Müügijutud

tõmbame otsad kokku

24. märts 2022

Aega läks, aga asja sai ehk siis Aphroditede sõnaseletusmängu projektike on selleks korraks läbi. Kas või millal seda enam üldse kunagi tuleb, teab vaid vanajumal. Kui temagi. Eks see sõltub natuke sellest ka, palju me afrokatega koos aega veedame ja kelbast juurde toodame 😀 Mõistlikumaks ei ole me keegi vahepeal saanud, selles mõttes on prognoos vähemalt hea.

Vaatan, et müük läks lahti täpselt viis nädalat tagasi ja eile asusid kõik kaardipakid oma uute omanike poole teele. Täna sain siit-sealt juba näha, et need hakkavad järjest kohale ka jõudma, mis on ainult puhas rõõm.

Kaardipaki valmimise poole pealt pean ütlema, et meie esimene proovitrükk, millega ise juba jaanuaris põhjaliku aliase-õhtu tegime, oli kvaliteedilt hulga kehvem kui see, mille teie endale saite. Ei olnud sellel proovitrükil ka nüüd mingit surmaviga otseselt, aga karbi kvaliteet ja kaartide enda kvaliteet on isegi minusugusele võhikule arusaadavalt nigel. Jumala õnn, et varakult oma plaani jagasin, et siuksed kaardipakid müüki tulevad. Ega muidu ei oleks Just Print osanud minuga ühendust võtta, et end ise neid kaarte trükkima pakkuda. Kusjuures nad pakkusid oluliselt parema kvaliteedi juures selgelt paremat hinda – kas on paremat diili olemas? No täpselt…

Sealt, kust esimese proovitrüki tellisime, ei pakutud kusjuures üldse mingeid variante materjalide ega trüki osas. No et näiteks kas digitrükk või mis täpselt mis koguste juures mõistlik on. Mängukaardidki olid lihtsalt paksust paberist, mitte kartongist. Lihtsalt öeldi hind ja nii on. Aga Just Print’ist seletati meile ikka väga üksipulgi kõik materjalid ja kogused ja kõik lahti. Seal samas trükikojas on valmistatud mu laste üks lemmikuid jõulukalendreid, Korrutusmäng, mida hiljaaegu teile Instas tutvustasin ja üleüldse on Just Print igasugu mängude ja asjade trükkimisega väga kodus. Nii et see tõesti oli üks taevakingitus, et nad mulle kirjutasid ja abikätt pakkusid.

Ei mäleta, millal viimati nii selgelt kogesin, kui erinev saab olla teenuse kvaliteet. Isegi kui jätta kõrvale see lõplik kaardipakk, siis kogu nende põhjalik huvi, et iga väiksemgi aspekt sellest kaardipakist oleks täpselt nii nagu me seda mõelnud oleme. Kui paks kartong, kas lamineerida või ei, missugust sorti karp jne. Ilmselt teises trükikojas eeldati, et me teame jube hästi ise, aga nali on nende kulul, sest ega ikka ei teadnud küll. Täpselt sellist käsikaudu talutamist kuni õige tulemuseni meil vaja oligi, mida Just Print’ist Laura pakkuda taipas. Kahtlustan, et vast neil ülejäänud meeskond sama asjalik ja abivalmis. Igatahes edaspidi pöördun kakssada prossa kõigepealt just nende poole, kui mingi põnev idee jälle pähe turgatab, mis millegi trükkimist sisaldab.

Mängust endast nii palju, et kui nüüd täiesti lõpuni aus olla, siis mõned sõnad ja väljendid, mis originaalvariandis olemas on, neid teie kaardipakkides pole. Asendasime kõik üleliia provokatiivsed sõnad muude, vähe rahumeelsematega. Välja jäid ka sulaselged vulgaarsused, ups. Noh ja mingite konkreetsete inimestega seotud väljendid või hüüdnimed (millega nad kursis ei pruugi olla, hehe). Ei ole jubedat isu kellegi kiunumist kuulata või ma ei tea…kohut käia nagu inimesed iga vääratuse peale kohe teha tavatsevad 😀

Sel samal viimasel põhjusel läks müügiversioonide karbile nimeks “Aphroditede sõnaseletusmäng”. Ega ta sama suupäraselt ei kõla küll kui aphroditede alias ja omavahel nimetame seda obv ikka aliaseks, aga jällegi – pole teate jubedat isu mingite kaubamärkide ja asjade üle kraagelda. Muidki probleeme siin elus. Ja ega see üks sõna seal karbi peal sisu osas mingit rolli ei mängi, nii et vast pole vahet kah.

Kes juba mängu käiku on lasknud, andke teada, kuidas tundus 😀 Kas tasub edaspidi veel teile mingit sellist merchi-laadset värki toota? Mu enda meelest ikka tükk maad ägedam kui lambine särk või pusa. Mis ei välista tulevikus ka särke ega pusasid, haha 😀 Kõike võib ette tulla ja aeg-ajalt selliseid sutsakaid teha on ausalt äge vaheldus. Nii et kui kellelgi endal mingi hea mõte tuleb, mis fännitooteid minult osta tahaks, kütke aga, kaalun kõiki variante. Ja käikumineva idee autor saab toote endale puhtamuidu. Vot selline hea diil teile kohe päeva algusesse.

Loe ka neid postitusi!

3 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Evelin 29. märts 2022 at 00:38

  Vahva nänn oleks kleepstätoveeringud 🙂 Kui see tundub liiga kriipi, et sa enda tätokatest kleepsud teeks, siis ehk mingite su lemmiksõnade või joonistustega 🙂

 • Avatar
  Vasta M 24. märts 2022 at 23:51

  Ma ei tea, kas sellest abi on või närin niisama tähti. Armastuse-, ilu- ja viinajumalannad peaks olema väikse sidekriipsuga.

 • Avatar
  Vasta kerttu 24. märts 2022 at 15:23

  no tahaks seda särki v pusa, et mu keha on kodutute varjupaik 😍