RAHA

tunnen ennast rämeda finantsguruna

20. detsember 2022

Nagu iga enesest lugupidav Eesti naine, vaatan ka mina iga päev Kristi Saare storysid ja mõtlen elu üle järele. Või no pigem raha üle järele. Muidugi nagu te aru saate, siis olen ma loll nagu lauajalg ja palju tarkust mulle külge ei hakka, isegi mitte pekstes. Aga natukene ikka saan aru ja mida ma praegu aru saan on see, et kui sul vähegi mõistust peas, tuleks enne aasta lõppu kolmandasse sambasse panna nii palju raha, kui võimalik on.

Loe ka neid postitusi!

8 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Kaja 22. detsember 2022 at 12:41

  Sul on jäänud üks oluline fakt kirja panemata. Nimelt, tulumaks tagastatakse ainult siis, kui aasta jooksul on tulumaksu makstud. Ehk siis teenitud tulumaksuga maksustatavat tulu. Lisaks, kui ongi teenitud tulu, aga kogu sissetulek on maksuvaba ja tulumaksu ei maksa, siis ei ole ka tulumaksutagastus võimalik. Ehe näide olen mina ise. Ma ei käi tööl, mul ei ole tulumaksuga maksustatavat tulu. Siiski, olen kolmandasse sambasse teinud sissemakseid 3500 eur ja peaksin justkui 500+ eurot tagasi saama. Aga ma ei saa, minu eest ei ole Maksuametile sentigi tulumaksu makstud.

  • Mallu
   Vasta Mallu 24. detsember 2022 at 14:29

   Jaa, see osa ka, sry 😀 Ma lähtusin automaatselt endast.

 • Avatar
  Vasta Ann 21. detsember 2022 at 19:57

  Selle pärast ma Kristit enam ei jälgi ka, sest seal on ikkagi koos mingi teine Eesti – või õigemini esimene eesti – kes ainult hõiskavad kuidas nad 3k klubis on. Enamus lihtsaid (ka kõrgharitud!) inimesi jäävad sellest ikka väga kaugele.. Jah lihtne on öelda seal, et lihtsalt mine ja küsi palka juurde ja ütle et su töö on rohkem väärt – aga paljudel aladel ja ametikohtadel see lihtsalt ei käi nii. Vaheta tööd või eriala – aga kui see praegu mulle niiväga meeldib ja on mulle hingelähedane, samas ei jõua ma sellega kunagi sinna 3k klubisse..
  Ah noh, ühesõnaga. Seal Kristi kontol toimuv ei kõnet minu arvates lihtsalt tavalist inimest tavalise palgaga. Kellel tegelikult just kõige rohkem igasugust finantsabi vaja oleks…
  Ja nüüd sina ka – ah sealt kontolt võtsin 1000, teiselt 500. No krt, enamus inimestel ei vedele seda raha nimodi kuskil😂 Võtaks ka ja paneks aga sambaid täis.
  Aga see on, puhas kadedus, mis räägib😅😅

  • Mallu
   Vasta Mallu 24. detsember 2022 at 14:31

   Nagu…arvad, et ma pole kade nende inimeste peale seal v 😀 aga kadedusest ainult on vähe tolku, seal ju mega palju häid ideid kaa. Ja ta võib tunduda veidi “üleolev”, et ah minge ja küsige ja teenige, aga TEGELIKULT see ju tõsi. Kõike saab, kui veidi pingutada ja mõelda, kuidas neid asju teha. Ja kui ei taha ja oledki rahul oma tööga ja sul suva, kas sa oled 3K klubis, siis… ega sellest ka ju halba pole 😀

   Also ma pole siiani aru saand, et kas see 3K klubi tähendab, et teenid brutos 3K kuus v? 😀

   • Avatar
    Vasta Ann 25. detsember 2022 at 11:16

    No ilmselge, et kõik tahaks teenida seda 3k😂 niiet ses suhtes ma ei saa öelda, et ma oleks rahul sellega, et ma armastan oma tööd aga samas 3k ei hakka sellel alal ilmselt kunagi teenima😅 ikka ajab see närvi, et meie riigis seda ametit üldse ei väärtustata.. Aga noh selle pärast itimeheks ka õppima ei lähe🤷‍♀️
    A vot sellest ma pole ka aru saanud, kas see 3k klubi tähendab, et bruto 3k(seda pole ju tegelikult väga raske saavutada🤔) või ikka neto 3k – ma ise arvan ikka pigem viimast🤨

   • Avatar
    Vasta Liis 31. detsember 2022 at 01:22

    3000 brutos, ta seda korduvalt maininud, et palgast räägitakse brutos

  • Avatar
   Vasta Vaike 25. detsember 2022 at 15:07

   Nagu öeldud, siis mul endal kontot ei ole, et kedagi jälgida, aga kas Kristi mitte tavalise õpetajatöö ja -palga kõrvalt investeerimist tasapisi ei alustanud? Peaks vast kontakt maaga olemas olema küll. Ent kordan veelkord, ma ei tea, millest räägin. 🙂

 • Avatar
  Vasta Vaike 21. detsember 2022 at 13:14

  Lugupidamatu Eesti naisena pole mul instagramigi. 😀