KURB ON OLLA

neegriarmastaja in action

14. jaanuar 2018

Eile õhtul tekkis sõbrannaga plaanike paar tundi kuskil koos istuda ja midagi head süüa. No mis te arvate, kuhu me läksime? Eks ikka Parolesse. Ma kohe etteruttavalt ütlen ära, et seal oli tõesti üli hea pidu – rahvas tantsis ja laulis kaasa ja no üldse hästi tore ja lõbus meeleolu. Päris äge oli näha, kuidas reaalselt kõik inimesed vihtusid tantsu, muusika läks aina kõvemaks ja teistega rääkimiseks pidi lõpuks juba päris korralikult röökima. Muidugi oleks kõrvalsaali võinud minna, aga peo mõttes jäime ikka oma laua taha.

Eriti ootamatult sattus sinna üks tuttav oma sõbrannaga, kellega ma muuseas olin ka Paroles käinud. Selle tuttava ma sain ka üldse nii, et ta kirjutas mulle blogisse kommentaari, et tänks, et Parolet soovitasid, üliäge koht, raudselt lähen veel. Ma võtsin sõnasabast kinni, käisime koos ja nüüd sattusime seal jälle kokku. Ma ütlen, ega inimesed sinna ilmaasjata kogu aeg tagasi ei läheks. Mina näiteks üldse klubiinimene ei ole ja tantsida ka tegelikult üldse ei oska, aga seal võtab kohe jala tatsuma ja enne kui ma arugi sain, olid mul uue päeva sammud ka poolenesti tehtud. Win!

Küll aga oli mul eile üks jube ebameeldiv seik. Nimelt puhusin ma seal ühe noormehega juttu, kui äkki ma näen silmanurgast, et üks naine kõõritab minu poole. Vaba maa, inimesed võivad vahtida ja kõõritada, aga siis hakkas ta demonstratiivselt oksendamisnägu tegema. Naine oli ise ma arvan selline 30-40, hirrrmus suure põkist mehega koos. Pöördusin siis naise poole ja küsisin, et kas tal on mingi haigus, et ta sedasi nägusid teeb, või on tal mingi probleem.

“Mul sinuga pole mingit probleemi, aga vaata kellega sa räägid!”

Vaatasin siis üllatunult oma vestluspartneri poole, et mõista, kas ma olen enda teadmata Adolf Hitleriga sõbrustanud, või mis temas nii erilist on, et ma teda uurima peaksin. Vastasin naisele, et ma ei saa aru, mis ma seda kutti ikka niiväga vahtima pean.

“Rõve lihtsalt vaadata, kuidas normaalsed inimesed sellistega suhtlevad!” turtsatas ta jälle ja tegi jälle nägu, nagu ta oleks just insuldi saanud.

Ütlesin talle ausalt, et ma ei saa aru, milles ta probleem on ja miks ta nii vihane on, kui ta suur mees mulle olukorra selgeks tegi. “Teate, talle lihtsalt ei meeldi neegrid. Muud midagi,” seletas mees rahumeeli. Naine noogutas takka. “Mul on rõve vaadata noh,” kinnitas ta uuesti.

Ma esiteks ütlen kohe ära, et ma ei rääkinud mingisuguse süsimusta aborigeeringa, vaid tavalise Itaalia kutiga, kes oli jah tumedate juuste ja silmadega, aga no mingist neegrist jutu tegemiseks peab ikka võõravaen päris suur olema. Teiseks isegi kui ta OLEKS olnud aborigeen, siis ma siiski eelistaksin, et meeldiva vestluse ajal mingid tropid kõrval ei öögiks.

“Teil on vist päris raske nii elada,” nentisin ma naisele.

“Jah, neid ahve ronib siia ju igast nurgast, kuskil ei saa normaalselt olla,” seletas ta õhinal, ise rõõmus, et nüüd vestluspartneri leidis oma suure mure arutamiseks.

“Ei ma mõtlesin pigem seda, et debiilikuna on raske elada,” ütlesin ma talle naeratades ja pöördusin kuti poole tagasi, et temaga edasi vestelda.

“TAAAAVIIII, kuulsid, mis see neegriarmastaja mulle ütles????” kriiskas naine vihaselt. Tema Taavi rehmas lihtsalt käega ja mulle tundus, et tal paistis isegi piinlik olevat. Igatahes ei jätnud naine rahule ei oma Taavit, et see nüüd mind “käsile võtaks” ega ka meid, ise “mine tagasi Aafrikasse!” kisades.

giphy-7740670

Ma ütlen ausalt, et ma üritan olla tolerantne inimene ja ega mina saagi panna kõiki inimesi sundida ka tolerantsed olema, aga no üks asi on, et kui “sulle ei meeldi” ja teine asi on täiskasvanud inimesena kedagi vahtida ja oksendamist imiteerida. Et nagu, võiks mingigisuguse väikse piiri tõmmata kuskile.

See kutt ütles, et ta on sellega suht harjunud ja ei pane tähelegi enam, et selliseid on siin Eestis palju. Teate, ma usun, et on. Aga niimooodi oma silmaga ma pole näinud. Vastik ja piinlik oli.

Ja sellele naisele tahaks lihtsalt öelda, et edaspidi, kui sa oma mehele karjud, et “võta ta ometi ette!” kõlab see nagu sa tahaksid, et ma su mehega seksiks…

nlwgq-8607819

Loe ka neid postitusi!

37 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta V.A 16. jaanuar 2018 at 12:29

    Paraku seda rassiviha esineb igal pool, kahju muidugi. Aga eks on isegi USAs raskemaid karistusi mustanahalistele ja kokkupõrkeid, samuti Soomes uusnatside meeleavaldusi lausa jne. Et jah, olgu nii mõistlik ja arenenud riik kui tahes, siis osad asjad võtavad ikka väga kaua aega. Arvestades Eesti ajalugu on niigi hästi – vähemalt siin kommentaariumis enam-vähem normaalmsed näiteks ja enda tutvuringkonna kohta võin ka öelda, et valdav enamus ikka väga normaalsed. Aga jah, kahju, et need ebanormaalsed nii palju ära rikuvad.

  • Avatar
    Vasta Ants Lamp 15. jaanuar 2018 at 16:26

    Mallukas, mis sa aelesid seal välismaalasega, endal mees kodus olemas? Kas seksisite ka tõmmu mehega?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. jaanuar 2018 at 17:03

      Muidugi, kas oleks võimalik kuidagi üldse rääkida meesterahvaga ilma seksimata??

  • Avatar
    Vasta Ille 15. jaanuar 2018 at 12:02

    Hei.
    Ma loen ja imestan, kuid siiski pean ütlema,et ei midagi uut. Selliseid on nii palju.
    Ma ise ütlen alati,et ma ei näe nahavärvi vaid inimest ennast. On ju igas rahvuses rumalaid ja lausa idiots ning ülihäid ja tarku.
    Mul on palju tuttavaid ja ka väga armsaid ja vahvaid sõpru,kes on pärit Aafrikast. Olen neilt ikka igasuguseid jutte kuulnud,mis Eestis nendega juhtunud on…ja mul on häbi lausa selle pärast.

  • Avatar
    Vasta Tupsulotu 15. jaanuar 2018 at 06:45

    No lihtsalt pean seda postitust kommenteerima 🙂 See võõrviha ei ole midagi uut siin Eestis kahjuks. Olen ise brünett, roheliste silmadega ja väga heleda nahaga, ometi on mulle terve elu kleebitud külge silti “mustlane”.Mõne arust on õige eestlane ainult blond ja sinisilmne, sellistega pole mõtet vaielda ja enda närve kulutada.
    Inimestele, kes räägivad mingitest erinevustest eri rassist inimeste vahel, tahaks nina alla toppida mingi anatoomiaõpiku ja reaalselt küsidagi, et mis kuradi erinevustest nad sokivad. Naha melaniinitase on väga väike ja isegi valgel rassil suviti muutuv omadus.

  • Avatar
    Vasta Margit 15. jaanuar 2018 at 01:40

    Ma olen ammu teadnud, et enamus Eesti mehi, kes pole palju reisinud ja maailma näinud, on küllaltki rassistlike vaadetega. Aga et naisi ka veel siukseid on, no apua! Ma olen tänaval võhivõõraste käest kohati kommentaare saanud, kuigi abikaasa on austraallane ning mitte isegi aborigeensete sugemetega, vaid puhta Euroopa tõugu. Kuuldes, et me omavahel inglise keeles räägime, küsitakse a’la ‘a mis see välismaalane on parem kui Eesti mees vä’ , ‘kas leidsid endale mingi rikka väljamaa mehe jah’. Enamasti mingitelt purjus jorssidelt muidugi, kes tulevad juttu rääkima ja kuna mul abikaasa Eesti keelt ei mõista. Ja no mis sa oskad öelda selle peale, ainult naeratad ja et ‘nagu näha, tõesti ei ole võtta, ainult rassistid ja töllmokad jäänud’.

    • Avatar
      Vasta Biku 15. jaanuar 2018 at 15:04

      Oh issand, see Eesti on ikka täielik ulme koht. Kuidas saab ikka nii vaenulik olla. Mulle lähevad peale välismaa mehed ja Eesti mehed kohe üldse enam ei tõmba. Elan ise Soomes ka. Kohe jube mõelda sellise konnatiigi peale seal. Aga eka seda rassismi vast ole igal pool, aga kohati tänu pagulastele on mindud nii üle piiri, et igasugune tõmmum on pagulane ja väkk. Haige.

  • Avatar
    Vasta Triin 14. jaanuar 2018 at 23:53

    Lisaks sellele, et see naine oli rassist, tundub ta ka vääääga kitsa silmaringiga olevat. Tõesti võib selline elu raske olla…

  • Avatar
    Vasta Madli 14. jaanuar 2018 at 23:48

    Mina olen Tallinna ühistranspordis üsna samalaades olukorras olnud. Bussi sisenes mustanahaline üliõpilane, istus minu kõrvale ja me hakkasime juttu ajama. Poole jutuajamise pealt nägin kuidas pea kõigi kaasliiklejate pilgud minul kinnitusid ja suud õhku ahmisid. Päris jube on mõnikord olla eestmane! Kui mees väljus vahtisid kõik inimesed mind edsi, justkui ma oleksin riigireetur, olin juba valmis kellegile vstu ütlema kui keegi oleks suud paotanud.

  • Avatar
    Vasta Mari 14. jaanuar 2018 at 23:25

    Kui arheoloogiliste tõendite kohaselt oleme me inimestena pärit ühe allika kohaselt Ida-Aafrikast ja teise kohaselt Vahemere äärest, kus mõlemal juhul on inimesed korralikult tumedamad, siis oleme meie oma heledate juuste ja silmadega tegelikult need ebardid, kes peaks mööda seinaääri kõndima…

  • Avatar
    Vasta Mari 14. jaanuar 2018 at 23:19

    Lugesin kallimale ette sinu kirjutise ja ta ütles, et eriti epic oleks olnud, kui sa oleks teinud selle naisterahvaga veel koos ‘sõbrapilti’ enne kui raske elu peale jutt läks. Saaks kõik näha, kes on see vaenu õhutav inimene. Aga nii tore, et sa selliselt reageerisid. Kiire mõtlemise ja paikapanemise eest 12 stiilipunkti 10st 😀

  • Avatar
    Vasta Kelly 14. jaanuar 2018 at 22:37

    Olin õega kunagi baaris kui kaks India meest meiega rääkima tulid. Selgus, et tegu on kahe IT-mehega, kes veidi aega Eestis elanud. Töötasin tol ajal rahvusvahelises firmas, kus just otsiti IT-mehi, nii et rääkisime sellest pakkumisest ja ajasime ka niisama juttu. Samal ajal mingid eesti tüübid jälgisid meid pidevalt. Lõpuks üks tuleb juurde: “Miks on Eesti naistel vaja sellistega ringi aeleda, vastik vaadata?”. Ma olin esimese hooga ikka täiesti tummaks löödud. Mis krdi ringi aeleda, me lihtsalt rääkisime inimestega?? Saatsin selle mehe pikalt ja ütlesin, et pole tema asi, kellega mina räägin. Läks minema ja natukese aja pärast tuleb teine tüüp samast seltskonnast meie juurde, lihtsalt seisab meie kõrvale, käed rinnal risti: “Mind saadeti valvama, misasja te nende ahvidega räägite”. ????????????? Ma lihtsalt vihastasin nii, et hääl hakkas värisema, PÄRISELT ongi selliseid tõpraid olemas? Saatsin neid mehi igasse kehaõõnsusesse ja palusin, et nad meid rahule jätaks. Kui indialased küsisid meilt, mida need mehed rääkisid, siis mul oli lihtsalt niii häbi ja ütlesin, et ah, on mingid mölakad. Väga kurb ja tülgastav suhtumine ikka.

  • Avatar
    Vasta Monss 14. jaanuar 2018 at 20:43

    Mu abikaasa on Araablane. Elame soomes. Kui Eestisse käima satume siis on päris piinlik küll kui jõllitatakse ebaviisakalt. Eriti Tartus.

  • Avatar
    Vasta Ma 14. jaanuar 2018 at 19:28

    Täitsa pekkis, see pole võimalik lihtsalt! Nii piinlik tõesti! :/

  • Avatar
    Vasta Liisa 14. jaanuar 2018 at 18:48

    Oh jah. .. mu mees ka tumedate juustega ja kui veel habe ka tume, siis mõjub ka tõmmult. Aga muidu nagu “eurooplane” ikka.

    Aga oli mulgi võimalus kogeda suurepärane kohtlemist. Tänaval, ootasime Nõmmel bussi. Kaisutasime. Mingi jorss hakkas meid oma kilekotiga toksima ja mõne aja pärast küsis, et kas välismaalane? Ma olin nii üllatunud, et ei taibanud A’d ega O’d. Mees vastas vaid, et mis oleks, kui oleksingi? Selle peale jorss kilekotiga tõmbas kiiresti minekut… aga ikka vau!

  • Avatar
    Vasta Jah 14. jaanuar 2018 at 18:30

    Ka minu elukaaslane on natukene tumedam, sest pole eesti verd. Eestis sündinud ja kasvanud. Temaga väljas käies vahivad kõik meid. Poes jõllitavad turvamehed nagu mingit varast. Mina muidugi ei saa aru, et ta teistsugune on 😀

    • Avatar
      Vasta Tyy 15. jaanuar 2018 at 01:22

      Turvamehi on igas linnas napakaid kel igasugune taktirunne puudub, viisakus siis samuti. Sa ei pea olema tume et ta sind jõllitataks ja jälitataks nagu mingit kaabakat. Kui ta mu iga liigutust juba vähem kui poole meetri kauguselt demonstratiivselt jõllas, pöördusin ta poole ja kinnitasin oma pilgu talle silmapõhjadesse ning nõudsin kas tal on mingi probleem. Vait nagu sukk, ära ka ei lähe. Ütlesin küsin uuesti kas teil on minuga mingi probleem ??? Kui te oma käitumist ei selgita võib see teile jääda viimaseks tööpäevaks…. rohkem ei saanud öelda, kadus nagu tuulispask minema. Ma ei saanudki aru miks ta nii käitus ja mis põgenema sundis. Või siiski sai aru küll et käitus kohatult.
      Selle baari jutumi kohta —
      Sellistele tuleb öelda : Muulaste JA KA OMADE puhul võib vihata nõmedat käitumist mitte inimest,rahvust ja värvust . Ja nõmedaimaks ning madalaimaks PRAEGU , SIIN baaris teed ennast SINA ISE . Kahjuks pole sul niipalju TAIPU et sellest aru saada. Sa ei tee mitte ainult endal marki täis vaid oma kuti oma ka, ma ei usu et ta eriti pikalt nii rumala naisega end seoks. Head õhtut.

  • Avatar
    Vasta Triin 14. jaanuar 2018 at 17:30

    Olen kahjuks omal nahal Eestis rassismi tunda saanud. Minu abikaasa on hispaanlane, meie laps tumedate silmadega veidi tõmmum eestlasest. Kui beebit polikliinikusse ujuma viisin taksoga, siis on taksojuht öelnud: oi kui tõmmu laps! Ja kus siis lapse isa on? No halloo, nädala sees hommikul ikka tööl!

  • Avatar
    Vasta Mari 14. jaanuar 2018 at 16:07

    Eriti piinlik arvestades seda, et Parole kergelt Itaaliapärane restoran?

  • Avatar
    Vasta L. 14. jaanuar 2018 at 15:27

    Issand, kuidas ma ei salli selliseid inimesi!
    Mul on üks sugulane selline – ülikonservatiivne ja rassist. Ütleb välja kõik jõledused, mis sülg suhu toob. Mina olen jõudnud punkti, kus viisakusest suhtlen selle sugulasega ainult suguvõsa kokkutulekutel, muul ajal teadlikult väldin teda, sest ei suuda neid rassistlike väljaütlemisi enam kuulata, kuna minu jaoks on need suht isiklikud. Iga kord, kui ta midagi minu juuresolekul ütleb, tuletan talle alati meelde, et mu parimad sõbrannad on Dubaist ja Somaaliast pärit ja ülitoredad inimesed, seega temapoolsed märkused on väga ebaviisakad, kuid ega see teda ei heiduta.
    Kõige naljakam on tegelikult see, et kogu oma võõraviha juures on sugulane ära unustanud, et ta enda elukaaslane on suht tõmmu gruuslane.
    Lisaks loodan, et ühel päeval peab ta oma sõnu sööma või nende kätte ära lämbuma kui ta oma laps peaks tumedanahalise elukaaslasega koju minema… ?

    • Avatar
      Vasta Vaike 14. jaanuar 2018 at 17:45

      Ma võtsin oma sugulase Facebookis sellepärast jälgmise alt ära, sest no nii nõmedad on need postitused, mida ta jagab. Võeh.

    • Avatar
      Vasta Kiivi 14. jaanuar 2018 at 23:49

      Konservatiiv ei võrdu rassist. Just sayin’…

  • Avatar
    Vasta F 14. jaanuar 2018 at 15:19

    Ma olen aserbaidžaanlane ja veidi pruunikam ja ilmselgelt näha et pole eestlane ja olen ka igasuguseid pilke saanud ometi olen siin sündinud. Vahest kuulnud igasuguseid kommentaare aga ajaga õpid neid ignoreerima kuna kes see ikka viitsib oma aega raisata inimeste peale kes näevad maailma must-valgelt. Ma olen kunagi ühe noormehega vaidlema läinud ja tema ainuke “tark” argument oli öelda mulle et ma pagulane. Mul lausa kahju nendest inimestest. Pean mainima et “pagulase” mees on eestlane. ?

  • Avatar
    Vasta M 14. jaanuar 2018 at 15:04

    Minu mees on ka veits tõmmuma nahaga ja tumeda peaga. Mina alguses ei uskunud, et teda pagulaseks peetakse, aga olen korduvalt ise asja pealt näinud. Kord Tartus tulid kutid meie juurde, kui pargis pingil istusime ja küsisid inglise keeles, kas tohivad kõrval pingile istuda. Vastasime eesti keeles ja siis kukuti vabandama.
    Rootsi kruiisil jäi üks purjus mees suu lahti vaatama, mees siis vist ütles tere vms ja siis hakkas pihta “ma arvasin, et sa oled pagulane, ära solvu..” mees vastas, et pole midagi, ma pean elama sellega. Võõras küsib “kellega? Pagulasega või?” ?? mõeldud oli seda, et teda pagulaseks peetakse.
    Ja kolmandat korda ma küll ise pealt ei kuulnud, aga mees seisis kaubanduskeskuses lapse vankriga poe ukse taga, ootas mind kui kaks naist mööda läksid ja kõva häälega rääkisid “vaata, must!” “ei ole ju nii väga” “no ikka küll”
    Mu mees, kes pidi koguaeg sellise asjaga kokku puutuma, oli nii shokis sellest vestlusest, et ta ei jõudnud midagi öeldagi. Ja tegu on vene rahvusest EESTLASEGA. Nii et inimesed, mõelge enne, kui kõva häälega mõnest “mustast” keset tänavat rääkima hakkate. Ta nüüd nii tõmmu ka pole, et nii tihti seda kuulma peaks.

  • Avatar
    Vasta Kat 14. jaanuar 2018 at 14:52

    See viimane lause on ikka puhas kuld, ma täiega kadestan su huumorimeelt. Ise oleks ilmselt suht ehmatanud, et keegi avalikult lausa ihunuhtlust vms nõuab. Aga sellistele tunnen peaaegu kaasa, raske on neil kindlasti säärase vihaga siin ilmas elada 😀

  • Avatar
    Vasta katrin 14. jaanuar 2018 at 14:43

    Väga kahju, et selliseid inimesi leidub nagu too naisterahvas. Kurb on see, et selline mats on enda arust kuidagi parem kui näiteks toosama noormees.
    Endal ei ole neegrite vastu midagi, aga vahel ajavad närvi valged, kes tulihingeliselt oma kaasmaalaste sõnadest ja tegudest vägisi rassismi otsivad. Olen mitu korda sõna “neeger” kasutamise eest rassisti sildi otsaette saanud. Ehkki mina ei pea sellega midagi halba silmas. Hetkel ei pea silmas muidugi sinu situatsiooni. See mutt oli reaalselt debiilik.

  • Avatar
    Vasta Jaana 14. jaanuar 2018 at 14:33

    Õigesti tegid! Mind ajab vihale see loll rassism. Minu arust on inimesel ikka peas midagi väga valesti, kui ta vihkab inimest tema nahavärvi pärast ja see käitumine.. Oeh kuidas ajab keema. 😀

  • Avatar
    Vasta M 14. jaanuar 2018 at 14:32

    Ei oleks uskunud, et nii hulle juhtumeid on olemas ja olen eestlastest paremal arvamusel olnud. Väga häbiväärne lugu, kaasmaalased.

  • Avatar
    Vasta J 14. jaanuar 2018 at 14:04

    ma ei saa ka aru sellest, et kui “sulle” ei meeldi, siis keera ots ringi ja mine minema! kuidas see kellegi perset torgib kui kaks vôôrast omavahel suhtlevad ja üks neist on tômmu?
    krt ma tean niiiii palju eestlasi, kelle peale vôiks ilma imiteerimata oksendada?! selleks ei pea neeger aafrikast olema ju?! ?

    sa oleks vôind rahumeeli selle naise kohapeal täis ropsida! ??

    • Avatar
      Vasta Laura 14. jaanuar 2018 at 15:26

      Parim ?

  • Avatar
    Vasta D 14. jaanuar 2018 at 13:53

    Ma arvasin kunagi, et mul pole inimeste nahavärviga mingit probleemi, kuniks ühel hetkel ma taipasin, et mulle ei meeldi väga vaadata filme/seriaale, kus on tumedanahalised peaosas või siis lihtsalt nö ülekaalus võrreldes heledanahalistega. Olen erinevates Euroopa riikides reisinud ja nendega kokku puutunud, näost näkku pole mingit blokki. Ei tee tänaval nägusid kui mõnda märkan, ei häiri ka. Isegi hullult pealetükkivad pariislased oma
    Eiffeli võtmehoidjatega ajasid pigem naerma kui öökima ? Lihtsalt olen vist ise imelik oma filmieelistustega ??

    • Avatar
      Vasta Marvi 14. jaanuar 2018 at 17:59

      Sama..aga mulle veel tundub kuidagi natuke imelik kui paaris on nt valge naine ja must mees või vastupidi. Ma ei tea miks..lihtsalt tundub imelik. Ses mõttes, mind otseselt ei häiri ja ma ei lähe ütlema või ammugi okse nägusid tegema 😀 aga lihtsalt kui nt filmideski näitab segapaare siis kuidagi nats imelik tunne on. Mees ütleb, et olen rassist 🙁 aga ma enda arvates küll ei vihka teisi rasse.

    • Avatar
      Vasta Lilit 14. jaanuar 2018 at 23:07

      Ma inimestel vahet ei tee, välja arvatud baarides ja ööklubides. Kahjuks on nii juhtunud, et eurooplased oskavad ikka kuidagi olla, kuid mõnes teise kultuuriruumis üles kasvanud inimesed, kes ei ole saanud end vabalt tunda käituvad sellistest kohtades tihti ebameeldivalt ja agressiivselt :/

  • Avatar
    Vasta Karolin 14. jaanuar 2018 at 13:52

    ???????????????????????????????????????? Sa ikka oskad ! ?

  • Avatar
    Vasta Elve 14. jaanuar 2018 at 13:39

    Ma naersin südamest Su postituse peale, sest minu arust on inimesed selle pagulashirmuga liiale läinud. Täiskasvanud inimesed ei käitu nii, nagu sinu kirjeldatud naine. Muide, mis neegritesse puutub, siis mul ei ole nendevastu midagi, seni kuni nad pealetükkivaks ei muutu… 😉

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. jaanuar 2018 at 13:40

      No pealetükkivad inimesed on ebameeldivad olenemata nende nahavärvist.

      • Avatar
        Vasta Eleri 14. jaanuar 2018 at 14:05

        Amen, Mallu!