AUTOJUTUD

kuidas teie muidu tangite?

10. mai 2022

Öeldakse, et elad ja õpid. Mina sain alles nüüd Merje blogist teada, et ma olen lausa nii eri tõugu tont, et minusugustele olla lausa põrgus eriline nurgake bronnitud. Nimelt ei ole ma tõesti tulnud iial selle peale, et kui ma autot tangin ja selle eest sisse maksma lähen, peaksin ma peale tankimist auto teise kohta ära parkima, et uued inimesed saaksid kohe asemele tulla.

Ilmselt on see teadmatus sündinud sellest, et mul pole mitte kordagi elus olnud probleemi, et lähen tankima, aga ruumi ei ole. Reaalselt mul vist kolm aastat load olnud ja tankinud olen ainuisikuliselt ainult mina, aga ei ole lihtsalt ette tulnud seda mure mitte kunagi. Ilmselt kui oleks olnud ja oleks aru saanud, et see ootajad närvi ajada võiks, siis ei teeks ise ka nii. Aga kuna ma pole kokku puutunud, siis ei osanud selle peale ka mõelda.

Seda enam, et ma ei viitsiks mitte iial käia tankimas ainult tankimise pärast. Minu meelest on see nii tüütu tegevus, et ootan sellega alati selle hetkeni, kus juba kindlasti kütust vaja ja tanklasse muud asja ka. Ja olengi see nagla vend, kes tangib ära ja võib rahumeeli sisse minna oma friikaid tellima ja neid oodata. Ise ei teadnudki, et kõik ülejäänud inimesed ümberringi vaikselt sisistades mu surma ootavad või miskit.

Ma ise muidugi arvan, et kui midagi häirib, siis võib seda ju kenasti öelda kah. Kui omaette autos vahutada, siis ei õpi minusugused mitte iial.

Kuigi mõnikord on liikluses ka nii, et teine juht üritab sulle kogu oma kehakeelega selgeks teha, et sa oled debiilik, aga kuna kehakeel on selline…üldine, siis jääbki minusugusele lõpuks arusaamatuks, et mida ma valesti tegin. Eelmisel nädalal oli selline olukord, et sõidan mina rahumeeli tööle ja pidin keerama ühel ristmikul vasakule. Ristmik ilusti fooridega ja puha onju. Läheb minul tuli roheliseks, hakkan ma oma kurvi sisse võtma, kui minu ees ka vasakpööret tegev meesterahvas mulle aknast vastu vehib, näpuga meelekohale peksab ja käsi vehib. Miks? Seda ei tea ma tänase päevani.

Minul oli vasakule keeramiseks oma rada. Temal oma rada. Mingisugusest tee andmise reeglist seega juttu olla ei saanud, sest kokkupõrke võimalust poleks olnud ka parima tahtmise juures. Punasega ei sõitnud. Telefonis ei passinud. No tee või tina, lihtsalt ei tea, mis mind tol hetkel täpsemalt idioodiks tegi.

Tööle jõudes vaatasin igaks petteks oma auto eest ka üle, äkki rippus seal paar allaaetud looma või miskit, aga ei kedagi. Ütlen ausalt, et tänase päevani painab ja kui kunagi kellegagi koos sinna ristmikule sattuma peaks, küsin järgi, et mida ma valesti tegin.

Aga öelge mulle siis, jumala ees, kas teie tõesti tangite, siis pargite ümber ja siis maksate? Nii elu käibki v??

Loe ka neid postitusi!

174 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kata 13. mai 2022 at 13:04

    Üldiselt maksan kohe tankuri juures kaardiga ja sõidan minema. Vahel harva vaja sisse ka minna, siis a) ei pargi ümber, kui mitte ühtegi teist autot ei ole , b) pargin ümber või sõidan veidi edasi, kui keegi on ootamas. Lihtne, märkame inimesi enda ümber. 💖

  • Avatar
    Vasta Ann1 12. mai 2022 at 14:46

    Kuna tanklas juba amme ei maksta ainult kütte eest vaid käib kõva toidu vorpimine ja kassades läheb aega siis jah,tangin,pargin mujale ja lähen maksma. Ei tahaks ise ka oodata,kuni mõni kassajärjekorra pärast toppamas oleks,SEST järgmine tangib võibolla kaartiga ja pole sisse asja isegi,kui mõni ütleks,et no ta sees peaks ju nigunii ootama. Ise tangin ka tegelikult viimane aasta juba kaartiga,mugav .

  • Avatar
    Vasta Lila 11. mai 2022 at 16:31

    Kes üldse sees maksmas käib 😄 ma reaalselt vist 3a jooksul pole seda teinud. Kui kohvi tahan, siis maksan tankimise eest automaadis ja siis lähen sisse kohvi ostma. Aga mõtle kui sa tangid ära, pargid ümber ja siis lähed kabanossi ostma ja veel kolm inimest on sinuga samas tankuris käinud, kust sa tead kelle eest maksad 😄 kõigi või

  • Avatar
    Vasta Lily 11. mai 2022 at 13:21

    See on huvitav jah, minu jaoks on tõesti loogiline, et ma ei jäta autot tankla kõrvale passima, ERITI kui ma plaanin sees toitu tellida, mitte lihtsalt paari minutiga ära maksta ja kohe autosse hüpata. No on loogiline, sest ma panen ju tanklakoha kinni. Kui ma otsustaks oma burksi seal putkas veel ära ka süüa ja jõuaks alles mingi kolmeveerand tunni pärast autosse, oleks see siis okei või? Kui ei, siis miks paarkend minti okei on?

  • Avatar
    Vasta T 11. mai 2022 at 11:23

    Kas mitte osades parklates pole keelatud lahkuda tankuri eest enne kui makstud? Kas tankurid lasevad uuesti teisel inimesel tankida kui eelmine arve maksmata?!

  • Avatar
    Vasta Helen 11. mai 2022 at 09:41

    Meil oli selline olukord, et mees tankis ja mina läksin samal ajal tanklasse wc-sse. Selle ajaga oli mees ära tankinud ja mina läksin kassasse maksma. Mees samal ajal sõitis tankurist eemale, kuna tahtsin veel kabanossi jms tellida – igati eeskujulik käitumine, eksole. Aga…enne kui jõudsin teenindajale tere öelda, pistis see jooksu ja läks mehe autole aknale koputama, et kuhu sa suli sõidad 😂 Niiet ka töötajad ei soodusta alati sellist eeskujulikku käitumist 😀

  • Avatar
    Vasta Liana 11. mai 2022 at 07:00

    Ma ei pargi ka ümber, juhul kui on vabu kohti ümber. Aga üldiselt maksan ka tankuri juures ära, ei kujuta ette, mis muud asja sinnaü poodi peaks olema, et oodata tankimisega sinnani, kuni tanklasse ka muud asja peaks olema 🤔

  • Avatar
    Vasta Gertu 10. mai 2022 at 23:50

    Mind isiklikult ajavad need inimesed mega närvi, eriti veel kui näevad, et teised oma autodega järjekorras on. Ja no kõige vahvam on see kui sa istud ja ootad, et saaks tankida ja su ees olev autojuht tuleb tanklast välja burksi või hot dogiga. Ma jätan tankuri juurde ainult siis kui autode järtsu pole ja reaalselt seest mingi üks vesi vms vaja osta. Muidu ikka pargin ümber. Aga well done, oled nüüd targem ja ehk ka eeskujulikum😆

  • Avatar
    Vasta Merle 10. mai 2022 at 22:59

    Ma pargin küll auto mõni meeter eemale kui näen et auto järjekorras ja tean et kindlasti läheb sees aega. Aga tundub et elementaarne viisakus on surma patt siinseid kommentaare lugedes. Ise lähen küll kettasse kui näen, et mõni tangib ära ja venitabki aega sees olles. Aga üldiselt on meie tanklas enamus sellised kes ikka tõmbavad koomale.

  • Avatar
    Vasta Vesper 10. mai 2022 at 22:19

    Kui peaksin sattuma tanklasse, kus on tõesti ainult sees maksmise võimalus ja mul on suured plaanid, et ostan veel mingeid autokaupu või kohvi jne, siis kõigepealt ostan kogu jura ära (ja auto jääb tavaparklasse) ning enne lahkumist tangin. Automaattanklas pole probleemi – maksad ära, pargid mujale ja ajad oma asju. Samas võin vist ühe käe sõrmedel kokku lugeda korrad, mil olen tanklast midagi süüa ostnud, sest nad suudavad isegi friikartulid kuidagi täiesti söödamatuks muuta.

  • Avatar
    Vasta Töötaja 10. mai 2022 at 22:01

    Tankla töötajana võin öelda, et üsna igapäevaselt ja tihti näen seda, kuidas inimesed lihtsalt niisama pargivad tankuri ette ja siis suunduvad poodi ainult kohvi ja toidu järgi. Ja tavaline praktika on üldiselt ka see, et tullakse kohe poodi maksma pärast tankimist. Ja palju harvem leidub neid “viisakaid”, kes sõidavad ära kohe pärast tankmisit. Aga õnneks meil ka piisavalt palju tankureid ja pole suurte järjekordadega probleeme näinud. Et noh kokkuvõtteks… pole õiget viisi, ikka tehakse nii nagu inimese hing ihaldab. 😀

  • Avatar
    Vasta Morgie 10. mai 2022 at 19:33

    Tangin kas äpiga või kaardiga, mitte mingil juhul nii, et pärast tankimist tuleb tanklasse jalutada.
    Tartus on üks konkreetne tankla, kus ei saa kummagagi tankida, ma keeldun sinna minemast, isegi kui see jääb mulle tee peale. Ma keeldun!
    Kaardiga käib nii, et valid tankurist kaardiga maksmise, vehid pangakaardiga või ka enne seda kliendikaardiga (oleneb tanklaketist) ja siis alles võtad püstoli. Äpiga tankimine käib nii, et peatud vaba pumba juures, avad äpi, valid oma pumba numbri, ootad kuni tankur sulle ütleb, et makstakse mobiilimaksega ja siis võtad püstoli. Pärast sõidad minema või pargid mujale ja lähed friikaid ostma. No juba kohvi valimine ise võtab nii palju aega, et teised kliendid jõuavad rabanduse saada selle ajaga.
    Niiet jah, sa ei teagi kui palju on neid inimesi, kes vihkavad neid tankuri juures parkijaid.

  • Avatar
    Vasta Mann 10. mai 2022 at 18:37

    Kas see oli selline ristmik, et sina keerad vasakule ja sinu vastas ristmikul olev inimene keerab paremale ja teil mõlemal oleks justkui oma rada? Tegelikult on nii, et see, kes keerab paremale, sellel on õigus keerata nii esimesele, kui ka teisele rajale. Nii et sa oleks pidanud laskma temal pöörde enne lõpetada.

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. mai 2022 at 18:43

      tema keeras KA vasakule, nagu postituses öeldud 😀

      • Avatar
        Vasta Morgie 10. mai 2022 at 22:18

        Palun google kaardi kuvatõmmist sellest ristmikust koos teie mõlema trajektooriga, muidu mõnede lugejate pea lõhkeb lihtsalt!

      • Avatar
        Vasta Mann 12. mai 2022 at 15:00

        Kuidas sa enda ees oleva auto juhti näed? Ma ei saa üldse aru 🙂

        • Mallu
          Vasta Mallu 12. mai 2022 at 15:27

          sest ristmikul meie autod olid ninad vastamisi, ikka näed ju 😀

  • Avatar
    Vasta Mahvalda 10. mai 2022 at 18:21

    Oi ma annaks kohe uue teema- kas see mainitud blogijat ei aja närvi, kui automaattanklas inimene tangib ära, tema taga on järjekord, kuid ta hakkab veel peegleid ja aknaid tati ja salfakaga puhtaks nühkima 😀

  • Avatar
    Vasta Merje 10. mai 2022 at 17:59

    Tere!
    Märgitud postituse autor siin.

    Ei saa hästi aru, miks mind siin risti on tarvis lüüa, väheke ebameeldiv tunne tuleb sisse lugeda seda ja kommentaare. Enne kui kellegi postitusest kirjutad, võiksid selle näiteks… ma ei tea, läbi lugeda? Või kus ma olen öelnud, et põrgus on koht neile, kes tangivad ja lähevad sisse maksma? Üsna loogiline, et sa ei sõida minema, enne kui oled kütuse eest maksnud. Ma ise ei sõidaks minema enne kütuse eest maksmist ja pole seda ka kelleltki eeldanud.

    Ma viimati nägin 90ndatel oma vanaisa tanklas sees maksmas, aga ma eeldan, et need on kõik ka suured tanklad, kus on palju tankureid ja inimene saab teise tankuri juurde sõita.

    Ma rääkisin konkreetselt ühest automaattanklast, kus sa maksad automaadis. Kõrval on suur parkla. Saad oma auto sinna panna, kuni lähed tanklapoodi süüa võtma. Ma rõhutan uuesti, kütuse eest on makstud, aga inimesed jätavad oma auto tankuri ette ja lähevad rahuliku südamega, teades, et neil läheb tanklas päris palju aega. Kusjuures tankureid on ainult kaks ja alati tekib nende pärast järjekord, kus kõik peavad istuma ja ootama. Nüüd kujuta ette, kui selliseid autosid oleks järjekorras näiteks kuus ja nad kõik läheksid rahulikult 10 minutiks poodi. Siis peaks viimane järjekorras tund aega seisma.

    Merje

    • Avatar
      Vasta viuviu 11. mai 2022 at 08:33

      kui nüüd samamoodi hüpoteetiliselt edasi arutleda, siis kujuta ette, kui kõik peale tankimist pargivad parkla täis ja järgmistele kabanossitajatele polegi kohta? siis moodustub ikka järjekord tankurite juurde 🙂 no nagu 90datel…
      natuke meenutab see mure postitust Nõmmekate grupis, kus rahulolematu elanik tahtis kokku leppida, et laupäev ja pühapäev ei niidetaks muru , või ei pestaks majaseina survepesuriga, sest teda see häirib

      • Avatar
        Vasta Merje 11. mai 2022 at 17:09

        Ei kujutaks kahjuks ette, sest seal on oma 10 parkimiskohta just neile, kes tahavad tanklapoodi minna. Ei ole tõesti vajadust tankureid kinni parkida. Kui parkla oleks täis, saaksin aru, miks tankurid on kinni pargitud.

        Mis puutub siia laupäeval ja pühapäeval muru niitmine või survepesuriga pesemine, jumal hoidku? Mul on täiesti ükskõik, millal keegi oma muru niidab, ma ei pea kulutama oma eluaega selle pärast, et keegi muru niidab mis iganes päeval. Samas kui inimene jätaks oma murutraktori keset teed ja läheks tuppa lõunat sööma, nii et ma peaksin ta murutraktori taga seisma, kuni ta tagasi tuleb, enne kui välja saan sõita, siis see häiriks mind, tõsi.

        • Avatar
          Vasta viuviu 12. mai 2022 at 15:45

          vastaks su enda sõnadega 😀 võiksid kommentaari näiteks… ma ei tea, mõttega läbi lugeda?
          “natuke meenutab see mure postitust Nõmmekate grupis, kus rahulolematu elanik tahtis kokku leppida, et laupäev ja pühapäev ei niidetaks muru , või ei pestaks majaseina survepesuriga, SEST TEDA SEE HÄIRIB”

          • Avatar
            Merje 13. mai 2022 at 11:02

            Ma lugesin su kommentaari mõttega läbi. Tegelikult lausa mitu korda, sest ei saa tõesti aru, kuidas need olukorrad on võrreldavad. Kas sellepärast, et teda KA MISKI häiris? Ma räägin aiast, sa räägid aiaaugust praegu. Ilmselt sul on ka elus asju, mis sind häirivad. See ei tähenda, et need on võrreldavad olukorrad absoluutselt kõigi teiste asjadega, ei?

            Kordan uuesti. Mul on ükskõik, millal keegi oma muru niidab. Ja tõin sulle ka näite, millises olukorras see mind häiriks ja mis ehk oleks võrreldav selle konkreetse olukorraga – kui jäetaks murutraktor keset teed (sest on savi, et teised inimesed tahavad läbi sõita), blokeeritaks läbipääs, et minna tuppa lõunat sööma, nii et peaksin autoga ootama, kuni inimene oma lõuna lõpetab ja murutraktori eest ära ajab.

          • Avatar
            viuviu 19. mai 2022 at 01:35

            kle Merje- ma saan aru, et hormoonid möllavad aga.. ükski inimene pole elus kõigega päri, aga raiuda nagu rauda, et sul ON alati õigus? ehk on hoopis sul elus olnud asju, mis häirivad veel täiskasvanunagi? ära sa diagnoose pane teistele, selleks oskame ise ka googeldada 😛 #äraoleväiklane#äranäpiautotraisktroppnaabersestminasõidan

  • Avatar
    Vasta Kadri 10. mai 2022 at 17:42

    Ma loll natukene või segaduses lihtsalt. Ma elan Ameerikas ja siin ei saa isegi enne tankima hakata kui maksnud pole. Ma saan aru et Eestis saab tankida enne ja alles siis maksta?
    Siin lähen tanklasse, saan siis väljas maksta oma kaardiga või jätan auto tankimispunkti ja lähen sisse maksma. Samal ajal võin seal oma snäki ja joogi ka kaasa haarata ja siis maksad kõige eest korraga. Kui ma kaarti väljas kasutan(siin väga ei taheta seda teha kuna häkkerid on kavalad ja on võimalus et saavad kuidagi su kaardi info.. aga see õnneks on harv juhtum) siis teen selle enne ära, lähen pargin parkimiskohta kui midagi söödavat ka osta tahan. Aga siin küll enne tankida ei saa midagi kui ei maksa. Oi siin oleks niii palju neid minema sõitjaid kui selline võimalus oleks 😀

  • Avatar
    Vasta Tyy 10. mai 2022 at 16:55

    Mina tegin seda , kui mu taha tekkis saba (üli harva) kuni ühel korral sain tankla müüjal niimoodi sõimata , et lubas lausa politsei kutsuda. Olin hämmingus aga no oookei, ma siis edaspidi ei nuhuta oma autot. Oleks veel ei tea kuhu nurga taha sõitnud, ei autopikkuse jagu vaid edasi paremale poe poole serva, aknast näha ka veel. Uuemõisas oli see.

  • Avatar
    Vasta Silvia 10. mai 2022 at 16:17

    Oli kunagi seik, kus Tartu mnt-l kõrvalreas juht hirmsasti meie poole vehkis. Stockmanni juurde jõudmise ajaks oli ta suutnud vildikaga pisikese plakati joonistada, keris akna alla ja lehvitas sellega ning hõikus vene keeles. Plakati peal oli sõõrik, rist peal. Olime juba jumala paanikas, kuna ei saanud aru, milles asi. Tõmbasime tee serva ja selgus, et tagumine rehv oli täiesti löss. Ehk hea inimene lihtsalt andis märku😀

    • Avatar
      Vasta Morgie 10. mai 2022 at 19:35

      Sõõrik, rist peal! 😀 Nii nunnu tegelikult!

  • Avatar
    Vasta Kadi 10. mai 2022 at 16:13

    Enne maksmist ei tohi ära sõita 🙂 Muidu võib sulle ähmis tanklatöötaja järele joosta või sinises kostüümis mehed kohale kutsuda.

  • Avatar
    Vasta Mariine 10. mai 2022 at 15:57

    Mina pikaaegse tanklatöötajana ütlen, et 98% ei sõida minema ja niimoodi ongi lihtsam klienti ja tankurit kokku viia. On ikka pseudomured mõnedel, seetõttu saidki bronni põrgu erisektsiooni v?

  • Avatar
    Vasta Merle 10. mai 2022 at 14:35

    Kas mina lugesin valesti või kõik ülejäänud, aga minu arust oli tal seal blogis kirjas, et kütuse eest saab seal tanklas maksta ainult automaadis. Seest ostetakse ainult süüa – st tangib, maksab automaadis ja läheb sisse süüa ostma, jättes auto tankuri juurde. Ja see tõesti pole normaalne, ise nii ei teeks.
    Kui kütuse eest sees maksan, siis ei pargi kuhugi ümber.

  • Avatar
    Vasta Marilin 10. mai 2022 at 13:01

    Erm. Nii saab tõesti teha vaid automaattanklas et maksad ja sõidad ära kui lähed toitu ostma. Aga kui pead sees maksma siis ei liiguta oma autot, sest muidu on tubli ja tore politseinik varsti kohal ja seletab kuidas tuleb käituda.

    Ei tea kas talle stressipalli saab saata?
    Mis ta poes teeb kui keegi ainult nätsu ostma läheb?

  • Avatar
    Vasta Getter 10. mai 2022 at 12:54

    Minule on ka öeldud nagu siin osadel kommenteerijatele, et tankuri juurest ära sõita ei tohi. Elasin aastaid välismaal ja seal oli küll väga pikk järjekord aegajalt, aga mitte üks auto ei liikunud enne kohalt kui oli käinud sees ja teinud mis iganes tehingud.

  • Avatar
    Vasta Kristin 10. mai 2022 at 12:11

    Alustame sellest, kes üldse käib tanklas sees maksmas??? Ma vist aint automaattanklates käingi 😅

  • Avatar
    Vasta Teele 10. mai 2022 at 11:56

    Maksan kohe automaadis. Never ei viitsi putkasse sisse minna ja kabanossitajatega järjekorras oodata. Tanklas käin ainult bensiini võtmas, muud asja mul sinna pole.

    • Avatar
      Vasta Kristi 10. mai 2022 at 15:27

      Kabanossitajad maksavad sees, pole mõtet ju 2 korda pangakaardiga vehkida. Tuusad (nagu mina) maksavad äpiga. Ja kabanossist jään muidugi ilma.

      • Avatar
        Vasta Kristi 10. mai 2022 at 15:28

        Kurja, mu kommentaar pidi Kristinile minema.

  • Avatar
    Vasta T 10. mai 2022 at 11:50

    Ei pargi mujale, aga kui ma läheks ja ostaks veel kabanossi vms, siis ilmselt teeks seda, sest see võtab veidi kauem aega. Aga ainult tankimise arve maksmiseks – pole näinud kedagi teist ka nii tegemas.

  • Avatar
    Vasta S 10. mai 2022 at 11:43

    Tänapäeval enamus tanklates juba äpiga maksmise võimalus(cirkle k, neste, alexela kindlasti, teistega pole kursis). Tavaliselt tankides maksangi äpiga ära ja kui peaks seest veel midagi tahtma pargin auto ära. Ja cirkle k’s nüüd numbrimärgiga tankimise võimalus ka(selleks ka äppi vaja), tuvastab nr märgi ära, bronnib raha arvelt, kinnitad äpis kas on õige tankur ja tangid ära.

  • Avatar
    Vasta R 10. mai 2022 at 11:35

    Töötasin kunagi tanklas ja kui inimene tankis ning siis autosse istus ja vaateväljast ära sõitis, siis jättis süda lööke vahele küll, mina ju pean sel hetkel kui teenindan kliente, jälgima ka, et see tore inimene ikka tuleks sisse, mitte ei sõida maksmata minema. Mõned kliendid aga kui tellisid süüa, siis selleks läksid parkisid eest ära kui oli järjekorda näha.

  • Avatar
    Vasta Tuuli 10. mai 2022 at 11:34

    Mina tangin Neste äpiga aga vahest ka circkle k tanklas lähen sisse, kui soovin midagi muud ka osta, siis maksan korraga ja auto jääb sinna kus on. Ja mind pole häirinud ka teised kes nii teevad. Kui närvid on läbi siis enda probleem 😄

  • Avatar
    Vasta Kai 10. mai 2022 at 11:29

    Mina üks kord ajasin auto mujale ka juba jõuti vajutada turvanuppu. Öeldi, et iial ei tohi eest ära ajada. Uus klient hakkab muidu peale ka tankima jne.
    Niiet toimi nii nagu oled alati teinud. Oled õigesti teinud.

  • Avatar
    Vasta Triin 10. mai 2022 at 11:18

    Mind huvitab, et kust selline reegel tema meelest ka pärit on ? Nõustun sellega, et ma ei lahku tankuri juurest autoga enne kui see makstud on ju ? vastasel juhul, sõidab teine kohe sinna, võtab sama tankuri ja mina maksan või kuidas see peaks välja nägema ? Ei ole need tanklad nii umbes, et jumala eest kauem kui minut ei tohi tankurit kinni hoida .

    • Avatar
      Vasta M 10. mai 2022 at 12:15

      Ei ole ikka päris nii, et kõik saavad sinu arvele otsa tankida 🙂 Siis kui sina enda püstoli tagasi paned paneb tankur automaatselt sinu arve nn lukku ja järgmine inimene alustab tankimist juba enda arve alla. Ja niimoodi saab tankida olenevalt tanklast kolm-neli-viis inimest järjest, enne kui esimene enda arve sees makstud jõuab. Maksma hakates ütled enda tankur numbri, kütuse liigi ja vajadusel umbkaudse tangitud liitrite arvu või summa.

  • Avatar
    Vasta Liis 10. mai 2022 at 11:17

    Mul load kuskil 6 aastat olnud ja ei ole ka kunagi kuulnud või probleemi olnud, et peaks auto ümber parkima. Mul tekiks selle ümberparkisega pigem vist paanika, et tangin ära ja siis sõidaks nagu ilma maksmata minema ja äkki kutsutaks politsei veel välja 😂😂

  • Avatar
    Vasta Jana 10. mai 2022 at 11:01

    Lihtsalt jube millised “probleemid” mõnel on 😀
    Kui ta juba teab, et tankimisega on konkreetses tanklas probleeme, tangi mujal siis. Ei? Mõni vingubki kõikide asjade pärast, pole midagi teha.

  • Avatar
    Vasta Gerly 10. mai 2022 at 10:49

    Ma tangin cirkle k easy äpiga, mis on auto reg nr, soidan jaama ja avan äpi ja lähen ja tangin ja sõidan minema 😀 liht ongi nii, et avad äpi ja kohe läheb raha bronni ja tangid ära ja vjso. Kui ma mingit kohvi või foodi tahan, siis tangin ära ja pargin auto ära. 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. mai 2022 at 10:53

      Krt peaks ka proovima

  • Avatar
    Vasta Liisu 10. mai 2022 at 10:29

    Ei ole kunagi autot ümber parkinud. Esiteks see, et mõni arvab, et hakkan kütust varastama ja teiseks kui järgmine jube kiiresti tankima hakkab, maksad tema eest ka siis või? Ootad sees järjekorras, järgmine ajab oma auto ette ja kui kassasse jõuad, on arve kaks korda suurem. Toitu muidugi tellima ei hakka, aga enne tankuri juurest ära ei sõida, kui arve makstud.

  • Avatar
    Vasta Liisu 10. mai 2022 at 10:29

    Kindlasti ei pargi, pole aega selliseks asjaks. Pole kunagi probleemi olnud. Kui seljataga oleks jrk siis ilmselt pargiks.

  • Avatar
    Vasta m 10. mai 2022 at 10:24

    Ma ei ole elu sees ise ümber parkinud ega ka näinud, et keegi mu pereliikmetest ümber pargiks. Mõlemal poolel peab olema veits common sense’i, et kui on järjekord, siis sa üritad teha võimalikult ruttu ja kui ootad järjekorras, siis oled kannatlik. Ilge probleem ikka 😀 ja kui oledki närvihaige, siis mine tangi mujal 😀

  • Avatar
    Vasta S 10. mai 2022 at 10:16

    Jah, nii käibki

  • Avatar
    Vasta Kro 10. mai 2022 at 10:16

    Ei sõida minema.,Tankima minnes tuleb varuda aega nagu ka mujal. Nii närvi ajavad need kuklasse hingajad. See on ju teada et võib aega minna.

  • Avatar
    Vasta Kaili 10. mai 2022 at 10:10

    No mul on tunne, et kui ma ära tangin, siis rahumeelselt autosse istun ja sõitma hakkan, siis on juba teenindajal politsei otseliin valitud ja vargale tullakse järgi. Seega tangin, maksan ja siis sõidan. Kui tõesti keegi mu järel seisaks, siis sõidaks ära aga kuna siiani pole ka mul iial mingit järjekorda olnud siis pole seda teinud

  • Avatar
    Vasta Janely 10. mai 2022 at 10:10

    What? Mul pigem küsimus, et kas keegi päriselt tangib auto ära ja siis enne maksmist ajab selle mujale? Ei tea oma tutvusringkonnast kedagi ja samuti tanklas ju näha et tankurite ees autod seisavad ja juhid poes. Ma tangin enamasti nii et maksan automaadist ja sõidan kohe minema. Aga kui vaja maksta sees või soovin sealt veel miskit, siis ega ma seetõttu autot ei liiguta, valin snäkke, käin vetsus ja ootan toitu, auto ikka sama kohapeal 😂 Kellegil pseudoprobleem 😂

  • Avatar
    Vasta MANNAVAHT 10. mai 2022 at 10:01

    Elan Tartus ja siin jätan auto tankuri ette ja käin sees, sest noh mul lihtsalt savi 😂 aga eile sattusin väikelinna (Türile) ja kuna seal oligi ainult 1 tankur siis peale tankimist ma ajasin igaksjuhuks auto ikka eemale, polnud varem Türil käinud ka ja äkki seal retsid vennad kes mulle pärast peale lendavad.

    • Avatar
      Vasta Silja 10. mai 2022 at 13:25

      Türi Olerexis täitsa 2 tankimiskohta bensukale ja 2 diislile 😁
      Aga kallale siin keegi ei tule kui rõõmsalt sisse maksma lähed ka kohvi ka kaasa haarad 😁

  • Avatar
    Vasta K. 10. mai 2022 at 10:00

    Ma ausalt jätan ka auto tankuri ette kui maksma lähen, sest see ei võta üüratut aega. Sga kui ma veel nt süüa tellin siis ma tellin söögi ära ja ajan auto teise kohta. Siis kui juba makstud on.

  • Avatar
    Vasta Sandra 10. mai 2022 at 09:59

    Loomulikult pargin ringi! Niiiiii närvi ajavad need bemmivennad ja kantavad, kes tankuri ette laiema jäävad ja siis veel pool tundi sees oma kabanossi või jumal teab mida ootavad. Järjekord selja taga. Elementaarne viisakus ju koht järgmisele vabaks teha. 😀

  • Avatar
    Vasta Kirss 10. mai 2022 at 09:54

    Ma olen see jobu, kes ei saa sellest aru kui kasutatakse automaat tankimist ja siis minnakse sisse maksma. Seletan täpsemalt. On tanklakett, kus on 5 võimalust tankida nii, et kasutad maksiseks poodi ja siis 4 tankimisposti kus saad valida, kas automaat või maksad poes. Mina isiklikult eelistan kasutada automaat tankimist kui ma tean, et ainult kütus, tangin ja tõmbangi nahhui 😀 Kui ma tahan minna sisse kabanossi ostma, siis ma tangin tavalises ja jätan oma auto sinna samma vedelema ja ootan söögi järjekorras ka. Kunagi ei pargi ümber, teised ka ei pargi. Minu väike aju mõtleb endamisi, et ju nii ongi, et kui tahad ainult kütet, siis lähen sinna automaadi posti ja kogu lugu. Aga siis…tundub, et on ikkagi osa neid inimesi, kes lähevad automaati, valivad seal maksa poes ja siis ma ootan nende järgi. Kuigi teised poes makstavad tankimispostid on vabad, sellest ma aru ei saa. Mu sõbranna ütles, et tema teeb ka nii, sest tal küüned nii pikad, et ta ei saa automaadis maksta, sest ta ei saa kaarti sealt terminalist kätte 🤦‍♀️ tangib ja läheb poodi maksma. Miks sa siis ronid automaat tankuri juurde 😀 Jah ma võiks tankida mujal kus ongi automaat, aga mul on firma soodus selles konkreetses ketis ja ma loen igat senti kahjuks.

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. mai 2022 at 10:16

      Okei siis mu südametunnistus puhas, sest see kus ma käin, seal ei saagi üldse vist õues maksta, kui ma just pime pole 😀

      • Avatar
        Vasta Kirss 10. mai 2022 at 10:40

        Südametunnistus võib puhas olla, aga nagu näha siis koht põrgu nurgas on ikka bronnitud kui vedeldad oma autot süüdimatult tankuri ees 😅 me kõik lähme põrguuuuu

        • Mallu
          Vasta Mallu 10. mai 2022 at 10:46

          vähemalt on hea seltskond koos 😀

  • Avatar
    Vasta Kirsimari 10. mai 2022 at 09:46

    No way! Ükskord tegime nii, et mees läks maksma ja mina samal ajal parkisin auto ringi. Kohe arvati, et me plaanime kütust varastada.

  • Avatar
    Vasta Galja 10. mai 2022 at 09:44

    Tankimisega on mul ka selline harjumus, mis mulle endale tundub nii enesestmõistetav, et muud varianti nagu polekski, et tankima lähen siis, kui paak täitsa tühi. Ma lausa üritan võimalikult tühjaks sõita. Muidu tundub nagu mõttetu tankida. Mis auto jätmist tankimiskohale puudutab, siis vanasti sai kassas rohkem makstud, nüüd üliharva, aga autot pole ma küll mitte kunagi eest ära ajanud. Kuigi olen nii ise teise auto järel oodanud, kuni ta sees maksab, ja olen ka enda taga autosid ootamas näinud. Aga elementaarne, et isegi kui ostad sees kabanossi, ei jää sa seda tankuri juurde sööma.
    Vasakpöördest: kas sul suunatuli oli sees?

    Huvitavatest kommetest: ma ise sain hiljuti ühes poes teada seda, et kui sa lähed kassasse maksma ja näed kassa läheduses üksikut peremeheta käru, milles on kaup sees ja mille raadiuses on 2 meetrit tühja ruumi, siis sa pead selle käru taha seisma jääma ja ei tohi mitte mingil tingimusel kassasse minna enne, kui selle käru peremees on poeringilt tagasi saabunud.

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. mai 2022 at 09:46

      Suunatuli oli mul sees jah ikka. Ja kui mu ees on käru, siis ma eeldan, et käru peremees unustas midagi ja jooksis seda tooma (ma ise alati see vend :D)

  • Avatar
    Vasta N38 10. mai 2022 at 09:40

    Mul on 20.a load olnud, sellest 10.a käin ka regulaarselt Euroopas. Eluilmas pole tankimise eest maksmiseks auto ümber parkinud. Ja pole märganud, et keegi teine ka seda teeks. Kui lähen sööma ja tean, et viibin tanklas kauem kui kütuse eest maksmisele aega kuluks, siis loomulikult panen auto parklasse aga no tankimise eest maksmise ajaks oleks veider tankuri juurest minema sõita… nii võib jääda ju mulje, et sõidan sealt maksmata minema.

  • Avatar
    Vasta H 10. mai 2022 at 09:39

    Mis on saanud olukorrast, et käid maksad sees oma kütuse ja toidu eest ära, ütled vajadusel kassapidajale, et tuled kohe tagasi ja SIIS lähed pargid auto mujale ning lähed rahulikult võtad seest oma toidu? Suht lihtne ju – kõige eest on makstud ja toidu ootamise asemel lähed liigutad autot. Ma olen oma 9 aasta jooksul korduvalt maksnud poes ja never ei tule selle pealegi, et selleks autot liigutaks 😀 sorry, aga ei taha teiste kütust ka kinni maksta. Tavaliselt muidugi väga tanklas toitu ei shoppa, kuid vajadusel oleme elukaaslasega teinud nii, et 1 jääb tankima ja teine läheb sisse juba tellima ja siis ei teki tohutut ooteaega.
    Tanging samuti 98, kuid kunagi pole olnud probleemi tohutu ooteajaga. Vajadusel saab järjekorda ka vahetada vms. Aga noh, ma muidugi ei jäta tankimist viimasele hetkele ka. Kui näen, et seekord tanklas järts, siis sõidan edasi ja tangin kuskil mujal või veidi hiljem.

  • Avatar
    Vasta teinekord 10. mai 2022 at 09:38

    Oleneb tanklast.
    Mõnes kohas kus on ainult 2 kohta siis pargin ikka võimalusel ümber. Tavaliselt on neid kohti aga küllaga ja siis pole mõtet vehklema hakata,

  • Avatar
    Vasta Mina 10. mai 2022 at 09:38

    Siin Saksas pigem enne maksad ja siis sõidad ära, arvatavasti on ka asi selles, et kergem silma peal hoida, et keegi minema ei sõida maksmata. Kui poodlema lähed vahepeal siis muidugi peaks eest ära sõitma.

  • Avatar
    Vasta nell 10. mai 2022 at 09:36

    Aus vastus, ei käi mitte kunagi tankimas sellises kohas, kus tuleb sisse maksma minna. Tangin alati automaadist ja seega maksan, tangin ja sõidan minema. Kuigi ka automaattanklates leidub “pärle”. Kui ikka tankuri taga on 5-6 autot järjekorras siis minu meelest oleks mõistlik tankimise lõppedes tankuri eest ära sõita ja lasta järgmine inimene tankima mitte istuda autosse, panna kaart ja muud asjad ära, värvida huuli jne.. kui samal ajal järjekord ootab…

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. mai 2022 at 09:39

      Kaua see kaardi ära panemine ikka võtab? V nagu, kuidas olukorda kiirendada, see autopõrandale visata v 😀

      • Avatar
        Vasta Nell 10. mai 2022 at 19:26

        Eks ole oodatud küll pruade taga (läbu ato näha, mis eesolevas autos toimub) kes sobravad ridikülis, ostsivad midagi kindalaekast, värvivad huuli, sahmivad midagi auto salongis…ikka mitu-mitu minutit (ei ole kunstiline liialdus) ja samal ajal 5 autot seisavad tema taga järjekorras. Keegi ei keela sahmida aga ole hea ja lase masin 2 meetrit edasi, et järgmine saaks tankima tulla.

        • Avatar
          Vasta Krr 11. mai 2022 at 14:58

          No täpselt! Kunagi käisin ka mingis automaattanklas, kus oli vähe tankureid ja seal oli ka tihtipeale järjekord. Siis otse loomulikult tegin nii, et tankisin ja maksin ära, sõitsin 5 m edasi, et järgmine saaks tankima hakata ja siis alles panin oma kaardid kotti, km-d nulli ja tegin muud sahmimised.
          Tanklates, kus mingil põhjusel lähen sisse maksma, pole kunagi (üle 25 aasta jooksul) autot enne maksmist liigutanud ja pole ka näinud, et keegi teine seda teeks (see oleks tõesti üleüldse kahtlane tegevus). Kui lähen kuumakoera ostma, siis pargin juba eos selleks ette nähtud kohta, mitte tankuri ette.

  • Avatar
    Vasta Hevely 10. mai 2022 at 09:30

    Pole kunagi ümber parkinud. Tangin ja lähem maksma. Pole ka keegi tõstatanud seda teemat, et neid oleks häirinud see.

  • Avatar
    Vasta Lea 10. mai 2022 at 09:28

    Hahhaa, täielik rumalus. Loomulikult ei liiguta ma autot, vaid lähem kohe maksma. Mis siis kui parkimiskohad kinni on? Sõidan maksmata minema?

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. mai 2022 at 09:31

      jooksed maksma ja samal ajal pisaraid valades vabandad ette-taha? umbes nii saan ma aru, et peab tegema 😀

  • Avatar
    Vasta Kiku 10. mai 2022 at 09:27

    Bensu/diislit tankides jah ei pargi ega pole ka näinud, et keegi teine pargiks kunagi mujale, aga cng või lpg tankides PEAB mujale parkima😃 seal on järjekorrad alati ja kui keegi seal peaks jokutama ja peale tankimist mitte eemale sõitma veidi, siis seal saad kohe nkn möliseda järgmiselt😃 niiet ole mureta😃

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. mai 2022 at 09:28

      ma isegi ei tea, mis on cng või lpg…kui see lpg just massaaž pole 😀 Niiet im good 😀

      • Avatar
        Vasta Maria 10. mai 2022 at 09:39

        Mul nuud pilt silme ees kuidas end massaazi lauale pargid ja kui tehtud pead ruttu umber parkima end, et muidu saad moliseda🤣.
        Tegelikult lpg on bensiini baasil toodetud gaas, seda laheb vahem ulesse ja odavam .

        • Mallu
          Vasta Mallu 10. mai 2022 at 09:47

          Haha, kui kohe püsti ei aja, siis järgmine klient sõimab näo täis 😀

      • Avatar
        Vasta Kiku 10. mai 2022 at 09:48

        Gaas, erinevad gaasid millega autod sõidavad😃 varasemalt kõige odavam kütus, kuid hetkel cng ulme hinnaga, et need järjekorrad enam nii pikad polegi😂 aga jah neid tankureid on tanklates üldjuhul ainult üks (teatud tanklad ainult pakuvad neid, igas tanklas pole) ja slp ka see teema, et sõidad eemale, ja lisaks veel vbla pean mõlemat tankima, nii bensu kui gaasi ja siis pead nagunii ühest kohast teise sõitma, nii ei ole, et tangin gaasipaagi täis, lähen maksan ära ja siis lähen tangin bena ja uuesti maksma😂 see oleks next level kilplane juba😃

  • Avatar
    Vasta Maria 10. mai 2022 at 09:26

    Mul on load alates 2008 ja ma pole mitte kunagi ümber parkinud. Ausalt pole selline aai isegi pähe tulnud, ju siis ka debiilik 🤣 pole isegi olukorda olnud kui oleks selline tung tanklas olnud, et keegi mõni minut rohkem poleks suutnud oodata 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. mai 2022 at 09:28

      Vähemalt oleme koos debiilikud 😀

  • Avatar
    Vasta Ellu 10. mai 2022 at 09:26

    Ma kunagi ei pargi ümber ja ei tee seda ka mees mul 😀 Ma muidugi ei sõida paaki tühjaks ka kunagi, alles hiljuti vaatasin, et peaks tankima kuna paar kriipsu oli langenud ja paaki mahtus 10l ainult juurde😅

  • Avatar
    Vasta Lill 10. mai 2022 at 09:26

    Ma tangin Circkle K Eazy Fuel äpiga enamasti 😀 sõidad tanklasse, kinnitad telefonis, et oled selle tankuri juures ja lähed paned püstoli paaki. Raha läheb arvelt ise maha ja eraldi kuskil maksma ja kliendikaartidega mässama ei pea.
    Mõni vend vehib niisama vahest ja üritab näidata, et sa kergelt debiil oled ja see on ok. 😀 ära sellega oma pead vaeva. kui kõik elus ja terved ja kellegi auto rikutud pole siis on ju sõidumissioon õnnestunud. 😀

  • Avatar
    Vasta Sveta 10. mai 2022 at 09:25

    Eestis, vähemalt ühes tanklaketis raudselt, aga arvan, et ka teistes hakkab pump tööle, kui eelmise kütus ei ole makstud. Keegi topelt teise inimese arveid maksma ei pea, süsteem hoiab eri tankimised lahus ja makstes tuleb öelda, mis tankurist tangiti. Eriti hea on, kui öelda, kas diislit või bensiini ja kui peaks sattuma ühte tankurisse mitu ühesugust, siis küsitakse kogust. Eks kaameratest jälgitakse, mis tanklas üldiselt toimub, aga ei jõua burkside jms kõrvalt veel kõiki autosid ning nende tankimist jälgida ehk keegi ei saa südarit, kui autot tankuri vabastamiseks liigutate. Aga kui ära sõidate, siis hakkab süsteem mingi aja möödudes häiret andma, et kellelgi maksmata ja siis on juba üsna lihtne kaameratest välja otsida õige auto ning politseid teavitada.

  • Avatar
    Vasta Anneli 10. mai 2022 at 09:23

    Ma ei pargi kunagi autot ümber peale tankimist, kui tahan poest midagi osta. Aga kui ainult kütuse pärast tanklasse lähen, siis vormistan ostu äpi kaudu, ei olegi vaja sisse maksma minna.

  • Avatar
    Vasta G 10. mai 2022 at 09:22

    Pole kindel kas sain sellest liiklusolukorrast õigest aru, aga kui auto sulle vastu tuli, siis tema tegi ju parempööret? Siis peaksid talle teed andma?

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. mai 2022 at 09:24

      Ei, ta oli minu ees ja keeras ka vasakule 😀

      • Avatar
        Vasta LJ 10. mai 2022 at 17:08

        Äkki tegid liiga suure kaarega vasakpööret ja arvas, et tungid tema ritta niiöelda? Mõni pööraks nagu suure kaubaautoga.
        Aga kui see ka ei olnud, siis ju vehkis niisama või arvas, et tegid midagi valesti, kuigi tegelikult ei teinud 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 10. mai 2022 at 17:17

          Ma ei läinud tema rea poolegi 😀

      • Avatar
        Vasta Krr 11. mai 2022 at 15:01

        Äkki tahtis lihtsalt külge lüüa sulle? Tead ju isegi, et mehed on imelikud 🙂

  • Avatar
    Vasta Mrs 10. mai 2022 at 09:19

    Ma pole ammu tankinud (sõidan elektrikaga nüüd), aga mul on alati see küsimus olnud, et kas parkida mujale või ei. Siiani pole otseselt otsustama pidanud, sest kas on väga vähe rahvast ja tankurid vabad või pole kuhugi ümber parkida olnud.
    Mul on alati tunne, et kui ma end kuhugi ümber parkima lähen, siis nad kutsuvad mulle politsei, sest ma sõidan maksmata minema 🤣🤣🤣

    Mis sellesse vasakpöördesse puutub, siis ma ei mäleta, kas Eestis on ka liikluseeskirja järgi nii, et vasakpööret tuleb sooritada teise auto tagant. St idee järgi oleksite pidanud teineteisest mööda sõitma ja siis vasakule. Praktiliselt ei ole see pea iial võimalik, sest ristmikud on nii kitsad ja ikka keerad teise auto eest.

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. mai 2022 at 09:21

      Oh, aitäh, äkki siis selles asi oligi, miks ta närvitses 😀

      • Avatar
        Vasta Moonika 10. mai 2022 at 09:46

        Siin räägitakse minumeelest parempöördest, kui vastu tulev teeb parempööret ja sina ka . Vasakpöörde puhul, kui samast suunast läksite veel ja tema ees sina taga… siis tal olid võibolla mingid omad probleemid 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 10. mai 2022 at 09:50

          No minu poolt vaadates jah ta tegi parempööret, aga tema poolt tegi ta ka ikka vasakpööret 😀 Või olen ma …loll? Ja ei tea mis pööre on mis … 😀

        • Avatar
          Vasta Moonika 10. mai 2022 at 09:51

          Kurat nüüd mul omal kõik sassis 😀 vabandan. Vasakule keerates, juhul kui vastasuunas olev auto teeb ka vasakpööret tekib see, et kas mõlemad keeravad teineteise eest või tagant läbi. Aga ikkagi, kui ta oli sinu ees siis tal omad probleemid 😑 😀

    • Avatar
      Vasta Krr 11. mai 2022 at 15:04

      “St idee järgi oleksite pidanud teineteisest mööda sõitma ja siis vasakule.” – üldse ei saa aru, mida selle lausega ütled? Ma tean Eesti liikluseeskirju päris hästi, aga ei suuda paremagi tahtmise juures välja mõelda, mida sa sellega mõtled…?
      Tundub, et Mallukas sai aru, mida sa mõtlesid…? Tahaks ka aru saada, siis oskaks kommenteerida.

  • Avatar
    Vasta Kerli 10. mai 2022 at 09:19

    Hmmm, ma kunagi ühes bensukas uurisin teenindaja käest, et kas ma oleks võinud autoga siis järgmisel eest ära sõita ja siis ta vastas, et ei tohi 🙄🙄🙄

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. mai 2022 at 09:21

      No näed, isegi töötajad siis ei tea, kumb õige on 😀

  • Avatar
    Vasta Käthlin 10. mai 2022 at 09:18

    Kui lihtsalt tangin ja kohvi võtan, siis ei pargi eemale, aga kui ikkagi toitu ka võtame, siis alati pargime tankurist eemale. Olen ise ka autos vahutanud, kui ootan et kiirelt tankida ja edasi sõita, aga vot ei saa, sest pean kellegagi koos tema burksi ootama. Eriti närvi ajab aga see, kui mingi kuradi tõbras, peale selle et ma pean temaga koos tema sööki ootama, pean ma ka ootama kui ta tankuri ees oma auto juures toitu mäletseb ning ei kavatsegi enne sealt minema sõita…. siis tahaks küll küsida, et mis kohaga ta mõtleb kui üldse mõtleb 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. mai 2022 at 09:19

      Teinekord küsi siis, vb ta ka lihtsalt pole kunagi sellele mõelnud 😀

      • Avatar
        Vasta K 10. mai 2022 at 09:52

        Ega asjata (vähemalt Cirkle K-s) pole tankurile suurelt kirjutatud “KUI EI TANGI, ÄRA PARGI!” Ma olen mitu korda ennast siniseks vihastanud. Sõidan auto sappa, sooviga parkima hakata, aga tema jalutab bensukasse šoppama.

        • Mallu
          Vasta Mallu 10. mai 2022 at 09:52

          aga kas sul oleks meeldivam oodata, teades, et ta parkis ka? 😀 Kuhu kõigil nii kiire on, aru ma ei või 😀

    • Avatar
      Vasta K 11. mai 2022 at 08:54

      Merje räägib ju tanklast, kus maksad automaadis kütuse eest ära. Ja siis kui lähed sisse oma friikaid ostma, on elementaarne oma auto eest ära ajada ju.

  • Avatar
    Vasta M 10. mai 2022 at 09:17

    Eeh, ma sain aru, et ta räägib automaattanklast.

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. mai 2022 at 09:18

      automaattanklates ei saa süüa ju osta? 😀

      • Avatar
        Vasta M 10. mai 2022 at 09:20

        Ta kommentaarides mainib, et tema arust ei saa seal konkreetses sees makstagi. Ma küll ei tea, millisest jutt, aga mul siin lähedal on küll automaattankla juures Olerexi pood ka 😃

        • Mallu
          Vasta Mallu 10. mai 2022 at 09:26

          Aa no… Ühesõnaga ma ei saa aru, miks sellise väikse asja pärast närvitsema peab 😀 ma ootan pohuilt igal pool, isegi ummikutes hea mussi kuulata 😀

          • Avatar
            Triin 10. mai 2022 at 09:44

            See rahulikult ootamine näitab, et Sul on närvid täiega korras ja et Sa oled muidu ka kena ja kannatlik inimene 🙂

          • Mallu
            Mallu 10. mai 2022 at 09:46

            Ainult nii kaua, kuni mul tuleb pähe, et ma midagi uut tahaks – siis ma tahaks seda juba eile 😀

      • Avatar
        Vasta A. 10. mai 2022 at 10:06

        Jutt käib jah automaattanklast. Mina tangin pea eranditult Alexelades ja pole kohanud ühtki tanklat, kus sees peaks maksmas käima, maksad ikka automaati, aga pood, kust burksi või klaasipesuvedelikku osta on paljudes Alexelades ikka ja siis tekivadki Merje kirjeldatud olukorrad, kus inimesel on tangitud ja makstud ja minnaksegi lihtsalt burksi ostma, aga auto seisab keset kusemist kõigil ees. Kui sees tankimise eest maksta tuleb, siis on tõesti narr enne maksmist eest ära sõita ja eks siis on paratamatus, et tuleb vahel kauem oodata, aga see ei ole kindlasti see, millest Merje rääkis. Ausalt öeldes imestan siinseid kommentaare lugedes üldse, et kust kõik neid sees maksmise tanklaid üldse igapäevaselt leiavad, pole ise enam ammu ühtegi sellisesse sattunud…
        Aga ise olen muidugi korra sattunud ka olukorda, kus olude sunnil tankides sellises tanklas, kus sees maksta tuli burksisööjate peale end siniseks vihastasin. Nimelt hakkasin pärast mingit üritust teisest Eesti otsast koju sõitma ja oli vaja tankida, tegemist oli ainsa (mulle teadaoleva) tanklaga lähikonnas. Läksin siis, panin paagi täis ja suundusin sisse maksma ning ma ei liialda kui ütlen, et ootasin kassajärjekorras pool tundi. Kusjuures tankurite juures oli heal juhul 1-2 autot veel peale minu oma, ülejäänud rahvas oligi tulnud tanklasse süüa ostma. Mina süüa ei tahtnud, tahtsin tankida ja edasi sõita ja siis mõtlesingi, et kui tegemist on TANKLAGA, siis kas ei peaks olema mingi eraldi kassa või eelisjärjekord neile, kes TANGIVAD? Miks mina pean ootama pool tundi, et kütuse eest maksta, kuniks teised tanklat kiirtoidurestorani ma käsitlevad ja teenindajad burkse vorbivad?

        • Mallu
          Vasta Mallu 10. mai 2022 at 10:15

          Ma olen ka oodanud samamoodi, aga noh…elu 😀

        • Avatar
          Vasta Danja 10. mai 2022 at 12:57

          Alexela, mida ma tihti külastan seal on ainult kolm tankurit sõiduautodele ja kui üks veel kehvasti ennast paika sätib siis ei saa kolmandat kasutada. Ja no kui on ainult 2 tankurit ja mõlema ees keegi pargib siis ajab jah pahuraks. See, et tal kiire ei ole, ei tähenda, et teistel kuhugi õigeks ajaks vaja jõuda poleks.

  • Avatar
    Vasta MrsG 10. mai 2022 at 09:17

    Iial ei pargi ümber, just selsamal siin juba mainitud põhjusel, et tanklatöötaja võib arvata, et lasen maksmata jalga.
    Muidugi kabanosse ka ei osta pidevalt

  • Avatar
    Vasta M 10. mai 2022 at 09:14

    Kui ma siin rootsis peale tankimist auto sisse istuks ja minema hakkaks kusagile siis mul oleks kassapidaja suht kohe turris ma usun. Pole elusees näinud et siin keegi ümber pargiks, see ajab ju kassapidaja segadusse ? Kus ta teab kas sa kavatsed omq täispaagiga jalga lasta või pargid lihtsalt ümber? Kui kõik sularahas maksjad ümber pargiks siis kassapidaja kliente teenindsda ei jõuakski ju kui peaks koguaeg kaaremat jälgima, kes nüüd kuhu pargib ja kas ikka maksab.
    Samas kui ma 20 min friikaid peaks ootama ja näen et peale minu on veel 4 autot tankimas ehk siis ruumi vähe siis vist viisakusest pargiks ümber.
    No ei tea, vb eestis käib see asi hoopid teisiti 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaisa 10. mai 2022 at 09:11

    Kahjuks või õnneks tangin peamiselt Automaat tanklates ja ajastan käimisi nii, et ei pea kuhugi sisse tõttama. Või kui on tõesti vaja, muidugi pargin eest ära. Mõtle kui sa ise tahaks tankima minna ja mingid tüübid ootavad oma 3 burksi ja 8t wrapi ja sa puhtfüüsiliselt ei saa oma asju aetud ja edasi mindud. Ma läheks vist sõimama sellisel juhul juba..

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. mai 2022 at 09:18

      Ma ei saa aru, miks kedagi sõimata vaja on 😀 Ma ütleks lihtsalt, et tere, kas saaksite auto eest ära ajada, tahaks ka kütust 😀

  • Avatar
    Vasta M 10. mai 2022 at 09:09

    Never ei pargi autot ümber 😀 ma lihtsalt millegi pärast kardan, et kui ma sealt eest ära sõidan ja järgmine tankima läheb, siis ma pean selle järgmise kütsi ka kinni maksma :d vb ei pea, aga ei riski. Mul ka pigem, kui lähen poodi maksma tankimise eest, siis võtan veel kohvi ja vb mingi söögi ka veel ja kiiret pole kuhugi. Ja nõks jätab külmaks ka kui keegi peaks selle pärast närvis olema, Ma ju tehniliselt ei pargi seal niisama, ma olen ikkagi ka klient ja maksan oma asjade eest, ehk siis ma olen oma koha tankuri kõrval välja teeninud 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. mai 2022 at 09:13

      Ma ei usu, et sa ei märkaks, kui sa teise inimese paagitäie kinni maksaks, hindu oled näinud v 😀

  • Avatar
    Vasta JM 10. mai 2022 at 09:07

    Mul load olnud üle 10 aasta ja no ei ole ette tulnud veel juhust, kus läheksin tanklasse eraldi sisse, et teenindajale maksta 😅🙄 Meil ju automaattanklad?!?! Ma vist lihtsalt nii põhjamaine isik, et kui on võimalus inimestega kokkupuudet vältida, siis nii ma ka teen.

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. mai 2022 at 09:14

      Mulle ei jää teel lasteaed-kodu ühtegi automaattanklat. Pealegist see oleks siis AINULT tankimise pärast ja mõttetu, parem ostan ka midagi, siis rohkem “tolku” peatusest 😀

  • Avatar
    Vasta Maria 10. mai 2022 at 09:05

    Ei pargi ka ümber, kuigi olen vahel mõelnud, aga tundub kuidagi tüütu uuesti autosse minna ja ümber parkida :’D ja no ma ikka rahus võtan endale kohvi ja otsin lastele snäkke jms :’) samas tavaliselt tankureid ikka jagub ka.
    aga maksmise koha pealt peaks laskma vähemalt kaks tankimist laskma teha üks tankur.

  • Avatar
    Vasta ML 10. mai 2022 at 09:03

    Olen töötanud endise nimega Statoilis. Ühest tankurist saab 2x tankida. Kaks eraldi rida on teenindajal iga tankuri all (arvutis).
    Kui ikka mega järjekorda pole,siis ei sõida parkima. Vahest olen autoga lihtsalt 10m edasi sõitnud et tagumine tankima saaks hakata. Kui palju tankijaid polnud,siis ikka ju jälgisin tankijaid ja kui kõik parkima sõidaks,siis iga kord jätaks süda lööke vahele, sest äkki klient sõidab tasumata ära. Oli selliseid olukordi küll.

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. mai 2022 at 09:15

      Aga mis siis saab, kui klient ära sõidab? 😀

      • Avatar
        Vasta m 10. mai 2022 at 10:17

        Siis saab minema sõitja millalgi kõne, et kuulge, te ei maksnud. Mu isal juhtus nii, käis kohapeal, vaatas turvakaamera pildi üle ja maksis, silmad häbi täis, arve ära 😀

      • Avatar
        Vasta Anni 10. mai 2022 at 10:24

        Selle jaoks on kaamerad ja politsei. Aga kui oled aus inimene, siis keegi ei riidle, kui enne burksiostmist auto ümber pargid.
        Ja selles ei ole ka midagi ebatavalist, kui inimene pärast tankimist ja enne maksmist auto mujale pargib (parim valik muidugi on teenindajale nähtavad parkimiskohad). Eriti kui on järjekord. Ma arvan, et see on elementaarne viisakus ja enda ümber teiste märkamine.
        Nüüd sa tead, küllap edaspidi ka jälgid rohkem enda ümber toimuvat. 🙂

  • Avatar
    Vasta SH 10. mai 2022 at 09:03

    Mina olen raudselt see, kes autot liigutab, kui tanklasse sisse minema peaksin. Ilmselt see on tulnudki sellest, et mul tavaliselt mega kiire kogu aeg kuskile ja pole eriti aega ega tahtmist ka teiste järele passida, siis leian, et pole vaja lasta teistel ka minu järgi oodata, seda enam, et tankurite juures oli ju kiri a’la peale tankimist vabasta tankur või noh ära passi jalus mõtteline.

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. mai 2022 at 09:15

      aga maksmine on ka tankimise osa ju 😀

  • Avatar
    Vasta Eeps 10. mai 2022 at 09:00

    Õnneks tangin krediitkaardiga, aga ilmselt pargiks ka ringi, kui sisse asja oleks, sest ennast ajavad jõhkralt närvi need tankuri ette konutama jäetud autod. Ma tangin ka ainult 98, mida igas tankuris ei ole, nii et kui just see vajalik tankur blokitud on, no mida sa teed? Passid, vannud ja vaatad kella, kuniks teine sees rahumeeli oma kabanossi nosib…

  • Avatar
    Vasta Aki 10. mai 2022 at 08:59

    See tundub nii veider, kui tangid ära ja sõidad eemale. Ma usun, et maalimas on väike nurgake just neid, kes sõidavadki eemale ja siis lähevad maksma, aga sina, loll, ei saagi enne tankida, kui ta oma need friikad või burksi ära ostanud. Samal ajal ülejäänud tankurid on vabaks saanud. 😀
    Samas, ma viimasel ajal olen üldse läbi äpi ostnud, suht kiire ja mugav, +lisasoodustus. 😉

  • Avatar
    Vasta A. 10. mai 2022 at 08:59

    Ma ise pole vist kunagi selles olukorras olnud, et tangin ja siis ostan süüa, aga elukaaslane pargib küll alati teise kohta, kui peale tankimist veel süüa lähme ostma. Ma vist olen ka üks neist, kes läheks ikka mega närvi kui ma tahaks tankima minna ja keegi kes on ära tankinud, jätaks auto tankuri ette ja läheks süüa ostma. 😂 Eks see selline teistega arvestamise värk on. 😃 Mulle endale tundub elementaarne ja teistesuhtes viisakas mujale parkida, et teised ka saaks tankida, mitte ei peaks lihtsalt niisama oma aega surnuks lööma ja ootama, kui tegelikult tankur on juba vaba. 😀 Aga ma arvan, et see kõik tulebki aja ja kogemusega. Elukaaslane nii ei teeks, siis vb ei oleks ka osanud sellepeale tullagi. 🤷‍♀️ Meil on mingeid muid olukordi ka liikluses olnud, kus ta teeb midagi teisiti ja kui ma küsin, et miks nii tegi, siis enamasti on vastuseks, et see teised autojuhid ei peaks ootama meie järgi või saaks oma sõitu katkestamata jätkata vms.

  • Avatar
    Vasta S.s 10. mai 2022 at 08:58

    Eks see olegi vajalik nn tipptundidel, suviti võib mõnes tanklas olla meeletu kütuse kui ka söögi järjekord. Siis oleks vast ikka viisakas pumba alt auto ära ajada. Selle söögi tellimise ja ootamisega võib ikka meeletu aeg kuluda aga siis peaks vaatama ka umbkaudset summat või kogust. Ühest pumbast saab tankida 2x, kui esimesel veel maksmata, rohkem ei lase enne, kui kummalgi makstud. Seega peaks teadma, et kumb tankimine siis sinu oma oli. Aga üldiselt nö tavaolukorras selliseid järjekordi tõesti pole ja arvan, et see auto liigutamine või mitte liigutamine ei sega kedagi. 😄

  • Avatar
    Vasta Naffik 10. mai 2022 at 08:57

    Ju siis on pool maailma valesti elanud. Mina muidugi ka. Tore, et on olemas blogid, mis elamist õpetavad. Nii tore! 🤢

  • Avatar
    Vasta Maali 10. mai 2022 at 08:57

    Tangin ja lähen kohe maksma. Jätan isegi auto tankuri juurde, kui maksma lähen. Olen elus ühekorra teinud nii, et tankisin ära, siis parkisin mujale (loomulikult oli veel vaja vetsus käia ja noh, uimerdasin ka, enne kui maksma läksin :D) ja suundusin kassasse! Kassas selgus, et summa on topelt!! Selle ajaga, kui ma parkisin, oli läinud minu tankuri juurde mingi tüüp ja tankis omal paagi täis ja tõmbas maksmata uttu. Minu kanda jäi siis tema paagiarve ka. 😡 õnneks asi lahenes. Aga siit sain õppetunni: enne autot ei liiguta, kui makstud! Isegi kui tellin süüa, siis valmistamise ajal saab ümber parkida. Jääb ära see omakorda burxiootamine! 😀
    Tegemist oli tanklaga, kus enne tangi-pärast maksa!

    • Avatar
      Vasta Maali 10. mai 2022 at 09:00

      Aga see oli ka aastal 2008. 😀

  • Avatar
    Vasta Kaisa 10. mai 2022 at 08:54

    No ei pargi autot ümber. Ei ole seda oma 8a juhiaja jooksul ka teinud. Tangin ka äärmisel vajadusel😀 aga pole ka ela probleemi näinud,et rivi oleks taga vms. Pigem osad pargivadki ilma tankimata tankuri juurde.

  • Avatar
    Vasta Siret 10. mai 2022 at 08:54

    Ta vist tangib 20€ haaval kui nii tihti käib tanklas järjekorras passimas 🤣🤣🤣
    Kogugu raha ja pangu paak täis, kulub vähem närve 😎

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. mai 2022 at 08:56

      No ma arvan, et pigem käib ta lihtsalt väga rahvast täis tanklas? Vahet pole ju, kas sa käid kord nädalas seal närvitsemas, et parkige mujale, või. kord kuus, statistika on siis ikka, et iga jumala kord passin seal 😀

    • Avatar
      Vasta E 10. mai 2022 at 13:50

      Minu auto paak on 40 liitrit nt ja ka mitme pereliikme autol. Kui ikka sõita on vaja, siis kulub see väga kiirelt ära.

  • Avatar
    Vasta HB 10. mai 2022 at 08:52

    Maksan alati automaati muidugi, aga kui korraks mingit vett võtma lähen siis ümber ei pargi. Kui toitu ostma, siis võimalusel sõidan tankurist eemale 😅

    • Avatar
      Vasta Leen 10. mai 2022 at 09:21

      Kodutanklas 8 automaat tankurit, kui tangin siis jätan auto sinna. Vahest vaja ruttu pakiautomaadis käia ja tankla ees parkimiskohad täis ,aga tankurid tühjad siis pargin ka tankuri juurde 🤯🤭 Kui oleks tankijaid palju siis muidugi nii ei teeks 😄

      • Mallu
        Vasta Mallu 10. mai 2022 at 09:25

        Ma olen ka seda teind 😀 ka muidugi siis, kui teisi pole 😀

  • Avatar
    Vasta P. 10. mai 2022 at 08:52

    Mees ka ei pargi ümber. Ikka nii, et tangib, läheb maksma ja alles siis sõidab eest. Muidugi jah, kui tanklasse läheks veel sööki jms tellima, millega rohkem aega läheks, siis ma ilmselt teeks küll nii, et maksan küti eest, annan tellimused sisse ja pargin auto eest ära.

  • Avatar
    Vasta V 10. mai 2022 at 08:49

    Olen tont ning üksi olles ei pargi kunagi ringi. Kui mehega kahekesi siis mees tavaliselt tangib ja ma lähen sisse ning kuna tema vist nii tont ei ole siis enamasti on see auto kohta liigutanud kui ma tagasi jõuan.

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. mai 2022 at 08:54

      Kui kahekesti olla, siis isegi vb jah loogiline, et teine sõidab ära. Aga ma ju… alati üksi *nuuks*

  • Avatar
    Vasta Reelee 10. mai 2022 at 08:47

    Pm jh. Elu võiks nii käija 😁
    Ja kuna sa ise ka ütled et see tankimine tüütu tegevus siis kui ma lähen tankima viimane tilk paagis ja keegi passib seal ja ootab oma kabanossi sees siis no andke andeks 😂
    Ma enam-vähem alati kasutan automaattanklat 🙃 selliste olukordade vältimiseks.

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. mai 2022 at 08:53

      Aga võta ka ootamise peale väike kabanoss :D!

  • Avatar
    Vasta Ann 10. mai 2022 at 08:44

    Kuidas kunagi. Kui lihtsalt tangin ja võtan näiteks kohvi, siis maksan oma asjad ära ja sõidan minema. Kui aga võtan mingit burksi\wrappi, siis maksan ära ja ajan auto mõni meeter eemale parkimiskohale.

  • Avatar
    Vasta M.E. 10. mai 2022 at 08:43

    Ei iial pargi ümber🤣 ma vist veel debiilsem kui sa sest mu mõistus ütleb, et kui ma hakkaks peale tankimist sõitma, et mujale parkida siis ilmselt tuleks annaks tanklatöötaja mulle peksa selle eest, et ma maksmata ära sõita üritan 😀😀😀😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. mai 2022 at 08:45

      Seda nad kipuvad tegema jah, aina mingi rabistamine ja peks käib üldiselt 😀

  • Avatar
    Vasta Eva 10. mai 2022 at 08:43

    Aga kuidas järgmine saab tankima hakata kui ma pole oma arvet veel ära maksnud? 😀 kas ta kütus tuleb minu arvele otsa? 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. mai 2022 at 08:46

      Ma ei tea, aga ma arvan, et see “teine pool” kes “õigesti pargib ja maksab” ütleks, et MAKSA KIIREMINI SIIS 😀

    • Avatar
      Vasta Jane 10. mai 2022 at 08:51

      Ma olen varsti vist 2 aastat käinud tankimas ainult mobiilimaksega. Nüüd ükspäev katsetasin selle autonumbri tankimise ka ära.
      Ma olen just selline isik, kes absoluutselt ei viitsi seal sees oodata kuniks teenindajad teistele inimestele süüa teevad ja ei mõista et keegi võiks kassas ka samal ajal tööd teha..

      • Mallu
        Vasta Mallu 10. mai 2022 at 08:54

        misasi on mobiilimakse (ma vana)

      • Avatar
        Vasta Diana 10. mai 2022 at 09:44

        Sama. Tanklasse sisse lähen ainult reaalselt vaid siis kui sulas maksta soovin või lisaks nt kohvi osta. Kütuse eest maksan samas ka siis ikka äpi kaudu enne ära ja kui tanklas sees iseteenindus, siis ostetud kaubad maksan pigem sinna kui teenindajale. 🙄 inimesed ei meeldi 😄

        • Mallu
          Vasta Mallu 10. mai 2022 at 09:47

          Kellele meeldiks 😀

    • Avatar
      Vasta 🙂 10. mai 2022 at 08:56

      Läheb eraldi arve ikka, kui püstoli juba tagasi paned, siis sisse tuleb kinnitus et see arve ja kui järgmine vôtab siis juba uus arve

  • Avatar
    Vasta Kats 10. mai 2022 at 08:43

    Wtf. Ma ka ei tee never nii. Ma arvan, et tankla omad arvaks selle peale, et teeksin rotika. Et tangin ära j lasen jalga 😀 nii et ei, auto seisab ja mina lähen edasi rahumeeli sisse

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. mai 2022 at 08:54

      Ühtekad 😀

  • Avatar
    Vasta Kriste 10. mai 2022 at 08:42

    Üle 10 aasta juba load olnud ja pole elu sees ümber parkinud kui tankimise eest maksma lähen. 😀
    Müüjal ka lihtsam, ei pea sealt arvutist otsima, et kes tankis ja kui palju tankis, sest süsteemi jookseb see kohe sisse ju..

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. mai 2022 at 08:44

      No siis hea teada, et ma seal põrgu eri nurgakeses üksi ei tiksu kunagi 😀

  • Avatar
    Vasta Sirli 10. mai 2022 at 08:42

    Elan küll Austraalias, aga ei pargi kindlasti enne maksmist ümber – garanteeritult saaks teenindaja südari ja oleks juba politsei kutsunud, et proovin maksmata ära sõita. 😁 Lisaks ei hakka siin osades tanklates pump enne uuesti tööle, kui eelmine arve makstud.

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. mai 2022 at 08:44

      Ma isegi ei tea, kas siin saab tankida, kui eelmisel maksmata? 😀

      • Avatar
        Vasta Ann 10. mai 2022 at 09:03

        See pole hullu midagi, aga see on next level kui sa tankima ei tule, aga pargid tankurite ette ja lähed poodi 😀😀🙈

        • Mallu
          Vasta Mallu 10. mai 2022 at 09:15

          Ma ütlen, et ma pole iial oodanud – seega mul ausalt savi, kas keegi takis v niisama pargib seal, siiani kõigile ruumi olnud 😀

      • Avatar
        Vasta Mari 10. mai 2022 at 09:06

        Saab ikka. Tankurile koguneb süsteemi kenasti mitu tankimist ja teenindaja näeb neid ajalises järjekorras oma ekraanil. “Kas kütust ka tankisite?” küsimust hakkabki tanklateenindaja siis küsima, kui mingi maksmata tankimine juba mõned minutid üleval on olnud. Aga kohe kindlasti ei arvata ümber parkimise peale, et keegi minema sõitis – selle pärast hakatakse muretsema alles mingi veerandtunni möödudes.

  • Avatar
    Vasta Mari 10. mai 2022 at 08:41

    Sööki ei olegi vist tankimise ajal tellinud aga tanklapoest vett või nätsu lisaks maksmisele olen küll.. Ei näe mõtet, et kui tangin siis ajan ära ja siis lähen maksma..🤷‍♀️
    Ju olen ka debiil 🙈
    Aganoh, ma tean, et pole ma esimene ega viimane ja mis siis.. Nutku pihku need, keda see häirib.

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. mai 2022 at 08:43

      Ma tihtipeale tangin nii, et toon lapsi aiast ja kuna üks kord ma ostsin neile teel koju friikaid, siis nüüd küsivad nad neid kogu aeg 😀

  • Avatar
    Vasta Elery 10. mai 2022 at 08:40

    Hahahha,ma pole selle peale tulnudki,et auto siis ümber parkida🤣 kunagi pole nagu ummikut ka mu taga olnud.

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. mai 2022 at 08:42

      Ma mõtlen ka, et kui ma näeks, et järjekord on, siis jah ei jääks sinna lastele friikaid võtma, aga …kui ei ole järtsu ja inimesed tahavad friikaid, siis miks ma ei või 😀