin isegi harvemini. Küll aga on pesemisel ja pesemisel ka vahe. Alustuseks hea šampoon muidugi (kasutan ise looduslikke), šampoon käib alati juuste juurtele ja panen seda kaks korda – esimesel korral tavaliselt ei vahuta ja teisel korral juba rohkem vahtu. Ja siis palsam juuste juurtele, peanahale üldse ei pane. See on mul olukorda leevendanud aga oleneb usun ka hormoonidest.

  • Avatar
    Vasta Liis 24. jaanuar 2022 at 14:03

    Ma ise pesen üle päeva. Nägin tiktokis ühe välismaa juuksuri videot, kus ta rääkis, et tegelikult kasutavad inimesed kuivšampooni valesti. Inimesed panevad seda pähe juba mustadesse juustesse. Tegelikult tuleks seda panna värskelt pestud ja kuivatatud juustesse, siis ei lase see pulber vms pearasul juustele minna ja juuksed püsivad puhtad. Ma ise pole seda proovinud, kuid tegelikult kui mõtlema hakata, siis kõlab ju loogiliselt. Igatahes proovi järgi ja anna teada 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 14:33

      oh, peaks proovima!

  • Avatar
    Vasta Katriin 24. jaanuar 2022 at 14:02

    Ma pesin üle päeva, kuigi teise päeva lõpuks oli juba selline tunne, et tahaks kuivšampooni järele haarata.
    Jäi ette selline komplekt: https://lineashop.ee/toode/bambuseekstraktiga-vaike-komplekt/ ja kommentaarides / tagasisides nii palju seda, et pidi pärast juukseid vähem pesema. Olen küll vaid mõned nädalad kasutanud, aga natuke harvemaks küll peapesu vajadus jäänud ja teeb juuksed mõnusalt puhtaks.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 14:34

      ma isegi olen seda kunagi proovinud, aga see oli ammmuuu

  • Avatar
    Vasta Anu 24. jaanuar 2022 at 14:02

    High five Mallu!
    Ma pesen juukseid iga jumala hommik, sest muidu ei kannata olla. Nagu reaalselt sama keiss, pesen õhtul ära ja hommikuks on peas kanapesa ja rasvased juuksejuured. Kõik “rasusele nahale” mõeldud tooted kuivatavad mu juukseotsi ja lõpetan kuivade otste ja ikka rasvaste juuksejuurtega.
    Mu ainus toimiv lahendus on kuivshampoon ja pesen juukseid niisutavate toodetega, sest enam pole vahet. Muidugi on mul ka rasune näonahk ja ilmselt on need kaks omavahel kuidagi seoses.

    Kadestan neid inimesi, kes saavad mitu päeva või lausa nädala kaunite juustega läbi.

  • Avatar
    Vasta mai 24. jaanuar 2022 at 14:00

    Ma ka üks neist, kes kaks korda nädalas – kolmapäeval või neljapäeval ja siis uuesti pühapäeval. Saaks ka ühe korraga hakkama kui kuskil käima ei peaks. Alati föönitan juuksed kuivaks ja hiljem ka sirgendan. Ei kasuta mingeid erilisi vahendeid – suht tavaline šampoon + palsam ja lisaks siis tervendav seerum, et juuksed kahused ei oleks. Fööni kasutan ka siis kui juuksed nati liiga ludus.

  • Avatar
    Vasta Ann 24. jaanuar 2022 at 14:00

    Ära muretse, sa pole ainus! Mina pesen ka iga päev juukseid – vastasel juhul avalikes kohtades ringi liikuda ei julgeks. Olen ka proovinud hoida pikemat vahet (puhkusel olles jne) kuid ei muutu midagi paremaks.

  • Avatar
    Vasta Liisu 24. jaanuar 2022 at 14:00

    Kaks korda nädalas. Mina küll usun, et see on nn treeninise värk. Oli aeg kui pesin pm ülepäeva aga mulle tundus, et siis mingi hetk hakkasid juuksed veel kiiremini nagu rasvaseks minema. Igaljuhul võtsin ennast kokku ja hakkasin pikemaid vahesid tegema. Alguses oli ikka päris piin kyll jah aga ei kahetse nyyd juuksed palju paremas seisus. Kuivshampooni ei kasuta yldse,
    Pole isegi kunagi kastanud. Kardan, et sellega jälle rikub mingi tasakaalu peanahal ära.

    • Avatar
      Vasta Karin 24. jaanuar 2022 at 14:13

      Pesen tavaliselt pühapäev. Esmaspäev ja teisipäev juuksed lahti. Kolmapäev patsis ja pesupäev. Uus pesemine jälle pühapäev. Juuksed on harjunud kenasti mitte pesemisega😆. Vanasti sai ka iga päev pestud aga no oi kui tüütu.

  • Avatar
    Vasta Kati 24. jaanuar 2022 at 13:58

    Iga jumala hommik pesen juukseid, ei aita isegi õhtul pesemine et järgmine päev üle elada, juba lõunaks tunnen et mu juuksed oleks justkui nädalaid pesemata. Vahepeal läksin üle muna ja mee segule, see on ainus asi mis tõesti aitas, sain ülepäeva pesta aga laiskus ilmselt ja see külma veega loputamine et muna peas “valmis” ei saaks, sinna see jäi.

  • Avatar
    Vasta Klk 24. jaanuar 2022 at 13:57

    Pesen juukseid kord nädalas, mis igati okei. Ja töö on mul päris must ja õues olemine terve päeva, aga toimib.

  • Avatar
    Vasta RD 24. jaanuar 2022 at 13:57

    Minul sama asi, et peaks iga päev pesema, aga kuna ma kuskil ei käi, siis pesen 1-2 korda nädalas. See oleneb. Mul aitab kohevust ja “puhast muljet” hoida juure krepid. Tütar peseb igal õhtul pead, sest samuti õhtuks juuksed rasvased. Ilgelt tüütu.

  • Avatar
    Vasta Laura 24. jaanuar 2022 at 13:57

    Signe seebid, seebi shampoon. Imeline toode!

  • Avatar
    Vasta Käty 24. jaanuar 2022 at 13:56

    Iga 2-3 päeva tagant.

  • Avatar
    Vasta Anneli 24. jaanuar 2022 at 13:55

    Mina pidin ka iga päev juukseid pesema. Proovisin ka seda nn”harjutamise ” varianti issand kui õudne ja kasu 0. Siis mingi pool aastat tagasi vaatasin oma juukseid ja avastasin,et need kuumtöötlemisest ikka jumala pekkis. Otsustasin siis,et ma mingi aeg ei kasuta fööni ega sirgendajat,küsimus oli ainult,et mismoodi see võimalik on,kuna mul kahused juuksed ja ilma sirgendamata näeks välja nagu lõvi 😆 ja siis hakkasin patse punuma…tavalisi punupatse ja hommikul on lokid…mõnusad pehmed ja kohevad 🙂 ja üks hetk avastasin,et ma pean nüüd pead peseme max 2 korda nädalas. Ma ei tea,kas asi on lokkides või selles,et ei kuumtöötle neid aga sitaks lihtne on nüüd😁ainult et nüüd siis said pulksirgetest juustest lokid ja tundub nagu oleks mega palju juukseid peas😊Sul on muidugi pikad juuksed ja patside punumine sinna tundub mega aeganõudev ja väsitav töö🙄 ja ega ei kujutaks ette ka sind selliste lokkidega 🤭

  • Avatar
    Vasta Tinkerbell 24. jaanuar 2022 at 13:54

    Kord nädalas 🤷‍♀️🤷‍♀️

  • Avatar
    Vasta Mari 24. jaanuar 2022 at 13:54

    Ei pese igapäev. 2x nädalas piisav😄. Mitte midagi erilist ei tee. On nii nagu on ja seisavad täitsa viisakad. Ja eks see oleneb ka inimese nahatüübist. Mul seljuhul vedanud.

  • Avatar
    Vasta Sandra 24. jaanuar 2022 at 13:54

    Väga pikka aega pesin 1x nädalas, nüüd juba aastaid 2x nädalas. Pigem ka rasusemad juuksed, aga 2x nädalas kannatab väga ilusti ära. Laupäeval pesin, praegu on veel ideaalselt kohevad ja siidised. Aga üldiselt jah mida tihemini pesta, seda tihedamini vist vaja on. Aga ma pole päris kindel, et see müüt pole, samas tundub loogiline ikkagi. Iga päev pesta tundub mulle jumala ulme. 😀 Mul oleks juustest kahju. 😀

  • Avatar
    Vasta Mari 24. jaanuar 2022 at 13:54

    Üldiselt pesen pead kaks korda nädalas, mõnikord ka kolm – oleneb sellest, palju trenni jõuan. Kui trenni ei teeks, piisaks vast ühest korrast kah, sest juustes on loomulik lokk, on sellised tugevad ja paksud ja juba selle lokirutiini pärast ei viitsiks never ever tihedamini pesta. Elu aga muidugi muutub – kümme aastat tagasi olin täistiinekas ja organism nii rasune, et hommikul võis pea ära pesta ja õhtul õli välja väänata, täiskasvanuna on aga nii nahk kui ja juuksed pigem kuivapoolsed…

  • Avatar
    Vasta Kim 24. jaanuar 2022 at 13:54

    Ma pesen umbes iga 2-3 päeva tagant. Aga see tähendab üldjuhul seda, et 3ndal päeval kasutan hommikul kuivshampooni + panen juuksed kinni.
    Vahepeal tegin aknega seoses pika ravikuuri Roaccutanega, mis pani kinni kogu rasu tootmise. Rekordiks tuli ligi 2ndl pead pesemata 😀😀 Juuksed lihtsalt ei läinud mustaks! See oli muidugi ainuke hea asi selle ravi puhul. Seega juuksepesu vältimise eesmärgil seda ravi uuesti ei teeks 🥲

  • Avatar
    Vasta Anneli 24. jaanuar 2022 at 13:54

    Pesen juukseid 2 korda nädalas. Õnneks ei lähe nad ruttu mustaks. Hooldusvahendeid kasutan ainult juukseid pestes. Vahel harvs panen õli juustesse ka nö pesuvaba päeval. Arvan, et mida rohkem erinevaid juuksevahendeid kasutada, seda kiiremini mustemaks nad ka lõpuks lähevad.

  • Avatar
    Vasta Sirly 24. jaanuar 2022 at 13:54

    Pesen igal kolmandal päeval, mõni hommik vaid tukka 😁 Peale juuksurit veab mõnikord ka 4-5 päeva välja.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 13:54

      Tukk on jah see saatan, mis kõige hullem on 😀

  • Avatar
    Vasta Kirsika 24. jaanuar 2022 at 13:53

    No ma ütleks et see looduse poolt antud. Kui palju erinevaid “kiidetud” tooteid ma proovinud olen aga minu pea ikka kauem puhtam ei ole. Üle päeva pean kindlasti pesema ja kuna mul tukk siis teisel päeval kasutan juba tuka jaoks kuivshampooni. Enda tutvusringkonnas ka inimesi kes nädalas korra pead umbes pesevad 😁

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 13:54

      Mul konkreetselt sama, olen ka nii paljusid tooteid proovinud

  • Avatar
    Vasta Ebe 24. jaanuar 2022 at 13:53

    Enamasti pesen korra nädalas, sest trennis ei käi ja seega ei higista eriti.

    • Avatar
      Vasta Helen 24. jaanuar 2022 at 14:03

      Pesin igapäev… Aga kuna talv ja värki siis mul hakkas peanahk meeeegalt kuivama🤯🤯 oleks oma peanaha lihtsalt maha kratsinud. Nüüd püüan nii et vähemalt 2 päeva jääks vahele. Ja juuksed ei lähegi teiseks päevaks kohe pulgaks nagu enne.
      Aga mul selle pesemisega mingi kiiiks
      Ma nii tohutult pean end tagasi hoidma et mitte pesta. Sest kui ma juukseid ei pese, siis nagu polekski pesemas käinud🤣🙈.

  • Avatar
    Vasta Egle 24. jaanuar 2022 at 13:52

    Mul täpselt sama teema. Peaksin ideaalis iga päev juukseid pesema. Mul pole mõtet isegi õhtul pesta, sest hommikul on juba tunne, nagu polekski pesnud. Olen ka nö “treeninud”, aga kasu pole olnud. Ausalt öeldes jube tüütu 😀 Mul sõbranna peseb kord nädalas ja absoluutselt ei saa aru, et juuksed rasvaseks läheks. Tore teada muidugi, et ma pole ainukene, kes iga päev juukseid peab pesema 😀 ma muidugi ei tee seda, aga et norm välja näha, tuleks seda teha 🙄

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 13:55

      Haha jaa, ma ka enamasti pesen hommikul, õhtul lamp :d

    • Avatar
      Vasta Piret 24. jaanuar 2022 at 14:15

      No mul sama. Tukka küll pole, aga tänu sellele, et enamus ajast kodukontoris, siis üle päeva venitan ka sellega, et üks päev olen peaaegu sitapea 🙈
      Kui peaks end igapäevaselt välja vedama, peseks ka iga päev…

  • Avatar
    Vasta Kairi 24. jaanuar 2022 at 13:52

    Ma pesen tavaliselt umbes nädalas korra, mõnikord ka kaks korda nädalas 😅 eks see juuste “treenimine” ongi pigem selline pikaajalisem teema, et ühes “treeningust” ei piisa, peab ikka pikaajalisemalt tegelema sellega 😅

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 13:55

      pikemaajaliselt lihtsalt rasvase peaga olema, tundub mõnna 😀

  • Avatar
    Vasta Liisi 24. jaanuar 2022 at 13:52

    Arvatavasti esiteks kasutad valesid tooteid. Üldjuhul peanahk hakkab niimoodi rasu tootma kui see liiga kuiv on. Ürita juuksuriga koos välja nuputada, mis tooteid vaja on.
    Siis tuleb ka juukseid treenida, see muidugi ei juhtu üleöö. Kui praegu pesed iga päev, siis tuleb alustada nt iga päeva ja poole tagant.
    Kasuta ka siidist padjapüüri, see on minu juustele väga palju kaasa aidanud.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 13:55

      Ma olen igast tooteid kasutanud, aga tulemus ikka sama (kehva). Milised siidist padjapüürid sul on?

  • Avatar
    Vasta Triinu 24. jaanuar 2022 at 13:52

    Mul oli sama jama, aga jep pidingi treenima juukseid, tegin umbes neli kuuri et juukseid ei pese nädala aega. Et päris peletis välja ei näeks, kandsin juukseid stiilides, mis varjaks rasvaseid juukseid. Ja see toimis, nüüd pean pead pesema iga 3-4 päeva tagant.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 13:56

      Mul ei ole asi isegi selles, et see varjamine oluline oleks, kui nt kodus oled siis suva, aga lihtsalt endal hakkab nii rõve feels 😀

      • Avatar
        Vasta Triinu 24. jaanuar 2022 at 14:29

        See ongi rõve 😀. Aga lõpptulemus on see et sa ei pea juustega pidevalt jändama. Minu jaoks oli selle rõveduse ärakannatamine asja väärt.

  • Avatar
    Vasta Janika 24. jaanuar 2022 at 13:51

    Pesen üldiselt 1× nädalas. Mul on ka tukk, seda vaatan vastavalt , kuidas kannatab üle elada. Kui tean, et homme peaks pesema, siis tukale kasutan kuivshampooni.

  • Avatar
    Vasta Siret 24. jaanuar 2022 at 13:51

    Tuimalt üle päeva, üli tihti olen teisel päeval suht rasvapats😂 ehk siis teisel päeval alati juukseid hobusesabas, ei häiri siis nii tihti.

    • Avatar
      Vasta Sille 24. jaanuar 2022 at 14:10

      Sama! 😀

  • Avatar
    Vasta Moonika 24. jaanuar 2022 at 13:50

    Ma muidu pesin ka igapäevaselt, igasugustest treeningutest ja harjutamistest ja muudest hookus-pookustest polnud mingit tolku. Aga nüüd Magrada pärnaõie tahke šampooniga saan edukalt üle päeva juukseid pesta 😮😮😮. Endalegi täiesti uskumatu. Olgu öeldud, et enne seda kasutasin ka vaid looduslikke ja kvaliteetseid šampoone, et polnud suvaline kräpp, millelt üleminek toimus. Enne Magrada tahket šampooni kasutasin Kokose omasid näiteks pikalt, mis olid ka väga head, aga pead pesin siiski igapäevaselt.
    Nüüd tahaks Voh oma proovida, aga natuke pelgan, et ehk sel pole sama “võluväge” 😅

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 13:56

      Mul on selle Madaraga kana kitkuda. See lõhnab NII hästi, aga peale selle kasutamist kukkusid pooled pikendused tuugalt välja 😀

      • Avatar
        Vasta Moonika 24. jaanuar 2022 at 14:20

        Madara ja Magrada 2 eri firmat, üks (vist?) mingi Läti oma ja teine eestlaste. Madarat pole proovinud ise. Mõtlesid seda või ikkagi Magradat? Aga jah, pikendustega mul muidugi kogemust pole, niiet seda ma ei tea, kuidas neile mõjub 🙄

      • Avatar
        Vasta Sandra 24. jaanuar 2022 at 14:28

        Lihtsalt infoks, et Magrada ja Madara on 2 erinevat tootjat 🙂

        • Mallu
          Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 14:31

          Ma tean jah, see magrada on nii keeruline meelde jätta ja öelda, et ei tule alati välja haha 😀

  • Avatar
    Vasta Di 24. jaanuar 2022 at 13:50

    Ma pesen pead täpselt korra nädalas 😃
    Kunagi ammu pesin üle päeva aga kui esimene laps sündis siis hakkasin just nimelt treenima, et ei peseks üle peva. Hakkasin vahet venitama. Kõigepealt venitasin vahe 3 päevaseks ja nii mitu kuud. Siis üks hetk 4 päevale ja jälle nii mitu kuud jne kuna saingi vahe nädala peale ja nüüd nii juba aastaid.

  • Avatar
    Vasta Ansa 24. jaanuar 2022 at 13:49

    Mul on supertoimiv lahendus – saa juhuslikult elus esimest korda akne, mis ühelegi kergemale ravile ei allu – lase arstil kirjutada välja kangeim ravim, armas roaccutane, ja edaspidi saad räigelt kuivada nii seest kui väljast. Lisaks püsivad juuksed vabalt kaks nädalat täiesti puhtad – ma mõtlen nagu, TÄIESTI puhtad. Varem pesin üle päeva :)))

    *see on küll supertoimiv, aga vist mitte superhea lahendus*

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 13:51

      Soovitus on kena küll, aga vot akne mu elust hetkel puudu just ei ole, ei tahaks saaada ka 😀

  • Avatar
    Vasta Hanna 24. jaanuar 2022 at 13:48

    Mina olen üks nendest, kes peseb juukseid 2x nädalas ainult. Kui mõnda uut šampooni või palsamit katsetan, siis mõnikord ikka juhtub, et juba järgmisel päeval on selline rõve tunne peas ja pesen uuesti, aga üldjuhul saan kahe korraga nädalas väga ilusti hakkama ja juuksed püsivad ilusad ka pesupäeval. Aga mul üpris õhukesed juuksed ja väga kuiv peanahk, seega nad ei lähegi mul väga tihti rasvaseks.
    Näiteks eelmisel kolmapäeval katsetasin uut šampooni ja alles eile nägin vajadust juukseid pesta, sest noh uus töönädal algas. 😀 Ja kuna juustepesu on minu jaoks max tüütu tegevus, sest juuksed suht pikad ikkagi, siis ma jube õnnelik, et seda pean vaid 2x nädalas tegema.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 13:51

      ma ei saa aru, kas ma olen ainuke loll, kes iga päev pesema peab v? mul ka mega õhukesed juuksed endal.

  • Avatar
    Vasta K 24. jaanuar 2022 at 13:48

    Mina pesen enamasti 3 päeva tagant. Et kui pühapäeval pesen, siis kolmapäeval jälle. Suvel ehk ülepäeviti, kui väga palavad ilmad on. Muidu üheks nipiks, mis ma paari aasta eest sain, et tasub loputada alati jahedama veega, et siis ei muutu ka juuksed nii rasvaseks kiiresti.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 13:52

      Ma olen seda jahedama veega loputamist ka proovinud, aga nada 🙁

  • Avatar
    Vasta Camme 24. jaanuar 2022 at 13:47

    Kaks korda nädalas, kuivšampooni ei kasuta üldse. Vahest juhtub ka nii, et pesen 1 korra, aga siis on juuksed juba tõesti rasvased. Eks palju sõltub ju ka juuksetüübist, aga ka see “harjutamine” tuleb vahest kasuks.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 13:52

      Ma vist sureks ilma kuivshampoonita, siis peaks päevas 2x pesema 😀

  • Avatar
    Vasta Kätlin 24. jaanuar 2022 at 13:47

    Ma pesen korra nädalas juukseid ja kuidagi piisab sellest, heal juhul kaks. Tiinekana pesin muidugi ülepäeviti aga ma küll kuidagi enda juukseid selleks ei “treeninud”. Pigem äkki siis looduse poolt antud või ma kah ei tea 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 13:52

      Ma tahaks ka seda looduse andi 😀

      • Avatar
        Vasta Kätlin 24. jaanuar 2022 at 14:00

        Aga kusjuures enda puhul olen aru saanud, et ikkagi toodetest oleneb ka, mingi suvaka odava poeshampooniga ikka läheb rutem rasvaseks kui mingi salongist ostetud kallima tootega.

        • Mallu
          Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 14:04

          Ma ei kasutagi kunagi mingit suvakat poeshampooni, pole juba aastaid seda teind 🙁

          • Avatar
            Lila 24. jaanuar 2022 at 14:26

            Proovi apteegi tooteid! Apotheka beautyst nt enda probleemile sobiva.

  • Avatar
    Vasta Kati 24. jaanuar 2022 at 13:47

    Mina pesen 2x nädalas ja ülejäänud päevadel kasutan kuivšampooni. On pigem õhukesed ja sirged juuksed ehk kuivšampoon on ainus päästeingel hetkel 🙂
    Kui on mustemad juuksed, siis kannan kinni ja panen tuka klambritega üles.

    Olen proovinud juuste ära harjutamist pikema pausiga pesemises. See oli siis koroona alguses, kui töötasin 2 kuud kodust. Selle perioodi jooksul siis pesin juukseid 1 kord nädalas. No ütleme nii, et selle perioodi lõpuks olid juuksed pärast pesu puhtad maksimaalselt 2 päeva, ehk siis suurt efekti ma ei näinud.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 13:52

      Ma ei suudaks ka kuivshampoonita elada, mul mingi 5 pudelit seda igal pool 😀

  • Avatar
    Vasta Annika 24. jaanuar 2022 at 13:47

    Ma pesen üks kord nädalas, aga teen kuuri juustele. Vahel jube aga nüüd hakkab juba harjuma ja juuksed palju ilusamaks muutunud. Et soovitan!

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 13:53

      Kui ma kord nädalas peseks, siis ma uksest väljuda ei saaks 😀

    • Avatar
      Vasta Merle 24. jaanuar 2022 at 14:12

      Mina pesen kolmapäeviti ja laupäeviti. Olen kasutanud olaplexi tooteid, šampoon, palsam ja õli ja juuksed püsivad väga mõnusad siidised.

  • Avatar
    Vasta Sigrid 24. jaanuar 2022 at 13:46

    Ütlen ausalt,et pesen oma juukseid kord nädalas.Suvel rohkem😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 13:53

      Ma kade 🙁

      • Avatar
        Vasta Kaidi 24. jaanuar 2022 at 14:27

        Mina pesen kaks korda nädalas ja üldiselt nii eluaeg olnud. Ainult viimase raseduse ajal oli muutus, arvatavasti mingi hormonaalne värk. Siis pidin küll üle päeva pesema. Nüüd laps poolteist ja seis sama, mis enne rasedust.

      • Avatar
        Vasta Sigrid 24. jaanuar 2022 at 17:06

        Pole vaja olla,kuna mul mega kuivad ja loomuliku lokiga juuksed ja mega paksud ka pealekauba, siis nende pesemine ja normaalseks saamine on ikka üks paras ettevõtmine.🙂

    • Avatar
      Vasta Liisi 24. jaanuar 2022 at 14:02

      Mina pesen juukseid 1x nädalas😄 ja kasutan tükk shampooni.