Kingiloos TESTIN JA ARVUSTAN

hea on jõulujutte nii ägeda asjaga alustada*

1. november 2021

Panin mingi hetk instasse üleskutse, et firmad, kes oma jõulutooteid promoda tahavad, võtku aga heaga juba ühendust. Ja no kas mu rõõm saaks olla suurem, et üks esimesi, kes sõnal sabast haaras, oli just Ludere. Vist palju ei saaks… Olen nende toodetega tegelikult juba varasemalt tuttav. Seekord kirjutasid nad aga seoses oma „Rebase Reksu jõulud“ advendikalendriga. Ei tea, kas üldse või kus või millal on mu silmad toredamat ja ilusamat asja näinud?

Ma teile päris kõiki neid karbikesi letti ei lao – jäägu ikka avastamise rõõmu kah. Aga selle garantii annan küll, et te neid imeilusate illustratsioonidega puslesid ja memoriinikaarte vaadates ahhetama kukute. Vähemalt natuke. See on täiesti kontrollile allumatu, ei ole võimalik mitte heldida noh.

Rääkides ainult Rebase Reksu advendikalendrist, teen ma ilmselt veits ülekohut kogu ülejäänud Ludere poele. Neil on seal nimelt saadaval veel terve ports tooteid, peamiselt raamatuid, mis kõik on hästi arendavad. Nagu päriselt arendavad. Trikk seisneb selles, et lasteraamatutes on sageli väga ebarealistlikud pildid. Mingid nunnud plönnid, millel päriseluga napilt üldse mingit seost. Niisuguse raamatu järgi võib mudilane vabalt kõik seal olevad loomad ja linnud pähe õppida, aga kui siis tolle olendi või mingi asja fotot näeb, peegeldub ta silmis ainult segadus. Ehk siis kokkuvõttes tuleb lapsel kaks korda sama asja “õppida”. Natuke nagu…mõttetu, kui minult küsite.

Aga üldiselt on nad oma blogis kõik tooted niiviisi lahti seletanud. Et miks nad müüvad just selliseid asju nagu nad müüvad. Miski ei ole juhuslik. Ja seal ei ole niisama fantaasiat lendu lastud, vaid kõik selle vajaliku info on kokku pannud eripedagoog. Ikka väga palju parem on osta lastele mänguasju, mille puhul sa natuke nagu aimad, mis eesmärki nad täidavad. Mitte lihtsalt huupi, et paistab äge ja äkki on mingit mängurõõmu või arendavat tolku kah. Kuigi ega ei saa salata, et eks ma ikka vahetevahel mingeid täiesti juhuslikke pudinaid-vidinaid ostan muidugi ka. Teinekord nendega näkkab ja lähevad käiku, aga mõnikord ongi ainult ostmisrõõm…

Suurematele inimestele Ludere poes super palju asju pole, aga üks visuaalselt ilus ja rahulik To do list märkmik ei jookse vast kellelgi mööda külgi maha? Mul endal on küll telefonis ja arvutis ja Google kalendris ja põhimõtteliselt väga mitmes eri kohas asjad kirjas. Aga füüsilisele paberile mingid päeva olulisemad asjad üles märkida tundub kuidagi ekstra grownup thing to do. Pärast saad pliiatsiga maha kriipsutada ja natuke rohkem nagu päriselt tehtud. Aga äkki see mu mingi enda kiiks? Et kui kõik asjad on digitaalselt, siis lihtsalt hakkavad päris paber ja pliiats veits erilisemad ja mõnusamad tunduma.

Mul endal kahjuks isiklikku töölauda pole, siuke heidik siin omas kodus. Ei ole säärast luksust siia praegu hästi ära suutnud mahutada. Aga kui teil torkab pähe keegi, kes pidevalt jube palju asju teeb ja kellel omaenda kontorinurk olemas, siis üks hea to do list on talle täpselt paras jõulupakki sokutada. Praktiline ja ilus – kas need pole mitte ühed olulised kriteeriumid ideaalsele jõulukingile 🙂

Novot. Sellised lood siis.

Minge vaadake ise ka Ludere e-poes ringi ja kui miskit silma hakkab, pistke aga muudkui ostukorvi. Selleks on praegu hea aeg sellepärast, et koodiga “mallukas” on ostukorv nagu naksti 10% odavam. No ja jõulud ei ole enam tõesti teab mis kaugel. Olete pärast endale tänulikud, kui varakult kinkidega ühele poole saate ega pea pühade eel mööda poode silkama.

NB! Lisaks võidab üks inimene, kes sooritab ostu ajavahemikus 01.11-25.11 ja kasutab minu koodi, selle sama üliarmsa “Rebase Reksu jõulud” advendikalendri 🙂

Mis on mingid ägedad mittesöödavad asjad, mida päkapikud teie laste sussidesse on toonud või tuua plaanivad? 😀

*Postitus sündis koostöös Ludere’ga

Loe ka neid postitusi!

2 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta D 2. november 2021 at 09:15

    Plastiliini või muude meisterdamisvahendite üle ollakse alati mega rõõmsad 🙂

  • Avatar
    Vasta Britta 2. november 2021 at 01:06

    Ohh, mul see nimekiri suhteliselt pikk juba (aga vaja veel, kuna laps ei söö kakaoga ega šokolaadiga maiuseid ja veel on lisaks miljon asja, mis ta suu sisse keeldub pistmast).
    Alates jõulupuslest, 20 cm PVC võimlemispall, mullitaja, jõulupidžaama, raamat, kineetiline liiv, see old school ühe tõmbega kustutatav tahvlike, rippumiseks need rõngad, mis köite otsas on jne… Odavam oleks jah mingid mõttetud vidinad osta, aga siis oleks tõesti ainult ostmise “rõõm”.