Uncategorized

pesumasinamemuaarid ja nunnu onu

6. juuni 2022

Ma vist ei jõudnud oma eilset postitust kuskile üles pannagi, kui Marta üllatas meid okseviirusega. See oli lihtsalt ebareaalne, kui rõvedad need viirused on, olin juba napilt jõudnud ära unustada. Kui ma seda postitust eile öösel kirjutanud oleks, oleks see kindlasti väga depressiivne saanud. Täna on aga uus päev, minu ja Marta juuksed ropsist puhtaks pestud, ilm ilus ja minul tuju super hea.

Ma poleks vist elusees arvanud, et pesumasina remondimees terveks päevaks hea tuju tekitada saab, aga no kae nalja, sai küll! Ma ju ammu juba kobisesin, et masin on katki, aga kuna ta vahepeal ikka töötas, siis miskipärast ei viitsinud varem parandajat kutsuda. Hea, et ma reedel seda siiski tegin, sest muidu ei oleks mul vist täna ühtegi patja ega tekki, millega magada 😁 Jumal on ikka teinekord armuline kah ma ütlen.

Igatahes oli tegemist Jüriga, kelle ma mingi firma kaudu netist suvalt leidsin. Tuli siis kohale hallipäine vanem härra, oma sussid lausa kaasas ja kostis kohe ukselt: “Noh, kus see vaene õnnetukene ja tõbine meil on?”. Hakkas siis seal uurima ja puurima, samal ajal sain ma lihtsalt terve aeg õpetussõnu: mis temperatuuriga pesta, mida pesta. Ja kas teie teate, et 1600 tsentsifuugi soovitab Jüri ainult vaenlasele??

Ta uuris ka, millega ma pesu pesen. Hetkel pesin nende lehtedega. Uuris pakendit, kiitis, et jaa, ei sisalda fosfaati, väga hea! Siis küsis hinda ja pidi südari saama. Ütles, et mingu ma jalamaid realiseerimiskeskusesse, sealt saab 6 euriga 20 kilo Tšehhi pesupulbrit ja see olla ikka väga hää ja soodne 😁

Kuni ta ootas, et pesumasina mingi tsükkel miskit teeks, vaatas see hea inimene mu nõudepesumasina ka üle. Näitas, kust ja mida ma puhastama pean ja käskis vanduda, et kohe täna masinale äädikaga sügavpuhastuse teen (tehtud!). Isegi kuivati vaatas ta üle, luges sõnad peale, et ma PEAN seda filtrit peale iga kuivatust puhastama ja üldse… Tundsin end nagu 18-aastane, kes on just esimest korda üksi kolinud ja nüüd vanaisa õpetab talle, kuidas elu elada. Nii armas ikka! V.a see, et ta kutsus mind perenaiseks. Sel hetkel ma ennast 18-aastasena ei tundnud, pigem selline 50ndates mammina, aga ikka noh.

Lisaks sellele nunnutas ta mu kasse ja üldse oli maailma kõige toredam vanaonu!

Ma tulin seda kohe siia kirja panema, sest minu pesumasina tegi ta igatahes korda ja ta oli nii tore ja armas, et tahtsin teile ka jagada, et kui Tallinnas pesumasin või kuivati või nõudekas katki on, siis Jüri aitab! 56462518 – hellake talle! Mina saan nüüd rahus oma 900 laari pesu ära pesta ja kui järgmine kord mingi jama on, kutsun kohe Jüri siia 😁

Loe ka neid postitusi!

16 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Maarja S 7. juuni 2022 at 01:38

  Mismoodi see äädikaga nõudeka puhastus käib? Step by step, please. 😊

  • Mallu
   Vasta Mallu 7. juuni 2022 at 08:16

   Paned äädika spreipudelisse, spreitad masina üle, pühid lapiga ära😄

 • Avatar
  Vasta O 6. juuni 2022 at 21:26

  Aga miks 1600 tsentrifuug halb on? Halb masinale või halb pesule? Või mõlemat??

  • Mallu
   Vasta Mallu 7. juuni 2022 at 08:17

   Masinale pidi kohutav olema 🥲

 • Avatar
  Vasta M 6. juuni 2022 at 21:25

  Seda on alati nii tore näha, kui keegi kiidab avalikult, mind teevad sellised postitused heade teenuste pakkujatest alati rõõmsaks 😀

  • Mallu
   Vasta Mallu 7. juuni 2022 at 08:17

   No patt oleks kiitmata jätta 😄

 • Avatar
  Vasta Vaike 6. juuni 2022 at 18:36

  Mul on teda raudselt varsti vaja, sest mu pesumasin on juba kaks korda mingisuguse E20 ette visanud ja töötamast lakanud, aga noh, et ta uuesti tööle pannes veel toimib, siis salvestan Jüri numbri edaspidiseks. 😀

  • Mallu
   Vasta Mallu 6. juuni 2022 at 19:35

   Mul oli sama, E20 ja vahepeal töötas 😄 kuni enam ei töötanud😄

   • Avatar
    Vasta Vaike 7. juuni 2022 at 00:42

    Kuidas see äädikaga süvapuhastus käib? Ma olen ainult veekeetjat sellega seni puhastanud. 😀

 • Avatar
  Vasta Mannakas 6. juuni 2022 at 18:23

  Ma elan paar maja sinust edasi.
  Mul küll masin katki pole aga et keegi mu kasse nunnutaks ja igaksjuhuks masina üle vaataks, hellan Jürkale..

 • Avatar
  Vasta Maarika 6. juuni 2022 at 18:16

  Hahaa mul on vist sama onu käinud kunagi, astus sisse ja küsis “No kus see patsient meil on?” ja ka paitas kassi ja luges õpetussõnad peale tsentrifuugi koha pealt 😄 väga tuttav tuleb ette

  • Mallu
   Vasta Mallu 6. juuni 2022 at 19:43

   Nii armas onju 😄😄😄🤌

 • Avatar
  Vasta Mimm 6. juuni 2022 at 18:14

  Kas Te spaast ei saanud viirust külge? Mulle tundub, et Rakvere Aqua spaas on pikemat aega liikvel okseviirus. 😕 Mitu tuttavat sealt saanud kui nädalavahetusel käinud seal. Tegemist siis noroviirusega.

  • Avatar
   Vasta Mimm 6. juuni 2022 at 18:15

   Ja muidugi vale teema alla. – Tubli, istu kaks.

   • Avatar
    Vasta Mariine 6. juuni 2022 at 22:27

    Pole hullu. Kõik said asjast aru. sest me loeme ju kõiki postitusi.

   • Avatar
    Vasta Anne 7. juuni 2022 at 08:39

    Ja muidugi tuli kohe mingi ema hindama siia…Tubli, võta vein ja ole rahulik 😉