AVALDAN ARVAMUST

eetika, enesearmastus ja valed

17. märts 2018

Loodan, et keegi ei pahanda, aga ühes blogis ilmus minu teemal üks kommentaar ja selle vastus venis nii pikaks, et tundus lihtsam juba ise postitus kirja panna, kui kellelegi teisele eepost kirjutama hakata.

Rasvaimu on omal kohal teatud inimestele ja teatud vanuses, aga see on ikkagi iluopp, mitte meditsiiniliselt näidustatud opp, ilma milleta ei saa. Nii kergekäeliselt, nagu Mallukas seda promob, pole nagu päris õige asi. Kui see oleks olnud tema enda initsiatiiv ja otsus ja oleks läinud seda tegema oma raha eest, siis fain, isiklik asi, praegu oli see aga koostöö raames ja suunatud lugejatele. Kukkus välja olukord, kus tuntud kliinik ja arst pakkus koostööna noorele ja tervele naisele tasuta iluoppi. See ei jäta kliinikust väga head muljet. Kuigi kõik teavad niigi, et erakliinikud tahavad raha teenida ja soovitavad iluoppe ka inimestele, kes neid ei vaja ja kes saaks ka ilma. Ilma tahtejõuta siiski ei saa ja seda pole võimalik inimesele ka külge opereerida. Mallukas võttis pakkumise vastu, sest ta teab, ta ei saaks ise hakkama, see oli tema võimalus. Võlts tundub kõik selle pärast, et ta on aastaid kirjutanud, kuidas ta armastab oma volte ja lotte, armastage teie ka. Hiljem aga yolo, suckers, ma olen nüüd peenike /heaküll, peenem/ aga teie armastage enda volte edasi, teate küll neid, mis peavadki olema, kui oled lapse või kaks ilmale toonud. Tundke uhkust nende üle, sest täiestiõigustatud on paks olla, kui sa oled sünnitanud. Kogu see armastan oma volte ja armastage teie ka, on olnud hiiglaslik enesepettus, fassaad. Kotka erakliinikus on minu meelest psühholoogid ka, keegi võiks seda tasuta talle pakkuda.

 

Mul on tunne, et inimesed ei tea, kellele ja millal rasvaimu tehakse. Muidugi täitsa arusaadav, miks nad peaksidki teadma protseduurist, millega nad kokku puutunud ei ole. Infoks nüüd teile – minu keha ja figuur ongi TÄPSELT selline, mis on nn rasvaimuks ideaalne “alus”. On müüt arvata, et rasvaimu tehakse ainult hästi-hästi paksudele, see ei pea üldiselt paika, sest rasvaimu tulemusi on näha siis, kui inimesel on just mingis ühes piirkonnas rasva, nagu mul kõhus oli. See, et ma olen “noor ja terve naine” on ka ainult hädavajalik osa rasvaimu tegemiseks, sest kui ma oleks vana ja haige, vot SIIS võiks öelda, et ilukliinikul on eetikaga probleeme, et suure tõenäosusega viskan poole opi ajal sussid püsti.

Muidugi öelda, et ilukliinikust on ebaeetiline soovitada midagi, millega “inimene ise ka hakkama saaks” või mida tal “vaja pole” – no siinkohal ütleks, et teretulemast vist päris maailmas. Sest kujutate ette nüüd olukorda, et lähed ilukliinikusse, et tere, tahaks uusi tisse ja arst ütleb, et kuule, me teile ikka hea meelega ei paneks. Mis siis, et ripuvad ja kortsus on, aga lihtsalt ole inimene ja armasta ennast nii, nagu sa oled! Täpselt sama asi on rasvaimuga – see on tasuline teenus ja mõeldud nendele, kellel a) on kuskil pekki, millest ta lahti ei saa/ ei viitsi tegeleda, b) on raha. Nii lihtne see maailm kahjuks ongi. Raha eest saab palju asju, mille eest raha puudumisel tuleb kõvasti pingutada. Elu! Mulle on üllatav, et ma pean seda täiskasvanud inimestele seletama, kes enne pole aru saanud, mismoodi töötavad ärimudelid.

Veel heidetakse ette, et promon rasvaimu liialt kergekäeliselt. Hmm, no ma ei oska siinkohal midagi kosta, sest mina saan rääkida ainult oma teekonnast ja kogemusest. Ma ei saa iial garanteeerida, et minu lugejatel oleks rasvaimuga täpselt sama kogemus. Näiteks minuga koos oli haiglas üks Soome tüdruk ja ma EELDAN, et ta tegi ka rasvaimu (hommikusöögilauda liipas ta sama moodi kõhust kinni hoides nagu mina), aga tal tundus seevastu väga kehva olla too hetk, samal ajal kui mina kahe suupoolega peekonit nosisin. Aga minul on see tõesti kuidagi maru lihtsasti läinud, tulemused on lihtsalt enam kui head ja mul polegi ühtegi halba sõna öelda selle kohta.

Rõhutan ka seda, et Niine kliinikuga ei toimunud meil mittemingisugust lepingu tegemist, kus oleks paika pandud, et mina nüüd sellest opist nii ja naa palju kirjutama pean, positiivses võtmes. Ainukene asi, mis mulle mõtteks anti enne oppi, öeldi, et ma mõtleks, kas ma julgeksin mõned enne-pärast pildid teha, kui TAHAN. Jällegi – ei olnud see kohustus. Aga mina teadsin kohe, et ma nagunii need teen ja mul pole ka üldse piinlik neid teile jagada. Ausalt ei ole.

Nüüd jõuamegi selle enesearmastuse juurde. Mul ei ole mingit põhjust teile valetada – ma olen üsna kõrge enesehinnanguga olnud terve elu. Ka siis, kui mul olid puseriti esihambad ja ma tagantjärele mõeldes üsna kole välja nägin. St. ma lihtsalt teadsin, mis on mu koledamad küljed, ma varjasin neid (naersin käsi suu ees) ja elasin ikka edasi täitsa normaalset elu, kus ma ei põlastanud ennast, vaid arvasin, et ma olen päris normaalne. Seda, et ma nüüd mingi eriline maailmamiss oleks, seda ma pole jah kunagi arvanud. Kui ma Gaili Kauba käest uued esihambad sain, siis ma olin küll nagu WOW, miks ma seda varem ei teinud? Ma olin nii palju enesekindlam, nii palju õnnelikum. Ometi olin ma toona ka noor ja terve naine, kellel poleks VAJA olnud uusi esihambaid. Samamoodi loeti seda iluteenuseks, sest viltused hambad ei mõjutanud mu elu. Süüa ju sain. Hambad olid suus. Mõelda, kui kliinik oleks mulle öelnud, et “sul pole seda vaja ja saad ka ilma elatud!”. Põhimõtteliselt oleks saanud ka, aga miks ma pean elama piirangutega, kui saan ka ilma?

Täpselt samamoodi võtan mina seda rasvaimu. Ma ülejäänud välimuselt olin ja olen ju päris okeika. Ainukene erinevus on see, et nüüd ma ei pea mõtlema, kuidas oma 700 kilost kõhupekki varjata erinevate rüüdega ja endal on kohe mõnusam olla. Ma ei armasta ennast vähem või rohkem – ma lihtsalt saan rohkem asju kanda ja ma ei pea mõtlema, et huvitav, kas mu volt hängib kuskilt välja või mitte. Kuigi siin kasutati sõna, et mu keha oli enne “õõvastav”, siis mina ei näinud seda sellisena. Lihtsalt natsa vormist väljas. Ei olnud just jah midagi, millega uhkustada, aga kas mitte uhkustamine = vihkamine? Minul mitte. Ja ma pole mitte kunagi öelnud, et sünnitanud naised peaksid “paksud” olema. Minu pekk küll laste sünnitamisest ei tulnud, vaid saiast ja coca colast. Sellegipoolest ei ole mul mingit vajadust elada fassaadis, et ma ennast armastan. Ma olen vist piisavalt avameelne olnud, et ma usun, et kui ma ennast vihkama peaks, siis oleks see blogi esimene koht, kuhu ma halama tuleks, kui ma ennast räige tondina tunneks.

Muidugi ma pole kindel, miks ma praegu nii pikalt sellele ühele suvalisele kommentaarile vastama vaevusin, aga ehk saab mõni teine ka enda mõtetele ja küsimustele vastuseid. Psühholoogi mul  ka vaja pole (kuigi väike teraapia ei jookse vist kellelgi mööda külge maha!) ja ma ütlen siiralt, käsi südamel, et pole vaja muretseda selle üle, kas ma ennast petan või endale valetan. Ma olen lihtsalt loomult üsna leplik, kogu aeg olen olnud. Nagu ma öelnud olen, siis olin eluga rahul, kui teenisin 600€, olen ka rahul, kui teenin tunduvalt rohkem. Olin endaga okei, kui olin voldiline, olen endaga rahul ka praegu. Kurb oleks ju see elu, kui ma omaenda veebipäevikus, omaenda netimaailmas VALETAKSIN päevad ja ööd läbi. Uskuge mind, kui ma valetama hakkan, siis ikka suurejoonelisemalt! Näiteks, et ma elan palees, aga ma ei ütle teile, kus see asub. Ja et mul on oma isiklik rääkiv hobune, kelle ma koostöö raames autokoolilt sain, et ma saaksin ringi liikuda, kuni ma neilt need lubatud fake load saan. Muuseas, see hobune räägib briti aktsendiga ja ta nimi on Nigel.

Mina Jamie Oliveriga kaaviari söömas – Jamie tegi pilti.

Ma pole enne rääkinud, aga Lende pole Kardo laps, vaid hoopis Kanye West. Tal on lihtsalt see haigus, kus mustanahalisest saab valge laps.


I hope no one minds, but a blog published a comment regarding me and the answer to it got so long it seemed easier to just write a post about it instead of writing a novel to someone else.

Lipo suction as it’s value to certain people in a certain age but it’s still cosmetic surgery not a medically prescribed procedure that you can’t live without. It’s not right how lightly Mallukas is promoting it. Had it been her own initiative and had she gotten it done with her own money, fine, it’s her decision, but it was a sponsored surgery and meant to target her readers. So we have a situation where as a sponsorship a doctor offered a free surgery for a young and healthy woman. Although everyone knows that beauty clinics are in it for the money and will suggest surgery to people that don’t really need them and could live without them. You can’t do it without willpower and you cannot operate that onto a person. Mallukas took the offer because she knows she couldn’t have done it herself, so she saw an opportunity. It all seems fake because for years she has written about how she loves her fold and turkey neck and you should too. And then later – yolo, suckers, I am thin now /well, thinner/ but you should still love your folds, you know, the ones you are supposed to have after giving birth to a child or two. Feel proud about yourself, because it is fully justified to be fat after giving birth. This whole I love my folds and you should love yours has been a huge self-deception, a facade. I believe Kotka private clinic also has psychologists, maybe one of them should offer that to her for free.

 

I feel like people don’t know who lipo is meant for. That is of course, understandable, because why would they know about a procedure they have had no experience with. For your information – my body and figure are EXACTLY the perfect “base” for lipo suction. It’s a myth that it’s done on very very fat people, that is not true at all. You can see result if there is a specific area where you have a lot of fat, like I had on my tummy. The fact that I am “young and healthy woman” is essential to get the procedure, if you are old and sick THEN you could say the clinic has ethics problems, because there is a big chance of dying during the operation.

To say that it’s unethical for a beauty clinic to suggest something that a “person could do themselves” or something “they don’t need” – well, I should say welcome to the real world to that. Imagine a situation where you walk into the clink and say that you would like new boobs and the doctor says that he would rather not give them to you. No matter that they are saggy and wrinkly, but just be a human being and love yourself the way you are! It’s exactly like that with lipo – it’s a paid procedure and meant for those who a. have some fat they just cannot get rid of / can’t be bothered to deal with, b. have money. Unfortunately the world is just that simple. You can get a lot of things with money, that you would have to work very hard on if you don’t have money. Life! What’s surprising to me is that I have to explain business models to adults.

  There’s also a complaint that I am promoting this procedure too lightly. hmm, I don’t really have anything to say to that, because I am just talking about my journey and experience. I can never guarantee my readers will have the same experience. For example there was a Finnish girl in the hospital with me and I am ASSUMING she also got lipo suction done (she limped to breakfast holding her stomach the same way I did) but she seemed to be feeling terrible while I was inhaling bacon. But somehow it has been pretty easy for me, the results are more than good and I don’t have one negative comment about that.

I should also emphasize that there was no contract signed with Niine clinic, which would have stated anything about how much I am obligated to write positive posts about the surgery. The only thing they told me to think about before the operation was if I would be brave enough to take a few before-after pictures, if I WANTED. Again – that wasn’t an obligation. But I knew right away I was going to do that anyway and I am not ashamed to share those pictures with you at all. Honestly, I am not.

And that brings us to self-love. I have no reason to lie to you – I have had a pretty high self-esteem my whole life. Even back when my teeth were crooked and looking back now I looked quite ugly. I mean, I just knew what my bad sides were and I hid them (laughed with my hand covering my mouth) and lived a normal life, I didn’t loathe myself and figured I am a pretty OK. I have never thought of myself as Miss Universe. When Gaili Kauba gave me new front teeth I did think why I hadn’t done it sooner? I had a lot more confidence and I was happier. Yet I was a young healthy woman who didn’t NEED new teeth. That was also considered a cosmetic procedure, because my crooked teeth did not affect my life. I could eat. I had teeth. Think if the clinic had told me I didn’t need new teeth and I could live without them! I basically could have, yes, but why should I live with restrictions if I could live without them?

 I have the exact same outlook on the lipo. The rest of my appearance was and is pretty OK. The only difference is that now I don’t need to worry about hiding my 700 kg tummy fat with different clothes and I feel a lot better. I don’t love myself more or less – I can just wear more things without having to worry about a fold hanging out somewhere. Even though the word “horrible” was used for my before-body, I didn’t see it like that. It was just a little out of shape. Yes, it wasn’t anything to brag about, but does not bragging = hate? Not for me And I have never said that women who have given birth should be “fat”. My fat was not from giving birth, I got from eating bread and drinking Coke. I don’t need to put up a facade of loving myself. I think I have been pretty open, so if I did hate myself the blog would be the first place I would come crying about how gross I feel.

Of course I am not sure why I even bothered writing such a long response to a random comment, but maybe someone else gets answers to their thought and questions. I don’t need a psychologist (although a little therapy couldn’t hurt anyone!) and honestly you don’t have to worry about me lying to myself. I am very indulgent , I have always been. I have have said, I was perfectly happy with my life when I made 600€, I am happy when I make considerably more. I was OK with myself when I had folds and I am OK now. It would be pretty sad if I would LIE all the time in my own web journal, my own online world. Believe me, if I lied, it would be on a much bigger scale! For example I would say things like I live in a castle, but I am not going to tell you where it is. And I have my own talking horse, that was given to me as a sponsorship by the driver’s school, so I would get around until I get the fake license they promised me. By the way this horse has a British accent and his name is Nigel. 

Loe ka neid postitusi!

29 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Angelika 20. märts 2018 at 05:50

    Mõni on lihtsalt kade, et sul hästi läheb! Pea kõik meist teeks ilmselt samamoodi rasvaimu ja palju muudki mis paneb meid hiöjem tumdma end veel paremini ja ilusamana!

  • Avatar
    Vasta meow 19. märts 2018 at 22:54

    Postituse lõpp???? hahhaaha, tänks, you made my day!

  • Avatar
    Vasta K. 19. märts 2018 at 00:21

    Ma ei taha sind solvata ja loodan, et see ei kuku ka solvavalt välja aga ausalt sa näed nii hea välja peale seda oppi.
    Jah, noor naine kuid pildid, mis sa avaldasid.
    Trenni ja dieediga on nn kõhupekki ikka väga raske ära saada.
    Minu meelest on see väga väga lahe, et sa oma teekonnast ausalt räägid.
    Super tubli oled ja väga kena näed välja.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. märts 2018 at 08:48

      Miks selline kompliment mind solvama peaks? Aitäh! 😀

  • Avatar
    Vasta P 18. märts 2018 at 19:26

    Minu arvates on küll ikka ränk ebaõiglus mingist eetika puudumisest jälle rääkida. Kopp on ees juba sellest sõnast, “eetiline” on juba nagu #metoo millest juba kõrvad sitavett jooksevad.
    Mina olen arvamusel,et iluoppe teevad inimesed,kellel on VAJA ja need kes TAHAVAD. Kui sul selleks raha ja/või võimalus on,siis anna tuld. See eetilisuse küsimus on ikkagi ju arstidel. Et kui sa lähed sinna ja ütled,et sa tahad oma suurus 4 kehale rasvaimu teha või näiteks ohtlikult suuri rindu,siis on ju see nende otsus kas teevad,või mitte? Head kliinikud ju teevad enne ikka kontrolli ka,et inimese vaimsest stabiilsusest aimu saada? Tubli,et sellest kirjutasid ja tore,et nad sind aitasid. Kui mul oleks valida,kas rassida mitu kuud ja tervislikult toituda,või rasvaimu teha,siis No briner,valiksin esimese. Elage ja laske elada.

  • Avatar
    Vasta Helina 18. märts 2018 at 18:03

    Kuidas sul see diastaas lahenes?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. märts 2018 at 18:08

      Mul see mega väike

  • Avatar
    Vasta missailmadellekommentaaritateeks 18. märts 2018 at 15:15

    Ma vahel mõtlen, kuidas sa patja ei nuta nagu umbes iga pâev kolm korda.
    Sulle öeldakse täiesti ülekohtuselt halvasti. Pidevalt. Sinu, su mehe, su kodu, loomade ja lapse kohta. Solvatakse su välimust ja psüühikat ?

    Aga, et sa siis ära ei unustaks, et näiteks minu meelest oled sa väga siiras, väga ilus ja tubli noor inimene. Sa oled kahe imelise lapse emme, kindlasti tore abikaasa ja hea sõber.

    Palju palju edu ja pealehakkamist kõiges, Mariann 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. märts 2018 at 18:08

      Mul muud ka teha kui nutta 😀 mis ma võõraste arvamuse üle ka ikka nutan, ma saaks aru kui oma lähedased ütleks nii 😀

  • Avatar
    Vasta Laura 17. märts 2018 at 20:50

    Lugesin postituse läbi ja kommentaarid., mul ei ole küsimus rasvaimu kohta vaid hambaravi kohta hoopis :D. Käin ka ise nordic hambakliinikus (parim otsus, mille olen teinud seoses hambaraviga) aga mind ootab ka ees kroonimine. Kuidas kroonid vastu peavad? 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. märts 2018 at 22:05

      Siiani on suus püsinud ?

  • Avatar
    Vasta Mull 17. märts 2018 at 19:07

    Kas sa sööd nendel piltidel ramenit? Mis koht see on, pliiiis? :))

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. märts 2018 at 19:38

      Jaa, Kniks ja Kraaps oli koha nimi, üli hea ramen oli – seakõhuga!!

  • Avatar
    Vasta Päevalilleke 17. märts 2018 at 15:21

    “…sest täiestiõigustatud on paks olla…” see osa lausest, siis igaüks võib olla paks, kui ta tahab ja kui talle meeldib! 😀 Ja äkki kellelegi meeldibki! Kuna on ka mehi, kellele meeldivad paksud naised. Jah võibolla on psühholoogiline, kuid who cares. Kes tahab, see on paks ja kes ei taha, see ei ole. Ja ei, ma ise ei ole sugugi paks, kui keegi nüüd mu lausest seda arvab, täiesti tavaline 50kilo kaaluv inimene, kes tegelikult sooviks isegi paar kilo rohkem kaaluda, kuid paraku need kilod ei taha tulla. Kuna inimesed saavad aru, et kuni sa teistele “oma tegemiste ja asjadega” liiga ei tee, siis seni on sul õigustatud olla paks, rõve, krõõt, niisama laisk võimidaiganes. Ei ole teiste asi, for fuck sake.

  • Avatar
    Vasta Bee 17. märts 2018 at 14:51

    ”Kuigi kõik teavad niigi, et erakliinikud tahavad raha teenida ja soovitavad iluoppe ka inimestele, kes neid ei vaja ja kes saaks ka ilma. ”

    Mind ajas see rida nii naerma, palun seletage selle lihtsameelse mõte ka mulle lahti, sest mina ei mõista. Kui inimestel ikka enam mitte millegi kallal nokkida pole, tuleb hakata mingit absoluutset p*ska tootma. Palun öelge, mis juhul on iluoppi üldse VAJA? Okei, juhul kui näoga kirve otsa koperdad, siis võib see näidustatud olla, aga ma kaldun arvama, et seda juhtub pigem harva. Kellelgi ei ole otseselt vaja sirget nina või lamedat kõhtu, nii et kellele neid oppe siis soovitada või reklaamida tuleb, kui tavainimesele, kes ennast natuke paremini tahab tunda?! Iluoppide vastu on tavaliselt ainult mingid miinimumpalgaga tibid puhtast kadedusest. Ma laseks ka otsejoones kõik asjad korda teha, kui vaid raha oleks.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 17. märts 2018 at 11:30

    HahahahAa, lõpp oli hea ???? Go girl! Neid inimesi jagub kuhjaga, kellele sa meelt mööda pole ning lollile ei suuda ka sada tarka mõistust pähe panna. Minule sa meeldid täpselt nii nagu sa oled. Aus ning avameelne tekst, ilma ilustamata.

  • Avatar
    Vasta Lisbet 17. märts 2018 at 11:23

    Jeerum,selline mulje,nagu sa oleks maksumaksja raha eest pekiimus käinud 😛

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. märts 2018 at 11:38

      Mkm, lausa selline tunne, et olen selle kommenteerija enda kirsturahast näpanud selle 😀

  • Avatar
    Vasta Marvi 17. märts 2018 at 10:34

    Nii peenike ja ilus piht sul… rasvaimu regid v??? :0 ..kuidas sa võisiiiiiiid?????!!!!!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. märts 2018 at 10:44

      ei, muidugi mitte, ise siin läksin fitlife’i peale üle

  • Avatar
    Vasta Tups 17. märts 2018 at 10:27

    Kas sul on hammaste kohta kunagi ka postitus tehtud? Mul oleks vaja esihammaste peale varsti mingid kroonid vms panna, aga kardan, et need rikuvad oma hambad ära ja kukuvad suust täitsa välja 😀 Sul on üliilusad hambad, mitu aastat tagasi tehti? Ja rasvaimust rääkimine on just tervitatav. Paljud inimesed ei tea täpselt, häbenevad uurida jne. Lõpuks mis vahet sel on, milliste vahenditega inimene parema enesetunde saavutab. Igaühe enda otsus. Ja iga täiskasvanud inimene vastutab ise enda eest.

  • Avatar
    Vasta Mannike 17. märts 2018 at 10:24

    Minul ka k6verad esihambad ja lagunevad.Kardan hambaarste. Yks vahe k2isin seni kuni valust vabaks sain ja sinna see j22nud ongi. Minul ple enesehinnangut yldse.Naeratada ei saa ja raha kott ei hakka ravile isegi mitte peale. Lugesin just nagu enda teksti. Me ngu nö.kaksikud.olin ka paks,k6verate hammastega.hetkel kyll paks pole sest imetamine on teinud oma t66 aga hambad kyll k6verad. Meil samal p2eval ka synna.. ja ma 29aastane.Ainuke vahe et mul 4 last. ? Edu.

  • Avatar
    Vasta väga väga naine 17. märts 2018 at 10:10

    Njaa, rääkiv hobune on lahe küll, aga mul on kaks lõvi ja kaks tiigrit, kes lubavad mul (kõhuli küll) enda seljas sõita ja kuulavad iga mu käsku, kuigi ise juttu ei räägi mulle.
    Hm. vbla peaks neid treenima natu, et ikka räägiksid ka?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. märts 2018 at 10:26

      Oota, nad ei räägi sulle midagi? Väga piinlik… Muidusööjad siis ju! Proovi ikka nad natukenegi kõnelema saada, muidu piinlik seltskonda viia.

    • Avatar
      Vasta Evelin 17. märts 2018 at 10:34

      Aga mul on must kass, kes siis, kui mind kodus ei ole, muutub paksuks valgeks meheks, kes krõpsu õgib, õltsi libistab ja minu läpakast jalgpalli vahib. Ükskord ta kaotas valvsuse ja jäi vahele. Nüüd teeskleb jälle, et on tavaline must kass.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 17. märts 2018 at 10:44

        Näita pilti!

        • Avatar
          Vasta Evelin 17. märts 2018 at 10:55

          Kassi või paksu valge mehe?:D

          • Mallukas
            Mallukas 17. märts 2018 at 11:20

            no tahaks mõlemast ikka…