AUTOJUTUD

kas kasko maksabki neeruhinda või?

12. juuli 2022

Kuna ma absull ei mäleta, mis mu eelmise aasta kasko ja liikluskindlustus maksid (ja ei viitsi ka meilidest järele vaadata), siis saan ma rahumeeli iga aasta uue südari saada. Nimelt hakkavad mul mõlemad otsa saama ja mulle saadeti uued pakkumised. Kõige odavam neist on kasko jaoks Salva kindlustus, mis maksab aastas 946,5€ ja Seesami liikluskindlustus aastaks 261,42€.

Selles suhtes, et ma ise mööda kodukaid vaadanud ei ole, need pakkumised saatis mulle lahkesti kindlustusEST kindlustusmaakler ja ma miskipärast arvan, et ta on ise juba oma töö ära teinud ja ma ei peagi ise neid pakkumisi välja otsima hakkama. Usaldan pimesi, nagu mul kombeks.

Ainuke koht, kust ma ise eraldi pakkumise võtsin oli Swedbank, aga ma ei tea, kas ma olen ausalt loll või mis (palun mitte vastata, retooriline küsimus), aga ma ei saa sellest pakkumisest ööd ega mütsi aru.

Nii et ma lähen jälle lihtsama vastupanu teed – öelge teie mulle, millise kindlustuse ma võtma peaks ja selle ma võtan ka. Olenemata sellest, et see tundub mulle ausalt ebaratsionaalselt kallis teenus. Kõigil maksab tonn aastas või? Miljonärid oleme siin kaskofirmade arust v?? Mitte, et mul kaua aega iriseda oleks, mul paari päeva pärast lõppebki ära, siis enam sõita ei tohi, muidu lähen insta vangimajja? Vist. Ma ei tea, mis siis saab, kui aus olla 🥲

Edit: Vaatasin siis ise ka veidi ringi, nagu te soovitasite. Ergolt sain ikka kallima pakkumise:

LHV’st veel kallima:

Ja Iizi kodukal sain sellise valiku:

Ühesõnaga tundub, et see kindlustusmaakler ikka tegi kõige parema pakkumise, nouuu.

Loe ka neid postitusi!

35 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Ingrid 13. juuli 2022 at 11:24

    Kasko aastaks 638 PZUs kõik sees asendus, puksiir jne.
    Liiklus 182 PZUs
    Sai veel tehtud GAPkindlustus ka ( 588 eur) varguse korral jms, et mingigi uue võimalus oleks.
    Autoks 2021.a BMW 318 115kW
    Esimene väike õnnetus oli ka, kui kährik stange plastikosalt võttis tüki ja tekitas mõrad. See vahetati kenasti ära ning ei pidanud sentigi maksma! Asendusauto sain ka. Varaline kahju olevat 1500 ulatuses olnud stangega.

  • Avatar
    Vasta lillll 13. juuli 2022 at 07:15

    Siitpoolt tulevad täiesti kasutud soovitused, aga ise küsisid palju kindlustuse eest maksame 😀
    Tuleb osta vana pann ja siis harjumaalt ära kolida . Mul on tore 14 aastat vana volvo, mis töötab ilma igasuguse probleemita ja maksan kindlustust ca 7 euri kuus. Kaskot muidugi ei ole, ei ole ka elu jooksul vaja läinud. Elu hea odav 😛

  • Avatar
    Vasta Külli 12. juuli 2022 at 20:25

    Mul on kasko koos liisinguga ehk Luminorilt mõlemad, kasko on ca 20 kuus. Liikluskindlustus ERGOlt, just maksin poolaastat, tiba alla 10 euro kuus (kui aasta korraga maksaks, oleks odavamgi, aga ma korra küsisin poolaastat ja nüüd nad saadavad automaatselt arve ja pole hakanud muutma). Auto on vana ja väike, 2011 vw golf 🙂

  • Avatar
    Vasta M 12. juuli 2022 at 20:05

    Kasko 405eur/aasta. Skoda Superb, Harjumaa. Kindlustus oli vast ka ~250eur/aasta.

    • Avatar
      Vasta Emmi 13. juuli 2022 at 09:38

      Meil on auto kindlustus ja kasko umbes samas kategoorias. Aga siin tulebki arvestada, et kui on ikka paar korda kallim auto, mida Mallu VW on, siis kasvab proportsionaalselt ka kindlustusmakse.

  • Avatar
    Vasta Gerly 12. juuli 2022 at 15:31

    Harjumaa kasko ongi hingehinnaga. 😀 aga mul swedbankis, püsikorraldus, mingeid meile ei tule 😀 kasko vist 25 euri kuu, liikluskindlustus 10 midagi. 2016 aasta Tänaku auto

  • Avatar
    Vasta Ylle 12. juuli 2022 at 13:53

    Sinu tariif oleneb sellest, kas ja kui palju sa avariidest sõitnud oled. Mul näiteks igapäevane avariidest sõidu ja kindlustisstaaz 1995.aastast, Liikluskindlustus aastas on praegu 45 EUR ja Kasko 220 eurot. Kasko on kõigi riskide vastu mis üldse pakutakse, auto ostsin uuena aastal 2019

  • Avatar
    Vasta Lily 12. juuli 2022 at 13:37

    mina ei tea, vb ebapopulaarne arvamus, aga kas selle asemel, et aastas tonn 😮 maksta, poleks odavam see raha seivida ja õnnetuse puhul ise plekkida? st ma ei tea, nt kolme aastaga 3000, vaevalt et nt metslooma tekitatud kahju sellest suurem oleks ju? aga no mul (ptüiptüiptüi) pole ka midagi juhtunud selle 2 aastat lubade omamise jooksul ever, elukaaslasel 4 aastaga sama.

    • Avatar
      Vasta Orav 12. juuli 2022 at 16:33

      Ma ei usu, et isegi leedu “autotööstus” oleks suuteline nii uuel autol parandama põrdra laksu 3000 euriga. Eeldades, et sellega avanevad üldjuhul autol airbagid, esiklaasi pauk, üldse esiosa remont jne. Jah mina oma vana passatil saan 3000 euriga vahetada kõik detailid välja aga uuel autol kindlasti mitte. Eriti kui ise ei tee.

  • Avatar
    Vasta Vaike 12. juuli 2022 at 12:58

    Küsi LHVst ka pakkumist.

  • Avatar
    Vasta Ülle 12. juuli 2022 at 12:48

    Mul pole asendusauto võimalust aga kõik muu on sama kui swed pakkumises ja mul on ca 300 aastas. Omavastutus on vist 250 mul. 900 tundub tiba ajukas jah… ma ei tea kas see sõltub mis auto vbo?

  • Avatar
    Vasta Krr 12. juuli 2022 at 12:41

    Ära võta jumalatest esimest meilile tulevat pakkumist!!! Hinnaerinevused on sadades eurodes. Need, kes sulle meilile saadavad neeruhinnaga pakkumisi, kasutavadki ära neid, kes ise ringi ei vaata. Mulle saatis kõige kõrgema hinnaga pakkumise minu enda liisingfirma (samas liikluse saatis ta kõige soodsama). Otsi kasko kalkulaatoreid (neid ka erinevaid) ja vali sealt kõige normaalsem. Iga suvi teen sama asja läbi ja kunagi ei võta esimest suvakat. Alati tuletan endale ka meelde, mis eelmine aasta maksin. Praegu sain Ifist hea pakkumise teist aastat järjest. Ma maksan kasko eest aasta mingi 280 ( eelmine aasta oli nõks soodsam).

  • Avatar
    Vasta Kaisa 12. juuli 2022 at 12:40

    Kindlustuse hinnad kahjuks tõusnud nagu kõik muu. :/ Vähemalt nii palju tean öelda, et Salva väga korralik firma ja kui reaalselt mingi case on, siis vähemalt abi kiire ja korralik. Nad viimasel ajal on koostöösid ka teinud olen tähele pannud, ehk saad ka mingi diili. 😉

  • Avatar
    Vasta Melissa 12. juuli 2022 at 12:33

    Minu teada kasko maksumus sõltub auto väärtusest. Ju siis oledki miljokas, et kasko nii kallis 🤣
    Minul oli auto ca 30 000 ja kasko ca 50 eur kuus Swedis Eliit paketiga, kuna ise ka sellest aru ei saanud, siis võtsin maksimumi 😀

  • Avatar
    Vasta K 12. juuli 2022 at 12:32

    Swedis 2 erinevat paketti ja mõlema paketi kohta tehtud pakkumine koos asendusauto võimalusega ja ilma selleta 😀 kokku 4 varianti.
    Swedi puhul kui küsimusi on olnud, siis ma olen kindlustuse infotelefonilt alati väga head selgitused saanud, isegi soodukat, niiet tasub küsida. Mul terve aja seal olnud, seega teiste kohta ei oska kommenteerida.

  • Avatar
    Vasta Sandra 12. juuli 2022 at 11:52

    Mul on täiskasko koos asendusautoga 23€/kuus ja liiklus mingi 6€. Üle 25€ kuus ei kavatseks küll maksta, pole võimalik. Kindlustus PZU-s.

  • Avatar
    Vasta Kix 12. juuli 2022 at 11:42

    Kas oled millegi puhul oma kaskot kasutanud või liikluskindlustust? Siis üldiselt läheb kallimaks. Kindlustusmakse on kõigil väga erinev, seda ei saa kellegagi võrrelda. Oleneb mis auto(mark,võimsus,vanus), kui kaua oled autoomanik olnud, mitu autot sul on olnud, sinu vanus, elukoht, kas oled osalenud kindlustusjuhtumis kus süüdi oled jms. Ise hoidsin autot isa nimel, siis oli kõik mega odav😃 Ja veel, salvat ei soovitaks kaskoks kindlasti, otsivad kõik võimalikud põhjused, miks mitte hüvitada.

    • Mallu
      Vasta Mallu 12. juuli 2022 at 13:16

      Oma mäletamist mööda ei ole vist 😀

      • Avatar
        Vasta Neiu N 13. juuli 2022 at 18:36

        Kas siis kui sul lapsed naaberautot uksega lõid, ei läinud läbi kasko? Meil tõusis ka kohe makse kui üks väike kriipimine oli.

        • Mallu
          Vasta Mallu 13. juuli 2022 at 18:58

          Me ei hakanud kaskosse panema, tahtis 50 euri 😄

  • Avatar
    Vasta Katerina 12. juuli 2022 at 11:27

    Vaatasin enda omi, mul just eelmine kuu lõppesid ja tuli uuendada. Liikluskindlustuse aastamakse oli 126 eurot ja kasko 354 eurot. Aga mul pole nii võimsa mootoriga auto ka, kui sul. 😉

  • Avatar
    Vasta Jnii 12. juuli 2022 at 11:22

    Ei maksa,, kuna ise olen kindlustusfirmas, siis tasub küsida ikka soodukat

    • Mallu
      Vasta Mallu 12. juuli 2022 at 11:53

      Lihtsalt küsin, et tere, andke allahindlust v 😀

  • Avatar
    Vasta nojah 12. juuli 2022 at 11:21

    liikluskindlustus sõltub juhi staažist ja kahjude ajaloost. seesam on üldiselt algajale juhile üks kallimaid, uuri ergost, minu laps sai sealt kõige odavamalt kätte. liikluskindlustusele tuleks juurde võtta autoabi, vahel pakutakse tasuta, vahel 1-2€/kuu, sõltuvalt seltsist. see tuleks juurde võtta, sest siis saab alati tasuta puksiirtreileri kutsuda, kui autoga midagi teel juhtub (meil viimase 10a jooksul 3x vaja olnud puksiir kutsuda).
    kasko. see sõltuv vist ka auto maksumusest. aga sinu hinnad tunduvad ikka hullult ulmelised, meil on ühel autol mingi 35€/kuu (seesam) ja lapse autol (hästi odav, maksis alla tuhande euri) pole üldse.
    kuigi maaklerid valivad justkui odavamad välja, ei arvesta need kindlustusfirmade kliendisoodukaid. enamikel seltsidel on nii, et kui sul on mitu kindlustust samast seltsist (kodukindlustus, liikulskindlustus, elukindlustus, kasko jne, siis mingist 2, 3., või 4 lepingust hakkavad suured kliendisoodustused. nii et võiksid küsida ka otsepakkumisi sealt, kus sul koduse vara või elukindlustus tehtud. või küsid liikluskindlustuse ja kasko pakkumist korraga

  • Avatar
    Vasta Monika 12. juuli 2022 at 11:19

    Eks see oleneb auto margist, vanusest, sellest piirkonnast kuhu on auto/omanik sisse registreeritud ja ilmselt ka lisaks siis sellest, kas on olnud mingeid kahjujuhtumeid. Minul on aastane kasko 252 euri ja liikluskindlustus aastane 57 euri. Aga minu auto on ka 2013 aasta oma- ehk siis väärtus tunduvalt tinduvalt väiksem.
    Kasko oleks sul kindlasti mõistlikum Seesamist võtta liiklus küll swedis veidi väiksem, aga samas mugavam, kui asjad ühes kohas.

  • Avatar
    Vasta K 12. juuli 2022 at 11:18

    Tômba iizi app ja sealt tuleb kôikide kindlustuste pakkumine(liiklus kui ka kasko) alates odavamast

  • Avatar
    Vasta E 12. juuli 2022 at 11:16

    Kui ise vaatad kindlustuspakkuja lehelt saad soodsama hinna kui ei võta läbi mingi firma kes võtab nii mõnikümmend eurot vahelt. Nt tuli liikluskindlustus sul kõige odavam seesamis summas 265€ aasta aga seesami kodulehel auto nr märgi järgi vaadates on 235,08€ aasta

  • Avatar
    Vasta G 12. juuli 2022 at 11:15

    Üsna värskel juhil Tallinna piirkonnas ongi kindlustused hingehinnaga. Sul väga võimas auto ka (170kw) ja kui mingeid kõksusid ka olnud, siis kindlustused ongi laes.
    Ma olen kasutanud lkf.ee ja iizi.ee, et arvutada makseid. Hetkel kasko 35€ kuu ja kindlustus 60€/3kuu eest.
    Sõita võid edasi, kui kasko lõpeb, aga liisingu jaoks see oluline.

    • Avatar
      Vasta Katre 13. juuli 2022 at 11:49

      170 kw küll mingi väga võimas auto pole ja kasko sellest küll ei olene. Võrdluseks, mul eelmine auto oli 140 kw ning kasko nii uuena kui ka 8a vanusena oli siht sama – umbes 700-800 eurot. Praegu on mul 10a vana sama mudel, aga võimsus 300 kw ja kasko pakkumine oli täpselt sama.

  • Avatar
    Vasta Mann 12. juuli 2022 at 11:13

    Swed pakkus mulle 134€ kuus, auto 10a vanem ja väärtus poole väiksem. Seega see tundub siin ikka väga äss diil 😅

  • Avatar
    Vasta Aile 12. juuli 2022 at 11:11

    Ebareaalne hind ikka ju! Soovitaksin küll teistest kohtadest ka küsida või kodulehel kalkulatsiooni ise vaadata. Minul kasko aasta 350 ja liikluskindlustus ca 100.-
    Swedbanka ei soovita, kuna sellel on vist veel ainukesena metsloomale otsasõitmisel omavastutuse küsimine, enamus teistes on see 0.- nagu ala klaasid.

  • Avatar
    Vasta meow 12. juuli 2022 at 11:09

    Tonn on üsna normaalne hind kui auto on suht uus, hinnale annavad lisa võimsus, valuveljed ja igasugu vidinad.

  • Avatar
    Vasta Merks 12. juuli 2022 at 11:09

    Kasko on enam -vàhem okei hind sul. Meil 20aastat olnud ühes firmas, mistõttu on meil odavam, kuna oleme püsikad ning maksame 600 midagi peale. Aga kindlustus on sul mega kallis, aga see võib olla tingitud sellest, et sul mõni õnnetus olnud vist ja muidugi sellest kaua sul load on olnud. Mul load on olnud 10aastat, alguses kindlustuse eest ise ei maksnud, sest noortele oli kallim. Aga nüüd maksan ise aastas ~80€ kokku

  • Avatar
    Vasta V 12. juuli 2022 at 11:07

    Soovitan ikkagi leida see aeg, et vaadata läbi ise kindlustuspakkujate kodulehed, nt Ergos on e-kontoris -15% ja kuskil oli veel. Mul endal sama, et eelmise aasta kasko pakkuja pakkus ~700€/a, aga ise otsides ergost sain aasta pealt 200€ säästu. Ehk et minu arvates väärt seda hetke, et kodulehed läbi käia. 🙂

    Kui Kasko läbi saab, tohib ikka sõita, see on vabatahtlik, aga tavaline liikluskindlustus peab olema kehtiv.

    • Avatar
      Vasta Gerly 12. juuli 2022 at 15:32

      Liisinguautodel pole kasko midagi vabatahtlik 😁