JUMALAITA

loll on loll olla

11. veebruar 2022
haha-4556565

Ma ütlen ausalt, et mu enda lollus on mulle hetkel nii hämmastav, et ma kohe pidin teile seda jagama tulema. Ma ajan iseennast ka närvi ja üritan aru saada, millal mulle ükskord see täiskasvanud inimese mõistus pähe tuleb. Ilmselt kui seda juba pea 32 aasta jooksul tulnud pole, siis minu poolt ta ka nägemata jääb. Mis on kurb, sest sellises tempos jätkates lõpetan ma kuskil sotsiaalkorteris almustest elades.

Ühesõnaga… Scrollisin mina siis ühel kaunil ööl (umbes ühe paiku) tiktokis nagu ikka, kui äkki nägin ma videot ühest naisest, kes rääkis, et ta on aastaid ühte kleiti endale osta soovinud ja lõpuks sai ta võimaluse selle soetada. Ta oli nii rõõmus ja see kleit oli nii ilus ja roosa ja maasikane…No vaadake vaid!

Selle kleidi autor on Lirika Matoshi. Noor Albaania disainer, kes elab New Yorkis ja on seal paari viimase aastaga super populaarseks saanud. Ühesõnaga. Mida tegin mina? Obv läksin tema kodulehele ja…tellisin endale selle kleidi. Mis muidu poleks erilist mainimist väärt, kui välja arvata fakt, et see kleit maksis pea 500€.

Mu ajus oli reaalselt kaks külge, millest üks ütles, et issand jumal, miks sa ostad endale NII kalli kleidi, mida sa isegi selga pole proovinud! Ja üleüldse kuhu sa selllega lähed ja MIKS sul seda vaja on??? Samal ajal teine osa ütles, et osta kiiresti ära, enne kui see mõistlik ajuosa sind õigele teele viib ja sa kleidi ostmata jätad.

Nii et loomulikult talitasin ma selle teise poole soovi kohaselt ja ostukorvi see kleit hüppaski. Lohutasin ennast faktiga, et see kleit on “sünnipäevakink mulle endale”, aga kui ma üdini aus olen, siis ei olnud mul juba järgmisel hommikul sooja ega külma, kas see kleit mul on või ei ole. Kuna ta tellitud sai, siis ma üritasin endale teeselda, et see on täiesti okei summa, mida kleidile kulutada (ei ole!) ja et see ei löö kindlalt mu eelarvesse auku (lööb küll!).

Ärge muretsege. See lugu läheb hullemaks…

Nimelt tuleb selle pealt tasuda ka käibemaksu ja tollimaksu, mis on kokku 154€… Ehk siis see kleit läheb mulle kokku maksma 654€. Palun jumal annetage keegi mulle aju, et ma selliseid oste edaspidi ei sooritaks. Selles suhtes, et oleks ma miljokas, siis võiks selliseid suvalisi väljaminekuid lubada, aga ma vist pean endale ka meelde tuletama, et ma ei ole. Jumala haud, mul pole kodus poolt liistugi maha pandud, aga prõual on 650-eurost kleiti vaja… Meenutagem korraks, et mu krdi pulmakleit maksis 700€.

Ühesõnaga. Ma täna lihtsalt vihkan ennast ja mingu ma ka persse, kui see kleit mulle selga ei lähe. Siis ma panen ausalt paela kaela. Ja kui läheb, siis ilmselgelt kannan ma seda oma ülejäänud elu lõpuni, sest nihukest neeruhinnaga kleiti lihtsalt kapis hoida tunduks ka narr.

Ja kui ma enne mõtlesin, et ei tea, kas teen midagi oma sünna puhul, siis nüüd sai see mu enda poolt ära otsustatud, sest olgem ausad, mul pole selle jaoks enam raha 🥲

Ühtlasi jälle palve Saue vallale, sest mul tõepoolest on seda isiklikku hooldajat vaja, kes ei laseks mul selliseid debiilsusi teha. Vajan ööpäevaringset järelvalvet.

Loe ka neid postitusi!

144 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Mariliis 13. veebruar 2022 at 14:13

    Ma tahaks ka, et keegi ostaks niisama 500+ euriseid kleite. Hea meelega müüks… Maasikatega ja ilma 🙂

  • Avatar
    Vasta JJ 12. veebruar 2022 at 13:59

    Kui see maasikavahune kleit oli see, mida suda sel hetkel vajas, et end hasti tunda, siis nii oligi!
    Kui saabunud kleit enam neid tundeid vaga ei tekita, tundub esmalt moistlik kohe tagastada ning leppida vaikese kaotusega, sest muua seda kleiti siin enam voimalik pole. Kas ta aga raha tagastab, ei ole paris kindel sest imeline Kosovost 19-aastaselt NY-sse saabunud moelooja on kas lihtsalt petis voi pigem teda ei eksisteerigi. Tema teisedki tooted tapselt samade fotodega leiab mitmesugustes online poodides vaga odavate hindadega, Usna kindlasti toodetud Hiinas.

    • Mallu
      Vasta Mallu 12. veebruar 2022 at 14:06

      Palun googelda seda nime, ei ole ta mingi petis, vaid päris disainer 😀

      • Avatar
        Vasta JJ 13. veebruar 2022 at 00:21

        Jaa, loomulikult googeldasin Lirika Matoshit, mulle vaga meeldis tema story ja monedki ideed.
        Googeldasin aga huvi parast ka kleite, ja sealt tekkiski mulje, et kas koik on ikka paris, kui toodete hinnavahe 20xja tema nime all. Aga eks igauks muub kuidas soovib. . Voi teistpidi – voib-olla teda kopeeritakse meeletult…
        Aga kleidid on toesti meeleolukad ning Sulle on see suhrust-ja-jahust-ja-maasikavahust nagu loodud!

    • Avatar
      Vasta kk 12. veebruar 2022 at 20:46

      Selle loogika järgi ei eksisteeri 99% disainereid, sest üllatus-üllatus – ükskõik, millist disainerit sa ei googeldaks, leiad sa mingist Hiina internetipoest nende “allahinnatud” toodeid (aka halvasti tehtud koopiaid). Sellega on isegi Eesti väiksemad tegijad hädas, rääkimata siis tuntumatest disaineritest. Isegi spetsiifilisemad tegijad on sellega kokku puutunud, hea näide siin: https://www.youtube.com/watch?v=J80J4oaGVnY&t=1303s&ab_channel=BernadetteBanner
      Seega see ei ole küll mingi näitaja.

      Ise olen ka tema loomingut Instagramis näinud ning see kleit on nii imeilus ja naiselik. Ostaks isegi kui rahakott lubaks! Ja noh..arvestades, et tegemist on disaineritoodanguga siis pole see hind nii ulmeline ka..ma vaatasin mõned päevad tagasi Eesti disainerite loomingut (kuna suvel on ees ülikooli lõpetamine) ja kõige odavamad kleidid olid 150…kuni 1000 euroni välja.

  • Avatar
    Vasta Maasikavahust 12. veebruar 2022 at 11:25

    Kleit on ju väga äge ja kui keegi selle välja kannab, siis see oledki sina.

    Ühtlasi, sealt saab lisaks lapse-ja koerakleitidele, nagu keegi ennist mainis, tellida ka maasikamantlit, näomaski jpm 🙂

    https://lirikamatoshi.com/collections/coats/products/strawberry-coat

  • Avatar
    Vasta Marite 12. veebruar 2022 at 03:14

    Mul viimasel ajal kombeks ka emotsioonioste teha. 600-eurose kleidi võtaksin ilmselt matusefondist maha ja laseks koos sellega end matta. 😂

  • Avatar
    Vasta Merks 11. veebruar 2022 at 22:56

    Kui raha on nii palju, et savi, siis telli terviseks 😀 Muul juhul – nii loll on ikka loll olla. Kaastunne!

  • Avatar
    Vasta Katrin 11. veebruar 2022 at 21:01

    Mulle tundub, et sul jäid kahe silma vahele laste kleidid ($300 tükk) ja koera kleit (ainult $150), saaksite kõik ühtekad olla.

  • Avatar
    Vasta M 11. veebruar 2022 at 20:56

    Sorry aga ma ei suuda naeru lõpetada 😂😂 See postitus olen mina deluxe lihtsalt 😂
    A muide, kas panid tähele et dekoltee on sel kleidil üliavar ja ma kardan et suurema rinnaga jääb kuidagi veel avaram😬 Mitte et ma arvaks et naisterahvas kangesti peaks oma rinda varjama, seda enam kui sellised on nagu sul☺️ lihtsalt omast käest (hulludest ostudest netis) tean et avara dekolteega kleidid on tavaliselt veel avaramad irl.

    • Mallu
      Vasta Mallu 12. veebruar 2022 at 09:55

      Eks tõe hetk selgub siis kui pakk käes 😀

  • Avatar
    Vasta kertu 11. veebruar 2022 at 19:51

    nii ilus kleit ja täpselt sinu moodi! mõne nädala pärast on see hind ununenud ja kleit jääb.
    yaga.ee on lappamiseks palju soodsam koht 🙂

  • Avatar
    Vasta Liana 11. veebruar 2022 at 19:33

    Mulle isiklikult see kleit ei sümpatiseeri, aga sulle ilmselt sobib. Ma vaeseks end ei pea just, aga vanasti tundus 50 euri kleidi eest ebamõistlikult palju. Tänaseks olen ostnud ka 130 eurise, mis sobib nii peoks kui tööpäevaks. Shopshoolik olen ka, aga 500 kleidi eest….püha taevas

    • Mallu
      Vasta Mallu 12. veebruar 2022 at 10:17

      Mulle tunduks ka 130 euri kleidi eesr palju 😀

  • Avatar
    Vasta Liis Er 11. veebruar 2022 at 19:31

    Canceldada ei saa tellimust?

    • Avatar
      Vasta Kristina 12. veebruar 2022 at 12:58

      Jep, ma samuti canceldaks.

  • Avatar
    Vasta Kerli 11. veebruar 2022 at 18:42

    Kui ma midagi läbi su reklaami telliks, kas see oleks sulle abiks? 😀

  • Avatar
    Vasta Annu 11. veebruar 2022 at 18:18

    Klikin reklaamile, sest 3 lapse emana võiksid tütardele ka endaga matchivad kleidid osta ju 😂🍓

  • Avatar
    Vasta Laura 11. veebruar 2022 at 18:17

    Sa oleks pidanud enne tolli maksmist tagasi saatma – ilmselt saad nüüd ka tagasi saata – ainult ,et sellest tolli summast jääd ilma aga saada kiirelt tagasi😂 Ma igaksjuhuks ei prooviks selgagi – pärast väga maasikas seljas siis hakkab see aju tööle jälle 😄

  • Avatar
    Vasta M 11. veebruar 2022 at 18:15

    Ma siis ei hakka ütlema, et tema ōel Teuta’l on samuti üliägedad kleidid. Tahaks isegi, aga no se hind. 🥲

    • Mallu
      Vasta Mallu 12. veebruar 2022 at 09:56

      ma parem ei vaata 😀

  • Avatar
    Vasta Mrs 11. veebruar 2022 at 17:30

    Meganunnu kleit. Ja ma siin koonerdan ja ei raatsi 160€ eest kleiti osta.
    No tegelt oleks ma selle kleidi kohe ära ostnud, kui nägin, aga olin endaga kokkuleppe sõlminud, et spontaanseid oste ei tee. Kui midagi kallimat tahan, siis panen nimekirja ja ootan mõned nädalad. Kui siis ka veel tahan, siis ostan.
    Olen kuu aja jooksul jätnud ostmata 2 160-eurost kleiti, uue iPhone’i, Apple Watchi, nahktagi, mikrolaineahju, koerapesa. Dr Martensi saapad siiski said suht spontaanselt ostetud (3 päeva kaalusin), aga need olid ju 50€ allahinnatud ja ma olin neid alati tahtnud.

  • Avatar
    Vasta A 11. veebruar 2022 at 16:16

    Pole hullu, kohe saab deklarit teha 😉

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. veebruar 2022 at 16:24

      ma seda kardan, eelmine aasta pidin peale maksma 😀

      • Avatar
        Vasta A 11. veebruar 2022 at 16:31

        Ohh pagan.

        • Mallu
          Vasta Mallu 11. veebruar 2022 at 17:10

          ehk on see aasta parem õnn 😀

  • Avatar
    Vasta Esp 11. veebruar 2022 at 15:59

    Klikkisin. Palju. Igal pool. Maksame jaburuse jaburustega kinni 👍😁 kui on vôimalik! 😍👍

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. veebruar 2022 at 16:24

      haha, sa niii armas ikka 😀

  • Avatar
    Vasta Reha Rohus 11. veebruar 2022 at 15:09

    Jaota iga kuu oma raha erinevatele kontodele, nii et ühel oleks näiteks kõik majapidamisega seonduv (sh pangalaen, kommunaalid, sisustuse ostmine jms), teisel oleks toiduraha, kolmandal säästud ja neljas – meelelahutus. Ma ei tea, kui suured on su igakuised sissetulekud, aga suure tõenäosusega ei hakka olema ühelgi kontol nii palju rahhi, et sa kl 1 öösel saaksid sealt teha 500.- väljamineku. Ja keset ööd võivad vabalt ostud selle taha jääda, et ei viitsi hakata erinevatelt kontodelt raha kokku kuhjama ühele. Või tuleb selle peale mõistus koju, kui kontol vaatab vastu vaid 321 EUR…

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. veebruar 2022 at 15:32

      jutt ilus küll, aga ma ei suudaks ever seda teha 😀

  • Avatar
    Vasta Merili 11. veebruar 2022 at 14:44

    Tead ma jäin mõtlema, sul nknii nii palju blogi lugejaid, kunagi saad 400€ maha myya 😁😁

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. veebruar 2022 at 15:32

      Issand mu käsi ei tõuseks elusees kasutatud kleidi eest nii palju küsima 😀

  • Avatar
    Vasta Kaisa 11. veebruar 2022 at 14:29

    Ma olen ka selliseid lolle oste teinud, teisest küljest ei raatsi sõbrannadega kuskile minna sest raha pole aga ntx 150€ olaplex osta on ok🤣
    Aga no kleit synnax on tõesti hea mõte, kuigi see on veits liiga kallis😁
    Palvetan, ja klikin reklaamile, et see sinu rahakotti suurt auku ei jätaks😁

    • Avatar
      Vasta Mari 11. veebruar 2022 at 16:47

      Kas Olaplex oli siis väärt ost või enam ei ostaks?? (ma ka mõtlen, et TAHAKS OSTA aga ei ole raatsinud)

      • Mallu
        Vasta Mallu 11. veebruar 2022 at 17:10

        Mulle kunagi täiega meeldis see olaplexi mask ja õli (kuni Marta need hävitas :D)

      • Avatar
        Vasta Vaike 11. veebruar 2022 at 18:18

        Ma ei saanud midagi aru, et tohutuhea oleks, aga mul ka loomulikust väga pehmed ja libedad juuksed.

    • Avatar
      Vasta Ann 11. veebruar 2022 at 18:15

      Olaplex ei maksa juu 150 euri. Kui pole juttu jist profidele mõeldud tootest, ehk nr 1-st.
      Olaplexi kõik tooted on muidu super.

      • Mallu
        Vasta Mallu 12. veebruar 2022 at 09:56

        Ilmselt komplekt tooteid võib maksta küll 😀

  • Avatar
    Vasta Eml 11. veebruar 2022 at 14:10

    Kannad korra ja müüd maha 😉 kindlasti tahtjaid. Edu 🙊

  • Avatar
    Vasta Lys 11. veebruar 2022 at 13:53

    Ma vist igaks juhuks laen Tik Toki maha, et õhtul hilja mingit kleiti vms ei tule silma alla 😀

  • Avatar
    Vasta Hele 11. veebruar 2022 at 13:51

    Ma täna siin juba teist korda reklaamidel klikkimas mitu minutit järjest 🥲😘

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. veebruar 2022 at 15:33

      hea inimene!

  • Avatar
    Vasta Marilin 11. veebruar 2022 at 13:39

    Mallu, see on ATH üks kaunimaid jooni. Dopamiini ostud. Mul ei ole head nõu kuidas seda parandada. Ole vaene nagu mina, siis ei saa nii palju osta. 😂
    Peaks Eestisse ATH klubi tegema, siis saame oma lollusi jagada. Ja ühtlasi määrata tugiisikud nagu anonüpmsetest alkohoolikutes, eksju.

    • Avatar
      Vasta Nimi 11. veebruar 2022 at 19:42

      Kui klubi tehakse, siis palun mind ka kampa. Mul ei ole ka raha, et suuri oste teha. Nii et ma ostan väikese raha eest, aga palju 😅 Nii et tegelikult, kui igasuguse sita peale oma raha ei raiskaks, saaks endale ka vajalikke asju lubada (no näiteks katkiste saabaste asemele uusi), aga oo ei, kus sa siis sellega. Vihkan oma ATHd vahepeal nii palju, et mu elu nii kuradi keeruliseks teeb, aga samas ei hakka kunagi igav 😢

  • Avatar
    Vasta Lea 11. veebruar 2022 at 13:33

    Oleks võinud ka hullemini minna: https://lirikamatoshi.com/collections/dresses/products/rainbow-heart-dress
    🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. veebruar 2022 at 15:40

      indeed 😀

  • Avatar
    Vasta P. 11. veebruar 2022 at 13:30

    Ma sinu asemel kirjutaks ja üritaks tellimust tühistada. No päris ausalt.
    See on üks neist vähematest kordadest, kus minu ja sinu mõtted ja maitsemeel mite kuidagi ei kattu ning seda kleiti nähes mõtlesin ma jeerum, kes seda kannaks 😀 Aga no kes teab, ehk söön veel oma sõnu, ku isind selles kleidis näen 🙂
    Igatahes jah…. tehingut tühistada ma siiski üritaksin.

    • Avatar
      Vasta Liana 11. veebruar 2022 at 19:24

      Word

  • Avatar
    Vasta Karmen 11. veebruar 2022 at 12:52

    Ma tundsin selle kleidi kohe ära 😀 kuskil 9 kuud tagasi nägin sellest videot, mille tegi USA vlogger/influencer, keda ma jälgin 😀 Laura Lee

    video on siin: https://www.youtube.com/watch?v=4ArhLWRXev0

    Ei taha su maasika unistust rikkuda, aga tema tagasiside oli see, et see kleit ajas teda sügelema ja glitterit ajas ka see kleit maha 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. veebruar 2022 at 16:24

      krt 😀 aga ilus oli 😀

      • Avatar
        Vasta Karmen 11. veebruar 2022 at 16:46

        tõsi lugu, ilus oli ta küll 😀 ma usun, et sa ei pea pettuma selles osas vähemalt 😉

        • Mallu
          Vasta Mallu 11. veebruar 2022 at 17:10

          ….KUI selga läheb 😀

  • Avatar
    Vasta Kaire 11. veebruar 2022 at 12:51

    Ja mis sa arvad kuhu ma läksin peale postituse lugemist? Ofc tema kodulehele kleite vaatama 😑

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. veebruar 2022 at 15:41

      päästa ennast 😀

  • Avatar
    Vasta Triin 11. veebruar 2022 at 12:44

    Kuid kleit on ime-ime kaunis ja kui tüdined 🙂 siis saadan end ise sellele järgi 🙂

  • Avatar
    Vasta Marliis 11. veebruar 2022 at 12:32

    Ära ole enda vastu nii karm. Ma ostsin lahutades ca 100 kleiti aasta jooksul ja pidasin seda enda moodi teraapiaks. Et ei pea psühholoogile rääkimise eest maksma. Minu arvates on mega ikus kleit ja kanna seda suvel mõnuga. Ära kahetse selliseid tühiseid asju. Raha tuleb ja läheb! Sa oled imeline ja seda kleiti väärt!

  • Avatar
    Vasta Hanna 11. veebruar 2022 at 12:24

    Olukord võiks palju hullem olla.. kuna kodulehe külastus näitas, et seda kleiti saab 300$ eest ka lastele.. ja Sul on neid kolm.. seega tegelikult usun et Sa tahaksid ka lastega matchides selle kleidiga käia, kuid suutsid sellest loobuda.. ma ütleks et isegi hoidsid 900$ kokku siis?

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. veebruar 2022 at 16:24

      Jah, pigem oli see säästuost 😀

  • Avatar
    Vasta Liis 11. veebruar 2022 at 12:10

    Ma tellisin omale samamoodi 1300€ maksva telefoni , ise kõik 29 eelnevat eluaastat omale rinnale tagudes, et mina omale mõttetult kallist telefoni ei osta ja kes ostab, on pesuehtne idikas.
    Nüüd ma istun oma lollakalt kalli telefoniga ja vihkan iga sekundit sellest. Tagastada ei saa, sest mul oli vaja seda KOHE ja ma ostsin esindusest,
    Ka nüüd maha müües, on paari sotine kaotus garanteeritud.
    No mis teha, ei ole armuline see elu.

  • Avatar
    Vasta Tiina 11. veebruar 2022 at 12:07

    Ma maadlen ka enda impulsiivsete ostudega. Tööl ei käi, aga harjumused samad kui kõrge palgaga olid. Ma paar häkki olen endale leidnud. Eile just kandsin järgmise kuu pangalaenu summa hoiusesse, mis vabanebki vahetult enne laenumakset. Nii ma ei saa endale järgmine kuu samamoodi käru keerata kui see kuu (hea et helde mees kõrval on ausõna). Teised automatiseeritud rahakokkuhoiud on püsimakse 15% sissetulekust III sambasse kohe palgapäeval(nüüd töötuna peaks ära tühistama küll) – see on nagu vihmaste ilmade fond mul, pole nii lihtne välja võtta aga kui väga vaja saab ikka (et noh nüüd saan töötu olla rahulikumalt). Aju nagu ei näe seda pensionifondi raha nagu vaba raha õnneks. Ja siis need väikesed maksed kasvukontosse (swedil ja seb’l ka kindlast mingi analoog), need ka nii väiksed tiksumised et ei märka õieti, aga koguneb ja saab jälle kasutada kui tegelt vaja.

  • Avatar
    Vasta Britu 11. veebruar 2022 at 12:04

    Nüüd on veel peigmeest vaja ja see kleit pole mingi suvaline ost, vaid uus pulmakleit.

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. veebruar 2022 at 15:42

      haha, pulmakleidiks ma ei tea kas passib 😀

  • Avatar
    Vasta JJ 11. veebruar 2022 at 11:48

    FAQ-i all selline info:
    We are not responsible for any charges that may be subject to a charge when an order is shipped internationally, customers are responsible for customs duties and taxes. If the item/s will not be collected or the duties and taxes are not paid for a certain period of time, the item/s will get back to the original shipping address. If that is the case, there will be a 15% restocking fee.
    Ehk siis kui sa makse ära ei maksa ja kleit tagasi saadetakse, läheb see sulle maksma 75 eurot. Ikkagi odavam kooliraha kui 650.

  • Avatar
    Vasta Antsik 11. veebruar 2022 at 11:47

    Minu arust jumala äge kleit. Ja kui sulle selga ei sobi, siis soovitan seda laenutada nt 50€ ööpäev. Saad varsti oma raha tagasi, sest kindlasti on inimesi, kes selle kleidiga tahaks kuskile üritusele minna.

  • Avatar
    Vasta G 11. veebruar 2022 at 11:47

    Mu esimene mõte on, et tavaliselt tehakse kleite väiksemale büstile, loodetavasti ei pea sa siis tissid kleidist väljas käima ringi sellega. Patt oleks seda mitte kanda kui sa juba ära ostnud oled selle. 😅

  • Avatar
    Vasta Kerttu 11. veebruar 2022 at 11:41

    Armas oled! ❤️
    Tule mu juurde elukooli, ma õpetan kuidas raha hoida. 🙂
    Aga kleit on ilus, sa näed selles kindlasti väga hea ja ilus välja.

  • Avatar
    Vasta Eve 11. veebruar 2022 at 11:32

    Tuleb tuttav ette.Mu õde oli just kapist leidnud 80ndatel leti alt soetatud öösärgi.Nägi üsna sarnane välja.Kordagi kandmata.😄

  • Avatar
    Vasta Meow 11. veebruar 2022 at 11:29

    Nüüd tuleb veel loota, et see polnud mingi feik leht ja kleit ikka vähemalt päriselt kohale tuleb.

    Kui tuleb, saad ju alati tagasi saata.

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. veebruar 2022 at 11:38

      leht pole feik, selle üle ei muretse 😀

  • Avatar
    Vasta Elise 11. veebruar 2022 at 11:26

    Tuleb ilmselt teha üleskutse, et keegi su blogile enam ei klikiks, et ei tekiks võimalust järgmisel korral sellist summat randoomselt kleidi peale kulutada 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. veebruar 2022 at 11:38

      just 😀 las ma suren vaesusesse 😀

  • Avatar
    Vasta Hanna 11. veebruar 2022 at 11:21

    Pane kleit renti, pildistamistel ja üritustel ideaalne ja teenid tagasi 🤭😊 sa ju nii kuulus inimene, pane üks kuulutus ja kleit oleks juba pooleks aastaks bronnitud😁
    #hannasäästunipid

  • Avatar
    Vasta Inga 11. veebruar 2022 at 11:16

    Neil on ju kodulehel Return Policy all ilusti kirjas,et kleiti saab tagastada 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. veebruar 2022 at 11:39

      umbes 200 oleks kaotus ikka 😀

      • Avatar
        Vasta Tiina 11. veebruar 2022 at 11:49

        Kui see kleit sulle tegelikult ainult mõru meelt toob praegu, siis kasseeri see 200 “koolirahaks” ja vähemalt ei kummita sind hiljem. Ma olen ise ükskord lasknud umbes sama raha tuulde kui mõistus koju jõudis, ja aastaid hiljem ei kahetse

      • Avatar
        Vasta Hel 11. veebruar 2022 at 11:53

        Kui juba järgmisel hommikul kleidist ei hoolinud, oleks võinud neile emaili saata ja tellimuse tühistada.
        Aga see tagantjärele tarkus.
        Kleit on ilus, kanna mõnuga ning rõõmusta et su rahaline olukord on nii hea et sa selliseid uitoste teha saad.

  • Avatar
    Vasta Liltsik 11. veebruar 2022 at 10:50

    Oeh, hakkame aga klikkima neiud!

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. veebruar 2022 at 10:52

      🥲🥲🥲🥲

  • Avatar
    Vasta V.R 11. veebruar 2022 at 10:47

    Klassikaline ATH aju 🙂 kahjuks v õnneks..
    kui alles eile tellisid, tühistada ei saa tellimust??

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. veebruar 2022 at 10:53

      Ma ei tellinud eile, eile jõudis see siia tolli :d

  • Avatar
    Vasta Kristi 11. veebruar 2022 at 10:43

    Ma hakkan su järel valvajaks. Kõik paluks läbi arutada. Ma olin kah kunagi selline et kõike mida tahtsin pidin kohe ostma enam ma seda ei tee ja oskan õigeid küsimusi esitada, et ei ostaks jama kokku.

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. veebruar 2022 at 10:53

      väga hea, kirjutan sulle kui tekib tahtmine midagi soetada 😀

      • Avatar
        Vasta Kristi 11. veebruar 2022 at 10:54

        Kui muud moodi ei saa siis tulebki nii teha nagu AA on tugi isikud siis sulle shoppamis tugi isikut vaja.

      • Avatar
        Vasta P. 11. veebruar 2022 at 13:34

        Milleks sul siis fännibaas on? KOhe instasse stoori üles, mida osta tahad, palju maksab, kas on mõttekas või ei..

      • Avatar
        Vasta Regina 11. veebruar 2022 at 17:39

        Ostsin eelmine aasta sama kleidi, väike soodukas oli isegi siis – 10%. Suht ebameeldiv üllatus oli see tolli kiri tõesti 😄, kuid isegi selle hinnaga ostaks ikka uuesti. Kandsin seda 30. sünnipäeval Disneylandis ja sain VÄGA palju komplimente, rohkem pole tulnud selliseid üritusi, kus kanda, aga kui mitte varem siis suvel ikka saab uuesti selga. Mina jäin väga rahule kleidiga.

        • Mallu
          Vasta Mallu 12. veebruar 2022 at 09:56

          Okei, krt oleks ka 10% alla tahtnud 😀

  • Avatar
    Vasta C 11. veebruar 2022 at 10:40

    Ma võin oma aju laenata, ma suht kooner ja endale ei raatsi üldse midagi väga osta. Mu ainsad teksad läksid katki aga ma ju töötu polegi pükse vaja 😂😂😂

    Nii, et helpp palun mulle tööd ja ma vōin pool oma koonriajust kinkida 😂

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. veebruar 2022 at 10:53

      Mis suuruses pükse sa kannad? Ma eile just koristasin kappe ja neli kotti riideid jäi üle 😀

      • Avatar
        Vasta Gerli 11. veebruar 2022 at 10:59

        Tegid maasikakleidile ruumi? 😀

      • Avatar
        Vasta K 11. veebruar 2022 at 11:26

        Ma ka vaene õpetaja ja püksad hakkavad katki minema. 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 11. veebruar 2022 at 11:36

          Mul 38 suuruses pükse pakkuda 😀

          • Avatar
            K 11. veebruar 2022 at 13:37

            Ega ma mingiks nö abivajajaks tegelikult ei kvalifitseeru, aga hea inimesena võiksin aidata küll sul nendest kapi koristusest ülejäävatest kottidest vabaneda. 😀

  • Avatar
    Vasta Kats 11. veebruar 2022 at 10:40

    Kusjuures, tuleb tunnistadq, et ööd on need kõige kurja juur. Sest ka mina öösiti kui und ei tule, scrollin lampi ja siis näen midagi ka obv vaja. Päeval suudan nagu talitseda end, et pole vaja…. tra seda telefoni vaja öösel näppida on?
    Tuleb äratuskell osta ja telefon magamistoast välja visata. Raha jääks alles

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. veebruar 2022 at 10:54

      Peaks vist nii tegema jah 😀

  • Avatar
    Vasta Katrin 11. veebruar 2022 at 10:36

    Ma arvan, et sa peaksid kõikidele kassidele ka nüüd kleidi ostma 😀
    https://lirikamatoshi.com/collections/dresses/products/strawberry-midi-dress-for-pets

    • Avatar
      Vasta Tiia 11. veebruar 2022 at 11:12

      Pane aga puid alla 😀

      • Mallu
        Vasta Mallu 11. veebruar 2022 at 11:39

        kassidele jah viit kleiti vaja 😀

    • Avatar
      Vasta Liis 11. veebruar 2022 at 13:28

      Parim😂😂

  • Avatar
    Vasta Janeli 11. veebruar 2022 at 10:31

    Ma täpselt samasugune, teen just õhtul hilja/öösiti mingeid mõttetuid impulsiivoste ja hommikul mõtlen whyyy. Täiesti ajuvaba käitumine 😅 Õnneks teen neid enamasti kohtadest kuhu saab tegelikult asju tagastada, aga 80% ajast ei jaksa sellega tegeleda 🤦🏻‍♀️ Oleks siis raha laialt käes, aga ei ole 💸

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. veebruar 2022 at 10:32

      miks me sellised oleme?? miks ma ei võinud endale keset ööd nt liiste tellida 😀

  • Avatar
    Vasta Laura 11. veebruar 2022 at 10:26

    I don’t blame you, kõik tema kleidid on nii ilusad🥲 olen ise ka tahtnud osta, aga a) mul pole raha ja b) mul pole seda kuskil kanda ja kui oleks, siis ilmselt mitte rohkem kui 1x 😆

    • Avatar
      Vasta Elo 11. veebruar 2022 at 11:31

      Ma lugesin algul, et miks me ei võinud endale keset õõd nt litse tellida 😂😂😂

      • Mallu
        Vasta Mallu 11. veebruar 2022 at 11:37

        oleks ilmselt odavam olnud küll 😀

    • Avatar
      Vasta Kate 11. veebruar 2022 at 13:53

      Vot sellepärast ma ,,maksa,, nuppu õhtuti ei vajuta vaid hommikul kontrollin üle, kas ikka on vaja jne 🙂
      Ilus kleit on muidu 🌞

  • Avatar
    Vasta Jnii 11. veebruar 2022 at 10:20

    Originaal on muidugi parem. Mina eelmisel suvel tellisin wishist samasuguse, 20 euroga, Jah, vuffel küll,kuid välja näeb samasugune.
    Aga küll su kleit oma hinda väärt.

  • Avatar
    Vasta Mary 11. veebruar 2022 at 10:20

    Issand see on ju täielik kardin …😬

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. veebruar 2022 at 10:24

      No maitse üle ei vaielda, minu meelest on ilus 😀

  • Avatar
    Vasta Liisi 11. veebruar 2022 at 10:19

    Haa! Been there,done that! 😀Ühesõnaga ma olen sama loll nagu sina ja tellin endale asju mida mul never vaja ei lähe. Ja siis kahetsen sest ma olen miljokas olemisest valgusaastate kaugusel. Ära muretse, ega see paremaks ei lähe,ma olen sinust paar aastat vanem ja tundub, et selline debiilsus ainult süveneb 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. veebruar 2022 at 10:23

      Ehk siis ma valmistan ennast ette selleks, et varsti hakkan öösiti sms laenusid võtma 😀

  • Avatar
    Vasta Irma 11. veebruar 2022 at 10:18

    Aga väga ilus kleit on!

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. veebruar 2022 at 10:23

      Noh, ilus ta on, aga kuhu ma lähen sellega 😀

  • Avatar
    Vasta Kerttu 11. veebruar 2022 at 10:17

    Ma võiks vabalt oma aju sulle “laenata”, mul pole hetkel isegi sellist raha, et endale 25€ pükse osta.Järgnevad 2 kuud saavad olema, väga rasked.Olen 7 nädalat haiguslehel olnud ja noh, rott olengi valmis.Ma annaks heameelega oma aju, selle summa eest, mis ära raiskasid. 😁
    Krt, mul pole nädala aja pärast söögi ostmiseks rahagi.😔

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. veebruar 2022 at 10:22

      No tead, ma pigem kulutaks oma raha nii, et kannan sulle söögiraha, kui ostan kleite, millega mul essugi teha pole 😀 Niiet kui päris nälga jääd, hit me up, saadan sulle eselveriga miskit 😀

      • Avatar
        Vasta Kerttu 11. veebruar 2022 at 11:40

        Armas oled! ❤️
        Tule mu juurde elukooli, ma õpetan kuidas raha hoida. 🙂
        Aga kleit on ilus, sa näed selles kindlasti väga hea ja ilus välja.

  • Avatar
    Vasta Hh 11. veebruar 2022 at 10:17

    Aga nii ilus kleit on ja ma kujutan ette, et see sobib sulle imehästi!

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. veebruar 2022 at 10:21

      Noh, ilus on ta küll, aga kas see mulle selga läheb, on omaette küsimus. Ma võtsin automaatselt M suuruse, aga ma võin vabalt L ka olla 😀

  • Avatar
    Vasta Vaike 11. veebruar 2022 at 10:16

    Sa peaksid ju ostu veel känseldada saama?

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. veebruar 2022 at 10:20

      ei saa, sest see on juba kohal. St kohe saan kätte, kui tollimaksu ära maksan 🥲

      • Avatar
        Vasta Kadi 11. veebruar 2022 at 10:33

        Siis meil – sinu lugejatel ei jää muud üle,kui oodata vapustavaid poosefotosid.

        • Mallu
          Vasta Mallu 11. veebruar 2022 at 10:33

          Raudselt need on sellised, kus ma seda endale selga venitan ja olen nagu viiner kiles 😀

          • Avatar
            Kerli 11. veebruar 2022 at 11:44

            😀 ma polegi varem siin kommenteerinud, aga tuli nii naer peale selle viiner kiles lause peale. Ma ka alati kui midagi selga proovin ja ei mahu väga, siis tean väga hästi mis tunne on olla sardell viineri kiles 🤣🤣
            Mitte et sina sardell oleks, aga see lause lihtsalt ajas naerma 🤣🤣

          • Avatar
            väike Myy 11. veebruar 2022 at 14:09

            ikka saad tagastada, mis siis et siin on. Aga näib et sa ei taha seda juttu siiski kuulda võtta. Kirjutad saatjale polnud õige mõõt või värv või pikkus jne

      • Avatar
        Vasta JJ 11. veebruar 2022 at 11:45

        Ära maksa ära. Pakk läheb müüjale tagasi ja halvimal juhul kaotad ainult tagastamise postikulu.

  • Avatar
    Vasta mannakas 11. veebruar 2022 at 10:02

    Saku vallale`?? Laagri on ikka Saue vald 😉

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. veebruar 2022 at 10:04

      Krt…Näed, ma ju ütlesin, et ma olen loll 😁

      • Avatar
        Vasta Kris 11. veebruar 2022 at 10:08

        😂😂

      • Avatar
        Vasta Merru 11. veebruar 2022 at 10:29

        Kahjuks langesid orki.
        See sama pilt(naine ja kleit) kleidist on aliexpressist kus selle hinnaks 10.97 + shipping 10.98. Lisan siia lingi aliexpress äppist-
        https://a.aliexpress.com/_mPwW7W4

        Kuna lugesin su postitust just ning oii kui tuttav see pilt oli mulle alist, kuna vahepeal soovitas mulle sellist kleiti. Olen ise ka vahepeal kallimaid kleite vaadanud ning 50eurosed kleidid tunduvad minu jaoks isegi kallid ning ei raatsi osta….arvatavasti 500eurost kleiti ei hakkaks isegi vaatama mitte🤣

        • Mallu
          Vasta Mallu 11. veebruar 2022 at 10:31

          No kas see just orki langemine on, kui üks on aliekspressi vuffel ja teine disaineri enda looming, aga jah… laias laastus ilmselt vahet pole :d

          • Avatar
            Merru 11. veebruar 2022 at 10:37

            Väga võimalik, et tegu ongi disaineri enda tootega aga samas ka väga paljud kasutavad ära seda, et ostavad alist kokku ja müüvad enda kauba pähe. Loodame, et sul läks hästi ja saidki selle originaal toote sellisel juhul 😊

          • Mallu
            Mallu 11. veebruar 2022 at 10:37

            No ma ostsin selle disaineri enda kodulehelt, kes muu seal müüa saaks, kui mitte tema ise 😀

          • Avatar
            Brittly 12. veebruar 2022 at 02:44

            Ma väga loodan, et see polnud vuffel-leht, hästi jäljendatud koopia orig, lehest Ma ka oma arust tellisin ükskord tiptop disainerlehelt imeilusa kleidi ja sain…kokkutraageldatud kaltsust “jahukoti”. See on väga levinud petekas 🙁

          • Mallu
            Mallu 12. veebruar 2022 at 09:54

            ei ole ju, jumala eest 😀

        • Avatar
          Vasta Triin 11. veebruar 2022 at 10:40

          Nooo vaadake ka ali tagasisidest inimeste reaalseid pilte.. ei ole ikka sama asi🤣 Alist tulebki vastavalt hinnale ka materjal ja nende omalooming sellest kleidist.

  • Avatar
    Vasta K. 11. veebruar 2022 at 10:00

    Pole probleemi, klikin su reklaamid läbi, siis saad äkki sünnat ka pidada 😇

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. veebruar 2022 at 10:03

      See on sinust väga armas, aga mul ausalt esimest korda vist elus ei ole isegi sellist tunnet, et mul oleks ideepoegagi, kuidas v mismoodi seda pidada. Miskipärast pole seda feelsi ka. Niiet jah, aga tänud ikka :D! Kulub marjaks, kui kunagi seal sotskorteris oma roosa kleidiga keedumakarone söön 😀

      • Avatar
        Vasta Hm 11. veebruar 2022 at 10:17

        Teedki teemapeo “maasikavahu” või “uhkete kleitide” teemal xddd

        • Mallu
          Vasta Mallu 11. veebruar 2022 at 10:21

          Ja pakun nuudleid ja kraanivett 😀

    • Avatar
      Vasta Kristi 11. veebruar 2022 at 10:53

      Ma hakkan su järel valvajaks. Kõik paluks läbi arutada. Ma olin kah kunagi selline et kõike mida tahtsin pidin kohe ostma enam ma seda ei tee ja oskan õigeid küsimusi esitada, et ei ostaks jama kokku.