TESTIN JA ARVUSTAN

teil jõulukingitused ostetud?*

6. detsember 2023

Ma pidin selle postituse tegelt juba reedel tegema, aga kahjuks olin siis hõivatud suremisega, nii et sorri, polnd mahti. Aga et jõulud on tulemas ja teadagi kulub siis alati kinkidele paari neeru jagu raha, pean teile ikka meelde tuletama, et saab ka odavamalt osta kõiki neid asju, mis te kinkida plaanite. Eks ikka vanast heast OstaEU lehest käib jutt, mis muud. Ma ei näe ühtki head põhjust, miks sama asja eest rohkem maksta, kui saaks vähem. Vaevalt et kellelgi midagi selle vastu on, et raha vähem kulub 😏 Kontrollige muidugi alati tarneajad üle, aga praegu tellides jõuab kaup ilusti enne jõule kohale, nii kuu algus alles, nii et midaiganes te kellelegi kinkida mõtlete, siis kiigake enne kindlasti erinevates Euroopa poodides üle, mis hinnad seal samadel asjadel on. Nii palju spoilin ainult, et rahasääst on OstaEU-st tellides üsna kindlasti soolas. Siis teate.

Kuigi valik on sealt kaudu tellides põhimõtteliselt lõputu, siis toon välja mõned enda mõtted ja ideed, mida ise tellida kavatsen. Nii et kes võiks minult kinki oodata ja soovib üllatusmomenti säilitada, siis olge mehed ja sulgege heaga see postitus.

Kuna mul on terve pesakond lapsi, vähemalt nii väidetakse Perekoolis ja kommentaariumites, siis alustamegi neist 😀 Mitte heiteritest, vaid lastest. Praegu on maru populaarne selline mänguasi nagu Bitzee. Kes sellest veel kuulnud pole, siis ainult aja küsimus, kui kuulete. Vähemasti kõik väikeste laste vanemad. Eks ta midagi sellist ole nagu meil omal ajal Tamagotchi, lihtsalt palju fäänsim. Sellega saab kasvatada väikest loomakest, aga see loom on…holograafiline? Vist sai õige sõna. No igatahes pm Tamagotchi steroididel 😀 Nigel värk on selle asja juures ainult see, et neid mänguasju pole Eestist üldse väga lihtne leida ja kui ka leiad, siis on see palju kallim kui mujal Euroopa poodides. Nt Eestist saab selle kõige odavamalt praegu 47.81€ eest (ja enamustes kohtades on see välja müüdud), aga näiteks Saksamaalt Otto e-poest 31.09 euroga. Väga solid sääst, kui minult küsite. Eriti kui neid mitu vaja osta, nagu mõnel siin…

Üks põhiline asi, mida jõuludeks sageli kingitakse, on lõhnad ja seda teab nüüd küll iga inimene, et häid lõhnadiile leiab kõige lähemalt võib-olla Rootsi laevalt. Aga kel juhtumisi Rootsi asja pole ja ühtki tuttavat ka mitte, kes laeval töötaks, siis on vähe keerulisem. Või noh, oleks, kui poleks OstaEU-d, sest seal on taaskord maa ja ilm seda valikut. Nad on oma lehel isegi mõned võrdlused välja toonud, et oleks puust ja punane, kui haiged on hinnad Eestis. Aga need on tõesti üksikud näited ainult – absull kõiki lõhnu saab mujalt parema hinnaga kui Eestist, lihtsalt võta kätte ja otsi välja. Ma ei hakka sellest üldse rääkimagi, kui lõputult on variante kosmeetika tellimiseks. Sest neid on literally lõputult 😀

Selle sama lehe lõpus on mõned elektroonilised tooted ka ja no ei ole need hinnavahed selleski osas väiksemad. Dysonil sotine hinnavahe, okih 🫠

Kui ma juba elektroonikatooteid mainisin, siis võin sama hästi mõned kodumasinate näited ka teile tuua. Näiteks selline kahe sahtliga kuumaõhufritüür maksab Eestis 150€, aga nagu sealt lingilt näete, siis Poolast saab kõigest sotiga. Ma pole täpselt kursis, kas see kuumaõhufritüüride hullus veel kestab, aga kui vastus on jah, siis võtke aga heaks!

Ma tean, et need lauapealsed miksrid on populaarsed kõigi seas, kes vähegi oma elus küpsetamise vastu huvi tunnevad ja kes röögatukallist KitchenAidi osta ei taha, siis ega tegelt ei peagi. Mul paaril sõbrannal on mingeid teistsuguseid ja tuleb välja need muud sarnased masinad teevad selle lihtsa tainasegamise täpipealt sama hästi ära. Ma ei tea, miks mul kõik näited suht täpselt 100-eurosed tulevad, aga igatahes siin teile üks igati aus mikser, mis Poolas maksab 100€ kanti ja Eestis vähemalt 70€ rohkem. Ja 70€, sõbrakesed, on ikka päris korralik summa. Ei tea, mis huvi peaks olema seda heast peast tuulde loopida, kui saaks näiteks hoopis millegi meelepärase peale kulutada. Või alles hoida, kes selliseid asju harrastab.

Okei ma vist ei hakka rohkem üksikuid näiteid välja tooma, sest põhiline point on nagunii see, et OstaEU kaudu on ilmselt kõike võimalik odavamalt saada. Siit näete poodide nimekirja. Nende lehelt pakkumiste alt leiate ka mitmeid häid diile, mis nad juba välja on otsinud, aga ise otsides on küll ainult taevas piiriks. Mind väga huvitakski, et kes seda teenust kasutanud on, siis palju rahaliselt võitsite? Või kui veel pole proovinud, kas saite siit postitusest motti seda lõpuks teha? Või teid raha säästmine põhimõtteliselt ei huvita? 😃

*Postitus sündis koostöös OstaEU-ga

Loe ka neid postitusi!

9 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta ldm 12. detsember 2023 at 14:21

  Lihtsalt, et te teaksite – kui tavaline inimene ei saa tellimise juhendist aru, siis on probleem juhendi kirjutajas, mitte lugejas.
  Eriti veel, kui tegu on e-poega, kelle eesmärk on asju müüa, see tähendab ka luua kergesti kasutatav süsteem ja juhend esemete ostmiseks.

 • Avatar
  Vasta ER 7. detsember 2023 at 15:01

  Mingi aeg sa postitasid ühe raamatu , mis pidi mega huvitav olema lastele ja isegi täiskasvanutele 🤭 ma nüüd ei suuda kuidagi leida seda raamatut ja mis selle pealkiri oli🤔 See oli ka sinu soovitatud jõulukinkide seas 😊

  • Mallu
   Vasta Mallu 8. detsember 2023 at 15:48

   Vaata villemi epoodi 🙂

 • Avatar
  Vasta Triin 6. detsember 2023 at 14:00

  Selle kurikuulsa Bitzee sain jahtides Eesti poest 27euroga 💪 ja ka kuna kahte oli vaja siis võit missugune aga lihtsalt kuuke varem tuli ära soetada, mis ei ole ka paha 😏

  • Avatar
   Vasta Ave 16. detsember 2023 at 02:21

   Misasja kus neid nii pooltasuta jagati ? 😭

 • Avatar
  Vasta Karolin 6. detsember 2023 at 13:06

  Omg ma otsiks küll, aga ma niii rumal, et ma reaalselt ei oska õigeid asju õigetest poodidest otsida. (Nt Dyson varstolmuimeja) aga nagu öeldakse, siis lollidelt tulebki raha ära võtta 🤣

 • Avatar
  Vasta S. 6. detsember 2023 at 13:03

  Ma ei oska tellida, loe neid õpetusi, kuidas tahad. Eriti kui mitmest poest 🙁

 • Avatar
  Vasta 🤭 6. detsember 2023 at 12:59

  Ja siis olen ma loll ja ei saa aru, kudas tellida sealt 🙈🤦🏼‍♀️

  • Mallu
   Vasta Mallu 6. detsember 2023 at 13:00

   kodukal on ju lihtne juhend olemas ❤️