RAHA

kuld on teemas*

8. aprill 2022

Ei möödu nädalatki, kui ma ühe või teise postituse all pragada ei saa selle pärast, kuidas ma ikka rahateemadel liiga kärsitu ja rutakas olen. Noh, see vastab tõele, lööge või risti. Ma olen täiesti teadlik, et kui mul raha on, siis ma seda ka kulutan. Küll aga ei ole ma pime selle suhtes, mis maailmas toimub ja noh, alles hiljuti kogesin ise ka, et võibki ühekorraga sissetulek ära kaduda ja siis ongi jama majas. Minul kestis see õnneks ainult üürikest aega, mil ma tõsimeeli arvasin, et nüüd ongi kõik pekkis. Noh, seekord joppas ja polnud. Aga ei ole välistatud, et ühel päeval vilisebki pangakontol tuul ja sissetulekud on kadunud. Vähesed meist on sellise asja eest päriselt kaitstud.

Ma ei oma majanduse prognoosimiseks mitte mingeid teadmisi, aga üsna selge, et eks see asi lappesuunas liigub. Hinnad tõusevad täie mürinaga, inflatsioon teeb mingeid omaette hüppeid ja noh, midagi üleliia head siin kusagil ei ole. Kõike eelnevat arvestades ma ütlen teile ainult ühte – tagalat on vaja kindlustada. Raha niisama sukasäärde kogumisega on see halb lugu, et inflatsioon leiab ta sealt sukasäärest ka üles. Pangakontolt seismast kah. Midagi vähe paremat on vaja teha. On ju teada-tuntud tarkusetera, et mune tuleks hoida erinevates korvides. Novot, ma võiks öelda, et osad munad on mul lausa kullast.

Olen teile varem korra juba kulda investeerimisest pajatanud ja tollase seisuga võrreldes on kulla väärtus mu kontol kenasti positiivses suunas liikunud. Üheksa kuuga 40€ plussis. Mina teile mingit finantsnõu ega soovitusi ei jaga, hoidke see hästi meeles. Ütlen ainult, et kulda investeerimine on variant oma raha kuskile hoiule paigutada, nii et see oma väärtust hoiaks ja kasvataks.

Veel üks väga mugav lahendus on kulla püsitellimus. Vali aga mingi kulla kogus, mida iga kuu soetada soovid, kinnita sobiv makseviis ja sedasi tiksub su Aufort kullakontole iga kuu natuke kulda juurde. Mulle isiklikult sobivad kõik sellised automaatsed lahendused kõige paremini. Esiteks siis ma ei unusta ja teiseks kuni mul see raha seal pangakontol ja silma all on, on alati oht, et selle endalegi märkamatult millelegi suvalisele ära kulutan. Aga kui summa läheb pangaarvelt automaatselt maha ja kullakontole tiksub selle võrra kulda juurde, saan põhimõtteliselt endale märkamatult tasapisi rikkamaks. Kuna praktiliselt kõiges siin elus on oluline järjepidevus – ei ole ka kogumine ega investeerimine mingid erandid -, siis ma ütleks, et püsitellimus on üks väga hea viis järjepidevuse hoidmiseks.

Kui elu mingi vingerpussi teele viskab ja on vaja kiirelt oma investeeringud rahaks teha, saab muidugi ka teha. Ilma suurema vaevata. Aga kuni seda soovi ega vajadust pole, on su kuld turvaliselt varasalves. Endale koju võid ka oma kulla tellida, aga no iseasi kui turvaline selle kodus hoidmine on…

Ma otseselt soovitusi ei jaga, sest kes olen mina siin kellelegi mingit rahanõu jagama. Ütlen lihtsalt seda, et ajad on hullud ja ega nad vast lähiajal paremaks lähe. Noh ja raha kuidagi koguda maksab hoolimata sellest, kas ajad on head või halvad. Ega muud kui vaadake oma meelerahufondile ja raha kogumise ning selle kasvatamise olukorrale otsa ja mõelge, ehk on midagi selles osas ette võtta.

Kellel mõte mõlkuma hakkas, et täitsa võiks oma raha ka kulda paigutada, siis seda SIIN tehes kasutage oma esimest ostu tehes sooduskoodi “MALLUKAS5” ja saate 5€ soodustust.

*Postitus sündis koostöös Aufort’iga

Loe ka neid postitusi!

5 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Ülle M 16. aprill 2022 at 16:28

    ..kahju, et see kood hõbeda puhul ei tööta. aga pole hullu, tegin ikka oma tellimuse ära:)

  • Avatar
    Vasta Tiina 8. aprill 2022 at 16:14

    Huvitav et mul languses on🤔.

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. aprill 2022 at 21:01

      Ilmselt see langus või tõus oleneb sellest, millal sa selle kulla ostsid? Ma ei kujuta ette, mul pole kordagi languses olnud veel

  • Avatar
    Vasta Galja 8. aprill 2022 at 13:34

    Kas kasumist 40.40 eurot on teenustasud juba maha lahutatud? Või kui palju neid maha läheks, kui sa oma raha välja tahaksid võtta?

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. aprill 2022 at 13:54

      Tead ma isegi ei tea peast, mis see teenustasu üldse on välja võtmisel, sest mul pole plaanis seda lähiajal teha. See pluss on ikka tulnud kulla hinna tõusust, midagi sealt maha arvutatud pole.