TESTIN JA ARVUSTAN

ma ütlen ainult seda, et kiirustage*

15. detsember 2022

Iga jumala päev kuulen ma laste poolt soigumist, et tee šokolaadisaia. Ehk siis võtad röstsaia, lõikad pooleks ja vahele määrid shokolaadikreemi. Muidugi võiks ka niisama saiale šokolaadikreemi määrida. Sellisel juhul lõpetab see aga enamasti mu diivanil ja laste nägudel ning kätel, seega talitan niimoodi.

Enne kui te kõik kurjaks lähete, et laps ei või iga jumala päev magusaid saiu sisse jõhverdada, siis… sorri noh. Ma ei viitsi hommikuti väga kokata, seega annan neile mingi Actimeli, šokolaadisaia või banaani pihku ja asi ants. Nagunii saavad lasteaias päris toidu laadset hommikusööki kah, aga no nii kauaks, kuni ma hommikul ennast valmis sätin ja nemad multikaid vaatavad, kärab see variant minu jaoks kenasti. Kes selles suhtes tublimad on, siis patsutage ennast ka minu poolt õlale.

Ega ma ennast väga sellepärast piitsuta ka, sest üldiselt on mul kodus Yummikommide poest pärit pähklikreem, millest ma olen siin blogis enne korduvalt rääkinud. Seal sees ongi ainult kolm koostisosa: sarapuupähklid, mõru kakao ja tume roosuhkur. Ja ärge laske ennast sellest “mõrudast kakaost” heidutada, sest maitselt on see ikka magus. Minu kogemuse põhjal ka umbes 200% maitsvam, kui see suvaline poe Nutella.

Mingi paar nädalat tagasi viskasin ma tühjaks kraabtud potsiku prügikasti. Otsa sai teine. Mõtlesin küll, et kohe-kohe istun arvuti taha maha ja panen uue tellimuse sisse ja muidugi unustasin, nagu ikka. Seega said lapsed mulle iga päev ajudele käia oma “anna šokolaadisaia” jutuga. Ja kui me ühel päeval poes olime, pani Mari mulle Nutella korvi, sest meil on ju otsas. Vaene laps, ega tema aru saa, mis erinevus võib olla kahel tootel, mis välimuselt nii sarnased, aga koostiselt nii erinevad.

Aga ma olen nõrk. Ja kannatamatu. Tellimine võtab ju aega ja seda sai poest kohe kätte, nii see meiega koju rändaski. Kuniks ühel päeval jättis Lende oma saia alles ja ma mõtlesin, et söön selle siis ise ära. Olgu ära märgitud, et ma pole Nutellat ikka vääääga kaua söönud, Teo&Bia oma ikka olen aeg ajalt ise ka lusikaga purgist söönud. Ja no mine pekki – nii veniv, lääge ja imeliku rasvase kõrvalmaitsega oli see kraam, et sorri kõik nälgivad inimesed maailmas, aga viskasin selle otsemaid prügikasti, lubadusega kohe arvuti taha istuda ja lastele normaalne pähklikreem tellida.

Mis te arvate? Muidugi ma unustasin… Kuni Ave mulle eile kirjutas, et kui ma viitsiks teile jagada, et nende šokolaadikreemidele on praegu üle pika aja korralik ale (lausa 22%, mida nad peaaegu kunagi ei tee!). Ei no siis ma sain aru, et see on saatus – saan nüüd ise ka kreemid koju soodsama hinnaga osta. Ja noh, teie ka!

Loomulikult ei pea kreeme kasutama ainult saia peal – sa saad neid pudru sisse segada, pannkookidele panna, küpsetisi valmistada (appi, kui head nad kaneelisaiakese vahel on!) ja noh, loomulikult otse purgist sisse jõhverdada, kui isukest on. Ja kui endal pole, siis usu mind – lastel ikka on.

Ma saan aru, et see Nutellast kallim, aga paraku tänapäeval tuleb peale maksta selle eest, et sa igasugust jama sisse sööma ei peaks. Ja kui endale ei raatsi, siis lastele võiks nagu ikka raatsida – sellest suurest purgist jätkub mega pikaks ajaks! Ja kui suurt purki osta ei taha, siis on neil väiksemaid ka – näiteks need. Usu mind, proovi ära ja küll sa siis järgmine kord suurema tellida taipad 😁 Kogu kreemivaliku leiad SIIT. Küll aga võin ma öelda, et see ale kaua ei kesta, seega kes tahab endale koju või mõne kingipaki sisse, siis veel jõuad ja saad parema hinnaga, wohhoo!

Mul endal on alati nii, et kui juba kuskilt e-poest tellin, siis ühte asja tundub nagu lamp osta, seega annan teile mõned soovitused veel. Jõuluteemalised küpsised, mis on super head! Väga karamellised ja krõbedad piparkoogid jõuluteemalises plekkpurgis, ka muuseas praegu alla hinnatud! Või siis näiteks need šokolaadiga kaetud kõrbedad piparkoogid! Või siis kinkekarp, kus sees mõlemaid küpsiseid!

Eriti hea hinnaga on praegu ka Saksamaalt pärit mahedad talvekommid. 0.95€ eest saab näiteks kirsi-ingveri komme (mis meeldib ka neile, kes pole suured ingverifännid), kui ka ingveri-ürdi kommid, mis leevendavad valusat kurku, ning ingveri-mentooli kommid, mis aitavad ka kõige rõvedama nohu korral lõõrid lahti lüüa.

Rohkem mul teile midagi tarka öelda ei olnudki, et noh, ale on. Küsite mult pidevalt sooduskoodi, mida mul tihtipeale anda pole, aga isegi kui oleks, siis nii suurt allahindlusprotsenti see nagunii enne andnud pole, kui seal lehel praegu käimas on. Nii et olge aga lahked ja ma nüüd lähen kiirelt tellimust tegema, enne kui JÄLLE unustan 😁

Loe ka neid postitusi!

2 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Mariann 15. detsember 2022 at 17:18

  Panin siis ka lõpuks ühe pähklikreemi ostukorvi ja kui maksma läksin, oli soodustus kadunud 😥

  • Mallu
   Vasta Mallu 15. detsember 2022 at 17:20

   hmm, ei saa olla juu 😀