AVALDAN ARVAMUST JUMALAITA

kas teie teate oma kaaslase väljaminekuid?

23. august 2022

Ma juba Facebookis jagasin ka seda kuvatõmmist, aga kuna seal kommentaarides toodi välja paar head pointi, siis kutsus kohe blogima. Lühikokkuvõte on see, et mulle kirjutas härrasmees, kelle naise kontolt läheb maagiliselt maha iga kuu blogi lugemistasu, aga tema seda kindlasti tellinud ei ole ja kui on, siis kogemata.

Loe ka neid postitusi!

26 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Liisu 24. august 2022 at 19:38

  Kui ma õigesti mäletan siis mina liitusin/maksin oma Apple Pay kontoga ja siis pole kaardi nr vaja, näotuvastusest vist piisas aga päriselt kogemata see ilmselt nüüd küll juhtuda ei saa. Ja samuti ei suutnud mina ka seda meili üles leida, kus peaks tellimuse lõpetamise link olema. 😀

  • Mallu
   Vasta Mallu 26. august 2022 at 11:23

   apple pay võimalus tuli alles nüüd 😀

   • Avatar
    Vasta TP 26. august 2022 at 22:13

    Vedas, sest just täna mõtlesin, et no okei, reklaamposte ei paista väga, tellin siis ka, enne ju lugesin. Aga kui Apple Payd ei oleks olnud, siis sorry, kes viitsib minna rahakotti otsima, et sealt kaart otsida, et sealt käsitsi mingit numbrijada trükkida nagu mingi… Aitäh Apple Pay eest 😀

 • Avatar
  Vasta Janika 23. august 2022 at 16:34

  Umbes tean, palju teenib ja ei kontrolli, kui palju ja millele kulutab. Tema raha ju 🤭

 • Avatar
  Vasta Anna 23. august 2022 at 13:10

  8 aastat koos, ühiseid asju majandame koos ja arutame läbi kui vaja (toidupoes ei aruta nt 😀), aga seda infot, mis isiklikel kontodel toimub, otseselt pole olnud vaja detailselt jagada. Kui küsiks, siis näitaks, aga ma ei tea, miks seda vaja oleks. Kontoväljavõtteid pangalaenu jaoks olen mina võtnud, sest ta ise ei viitsi, aga ka siis pole kunagi scrollinud ja vahtinud, et mis tal seal nüüd täpselt toimub.
  Üleüldist seisu ikka teame, palganumbreid ka teame, aga ma läheks hulluks, kui mees hakkaks igat seitset eurot taga ajama minu pangakontol 😀

  • Mallu
   Vasta Mallu 23. august 2022 at 13:35

   Oi ausalt, mina ka 😀 Ma isegi ei mäletaks ilmselt, et põhjendada saaks 😀

 • Avatar
  Vasta Katerina 23. august 2022 at 12:20

  Ma tahaks hullult detektiiv olla ja öelda, et mis juhtus oli ilmselt see, et kuna praegu paljud pered vaatavad oma rahalised kohustused kriitilisemalt üle, sest kardetakse tohutuid hinnatõuse sügisel, siis istusid mees ja naine koos maha ja hakkasid vaatame, et millele raha kulub ja siis selguski, et iga kuu kantakse 5,99 eurot kellelegi, keda ei loeta ja kes ei meeldigi. Võimalik, et daam siis valetas loo kokku, et tema ei teagi, kuidas see juhtus ning mees võttis asja kätte ning lahendas probleemi, seda ju neile teha meeldib. 😀

  Aga teemasse. Kunagi ennemuistsel ajal, kui ma veel aus abielunaine olin, siis meie rahaasjad olid korraldatud nii, et kuigi ma olin suurema osa ajast kodune ja mees üksi käis tööl, siis rahaasjades olin mina rohkem kodus, kui tema. Mehel oli sularaha lõuna jaoks ja tema pangakaart ning ligipääs sellele, oli minul. Kõik arved maksin mina ära, sõltuvalt, kumma kontol parasjagu raha oli. Olime kokku leppinud ka summades, mida millelegi kulutame ja hoidsime sellest suures osas kinni. Kui 2008 aastal masu tuli, siis vaatasime küll rangemalt üle igasugused ebavajalikud väljaminekud ning loobusime mitmest ajakirjatellimusest ja muust sarnasest eluks mittevajalikust väljaminekust. Suured väljaminekud arutasime ka omavahel läbi, aga igapäevastes väiksemates väljaminekutes näpuga järge ei ajanud. Eks vahel oli ikka ütlemist, kui tundus, et teine on rohkem laristanud, kui majanduslik olukord võimaldanud oleks, aga pigem harva. Tol ajal selline korraldus sobis meile mõlemale. Täna ma uue partneriga sama väga ette ei kujuta, aga ma olen nüüd vanem ja targem ka. 😀

  • Mallu
   Vasta Mallu 23. august 2022 at 12:22

   Aga ma küsiks vastu, et kuidas sa siis nüüd uue partneriga rahaasju ette kujutaksid?

   • Avatar
    Vasta Katerina 23. august 2022 at 14:36

    Väga hea küsimus. Pigem vist kujutan ette, et rahakotid on rangelt eraldi. Asjaolud on ju hoopis teised täna. Esimeses abielus olime mõlemad noored ja varatud ja kõik oligi ühine ning lõpus jagasime ka kõik võrdselt. Kui nüüd hakata koos elama, siis on mõlemal omad varad ja kohustused juba alguses olemas, ja see mõjutab ka rahasuhteid tulevikus.

    • Mallu
     Vasta Mallu 23. august 2022 at 14:45

     Aga samas kui koos elad, siis rangelt eraldi olla ei saa? Kui just näpuga järge ei aja, et kes kus palju kulutas? 😀

 • Avatar
  Vasta Mrs 23. august 2022 at 11:54

  Tean 100%, sest meil on üks ja ühine arve. Vahel küsin maksete kohta, et mis see või too oli, sest ma panen tulud-kulud kirja. Mōnikord õiendan ka, sest kui 58€ on kiirusetrahviks läinud, ajab meele mustaks 😛
  Suuremad väljaminekud arutame läbi, muidu teeb igaüks, mis tahab. Ma teenin ja kulutan üldiselt rohkem, mul kallid hobid ja rahutu hingena vahetan neid tihti 😀

  Väljaminekute jälgimisest niipalju kasu ka olnud, et ta oli kunagi mingi SMS-teenuse endale sebinud (kunagi aastaid tgasi olid reklaamid, millele klikkides suht kogemata endale üsna kuluka teenuse sebisid) ja kuna ta ise oma arveid ei vahtinud, polnud tal õrna aimugi. Lisaks oli ta moblaarve lihtsalt liiga kallis ja ka sellest ei teadnud ta midagi.
  Nii et usalda, aga kontrolli 😂

  • Mallu
   Vasta Mallu 23. august 2022 at 12:12

   sellist head kontrolli oleks mul ka vaja, hakkad mul ka tegema? 😀

 • Avatar
  Vasta Tinkerbell 23. august 2022 at 11:39

  Olen mehega elanud koos 9 aastat. Tean enamvähem tema sissetulekut ja ilmselt mingit osa väljaminekutest, mis on nn jagatud pere peale. Samamoodi ta ilmselt teab minu sissetulekut ja jagatud väljaminekuid. Mida ma enda “vaba” rahaga teen, seda ta ei tea, sest ta pole kunagi küsinud ja sama vastupidi😂

  • Mallu
   Vasta Mallu 23. august 2022 at 12:12

   No see oleks ka jah imelik, kui kumbki absull midagi teise asjadest ei tea 😀

 • Avatar
  Vasta Eva 23. august 2022 at 11:18

  Jah tean ja teab ka tema. Meil ühine arve juba 17 aastat..
  Aga mingit kontrolli meil küll ei ole. Pigem mees vahel jaurab et mis sa vahid neid hindu ja mõtled. Osta lihtsalt ära. Ja sinu blogi eest maksab ka tema kuna ma nii blond et ei osanud ise tellida. Irw

  Ps. Mina pidin mingi pin koodi sisestama mille mulle saatsid kui ära registreerisime. Enne eo saanudki lugeda

  • Mallu
   Vasta Mallu 23. august 2022 at 12:11

   Tubli mees sul 😀

 • Avatar
  Vasta S 23. august 2022 at 11:18

  Mulle lausa karjub kogu see kirjavahetus rahalist vägivalda 🙁

 • Avatar
  Vasta Jaanika 23. august 2022 at 11:07

  Ma tean palju ta teenib ja tema teab palju tuleb minul lapserahasid. Aga et kuhu raha läheb see on ikka meie mõlemi enda otsus 😂 ma ei tahaks et keegi minu asju näeb (mitte et mul varjata oleks aga mõtetu tänitamine ju, et näe jälle ostsid seda vms nii palju raha panid sinna.. et minu raha teen mis tahan) ja ega mind väga ei huvita ka kuhu tema oma raha alla paneb. Seni kuni elada jaksame ja toit laual on, seniks on savi ka 😂 meile nii sobib vàhemalt ja mõlemad arvame et oleks imelik yksteise kontosid näha.

 • Avatar
  Vasta Kristi 23. august 2022 at 10:59

  Mees paneb enda kulud kõik excelisse kirja ja saadab oma kuu aruande mulle. Aga talle lihtsalt meeldivad exceli tabelid. Ma pole päris kindel, kas ta ootab, et ma selle läbi ka loen… Ise ma tabeleid ei täida ja niisama jutustan, mida ma tegin ja kokku ostsin. Mööbli ja suuremate asjade ostud räägime omavahel läbi, tähtis on, et ikka mõlemale meeldiks 🙂

  • Mallu
   Vasta Mallu 23. august 2022 at 12:10

   Seda muidugi, ma teoreetiliselt TAHAKS oma ostude kohta exeli tabelit näha, aga teisalt… ei tahaks 😀

 • Avatar
  Vasta A 23. august 2022 at 10:08

  Ikka tean palju teenib ja noh, kuna elame koos ja 80% ajast oleme suht ninapidi koos, siis enam-vähem ka näen, kuhu kulutab. Paar viimast aastat oleme koos vaeva näinud ja investeerima hakanud rohkem, seega viimastel aastatel eriti need teadmised laienenud üksteise rahaasjadest 😀 Koos on ikka kergem mingi eesmärgini jõuda versus et mõlemad omaette pusida. Aga selles mõttes jah päris üksteise kontoväljavõtteid teineteisele välja ei prindi ja lao, seega pisiasju ei tea ja ei ole vajagi teada, kuniks tema kulutamised meie paika pandud eesmärke ei sega ning seda õnneks tema puhul kartma ei pea. Minu jaoks tundub ulme diivanite vmt tellimine nii, et ma ütleks alles siis, et jou kuller tuleb 😀 Esiteks, kuna oleks meie jaoks ikka pigem suurem ost, mille läbi arutame, lisaks kuna mu elukaaslane tahaks ka kindlasti ikka valida ja sõna sekka öelda, milline meie uus diivan olema hakkab 😀 Mõlema kodu siiski ja pole harjumust konsulteerimata selliseid oste teha.

  • Mallu
   Vasta Mallu 23. august 2022 at 10:15

   Eks see olenebki inimestest. Kardo puhul ma sain aastatega aru, et tal on jumala suva, millised kardinad, tapeedid, diivanid, voodid meil on 😀 Oleks ma tema käest küsinud, oleks ta lihtsalt vastanud, et jah, see mis sulle meeldis, see meeldib mulle ka 😀

 • Avatar
  Vasta Karolin 23. august 2022 at 09:55

  Me oleme elukaaslasega olnud raha asjades väga avatud. Me teame kui palju kumbki teenib, aga üldiselt meid ei huvita, kuhu teise raha läheb. Senikaua kuni arved makstud ja söök laual, ei peakski kedagi kottima, kuhu teise raha läheb. 😂

  • Mallu
   Vasta Mallu 23. august 2022 at 10:14

   Jah, probleem oleks minu jaoks ka siis, kui üks kogu pere raha maha mängib või joob, aga niisama, et kallis, pane kirja palju täna lõuna oli, tundub lamp. Nagu need naised, kes peidavad kodus pakke, et mees ei teaks, mida ta tellis… Nagu kellele seda tsirkust vaja teha on :D?

   • Avatar
    Vasta Ingrid Jakobson 10. juuni 2023 at 22:18

    Aga kuidas ma siis seda tellimust tühistada saan?
    Mul lähen praegu üks kord see summa maha aple payga ja teine kord kaardiga. Tahaks sellest topelt summa maksmisest vabaneda. Seda algset meili mul alles pole.