AVALDAN ARVAMUST

keegi koonduslaagris tahab ööbida? võin paari kohta soovitada

3. oktoober 2022

Nagu te võib-olla tähele olete pannud, siis ma olen üsna usin Eestimaa erinevate majutuskohtade külastada. Ei saa midagi parata, et lihtsalt meeldib uusi mõnusaid kohti avastada, heas seltskonnas ööke või paar veeta ja siis tagasi koju külitama kobida. Ütlen kohe ära, et meil on olemas terve ports puhkemaju jms, mille osas saabki ainult käsi kokku lüüa ning palavaid soovitusi jagada. Hind on mõistlik, kasutuskord külalislahke ja kõik puhas-korras. Ühes niisuguses just hiljuti käisime ka, kus kõik oli super!

Loe ka neid postitusi!

25 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Majutaja 4. oktoober 2022 at 23:27

    Kui te teaksite mida majutajad kõike näinud on, siis ei ole te keegi enam punnis silmade ja piprase käitumisega.
    Vanalinna korter- kõik vila uus, põrandast laeni, ka iga mööbliese. Väga stiilne ja romatiline. Nii kõik elevil esimeste ööbijate saabumisel. Kaks naist ja kaks väikest last. Öösel kell 3 helistab ülemise korteri ööbija, nad enam ei suuda kas kutsuvad politsei või lahenate asja. All väikesed lapsed nutava en tunde oimetuks. Ust avada ei saa, sest emad kadunud. Saabusid hommikul pidu samas toas kus õnnetud lapsed end magama nuuksusid. Selgus et lisaks nendele oli ses voodis kaks kohalikku “krantsi” et siis 4 -si voodis. Lapsed sofal. Kõik kohad täis oksendatud ja pudeleid, pakendeid , silmatilkku ja muud toidujääke nii voodis kui põrandal. Kahla ennast sellest pahnast läbi , et välja pääseda. See kõik jäigi nii, lisa külaliste eest keeldusid maksmast ja bookingusse kirjutasid, see koht on jube peldik. täiesti tutikas peldik tamme parketi ja uhiuue köögitehnika ja kõige muuga. No siis Üks proua ähvardas ka bookingusse koledalt kirjutada, sest tahtis peale ööbimist hinna alandust, kuna toas lendasid sääsed !!! Ilma naljata. kaks noormeest tahtsid tuba, kohale sõites oli neid 8! maksta tahtsid kahe eest, sest no kahe kohaline voodi ju !!!Üks eriti veider helistas, et tal pole nõusid !!! Sõitsime linna ise täiesti hämmingus , mis nendega siis juhtus. Kohalejõudes selgus kõik olemas, aga tema tahtis oma hommikupudru jaoks sellist vanaaegset kaussi nagu tema lapsepõlves 60-ndatel oli, seda loetelu võiks jätkata. Aga, et ei jääks arvamist, et see elu ongi vaid sigala koristus , siis 90% külalistest on ime armsad ja pole kiitusega kitsid. Meil nii trastilisi keelde ei ole ja voodipesu ka koos räti ja muu vajalikuga hinnas. Lihtsalt ma mõistan neid, kel sellest villand. Pigem siis eraldatud paigad tõmbavad arutuid pidulisi ligi. Ainus mida palume on, et toas ei suitsetata. Selleks on võimalus terrassil koos tuhatooside ja istmis kohaga.

  • Avatar
    Vasta Airi 4. oktoober 2022 at 09:17

    Soomes ja Rootsis on minu teada suht tavaline, et ööbimiskoht renditakse ilma voodiriiete ja rätikuteta, selle eest on tihti majutuse hinnad poole odavamad kui Eestis =) Käisime just Rootsis sõbrannadega, ka seal oli kirjas, et lahkudes peavad olema aknad ka pestud 😛 Mille me aga rahulikult tegemata jätsime, kuna me ei käinud aknaid käperdamas (välja arvatud klaasuks saunas, millel mingil imelikul kombel keegi põrsanina teinud oli, ma pilti ei hakka lisama). Aga kuna olime neljakesi võttis koristus aega 1,5 tundi enne ära tulekut ja selle hinna eest (345,- euri 4 ööd)olime nõus kogu koha läikima lööma, kuna maja oli varustatud absoluutselt kõige vajaminevaga, igal ühel oma magamistuba jne. Soovitan soojalt! <3

  • Avatar
    Vasta Nirk 3. oktoober 2022 at 21:32

    Suvel otsisin majutust suuremale seltskonnale. Leidsin kena maja, mis pidi mahutama kuni 30 inimest. Seal oli sama teema, et kell 23 on öörahu ja vaikus majas. Keeruline on mõelda, et milline suur seltskond keset suve maja üürib (mis eesmärgiga?) ja siis kõik lähevad kell 23 magama? 😀 Meil jäi sinna minemata.

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. oktoober 2022 at 09:03

      See on tõesti hea küsimus 😀 Ma aru ei saa, miks üldse pakkuda teenust, kui sa tegelikult …ei taha pakkuda teenust 😀

    • Avatar
      Vasta Mir 4. oktoober 2022 at 13:20

      Näiteks klassireisid. 😀

      • Mallu
        Vasta Mallu 5. oktoober 2022 at 09:11

        True 😀

  • Avatar
    Vasta Tuuli Klementa 3. oktoober 2022 at 20:17

    Ma lugesin hinge kinni hoides, mis õudusega sa Hindrekul kokku oled puutunud, aga vist ei olnud selles nimekirjas!?

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. oktoober 2022 at 20:20

      Oi sealseid õudusi ei suuda ettegi lugeda… 😀 Nali naljaks, sellist teenindust nagu Hindrekul pole kuskil mujal enne kohanud, aga vot tõele au andes pole ma “reegleid” ka lugeda taibanud 😀

  • Avatar
    Vasta N38 3. oktoober 2022 at 19:04

    Hiljuti Soomes. Helsingist 40 min autosõidu kaugusel uus ja ilus puhkemaja järve kaldal. Saunalavalt vaade järvele. Igati timm koht. Bronn oli Bookingu kaudu. Omanik küsis, et kas voodiriidete ja saunarättide soov ka on? Et neid ta pakub vaid lisatasu eest – 20 euri öö voodiriided ja 10 rätikud. Sai Bookingusse kiri saadetud, et varjatud kulud – seekord tegi siis omanik erandi ja andis magamiseks ja kuivatamiseks tarvilikud vahendid tasuta. Majutuse hind oli ligi 200 euri öö. Aga aru ma ei saa, kas inimesed Soomes käivad puhkemajades tõesti oma voodiriietega ja miks? Veits jabur.

  • Avatar
    Vasta M 3. oktoober 2022 at 18:06

    Leidsin Airbnb-st imearmsa saunaga majutuskoha, kus plaanisime sõbrannadega NELJAKESI (mitte isegi 6, 8 ega 10+) rahulikult pokaale kõlistades ja saunamõnusid nautides sünnipäeva tähistada. Kui aga majutada broneeringus nägi märget “sünnipäeva tähistamiseks”, tagastas ta broneeringutasu mulle murdosa sekundi jooksul ning ütles, et peod on tema majutuses keelatud. Kuna koht oli tõesti imearmas ja olime end mõttes seal juba sisse seadnud, siis kirjutasin majutajale, et meil on rahumeelne 4-liikmeline sõbrannade seltskond ning mingit läbu me seal korraldada ei kavatse. Seepeale sain vastuse, et kui maksame 300 EUR sularahas tagatisraha (majutus ise oli pea poole odavam), mis lahkumisel tagastatakse juhul kui kõik korras on ning me ühtegi lubamatut tegu korda saatnud ei ole ja et peale meie nelja ei tule sinna ainsatki hingelist, läks igasugune tahtmine üle sinna minna. Jäi ka lõpuks pigem koonduslaagri kui meeldiva weekend getaway paiga mulje.

    Mõistan, et majutajad ootavad külalistelt heaperemehelikku suhtumist ning tavaliselt teen isegi hotellist lahkudes toa enam-vähem nii korda, et koristaja sealt peale minu lahkumist vaid kiiruga üle peab jooksma, kuid mulle jääb arusaamatuks, miks nad üldse oma majakesi välja rendivad, kui nad eeldavad, et külalised selle milligrammi pealt samas seisus tagastavad 🤷‍♀️ Ning kas nad tõesti eeldavad, et täiskasvanud naised on suuremad “põrsad” kui näiteks mitmelapseline perekond 😃 Igatahes selline suhtumine tõmbas igasuguse motivatsiooni nii alla, et otsustasin koduse sünnipäeva tähistamise kasuks.

  • Avatar
    Vasta Kerli 3. oktoober 2022 at 17:40

    Mul on kogemus Kilingi-Nõmme puhkemajaga. Hommikul siis ilusti koristasime kõik ära ja kui tädikene kontrollima tuli, leidis ta ikka igasuguseid asju, mille kallal võtta 😃 Näiteks ei sobinud talle, et voodikate kortsus peal oli (sry ei võtnud seekord triikrauda kaasa), küsis miks duširuumis pirn läbi on. Hommikul käidi duši all pesemas, millest jäi sinna trapi peale veits vahtu – selle eest saime ka möliseda veel, et see vaht seal oli 😃 Lõpuks ei jõudnud kuulata, istusime autosse ja sõitsime minema, sest lihtsalt kõik oli valesti 😅

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. oktoober 2022 at 09:03

      Issand, sa käid puhkamas ilma triikrauata?? absurd!

  • Avatar
    Vasta ära liiguta tooli 3. oktoober 2022 at 17:24

    Mu lemmik oli, et bronnisime megamaja. Non-refundable. PEALE bronni kinnitumist saabusid reeglid. Nõudega sama keiss ja sama, et maja peab olema TÄPSELT samasugune. Mullivanni hinnaks tuli 170.- vms, ei võtnud siis seda.
    No istusime ärevalt ära selle öökese. Hirmus oli.

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. oktoober 2022 at 08:58

      voodisse ikka julgesite heita, või magasite igaks juhuks autos?

      • Avatar
        Vasta ära liiguta tooli 4. oktoober 2022 at 11:10

        autos. auto parkisime majast veel kaugemalegi. just in case.

        • Mallu
          Vasta Mallu 4. oktoober 2022 at 11:25

          mõistlik, neid trahve ei jaksa muidu ära maksta

  • Avatar
    Vasta Marii 3. oktoober 2022 at 17:15

    Ma olin ühes imeilusas Airbnb korteris, kus köögis olid sildid, nt prügikapis prügikasti juures “Palun vii prügi välja”, rösteri juures “See on ainult leivale”, “Veekeedukann on ainult vee keetmiseks” ja uhke kohvimasina peal silt et “Kohvi eest 50 senti”. Loomulikult veel suur uhke silt ilusa köögikapi peal, et “Palun korista köök enda järelt ära”. Mul oli suht WTF ja ebamugav olla seal.

    Olen palju Airbnb’d kasutanud, aga midagi sellists ei ole küll varem kohanud, pigem omanikud ju tahavad, et inimesed tunneksid end koduselt ja teretulnult ja ma ei arva, et veekeedukannus vōib keegi kiselli soojendada, aga noh, who knows. Ju siis selle korteriomaniku kogemus oli selline, et need sildid on vajalikud. Andsin privaatse tagasiside, küsisin siltide kohta. Viisakalt, et misjaoks 🙄 Aga vastust ei saanud.

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. oktoober 2022 at 08:59

      Haha, mind tõesti huvitab, kas sellel airbnb omanikul oli siis nii palju juhuseid, kus keegi rösteris seapraadi valmistas ja veekeedukannus õlut pruulis? 😀

      • Avatar
        Vasta Kairi 4. oktoober 2022 at 11:26

        Nõustun sinu mõtetega!
        KUSJUURES, olen kuulnud, et mõni keedab oma musti sokke veekeetjas 😂 seetõttu ei ole ma eriti sellistes kohtades julgenud veekeetjat kasutada 😃

        • Avatar
          Vasta Marii 5. oktoober 2022 at 11:48

          Ma loen ja oigan.inimeste fantaasial ja leidlikkusel pole vist piire🤣nagu ise oleks mingi vanamoeline loll,Kes veekeedukannus keedab ainult vett ja rösteris röstib leiba ja vōōraid tonte ka ööseks enda juurde ei kutsu,eriti kui veel lastega kusagil Olen.huhh.

      • Avatar
        Vasta Sirrs 4. oktoober 2022 at 20:52

        Ma olen kuulnud, et omanikud kardavad, et veekeedukannus peatakse sokke või aluspesu 🤣

        • Mallu
          Vasta Mallu 5. oktoober 2022 at 09:09

          KES seda teeks? 😀

      • Avatar
        Vasta Marii 4. oktoober 2022 at 22:33

        No täpselt.oma arust ma Olen maksnud nii prygi väljaviimise kui ka kohvimasina kasutamise eest. mu elukaaslane tuli sinna teisel ōhtul,luges ka kōiki silte ja ytles et oleks tal ainult teip kaasas🤣 oleks Iga sildi Alla midagi krōbedat vastanud.ōnneks vōi kahjuks see pull jäi ära, pärast oleks Airbnb kasutuskeelu ka veel saanud 🤣

      • Avatar
        Vasta Nublu 6. oktoober 2022 at 13:42

        Sattusin hiljuti töö juures (suur kontor, sotsiaalmeedia valdkond) peale kuidas üks kutt keetis veekeetjaga pelmeene omale 😀 Pärast ei pesnud seda ära ega midagi, huvi pärast vaatasin sinna sisse (kui ta lahkus) ja pelmeenitaignatükke hulpis ringi, suht nasty. Järgmine tuleb ja teeb teed omale sellega..

        • Mallu
          Vasta Mallu 6. oktoober 2022 at 13:50

          Kas sa …küsisid, miks ta nii teeb 😀