Uncategorized

meie nädalavahetus metsas

5. september 2023

Ma olen eilsest saadik seda posti kirjutada üritanud, aga mu arvutiklaviatuuril on i-täht veitsa katki läinud ja sujuvast kirjutamisest eriti juttu ei ole. Jumal, kui palju ma i-tähte enda teadmata kasutan. Peakski vist arvuti kuskile hooldusesse viima, saaks ehk selle korda, sest niimoodi kirjutamine on konkreetne piin.

Üldse olen ma aru saanud, et asju oskad sa alles hinnata siis, kui sul neid pole. Näiteks hetkel igatsen ma väga neid aegu, mil mul oli külmkapp. Või noh, külmkapp on praegu ka täitsa olemas, aga tolku temast ei ole, sest ta on nimelt surnud. Õnneks homme jõuab uus kohale ja ei pea enam seda elu elama, kus ei saagi iga tunni tagant külmkappi vahtimas käia, et kas seal miskit head kah on.

Ma tegelikult tahtsin hoopis rääkida möödunud nädalavahetusest, mil me Motorhome.ee matkabussiga trippimas käisime. Mul endal päris mitmed sõbrad ka see suvi kasutasid puhkuseks sama varianti, aga suvi oli mul plaane nii täis, et enne ei jõudnud kohe kuidagi. Ja kui keegi nüüd mõtleb, et kurat, oleks ka tahtnud minna, aga nüüd suvi läbi, siis ma soovitan, et minge ikka. Matkabussi võlu ongi see, et ei pea ilmaga absull arvestama – bussis on alati soe.

Meil ei olnud tegelkult reedeni absoluutselt mingit plaani kah, kuhu minna. Valiku tegime lõpuks selle järgi, et ma tahtsin Pärnust läbi käia ja otsides Pärnumaa RMK telkimisalasid, jäi juhtumisi silma Rae järve telkimisala. Esiteks lubas RMK lehekülg, et seal saab seeni korjata ja teiseks ka kalapüügivõimalust. Ja kuna see kõikidest RMK aladest kõige väiksem oli, siis võtsimegi suuna sinna ja lootsime, et seal veel peale meie palju rahvast ei ole, siiski esimene september.

Üks seltskond seal siiski telkis, aga kuna me läksime neist veidi edasi, siis teineteist me ei häirinud. Tegime hoopis lõkke (okei, mina obv ei teinud) ja ootamatult avastasin, et terve meie ümbrus on paksult seeni täis. Ma ei pidanud isegi meie bussist rohkem kui 20 meetri kaugusele minema, et paras peotäis kokku korjata.

Ilmaga vedas täiega, sest õhtul oli veel päikestki, hiljem tuli muidugi õhtu peale, aga soe ja tuulevaikne oli. Taevas oli midagi täiskuu sarnast (ilmselt oli päev enne tegelikult olnud vms), aga seal metsa vahel valgustas kuu kõik nii eredalt ära, et polnudki ennne sellist kuud veel näinud. Lisaks nägime ka langevaid tähti, seega võib öelda, et sai väga romantiline kombo. Pilt on küll elusitt, aga noh, see oli ainus, mis ma öösel teha taipasn, laivis oli palju ilusam, konkreetselt nagu päike oleks keset ööd paistnud😁

Kui õhtul veel mõtlesin, et tegelikult oleks mega lahe telgis ka olla olnud, siis umbes südaööl hakkas padukat sadama ja nii hea oli bussi minna, kus sai kenasti soojenduse peale panna ja rahus tekkide alla voodisse magama keerata. Ka hommikul ärkasime päris korraliku vihmasabina peale ja jälle oli hea meel mitte telgis ärgata.

Laupäeval kaalusime korraks mõtet Saaremaale minna, aga lõpuks otsustasime ikka sinnapaika jääda ja sõitsime hoopis Pärnusse, et korraks mu lapsepõlvekodust läbi käia ja poes varusid täiendada. Tagasi saabudes olime päris rahul, et keegi meie kohta ära ei võtnud vahepeal, sest mets oli rahvast täis. Kes püüdis kala, kes matkas, kes telkis, kes käis ujumas. Seega ei lasknud ka mina ennast vihmast härida – vihmajope selga ja tegin veel väikese tiiru. Seeni oli nii palju, et enne sai viitsimine, kui seened otsa. Ma ütlen kohe ära, et pange GPS’ Rae Järve RMK parkla ja sealtsamast leiate kõike: kukeseeni, puravikke, lambatatikaid, erinevaid riisikad ja pilvikuid ka. Tasus ikka poest endale seenekorv osta küll 😁.

Ja kuna ilm oli nagu ta oli, siis kasutasin juhust, et me oleme täisvarustusega matkabussis ja tegin oma seeni hoopis bussis sees, sest mina vihma käes seista ei viitsnud, kuigi kaaslasel õnnestus õues isegi lihad valmis grillida. Ta ilmselt kardab vähem vihma, kui mina.

Poole seenepraadimise pealt sain ma aru, et mu kael on pekkis. See oli juba natukene eelmisel õhtul tunda andnud, aga sekundiga muutus asi nii hulluks, et ma ei saanud (ega saa tegelt siiani väga hästi) pead vasakule keerata ja üldse oli kõik nii valus, et kell kuus pugesin ma teki alla ja halisesin, kuni uni peale tuli.

Õnneks järgmisel päeval taipasime apteegist mingit geeli osta, mis veits elule aitas. Peaks uuesti massaaži minema, enne kui ma jälle lambist halvatud olen 😁.

Ja kui me lõpuks Tallinna jõudsime ja matkabussi tagasi andsime, siis jäime seal omanikuga jutustama, et mis üldse on parim aeg matkabussiga trippimiseks. Suvel nagunii (neil juba praegu bronnitakse uueks suveks aegu), aga kevad-sügis olla natukene alahinnatud aeg. Matkaautoga saab reisida tegelikult aastaläbi! Võimalus on talvel minna mägedesse suusatama või kasvõi Lapimaale jõuluvanale külla, sügisel näiteks Lõuna-Euroopasse suve pikendam, ning kevadel peale pikka talve, on väga mõnus minna looduse ärkamist nautima või siis samuti juba suvele vastu jällegi Itaaliasse või Horvaatiasse, kus on juba meie jaoks suviselt soe. Võimalusi on nii palju!

Matkaauto annab puhkusel olles selle võimaluse, et plaane ei peagi nii täpselt tegema või kui tehaksegi, siis nende käigupealt muutmine ei tekita mingeid probleeme, vaid lisab hoopis reisile/elule/väljasõidule vürtsi ja annab juurde sõltumatust. Alati ei peagi ju täpselt teadma, et kuhu minna ja kui kauaks minna. Näiteks kui minnakse pikemale reisile, siis on väga mõnus teada, et kui sõidadki mööda mõnest ilusast kohast või kasvõi jääb teele mõni äge teemapark, siis pole probleem sinna minna ja kõiki plaane saab teha ka jooksvalt.

Samuti väljasõidul n.ö „programmi“ või sihtkoha uuendus teeb reisist vahva seikluse ja annab vabaduse teha seda, mis parajasti meeldib ja tuju on… ühesõnaga minna just sinna, kuhu hing ihkab. Sa ei sõltu hotellibroneeringutest ja ei ole tähtis, kus ja kui kaua sa saad olla. Matkaautoga reisides on nagu (auto)kodu koos kõigi mugavustega sinuga kaasas ehk kõik mida reisiks või reisil vajad on mugavalt olemas. Kaasa saab võtta oma hobiasjad alates jalgratastest – lõpetades kummipaadiga. Mis veelgi toredam, sa valid just sellise koha, kauni vaate ja vahvad naabrid nagu parajasti tahad.

Lisaks on matkaautoga väga lihtne muuta oma asukohta kui näiteks ilm on kehv, tihti piisabki sõita vaid sadakond kilomeetrit edasi ja juba on mõnusam ilm ja hea olemine jälle olemas. Veel võib olla paljudel inimestel lemmikloom, keda ei ole väljasõidu või reisi ajaks kuhugi jätta ning soovitaksegi puhata koos kõigi oma pereliikmetega ning matkaautoga rännates on see jällegi võimalik, kuna ruumi jagub mõnusalt kõigile. Motorhome.ee on erinevad matkaautod, kuhu võib ka oma lemmiku kaasa võtta. Ma muuseas ei teadnudki seda enne, oleks võinud ju Mila meiega kaasa võtta, aga tema jäi hoopis Kätu juurde hoiule.

Ühesõnaga ma tahaks küll kuskile veel mingi toreda tripi ette võtta ja kui teie ka tahaks, siis mul on pakkuda teile sooduskood “Mallukas“ =  3-päevane matkaauto rent koos mugava KÕIK HINNAS varustuspaketiga -20% Sooduskoodi saab kasutada matkaauto rendi kasutamiseks kuni 1.juunini ehk siis broneerida matkaauto rent vabale ajale kuni 1.06.2024.

Pildil mina metsas päikse käes elude elu elamas.

Loe ka neid postitusi!

7 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Juuksed 7. september 2023 at 03:35

    Kas su juuksed kukuvad välja kaalulanguse või pikenduste tõttu? Nii hirmus hõredaks on jäänud. Ma ise võtsin 20 kilo alla ja ka 2-karva alles, sõbranna võttis süstidega ligi 40 ning pidi poisipea lõikama. 🙁

  • Avatar
    Vasta Lea 6. september 2023 at 09:42

    Meie käisime ka sel suvel esimest korda matkabussiga reisimas. Meil oli neljale mõeldud buss, mis kahe teismelisega tegelikult väikseks jäi. Vaatasin peale meie reisi ka matkabussid.ee valikut ja kui järgmine aasta minna, siis kindlasti suuremat buss vaja. Meil muidugi vedas, vihma saime ainult ühel päeval ja enamus aja olime tegelikult õues. Kui matkaauto rentida, siis peaks kindlasti markiis olema. Pakutakse ka ilma variante aga see on must have, kaitse vihma ja lauspäikese eest. Mõnus väljas istuda nö. iga ilmaga.
    Avastasin ka seda, et sussid on väga olulised. Et pahna nö. tuppa ei tassiks.
    Ja see kõik hinnas pakett tundub ka väga lahe. Voodipesud, rätikud jne.
    Kindlasti kasutan seda allahindluse koodi.

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. september 2023 at 13:38

      Meil oli markiis olemas küll jaa 🙂

  • Avatar
    Vasta F 5. september 2023 at 22:32

    Kes meie?

    • Avatar
      Vasta Tume 8. september 2023 at 13:32

      Sama küsimus tekkis 😀 😀

  • Avatar
    Vasta l 5. september 2023 at 16:58

    kust korv pärit?

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. september 2023 at 13:38

      Pepcost ostsin