LAPSED Mari

väike vanainimene

23. september 2022

Paraku on nii, et Mari on enda silmis siin majas lapsevanemakohustused üle võtnud. Näiteks on ta endale kinnisideeks võtnud, et kui kool hakkab 8.30, siis on parim aeg ärkamiseks umbes kell kuus. Ükskõik, mitu korda ma talle seletan, et see ei ole vajalik, käib tema arvestus umbes nii, et kuuest ärkab, seitse on söönud, pesnud ja valmis, 7.01 võiks uksest välja minna. Küll aga olen mina keeldunud talle bussiplaani välja printimast, sest muidu oleks see hulluke iga päev tund aega varem kooli ukse taga. Mida ta seal varem teha tahab, seda teab ainult taevane isa ja ei keegi muu.

Loe ka neid postitusi!

9 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Katkat 23. september 2022 at 21:50

    Vaata, et ei unusta kiita tema kohusetundlikkust ja soovi ise enda asjade eest hoolitseda. Vahva! 😄

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. september 2022 at 17:08

      otseloomulikult!

  • Avatar
    Vasta Carmen 23. september 2022 at 15:10

    Päris selline minu laps pole, aga midagi sinna lähedale küll 😀 Ta käib alles teises klassis, aga juba eelmine aasta oli nii- ise paneb endale äratuse, sätib, sööb. Nüüd on õhtune vahetus koolis, siis pean meelde tuletama, et oleks meeles tahvlist ära tulla ja kooli minnam aga hommikuses vahetuses seda mure ei olnud ja usun, et ka järgmine aasta ei ole. Ta ise ütleb mulle, millal kuhugi raha peab kaasa võtma jne. Kerge kontroll siiski on, sest jälgin iga päev e-kooli, aga ei lenda helikopterina ta ümber ega kontrolli kõike miljon korda üle.

    Ja küsisin ka ühe teise teema all, aga ei saanud veel vastust. Kuidas sa diivaniga rahule oled jäänud? Kas kangas oli hea, vist võtsid selle sametise kanga, mitte päris samet, aga selline sametisem materjal ja tumepruun? Väga ilus on piltidelt su diivan! Ja kuidas need padjad, kas kipuvad väga ära vajuma või säilitavad ikka vormi enamvähem?

  • Avatar
    Vasta N38 23. september 2022 at 13:46

    Oh see laps on iga õpetaja unistus. 😀 Aga hiiglama tore ju tegelikult. Õpetajana näen enamasti just vastupidiseid näiteid. Sinu pisike “vanainimene” on võtnud vastutuse ja see on sellises eas lapse puhul pigem erand. Muretsema hakka siis, kui ta hakkab teiste muresid liialt hinge võtma ja neid lahendama. Mul on kokkupuude lapsega, kes võttis peres üle lapsevanema rolli. Emale sai sõbrannaks kellele muresid kurdeti (nt deitimise probleemid, raha- ja töömured) ja väikestele õdedele vendadele sai emaks. See oli kurb. Ta oli ise siis alles algklassides. Sinu preili on aga kohusetundlik ja vastutustundlik teda ennast puutuvates asjades. Ja no mis ma tegelt räägin. Selline laps pole õnnistuseks vaid õpetajale, vaid ka lapsevanemale. Naudi 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. september 2022 at 17:09

      Ei teiste asjade üle ei muretse Mari üldse, ainult enda asjade üle 😀

  • Avatar
    Vasta K 23. september 2022 at 13:41

    Ma loodan, et mu hetkeline 6kuune kasvab samasuguseks.. sest noh ema on tuulepea 😄

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. september 2022 at 17:08

      Loodan sinu nimel sama 😀

  • Avatar
    Vasta GT 23. september 2022 at 12:40

    Minu tutvusringkonnas koos minuga kooliajal sirgunud noored olid samasugused. Selle all mõtlen ma seda, et mida vabamad ja nö lebomad vanemad, tihtipeale ka noored, seda kohusetundlikumad lapsed neil olid. Kuidagi kui ema ei pushi siis laps hakkab seda ise endale looma, sest “äkki ema unustab” vms😀 Nad olid alati varem koolis, kodused tööd tehtud ja koju midagi ei unustanud😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. september 2022 at 13:38

      Mul ema tegi ja kontrollis ka kõike 900x päevas, mul ei tulnud ise mõttesegi teda üle kontrollima hakata 😀