KODU

remondiarengud ja muu säärane

25. august 2018

Mul on tunne, et kogu see remonditeema võtab juba varsti mu elu üle. Ainult üks kuupäevade arvutamine, et millal mis jõuab ja kes millal mida teha saab ja kui palju see maksab ja kui palju raha mul üldse on ja kuhu me selleks suuremaks värvimiseks lähme ja üldse mis värvi me mida teeme? Lõputu õudus, aga ma tean, et kui see valmis saab, siis küllap ma eluga rahule jään. Ma avastasin täna õudusega, et issand, mul on juba kolmas trimester käimas. Mismoodi see nüüd nii ruttu tuli?

Igatahes ei saaks öelda, et palju teha pole, aga no palju on tehtud ka! Alustame siis seespoolt. Esiteks saime trepi valmis. St viimistletud veel ei ole, aga vaip pealt ära võetud, lihvitud, astmed lakitud ja astme…eee…tagused(?) valgeks värvitud.

Trepp alguses

Trepp peale seda, kui ma ta raevukalt vaibast koorisin ja teda lihvima hakati.

Sealt on näha ka, kuidas see ülemine piire on enne olnud tulipunane ja ma olen talle juba ühe kihi valget peale pannud. Eks näis, kas ja millal ma teise viitsin peale panna ?

Ma kujutan ette, et kui see tumelillakaspunane sein hele on ja need seinad saab ilusasti viimistletud ja värvitud, siis on üldmulje ka veel sada korda parem, aga ma olen nii rahul, et Kardo ta selliseks sai ja ei tasu ütlemata jätta, et tegelt lausa hämmingus. Kardol on PALJU häid omadusi, aga ma pole teda kunagi suuremaks meistrimeheks pidanud, nüüd ta järjest tõestab seda, et ta ongi vist ideaalne. Shit… ma peaks ennast ka käsile võtma ja parem naine olema vist 😀

Siinkohal nüüd küsimus number üks. Mis värvi peaks see trepi koht olema? Ma ise mõtlesin koridorides (all ja üleval+trepiosa) mängida valge-kollase ja hästi heledate pastelsete rohekassiniste värvidega, et haakuks nagu terve maja värvidega. Aga mis ja kuhu? Kas oleks okei, kui selle tumelilla asemel oleks tibukollane, teine sein jääks valgeks ja tibukollasel seinal oleks siis tumepruun käsipuu? Või peaks teine sein valge asemel olema ikkagi mõni nendest heledatest rohekatest toonidest? Et oleks niiöelda valge asemel?

Ma näitan nüüd tervet alumise korruse koridoriosa. Ma loodan, et on aru saada, aga näete, selline ta hetkel on:

Välisuksest sisse astudes on siis erkpunane väike vahekoridor, miks, ma ei tea. Paremat kätt jääb hästi kõrge aken, seega võtsin ma selle vaheukse ära ja tahan selle jupi ukse kohalt ka ära lammutada lasta, et ta oleks sama kõrge, kui esikukoridor on. Kuni laeni siis suur ukseauk niiöelda, avatud. Aga mis värvi väike esik teha? Lihtsalt valge on äkki liiga pläss?

Sama vahekoridor teiselt poolt vaadatuna

…ja veel veits teise nurga alt.

suurest toast vaadatuna – kuni laeni tahan, et avatud oleks see vaheesik siis koridoriga ühes. See lamp tuleb ka välja vahetada, ma ise mõtlesin, et panen kolm rippuvat lampi, aga vb peaks lihtsalt ühe seinalambi panema sinna, kus vasemal see hõbedane kuplimoodi asi on?

See on siis uksest sisse astudes selline vaatepilt. Paremat kätt on Kardo arvutituba, otse ees on elutuba ja paremat kätt on WC ja vannituba, sealt otse edasi köök. Köögist saab omakorda elutuppa, selline avatud korrus, ringiga ümber korstna 😀 Selle kapiga, mis Kardo ehitas, ma mõtlesin alguses ta valgeks teha, aga … äkki midagi muud? Elutuppa tuleb tumepruun klaasidega siseuks, sama värvi mis põrand. Kardo toa uks ja WC ja vannituba, neil tulevad samasugused tumepruuunid uksed, aga ilma klaasita.

Esikust köögi poole vaadates. Sry, see enam nii sassis pole, enne oli 😀

Köögist esiku poole vaadatuna.

Ma ei tea, kas te saate üldse midagi mu keerulisest seletusest aru, aga no andke pliis ideid, et mida siis mis värvi teha? Ma alguses mõtlesin, et kõik, mis hetkel on tumelilla, oleks kollane ja muu jääks valgeks, aga no uued ideed, uued ideed… Mis te arvate ja pakute?

Näitan ülemist koridori ka:

Trepist üles minnes.

Ülemine koridor trepi pealt. Paremal, kus see stuff ripub, on meie magamistuba, vasemale sealt jääb lastetuba.

Ma ei tea, miks ma olen kapiustele kümneaastaste kunsti teinud 😀

trepist alla vaade

Sellised lood siis esikurindelt, see on see “in the making” osa, aga päris palju on juba valma ka. Näiteks pandi meile vahepeal pelletkamin. Neli päeva jamamist, aga seinas ta on! Sellega seoses selgus, et ma olin kõvasti alahinnanud selle tolmu ja sodi kogust, mis selle käigus tekkis, mistõttu ma lasin pooled asjad tolmuseks saada. Selle pärast praegu esikupiltidel kõik nii tühi ongi, ma lihtsalt võtsin nüüd KÕIK eest, mida ma eest võtta sain. Elutoa katan ka kinni, kui ära lähme 😀

Sellise läbu sees olime vahepeal. Uuh!

Nüüd on siis olukord selline. Kuidagi maru… nurgeline teine, aga mis seal ikka. See kaminatagune tuleb ära pahteldada ja värvida. See osa jääb ikka valgeks, nagu enne oli. Kamina ette tuleb maha väike klaas.

Suurim muutus on toimunud õues. Enne oli see selline:

Nendel piltidel pole nii hästi aru saaada, aga no see valge “laudis” on tegelikult mega sitane ja seina küljest lahti olev plastikust kate, mille all kõik puit mädanes. Kardo ja mu isa kiskusid selle maha, soojustasid villaga ära ja panid uue puidust võrestiku peale. Siis oligi ta tükk aega nii, sest ma eeldasin, et ju siis mu isa KELLEGAGI koos seda laudist panema hakkab. Selgus, et see “keegi” oli hoopis Kardo ja ta sõber. Isa näitas korra ette ja edasi on nad ise pusinud. Nagu ma reaalselt EI SAAKS uhkem olla Kardo üle. Tegelikult kah!

See oli vahepeal lihtsalt nii – kile all.

Siin nad just alustasid laudise panemist, oligi vist esimene päev.

Ja täna oli olukord juba selline – nagu KUI ÄGEEEE!!!

Hoovi poolt töö alles käib. Pildil elus pettunud Kardo, sest ta VIHKAB ehitamist ja VIHKAB kõrgust ja VIHKAB kõike seda, aga ikka teeb ❤️

Välisuksed valisin ka ära. Trepialusele hoiuruumile tavalise pruuni (LINK) ja välisukseks ikka pruunina selle (LINK). Et valgust tuleks noh! Mulle meeldib see, et osad ohkisid, et issand, klaasi küll välisuksele ei paneks, samal ajal kui ma ütlen, et ma pole pmst elusees ust lukkugi keeranud 😀 Nagu jah, klaas on viimane asi, mille pärast ma muretsen. Ja lukkudest rääkides, ma tellisin sellise asja nagu NUTILUKK. Ehk siis kui võti maha jääb või ära kaob, siis saan äpist ka lahti teha. Ütleme nii, et tere tulemast 21. sajandisse 😀

Vot, sellised värgid siin maja peal käimas ongi. Asi edeneb, tasa ja targu. Ütleme nii, et paari nädala pärast on ehk kõik nii valmis, kui sel aastal teha jõuame. Eks järgmisel mõtleme neid vundamente ja terrasse ja muud edasi. Nii kaua olen lihtsalt rahul ja naudin seda, et midagigi tehtud sai :D!

Loe ka neid postitusi!

83 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta B 27. august 2018 at 19:10

    Ma nüüd ei jaksa kõiki kommentaare läbi lugeda, kas keegi on soovitanud. Igatahes soovitan Sadolini äppi (Visualizer), kus saad teha pildid, endale meeldivad toonid “seina” panna ja siis võrrelda tulemusi ehk näed reaalset tulemust enne kui värvid valid ja ära ostad. Saad siis juba ka värvikoodid jms, millega poodi minna. Ise olen kasutanud ja oli väga abiks 🙂

  • Avatar
    Vasta TJ 27. august 2018 at 16:55

    Mina paneks vasakpoolsesse trepiseina mingi kollase mustrilise tapeedi (esimene ettejuhtuv nide – https://www.k-rauta.ee/p/fliistapeet-32759-3/3xk3) ja teise seina teeks siis helekollase. Ehituspoodides praegusel ajal meeletult palju ilusaid tapeete, kahjuks e-poest pris sellist ei leidnud nagu silmas pidasin.
    Tapeet teeb ruumid minu arust m6nusalt hubaseks.

  • Avatar
    Vasta Monika 27. august 2018 at 12:12

    Ma ei tea, kas viga on minus, aga ma küll ei näe sind, Mariann, oma põngerjaid mööda valget treppi ja skandinaavialikult piinlikult heledates tubades taga ajamas 😀 . Teie perel on selleks isikupära rohkem kui küll, et elada värvilises kodus. Soojad ja rõõmsad värvid toovad koju soojust, mitte ei tee kodu vanaks nagu siin öeldi 😀 Lastel on soojades toonides poole parem olla kui et käia tubades ringi nagu nendes kodumuuseumites kus midagi katsuda ei tohi ja kui saaks, siis paneks punase lindi põrandale ka, et keegi mööda põrandat ei käiks. Kollane sobib ideaalselt selle tumedama rohekas sinisega. Kindlasti soovitaksin kollast väiksesse esikusse ning ka edasi esikusse. Välisuksest nii hea vaade – kollane, kollane ja siis elutuba sinine oma kollaste toolikestega. Laudise, vaipade jm elementiga saab tuua juurde ka valget või seda sinakat ja kõik värvid ühtseks siduda. Trepihalli ma isiklikult üleni kollaseks ei teeks, sest valge üleval annab mõnusalt kõrgust, aga kindlasti tooksin kollast kõrgemale kui see lilla. Selliselt, et ülevalt trepi poole vaadates oleks samuti juba kollast näha. Kui ikka tunned, et kodu tahab värvi, siis kodu tahab värvi, paljugi mis teised soovitavad 😀 Tegime hiljuti beebi jaoks remonti. Kui ütlesin mehele, et seinad teeme alumise osa tumedaks samblaroheliseks ja ülemise osa jätame valgeks (kuid mitte säravvalgeks vaid veidi soojemaks toonitud), siis ta alguses mõtles et ma lolliks läinud 😀 Aga panin tuppa kollaseid elemente juurde ning nüüd näeb ta ise ka, kui tasakaalus kõik on – hele ja soe ning laps võib ringi käkerdada nii palju kui ise soovib: https://ibb.co/kHu13U + kui hästi läheb siis enne uut remonti vaja ei ole, kui see kukulind suureks kasvab ja kodust välja lendab ning me sellele toale uue otstarbe leiame. Kui tahab, saab pubekana mustad kardinad ja musta vaiba ja see on kõik 😀

  • Avatar
    Vasta Evely 26. august 2018 at 23:15

    Miks mitte seinad teha heledad ja anda neile tooni hoopis šablionimustriga? Vaata stencilit.co. Ise olen teinud heledates toonides nii seinavärvi kui ka mustri oma, jääb tagasihoidlik aga ilus! Hallil-valgel on tegelikult nii palju variante mida ja kuidas sobitada omavahel. Kodulehel neil palju ideid värvide osas ka ja tegemine väga lihtne.

  • Avatar
    Vasta A. 26. august 2018 at 22:16

    Ma saan aru, et värvid meeldivad, aga soovitan ka pooltoone ja võimalikult heledaid. Vihjeks niipalju, et kui värvikaardil tundub parajalt hele, siis seinas jääb ikkagi tumedam. Olen sellega juba niiii palju alt läinud, et nüüd juba tean ja võtan alati heledusastmelt eelviimase või viimase tooni ning olen rahul 🙂 Toonide poolest jään oma soovitustega ikkagi valge või hele-hele piimakohvipruuni juurde. Oleks oma kodu, dekoreeriksin mõne seina StenCilit’i šabloonidega (https://www.facebook.com/pg/stencilit/about/?ref=page_internal).

  • Avatar
    Vasta Kätu 26. august 2018 at 14:57

    Teil üleval ilusad valged seinad. Trepi juures olevad seinad sobiksid ka valged. Kollane on mõnus värv. Aga midagi pastelset äkki. Ei väsita ära. Võib kuhugi ikka panna. Nt koridori. 🙂 Aga too väike esik võiks olla valge. 😀 Samas esikust saab koridoriga peaaegu üks ruum, siis äkki peaks ühtset joon hoidma. 🙂 Mulle nii meeldivad teie remondijutud. Ma oma kodus ka muudkui plaanin ja muudan ning tõstan ümber. Majal on algsest variandist vaid neli seina alles. Isegi aknad oleme ümber tõstnud. 😀 Aga elukaaslane on harjunud ja talle meeldivad mu ideed. Jäksu teile! ?

  • Avatar
    Vasta Clara 26. august 2018 at 14:11

    Nn maalrivlaged seinad teevad visuaalselt ruumid avaramaks, värvi saad lisada nagide, piltide toolide jm sarnasega, akssessuaaridega, riidedki nagis annavad värvi. Tuulekoja vaheukse soovitan jätta alles, külmadel talvedel on elamine soojem ja toad puhtamad, kui porised jalanõud kotta jätta. Vaheuksi saab ka klaasiga, seega tuleb valgust ka esikusse.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. august 2018 at 14:14

      Ma sada korda räägin, et vaheuks on maha võetud ja tagasi ei pane, jätke nüüd 😀

      • Avatar
        Vasta Liisa 26. august 2018 at 14:28

        Sada korda tasub siis vast öelda ka, et see on tõesti hea mõte, kui esiku ja tuulekoja vahel uks siiski on. Ma saan aru, et ilusam ja efektsem jms on ilma ukseta, ma tahtsin ka ära kaotada, aga praegu olen küll tänulik, et ehitaja mu ümber rääkis ja et ma teda kuulda võtsin. Talvel on väga märkimisväärne vahe, kas see uks on või ei ole. Hoolimata sellest, et meil on korralik välisuks ja maja+sokkel täielikult soojustatud.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 26. august 2018 at 14:30

          No sa võid 200x ka öelda, aga sellegipoolest ust meil seal pole ja ma lihtsalt üritan teile teie aega säästa 😀

          • Avatar
            anu 27. august 2018 at 15:14

            ma mõtlesin ka Nõmmel elades tuulekoja sisemise ukse ära võtta, kusjuures meil oli põrandaküte ja puha aga õnneks ei võtnud, talvel tuleb ilgelt külma sisse, on jube hea kui mõlemad uksed korraga lahti ei ole. Sealjuures põrandaküte isegi leevendab aga teil vist pole seda. Ideaalis oleks variant, et talvel on uks ja suvel pole, aga ma ei tea kuidas seda teha, nii et ilus ka oleks. Kuna lapsed kipuvad rohkama, siis teeks seina kirju – sellise marmoreeringu või läbikumava vms.

          • Mallukas
            Mallukas 27. august 2018 at 15:17

            on küll põrandaküte 🙂

  • Avatar
    Vasta Mona 26. august 2018 at 13:45

    Ma muu kohta ei oska midagi öelda (sest ägedaid vōimalusi on nii palju), aga mind häirib mōte, et kaminatagune tuleb valge. Sinna sobiks nii ägedalt mingisugused kivi imitatsiooniga seinaplaadid!!!

    • Avatar
      Vasta hmm 26. august 2018 at 16:19

      samalaadne mõte siin. kas kamina taga ja ümbruses ei peaks siiski mingi tulekindel materjal olema?

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 26. august 2018 at 16:46

        Ei pea.

  • Avatar
    Vasta sisustaja 26. august 2018 at 11:08

    Minu tagasihoidlik sisekujundaja nägemus on selline, et kuna siseuksed tellisid tumepruunid, siis hakkavad need uksed sul päris palju domineerima, kuna neid tundub all korrusel olevat päris mitu. Ja elutuba on sinine ja roheline, pluss sinna juurde pruunid uksed, siis proovi ette kujutada seda kombot. Oleks ainult välisuks, see oleks olnud ok. Nüüd tuleb seda tumepruuni palju sisse ja teeb lõppkokkuvõttes elamise vanaks, kuna sul on niigi palju (tumedaid domineerivaid ) värve juba hetkel. Köögi tegid ilusa puhta heleda, oleks võinud jätkata samasuguses heledates murtud toonides skandinaavia stiilis. Ise oleksin soovitanud valgeid siseuksi ja klaasidega. Esiku seinad soovitaks heledates murtud toonides valida, ja osaline laudis, mida sulle soovitati, oleks ka minu soovitus. Trepi osa, mis viib teisele korrusele ja hetkel on värvitud nii, et osa seinast (alumine osa) on tumepunane ja osa (ülemine) valge, selle kogu seina ja kogu selle trepi osa soovitaks kindlasti värvida vaid ühe värviga, sest see teeb visuaalselt seda trepiosa suuremaks ja kokkuvõttes jääb kena, muidu lõpplahendus tuleb jälle väga sigrimigri ja hakkab domineerima. Mäleta, et sul on hetkel kodus erinevaid värve liiga palju, mis juba omavahel sõdivad. Tavaliselt sisustakse kodu 3- 4 põhivärviga ja lisatakse juurde murtud värve, mis omavahel harmoneeruvad. Esikusse panusta lampe, korralik laelamp kui ka seinalambid vähemalt 2 lampi. Pelletikamina töötegijad on selle taga seina kuidagi poolikuks jätnud, väga nurgelise. Töö käigus oleks olnud ju kena neil küsida, et kas on ok, kui tasandavad selle seina ühtseks. Nii ehk naa nad ju seda ehitasid. Väga imelik töö. Mis värvi oled mõelnud selle kamina taga oleva seina värvida.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. august 2018 at 11:13

      Tead ma tahtsin valgeid uksi, aga kuna mul nii haige mõõduga uksed, siis võtsin lõpuks ikka esimesed ja ainsad, mis meile sobisid ja mida kiirelt sai, need olid juhtumisi pruunid. Pelletkamina tagune jääb ikka valge.

  • Avatar
    Vasta Miina 26. august 2018 at 10:38

    Minu ainuke soovitus on, et ära ise suuri pindu värvi-sa tead isegi, et sa ei viitsi korralikult eeltööd teha ja värvimistehnika pole ka kiita, kokku tuleb üks suur pläkerdis 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. august 2018 at 10:41

      Oeh, mis osa “maalerid on palgatud” lausest jääb arusaamatuks, et nii paljud peavad vajalikuks mulle rõhutada teibi kasutamise vajalikkust ja muud säärast ?

  • Avatar
    Vasta H 26. august 2018 at 04:21

    Soovitan teha video, oleks paremini aru saada, kus miskit asub 🙂

  • Avatar
    Vasta JJ 26. august 2018 at 03:26

    Mariann, hinga kaks korda sügavalt sisse-välja, kui mu kommentaari loed, sest sa saad ilmselt jälle mõelda, et küll on vaja mõnel õiendada:)

    Kas oleks mõeldav, et sa ei lõhu seda vahekoridori seina praegu eest ära? Vaadates pilte, et ülemiselt korruselt tulete (lapsed tulevad!) kohe välisukse juurest mööda, siis talvel hakkab sealt külma õhkama. Kui jätad praegu ukseava koos lengiga alles, saad talvel vajadusel uue ukse lihtsalt ette panna. Hinga nüüd veel kord sisse ja välja. Ja ära pahanda… Lõhkuda on lihtsam, kui pärast jälle üles ehitama hakata.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. august 2018 at 07:56

      Ei pahanda, aga mul siiski lootus, et meil on piisavalt soe 🙂 Meil ju ahi, õhksoojuspump JA pelletkamin + üleval radikad 😀

  • Avatar
    Vasta Katriinu 25. august 2018 at 23:07

    keegi mainis esikusse laudis, ma lisaks veel kamina taha kas poolenisti nö meetri+ kõrguseni või laeni ka laudis – teeks hästi hubaseks. Ja tuju korral saaks laudist lihtsalt sobivasse tooni üle värvida.
    Kui esikulaudis oleks selline helehelekollane siis pruuni uksega sobiks ilusti hubaselt. See all trepiees/enne treppi kitsas seinaosa ja uksekohal olev osa miskit tumedamat isegi, seesama türkiis või külmem – et tooks esiku soojuse esile ja trepiseina ei oska küll midagi tarka pakkuda – valge ja äkki kõrgemale, kuhu lapsed näppupidi ei pääse mingid ägedad pisikesed metallist sellised antiigistiili valgustid järjest?

  • Avatar
    Vasta SS 25. august 2018 at 22:50

    Lisaks, samblaga kaetud ja muidu rohtu kasvanud kivisillutise maja ümber/ees saab survepesuriga hästi puhtaks. Juhuks kui peaks olema huvi seda ka veel see aasta teha 🙂 http://www.fcddriveways.ie/wp-content/uploads/2015/12/power-washing-driveways-1.jpg

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. august 2018 at 22:52

      Ah mis me tast talveks peseme, uuel aastal paneme uue kivisillutise nagunii ma loodan 🙂

  • Avatar
    Vasta SS 25. august 2018 at 22:44

    Kõik tumelilla osa kollaseks teha on liig ma arvan, aga kollane nn efektsein võiks olla see peeglitagune sein minu arvates.

  • Avatar
    Vasta Kertu 25. august 2018 at 22:14

    Too kamina (väike osa seinast) ühte tasapinda. Kardo saab kindlalt hakkama. Jääb ilusam.aga see ainult mu arvamus.

    • Avatar
      Vasta H 26. august 2018 at 12:25

      Või siis riiulid mis oleks muude seintega nö tasa.

  • Avatar
    Vasta Inkeri 25. august 2018 at 22:05

    Väike esik betoonikarva halliks. Ja lilla asenda kollasega nagu mõtlesid (väikese esiku hall ja kollane on ülihästi toimiv kooslus). See tume lilla sööb valguse ära ja muudab ruumi väikseks. Kollane toob ilusti uue trepi välimuse esile! Ja see sein, mis trepi kõrval, võiks olla laeni kollane. Jääks väga uhke ja sobib teise korruse põranda tooniga. Praegu kuidagi õudsalt häirib see, et lilla värv lõppeb esimese korrusega ära.

    • Avatar
      Vasta Kats 26. august 2018 at 06:15

      Môtlesin sama, et halliks! See kooslus peaks sobima’
      Ja lae- vôi seinalambid? Ma ei piirduks ühega! Paneks kas vôi lakke, aga kindlasti mitu tk, et vôimalikult pLju valgust saada! See koridor tundub pime muidu! Mul endal oli samuti, selline pikem koridor, ja seal küll oli valgus aga siiski häiris st ikka pime!

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 26. august 2018 at 08:03

        Ta on üsna pime küll jah…

  • Avatar
    Vasta aadu 25. august 2018 at 21:47

    Täna just keegi kurtis ehitusfoorumis, et lasi paigaldada pelletkamina ja selle töötamise müra on segavalt suur. Tal pidi olema magamistoa kõrvaltoas ja segab isegi magamist.
    Ja enne kui selle ukse kohal oleva seinajupi maha plaanid võtta – kas ta pole kandev?
    Ja minu meelest see vaheuks oleks ikkagi võinud olla, sest olgugi, et selline avatud esik näeb suurem ja ilusam välja, on ta ikkagi külmem tänu ühele puuduvale uksele. Ise panime just ühe ukse juurde ja läks palju paremaks, tuul enam ei” liigu” põrandat pidi.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. august 2018 at 22:54

      Minu oma küll mingit müra ei tee, kerget kohinat on üles kuulda, aga no peab spets kuulatama. Kui sein on kandev siis loogiline, et ehitusmees seda maha ei võta ju?

  • Avatar
    Vasta Kät 25. august 2018 at 21:47

    Mina jätaks selle seina mis tuleb elutoa poolt ja keerab köögi poole (ühes seinas on Kardo ehitatud kapp ja sinna köögi poole keerates jääb Kardo toa uks vist) valgeks. Kuba Kardo toa ja wc uks tulevad tumepruunid, siis värvika selle ise ehitatud kapi ka tumepruuniks. Tekib sama ilus tumeda ja valge kontrast nagu trepiastmed. Selle seina kus on wc uks (iseehitatud kapi vastassein vist) värviks kollakaks. Ja trepist üles mineku kaarega seina samasuguseks kollaseks + trepiastmetega sama värvi käsipuu (mis on siis ka sama värvi mus uksed tulevad nagu ma aru saan). Kolmasega jätkaks ka köögini, ehk see sein mis Kardo toa vastu jääb. See kas kollaseks 🙂 Väikse koridori jätaks valgeks, aga kataks seina alumuse poole selle sama kollase laudisega, mis õue panete. Nii oleks õuest tuppa tulek selline sujuv – sama laudis mis õues, aga haakub koridoris oleva valge-kollase teemaga. + Väikse esiku seinad ei määrdu nii palju 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. august 2018 at 22:55

      Omg see esikusse laudis on üli hea idee!

      • Avatar
        Vasta Ai 26. august 2018 at 06:56

        Meil ka väikeses esikus (valge) laudis.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 26. august 2018 at 08:02

          No vot ise poleks iial selle peale tulnud 🙂

      • Avatar
        Vasta Kät 26. august 2018 at 22:25

        Üli lahe oleks näha tulemust kui see käiku läheks.

    • Avatar
      Vasta aadu 25. august 2018 at 23:11

      Väga hea lahendus!

  • Avatar
    Vasta Kats 25. august 2018 at 21:13

    Võib-olla mingi heledam halljas toon sobib teie koju.

  • Avatar
    Vasta J 25. august 2018 at 21:11

    Nii armas, et sa ei kasuta enam sõna kasuisa oma blogis kirjutades. 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. august 2018 at 21:15

      mai viitsind pikalt välja kirjutada, ma arvan, et püsilugejad ikka saavad aru ja teavad, keda ma mõtlen 😀

  • Avatar
    Vasta Ann 25. august 2018 at 20:21

    Mina soovitan panna suuretoa kamina taha seina mingi âge keraamiline plaat? Lihtne puhastada ja mustrivalik nii meeletu, kindlasti tooks ruumi omapära?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. august 2018 at 20:25

      oh krt, ma sellele ei mõelnudki :D! Oskad ehk mõne näpunäite anda, mõne näite 😀

      • Avatar
        Vasta Helina 25. august 2018 at 20:34

        Mingi mustriline plaat nt, a la maroko stiilis.

        https://lintman.ee/toode/seinaplaat-izmir-blue/ midagi sinnakanti nt, muidugi midagi rahulikuma mustriga, et silmadele närvidele ei käiks 😀

        • Avatar
          Vasta K. 25. august 2018 at 22:43

          Mina pigem sellist mustrilist ei paneks, liiga intensiivne. Kui minna plaadi peale, siis pigem lihtsalt valge, aga struktuurne.

      • Avatar
        Vasta Ann 26. august 2018 at 11:13

        Jaa, juba tuleohutuse mõttes on mõistlikum kamina taha panna seinaplaat, mitte laudis ega muud taolist. Ka väga lihtne matt valge plaat https://www.plaadimaailm.ee/toode/mijas-weiss-matt-mia11-20×50-ii-sort jätaks valge värvitus seinaga sarnase mulje ja oleks päris praktiline.

        Mida ma veel soovitaks, on panna kaminaesine plaat põrandasse nii, et oleks üks tasapind. Mul oli klaas alguses kõrgemal ja lapsed lõid alalõpmata varbad ära.

  • Avatar
    Vasta K 25. august 2018 at 20:20

    Mulle endale meeldiks laimi kollane ja valge. Kapi teeks ka valgeks.

    • Avatar
      Vasta H 25. august 2018 at 20:47

      Mis on laimi kollane?

      • Avatar
        Vasta Mariliis 25. august 2018 at 20:51

        Nagu laim, aga kollane. Duuh! 😀

      • Avatar
        Vasta K 25. august 2018 at 22:36

        Googelda 🙂

  • Avatar
    Vasta Geidi 25. august 2018 at 20:12

    PS! Valisime elamisse alguses erksad toonid. Enamik inimesi ehmusid kui näitasin mis valisin. Tead hetkel vaatan ja mõtlen, et nõks oleks võinud veel erksamad olla. Meie elamises peab olema värvi!

  • Avatar
    Vasta Geidi 25. august 2018 at 20:08

    Ma osalen kampaanias “AITAB REMONDIST”Ma ei taga enam väga pikalt otsustada värve ja toone ja materjale. Oma kodu sai tehtud miinusest ehk siis lõhutud välja vana ja tehtud kõik ülipõhjalikult. Ma eu taha pikalt enam ehitada.
    Aga toonidest räakides. ära tee kirgasvalget. kui valid kollase siis liigud sama tooni pidi (nt k300 – tikkurila kaart) ülespoole ja valid selle pm valge (f300)
    küsi suurt kaarti poest koju. saad aimu kuidas Sinu kodus valgus mängib. Oh kui palju nõuandeid, töötasin ehituspoes siseviimistluses ha üldehituses. värvid oli iga päev. mina isiklikult kasutaks kollast, siis neid heledaid mis on pm valged ja siis rohelise sinise vahepealseid toone.
    Sissetuleva esiku teeksin erksa, samat tooni tooksin ka suurse esikusse kontrastiks. Esikus seoksin elamise toone. Oh kui keeruline seletada 😉
    Peale esimest kihti saad tooni muuta kui vaja 😉
    Jaksu, oh ei taha Su nahas olla 😀

  • Avatar
    Vasta Helena 25. august 2018 at 19:34

    Kollase, lilla jne sinakate toonidega võiks kokku sobida ka selline hallikas-roheline/hallika/oliiv vms?Pastelsem selline

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. august 2018 at 19:43

      Mingisuguseid lillakaid ja sinakaid toone ju ei tule kuskile 😀

  • Avatar
    Vasta Sirly 25. august 2018 at 19:29

    Ooo kui äge! Nii tublid olete ja väga armas kuulata, kuidas Sa Kardot tunnustad…no nii armas kui suhe selline armastav ja hooliv on 🙂
    Teil on mu unistuste trepp- kaarega ning pruuni/valgega astmed. Superilus!

    Jaksu teile!! 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. august 2018 at 19:31

      Muidu mulle heidetakse alati ette, et ma liiga palju pragan Kardoga, seega sellist kiitust nüüd saada on vahelduseks tore 😀 Tegelt see on ju täiega tunnustamist väärt, et ta teeb midagi, mida ta enne pole teinud ja tegelikult teha ei tahagi, sest noh, mina tahan 😀

  • Avatar
    Vasta Inga 25. august 2018 at 19:17

    Super kena näeb juba väljast! Teil on teineteisega vedanud, iga kord kui midagi teie kohta loen Sinu blogist, siis mõtlen alati, et olete reaalselt hingesugulased, kirjeldad kõike nii hästi alati ja see kuidas Kardot kiidad on armas.

  • Avatar
    Vasta Nupi 25. august 2018 at 19:13

    Mina soovitaks rohkem neutraalseid värve, sest enda kogemuse põhjal need tujud muutuvad ja iseenda valitud värvid võivad hakata totaalselt närvidele käima hakata. Ajatu ja neutraalne on kindlasti ok ja saab erinevate elementidega hiljem meelepärasemaks ja kaasaegsemaks muuta. Mul on endal see tee läbi käidud, et tahaks kontraste ja erksaid toone, hiljem kirusin ennast maapõhja.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. august 2018 at 19:16

      Üleni valge oleks ju suht lamp?

      • Avatar
        Vasta Vaike 26. august 2018 at 12:15

        Haigla minu jaoks.

  • Avatar
    Vasta M 25. august 2018 at 19:13

    Hei,
    Ma teeks pisikese koridori pruunikaks(selline ilus pruun),kuna näpujäljed ei torka siis silma. trepi käsipuu pruun ja Kardo tehtud kapp valge..ja see kus Kardo tehtud kapp on, selle ka pruunikaks. Mul endal on kodus ka pruun koridor ja kõrged valged põrandaliistud. Väga kena kooslus.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. august 2018 at 19:17

      Ei taha pruuni, nagu Mari ütleks – JAKK! 😀

  • Avatar
    Vasta Ave 25. august 2018 at 19:09

    Tee parem seest video, ma ei saa essugi aru mis-kus pildil on ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. august 2018 at 19:17

      ah ei viitsi 😀

  • Avatar
    Vasta Riina 25. august 2018 at 19:02

    Soovitaksin Sulle Sadolini Visualizer äppi – saad reaalajas erinevaid värvitoone oma elamises katsetada. 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. august 2018 at 19:05

      Ahjaa, ma olin selle unustanud, kuulnud olin küll!

  • Avatar
    Vasta Tups 25. august 2018 at 19:02

    Ma teeks vahekoridori midagi sellist heledat külma salvei või samblarohelist https://i.pinimg.com/736x/ff/20/f1/ff20f1a1ccd4999325409c2bc3dcd309–bedroom-colours-living-room-colors.jpg ja trepi seina ka heleda külmema roheka tooni https://i.pinimg.com/736x/2d/f6/c0/2df6c0adfc1308f8cad09188acde31b0–hallway-ideas-paint-ideas.jpg Kollane on äge, aga kui liiga palju erksaid toone, võib väsitama hakata ja kuna trepiastmed tumepruunid, sobiks rohekaga rohkem kokku. Vahekoridoris oleks nats tumedam toon sellepärast ka hea, et määrdumine ei paistaks silma. Sisekoridor võiks küll särada nagu päike 🙂 PS! Targutada tahaks ka, kas värvimisel kasutate ääristamiseks maalriteipi, et muid pindu ära ei määriks? 😀 lihtsalt heaks nipiks

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. august 2018 at 19:04

      Sa mõtled nagu, et kas kasutasime, või kas HAKKAME kasutama? Meie enam midagi ei värvi, maalerid on palgatud, seega ma tahaks loota jah, et nad ikka teipi kasutavad 😀

      Värvide suhtes, tänks!

    • Avatar
      Vasta MP 25. august 2018 at 19:21

      Teine välja toodud värvivalik on väga ilus. Tekitas kohe hea tunde juba pilti vaadates. 😀 Aga ei oska öelda, kuidas see Marianni kodus välja näeks. Võibolla sama ilus ja helge? 🙂

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 25. august 2018 at 19:27

        Minu jaoks need värvid olid natsa liiga… issand ma ei oska öelda, tuhmid? 😀

  • Avatar
    Vasta kass 25. august 2018 at 19:00

    Megatublid olete!!!!!! olete selle aasta sees ikka palju ara joudnus teha!!! 🙂 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. august 2018 at 19:01

      Eelmine aasta ei teind vist samas midagi, nii et jah 😀

  • Avatar
    Vasta Laura 25. august 2018 at 18:57

    Kas järgmine aasta kui rase oled tahad jälle uut värvi? ja äkki oleks parem teha värvides mis olemas on või sarnased?
    Kas see ukse ülemine koht ei kanna midagi, et saab maha lammutada?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. august 2018 at 19:00

      Mul tekitab palju küsimusi su esimene lause. Et kust pärineb info, et ma järgmisel aastal rase olen #nõidalert

      • Avatar
        Vasta Evelin 25. august 2018 at 19:48

        Need küsimused kõlavad rohkem nagu mendi küsimused. Laura, ment oled v?

  • Avatar
    Vasta Anneli 25. august 2018 at 18:54

    Lahe! Tahaks kohe midagi enda kodus teha, aga mul suhteliselt värske remont tehtud. Muidugi võiks veel rõdu korda teha ja uued aknad panna ja lõpuks korraliku välisukse ette orgunnida, mis puhtalt pealepuhumise peale ei avaneks, aga jah… Hetkel kõik säästud lännu. Aga teie olete tublid!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. august 2018 at 18:59

      Eks me ka pärast sööme siin nuudleid, kui kõik tehtud 😀 Minu väike tip – kui tahad “midai uut” vaheta kardinaid 😀

  • Avatar
    Vasta C. 25. august 2018 at 18:48

    Sul Kardoga ikka nii vedanud. See on midagi väga erilist, kui mees teeb midagi, mida ta vihkab aga ikkagi teeb ära. Ja nagu näha, siis piltide pealt on tulemus super 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. august 2018 at 18:49

      No vastutasuks ma eile panin nõud pesema tema asemel, kuigi ma ka vihkan seda 😀

      • Avatar
        Vasta C. 25. august 2018 at 19:11

        Tubli 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristhel 25. august 2018 at 18:39

    Nii vinge tulemus, see laudis annab juba üldmuljele tuhat boonuspunkti 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. august 2018 at 18:45

      Tahaks veel, et see ülejäänud maja ka soojustatud saaks, siis saaks ülejäänud maja ka ära krohvida ja siis saaks üldse üleni ilusas majas elada 😀