KODU LAPSED Lasteasjad

leiud paavli e-poest ja veits fotomajandusest

18. oktoober 2018

Palun keegi takistage mind Martale riideid ostmast! Ma anun teid! Ma läksin Paavli e-poodi, et endale pildiraame tellida, aga lõpuks oli mul ikka ostukorvis hunnik riideid ka. Ma ei saa midagi teha, need on nii väiksed ja armsad ja tunduvad täitsa uued. Mõned olid ka, silt isegi küljes, no kuidas ma siis jätan tellimata? Kõik asjad olid 0.5-2€, mis on tunduvalt odavam, kui samu asju Nexi kodukalt uuena tellida. Ma tean, sest noh, ma mingi aeg tellisin kah. Beebid ei jõua ju enamasti oma riideid “ära trööbata” ja neid antakse edasi pea uuena. Ma võin Marta varudega vist nelja-viit vastsündinut hiljem riietada, kui tarvis ?

Marile tellisin mõned t-särgid, mis olid kah tutikad, need on vist praegu üldse pesus, aga Lende sai endale üliarmsa ja uhiuue, siltidega ükssarvikutuunika ja peapaela. Ühe kleidikese ka. Hinnad olid ka mõnusad.

See on tegelikult komplekt, samasuguses rohelises toonis retukad olid kaasas, 5€.

Ükssarvikukomplekt 6€. Ja niiiiii pehmest riidest!

Aga tegelikult ma tahtsin oma pildimajandusest natsa rääkida. Nimelt olen ma väga korralik piltide ilmutaja. Keskmiselt kord kuus lasen jälle pataka pilte välja, mis tekitab iga kord mõtet, et krt kogu aeg näen, et Photopoint teeb erinevate blogijatega koostööd, et võiks ka teha, sest ma tellin iga kord ikka korraliku summa eest ? Igatahes olen ma olnud ustav klient juba aastaid ja seda ma ei pea kartma, et kui arvutiga midagi juhtub, siis nüüd piltidest ilma oleks. Küll aga on nad lihtsalt ühe suuuuure karbi sees, sest ma pole viitsinud fotomajandusega tegeleda. Aeg-ajalt tellin mõne fotoraamatu ja lõuendi, aga üldiselt vedelevad nad seal karbis ja ootavad, kuni ma nad albumisse paneks. Ütleme nii, et ootama nad jääksidki, kui mul poleks pähe tulnud, et Tikker on selline, kellele meeldib nokitseda ja sorteerida, seega sain temaga kaubale, et saadan oma pildid kõik talle ja tema… teeb nendega mida tahab! Mul kivi südamelt, sest ma ise poleks NEVER viitsinud nendega tegelda ja sinna karpi  nad ka jäänud oleks. Proovin täna veel lastetoas kõik karbid läbi sorteerida, et ehk ilmub veel pilte välja ja saadan siis talle ära.

Nagu te aru saanud olete, siiis mulle meeldib, kui seinad on pilte täis. Jälle selline kodusoojuse värk minu meelest. Ja kui enamike jaoks on see vast liiga kirju, siis … mulle täitsa meeldib! Ma alguses tellisin hunniku suvaliselt erinevaid raame, sest ma mõtlesin, et ma värvin need kõik ühte värvi, aga nüüd vaatan, et ei. Sobib nii ka idekalt.  Või mis teie arvate? Hehe, nagu näha, siis ma ilmselgelt ei ole seda “riiulitel minimaalselt asju” tüüp?

Mul on viis uut lõuendil fotot ka lähiajal saabumas, aga trepisein on ju sootuks tühi, seega paar aastat saan veel samas tempos jätkata, siis tuleb vist juurdeehitisi tegema hakata, hehe. Sest noh, Martabeebist on vaja lõuendeid ja meie perest, kui meid on viis, on vaja lõuendit ja lastest koos, kui nad veits suuremad ja perepildid iga aasta ja… Ma vannun, mu kodu on varsti nagu Fotoraadi galerii, aga no mis sa ära teed, mulle mulle niimoodi meeldib.

Kuidas teie oma pildimajandust haldate? Panete ka seintele? Albumisse? Hoiate üldse arvutis või kõvakettal? 

Loe ka neid postitusi!

33 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Aivi 22. oktoober 2018 at 21:59

    See postitud oli hea meeldetuletus, et ise ka pilte ilmutama jõuaks ? -Aitäh!
    Aga kodus väga ei olegi pilte, alles ostsime korteri ja pole sellele mõelnudki. Ilmselt nüüd kui beebi tuleb, siis hakkb pilte ka seinale, albumitesse ja igalepoole mujale tulema. 😀

  • Avatar
    Vasta Eva 19. oktoober 2018 at 00:40

    Viimased korralikult albumisse pandud fotod on kooliajast ?
    Iga kell eelistan paberfotosid digifotodele.
    Kuidagi kindlam ja ehedam tunne, kui saab reaalselt katsuda ?
    Aga jah, praegu on põhiliselt arvutis.
    Ei kujuta ettegi mis kõigi piltide sorteerimine, valimine, ilmutamine maksma võiks minna.. Palju eurtse ma olen kindel ?

  • Avatar
    Vasta Anette 18. oktoober 2018 at 23:16

    Seinal oli vanas korteris uues vaid 3lõuendit seat rohkem tee mis tahad ei mahu kuhugi igalpool riiulid ja peeglid ja mööbel ees jne. Aga usinalt hoian albumeid korras. Nüüd olengi uue albumi otsingul et ss photopointi jälle laar ilmutusse saata 🙂

  • Avatar
    Vasta Evy 18. oktoober 2018 at 22:09

    Esimese lapse pilte ilmutasin päris palju. Või noh tegin nii et terve üks album on 1 aasta kohta. Üldine album on ka ja minu lapsepõlve album aga vot see kõige pisem laps veel pole oma albumit saanud ehki teine juba kohe kahene ? hetkel majas
    seintel ühtegi pilti pole kuigi olen natuke ikka seda meelt et miskit võin olla nii nagu oli minu lapsepõlves. No vähemalt mingid perepildid. Aga külmkapi peal on kolm magnetit mis lasteaia pildistamisest tellisin ?

  • Avatar
    Vasta Julia Jazõkova 18. oktoober 2018 at 21:25

    Ilmutan ma arvan,korra aastas,paremaid pilte?muidu on telefonis,arvutis ja mälupulga peale tõmban korrapäraselt.Vana inimene,igaks juhuks?Kuna olen hull magnetite koguja,siis viimasel ajal lasen teha päris palju fotomagneteid.Ühesõnaga,fotosid armastan,kuid ühetoalisesse neid palju ei saa üles panna….sul veab,kade olen veits?

  • Avatar
    Vasta Marina 18. oktoober 2018 at 20:51

    Ilmutan 1-2 korda aastas. Albumid on aastate kaupa. No nt avan albumi, seal kirjas kaanel 2017 ja sinna lähevad aasta 2017 pildid. Kui ühte albumisse ei mahu sisi on 2017/1 ja 2017/2 jne. Lisaks panen pildid albumisse õiges järjekorras, ehk alustan jaanuariga ja lõpetan detsembriga 😀

  • Avatar
    Vasta KETU 18. oktoober 2018 at 19:33

    Mulle meeldib kui pildid on albumites. Täis albumeid on 15 tükki nii 11 aastasest lapsest kui ka 7 kuusest lapsest lisaks veel fotokas umbes 3000 pilti. Ja ma värviks pildiraamid ühte värvi. Mulle nii meeldib see jänese tudukombe, mis suuruses see on.

  • Avatar
    Vasta maisa 18. oktoober 2018 at 18:40

    Ma vist ainus kes pilte ei ilmuta ega pole kunagi lasknud ilmutada.Mul ikka kuskil telefonis või arvutis.

  • Avatar
    Vasta aadu 18. oktoober 2018 at 17:42

    Kas nendel rottidel seal pime pole? Ja kas toalilledel kamina juures palav pole?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. oktoober 2018 at 18:04

      Miks seal pimedam olema peaks, kui mujal toas? Toalilledel on ka norm olla 😀

  • Avatar
    Vasta Mer 18. oktoober 2018 at 17:09

    Hetke kodus jäi kuidagi asi soiku ,muidu ka suur ilmutaja ja raamide igalepoole toppija aga siin kodus ei saand kuskile panna neid ,,kipseinte rõõm. Aga varsti uues kodus ja päris oma kodus siis kavatsen küll vist kõik seinad raame täis toppida ?

  • Avatar
    Vasta Ingrid 18. oktoober 2018 at 16:58

    Mul on 5 albumit juba lastest täis (4 aastase ja 1aastase pilte) ja mulle ka meeldivad igasugused pildiraamid kust ikka oleks parem vaadata pilte kui albumist või raamist. 😀

  • Avatar
    Vasta Kaisa 18. oktoober 2018 at 16:02

    Meil on piltide ilmutaja ammune peretuttav, nii et nkn saan soodust tema juurest.Piltide ilmutamine iseenesest on vahepeal seisma jäänud. Viimased ilmutatud on vist ca 1,5 aastat tagasi- seni nagu kogunud. Tagasi tööle lähen, siis tuleb finants kah, nii et siis kindlasti ilmutama. Meil on seinad täitsa tühjad. Noh nagu kirju tapeet ja ei hakanud pilte seinale panema- asuvad ilusti albumis kirjelduste ja aegadega 🙂

  • Avatar
    Vasta Kätlin 18. oktoober 2018 at 15:09

    Ennevanasti, kui lapsi oli üks, siis ilmutasin paar korda aastas ikka. Nüüd on hea, kui aastas korra jõuan. Ühel päeval sorteerisin pilte ja tegin eraldi kausta ilmutamiseks. Nüüd ta siis ootab, sest tahan mehe ja ema käest veel pilte saada. Ma selles mõttes tähenärija, et pildid peavad olema ajalises järjekorras ja see on niiiiiii aeganõudev. Meile meeldib pilte albumist lapata. Osad albumid juba väljavahetatud ja osad ootavad, sest no ribadeks lapatud. Mulle endale meeldib albumeid lehitseda nii kodus kui külas olles.
    Lapsed vaatavad ka arvutist endast videosid ja pilte – nii äge endalegi, kus näed enda vastsündinuid beebisid ☺

  • Avatar
    Vasta Heiko 18. oktoober 2018 at 14:52

    Kuidas sa viitsid iga nädal neid pilte riiulil tolmust puhastada?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. oktoober 2018 at 15:44

      Mul on koristaja, ma ise ei viitsikski ? samas ei usu ka, et tema neid kord nädalas kraamiks, keda see väike tolm ikka huvitab. St keda huvitab, see vast ei panekski nii palju neid välja ?

  • Avatar
    Vasta M 18. oktoober 2018 at 14:38

    Minu jaoks jah natuke liiga kirju-mirju, aga samas kodu peabki olema selline nagu endale meeldib 🙂 .

  • Avatar
    Vasta Kris 18. oktoober 2018 at 14:32

    No vahest ikka ilmutan ka, just hiljuti tegelesin meie pesamuna albumi tegemisega. Tuleb veel nats juurde tellida ja ongi valmis?. Ikka mõnus on küll päris albumit lapata. Mõned panen raamidesse, kingin vanematele jne.
    Aga neid pilte, mida võiks ilmutada, on niiii kuradima palju. Ma viimasel korral maksin peaaegu 100 eurot nende ilmutamise eest, need olid ainult esimese eluaasta beebi pildid?. Ja nüüd magasin maha Photopoindi sooduka aja. Võik veel tellida.

    • Avatar
      Vasta Kats 18. oktoober 2018 at 17:17

      A Mida Henry Teeb facebooki lehelt leiad koodi, millega saab aasta lõpuni -20%?

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 18. oktoober 2018 at 17:37

        tänks, järgmisel tellimusel siis tean 🙂

        • Avatar
          Vasta Kris 19. oktoober 2018 at 15:20

          Otsas on see kood..ehk kuni 14.10 pidi olema. Ma jään siis lootma, et Photopoint tahab Mallukaga koostööd teha 😀

          • Mallukas
            Mallukas 19. oktoober 2018 at 15:29

            ma pole ausalt öeldes pakkunud neile 😀 aga ma võiks teha sama mis Marimell maximaga, et lihtsalt tuimalt lingin ja promon neid kuu aega, siis saab 😀

          • Avatar
            Kats 19. oktoober 2018 at 20:12

            Kus ta siis otsas on, kui paar päeva tagasi tehtud postituses seal seinal on kood ja kommentaarides, et kehtib aasta lõpuni?pead hoolsamini lugema?

      • Avatar
        Vasta Kris 19. oktoober 2018 at 15:15

        Aitäh!?

  • Avatar
    Vasta Helen 18. oktoober 2018 at 13:18

    Mina ilmutan ka iga aasta ja panen albumisse ning pakin ära ja kuuse alla. Siis on vahva jõuluõhtul koos abikaasaga oma terve aasta meenutusi läbi käia 🙂

    • Avatar
      Vasta Svetlana 18. oktoober 2018 at 16:50

      See on küll super äge idee!

  • Avatar
    Vasta Kristiina M 18. oktoober 2018 at 12:50

    Armastan fotoraamatuid. Seega tellin piltidest üldjuhul fotoraamatud. Tavapilte vist telliksin liiga palju ka. Ja ma ei viitsi neile kõigile pärast hakata kuupäevi taha kirjutama, sest kes seda 10 aasta pärast mäletab, millal pilt tehtud on. Seega fotoraamatud on ägedad ja sinna saab mõnusalt tekste ka kirjutada. Ja kui ilus neid veel pärast vaadata on 🙂
    Välisele kõvakettale jätan ka alles. Tavaliselt isegi kahele (et oleks backup), sest üüberkahju oleks kui mingitest piltidest lihtsalt ilma jääksin, kui kettaga midagi juhtub. Seega on mul kodus PAALJUU väliseid kõvakettaid 😀

  • Avatar
    Vasta K. 18. oktoober 2018 at 12:16

    Kuna ma pildistan palju ja mulle meeldib kui pildid on ikka nn käega katsutavad ja albumis või seinal (ja aknalaudadel ?) siis on mul koju ostetud fotoprinter. Arvestasin välja, et pildi hind tuleb umbes sama või isegi soodsam kui Photopointist tellides ja tulemust näen kohe ☺️ Tinti jätkub kauaks ja paberi olen tavaliselt suuremas koguses soodukaga ostnud ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. oktoober 2018 at 12:20

      issand, mul on fotoprinter!!! 😀

  • Avatar
    Vasta Sirly 18. oktoober 2018 at 12:07

    Väga ilus ja teie kodu stiiliga need pildiraamid riiulitel- no sobib!
    Tellin pilte 2x aastas, siis ei kasva üle pea. Ja siis ajalises järjekorras albumitesse ja jutud juurde. Igal lapsel oma album ja pere ülfine ka. Ma ei tea, miks nii keeruliselt. Aga jh, nii on.
    Lastetubades nende laste pildid seina peal , kes seal toas elavad. Elutoas kollaaz viimasest fotosessioonist, riiulil perepildid. Magamistoas lõuend meist kahest pluss kummutil veel paar tk. No ikka mõned on 🙂 🙂 Jama kui mõne pildi välja vahetan, siis ma neile ära võetud piltidele ei leia enam kohta ja seisavad sahtlis.

  • Avatar
    Vasta Liis 18. oktoober 2018 at 11:54

    Ilmutan pilte vähemalt aastas korra (enda arvates on see jube tihti!!) ja seejärel panen pildid albumisse. Kusjuures albumi puhul on ka oluline see, et sinna peab saama ise pilte kleepida. Kiletaskutega albumid on nii kuidagi.. mitte isikupärased. Paberlehtedega albumisse saab aga piltide juurde mõnusaid meenutusi ja kommentaare kirjutada

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. oktoober 2018 at 11:56

      issand sa ikka nii tubli 😀 Ja kord aastas on vist rohkem, kui tänapäeval enamus teevad. Mul oli see kord kuus olude sunnil – esiteks teen palju pilte ja harvem on kulukam, teiseks mul eelmise arvuti mälu oli nii väike, et kui tööd teha tahtsin, siis beebipildid ei mahtunud peale 😀

    • Avatar
      Vasta jaanika 18. oktoober 2018 at 13:57

      Meil samamoodi, et on pere üldine album ja siis kõigil lastel oma album veel eraldi. Ja siis on veel eraldi reiside albumid ja lastel on siis ka igaühel oma reisialbum, aga kuna nendele prindin reisi kohta vähem pilte välja, siis neil mahub ühte reisialbumisse ikka mitu head reisi. Muidu on reisialbumid ikka nii, et üks reis, üks album.

      Oeh, ma olen ka elu jooksul Photopointi nii palju raha pilte tellides jätnud, et ma ei saa aru, miks ma mingi kuldklient juba pole 😀 Ja albumid ei mahu enam riiulisse ära… Õudne haigus ma ütlen 😀