TESTIN JA ARVUSTAN

“parim enne” toidu söömine pole häbiasi…*

26. aprill 2024

…vaid hoopis vastupidi!

Ma ütlen ausalt, et olen eriti just viimasel ajal Sumena reklaame söögi alla ja söögi peale näinud. Ja väga hea, et on! Sest õnneks sai see valearusaam ammuilma ümber lükatud, et keegi kuskil pahaks läinud toidukraami müüb, aga nüüd olen ikka täitsa seda meelt, et mis hea pärast peaksin ma mingite asjade eest rohkem maksma, kui saaks…vähem maksta 😀 Niigi elu on kallis ja väljaminekud iga nurga peal luusimas, hinnatõus ja euribor hõlma all varuks.

Kui siin tõesti leidub veel kedagi, kes pole Sumena kohta kuulnud, siis võite tutvumist vabalt alustada sellega, et loete mu peaaegu kahe aasta taguse postituse läbi. Mäletan, et alguses oli kõhe tunne küll Sumenast tellida ja ma täiesti usun, et paljudel on suurem või väiksem eelarvamus kuskil kuklas kössitamas. Et parem ikka osta täishinaga KORRALIKKE asju kui mingit vananenud kraami. Aga mida tasub endale meenutada ja mida Sumena lehel ka korduvalt välja tuuakse, on see, et toatemperatuuril säilitavatel toodetel on “parim enne” lihtsalt tootjapoolne soovitus. Konkreetselt ei hakka ükski maiustus ega kaste ega kuivaine jalapealt mädanema, kui “kuupäev kukub”. Mitte midagi ei juhtu tegelikult. Ja ikka väga kaua aega ei juhtu mitte midagi.
Hoopis teine lugu on “kõlblik kuni” asjadega, milleks on näiteks liha- ja piimatooted, aga neid Sumena üldse ei müügi.

Toiduraiskamises pole midagi toredat ja minu meelest tõesti tore, kui keegi seda probleemi lahendada viitsib. Vähe sellest, et neilt asju väga kabedate hindadega saab, siis teevad nad ju ka järjepidevalt “parim enne” teemalist teavitustööd. Kasvõi minu enda jaoks olid “parim enne” ja “kõlblik kuni”  enne Sumenaga tutvumist üsna sama pulga peal. Misiganes toiduainel kuupäev kukkus – seda mina enam suhu ei pistnud. Enam õnneks nii loll ei ole, et heast peast söögikõlbulikke asju minema viskaks või ostmata jätaks, abiks seegi.

Mulle väga sobib Sumena puhul, et ma neilt iga nädal või isegi paar korda nädalas uudiskirja saan, kus nad head-paremad pakkumised välja toovad. Esiteks muidugi vaatan snäkkide ja maiustuste kategooriad üle, sest neid asju siin majas ikka kulub. Aga paljud head leiud tulevad ka kastmete ja õlide ja kuivainete seast. Need on asjad, mis võivad kapis rahumeeli oma korda oodata ja teinekord on puhas taevaõnnistus, kui toitu tegema asudes mingid varud kohe võtta, mitte ei pea kõigepealt samme toidupoodi seadma. Sest kui on miski, mida ma armastan, siis on see mugavus, nii et väike spagett ja pastakaste võivad sahtlipõhjas õiget hetke oodata jumala rahumeeli.

Kuna tegu on kauasäilivate asjadega, siis on väga nutikas neid asju näiteks hulgim ette osta, mida nagunii kulub. Ei pea iga natukese aja tagant uuesti samu varusid täiendama ja teiseks hinnavõit, mis on Sumenast ostmise suurimaid boonuseid. Uudiskirjaga liitudes saab sooduskoodi ka veel pealekauba, nii et siin me räägime juba päris ulmehindadest. Ja tasub seda poodi ikka regulaarselt külastada, sest kaup vahetub seal tihti ja seega on pidevalt võimalus hea saagi otsa sattuda 😉

Kas te sööte “parim enne” toiduaineid? Kui enne ei söönud, siis kas nüüd on plaanis järele proovida?

*Postitus sündis koostöös Sumenaga

Loe ka neid postitusi!

2 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Anne 3. mai 2024 at 10:26

    Tellisin talvel Sumenast terve hunniku snäkke ja ma ei tea, mis soodustuse otsa ma kukkusin aga konkreetselt kümne euro eest sai neli pakki krõpse, 6 pastakastet, umbes 10 pakki erinevaid komme (üks neist oli veel see kalevi 500g pakk, mis poes on 7+ eurot). Mees vaatas, et ma puhta segi, sest arvestuslikult oli meil seal ligi 50 euro eest neid snäkke. Kui sai teada, et päriselt kulus 10 eurot, siis läks tuju paremaks ja küsis, et kust ma leian neid asju niimoodi XD Seega Sumena on terve meie pere ära võlunud oma hindadega.

  • Avatar
    Vasta Ceissy 2. mai 2024 at 13:42

    Jaaa ikka olen söönud ja olen tellinud ka sumenast.
    Ma pean tunnistama, et ma patustan ise ka sellega, et tarbin (mõnikord) peale kõlblik kuni kuupäevaga nt hapukoort ja piima. Need 2 toodet olen avastanud, et on ikka kauem peale kuupäeva täitsa värske maitse ja lõhnaga, siis julgen ka süüa.