LAPSED Uncategorized

suvepuhkus? a kuhu?

4. mai 2017

Me lähme sügisel Tenerifele onju. See puhkuse mõte tundus mulle nii kohutavalt mõnus, et ma ei suutnud juubeldamist lõpetada. Jeee! Soojus, päike, rand, soe vesi. Ei jõua ära oodata…

Siis ma sain aru, et eee jah, ma ei jõuagi ära oodata! Kas te saate aru, kui kaugel on november? See on poole aasta pärast! Püha issameie, ma jõuan enne sada korda suve oodates ära kärbuda. Kuigi peab Eesti kliimale au andma, sest alles hiljaaegu sain ma turul käes päris edukalt teeselda, et on suvi.

Küll aga ma tean, et see on petlik, sest tegelikult on minu meelest iga aasta nii olnud, et megalt ootad seda suve, saad oma paar sooja ilma kätte ja siis ongi juba sügis käes. Suvi justkui jääb vahele? Minu meelest küll…Siis tärkaski mõte, et äkki läheks suvel ka kuskile.

Jaa, ma olen sada korda rääkinud, et mulle ei meeldi reisida, aga ma jõudsin nüüd järeldusele, miks. Sest ma olen reisinud lasteta ja ma ei taha ilma nendeta enam kuskil olla. Teate, kui sitt oli näiteks Küprosel vaadata neid suuri laste mänguväljakuid ja mõelda, et Maril oleks seal nii tore. Ja muidugi ma, vana saiko, mõtlen kogu aeg, et what if sõda hakkab! Ma tahan siis ikka ju oma lastega koos olla. Olgu see siis Eestis või mujal 😀 Segane ühesõnaga.

Idee oli meil olemas ja nagu öeldakse, et kui sa oma mõtted universumisse suunad (või muu säärane jutt), siis need asjad sinuni ka jõuavad. Nii oligi, et mulle kirjutas Go Travel ka väikse ideega, et kas me oleme mõelnud ka perega ära proovida nn turvalist paketireisi, mis tähendab, et me ei pea ise mingeid pileteid otsima, majutuste vahel valima, kohal olles probleemidega ise rinda pistma jne. Et lihtsalt lähme ja puhkame ja vedeleme ja anname lastele “suvemeki” kätte.

Selles suhtes, et me pole veel reisikonsultandiga kohtunud ja ega me ei ole ka tõele au andes ka veel käsi löönudki, aga mul hakkas kohe mõte jooksma, et kuhu me siis minna üldse võiks? Gotraveli lehel on eraldi rubriik puhkusereisid ja seal ma ringi vaatasingi. Esimese asjana välistasin kohe Türgi. Minu jaoks tundub see kant natukene liiga ohtlik ja lastega üritaksin ma ohtilikest kohtadest siiski kauge kaarega eemale hoida. Samas muidugi mul just üks sõbranna käis ja elusana ja tervena ta sealt tagasi tuli, aga ikkagi, selle mina isiklikult välistasin. Kuigi just sinna kõige soodsamalt saab.

Veel saab soodsamalt viimase hetke reise (siit näed), mis samuti meile idee poolest sobiks, ainukeseks miinuseks on see, et lastel pole ühtegi dokumenti. Ma ei tea, kaua nende valmimine võtab, aga ma arvan, et enamiku ajast võtaks hoopis see, et me Marist normaalse passipildi saaksime…peaksingi täna üritama seda teha. Lentsust veel kuidagi ehk midagi saab.

Ise mõtlesimegi minna nii mai lõpp-juuni algus. Pean vaatama, millal mul mõni vaba nädalake ees terendab. Aga nüüd kohtadest. Mõtlesin valida mingi koha, kus ma enne käinud pole, aga milline neist lastega kõige mõnnam on… ehk oskate teie aidata?

Üks valikutest on näiteks Bulgaaria (LINK). Ma ei ole isiklikult kunagi sinnakanti sattunud, seega ei oska isegi mõelda, et kas see on ok koht lastega olemiseks. Samas kui ma mõtlen, et hotell+rand, nii võib ju igal pool lastega nädalakese külitada.


Sinna on lausa 35 erinevat pakkumist, ehk siis saad valida erinevate hotellide jne vahel, aga ma ei kujuta ette, et kas seal on ka lastega mõnus? Soe on vist seal juba praegu, kui ma ei eksi. Igal pool mujal on vist praegu soe… Lend ka vaid ainult kolm tundi, selle kannataks ehk lapsekarjaga ära küll. Hotelli valin ka pmst ainult selle järgi, et kas seal veeliumäed on 😀 Mulle praegu meenub, et Leenu käis ju lapsega Bulgaarias, peaks tema blogist selle koha üles otsima.

Rhodos tundub küll mega ilus!

Kreekast on pakkuda Rhodost, Pargat, Korfut ja oi, veelgi nimesid, mida ma ei tea. Mis nende erinevus on, seda ma lihtsalt ei teagi. Kuigi Kreeka tundub mõnus. Kreeka salatit võin ma küll iga päev hommikust-õhtuni vitsutada. Kõik Kreeka pakkumised on SIIN.

Montenegro (LINK) tundub ka huvitav koht, samas mul sõbranna rääkis, et seal on mega kallis koha peal elada? Ei tea… Samas kui selle nimi on MÄGEDE MAA, siis ma ei tea kui mõnus seal nagunii kahe lapsega seigelda oleks? Mööda mägesid… Samas alla peab ju inimene kuidagi võtma *ütlen ma cocat rüübates*.

Kas asi on minus, või meenutab Montenegro Tallinnat?

Muuseas, praegu vaatan Horvaatia pakkumisi (siin) ja see meenutab ka natsa Tallinnat. Mis värk sellega on 😀 Igatahes olen ma kuulnud, et see on super hea koht lastega puhkamiseks? Oskab keegi kommenteerida?

Itaalia (LINK) on muuseas ka alati selline koht olnud, kuhu ma olen minna tahtnud. Samas tundub see selline romantiline reis, mida tahaks abikaasaga kahekesti ette võtta. Kuigi Itaalased pidid mega lapsesõbralikud olema ja… ma ei teagi. Kes on lastega Itaalias käinud? Kus? Itaalia tundub natukene teine tera olevat ka näiteks Bulgaariast-Horvaatiast, et kui teised on sellised “oleme hotellis ja lamame” puhkused, siis Itaalia tundub nagu mingi to the max seikus! Samas vaadake SEDA hotelli ja öelge, et seal hea meelega ei vedeleks…

Veel on valikus Portugal (link), Küpros (link) aga seda me ei soovi, sest oleme juba käinud, Hispaania (link) seda ka ei taha, sest sinna me ju juba lähme sügisel. Ma ei teagi, mis muid valikuid siis on? Mitte, et needki juba liiga palju valikuid ei oleks 😀 Ühesõnaga, kuhu lastega minna? Suudaks riigigi välja valida…

Minu nõudmised on vaid see, et Maril oleks tore seal kohapeal minged asju teha (suured bassud jne), hea oleks kui saaks trippida ka mingisse suuremasse veeparki, loomaaeda, what ever? Lisaks kui see peaks olema mingi all inclusive pakkumine, siis öelge mulle palun, kus maal on normaalne söök? Türgis ja Küprosel minu meelest polnud ja kolmandal päeval viskas see ikka jube kopa ette. Jah, käisimegi siis mujal söömas, aga kahe lapsega ei tea, palju nii rännata viitsime.

Tellisin puhkust oodates Lentsule Reservedist sellise ujumiskostüümi (LINK)  juba ära, see on aga nii nibin nabin paras, et tulebki kohe puhkama minna, muidu ei saagi selga venitada seda lapsele 😀

Ma juba kujutan ette Lentsu nägu, kui ta saab ka esimest korda õue minna ilma kuhja vammusteta, see saab ikka eriti lahe olema. Pidlil on tal tubased “vammused” viimase Reservedi tellimuse pakist. Tudukad (link) ja nunnu ilasall (link). See viimane on vist rohkem beebidele mõeldud, sest kohe kui Lentsu kael 1 mm võrra pekisemaks läheb, hakkkab sall teda kägistama 😀 Oleks vist pidanud uskuma, et tegemist on newborn tootega…

Seega miljon küsimust nüüd lastega lugejatele. Kus teie lastega puhanud olete? Mis kohti lastega reisimiseks soovitate? Mis kohta kindlasti vältida soovitate? Olen üks suur kõrv, kes lihtsalt vajab väikest põgenemist :D! 

Loe ka neid postitusi!

82 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Helen 5. mai 2017 at 21:44

    Meie pere on ka palju käinud, aga sügiseti (sept või okt), sest minu loogika kohaselt on siis merevesi soe. Türgis on muidugi ka praegu soe, aga Kreekas või Bulgaarias – ma pole kindel!
    Meie pere absoluutne lemmiksihtkoht on Horvaatia. Oleme käinud vast 6-7 korda, kõik korrad koos lastega. Oleme teinud ka matku, kõige väiksem on olnud kõhukotis. Horvaatia on armastus. Megailus. Eriti soovitan septembris.
    Portugalis meeldis ka väga. Itaalias ka. Montenegros olid rannaäärsed tänavad nii kitsad, et raske oli seal lastega liikuda. Väikelastega minekuks ei soovita. Kreekas olen ma korra ilma lasteta käinud, Thessalonikis, ja erilist muljet ei jätnud. Üks suur unistus on Korfu – aga millal seal merevesi soojaks läheb, teab keegi? Meie oleme rohkem meressuplejad kui basseiniinimesed.
    Bulgaaria hakkas huvitama – kas keegi teab, kas oktoobri lõpus on seal veel meie mõistes rannasoe? Asub umbes samal laiusel mis Horvaatia ja Horvaatias pole me oktoobris käinud, sest kardame ilmas pettuda (sept on alati TÄIUSLIK olnud).
    Jälgin teemat põnevusega, aitäh Mallukas hea teema eest!

  • Avatar
    Vasta Kaisa 5. mai 2017 at 15:43

    Bulgaaria on minu arvates äge siis, kui minnagi sinna pidutsema. Käisime eelmine aasta juuni keskel ja tulime ära enne jaanipäeva (siis hakkab seal alles hooaeg tegelt). Mere vesi oli jääkülm ja rannas tuuline. Meie hotelli basseinid olid soojenuseta ja ka algul suht jahedad. Meenutas nõukogude aegset Eestit- igas baaris, pubis, restos oli sees suitsetamine lubatud ja suurte vuffel kuldkettidega bemmivennad kihutasid ringi 😀

  • Avatar
    Vasta rrr 5. mai 2017 at 13:59

    Ma lähenks Lõuna-Prantsusmaale. Seal nii palju ilusaid linnasid avastada, üks lemmikuid on Villefrance sur-mer. Pakettidest ma ei tea, kahtlen, et sinnakanti midagi pakutakse, aga see on tõesti avastamist väärt kant. + lähedal on kõik Monacod ja Cannesid ja Itaaliagi pole kaugel.

  • Avatar
    Vasta M.S 5. mai 2017 at 13:14

    Lastele dokumentide tegu ei võta kaua. ? Detsembris tegin oma plikale ID kaardi . Kuna ta tollal oli ikka väga pisikene ehk alla kuu vana siis pildistamine võttis ikka aega. ??? Kuna ühtegi sobivat pilti ei saabud ja last piinata ka ei tahnud ,siis fotograaf tegi pätti ja mixis kaks pilti üheks mida tegelt teha ei tohi.??? ID saime ilusti 4 päevaga kätte. ? Me ise mõelnud Hispaaniasse minna puhkama. ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. mai 2017 at 14:47

      Ma eile saatsin avaldused, huvitav, millal midagii kostetakse?

  • Avatar
    Vasta Lil 5. mai 2017 at 00:03

    Olen ise väga palju reisinud ja kõige sügavama mulje jättis corfu!!! Olen käinud 66-s riigis ja see koht on tõesti mega! väga lastesõbralik ja perekeskne. Bulgaariasse ja Türki ei läheks, eks odavatel kohtadel ka oma vead. Itaalia jälle, muidugi oleneb kohast, liiga kallis. Edu valimisel!

  • Avatar
    Vasta Karmen 4. mai 2017 at 21:56

    Korfu on mega! Nii mõnus väike ja rahulik koht. Ideaalne väikeste lastega reisimiseks! Ja täiega soovitan hotelli Mayor Pelekas – asub ülimõnusas liivarannas ja no söögid olid lihtsalt parimad. Pole kuskil nii häid sööke saanud 😀 Soovitan 😉

  • Avatar
    Vasta Carry 4. mai 2017 at 20:30

    Rhodos on ilus..muide pildi peal ei ole Rhodos vaid Symi saar, kuhu Rhodoselt ekskursioone pakutakse. Valige siis selline perekesksem hotell kui sinna minek. Mulle nt meeldis Rhodosel rohkem kui Kreetal. Saare põhja osas (Rhodes town, Ixia rannik jne) on nats tuulisem, rannas kiviklibu. Mõnusad liivased rannad näiteks on Tsambika ja Lindos.

  • Avatar
    Vasta Yutulind 4. mai 2017 at 20:17

    Bulgaariasse läheks.

  • Avatar
    Vasta H 4. mai 2017 at 19:21

    Hetkel just Itaalias, Sirmiones. Küll sisemaal aga nii ilus! Järv on suur 🙂
    Ja hommikust õhtuni saab jäätist süüa. 🙂
    Veekeskuste kohta ei tea.

  • Avatar
    Vasta Jaaniusa 4. mai 2017 at 19:20

    Uhh Bulgaaria ?
    Parim koht kuhu lastega minna, ausalt.
    Olen olnud kolmes erinevas hotellis, Madara Smartline golden sandsis, Kristal goldenis ja Kavkaz golden dune sunny beachil.
    Asukoha poolest valiksin ise uuesti sunny beachi, seal on rohkem elu ja melu, aga lastega valiksin Madara kindlasti.
    Seal sai toitudele vahepeal,? burgereid, pitsasi ja jääätist meeletult palju ?
    Hotell ise mōnus puhas ja teenindajad on ka väga sōbralikud ja abivalmis.
    Kindlasti on ka sel suvel bulgaariasse minek ??

  • Avatar
    Vasta Annu 4. mai 2017 at 19:00

    Meie pere lemmikuks on saanud Kreeta saar. Just selletõttu, et väljas söömas pole kallis käia ja see toit seal on ülim. Ise läheme taas sinna puhkama Augusti alguses. Loodan, et leiate endale sobiva reisi.

  • Avatar
    Vasta Mann 4. mai 2017 at 18:57

    Tulge meile külla 🙂 Meil kodus kolm pönni ja elame suht Järvemets ääres ka. kui me juhuslikult see aeg aga eestis puhkusel oleme siis vöime maja vahetust teha 😉 Haha ei tegelt ma pisikeste lastega väga kuuma kohta ei läheks. Samas midagi otseselt soovitada ka ei oska me oleme lastega tavaliselt mereääres saarte peal.
    Mönusat puhkust suvel 🙂

  • Avatar
    Vasta Ellu 4. mai 2017 at 18:22

    appi, ma vaatasin, et sul on sellel esimesel pildil ainult pluus seljas ja midagi jalas polegi. 😀

  • Avatar
    Vasta Rs 4. mai 2017 at 18:21

    Kyprosel sa ei pidutsenud, tundsid halvasti, kuna olid rase. Vist?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. mai 2017 at 21:12

      Ei olnud rase 😀

  • Avatar
    Vasta M-L 4. mai 2017 at 18:17

    Kõik siin kiidavad Bulgaariat taevani ja ma mõtlen, et jeebus, kui mõttetu koht see oli 😀 Sellesmõttes, et odav jaa on, aga ega muud seal peale d-vit. ammutamise ja odavuse ei saagi, sinna on siis mõtekas minna, kui ööläbi pidutseda tahad (odavalt jällegi), sest hotelle ümbritsevad pubid, kuhu kella 3-4 hommikuni muss hotellituppa ilusti ära mängib. Siis võibolla tundub jaa Bulgaaria äge, kui mingi muu kohaga võrrelda ei oska, aga… Sorri Bulgaariasõbrad :D!

    • Avatar
      Vasta meow 5. mai 2017 at 08:59

      +1

    • Avatar
      Vasta Külli 5. mai 2017 at 14:27

      Eks nii vist kipub iga kohaga olema, kui nina kuurortist välja ei pista? 🙂 Lastega hoiaks päikeserannikust ja kuldsetest liivadest pigem eemale ja vaataks väiksemaid ja rahulikumaid (aga ilusaid) kohti.

  • Avatar
    Vasta Sillu 4. mai 2017 at 18:06

    Tulin just Türgist ja võin öelda, et seal pole absoluutselt vaja põdeda terrorismi pärast. Esialgu olin ka ikka üsna kahtlev. Aga seal ikka väga ilus 🙂 Need mäed ja sinine vesi. Odav, head toidud ja soe kliima. Kindlasti lähen tagasi.

  • Avatar
    Vasta J 4. mai 2017 at 17:22

    Me hetkel samuti Türgis. Kõige odavam (saime ca 400 nägu, Kreekat ei pakutud alla 600), hotell üle ootuste, mõnus perehotell, igas vanuses lapsele midagi. Ja pole ohtlikku midagi. Kindlasti ära välista:)

  • Avatar
    Vasta A 4. mai 2017 at 16:50

    Soovitan täiega soojalt Bulgaariat!
    Hea odav ja mõnus kohapeal ka kahe lapsega:) Ise olen varem käinud ja kohe-kohe jälle minemas.

  • Avatar
    Vasta Karo 4. mai 2017 at 16:33

    Bulgaariasse minge tead kui vinged mängualad seal lastele ja no lapsi on seal üldse neil palju? lisaks mega ilusad helesinised rannad. Sunny beachi ei soovita aga näiteks mõni väiksem koht? mu lemmik riik siiani. Ja boonus mega odav seal. Restoranid, shoppamine kõik super hea hinnaga ?

  • Avatar
    Vasta K 4. mai 2017 at 15:36

    Kreeka igatahes, kui lastega reisida 🙂 Soe, kaunid paigad, kultuur, SÖÖK.

  • Avatar
    Vasta meow 4. mai 2017 at 15:14

    Mhh, ma pean jälle kommenteerima, et sa ju vihkasid kogu hingest reisimist 😀 agaaa, ise oleme suvel minemas Sitsiiliasse, laps siis u 1,5-aastane. Näis kuidas saame hakkama selles “jalad on, mõistust pole” vanuses reisimisega 😀 eelmisel suvel 5-kuusega oli päris lebo

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. mai 2017 at 15:33

      ma ju tõin välja postitutuses, et miks vihkasin 😀

  • Avatar
    Vasta Angela 4. mai 2017 at 14:43

    Ise minemas septembris Korfule 🙂 Lapsega käinud kaks korda Türgis ja korra Tais 🙂 No ei ole seal Türgis mingit ohtu 🙂 Inimesed sõbralikud, toit hea ja hotellide tase samuti hea. Ise mõtlen ka, et kui juuni lõpus minna siis kuhu – valik kas Türgi, Horvaatia või Itaalia hetkel kuna Korfule ju minema. Rhodosel ja Kreetal olen ka 2 korda käinud ja mu meelest kõik Kreeka saared imelised 🙂

  • Avatar
    Vasta E 4. mai 2017 at 14:32

    Käisime eelmisel aastal lastega Horvaatias Dubrovnikus. Väga, väga, väga ilus on ja super merevaated. 🙂 Kliima ka super ja soe. Maa on mägine ja linnas treppe palju. Käruga vannalinnas suurt midagi teha pole, kui üles alla tassimine välja jätta. 🙂 Aga me jäime väga rahule. Käisime palju ujumas ja väljas söömas, ööbisime rendikorteris. Rannad on kivised, sellega peaks arvestama. Aga ranna-/ujumise jalanõud igal pool müügil, nendega hea.

    Bulgaarias on tuttavad lastega käinud korduvalt, soovitavad. Odavam ka.

  • Avatar
    Vasta Kadri 4. mai 2017 at 14:30

    Me läheme mai lõpus oma 7kuusega Zakynthosele, võtsime ka paketika, et ei peaks väikelapsega millegi pärast ise jamama. Valisime väikese saare, kus pole suuri vahemaid, nagunii ei plaani me beebiga liiga palju ringi seigelda. Rhodosel oleme ka käinud, oli suuuuper mõnus koht.

  • Avatar
    Vasta Laura 4. mai 2017 at 14:29

    Horvaatia on i-me-li-ne! Päriselt ka! Kindlasti minu kõige lemmikum koht! Aga kui vaadata Mari poole pealt, siis mina soovitaksin sõita Bulgaariasse Sunny Beachi. Seal on 2 veeparki, megaodav elu, igasugu turge ja asju. Sinna lähen ka nüüd mai lõpus juba teist korda. 🙂

  • Avatar
    Vasta Sirly 4. mai 2017 at 14:14

    Montenegro kohta ütleksin, et see on täpselt sama kallis kui muu euroopa. Kuid iseenesest on selles suhtes lihtne, et raha ei pea vahetama. Tõesti väga mägine ja lummuvate vaatepiltidega. Ma arvan, et kahe lapsega võib seal veidi raskem olla kuid siiski tehtav.
    Bulgaaria on samuti mega kaunis ja turismi piirkondadest väljas pool on odav. Ise reisisin seal backpackerina ja rohkem matkamas seega lastega reisimisega ei ole kahjuks kursis.
    Itaalias olen käinud Sitsiilias ning seal koos õe lastega. Soovitan siiralt, lastega on lihtne ja koht idülliline ning lõuna Itaalias iga teine ohhetab ja ahhetab su kaunite põhjamaiste laste peale.

  • Avatar
    Vasta Linda 4. mai 2017 at 13:58

    Meie käisime Rhodosel, kui laps oli 6-kuune ja läheks sinna hea meelega alati tagasi, igati vahva oli. Ka Mari vanusel lapsel oleks seal põnev ja äge kindlasti! Nüüd on laps 1,6 aastane ja lähme Kreetale.. Kreeka lastega reisimiseks väga äge, ükskõik missugune saar siis 🙂

  • Avatar
    Vasta Laura 4. mai 2017 at 13:49

    Lastega reis siis ainult pakettreis ja kõik hinnas. Pole midagi tüütumat kui otsida mööda võõrast kohta taga söögikohti. See pidev “emme tahan süüa, juua, jäätist” on lastega paratamatu. Jube mugav on minna ja võtta piiramatult kui vaja. Ka soovitan ka Kreekat, mis iganes saart. Juuni alguses on seal kliima ideaalne, lend lühike (3.5h) ja toit taevalik ja ka lastele meeldiv.

    • Avatar
      Vasta Liisa 4. mai 2017 at 17:21

      See oleneb ju tugevalt inimesest. Ma olen kahe lapse ema ja pakettreis on viimane valik, just meeldib ise korraldada, organiseerida ja avastada, ka koos lastega. Ei taju seda mingi erilise närvikuluna.

  • Avatar
    Vasta Sille 4. mai 2017 at 13:44

    Bulgaarias on lastel küll väga fun 🙂 enamus hotellides tegevused nii väikestele kui suurtele sunny beachil polnud nii hea teenindus kui varnas. Varnas primasol hotell kiidan. 4 tärni pole just kõige ilusam aga teenindus ja lastega hea koht 🙂

  • Avatar
    Vasta k 4. mai 2017 at 13:42

    Kreeka! 😉

  • Avatar
    Vasta Y 4. mai 2017 at 13:25

    Olen käinud Portugalis ja sinna läheks iga kell tagasi. Samas juuni lõpus minek Rhodosele mis tunsub imeline 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. mai 2017 at 13:36

      Mulle ka googeldades see Rhodos tundub mega mõnna!

  • Avatar
    Vasta K. 4. mai 2017 at 13:18

    Just uurime ka ise kuhu puhkama võiks minna lähikuudel ning olen lugenud hästi palju Bulgaaria kohta, kuid niipalju kui olen blogisid ja kommetaare lugenud, siis enam ei tõmbagi sinna..Vaadata ei pidanud eriti midagi olema, kui natukene turismipiirkonnast kõrvale kaldud siis pidid tänavad olema nagu Egiptuses, mustad, räpased, koledad (Egiptus oli minu jaoks tõesti väga pettumust valmistav koht, ei saa siiani aru miks inimesed sinna ikka ja jälle tagasi lähevad, sooje kohti on mujalgi kus lasta ennast päikesel laadida).
    Türgis käisime eelmine aasta ja juba tol ajal hakati rääkima, et ärge ikka minge ja tühistage reis ära ja seal nii ohtlik ja saate surma jnejnejne…Ei ole turismipiirkonnas küll mingit ohtu kuskil, siiamaani oleme elus ja terved. Muidugi lõi ka endal väikse värima sisse kui lähedased hakkasid keelitama et ärge ikka minge ja liitusin grupiga Eestlased Türgis ning uurisin kohalikelt eestlastelt et mis olukord seal siis PÄRISELT on ja ei pidavat seal midagi nii hullu olema. Meedia paisutab enamik asjad üle nagu alati ja hetkel on ka endal päris mitu türgi reisipakkumist silma jäänud, kus on mõnes hotellis lastele eriti head pakkumised ja mõnusalt suurte hotelli kompleksidega millel on omad hiiglaslikud veepargid. Ja Türgi on ka ilus maa, piisavalt mägesid, piisavalt soe, odav, palju rohelust (Y)

  • Avatar
    Vasta anna 4. mai 2017 at 13:11

    Pole küll üldse teemasse, aga kuhu su blogroll kadunud on?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. mai 2017 at 13:21

      kaotsi läks 🙁 aga proovime taastada 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadri 4. mai 2017 at 13:10

    Loen seda postitust Kreekas Kalamata rannas. Lapsed vees ja ise mõnulen rannatoolil lebada. Kõik raamatud läbi loetud ja ootan isegi juba kojusõitu 🙂
    Oleme reisinud igale poole just lastega koos ja väga rahul. Meie sellid muidugi tiba suuremaks vahepeal saanud 🙂 Väiksemad kui olid siis paketiga ja nüüd reise ise kokku pannes. Kui lapsed on harjunud käima ja olema, siis see on nii tore. Meie omad ronivad meiega koos mööda kindlusetreppe üles. Alla tulles saavad jäätist ja kõik on rahul! Loomulikult ei saa lastega teha sellist Ateena trippi nagu täiskasvanutega aga Akropoli otsa ronimata koju ka minna ju ei saa.

    Kui tahad ilusat pilti saada pead vaeva nägema ütles mu 7a laps ja ronis üles 999 trepiastmest 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. mai 2017 at 13:27

      uuuh, tahan ka randa!! 😀

      • Avatar
        Vasta Kadri 4. mai 2017 at 13:31

        Siia vist pilti ei saa saata kahjuks 🙂

        Dokumente ise just uuendasin. Taotlesime eposti teel. Soovitan! Läks väga kiirelt.
        Aga järgi minnes sain kultuurišoki. Lastega kindlasti ära mine.
        Ootesaalis oli liialdamata ca 150 inimest.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 4. mai 2017 at 13:31

          Kus sa dokumentidel siis järgi käisid :O?

          • Avatar
            Kadri 4. mai 2017 at 13:38

            Tallinna kontor, mis asub Tammsaare teel äkki. Enam ei mäleta täpset aadressi aga seal on suur ärimaja. Järvevana pikenduse ääres kus on suur ehituspood.

    • Avatar
      Vasta Helen 5. mai 2017 at 21:34

      Kas Kreekas on praegu merevesi nii soe, et lapsed vees (tundub võimatu) või on nad basseinivees?

  • Avatar
    Vasta blondinka8 4. mai 2017 at 13:03

    Kolme lapsega oleme käinud Türgis (väiksem oli siis pooleaastane) ja Tenerifel (väiksem sai just aasta siis). Türgis oli paketireis ja võtsimegi all inclusive pakkumise, suure hotelliga. kus hulgalsielt basseine ja randa vaid loetud sammud. Selle nädala veetsime seal väga mõnusasti ja üldse ei kibelenud kuhugi hotellipinnalt ära. Olime sellises hotellis https://et.hotels.com/ho278276/alaiye-resort-spa-hotel-all-inclusive-alanya-turgi/?rffrid=sem.hcom.EE.google.003.00.04.s.kwrd=c.75635345919.14912550519.183494319.1t4.dsa-80318084799.9061566.21056.0.Cj0KEQjwoqvIBRD6ls6og8qB77YBEiQAcqqHe8Zi4_ES-4im7jsO2vntm5o7t_cLx_2mcLgv-WXuXI4aAnZy8P8HAQ.aw.ds&semid=14912550519.183494319.1t4.dsa-80318084799.9061566.21056.0&gclid=Cj0KEQjwoqvIBRD6ls6og8qB77YBEiQAcqqHe8Zi4_ES-4im7jsO2vntm5o7t_cLx_2mcLgv-WXuXI4aAnZy8P8HAQ&gclsrc=aw.ds

    Selles hotellis oli iga õhtu lasteprogramm tunnike, siis oli mängutuba ja lisaks oli veel suure tee alt läbi minnes (mööda tunnelit, jala) mänguväljak + väiksemad basseinid. Snäki- ja joogibaarid olid kogu aega avtud ning lastega ikak väga mugav, et kui oli vaja väike amps või lonks juua.

    Tenerifel olime natuke kauem ja oli ise elamine võetud, siis seal oli elamise juures bassein ning muidu käisime palju mööda rannajoont.

    Lasteta oleme käinud mai keskel Rhodosel, mis mulle endale väga meeldis. Kahekesi võtsime auto ja sõitsime saare läbi, aga mai keskel on vesi veel jahedavõitu.

    Samuti oleme lasteta käinud juunis Kreetal, ööbisime seal- https://www.hotelscombined.com/Hotel/Phaedra_Beach_Hotel.htm
    Kahekesi minekuks mõnus, aga lastele oleks seal hotellis kindlasti igavam olnud, kui esimesena mainitud Türgi hotellis.

    Kõik on olnud isemoodi toredad, aga tõesti lebotamine, lapse magama jalutamine, suuremate lastega hullamine, väli-jõusaal, palju sööki, muusikat ja lastel põnevust oli just Türgis.

  • Avatar
    Vasta Mari-Ann 4. mai 2017 at 12:52

    https://gotravel.ee/hotell/bali-beach-village/?kp=05.05.2017

    Tule juba 18.mail just sinna hotelli Kreetal, rahulik väike kuurort, lastele oma bassein, kohe hotelli juures liivarand jne. Sobib just peredele ja paaridele. Samuti on linnas kohalik reisibüroo, kellelt saab siis ekskursioone bronnida ja seal valikus oli veepark ja samuti akvaarium ja dinosauruse park niiet täpselt sobiks Marile.
    Samuti on keset merd selline lõbustusrada kus lapsed saavad nö batuudilt hüpata vette.
    Ise lähen juba 16.mai siis olen nagu eeltööd teinud ja see tundub nii mõnus koht olevat just lastele.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. mai 2017 at 12:53

      See oleks nii lahe, kui saaks mõne blogilugejaga veel kohtuda ka ja eidejuttu puhuda :D! Ma uurin kindlasti. Tänud soovitamast, uurin raudselt!

      • Avatar
        Vasta Mari-Ann 4. mai 2017 at 12:56

        No täiega lahe oleks, siis ei olekski võibolla ainukesed eestlased seal 😀

  • Avatar
    Vasta Jansa 4. mai 2017 at 12:50

    Bulgaaria on kindlasti väga mõnna, toit on neil maitsev kui süüa hotellist väljaspool nö tänavarestodes, loodust jah väga pole.
    Just looduse pärast tõmbab mind rohkem Horvaatia, ega ei peagi ju otseselt loodusreisi kui sellist tegema, lihtsalt kui hotelli/kämpingu/villa jne aknasr vaatavad vastu iiiimeeeeilusad mäed, saarekesed ja heleroheline/sinine Vahemeri..siis mul juba tuleb heldimuspisar silma.
    Bulgaarias saab randa ja Musta mere äärde ka muidugi. 🙂 Aga Horvaatia mul südames ikka. ?

    • Avatar
      Vasta Külli 4. mai 2017 at 13:14

      eee … Bulgaarias on loodust küll, aga see ei ole rannas 😀

      Aga Horvaatia on lastega väga mõnus koht. Me oleme küll omal käel trippinud, aga on ilus ja mõnus. Muidugi, kui rannapuhkusele mõelda, siis Horvaatia rannad on valdavalt kivised (ja merisiilikutega, seega ujumissussid on must be), päris pisikestega on Musta mere liivarannad mõnusamad. Samas looduspargid, sajad saarekesed, kosed, sadu kilomeetreid mööda rannikut kulgev tee maaliliste vaadetega jne jne on Horvaatias ikka üle prahi 🙂

  • Avatar
    Vasta N32 4. mai 2017 at 12:50

    Montenegros olen olnud kahel korral- viimati kaks aastat tagasi ja võin kinnitada, et hinnad odavamad kui Eestis. Kotori linn on armas ja hubane. Samas vb on sinu tuttav puhanud Budva linnas. See küll paras turismikas ja hinnad võivad laes olla küll. Mulle igatahes ei meeldinud. Montes asub minu hinnangul üks euroopa vingemaid rahvusparke – Durmitor. Löö googlisse sisse, näed ise 🙂 Horvaatia on fantastiline maa. Olen käinud nüüdseks 5 korda. Vaimustavad KRKA ja Plitvice rahvuspargid, Spliti ja Dubrovniku linn, Omiš ja Makarska kuurordid, Braci saar… Oeh… Ja mida toit. Võin sulle Spliti parima resto kätte juhatada. Lastega ma nendel reisidel käinud ei ole aga trip.ee’st leiab kindlasti infot mida lastega nii Horvaatias, kui Montes pihta hakata. Samuti olen korra ka Bulgaarias käinud. Ja Sunny Beach võiks lastele sobida küll. Aga soovitan ennast võimalikult Nessebari külje alla hotelli sättida. Nessebar on väga äge Unesco linn, kuhu pääseb jalgsi, kus on väga head restod ja tohutult ilus vanalinn. Seal lähedal peaks olema ka veepark. Hinnad mõistlikud ja nädalaseks puhkuseks suurepärane koht. Ja hotelli valikul vaata, et oleks vähemalt 4* ja korralik basseiniala. Võib juhtuda, et meri vetikaid täis ja sinna te minna ei taha.

  • Avatar
    Vasta Kertu 4. mai 2017 at 12:45

    Türgist kust evakueeriti turiste, sest segased ähvardasid rünnakuga.
    Ok, otseselt ei evakueeritud aga soovitati kõigil kiiremas korras koju kebida.
    Taanimaa televiisoris räägiti.

    Tahtsingi nt Itaaliat või Portugali soovitada. Inimesed on seal lahedad ja väga lapsesõbralikud.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. mai 2017 at 12:56

      Sinna ma ei läheks nagunii

      • Avatar
        Vasta Laura 4. mai 2017 at 13:44

        Turismipiirkonnas pole mitte kunagi turiste evakueeritud ja seal on täiesti turvaline.

  • Avatar
    Vasta T. 4. mai 2017 at 12:42

    Meie käisime oma pupsikuga Kreetal. Muidu oli jumala äga ja kõik oli ilus tore. Aga hotell oleks võinud olla lastesõbralikum. Jube palju oli treppe kus käruga oli keeruline tsillida.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. mai 2017 at 12:56

      Hää teada!

  • Avatar
    Vasta Alice 4. mai 2017 at 12:41

    Horvaatia on ilus ja lend on lühike, soovitan veel Rhodost Kreetat ja usun, et ka teised kreeka saared on sama vägevad ?

  • Avatar
    Vasta Keski 4. mai 2017 at 12:36

    Dokumentidest. Räägiti, et pikad sabad ja läheb aega ja ma siis suure hirmuga läksin oma suvel aeguvat id-kaarti ja 5 aastat tagasi aegunud passi vahetama. Käisin neljapäeva (27.04) hommikul, reede õhtul sain meili, et pass on valmis. Teisipäeval (02.05) tuli meil, et id-kaart ootab mind. Ei olnud tegu kiirkorras tehtud dokumentidega, võtangi hoogu, et neile järgi minna, polnud nii lühikese ajaga arvestanud.
    Ma ei tea, kas esmaskordsel taotlemisel läheb kauem, aga igatahes soovitan kohe lastele dokumente tegema minna ning siis juba vabamalt puhkust planeerida.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. mai 2017 at 12:38

      Okei, ühesõnaga tuleb nendega maadelda, et pildid kätte saada 😀

      • Avatar
        Vasta Hedi 4. mai 2017 at 14:33

        Minu teada võib passipildid lastest kodus valge seina/lina taustal ise ära teha (saad Lendet süles hoida nii, et ise oled tal selja taga ja lina on teie vahel) ja failid e-mailiga PPA-sse saata. Üldse saab need taotlused kõik veebis ära teha (sh ka e-maili teel)! Sellega on nad arvestanud, et lastest pilte seal kohapeal ei saa. Need piltidele esitatavad tingimused ja info, kuhu saata on vabalt PPA veebis üleval ja samuti see info, mida on passitaotlemiseks vaja. On vaja enne riigilõivud ülekandega ära maksta, sest kohapeal ei saa minu teada. Samuti võib seal lastele passide taotlemisel lisadokumente vaja olla, aga vaata sealt PPA süsteemist järgi. Muidu saadetakse veel tagasi ja oled asjatult passinud seal! Link: https://www.politsei.ee/et/teenused/isikut-toendavad-dokumendid/digi-id/index.dot ning taotluse juhis https://www.politsei.ee/et/teenused/isikut-toendavad-dokumendid/digi-id/digi-id-taotlusankeedi-juhis.dot Ja muide, seal PPA lehel saab endale ka külastusaega broneerida, nii ei pea nendes 100 in järjekorras ootama. Lihtsalt jalutad sisse, registreerid end ära ja kohe kutsutaksegi. Max 15 min läheb. Samamoodi saab endale aja broneerida ka dokumentide kättesaamiseks. Igatahes, mina ilma eelnevalt broneerimata ajata sinna üldse kohale ei lähekski, see on hullumaja…

  • Avatar
    Vasta Krisiin 4. mai 2017 at 12:32

    Kui tahate lühikest lendu, siis kindlasti Bulgaaria. Meie poja oli siis küll ainult poole aastane, kuid see oli nii lihtne lend temaga. Ainult 2,5 tundi lendu, soodne, suur hotelli valik ja lapsele mònusalt soe kliima. Soovitaksin väga! ☺️ Samas kui tahaksite ka nö loodust näha, siis seal Bulgaarias midagi vaadata väga pole, siis oleks ehk mòni Kreeka saar parem variant ☺️ Aga ainult hotellipuhkuseks kindlasti Bulgaaria!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. mai 2017 at 12:36

      Olgem ausad, lastega mingit loodusereisi nagunii ei teeks 😀

      • Avatar
        Vasta Krisiin 4. mai 2017 at 13:34

        päris matkama jah ei läheks ? aga ühtteist vaadata ikka kannatab, oleneb lapsest ? vòi no kahe lapsega mul kogemusi pole ?

        • Avatar
          Vasta K 4. mai 2017 at 15:48

          Misasja, et ei läheks. Lapsed leiavad matkaradadel ka kõige uskumatumaid kivikesi ja taimi ja vb mõne oja ja nii edasi ja nii edasi ja see on super lahe, kuidas nad avastada tahavad. Hotellipuhkus-rand ja linn ei ole väikestele inimestele pooltki nii põnev. Ajab veidi segadusse, et kuidas saab laste ja looduse vahele nii kindlalt kiilu lüüa ja tahta ainult mugavalt ära olla. Väiksem kõhukotiga kaasa ja suurem sibab ise. Kui laps väsib, on tavaliselt looduradadelgi pingid, kus puhata, piknikku pidada… kui on paketisisene matk, siis kohe välja selgitada, palju aega on ja kus kohtumispaik on. Lastega tasub arvestada lihsalt, et ise kõike ei näe, kuid just see, et lapsed näevad oma silmadega seda ilusat loodust, nad ju tunnetavad, et see on hoopis erinev kui Eestis, et mäed ja orud on päriselt olemas, et taevani ulatuvad puud ja kaljud on ägedad! Meil sai laps esimese sellise kogemuse 4aastaselt ja siiani räägib, kuidas me Tenerifel ikka matkamas käisime. Lapsed on sitked. Igatahes, kolme lapsega oleme ikka omajagu mägedes matkanud ja pole kunagi raske olnud. Ja ma ytlen et ei ole raske olnud, kuigi on palav ja lapsed tahavad sinna-tänna joosta, ronida, midagi kaevata jne jne jne, aga see ei ole raskus, vaid imeline huvi!

          • Avatar
            Liisa 4. mai 2017 at 17:25

            Täiega nõus K-ga

  • Avatar
    Vasta Ebapärlikarp 4. mai 2017 at 12:29

    Itaalia on mega perega reisimiseks. Oleneb lihtsalt kuhu minna. Seal on niii palju vingeid kämpasid, kus territoorium piiratud ja selle territooriumi sees lastele veepargid, basseinid, mänguväljakud, palliplatsid… Ja see kõik veel näiteks mere või järve ääres. Ise elad suures 35m2 haagissuvilas (köök ja dušš jne kõik sees) terrassiga, restod värgid ümberrigi. Itaalias on ka väga palju lõbustusparke ja veeparke ja muid teemaparke, nii suurematele kui ka väiksematele. Eelmine aasta käisime ja see aasta jälle, aga teise piirkonda ja teise kämpasse. Kahjuks praeguseks on terve suvi juba seal ära bronnitud, hiljemalt pool astat enne suvepuhkust tuleb kohad ära bronnida. Aga miks mitte siis järgmine aasta teil seda uurida.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. mai 2017 at 12:35

      Ma ei ole kindel, kas need kämpad ja värgid GoTraveli poolt pakutud puhkusereisides on (kuna nendega koostööna ju minek oleks). Hetkel jäid silma need suured hotellid ja värgid, muidugi ma ei arva, et need ka kehvemad oleks ja no toit peaks Itaalias ka mega hea olema ju.

      • Avatar
        Vasta Ebapärlikarp 4. mai 2017 at 12:45

        Paketireisina nad ilmselt sees ei ole jah. Aga no kui keegi mainib reisimist, siis ma lähen kohe positiivselt põlema ja sa justkui mõtisklesid oma postitsues, kas Itaalia on lastega reisimise koht. Et kindlasti on ja kindlasti minge kunagi! Eriti siis, kui load teed/teete (ma ei tea, kas Kardol on) ja saate auto rentida. Ma olen ise ka kunagi mugavates hotellides olnud, aga nüüd just tahan midagi maalähedast. Seal kämpades tuli just selline tunne, et oleks nagu mingis oma maakodukeses 🙂 Ainult et 50 meetrit eemal on basseinid ja värgid 😀

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 4. mai 2017 at 12:55

          Ma hakkan lubasid tegema, aga vaevalt, et juuuniks valmis saan sellega 😀 Kardol on, aga aegunud ja talle ei meeldigi sõita. Tegelt sedapuhku ma ei mõtlegi mingit “megalt tripime ja avastame” vaid pigem naudime päikest ja sooja vett jne, et lihtsalt olla.. Mul on alati nii kopp ees sellest, et reisidel on selline surve nii palju NÄHA, et lõpuks tuled tagasi veel väsinumana 😀

          • Avatar
            Ebapärlikarp 4. mai 2017 at 13:27

            Ma ei mõelnud ka autoga trippimist otseselt. Aga kui sa lennukilt maha tuled ja tahad sealt edasi sõita, siis seda on koos lastega lihtsam ehk teha autoga. Olen ka rongiga sõitnud. Paketis on muidugi transfeer vastas 🙂

  • Avatar
    Vasta Kai 4. mai 2017 at 12:28

    Me olene käinud kolm korda Bulgaarias, neist kahel korral lapsega. Ja see on olnud vōrratu! Eelmine aasta käisime lapsega Hispaanias ja see aasta sügeleme tagasi Bulgaariasse. Seal on kōik sinu poolt soovitud tingimused. Samuti on kuldsetel liivadel veepark, seal on nn promenaad paralleelselt merega, kus on vaateratas ja pōrkeautod jms. Varnas ( u 30 km) Kuldsetest Liivadest on Delfinaarium, ka vâga tore koht ning taksosōit väga odav. 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. mai 2017 at 12:28

      Kas käisite paketireisiga?

      • Avatar
        Vasta Kai 4. mai 2017 at 12:32

        Jah, kōik korrad seal paketikaga käinud. Mujale ise otsides. Kōik korras oleme eri hotellides olnud. Hea asi Bulgaaria juures on see, et kui hotelli toit ära tüütab, siis väljas söömine nii rahakotisōbralik ja ei pea hiljem kassima, et liigseks kulutamiseks läks vms.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 4. mai 2017 at 12:36

          Olid muidu hotellis normid toidud? Ja üldse kas seal on siis ala sama hinnaklass mis meil Eestis, või soodsam?

          • Avatar
            Kai 4. mai 2017 at 13:01

            Hotellis olid normaalsed toidud, mis 7 päeva lōpuks ikka ära tüütavad. Minu arust see nii igalpool. Valik on suur ja lai, aga ometi mõtled, et tahaks midagi teist…kodust. Väljas süües oli nii, et mina vōtsin supi ja pasta, mees hiiglasliku sašlōki prae ja laps omale toidu. Mees jōi 2-3 õlut, mina pina colada kokteili ja lapse jäätisekokteili ja arve oli 18€. Minu arvates odavam kui Eestis. Tipphooajal (juulis-augustis) nad hindadega polnud nōus kauplema, aga juunis ja septembris meil ōnnestus tänaval hindadega tingida. Väga lahe oli see, et seal mitmeid neid kala spa kohti, lasim lapsel ka proovida ja talle meeldis, aga muidugi on kōdi. omale meeldis ka väga. hind oli vist olenevalt ajast 5-7,5€.
            Nendest hotellidest enim meeldis meile Primasol Sunlight Sunrise hotell, kuna seal oli ka sisebassein ja kui me juunis käisime, siis kaks päeva sadas ja siis oli hea sisebasseinis mulistada ja last aktiivsena hoida. + seal oli hull päevane ja ōhtune programm nii lastele kui ka täiskasvanutele.

          • Mallukas
            Mallukas 4. mai 2017 at 13:25

            hea tähelepanek, sisebassein oleks hea küll!

  • Avatar
    Vasta Ma 4. mai 2017 at 12:23

    Minu kõrvad läksid kadedusest siniseks, sest te saate endale sellist reisimist lubada! Samas on mul hea meel, et mõni inimene siin ilmas saab lebotada ja külitada kuskil, kus suvi on oma nime väärt! ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. mai 2017 at 12:27

      Nagu öeldud, siis tegelikult plaanime GoTraveliga koostööd (kivisse veel raiutud pole, aga mul mõte juba lippab, et kuhu läheks ja mida teeks :D)

    • Avatar
      Vasta Ma 4. mai 2017 at 12:44

      See ongi vinge, et oled nii tuus männikumutt, et sulle selliseid koostööpakkumisi tehakse! 🙂