JUMALAITA

well, this is great

19. oktoober 2022

Ma siin rääkisin onju, et mul on rinnas imelik valu või tunne, millelaadset ma enne ise tundnud ei olnud. Panin siis mina kuuleka kodanikuna endale eelmiseks laupäevaks rinna ultrahelisse aja, et nad selle üle tšekiksid. Mart soovitas mul pöörduda kõhuvalukliinikusse, et seal saavat kõige kiiremini jaole. Noh, seda ma ka tegin, sain ka üsna kiirelt selle aja, aga kas ma sinna kohale ka läksin…

Loe ka neid postitusi!

20 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Signe 21. oktoober 2022 at 19:29

    Mallu, sulle siin keegi pakkus ultraheliks oma aega mida tal vaja polnud tänaseks, kas said selle aja ja kas said käidud ja kuidas läks?

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. oktoober 2022 at 19:56

      Esmaspöevaks pakkus ju 🙂

  • Avatar
    Vasta S 19. oktoober 2022 at 20:52

    Kaks aastat tagasi novembris tundsin lambist rinda katsudes muna ja algul mõtlesin ka, et ah suva, aga paar päeva hiljem juba hakkas hirm ja esmalt pöördusin perearstile. Tema saatis mu röntgenisse ja sealt öeldi, et mul väike kasvaja. Edasi mammoloog, kus ma teadsin, et lähen mammograafiasse, aga üllatus-üllatus- ma olin 20 sel hetkel ja mulle teha ei saanud. Siis on mul vahel täielik mäluauk, aga lõppude-lõpuks võeti rinnast sellest kasvajast proov ja mõõdeti ultraheliga ka ära- healoomuline kasvaja (fibroadenoom) ja 11cm pikk/lai (koosnes kahest tükist, mis omavahel sõlmes olid). 3. juuli 2021 lõigati tiss lahti ja võeti see jubedus mult ära. Thank god!

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. oktoober 2022 at 08:30

      Jumal tänatud, et siiski midagi hullu ei olnud!

  • Avatar
    Vasta L 19. oktoober 2022 at 16:41

    Mul eelmisel aastal, peale kerget külmetust tuli ka rinda tükk. Käisin ultrahelis ja juba seal avastati, et on vedeliku moodustis. Kohapeal tõmmati see tühjaks ja saadeti laborisse. Selgus, et mul on nelja aasta tagusest imetamisest jäänud mingi piimajuha kergesse ummistuse ja alles nüüd tekkis põletik ja tuli tükk esile.
    Ma kindlasti ei hakka rääkima, et ära muretse plaplapla. Loogiline, et muretsed. Mina olin iiveldamiseni mures kuni sain laborist tulemused. Võid ka perearstiga rääkida. Saavad ultrahelisse saateka teha CITO! Märgistusega.

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. oktoober 2022 at 08:52

      Mart rääkis jah, et nad võtavad kohapeal nõelaga proovi ja saadetakse laborisse. Kas see on väga jube? Samas jah, ma pigem lasen seda teha, kui EI saa teada..

      • Avatar
        Vasta L. 20. oktoober 2022 at 17:28

        Tead see pole üldse jube. (ära nõela vaata :D) ebameeldiv pigem, aga ma ei mäleta kas nad panid tuimestavad geeli…või oli see midagi muud. Keegi julmalt sulle midagi läbi valu sinna rinda ei suru.
        Visuaal oli rõvedam. Lubasid mul veel vaadata ekraanilt samal ajal kui tühjaks tõmbasid. Kuna mul see löga sealt üsna kergelt välja tuli siis nad ika mõnuga udasid selle nõelaga seal, aga tunda ei onud küll midagi. Pärast ka ei valutanud.

  • Avatar
    Vasta Merle 19. oktoober 2022 at 16:01

    Mul oli ka suur tükk rinnas. Aga lõpuks arstile sain siis seletati, et kui valutab ei pea muretsema. Sest vähk ei valuta 🤣
    Aastal hiljem oli taas tükk. Arva, kas valutas? Ei ei valutanud. Hakkasin juba matuseid korraldama 😂 Aga õnneks oli seekord ka tsüst. Lihtsalt ilma valuta 😂😂😂

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. oktoober 2022 at 08:51

      Samas on neid ka ju, kellel on vähk ja..valutab? 😀

      • Avatar
        Vasta FR 20. oktoober 2022 at 18:29

        Jah, sõbrannal oli rinnavähk, esimene tunnus oligi just valutav tükk rinnas, ka alguses mõtles, et räägitakse, et vähk ju ei valuta, see on müüt, võib valutada, võib ka mitte valutada, kontrollida tuleks lasta iga muutust rinnas/kaelnla all. Parem karta kui kahetseda, mida noorem olla, seda kriitilisem on kiiresti jaole saada.

  • Avatar
    Vasta F 19. oktoober 2022 at 15:43

    Ma soovitan vaadata Kõhuvalukliiniku aegu mitu korda päevas, Minu kogemuse põhjal neid vabaneb pidevalt ja võimalus saada varasem aeg.
    Aga ei pruugi see sõlmeke midagi halba tähendada. Mul sugulasel avastati kahtlane kohti mammograafis, ultraheli kinnitas leidu ja suunati biopsiale. Närvesöövad nädalad, aga oli healoomuline moodustis, millega ei pidanud midagi ette võtma.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. oktoober 2022 at 15:55

      Hea idee, hoian seal lehel siis jooksvalt silma peal, tänud 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadri 19. oktoober 2022 at 15:13

    Minul juhtus sama lugu kevadel. Üks rind hakkas aegajalt valutama .. Üritasin siis ise katsudes aru saada ,et kas on miskit või mitte…. Ja tundsingi pöidla otsa suurust munakest… Ehmatus oli suur muidugi..
    Panin kohe tasulisse UH aja kinni… Ja kae perra…Mul oli neid sõimekesi kahe rinna peale kokku viis… Aga kõik õnneks lihtsalt tsüstid. Pidid aegajalt tulema ja siis jälle kaduma… Valu vastu aitas mulle vana hea kapsaleht.. Arst täitsa soovitas..
    Nii,et ära ennast veel maha mata😏. Kõik saab korda…

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. oktoober 2022 at 15:56

      Okei, ma loodan, et mul ka siis lihtsalt tsüst 🥲

      • Avatar
        Vasta K. 19. oktoober 2022 at 18:55

        Mul 21 okt kõhuvalukliiniku aeg. Peale kolme on aeg, mul pole seda vaja. See jääb vabaks. Saan kirjutada, et nimevahetus teha

        • Mallu
          Vasta Mallu 19. oktoober 2022 at 20:02

          Ooo, mis kell?

          • Avatar
            Kaidi Lillemets 20. oktoober 2022 at 07:18

            15.00-15.20 on aeg

          • Mallu
            Mallu 20. oktoober 2022 at 08:51

            Jaa, see oleks super, anna teada, kui saad nimevahetuse tehtud! Aitäh sulle ❤️

  • Avatar
    Vasta Mann 19. oktoober 2022 at 14:58

    Chill, ega iga tükk kohe rinnavähki ju ei tähenda 😀 Sul võib olla mingi täiesti tavaline tsüst või fibroadenoom, igast muid healoomulisi varjante ka veel hulgim 🙂 Mina usun ja loodan, et midagi halba sul seal ei ole 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. oktoober 2022 at 15:56

      No jaa, et iga tükk ei tähenda vöhki, aga KUSKIL on ikka need ka, kellel tükk tähendas vähki…Ja mu suguvõsas nii palju seda vähki, et ropsima ajab.