KODU

mõni asi võib olla, teine asi PEAB olema*

8. veebruar 2023

Ma mäletan, kui ma siia korterisse kolisin. Okei, oleks väga imelik, kui ma ei mäletaks pooleteise aasta taguseid sündmusi. Andke mulle andkeks, ma üritasin sellist kaunist ilukirjanduslikku algust teha. Ühesõnaga, kui ma siia kolisin, olid toad alguses kaste täis, igal pool lendles ehitustolm, elutoas oli eelmiste omanike suur ja kõva diivan ning üle korteri kõlas väljakannatamatu puurimislärm.

Kogu selle jama sees olin ma loomulikult õnnelik. Olgu mis on, aga ikkagi oma! Seega ignoreerisin ma ehitustolmu ja seda, et ma iialgi ühestki kastist midagi vajalikku üles ei leidnud. Isegi selle osas pigistasin silma kinni, et ma päris jupp aega pidin ainult valmistoitu sööma. Köögis oli nimelt kogu aeg midagi valesti, nii et ei saanud seadmeid korralikult ära ühendada. Näiteks pliiti.

Umbes nädala pärast oli mu esialgne bliss kadunud. Hakkas tekkima tunne, et ma elan mingisuguses loomaaiapuuris, kuhu kõik sisse saavad vahtida. Ega ma ju tõesti midagi erilist siin elutoas ei teinud, mida naabrite silmad välja ei kannataks, aga no saate ju ise aru. Esimene korrus, kus üks sein on konkreetselt üleni aknad. Mitte just kuigi palju privaatsust. Sügisene päike siras silma, telekat vaadata oli kehv + igaõhtune show naabritele, mil ma trussikute väel mööda tuba patseerisin.

Isegi selle oleks ma veel üle elanud – asi siis püksid jalga panna. Aga see, et täpselt mu magamistoa akna taga iga jumala öö tänavavalgusti silmaauku siras, vot see oli küll pehmelt öeldes häiriv. Päeval päike, öösel see pagana lamp. Olin juba valmis vandaalitsema hakkama ja selle valgusti kiviga sisse viskama. Õnneks meenus napilt enne, et lisaks kriminaaliks hakkamisele on paar võimalust veel – nimelt aknakatted.

Ainuke asi oli selles, et ilusad ja korralikud kardinad maksavad hingehinda. Eriti säärased, mis öösel ka toa pimedaks tõmmata suudavad. Mis on aga tunduvalt taskukohasem – rulood! Nii tellisin ma rulo.ee käest terve korteritäie ruloosid. Ütlen kohe ära, et need läksid kokku vähem maksma, kui ühe toa kardinad 😀 Ja kuna mul kohe selliseid summasid varnast võtta polnud, et siin kardinatega saksapreilit mängida, tundusid pimendavad rulood igati mõistlik variant. Seda enam, et ma ei olnud alguses üldse kindel, kas ma igasse tuppa üldse neid pakse kardinaid soovingi.

Rulo.ee vennad tulid loetud päevadega kohale, mõõtsid kõik ära ja juba üsna pea sain ma rahus õhtuti mööda oma elamist trussikute väel ringi tuiata ning öösel mõnusalt kottpimedas sõba silmale. Mis muidugi kõige olulisem – ma sain lõpuks lapsi inimlikul ajal magama! Need ajad, kus õhtuti veel valge on, proovi sa lapsele seletada, et KELL on tegelikult seal maal, et võiks rahus silma looja lasta.

Nüüd on mul muidugi kardinad olemas, aga rulood on ikka igapäevaselt kasutuses. Eriti just magamistoas, sest seal on see pimendav kardin paigaldatud nii, et ta katab suures osas paljast seina (kui see praegu loogiline tundub). Ja kui ma ta ööseks akna ette tõmban, siis jääb see sein koleda radikaga paljaks. Ja kuigi see võiks mind mitte häirida, siis see häirib mind piisavalt, et ma jätan kardina omale kohale ja tõmban hoopis ruloo ette. Nii saan ma magada ja samal ajal hinges teada, et kole radikas ei paista…

Ignoreerige fakti, et õhukesed kardinad on küünejälgi täis – mul on siin kodus terve laadung kassipoegi olnud, kelle suurim soov on alati esimestel elukuudel kardinates rippuda. Iga kord mõtlen, et kui nad kunagi suureks kasvavad, siis vahetan need välja. Aga noh, kassid on juba suured, kardinatega enam ei mängi, aga nüüd see enam ei häiri mind ka. Kannatab veel kasutada küll, kui silmad kissis vaadata ja mitte detailidele tähelepanu pöörata.

Rulood on jällegi kassikindlad. Neid ei ole suutnud ükski kass veel ära hävitada. Küll aga paljastan teile, kes suudab ruloosid hävitada – jänesed. Enne seda, kui Liisu Viimsisse kolis (kellegi teise elamist hävitama), suutis ta läbi närida iga viimase kui elutoa ruloo nööri. Õnneks teised suutsin päästa, nii et võtke teie ka teadmiseks, kellel jänesed on. Neile väga maitsevad rulo.ee ruloonöörid.

Nüüdseks pakub Rulo muuseas igast muud kraami peale ruloode ka. Näiteks on nende valikus putukavõrgud terrassiustele (mida mina kasutan kasside toas hoidmiseks, aga ilmselt hoiab ta ka putukad väljas) ja kardinasiine. Ma just mõtlen siin, et kas peaks endale mõned siinid tellima, et lastetoas voodi alla mõlemale poole õhuke kardin riputada. Noh, nii ilu pärast.

Et ennetada küsimusi, siis:
Vaip: Rug.ee
Liumängi: Jupiduu
Kiik: Nofikids
Kott-toolid: Mänguväljakud.ee

Siin pildil on voodi all veel kummutid, aga ma nüüdseks olen sinna manguvaljakud.ee lehelt tellinud kaks madratsit juurde, mis tähendab seda, et magada saab nii üleval kui all. Ja lapsed kogu aeg lunivad, et ma sinna äärtesse teki riputaks, et nad “pesa” mängida saaksid, selle pärast hakkasingi mõtlema, et ehk sellised õhukesed kardinad oleksid armsad ja veidi paremini püsivad, kui suvaline pleediniru.

Näiteks Mari tuba on suhteliselt väike, mistõttu tema toas eelistan ma ka õhtuks pigem ruloosid alla lasta, kui kardinaid ette tõmmata. Näeb kuidagi helgem ja mõnusam välja. Samas ei riku rulood nii-öelda pilti, sest jäävad õhukeste kardinate taga suhteliselt märkamatuks ka siis, kui ma neid korralikult üles või alla lükata ei viitsi 😀

Ja ega mul on teile ka mega hea pakkumine. Esiteks see, et kood “mallukas” annab rulo.ee lehel alati allahindlust eksole. Aga terve veebruarikuu on nende koodikasutajatega selline pull, et üks inimene, kes veebruari jooksul minu koodiga tellimuse teeb, võidab enda terve ostukorvi raha tagasi! Ehk siis… teooreetiliselt võib keegi vabalt võita kodutäie ruloosid puhta muidu. Nii et kui sul just on parasjagu ruloopõud: naabrid vahivad sisse, öösel kuuvalges magada ei saa ja pole veel leidnud kohta, kus oma neerud maha müüa, et pimendavaid kardinaid lubada saaks, siis telli endale parem rulo.ee-st korralikud rulood ja asi ants!

*Postitus sündis koostöös rulo.ee-ga

Loe ka neid postitusi!

4 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Vaike 8. veebruar 2023 at 12:50

    Pimendavad kardinad mulle ei meeldi, ei sobi siin preili stiiliga, seega tellisin ka need rulo voldikkardinad kunagi magamistubadesse ja olen umberahul. Kööki ei tellinud, ei näe vajadust ja käin tuimalt seal trussarites ringi. Kellele mu kann ei meeldi, vaadaku mujale, võõras mure 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 9. veebruar 2023 at 13:24

      No ma ütlen, hea ruloo mööda külge maha ei jookse! 😀

  • Avatar
    Vasta N38 8. veebruar 2023 at 12:11

    Saan ka täna oma Nofikidsi kiigu kätte. Järjekordne asi, mille tänu sulle leidsin 😉 tänks

    • Mallu
      Vasta Mallu 9. veebruar 2023 at 13:23

      Laste seas konkreetselt hitt! 😀