AVALDAN ARVAMUST JUMALAITA

järjejutud: asi on minus, mitte temas?

14. juuni 2023

Mul hakkab ausalt endal aina imelikum neid arutelusid siin kirja panna, sest ma reaalselt mõtlen nendele mõtetele, mis enne mu peas olid ja ma ei oska nagu ära tabada, kuidas need tulid või mis hetkel täpselt tekkisid. Sest PRAEGU n-ö kõrvalt vaadates ei tundu need mulle üldse loogilised. Aga nagu me eile kollektiivselt järelduseni jõudsime, et kirjutamine on mulle parim teraapiavorm, siis laseme täna edasi.

Nagu ma ütlesin, siis ma tean neid jutte, mida härra praegu minust räägib. Mul ei oleks neid nii väga vaja isegi kuulda, sest ta on neid kõiki asju ka mulle rääkinud ja ette heitnud. Noh, seda ma juba mainisin, et tema meelest olid mul suured kommunikatsiooniprobleemid. Et ma olen närvihaige ja väga äkiline. Ma triggerdun iga asja peale. Ma räägin temaga väga inetult ja kohtlen teda üleüldiselt väga-väga halvasti.

Pean tunnistama, et ükski nendest asjadest ei ole teoreetiliselt vale. Ma tõepoolest pole ennast kunagi tundnud nii hullumajakandidaadina, kui temaga koos olles. Ma ei suutnud temaga midagi rääkida, sest lihtsam oli vait olla. Ma ärritusin tema “naljade” peale, sest ma sain väga hästi aru, et need olid tegelikult mitte naljana mõeldud ja ausalt, ma tõesti rääkisin ja käitusin temaga väga inetult. Ma vist pole elusees ühegi inimesega selliseid sõnu kasutanud kui temaga.

Ma olen muidu üsna empaatiline inimene, aga ma ei saanud end kuidagi tagasi hoida, kui ta peale mingit sitakeeramist pisarsilmi mu ees lömitas ja ma temalt jumala tumalt küsisin, et “Issand, hakkad jälle ulguma v?”. Olen talle öelnud, et ma ennemini viibiksin koonduslaagris kui temaga praegu ühes ruumis. Ma olen talle öelnud, et ma pole elusees haledamat kuju näinud. Sedagi olen öelnud, et ma ei soovi enam mitte kunagi ta lolli nägu näha. Ja ka seda, et ta on tükk sitta, kes isegi ei oma õrnemat aimu, misasi üldse on armastus.

Muidugi olin ma kõikides nendes asjades kogu aeg süüdi. Mina olin süüdi, et ma reageerin halvasti nende asjade peale, mida tema teeb. “Kõik teised tülitsevad ka, miks see sinu jaoks nii suur asi on?”. “Teised tüübid jäid lausa kella neljani linna, mina olen niigi hea mees, et kell kaks koju tulin!”.* “Miks sa ei võiks minuga toetavamalt käituda ja mõista, et inimesed teevadki vigu?”. “Miks sa ei võiks juba ÜLE saada ja normaalselt käituda?”.

Mingil hetkel hakkasin ma seda vaikselt uskuma. Sest vaadake. Tema need “halvad olukorrad” olid ütleme kord nädalas. Enamasti kui ta oli täis. Ülejäänud kuus päeva nädalas oli tal vaja mulle uuesti tõestada, kui imeline mees ta on. Koristas mu kodu, tassis mulle lilli, tegi mulle süüa, loopis komplimente, mängis mu lastega, kiitis iga liigutust, mida ma tegin. Mõnel heal päeval suutis isegi mingi nalja visata ja puha. Mis teoreetiliselt oleks kõik väga kena, kui see kõik ei tuleks selle arvelt, et ta tegi mulle näitemängu ja ma teadsin seda.

Mul ei tulnud üle huulte, et issand, aitäh kallis lillede eest, sest mul on veel liiga eredalt meeles, kuidas sa kolm päeva tagasi maani täis olid ja mu vannitoa täis kettisid, ise samal ajal rääkides, kuidas sa ikka oma isaga arutasid, et mul liiga palju lapsi on (aga ära muretse musu, MINA armastan sind ikka!).

Ma ei suutnud täiskasvanud inimest ette-taha kiita selle eest, et ta enda tehtud pasast välja ronida üritab. Ja kõrvaltvaates tunduski see võib-olla nii. Et on mees, kes käib ja kraamib ja toob lilli ja jookseb iga mu soovi peale poodi ja teeb lastega hoovis lumememme ja mina istun toas nagu lumekuninganna, kes selle kõige peale mitte sõnagi ei kosta. Sest mis ma ikka lasen oma “müürid” uuesti alla, kui ma tean, et loetud päevade pärast tuleb uus asi, mille pärast see ring otsast peale hakkab. Ja see ring hakkab lubadusega, et ta ei joo kunagi, mis üsna kiirelt muutub lubaduseks väga kontrollida enda alkoholikoguseid, mis lõpuks on: “Sa ise ju ei öelnud, et ma ei tohi rohkem juua ja üldse… SINA jõid ju ka!!!”.

Aga ometi kuskil selle jama sees hakkasingi ma ennast korraga maru süüdi tundma. Ma isegi jõudsin googeldusega nii kaugele, et äkki mina ise olen nartsissist? Äkki ma olengi NII võimatu inimene, kellega koos olla? Äkki ma ei saanud sellest enne lihtsalt aru? Äkki ma olengi üleliia närviline ja ärritun “iga asja peale?”.

Ma ei oska neid tundeid sõnadesse panna, sest ma teadsin, et see asi ei saa olla minus, aga samas ma kahtlesin endas väga tugevasti. Ma arvan, et ka see on põhjus, miks ma alguses ajasin seda “ju siis me ei sobinud kokku juttu”, sest mingitel hetkedel ma tõesti uskusin, et tema on ju see hea mees, kes pingutab NII väga ja on NII palju muutunud ja mina olen lihtsalt see loll, kellele see miskipärast ei sobi.

Nüüd võin ma käsi südamel öelda, et ilmselt on tõepoolest olemas naisi, kes temaga ideaalselt kokku sobiksid. Täpsemalt need, kellel puudub oma arvamus, kellele sobib, kui nende mees ennast täis kaanib ja neid mõlemaid häbistab. Need, kellel pole midagi selle vastu, kui neile dikteeritakse ette, mida nad kanda võivad, kus nad käia võivad, kellega nad rääkida võivad ja mis toonil härraga suhelda võivad. Ideaalis võiks see naine veel kurt-tumm ka olla, sest siis ta ei peaks enda kõrvu kurnama igapäevaste vabandustega. Kui sa ennast sellest kirjeldusest ära tundsid, siis hit me up, ma võin kontakti anda (tal praegu naine olemas, aga ega naine probleem pole, et uutega tutvuda ei võiks 🙏).

Ja mina, kallid sõbrad, olen lihtsalt üks väga loll ja naiivne, kuid “crème de la crème naisterahvas”. Ma tean, ma eile Kardo käest küsisin, et ta kirjeldaks mulle, et mis vibe minuga koos oli. Oleks ta kirjutanud, oleks ma siia ka jaganud, aga ta saatis mulle ainult voice’i ja te peate lihtsalt uskuma, mida ta ütles 😁 Ütlen kohe ära, et kõik need voice’d kõlavad nii nagu ma oleksin teda noaga ähvardanud ja käsinud enda kohta midagi ilusat öelda, aga tal tõesõna ei olnud mulle mitte ühtegi sarnast etteheidet, nagu ühel teisel krõllil oli.

Ainukene soovitus, mis ta mulle andis, oli see, et ma õpiksin natukene leebem olema. Et ma vahetevahel olla liiga karm naine oma selle etteastega, et mul pole ühtegi meest vaja ja saan kõigega ise hakkama. Kuigi mul tegelikult on, aga mulle ei meeldi küsida ja “pehmem” olla. Nii et Kardo luges sõnad peale, et ma pean julgema ennast rohkem avada ja südamelt asju ära rääkima, et siis olla lihtsam elada.

Nadi asi selle soovituse juures oli see, et ma olin selle peale juba enne oma eksi mõelnud, et noh, äkki ma olengi liiga konkreetne. Et peaks ikka leppivam ja leebem olema. No näed siis nalja, tänks elu! Proovisin seda ja mis ma vastu sain? Skisolaadse toote, kes mulle poole elu jagu traumat ja trust issues’id andis.

Ja te ei kujuta ette, kui RASKE see praegu tegelikult kõik on. Just see osa, et ma räägin…ausalt. Nii teile siin, kui sõpradele kui uuele peiksile. Nagu mul on füüsiliselt raske tunnistada, et minuga on ülekohtuselt käitutud. Ja mul on raske tunnistada, et ma nii loll olin. Ise tembeldan ennast kõvaks eideks. Ja veelgi raskem on mul kellegagi päriselt otse ja ausalt rääkida, sest mul on iga hetk hirm, et nagu politsei ütleb: “Kõike mida sa ütled, võidakse sinu vastu ära kasutada”.

Aga no fuck it. Hirmud olla ületamiseks ja mu loogika ütleb, et kui suur see tõenäosus ikka on, et teie siin ütleksite, et hahaha, hale tont oled! Või et sõbrannad ütlesid, et nojah, paras sulle! Või et uus peika kuu aja pärast hakkaks mulle ette heitma, et ma ükskord liiga palju mingist teemast rääkisin ja järelikult ma olen… teda petnud 😁

Nii et jah, olen mis ma olen, aga sellist jama ma kindlasti väärt ei olnud. Seega ainuke asi, mida ma nüüd teha saan, ongi edasi kirjutada. #staytoxic nagu mulle täna öeldi ❤️😁

Loe ka neid postitusi!

21 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kats 16. juuni 2023 at 16:20

    Jep, nartsissistliku abuse’i juurde tundubki käivat see, et hakkas ise kõiges kahtlema. Oma reaalsus, oma normaalsuses, oma terves mõistuses 🙂 Ja normaalne inimene analüüsibki enda ja teiste käitumist ja võtab kaalumisele ka fakti, et ta on ehk ise eksinud. Aga mind lohutas see, et nartsissist ei arvaks kunagi, et ta toxic on 😀

  • Avatar
    Vasta iSiil 15. juuni 2023 at 22:00

    Ma pean ütlema, et minul ja mu VIIEL töökaaslasel on olnud sama jama #toxix #narcissistic ülemusega ja see on megarets. Algusel arvad, et oledki ise loll ja ei saa asjadest aru, lõpuks oled pigem vait, et mitte draamat tekitada. minu jaoks on uskumatu, et selliseid inimesi maailmas nii palju olemas on ja see on nii faking ebaaus, kui nad võidavad või veel inimesi lollitada suudavad. Nii faking ebaaus.

    Stay badass, stay poxxui.

  • Avatar
    Vasta AAA 15. juuni 2023 at 01:33

    Su blogid on nii huvitavad, et ma reaalselt viimase euri eest ka neid ostnud. Kuumakset omale hetkel lubada ei saa; aga krt anna armu, ma ei suuda neid mitte lugemata ka jätta😆

    • Mallu
      Vasta Mallu 15. juuni 2023 at 10:45

      No anna mulle andeks :D!

  • Avatar
    Vasta Q 14. juuni 2023 at 18:01

    Huvitav kas iga naise elus üks sellilne vennikene olnud. Mu eks läks lausa nii kaugele, et helistas mu uuele silmarõõmule, et ärgu ta sellist naist küll tahtku, jätku parem talle 😀 õnneks uus peika oli piisavalt taibukas ja oli, et eeee kui tegu nii kehva naisega, siis miks teda tagasi küll tahad 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 14. juuni 2023 at 20:35

      Ma loodan, et kõigil ei ole siiski😅

    • Avatar
      Vasta Evelin 15. juuni 2023 at 10:21

      Mul ei ole olnud

  • Avatar
    Vasta Grete 14. juuni 2023 at 16:08

    Tänks selle postituse eest. Hakkasin isegi siin vahepeal mõtlema, et äkki ma hoopis ise olen nartsissist. Tõid mu maa peale tagasi 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 14. juuni 2023 at 16:54

      Ma võin suht kindlalt garanteerida, et sa ei ole 😀

  • Avatar
    Vasta vivan säkk 14. juuni 2023 at 13:48

    Tahtsin teada, mis teksti lõpus tärnigs tuleb, aga poldki midagi 🙁😄

    • Mallu
      Vasta Mallu 14. juuni 2023 at 14:00

      Krt ma unustasin sry 😀 Et mul pole probleemi, kui keegi kell 2 tuleb (olen isegi tulnud :D) aga probleem tekib siis, kui kella 10st alates öeldakse, et takso on tellitud 😀

  • Avatar
    Vasta E 14. juuni 2023 at 13:31

    Mallu täitsa metsas, sa räägid nagu mu eksist jälle, mina olin kõiges süüdi ja uskusingi teda. Samamoodi ma pole eluski nii palju kedagi sõimanud jne, reaalselt pole keegi minus midagi nii halba välja toonud nagu ex tõi. Praeguse abikaasaga pole 5 aasta jooksul kordagi niimodi ennast tundnud nagu siis..
    Karm et selliseid leidub, seltskonnas manavad end maailma nabaks ja ägedaimaks inimeseks aga reaalsuses on segopead.

    • Mallu
      Vasta Mallu 14. juuni 2023 at 14:02

      Ojaa, seltskonnas on nad alati kõige viisakamad ja toredamad :))

  • Avatar
    Vasta Anonüümne seekord :) 14. juuni 2023 at 13:26

    Haaa omg ma juba nende järjejuttude alguses tundsin, et no täpselt minu kogemus, mul täpselt samasugune suhe hiljuti lõppenud (kõige nõmedam on see, et ma pole samas ikka veel temast täiesti üle saanud, seega ei saa öelda et ma oleks täiesti ühel pool selle teemaga). Siis kui sa sellest nudeside teemast kirjutasid: ma kuulsin oma KOLLEEGILT et ex oli näidanud seks-videot meist oma sõbrale (kes on ka mu kolleegi sõber ja oli siis talle edasi rääkinud). Ma olin nagu wtf, ma pole elus ühtki videot ega nudesigi teinud, mingi gossip aint. Siis ta ütles umbes et salaja filmitud doggy style teema. Nagu jälle. Wtf. Kõige haigem: see video näitamine olevat toimunud juba tollal kui ma temaga veel koos olin!
    Ja nüüd loen siit et sa guugeldasid suhte ajal et kas sa oled äkki nartsissist, lol ma tegin täpselt sama asja ja tõsimeeli uskusin et ma olengi, ja mul endal on midagi totaalselt viga ja pean parandama ennast. “Parandamise” käigus oli ju muidugi vaja talle andestada iga asi, sest viga ju ikkagi minus ja ma reageerin üle.
    Sul nii vedas et sa tundsid lahku minnes end õnnelikult ning et sa nii ruttu uue kuti leidsid. Minul on sitavalang kestnud ka peale seda ja ei ütleks et kergemaks läheks. Ja nii haige et ma ikka veel igatsen teda, sest ma tunnen end nii faking üksikuna.
    Paari tunni pärast lähen EMDR teraapiasse.

    • Mallu
      Vasta Mallu 14. juuni 2023 at 17:04

      Appi kuiiiii haige. Ja ma tean seda feelsi ka, et saad aru, et kõik perses, aga ikka “igatsed”. Ma tundsin seda sada korda, kuni ühel hetkel enam ei tundnud. Ainult seda tunnet, et eww gross mis see nüüd oli 😀

      Aga anna teada, kuidas see teraapia mõjus! Ma ei tea, mis see EMDR isegi on tho 😀

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 14. juuni 2023 at 13:18

    Ma arvan, et sul oli ka “survival mode” peal, et päriselt 100% närvihaigeks ei läheks (piisavalt inimest suruda, pidevalt nurka ajada, süüdistada, alandada jnejne siis vôibki n àrvikava alla anda)- kahjuks nüûd veidike veel tulevad vanad asjad meelde, saad need enda jaoks läbi tööldelda, endale ôlale patsudada ja siis kehitada ôlgu ja nentida, et issanda loomaaed kirju ja ongi neid, kes vaid triggerdavad sind, toovad sinust vàlja halvima.
    Seda rõöm lugeda, et sul juba parem ja kogemuse võrra oled ju targem😛

    • Mallu
      Vasta Mallu 14. juuni 2023 at 17:05

      See on täiesti võimalik jah, et suht fight or flight teema käis. LOODAME, et ma siis nüüd targem 😀

  • Avatar
    Vasta M. 14. juuni 2023 at 13:07

    Appikene! Ma loen ja tunnen, et kirjutad minu eest kõike! Täpselt sama teema! Nagu need jorsid oleks kloonitud😅 ma juba 2 nädalat vastu pidanud ja mitte seda sittajuttu uskuma jääda! Sinu postitused äratavad nii palju ja annavad jõudu ja märkamist veel rohkem juurde! Aitäh sulle!

    • Mallu
      Vasta Mallu 14. juuni 2023 at 13:21

      Kui sa seda veel teinud pole, siis blokk igalt poolt peale ja usu mind, mis iganes asju sa tunned, et “ta ju tegelt hea inimene” siis…he is fucking not! Ära raiska oma aega 🙏💕

      • Avatar
        Vasta Mari 14. juuni 2023 at 21:56

        Haha, noo kui mingi 0.001% tõenæosusega samasse ämbrisse peaksid astuma, siis peaks su sõpsidele soovitama osta punaseid lippe/rätte ja nendega su näo ees vehkima( et saaks aru, kui “ red flag” olukord/inimene 😆).
        Ma siiski ise usun sinusse ja olen enam kui kindel, et neid ämbreid enam kolistama ei hakka😋
        Mulle” meeldis “kunagi elada nii, et iga mölaka otsa sattusin ja siis virisesin, et dafak mul viga on, kuni õppisin päriselt màrke nägema ja neile mölakatele, kes teele sattusid NOPE, no thank you ütlema😁😁
        Sul oli ka see kogemus (kahjuks ) ja tundub , et erinevalt minust piisas sulle vaid ühest 😁

        • Mallu
          Vasta Mallu 15. juuni 2023 at 10:46

          Ma usun, et mu sõpradel on kõik red flagi alertid super high praegu 😀