SPORDIJUTUD

trennihundid, auu?!

20. november 2020

Kas te juba ikka olete kuulnud ja aru saanud, et ma käin kolm korda nädalas trennis? Okei, ma praegu nüüd valetan, sest täna oli mul trennipäev ja sinna ma minna ei suutnud, mu näo seisund on ikka veel umbes selline, et ma kardan, et kui keegi mind maskita näeks, kutsuks ta mulle nakkushaigla järele…

Sellegipoolest, ma lihtsalt olen enda üle tõesti uhke. Küll aga ei ole ma päris kindel, kas ma olen siin üldse kirjutanud, et mis trennides ma käin? Ei meenugi hetkel. Ma igatahes korraks peatun ka sellel teemal. Korra nädalas käin ma Body Therapys EMS treeningus ja kas korda, kolmapäeva ja reedehommikuti Raqueli juures box ja hiit trennis. Ma ütlen ausalt, et esimesed korrad olid ikka sellised küll, et ma mõtlesin, et enam ma ei tule ja järgmisel päeval oli tunne, et enam ma voodist ei tõuse. Küll aga on need mõlemad treeningud vist piisavalt head, et hommikul oli keha kange küll, aga kui lõpuks ennast liigutama hakkasin, siis see kangus kadus ja täiega oli hoopis rohkem energiat ka järgmisel päeval tegutseda.  Ma hakkan vist tõesti lõpuks ometi aru saama, mida need inimesed, kes käivad trennis ja ütlevad, et oiii kus see annab energiat ja teotahet, tegelikult mõtlevad. Siiani arvasin, et nad tuugalt valetavad.

Kes aga mäletab, siis tegelikult suve alguses ma tegin endale Myfitnessisse ka liitumise ära. Ma avastasin, et selle perekaardiga (mille saad endale tellida, kui sul on kolm last), on igakuine tasu ainult 35 euri ja selle eest saan ma käia siis pmst igas Myfitnessis, igal kellajal.

Enne käisin ma Järve Myfitnessis ja kui ma lõpuks Baltasse kolisin, ei olnud mul esimesed kuu aega absull mitte mingit huvi trenni teha. St mul oli huvi lihtsalt kuidagi elus püsida ja muu väga ei kõigutanud. Siis vedas Andra mind Raq trenni ja EMSi, kus on tekkinud see nn kambavaim, sest me ju koos käime ja siis on palju keerulisem üle lasta oma treeninguid. Samas mõttetu on ju ka niisama maksta, seda enam, et mul on Balti Jaama Myfitness konkreetselt 2 minutilise jalutuskäigu kaugusel. Seega tahan ma uuel nädalal sinna ka jõuda, aga mida seal teha? Äkki mu vanale kerele kuluks veel lisaks ära ka mingi selline rahulikum trenn? Kuna need praegused trennid on suhteliselt intensiivsed siis ma tunnen, et täiega tahaks enda lihaseid kuidagi sirutada ja venitada. Praegu on mulle jäänud kõige rohkem silma jooga, pilates ja ujumine.  Küll aga tundub see ujumine veits selline tüütu, mida on lihtne edasi lükata ja ennast veenda, et ära ikka mine? Seda enam, et Baltas seda teha ei saagi ja kaugemale ka nagu ei viitsi minna.

Järve Myfitnessis meeldis mulle täiega Naine ja Brazilian butt lift. Kumbki neist ei ole küll selline rahulikum, aga täiega meeldisid need tunnid ja treenerid. Baltas on mulle silma jäänud tegelt see “kõht selg tuhar” sest ma kunagi käisin selles isegi, kui ma veel 3663 aastat tagasi õikal elasin. Bronnisin endale homseks aja ka, aga noh, ma ei saa oma näoga see nädal kuskile ronida. Aga jällegi, pole üldse selline rahulik ja ZEN värk, mida ma praegu rohkem taga ajan. Seega, kas keegi on Balta Myfitnessis käinud ja oskab midagi soovitada? Ma vaatan, et esmaspäeva õhtul on seal Yoga, aga ma sinna ei saa minna, sest mul laste nädal ja siis ma pean lastega olema, aga teisipäeval on mingisugune asi nagu body balance, kas see ka selline tsill?

Kus teie trennis käite? Millised on teie lemmik treenerid ja trennid? Äkki oskate mulle hoopis midagi sellist soovitada, millest ma veel kuulnudki pole? Olen üks suur kõrv. Ma isiklikult tahakski E, T või N käima hakata.

Ja ma ei hakka sellest üldse rääkimagi, et kui ma Laagrisse kolin (loodetavasti juba detsembris) siis ma pean nagunii uuesti ikka Järvel käima hakkama, see kõige lähemal mulle vistiti. Aga soovitusi kuulan iga Myfitnessi kohta.

Ps! Palun vaadake päisepilti – ma kaalun seal sama palju kui praegu, aga näen 200x peenem välja. Peaks vist ikka endale need uued tissid panema, kohe tundub fitlife’im. Ja ma ei hakka sellest rääkimagi, et ooo peaks pikendused panema, kui ma seda teen, siis kutsuge mulle politsei palun!

Loe ka neid postitusi!

40 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Katre 24. november 2020 at 15:28

    Myfitnessi BodyBalance on täpselt selline trenn, mida teha nädala lõpuks kui oled muud jõu ja kardio trennid ära teinud. Venitab mõnusalt kanged lihased ära+treenib selliseid lihaseid, mille olemasolulst väga tihti teadlik isegi pole 🙂 lõpus on ka mõnus pikutamine/meditatsioon. Minu jaoks oli see Myfitnessi ajal täpselt selline pühapäevane “restart”.

  • Avatar
    Vasta aaff 23. november 2020 at 00:58

    ei julge rühmatrennidesse minna, teen iga päev 2-3h ellipticali masinal, jõuharjutusi masinatel vastavalt päevale ning kõnnin 1-3h otsa. 😀

  • Avatar
    Vasta M 22. november 2020 at 15:30

    Kui sa tahad mõnusat tšilli joogatrenni ja spordiklubikonveierile midagi vahelduseks, siis sul on City Yoga ümber nurga. Väga asjatundlikud õpetajad on seal.

    • Mallu
      Vasta Mallu 22. november 2020 at 17:17

      Ma neljandat kohta lisaks ei taha 😀

  • Avatar
    Vasta Helin 21. november 2020 at 16:56

    Kui soovid rahulikku trenni, siis soovitan julgelt Body Balance’ t. Sujuv liilumine, kõhulihastele trenn ja venitus. Tunni lõpus paned sokid jalga, viskad end pikali, tõmbad teki peale ja lülitad maailmast välja. Ülichill!

  • Avatar
    Vasta Darja 21. november 2020 at 10:06

    Mulle täiega meeldivad Kadi Reintam yoga trennid MyFitnessis. Ta teeb sellist aktiivsemat joogat, kus on peapeal seisu ja muid raskemaid poose – et sealt trennist tulles tunned, et tegid trenni ka ikka ? mitte et lihtsalt pikutasid ja olid zen. Aga ma käin ise seetõttu, et kontoritööst selg on täiega pinges ja pärast tema trenne on ikka nii hea tunne, et venitasid kõike mida sai ja pinge kadunud. Soovitan proovida.

    • Avatar
      Vasta Kairi 23. november 2020 at 10:13

      Täiesti nõus, pühapäeviti Balta MyFitis 🙂

  • Avatar
    Vasta M 21. november 2020 at 08:57

    Mulle väga meeldib Myfitnessis jooga treener Inge Nelkiga. Teiseks on päris tore trenn BodyArt.

  • Avatar
    Vasta Caty 21. november 2020 at 02:00

    A uuri hoopis Shindo venitus-treeningute kohta. Lisaks venitusharjutuste füüsilisele mõjule on see emotsioonidele hea 😉 Lõpus saad pikutada ka 😀

  • Avatar
    Vasta Maarja 21. november 2020 at 00:23

    Mina liitusin MyFitnessiga veidi üle kuu aja tagasi. Kuna igasugune vorm ja võhm olid nullilähedased, siis otsustasin et kohe rühmakatesse ei lähe. No end lolliks tegema või nii. Ja siis ükspäev läksin AquaMixi. Jah, Baltast kaugel, (käin Ülemistel) kuid igal juhul soovitan proovida. Ujumisest on asi ikka väga kaugel ja trennimõttes on super hea. Korralik lihastrenn + cardio sinna otsa. Ma täielikult sõltvususes sellest ?. +treener Matti on ülivinge! Head kavad, hea muusika ja ise tundub mega positiivne alati. Hea emotsiooni saab igast trennist.

  • Avatar
    Vasta m 20. november 2020 at 22:45

    Mulle meeldivad väga Nike Training Clubi trennid. Seal on see hea, et ei pea mingeid kordusi ära tegema, vaid tehakse aja peale ja kõige olulisem on korrektne tehnika. Samuti meeldib ka TRX, see on sul endal pildil ka olemas.

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. november 2020 at 23:59

      aga miks nad …nike training club trennid on just 😀 kas ma pean naiki riietatud olema v 😀

      • Avatar
        Vasta M 21. november 2020 at 15:05

        Neil on aastas kaks korda challenge trennid, kus igas trennis kogud templeid ja saad Nike’i poest allahindlus vastavalt trennidega kokku kogutud protsendile. Ja need treeningud on kokku pandud NTC äppi kasutades ka, seega tehakse seal palju Nike treenerite välja mõeldud liigutusi/kavasid. Iga trenn on erinev, iga treener on erinev ja igav seal kindlasti ei hakka. Mul näiteks iga kord üht ja sama asja teha on veits igav ja sellepärast on NTC mõnus ka 🙂

        • Mallu
          Vasta Mallu 21. november 2020 at 17:40

          ooo see tundub küll äge!

  • Avatar
    Vasta Käts 20. november 2020 at 22:28

    Bodyjam on megasuperhüpergigaäge trenn, muidugi kui sulle tantsuline meeldib. Aga ise käin tartus ja seal annab seda Kristi Möldri, tallinnas ei tea kes seda annab

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. november 2020 at 23:59

      aa ei tantsulisi ma vihkan, mul null kordinatsioonitaju 😀

      • Avatar
        Vasta Laasu 21. november 2020 at 01:06

        Bodybalance on mega hea trenn.. Mulle meeldis kunagi lisaks bodypumpile seal käia, venitab kere kenasti lahti.
        Huvitav on see, et peale essat trenni viimastel mediteerimis minutitel tulid pisarad silma, paar hetke hiljem tuli sõbranna esimest korda ja sama moodi. Ta uuris treenerilt et miks nii ja siis saime selgituse, et mingid punktid kehas saab seal trennis nii moodi lahti keeratud, et see reaktsioon on paljudel peale essat trenni.
        Igaljuhul väga soovitan ja igatsen seda trenni.

  • Avatar
    Vasta F 20. november 2020 at 21:27

    Vastupidi, suured rinnad teevad just üldmulje kopsakamaks ja mammilikumaks. Väike rind püsib prink kaua.
    Ja pooltele meestele ei meeldi ka suured rinnad.

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. november 2020 at 23:58

      No meestele meeldimine mul nagunii mingi oluline prioriteet ei ole 😀 selles suhtes, et kellele ma meeldiksin tissidega, küllap meeldiks ka ilma ja vastupidi 😀

  • Avatar
    Vasta Susan 20. november 2020 at 20:42

    Body Balance on väga mõnus trenn, kus on nii jooga kui tai chi liikumised ja venitused. Hästi “voolav” liikumine ja mõnus muusika. Ja see lõpus pikutamine on ka ülim.

  • Avatar
    Vasta AB 20. november 2020 at 20:35

    Mina Tartus, seega ei oska treenereid soovitada, aga minu lemmikud trennid on bodypump, strongbody ja kõht-selg-tuhar. Tean, et peaks ka seda cardio värki harrastama aga no jumal ma ei jaksa, viimane kord HIITis käisin oli pulss 200 ja silme eest must ? aga bodypumpi keegi juba kommenteeris, strongbody on pmst jõusaali ringtreening kus tehakse a la 8 baasi ja roteerud nende vahel, igas baasis erinev harjutus. Mulle see väga meeldib, sest saab valida endale sobilikud raskused ja treeningrühmad on pigem pisikesed, et treener saab ringi käia ja tehnikaga aidata, mingeid nõuandeid anda jms. Ja kõhtselgtuhar niisama mõnus, ei keskendu ainult ühele piirkonnale nagu buttlift, aga siiski tõhus.

  • Avatar
    Vasta S. 20. november 2020 at 20:19

    Kui sa sellist sirutamist ja venitamist soovid, siis bodybalance on just see ideaalne koht. Jooga on algajale ehk natuke liiga karm, aga bodybalance’is kombineeritakse nii jooga kui ka pilatese ja tai chi harjutusi. See arendab hullult hästi painduvust ja tasakaalu. Ja mõjub hästi süvalihastele, ehk siis kõhuga teeb imesid. Muidugi lõpulõdvestus on ka tore, jää või magama seal matil. Tõesti selline mõnus rahulik tunne jääb sellest sisse. See on mul absoluutselt maailma kõige lemmikum trenn. Mulle isiklikult meeldib treenerina kõige rohkem Maarja Jõgi, ta räägib sellise eriti mõnusa malbe ja rahuliku häälega, mis sobib selle trenniga kui valatult. Aga kõik treenerid teevad tegelikult bodybalance’is ühte ja sama kava, mis iga kolme kuu tagant vahetub, nii et üldse vahet ei ole millises klubis parajasti käid. Hullult mugav on nii, kui kava pähe kulub. Myfitnessis on kõige lihtsam orienteeruda selle järgi, et tunniplaanis on kõik need rahulikud trennid rohelise värviga, keskmised punased ja kõige raskemad mustad. Kõht selg tuhar võib alguses väga julm olla, samas raskused valid ju ise, treenerid alati näitavad kergemaid ja raskemaid valikuvariante, nii et proovida võid ikka. Sest järjepidevus teeb tugevaks! Kui satud näiteks Mihkel Vabriti või Jekaterina Irvanents-Goldmanni juurde, siis nemad on päris populaarsed. Siis veel soovitaks ükskõik millist Gea Simsoni trenni. Ta on pisut range, aga samas hullult tõhus. Myfit abs on jõhker. Ja veel sellise mõnusa kaasahaarava energiaga on Merje Kask ja Martin Kõrv. Ma käisin vahepeal nagu mingi väike fangirl ainult nende trennides. Kuigi ma ei tea mis trenne nad praegu teevad, mu eelmise hooaja lemmiktrenn bodyattack võeti sel sügisel tunniplaanist maha. Aga lõpuks sõltub ikkagi sellest, millise treeneriga sul klapib. Soovin sulle lihtsalt järjepidevust erinevaid proovida, kuni lemmiku leiad.

    • Avatar
      Vasta Kiki 21. november 2020 at 12:58

      Attack on Solarises. Kui õigesti mäletan, siis lausa 5 erineval ajal iga nädal. Merje Kask ja Kadi Kuslap annavad.

      • Mallu
        Vasta Mallu 21. november 2020 at 13:25

        Jällegi pole see midagi tsilli, v no nii ta ei kõla 😀

  • Avatar
    Vasta Anu 20. november 2020 at 19:43

    Käisin küll Revalis BodyBalances, aga kuna selle sisu on globaalselt sama, siis saab sõna sekka küll öelda. See on väga rahulik, venitav ja tasakaalu rakendav trenn, raudselt leiab YT ka mingeid videosid selle kohta. Ise natuke igatsen seda trenni, pole ammu käinud, aga see tunne on ikka meeles, et õhtul tuled sealt koju ja selline rahul tunne on ja naeratus ka. Esimene kord kui käisin vaatasin ikka ringi nagu, eee miks me mingi kummardusi teeme ja miks tunni lõpus lamame, aga aegamööda sai selgeks, et selleks, et see on mega chill ja vajalik.

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. november 2020 at 20:04

      tunni lõpus lamamine tundub just hea 😀

  • Avatar
    Vasta Gerli 20. november 2020 at 19:04

    Pane muidugi tissid! Mul mõned aastad olnud ja rohkem rahul ei saaks olla. ?
    A trennist ma ei taha rääkida. ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. november 2020 at 19:08

      Tead, ma olen sellele mõelnud, aga nad mul niisamagi nii ilusad. Küll jah, mega väikseks läind ajaga ja kaalu kaotamisega 😀

  • Avatar
    Vasta E.R 20. november 2020 at 18:54

    Ma täiega soovitan bodypumpi, kui myfitis pakutakse!! Üliikõva, esimesed korrad on kindlalt mega hull, aga läheb kergemaks! Trenn seisneb selles, et tund aega tehakse lihasvastupidavuse treeningut, kus kasutatakse hantleid ja kettaid ja kange ning tunni aja jooksul siis treenitakse kogu keha. Algab soojendusega, siis 8 erinevat suuremat lihasgruppi ning lõppeb mõnusa venitusega. Viib keha toonusesse, paneb higi mõnusalt tilkuma ja peale trenni on powerwomani tunne!

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. november 2020 at 19:09

      ma juba HIITi teen, teist nii hullu nädalasse ei taha 😀

      • Avatar
        Vasta G. 20. november 2020 at 23:37

        BodyPump on hoopis teistmoodi trenn, neid ei saa omavahel võrrelda. HIIT treenib südant, BodyPump jõudu (natuke teistmoodi, kui jõusaalis muidugi). Kunagi tulevikus soovitan kindlasti proovida!
        Ise pole nende roheliste trennide fänn, aga mu ema on suur BodyBalance’is käia ja seal tõesti on rahulik liikumine ja venitus. Ühe korra käisin ka pilateses ja see on kõigile jõukohane (mina ja joogasse ei julge minna). Olen käinud ka BodyArtis, aga neid trenne Baltas kahjuks ei ole ja üldse on neid vähe, aga seda soovitaks ka proovida.

        • Mallu
          Vasta Mallu 20. november 2020 at 23:58

          miks joogasse ei julge?

        • Avatar
          Vasta BP 23. november 2020 at 13:48

          Väike täpsustus, et kuigi Bodypump on tunniplaanis mustaga (jõutreening) ning seal kasutatakse raskusi, siis tegelikult ta päris jõutrenn ikkagi ei ole. See arendab lihasvastupidavust ja pigem läheb ikka sinna cardio poole. 🙂

      • Avatar
        Vasta Liisi 21. november 2020 at 00:28

        Pump hoopis teine jah kui HIIT trenn. Olenedes kavast, mis iga 3 kuu tagant vahetub, on tempo veidike erinev. Tempo on pigem selline rahulik (enamus ajast seisad ühe kohapeal) ja saad ise intensiivsust raskustega olulistelt muuta.
        Soovitan.
        Minu lemmikud Balance ja Pump.
        Balance kohta siin kommentaarides päris hästi kirjutatud. Aga minule näiteks hakkas see trenn alles 4ndal korral meeldima ja nüüd ilma üldse ei saa. Esimesed korrad on tasakaal ja venivus ikka päris halvad ja siis ei naudi üldse, vähemalt minul oli nii.

  • Avatar
    Vasta K 20. november 2020 at 18:53

    Olen tudeng ning kahjuks pole võimalust Myfitnessi pääset teha, kuna oleks väga kulukas. Mulle väga meeldib sealt BodyJam, kus ma sain 3€ eest proovitrennis käia, juba ühest korrast hakkas nii meeldima, väga kurb, et ei saa kuukaarti teha. Käin edasi õues jooksmas-see õnneks tasuta 🙂

    • Avatar
      Vasta Gerly 21. november 2020 at 00:25

      Jaaaa!! Kahjuks on spordiklubid üüber kallid. Pärnus nt polegi enam myfitnessi (jõuksis ikka käisin) ja teised suuremad spordiklubid tahavad 60+ euri kuus. Sry aga ma saan selle raha eest 3-4x poes käia.
      Käin siis jooksmas, kodus teen ka miskit, riisun lehti, talvel lükkan lund. Trenni eest hea küll.
      Ja Mallukas, kahjuks ei oska sulle ühtegi rühmatrenni soovitada, sest ma ise jälestan neid. Jõuksis omaette toimetada palju meeldivam.

  • Avatar
    Vasta Merily 20. november 2020 at 18:43

    Baltas vaieldamatu lemmik rahulik trenn oli Nike Training Club Mobility. Tõsiselt mõnus hommikune liigutamine 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. november 2020 at 18:44

      See kõlab juba nagu midagi sellist, mille jaoks peab mega trenniekspert olema 😀 Mis seal tehakse?

  • Avatar
    Vasta Kristi 20. november 2020 at 18:41

    Mulle endale meeldib hullult bodybalance. Käin hommikuti enne tööd tavaliselt ja nv. Viru, Mustamäe, Rocca ja Kristiine Myfitnessis käinud selles.

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. november 2020 at 18:44

      Mis see bodybalance täpselt on? Mis seal tehakse :D?