AUTOJUTUD

Kuidas siis elada, kui autodest suurt ei tea?*

20. mai 2022

Kui endal autot pole, siis ei ole eriti ka vahet, kas ja palju sa autodest tead. Mina suutsin enne võib-olla nimetada kolme automarki ja sellega mu teadmised piirdusid. Kui ma ise endale esimese auto sain, siis õppisin näiteks tankima ja praegu saan hädapärast hakkama isegi klaasipesuvahendi juurde valamisega. Isegi autopesulasse ei ole ma veel kordagi üksi sisse sõitnud, rääkimata nendest kohtadest, kus autot ise pesta saab. Mul pole õrna aimugi, kas sa nühid seda seal nagu rasvast panni, või tuleb seal mingeid imetrikke osata…ei tea ja ausalt öeldes ei viitsi ka proovida.


Õnneks on mul selline uuem auto, et kui tal midagi viga on, siis ta ütleb seda ise. Ei pea endale kuskile märkmikusse kirja panema, et mine hooldusesse või miskit. Mugav värk, aga sellele ma enne ei mõelnudki, et kui auto hooldust juba nõuab, siis… kus ma seda tegema pean ja kuidas? Praegu häguselt meenub, et autodesse tuleb vahepeal seda ad-blued ka lisada – ma pole seda ka kunagi teinud. Loodame siis, et auto ise ka seda nõuda oskab, ma nii kaua ei torgi. 


Jumal tänatud, et mu autoalane abitus on ka mu koostööpartneritele silma jäänud, sest ühel hetkel potsatas mulle postkasti kiri, kus tutvustati WiseDrive teenuseid. Jälle esimsega hooga lugesin ja mõtlesin, et mis mul sellest? Mis paganat mina selle autoteemase infoga ja lehega tegema peaks? Siis meenus mulle, et jajajaaaa, mul ju on auto ja kui mina neid asju ei tee, siis… ei tee keegi. Ja kuna ma ise napilt tankimisega hakkama saan, siis nüüd võin öelda, et WiseDrive on kõige mugavam leht üldse.
Sul tarvitseb seal ainult sisse lüüa enda auto numbrimärk ja asukoht, kus teenust saada sooviksid ja sulle avaneb terve rodu erinevaid võimalusi. Hooldus, pesu, ostueelne kontroll, remont, veermik (pole aimugi, mida see tähendab), ülevaatus, diagnostika, rehvitööd jne. Ühesõnaga kõik, mis sul elus autoga vaja teha oleks, leiad sa vajaliku teenuse WiseDrive’i kaudu. 
Mina lõin sisse, et tahaks hooldust ja nagu naksti oli mul ees pikk rodu kohti koos hindadega. Sina vali endale ainult sobivam koht välja ja broneeri aeg. 


WiseDrivel on veel lisatasu eest selline tore premium võimalus, et nad võtavad ise sinu juurest auto ja toovad pärast tagasi. Eriti mugav ju hommikul autoga tööle sõita, lasta auto sealt peale korjata ja õhtuks on see sulle juba tagasi toodud ja saad kenasti koju minna. Eelistan seda varianti iga kell selle üle, et ma kuskile pool tundi sinna ja taksoga sama palju tagasi sõidan. Lisaks siis veel samasugune Erna retk autole järgi minemisega. Tänan, ei. Pigem maksan natukene rohkem enda mugavuse eest.


Ja täpselt nii lihtne kui see teenus tundus, ta ka oli. Netis paar klikki, kuupäev kokku lepitud, tuldi autole järgi ja toodi kenasti hoolitsetuna tagasi. Nüüd on jälle aastake mureta sellega. Kui just mingit remonti tarvis pole, siis nüüd juba tean, kuhu selle jaoks pöörduma peaksin. Üldse olen ma kuulnud, et igasugustes remonditöökodades koheldakse naisi alati nagu lolle, kes autodest midagi ei tea ja siis üritatakse neid nöörida. Mind võiks rahumeeli nöörida, sest ma ei teagi midagi autodest, ega ka paranduse hindadest. Aga need, kes saavad aru, neid ajab raudselt närvi, et neid kohe rumalaks tembeldatakse.


Tehke endale ka WiseDrive lehele konto ära – kui mingi jama on, saate sealt kiirelt bronni ära teha. Ja kui konto tehtud, andke teada, kas teil on olnud autoparanduses selliseid ebameeldivaid momente? Kõikide konto teinud inimeste ja siin kommenteerijate vahel loosib WiseDrive välja auto välipesu ✨ 

*Postitus sündis koostöös WiseDrive’iga

Loe ka neid postitusi!

9 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Liisa 28. mai 2022 at 14:44

  Tundub muidu asjalik leht aga vist ainult suuremates linnades. Minu maakonnas ei leidu ühtegi teenusepakkujat 🙁

 • Avatar
  Vasta Merle 20. mai 2022 at 23:46

  Tehtud, väga asjalik leht! Järgmine kord ei olnudki enam plaanis esindusse hooldusesse minna, hea pakkumisi võtta 🙂 tänks!
  PS pesu vajab mu sõber ka pidevalt, kuna on tume ja kõik tolm paistab kohe välja 🙁

 • Avatar
  Vasta Kriste 20. mai 2022 at 16:11

  On olnud vahepeal selliseid juhtumeid, et peetakse lolliks. (Ma blond ka veel lisaks) Aga siis kui hakkan rääkima siis on aru saadud, et ikka päris loll pole. 😂
  Autot hooldan enamasti ise koos mehega, saan õli ja filtrid kõik vahetatud.
  Raskemate tööde jaoks läheb töökotta. . 😁 Aga töökojas käime ka ühes samas, mis hea ja kindel kvaliteet.

 • Avatar
  Vasta Taaniel 20. mai 2022 at 16:07

  sinul kui uue auto omanikul on tehasegarnatii. korrapärased hooldused tuleks ka teha ainult esinduses, kui ei taha et garantii pärast kehtivuse kaotaks.

  • Mallu
   Vasta Mallu 20. mai 2022 at 18:15

   Uurisin järgi ja forss’is võis ka teha

 • Avatar
  Vasta Kadri K 20. mai 2022 at 15:44

  Tehtud! Ja õnneks ei ole olnud veel. 😛

 • Avatar
  Vasta N37 20. mai 2022 at 15:40

  Kas liisingu ajal pole mitte kohustus esinduses hooldust teha 🤔 Aga kasulik leht. Aitäh.

  • Mallu
   Vasta Mallu 20. mai 2022 at 18:16

   Ei olnud jah 😀

  • Avatar
   Vasta Katrin 20. mai 2022 at 21:48

   Auto vajab pesu küll.