KURB ON OLLA

ma olen jälle natuke õnnetu

25. aprill 2022
20220425_144242

Ma tahaks jälle kurta, et on see elu alles üks hädaorg. Üks blogijama ajab teist taga ja müstilisel kombel kadus ajutiselt mu blogi täitsa ära. Nüüd õnnestus see kuidagi selle aasta jaanuarini taastada, aga näiteks pildid on kõik kadunud. Kuigi piltidest on jube kahju, siis seda tunnet, kui ma arvasin, et terve mu blogi kadunud on, ei oska ma isegi kirjeldada.

Olen ma ju alati öelnud, et kui me nüüd selle osa välja jätame, et blogi alles viimased aastad mu sissetulekuallikas on, on see juba enne seda üle 10 aasta olnud see koht, kus on kõik mu mõtted ja mälestused. Te ei kujuta ette, kui mitu korda olen ma ise sattunud lugema vanu blogipostitusi sellest ajast, kui lapsed veel palju väiksemad olid ja mõelnud, et kui ÄGE, et see kõik kirja pandud on. No ei mäletaks enam ise nii täpselt mitte midagi.

See on alati olnud ka selles suhtes oluline, et olen mõelnud, et kunagi loevad seda ka minu lapsed ja saavad rohkem aimu, milline inimene mina X vanuses olin. Oi kui suure põnevusega oleksin ma lugenud oma ema lugusid sellest ajast, kui tema näiteks 20 oli. Või kui äge oleks praegugi lugeda sellest ajast, kui mina veel kooli läksin jne.

Ma saan aru, et paljudele on see blogimise teema nii mõttetu ja lamp, et ma võiksin selle asemel ikka midagi “päris” teha ja targemaid asju selle ajaga ette võtta, aga… See ongi kogu elu olnud minu päris asi. Sellest ajast peale, kui ma olin 15 ja tahtsin hakata asju kirja panema, on see olnud MINU teema, milleta ma elada ei oska. Kõik mis ma olnud olen, on kuskil kirjas. Tõesõna eelkõige iseendale, sest ega ma arvagi, et võhivõõral peaks olema huvitav lugeda, millega ma aastal 2014 tegelesin. Aga mulle näete on oluline.

Ja kui ma nägin, et see on kõik kadunud. Ausalt mul oli selline tunne, et mu maailm on kokku varisenud. Jah, võib tunduda tobe, et suur asi see “netipäevik” nüüd on, aga no minu jaoks on. Mul reaalselt tuleb praegu ka pisar silma, kui ma vaatan seda piltideta poolikut korjust, mis mu blogist alles praeguseks on. Õnneks enamik juttu sai taastatud, aga näiteks väga palju pilte lastest oligi siin blogis. Võin ise olla see loll, kes neid mujale ei talletanud (kuigi mingi osa on kõvaketastel ka jne), aga aru ma ei saa, mis rõõmu saavad inimesed teiste õnnetust nautides?

Loomulikult kirjutasid sellest mingisugused väljaanded, kus all kommentaarium kihas. Ka minu enda FB lehel oli neid, kes juubeldasid, et vot kui tore. Jube kahju küll, kui selle lolli jutt kaduma läinud on. Keda huvitab? Äkki nüüd ongi tal aega millegi normaalsega tegeleda ja “päris” asju teha. Ja selliselt ilkusid muuhulgas ka naised, kes oma profiilipiltidel lapsi kallistavad. Super empaatiline käitumine, eks?

Rääkides päris asjadest, siis ega sedagi mul rõõmuga teha lasta. Nagu mainisin, siis läksin mina täna esimest päeva tööle. Harku Vallavalitsusse. Minu tööülesanded on põhimõtteliselt sellised, et aitan kajastada valla erinevates kanalites elanikele olulist ja huvitavat infot, mis neile seal elades vajalik olla võiks. Ehk siis kui on mingi üritus, lähen teen pilti ja kirjutan vallalehte/Facebooki/Instagrami. Kui on mingid muudatused valla tavapärases elus, annan teada samade kanalite pidi. Noh, ma ei tea. Selles suhtes, et ei läinud kuskile vallavanemaks või suureks otsustajaks – lihtsalt põhimõtteliselt tegema neid asju, mida ma juba aastaid nagunii teen ja teha oskan. Täna siis saingi esimesed ülesanded ja tutvusin niisama vallamaja eluga, et rohkem sellest tööst aru saada. Mulle tundus täitsa tore, töö konti ei murra ja ideid tuli palju. Vahva lugu eks.

Nüüd peale tööd avastasin, kuidas ühes FB grupis juba jälle naerdakse, et höhö, aprillinali või?? Et äkki jäid nüüd mingid paremad kandidaadid selle pärast välja, et mina tööle sain! Umbes nagu minu tööle minemine oleks avaliku konkursi asemel välja näinud selline, et ma oleks pussnoaga vallamajja sisse astunud ja töökohta nõutanud, eksole.

Ühesõnaga. Mul on nii kurb tunne sees. Kuskile ma ei kõlba, midagi ma ei oska. Blogi on mõttetu. Päris tööd samas blogijale anda pole mõtetki, see puhta naeruväärne. Kõigele lisaks igatsen veel lapsi kah, kuigi ma alles eile nad Kardo juurde viisin. Aga ma olen kindel, et küllap keegi praegu kuskilt välja ujuks ja ütleks mulle klassikalist “ise jätsid oma pere maha ja oledki lastele sitt eeskuju ja lambine ema, nii et parem ongi, et nad Kardo juures on!”.

Nii nõme lihtsalt. Tahtsin, et täna oleks super tore päev, sest JEEEE, mul oli esimene tööpäev ja see läks tegelikult hästi, kui täiesti asjasse mittepuutuvate inimeste arvamust mitte lugeda. Ja tegelikult JEEE, et vähemalt mingi osa blogist taastatud sai. Ja JEEE, lastetubade põrandad said täna ära lihvitud ja lakitud! Nii palju jeetamist võiks siin olla.

Aga selle asemel istun mina oma hämaras elutoas, mis näeb välja umbes selline, nagu ma oleks viimased 10 aastat hoardimisega tegelenud (sest mõlema lastetoa mööbel ja asjad on hetkel siia mahutatud) ja blogin, endal pisarake silmas.

Äkki homme tuleb parem päev.

*Avapildil ma ei olnud õnnetu, tegin endast oma uue laua taga pilti, sest ma tundsin ennast nagu täiskasvanu päris tööga ja puha. Ja mul lihtsalt polnud paremat pilti, mida siia lisada. Lisamata ka jätta ei saa, tahaks sellest piltideta blogilaiba olekust välja ronida kuidagi.

**Tunnen, et pean igaks juhuks jälle mainima, et ei luba ühelgi meediaväljaandel enda sisu kasutada.

Loe ka neid postitusi!

78 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Mann 28. aprill 2022 at 17:31

    Ma ei tea, kas keegi veel on seda tähele pannud – ei jaksa kõike kommentaare läbi lugeda – aga su vahepealsed postitused on Bloglovin’i äpis täiesti olemas. Pilte küll pole, aga tekst ikka on.

  • Avatar
    Vasta Kairi 26. aprill 2022 at 21:48

    Nii kahju , et blogiga nii juhtus. Imestasin , et kohe kirjutati nagu blogi kadumise pärast läksid tööle. Nad võiks väikse tausta uuringu teha enne kui kirjutavad. Eks need õelad käod pritsivad mürki aga loodetavasti kaaluvad head soovijad üle kurjusest.

  • Avatar
    Vasta Tyyna 26. aprill 2022 at 17:42

    Hola Mallu,
    mu elukogemus on õpetanud, et sõnal on jõud ja vägi. Isegi väga suure valu, viha või muu emotsiooniga mõttel on jõud. Sellepärast ma ei mõista, miks sa pidevalt VÕIMENDAD ja LEVITAD seda negatiivset , mis kuskil täiesti mõttetutes kommentaariumides välja on pasandatud. Selline verbaalne kõhulahtisus neis paikkades ei vääri küll sinu tähelepanu. Meie ( sinu hetahtlikud fännid) samuti mitte.
    AGA uue töö puhul edu ja õnnesoovid. On tõesti töö, mis kui sulle loodud!

  • Avatar
    Vasta K 26. aprill 2022 at 17:42

    Ma tavaliselt ei kommenteeri, kuid nüüd ma lihtsalt pean seda tegema. Mul on sinust kahju, sest see olukord on väga nõme, kus sa oled. Vaata maailmas on alati olemas inimesi, kellele sa ei meeldi. Lihtsalt see ei ole võimalik, et sa meeldid kõigile. Paratamatult on inimesi, kes õelutsevad, halvustavad või niisama vinguvad. Kuid sulle ma pakuks küll midagi välja. Lihtsalt lepi sellega, et sa oled see, kes sa oled. Sa oled ausalt tööle saanud. Sul ei ole selles osas mittemidagi põdeda. Tee seda, mida sa teha tahad, ning pea meeles, et taevas on piiriks tegemistel, kui ainult ise tahta ja soovida. Nii et pea püsti ja edasi!

  • Avatar
    Vasta Prita 26. aprill 2022 at 15:35

    Absoluutselt alati on keegi, kellel midagi halba on öelda. Üldiselt on muidugi nii, et need igisejad teavad täpselt, mis ja kuna sa teinud oled ja siis väidavad, et mõttetu blogi ja ei loe niikuinii. Huvitav, kust neil need teadmised siis tulevad, et üldse kaasa kommenteerida 🤔. Kuigi seda on ilmselt lihtsam öelda kui teha, siis ürita keskenduda neile inimestele, kellel miskit head on öelda – neid on ju nii palju!

  • Avatar
    Vasta Bullu 26. aprill 2022 at 15:21

    Huh, mul ka kerge masekas peal. Meil on mehega oma ettevõttega käsil üks hiiglaslik samm, mille nimel oleme roppu tööd teinud. Ja nüüd kui see on kätte jõudmas, tuleb üks jama teise järgi ja ilkujate hulk ei lõppe. See on uskumatu, kuidas ikka inimesed armastavad hambaid teiste kallal teritada – ja me pole isegi avaliku elu inimesed. Nii et ma ei kujuta ette, mitme meetri paksune nahk sul seljas on, et oled jaksanud aastaid seda paska seedida 😀 Soovin sulle oma uuel tööl paljud edu ja mainin ka ära, et näed sel fotol ülihea välja 😀

  • Avatar
    Vasta Yutulind 26. aprill 2022 at 15:16

    Las koerad hauguvad, pole vaja pead norgu lasta…

  • Avatar
    Vasta Mina 26. aprill 2022 at 14:20

    Loomulikult on kurb, et blogi kadunud – see on ju nagu sinu elulugu või raamat. Töökoht ka super äge – sa sobid sinna ülihästi. Kadeduseussid jälle ussitavad igal pool.. Ma saan kadedusest veel aru. See on edasiviiv jõud – paneb ennast ka parema elu suunas tegutsema. Aga kahjurõõmu ma ei mõista. Kuidas saab parastada teisi ja leida rõõmu sellest, et kellelgi on kurb või raske olukord. Haige.

  • Avatar
    Vasta Mari 26. aprill 2022 at 14:08

    Ma arvan, et vald sai omale jackpoti, et said sotsmeediat tegema inimese, kes ennast sellega ära suudab elatada. Keskmise valla sotsmeediat teeb ilmselt keegi, kes arvab, et fb on ainus “turunduskanal” ja kelle tööülesanne lõppeb postituse üles riputamisega, mingist engagementist ega reachist pole kuuldud ega ei huvita ka.

  • Avatar
    Vasta G. 26. aprill 2022 at 12:02

    Selline asi on olemas nagu Interneti arhiiv https://web.archive.org/
    Sarnaseid lehti peaks veel olema. Saab külastada lehti, mida enam ei ole. Nt lähed vaatad milline oli su rate.ee leht 2007 aasta vms 😀

  • Avatar
    Vasta P 26. aprill 2022 at 11:51

    Oled üli vinge naine, jätka samas tempos.

  • Avatar
    Vasta Liisi 26. aprill 2022 at 11:24

    Aga see ongi täiega JEE, et oli esimene tööpäev ja on täiega JEE, et su blogi on jälle enam-vähem töökorras. Kõik on täiega hästi! 🙂

  • Avatar
    Vasta Leevi 26. aprill 2022 at 10:59

    Harku vallavalitsuse poolt 5+ otsus sind palgata, sobid sinna ametisse ideaalselt. Mis blogisse puutub, siis senise(d) itimehe(d) vahetaksin kiiremas korras välja pädeva teenusepakkuja vastu, olgu nad nii odavad või isiksusena meeldivad kui tahes. Sul on blogiga liiga tihti mingid jamad ja selline asi, et pole tehtud varukoopiaid, on IT-mehe protokollis umbes sama, nagu kirurg läheks värisevate kätega opereerima. Täiesti vastuvõetamatu viga, mis ei tohiks mitte kunagi juhtuda. Samade inimeste kätte selle probleemi lahendamist ei usaldaks, keeravad veel suurema käki kokku.

    • Avatar
      Vasta Vesper 26. aprill 2022 at 13:00

      Mina ka ausalt kaaluksin IT-mehe vahetamist. Kahtlemata igasugust ikaldust tuleb ette, aga jääb mulje, et ta nagu mõtleb kõigele võimalikule tagantjärele (aga kui blogi on kellegi elutöö, siis võiks ju loogiline olla, et ta organiseerib sellest ennetavalt varukoopiad jne).

  • Avatar
    Vasta Ruth 26. aprill 2022 at 10:53

    Mina ise olen harku-vallakas! Tudsin rõõmu sinu meie sekka tulemise üle. Ja kui lugesin Harku valla elanike FB lehelt seda postitust, oli mul siiralt piinlik oma kaasvallakate pärast. Väga-väga piinlik. Ja palun vabandust enda kaasvallakate matsliku käitumise pärast. See Harku valla elanike grupp on täis õelust ja ärapanemist. Väga seal lugeda ei tahagi. Põhitegelased pidevalt nääklevad omavahel.
    Edu sulle! Sa oled väga äge naine ja oma alal väga hea. Lisaks ka kodu disanimises. Täega kadestan su oskust julgeid värve omavahel kokku sobitada.

  • Avatar
    Vasta IT 26. aprill 2022 at 10:20

    Ma soovitaksin uurida majutusteenust https://www.zone.ee/et/ ja https://www.veebimajutus.ee/. Minu teada, on neil alati varukoopiad olemas, väga suur risk on hoiustada enda veebiplatvorme serverites, kus ei tehta varukoopiaid.

    • Avatar
      Vasta Kris 26. aprill 2022 at 14:21

      Tahtsin ka Zone soovitada. Praeguse info kohaselt on su veebimajutaja keegi Kalle, kellel on kettad köögilaua all. Sinu blogi on Su elutöö, sissetuleku allikas ja palju muud. Sa ei saa lubada endale sellist teenust. Tegelen veebilehtedega ja kui on meie otsustada, siis alati eelistame Zone. Seal tehakse iga 24 h sees koopiad ja saad tellida veebi taastamise. See taastamine veits maksab, mingi 30 euri, aga see on peenraha. Seal ei teki blogil kindlasti ka probleeme, et külastajate arv lööb blogi umbe vms.

  • Avatar
    Vasta Jane 26. aprill 2022 at 10:16

    Niiiii ilus oled😍

  • Avatar
    Vasta Kätlin 26. aprill 2022 at 10:13

    Ega sa jah ei oska seda insta/fb asja, mis siis sellest, et sa oled selles ühes vallas eesti parim!

    Kusjuures eile kui avalikuks tuli, et sa Harku valda tööle läksid, siis ühe natukene suurema omavalitsuse tegelasega just arutasime, et väga hea valik ja uuenduslik valik, et sinu kaudu võiks just noorematele (no nii kuni 45) valla tegemised kohale jõuda. (mis on tegelikult KOV-ile tähtis, et inimesed oleksid kaasatud).

    Kassida ei ole mõtet – vaid näidata!

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. aprill 2022 at 10:22

      Just, seda ma nüüd siis ka teen 😀

  • Avatar
    Vasta Liivi 26. aprill 2022 at 09:56

    Hoian pöidlaid, et saaksid kõik postitused ja pildid tagasi.

    Ja need, kes tekitavad tunde, et kuskile sa ei kõlba… Sa ikka saad ju aru, et asi on nendes, mitte sinus? Kui inimeses ei ole mingit viisakust, empaatilisust, eneseaustust (rääkimata teiste austamisest), siis oma kommentaaridega teevad nad häbi ainult iseendale. Sinu ei ole muud teha, kui neist üle olla, sest sa oledki neist üle. 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. aprill 2022 at 10:23

      ❤️❤️

  • Avatar
    Vasta Maarika 26. aprill 2022 at 09:51

    Eestlase lemmiksöök ikka teine eestlane.
    Ütleks midagi toetavat, aga pole eriline sõnasepp- igatahes ma soovin head Sulle.

  • Avatar
    Vasta Mari 26. aprill 2022 at 09:42

    Hei Mallukas,
    Kindlasti on huvitav töö ja see on ju tõesti see,mida sa oskad.Kahjuks on selles vallas nii suured käärid sees ja inimestel tõmmatakse pidevalt nahk üle kõrvade. Selline pommitamine ei ole sulle otseselt suunatud vaid vallavalitsusesle endale.

  • Avatar
    Vasta Eneli 26. aprill 2022 at 08:23

    Lugesin ka eile selle grupi postitust, antud inimene kes postituse tegi, vaadates ta teisi postitusi, siis ta ongi provotseeriv ja vastik, kahjuks on NIIIII palju neid kibestunud ja vastikuid inimesi, kes reaalselt igas olukorras tahavad, et teistel halvasti läheks, minumeelest see töökoht mis sul nüüd on, on ju ideaalne sulle, tegeled meediaga millega sa juba kaua tegelenud oled, lihtsalt natuke teises võtmes.
    Pea püsti! 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. aprill 2022 at 08:29

      ah, ega ma super palju tutvunud seal inimeste teiste postitustega ja tegelikult ametialaselt peakski mul ammu suva olema, aga eile flippis natsa ära 😀

  • Avatar
    Vasta Ingrid 26. aprill 2022 at 08:06

    Kadetsejaid on igal pool.. isegi kui sa ei oleks avaliku elu tegelane. Ka siis susitakse ja seljatagune kihaks.
    Mul vahest seda jagub ja aru ei saa, mis see teiste asi on.. kas teen remonti või.. ostan uue auto. Ikka neil ila tilgub ja vaja rahakotti ronida. Ilmselt roniks püksi ka 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. aprill 2022 at 08:29

      See vist kehtib jah kahjuks kõigile 😀

  • Avatar
    Vasta Eveli 26. aprill 2022 at 08:05

    Väga nummi oled seal avapildil, juuksed väga kenad ja üldse…tuult tiibadesse, iga halb õpetab millekski ja head tasub nautida!🥰🥰🥰Kallid!

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. aprill 2022 at 08:29

      Aitäh❤️

  • Avatar
    Vasta Kristi 26. aprill 2022 at 07:48

    Heh, tahtsin juba õhtul kirjutada aga.. elu 🙂
    Igatahes. Minu meelest oled Sa supertubli just. Suudad mittetraditsioonilise sissetulekuga (varem see blogimine seda ju kindlalt oli, nüüd vaikselt hakkab tavapärasemaks minema) omal elu üles ehitada, isegi kodu osta! Ja vajadusel teed ka muud tööd.
    Väga kahju, et see blogi selliselt kaduma läks, loodan väga, et kõik laheneb ikkagi Sinule soodsalt ja saadakse taastada. Ma ise vahel juba väga kurb, kui mingi lapse pilt kuskilt kaduma läinud on.

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. aprill 2022 at 08:30

      Aitäh sulle! ❤️ See kodu ostmine oli küll max õigel hetkel, praegu poleks enam saanud sama raha eest isegi poole väiksemat kodu 😀

  • Avatar
    Vasta Getter 26. aprill 2022 at 01:14

    Tahtsin lihtsalt öelda, et sa oled nii armas ja nii tubli!

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. aprill 2022 at 08:30

      Aitäh, Getter❤️

  • Avatar
    Vasta Angelika 25. aprill 2022 at 23:49

    Hellõu! Minul laseb lugeda ka su 2015 aasta postitusi, nii, et päris p…. pole. Tundundub, et kodulehe mehed ikka teevad tööd ja kõik blogi on taastumas.
    Aga nägin kaa neid kommentaare… palun saa aru, need kommenteerijad on aju hälbega, neid on õpetatud, et kui keegi pole nende moodi, st. et ei teeni raha suure füüsilise vaevag siis on ta…looder, päevavaras , varas ja mis iganes. Nende ajud on selle nõuka ajaga nii ära rikutud. Sama ka osade noorematega kelle vanemad on neid just nii kohelnud ja õpetanud. Et kui keegi on sinust erinev siis tuleb teda tingimata haukuma minna. Nad isegi ei saa aru kui värastunud mõtteviisiga nad on. Ära lase haigete inineste kommentaaridel ennast mõjutada!

  • Avatar
    Vasta K 25. aprill 2022 at 23:28

    Ma imetlen su jõudu. Ma ei kujuta ette ka, kui minust kuskil kommentaariumis räägitaks, ma ei elaks sellist asja reaalselt üle. Sa oled super tugev! Ja edu tööl! ❤️

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. aprill 2022 at 23:46

      Harjumise asi 😀

  • Avatar
    Vasta Jane 25. aprill 2022 at 23:28

    Blogi teemal-kas kodulehe majutajalt tõesti ei saa varikoopiat? Kõik nad teevad iga öö varukoopiad? Kus su leht oli majutatud?

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. aprill 2022 at 23:46

      Tead juhtus nii, et tõesti polnud 🥲

  • Avatar
    Vasta K 25. aprill 2022 at 23:16

    endal tuleb ka pisar silma sinu olukorra peale.. nii palju rõõmustavaid hetki, uued ametialased (ja enesearengu) väljakutsed aga mälestustelaeka kadumine hõljub liiga tumeda varjuga nende kohal. loodan südamest, et blogist saab nii palju kui võimalik taastatud ja saad elu helgemaid hetki segamatult nautida. inimeste õelust sinu elu kommenteerides on füüsiliselt valus vaadata, selle üle ainult natukene kurb olla on suur tugevus! cheers to better days, you know they are coming 😉

  • Avatar
    Vasta Mann 25. aprill 2022 at 23:16

    Mallu sa oled 100ga tubli… mind hämmastab alati selliste vastikute kommentaaride juures see, et kui nende inimeste meelest on nõme või mõtetu, siis kes kurat neil lugeda käsib??? Ma jummala spordivõõras inimene ja no never ei loe ma spordiuudiseid… ühesõnaga need on suvalised sapipritsijad ja komplekse täis kodanikud. Sulle jõud ja jaksu ning palju õnne esimese tööpäeva puhul 🙂

  • Avatar
    Vasta Ingrif 25. aprill 2022 at 23:15

    Niii tubli olef

  • Avatar
    Vasta Leedukas 25. aprill 2022 at 23:10

    Ma olen üle keskmise õel inimene, kuid sinu probleemile elan küll kaasa. Paar kuud tagasi arutasime mehega, et kui siin sõda peaks tulema või järsult põgenema peaks, siis mis me kodust kaasa võtaks. Mees rääkis toidust ja veest… mina pidasin oluliseks kõvaketaste kaasavõtmist.

    No ka see sinu töö asi. Harku vallal täiega vedas, et nii suurte kogemustega inimese tööle said. Olen ka oma erialal lai leht ja võimalik, et just sellepärast saan aru, kui tuusa asja sa oma blogi näol üles oled ehitanud.

  • Avatar
    Vasta Sandra 25. aprill 2022 at 22:40

    Kõike head ja edu ja jõudu! Loodame, et blogiga ka mingi lahendus tuleb, see ju sisuliselt su elutöö. ❤

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. aprill 2022 at 22:53

      Ma ausalt ise täiega loodan sama!

  • Avatar
    Vasta Vika 25. aprill 2022 at 22:35

    Pea püsti!
    No vanasti oli “pâris töö” maakaevamine vms. Nii et ükski laua taga istumise töö pole päris töö. 😄
    Sa vōid siis ju uhke olla, et Sa oled nö “mitte millegi tegemisega “ suutnud siiani raha teenida! Tehku need õelutsejad järgi!
    Soovin, et Sul kõik hästi läheks!!

  • Avatar
    Vasta Liisbet 25. aprill 2022 at 22:32

    Ma loodan, et saame varsti jälle vanemaid postitusi ka lugeda. Mul on kujunenud välja kaks lemmikut asja, mida vaatan või loen, kui stressis olen- sinu blogipostitused(jah, olen vist kaks korda kõik läbi lugenud) ja “Friends” mida ma loendamatuid kordi vist läbi vaadanud olen.

  • Avatar
    Vasta Mia 25. aprill 2022 at 22:27

    Issand ma ehmatasin ka ikka täiega ära ja olin kurb su esialgse uudise peale, et blogi kadunud. Nii tore, et sai taastada! Aga piltidest ikka kahju ☹ ei saa aru nendest, kes parastavad. Ma oleks ka nii rõõmus kui saaksin nt ema mõtteid ja tegemisi lugeda ajast kui ta oli minu vanune ☺
    See töökoht ka sul vahva uus algus 😊 kahju, et inimesed selles samuti negatiivset näevad. Mina igatahes elan sulle kaasa! 🙂
    Kas mingit võimalust ei ole muidu piltide taastamiseks? 😬

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. aprill 2022 at 22:31

      Oijah, praegu mingi väike võimalus on, mida proovitakse. Kõiki nagunii pole võimalik taastada, aga ehk midagigi kunagi saab tagasi. Tahaks vähemalt praegu palju blogida, et see esileht nii hale välja ei näeks, aga praegused serverid ei kannata ka üldse lugejaskonda ära 😀 Ausalt niii pael kaela tunne 😀

  • Avatar
    Vasta Kerli 25. aprill 2022 at 22:25

    Oh Mallu, ära neid meie Harku valla elanike grupi kommentaare küll tähele pane. Siin on kõik kõigil ees ja üks lõputu siunamine käib pidevalt. See, et kodanikud ei ole rahul vallavalitsuse tööga ei puuduta mitte kuidagi sind ega sinu tulevasi ülesandeid. Mina vallaelanikuna ootan põnevusega uut hingamist valla sotsiaalmeedia kanalitesse ja lehte. Tänasel päeval on kõik need kanalid elanikele üsna sisutühjad ja midagi sealt lugeda ei ole. Edu uuel ametikohal 💛

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. aprill 2022 at 22:27

      No tead ma ise mõtlen ka, et kuigi ma ise Harku vallas ei ela, siis KUSKIL vallas elan mina ka ja tahakski kajastada neid asju, mis mulle elanikuna päriselt korda läheks. Nt mina ise ei viitsiks elu sees vallalehte lugeda, aga kui ma saaks nt insta storydest teada, et yo, täna on esimene/viimane päev teha avaldust koolitoetuseks, siis kuluks marjaks ära küll 😀

      • Avatar
        Vasta Kerli 25. aprill 2022 at 22:35

        Reaalselt ma ei teadnud kuni sinu tänase storyni, et meil üldse valla instagrami konto on 😂
        Jumal tänatud, et sa tulid!

        • Mallu
          Vasta Mallu 25. aprill 2022 at 22:54

          See vist super aktiivne ei olnud ennne, aga ma nüüd panen käed tööle 😀

  • Avatar
    Vasta T 25. aprill 2022 at 22:24

    Ma ka kunagi pidasin “blogi”. Selles mõttes, et see oli rohkem nagu privaatne journal, sest see ei olnud avalik, aga ikka on vahel huvitav neid vanu postitusi lugeda. Reaalselt seda enam ei eksisteeri, aga kunagi kopeerisin kõik need postitused wordi faili, mille koopia on igaks juhuks ka mälupulgal, ei tahaks kaotada oma kunagisi mõtteid. Mul oli küll väga kurb meel su pärast, eriti kuna selle aasta postitused ju ikka kadunud. ☹️ Loodan, et kuidagi need ikka tagasi saad, ma ka ikka vahel loen su vanu postitusi, kui halb tuju on. Ma esitaks mingi kaebuse ka, sina ju usaldasid, et su postitused ei haihtu lihtsalt ühel hetkel ja ilmselt ju maksid ka midagi selle eest. Ja muidugi edu uuel töökohal, ma ausõna ei saa enam aru inimestest. Aastaid kommenteerivad, et mine “päris” tööle ja kui lähed, siis jälle hala. Ma miskipärast arvan, et see töö sobib just sulle väga hästi. 🙂 Aga loodan, et sa siiski blogimist ka ei jäta.

  • Avatar
    Vasta Geidi 25. aprill 2022 at 22:17

    Uus päev uues kohas teeb ka emotsionaalselt tühjaks. Olen aasta olnud tööl oma unistuste töökohas ja esimene nädal olin iga õhtu pm inimvare emotsionaalselt. Töökoht super jne aga lihtsalt kõik see info ja kahtlused ja uued suhtlused. Mina olin ikka väga läbi.

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. aprill 2022 at 22:22

      Jaa, nii võib olla küll, et uut infot tuli nii palju peale, et aju läks lühisesse 😀

  • Avatar
    Vasta Elis 25. aprill 2022 at 22:11

    Mina olen ka megakurb, et su blogi kadunud on 🙁 mu õde tahtis täna mu lastega lima teha ja otsis parasjagu “retsepte” kui ma mõtlesin, et krt Mallu ju alles tegi plastiliini ja oli päris iisi mu meelest, et laseks sedagi neil teha.. lükkasin kohe googlesse “mallukas plastiliin” sisse.. vaste sain, aga krt ei näe lugeda seda 🙁 niiet tegemata see plastiliin jäi. Ka lima 🤣
    Ja üldse on ju palju selliseid asju, mida sa oled jaganud siin ja ma olen lugenud.. ja hiljem meenub, et ahja, sa kirjutasid ja guugeldan selle vajaliku posti välja.. niiet niru lugu ka nii mõnegi lugeja jaoks 🙁 ilkujad… mingu .. pekki 😀 tahaks siia pikalt kirjutada, et tead ju küll, pole mõtet neid kuulata ja blabla, aga see sind ilmselt ei rõõmusta nkn. Niiet maitea.. pane hea muss ima, klaas veini, soe vann ja tuttu ära? Homme on ilusam päev! 🥰

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. aprill 2022 at 22:28

      Krt, tõesti on see kaotsi läinud, sest ma vist sellel aastal tegin 🙁 Ise ka ei mäleta, mida ma seal potil kokku keetsin enam 😀 Aga ma üritan kunagi meenutada ja teen uue posti. Pildid on arvutis igatahes olemas 🥲 Aga klaas veini juba valatud, abiks ikka!

  • Avatar
    Vasta mairi 25. aprill 2022 at 22:10

    Blogiga juhtunu on muidugi kurb, aga igasugustel haigetel kommentaaridel ära küll lase enda tuju rikkuda. Selliseid inimesi lihtsalt on, kellele pole mingi probleem öelda halvasti inimeste kohta, keda nad ei tunne, olukordade kohta, milles nad ise pole olnud jne. Ja mitte et pole probleem, vaid pigem sellest nad elavadki. Peaasi, et saaks midagi sapist või suisa haiget tegevat öelda, siis on päev korda läinud. Õpi mööda vaatama.

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. aprill 2022 at 23:06

      Ah, eks ma 90% ajast vaatangi, täna kassis ära lihtsalt 😀

  • Avatar
    Vasta Ruth 25. aprill 2022 at 22:10

    Tundub et su nukrus tuleb läbi su kirjutatud jutu ka. Tunnen ka täielikku kurbust, loodaks et kõik saab ikka korda. Pea püsti, igas halvas on midagi head. Ootasin kannatlikult blogi laadimise ka ära, võttis ikka tükkaega aega 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. aprill 2022 at 23:04

      Tead minu meelest on nii, et kui ma ise loen ka kellegi otse südamest asju, siis tunnen ise ka neid emotsioone. Sry, kui sind nüüd kurvaks tegin, aga nagu öeldud, siis homme on ilmselt parem 😀

      • Avatar
        Vasta Liis 26. aprill 2022 at 09:58

        Pildilt vaatab vastu üks väga armas ja tubli noor professionaal, kellele antud töökoht oleks ka nagu loodud!✌🏻Uues töökohas võib hea mitu kuud aeg-ajalt kuppel kokku joosta, ükskõik kui äge see koht objektiivselt ka poleks. Aga pea vastu, küll ära kohaned. Ja loodan väga, et saad pere ja töö kõrvalt mahti ikka ka blogida – sinu blogi on nii mulle kui ka veel väga paljudele meelelahutuseks, sõbraks ja hingetoeks saanud. Vast annab see teadmine sulle ka raskematel hetkedel mingi toetusepisku. Ole vapper!

  • Avatar
    Vasta Kerli 25. aprill 2022 at 22:06

    Väga armas oled selle pildi peal ja ma usun,et uus töökoht sobib sulle suurepäraselt. Las need ussid õelutsevad omaette .
    Palju õnne sulle uue töökoha puhul 😍

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. aprill 2022 at 23:04

      aitäh! ✨

  • Avatar
    Vasta K.D 25. aprill 2022 at 22:06

    Edu uuel ametikohal. See tundub Sulle nii sobiv väljakutse. Ps: loodan, et blogi saab ka täiesti korda

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. aprill 2022 at 22:28

      Aitäh, ma ausalt loodan ka 🥲

  • Avatar
    Vasta Kai 25. aprill 2022 at 22:04

    💓 kallid-paid sulle ja homme on raudpolt parem päev , juba selle pärast , et reede on siis lähemal 😉 ja see on ju tööinimese jaoks köikse toredam päev 🙂 Kui juba postitused osaliselt tagasi said siis hoian pöidlaid, et pildid ka kusagilt välja ujuksid Toredaid töised väljakutseid sulle 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. aprill 2022 at 22:29

      Aitäh sulle ❤️

  • Avatar
    Vasta Nell 25. aprill 2022 at 22:01

    Ehh, uuel töökohal tundub enamasti endalegi, et millal nad küll aru saavad, et teeskleja tööle võtsid ja mu lahti lasevad 😛 Mis siis veel võõraste veidratest mõttekäikudest rääkida. Aga las klähvivad. Kui sind tööle võeti siis järelikult tundub tööandjale, et sa sobid neile (kui sa just tõesti end terariistaga ähvardades või välja pressides end sinna ei sättinud…)
    Küll läheb paremaks.

  • Avatar
    Vasta Astra 25. aprill 2022 at 21:58

    Arvestades seda, kui soravalt ning huvitavalt sa kirjutad, siis on see töökoht sulle super. Ning kuna sa oled oma blogis olnud alati aus, siis ei saa sa end ka töövestlusel paremaks valetada (nagu enamus meist teevad) 😁 Küllap ikka su boss teab, kelle ta värbas ning tema arvamus loeb, mitte suvalise kommenteerija oma. 😂 Edu uuel töökohal!

  • Avatar
    Vasta Pihel 25. aprill 2022 at 21:58

    Nii kena tugev ja sirge näed välja sel pildil: juba trennitüdruku rüht!

  • Avatar
    Vasta Karina 25. aprill 2022 at 21:57

    Ausalt öeldes on mul ka niiiii kopp ees juba nendest inimestest kellel reaalselt pole mitte midagi tarka enda eluga teha kui käia lugemas meediat ja sinna alla lihtsalt sõna otseses mõttes sitta loopida. Mul on häbi eestlaste ees eestlaste pärast ( obv mitte kõik pole ühesugused – ja pean seda mainima siin, sest tunnen et pean oma öeldut niiöelda kaitsma). Ma ise ei suuda elus kellegile lambist midagi halba öelda või veel enam, teise halvale õnnele kahjurõõmu kädistada. Minu arust oled sa üks kuradima äge ja iseseisev naine, kes elus palju saavutanud ja cmon tööle võetakse ikka tõesti veel muudel põhjustel kui et sunniviisiliselt kedagi kuskil pussnugadega ähvardades 🤦‍♀️See on kadedus inimestes ma ütlen, kadedus.
    Olen su blogi jälginud umbes natuke enne Lende sündi ja kõigele kaasa elanud ja loodan endiselt edasi, et sul jagub jaksu ka edaspidiseks, kõiges mis teed. Kuigi tean, et saad kõigega hakkama❤️

  • Avatar
    Vasta Laura 25. aprill 2022 at 21:57

    Kui ma lugesin, et Sa asud tööle avalikku sektorisse, siis mõtlesin just, et väga hea samm KOV poolt!
    Nii muutubki maailm vähem bürokraatlikuks ja kaasaegne praktiline kogemus saab rakendatud! Su pagas blogijana/FB-s/ Instas/sündmuste korraldamisel/koostööde tegemisel on üüratu ja kommunikatsioonispetsialisti (või ka juhi) positsioon on selleks igati sobilik… ma kujutan ette, et olid kaugelt top1 kandidaat…

  • Avatar
    Vasta EQ 25. aprill 2022 at 21:56

    Nii kurb oli endalgi lugeda, kuidas see ilkumine ja targutamine käis kommentaariumites. Minu arust täiesti jõhker see blogi kaotus, ei kujuta ettegi mida tunned. Jõudu ja jaksu sulle! ❤️

  • Avatar
    Vasta Krr 25. aprill 2022 at 21:50

    Ja nüüd vutt-vutt-vutt ruttu oma masekast välja! Sa oled tubli, lahe, äge ja sul on nii palju toetajaid ja lahedaid lugejaid! Võiks lausa Harku Vallavalitsusse tööle, kuna sa seal töötad 🙂

  • Avatar
    Vasta Diana 25. aprill 2022 at 21:46

    Oi, Harku vald 🖤
    Tegelikult see grupp ongi siin.. noh, väga tihti sappi ja ebameeldivust täis. Vahel loen ja imestan, et kuidas täiskasvanud inimesed omavahel suhtlevad..

    Sulle aga kõike head ja ära lase nendest kommentaaridest pead norgu! 😊

  • Avatar
    Vasta A 25. aprill 2022 at 21:40

    Mina olin küll eile megakurb kui su blogi kadumise uudist kuulsin. Sōitsin mitu tundi hiljem autoga ja tabasin end roolis mõtteist, ei nii täbar lugu ikka ja mis siis nüüd saab, reaalselt elutöö ju.. ja tuju läks nukraks mõeldes🙄 hea siis, et niigi läks! Ja su tööle mineku puhul on ka nii tore meel, sest sa ise tundusid täna insta storydes väga rahul ja uhke🙂 minu arust just sina oledki see, kes sellele kohale super hästi sobib, niiet pika puuga tegid teistele ära, suunamudija või mitte.