SPORDIJUTUD

pulsikelladest

13. jaanuar 2015

Ma ei teadnud pulsikelladest enne midagi, kui avastasin, et mu trennipäevikusse tuleb sisse kanda pulss treeningu vältel ja kulutatud kalorid. Muidugi tahtsin siis mina ka kohe pulsikella saada ja õnneks vedeleski M’il üks üle ja ta andis selle mulle kasutamiseks. Paraku olen ma praeguseks avastanud, et ma ei saa sellega kuigi adekvaatset ülevaadet enda treeningust, sest miskipärast lõkkab ta vahepeal pulsi üle 200 (näiteks siis kui ma seisan niisama) ja seetõttu ajab kõik andmed vussi.

Tegemist on mingi Polari mudeliga ja ma proovisin seda igatepidi puhastada, et ta tööle hakkaks, aga ma ei tea, kas ma ise teen midagi valesti, või on selle pulsikella tunnid loetud. Eks ma teinekord proovin koos M’iga jälle sellest sotti saada.

Samal ajal hakkas trennijuttudes arutelu pulsikellade üle. Ma muuseas enne arvasin, et need on kõik ühesugused ja teevad ühte asja. Selgub, et siiski mitte…Natukene asja uurides ei suuda ma nüüd mitte mõelda Polar Loop pulsikellast, sest see tundub nii lahe!

polar-loop-aktiivsusmonitor-loop-13887556996237-6702424

Polar Loop on kõikidest teistest pulsikelladest välimuselt kõvasti erinev, aga samas tundub, et kõvasti ägedam ka. Ei ole just kõige odavamast hinnaklassist (hind kõigub umbes-täpselt 100 euro kandis), aga kõige kallim kraam ka ei ole, sest kõige kallimad võivad maksta lausa 500 eurot!

Mulle meeldib see, et sa saad selle ühendada äpp’iga ja sealt siis jälgida mitte ainult oma treeningut, vaid oma üldist igapäevast liikumist ja sellega saab analüüsida isegi enda und. Ma ei saa hästi aru, kas sellega tuleb see vööandur juurde osta või mitte?

Kui niisama ainult pulssi ja kaloraaži jälgida tahad, siis ma usun, et selleks sobib isegi kõige harilikum ja odavam pulsikell. Aga nagu öeldud, ei teadnud ma nädalake tagasi veel pulsikelladest midagi ja võib-olla ma eksin?

Odavamatest kelladest on näiteks Sigma 3.11, mis näitab küll pussi, aga põletatud kaloreid mitte. Samas Sigma PC 25.10 on ka väheke odavam (u 65 eur) ja näitab kõike, mis tarvis.

Ühesõnaga, ma olen mega segaduses. Ma tean, et Polar ongi vist see “kõige kõvem sõna”, aga milline neist täpselt ja mis on üldse oma hinda väärt? Tuleb vist välja uurida…

Loe ka neid postitusi!

37 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kiisukeauh 25. september 2016 at 13:12

    Ma just täna kirjutasin oma kogemusest Polar Loop pulsikellaga (https://kiisukeauh1.blogspot.com.ee/2016/09/polar-loop-aktiivsusmonitor.html). Sellega oli alguses ikka omajagu jändamist ja jamamist. Nüüdseks on õnneks tegemist täiesti arvestatava tooteda.

  • Avatar
    Vasta kats 15. veebruar 2016 at 20:40

    Minul on mingisugune Kinetiku pulsikell koos vööga. Näitab kaloreid, südame tööd, kui andmed sisse kanda siis trenni ajal
    hakkab karjuma kui üle hakkan pingutama. Ema käestt sain, tema omakorda seb punktide eest. Samme küll ei loe ja kodu ei
    korista aga mina olen vöga rahul.
    Ps. Pole täna trenni teinud aga kell on 20.35 olen põletanud juba 2200 cal.

  • Avatar
    Vasta Kristiina 4. veebruar 2016 at 08:41

    Teema juba üsna vana, aga olen nüüd kahevahel kas
    osta polar loop või ei. Samme loeb ta ju randme
    liigutustega. Vankrit lükates käed eriti ei liigu ju ?
    anna nõu!

  • Avatar
    Vasta Gertuska 22. jaanuar 2015 at 20:45

    mul on garmin vivfit ja ülirahul. Kannan juba pool aastat. Akut ei pea laadima, on veekindel, on kerge, näitab kella, pulssi, kaloreid, samme, päeva eesmärki. Sain koos pulsivööa elionist soodukaga 109.-

  • Avatar
    Vasta kätu 14. jaanuar 2015 at 11:57

    kõik pulsikellad näitavad ju pulssi ainult koos vööga…
    endal ka Loop…mulle meeldib just see, et pole suur ja silmatorkav. Ja õues jooksjana hindan väga seda tablood, mida on näha pimedas. Päikesega on jah raskesti nähtav, aga samas pole ma ka selline inimene, kes trenni ajal kella vahiks. Ma ikka vaatan peale treeningut oma info üle. Ja sama moodi küsib see sult alustuseks kaalu ja pikkust ja aktiivsust. Kaloritekulu puhul küll kella pealt vaadatav number arvestab baasainevahetuse ka sisse, ainult trenni kalorikulu näed netist/telefonist.
    Ise ostsin amazonist kella (80 euri)-sellele kehtib endiselt tootja poolne garantii, nii et selle pärast ei põe. Vöö ostsin hawai expressist, vist oli 40.-
    Ma rahul 🙂

  • Avatar
    Vasta jahu 13. jaanuar 2015 at 19:29

    Paar kuud tagasi oli Digi ajakirjas päris põhjalik ülevaade erinevatest pulsikelladest. Raamatukogudes peaks olema vanad ajakirjad veel alles või küsida kellegi käest, kes võib sulle seda anda (mul ka kodus olemas).

    • Avatar
      Vasta Pisi 14. jaanuar 2015 at 11:39

      Väga hea. Pean siis vaatama.

  • Avatar
    Vasta Pisi 13. jaanuar 2015 at 19:16

    Ma ka pulsikella otsingul. Polar loopi tahtsin mina ka enme aga enam mitte. Nimelt ei sobi ta minu kàele. Kella on raske nt pàikese kàes nàha. Lihtne on arvutisse andmed laadida. Sinna vaja seenvöö ka juurde osta aga ausalt öeldes eeldan mina nûûd kellalt seda, et ma nàeks sealt koguaeg mingit infot ja ei pea vajutama nuppu, et midagi nàha. Mul aga see asi, et tahan saada ilusat vàrvilist,mei taha musta.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. jaanuar 2015 at 19:32

      loopi ka sinist ja lillat ka 🙂

      • Avatar
        Vasta Pisi 14. jaanuar 2015 at 11:36

        Mul oligi see lilla ja myysin maha, kuna see ei sobinud mulle.

  • Avatar
    Vasta Ma 13. jaanuar 2015 at 18:00

    Osta pulsivöö, näiteks polar H7 ja ühenda Endomondo äppiga. teeb kõike ja rohkem, mis pulsikell.

  • Avatar
    Vasta Kristiina 13. jaanuar 2015 at 15:49

    Oman ka polar loopi ja h7 pulsivööd. Kokku läks kogu kupatus maksma kuskil 160 eurot. Sain kahjuks endale vist mingi vigase komplekti, sest pulsivööd ei saanudki kordagi treeningul kanda ja kell ütles eelmisel nädalal üles. Nüüd asjad garantiis. Muidu olen kellaga üli rahul ja soovitan soojalt. Hea motivaator.

  • Avatar
    Vasta K. 13. jaanuar 2015 at 11:43

    Mul ka eelmise Polari kellaga hakkas aiateibaid näitama pulsi osas.

    Kõigepealt vahetasin ära patareid nii kellas kui ka pulsivöö anduril. Natuke oli nii OK. Kui see ka mõne aja pärast ei aidanud, siis ei jäänud muud üle kui ostsin uue pulsivöö (andurit ei vahetanud), see maksis 17 eurot. Kõik hakkas uuesti tööle. 🙂

    Pulsikella eluea pikendamiseks tasub pulsianduri pulsivöö küljest alati ära võtta kohe kui ei kasuta enam. Lisaks loputa veega pulsivööd ja kuivata pärast iga kasutamist!

  • Avatar
    Vasta Merili 13. jaanuar 2015 at 11:39

    Mina ei ütleks, et trenni jaoks oleks mõtekam pulsikell osta. Mul oli enne üsna tavaline pulsikell Polar FT4, mis näitas kulutatud kaloreid, pulssi, maksimum ja miinimum pulssi ning trenni jooksul efektiivse pulsisageduse tsoonis treenitud aega ning andmed sai netikeskkonda kanda. Kandsin treeningutel kella ja oli hea tagasisidet saada. Kõike seda sama teeb ka Loop kui pulsivöö juurde osta, kuid lisaks on Loopil veel rohkem võimalusi, mis annavad tagasisidet sinu terve päeva aktiivsuse kohta ning seda ilma pulsivööta. Lisaks algavad enamasti ka kõige lihtsamate pulsikellade hinnad umbes 60 eurost. Nii, et rühmatreeninguteks, jõusaaliks, jookmiseks ja tegelikult igaks spordialaks sobib Loop treeningu efektiivsuse hindamiseks väga hästi. Muidugi kui tegeleda aktiivselt näiteks rattaspordiga ja sooviksid teada pedalleerimissagedust ja läbitud teekonda, siis oleks vajalik rohkemate võimalustega pulsikell, mis ühildub kadensianduriga ja gpsiga. Igal muul juhul soovitan ma küll Loopi 🙂

  • Avatar
    Vasta Katri-Helena 13. jaanuar 2015 at 09:39

    Mul on Sigma 15.11 (hind hetkel 55,66€).

    Trenni juhtimine
    Automaatne treeningtsoonide arvutamise funktsioon
    Aja menüü seitsme funktsiooniga
    Pulsi menüü kuue funktsiooniga
    Hetkepulss
    Keskmise pulsi näit (AVG)
    Maksimum pulsi näit (Max)
    Kalorite hetkekulu
    Kalorite summaarne kulu
    Automaatne pulsi piiride arvutaja
    Tsooni indikaator – võimalus kuvada pulssi graafiliselt protsendina
    Tsooni alarm (visuaalne ja heliga)
    3-e tsooniline alarm
    Lihtsalt kasutatav menüü
    Funktsioon “Minu Nimi”
    5 keele valik
    Ringi aja registreerija (kuni 50 ringi)
    Taustavalgus
    Patarei seisundi kuvamine
    Pritsmekindel
    Komplekti kuulub: kell, pulsivöö

    Minumeelest pulsikell töötab vähemalt esialgu täieliku motivaatorina. Vaatad kella ja siis mõtled, et nonii- teed veel nii ja naa palju kaloreid täis ja siis ALLES lõpetad.

  • Avatar
    Vasta Hanna 13. jaanuar 2015 at 09:24

    Mina soovitaks juba korraliku pulsikella võtta, kas polari ft60 või suunto m5. Algajale/edasijõudnud treenijale piisavalt funktsioone ja hinna poolest ka end väärt.
    Mul on polar loop aga peale paari päevast kasutamist sain aru et see pole ikka midagi erilist ja plaanin ikka pulsikella osta.
    Lisaks loopile tuleb veel rihm osta kui tahta pulsisagedust näha (mis maksab oma 60 euri)..seega loopi hinnaks tuleks ~160 euri mille eest saaks tegelikult juba rohkemate võimalustega pulsikella!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. jaanuar 2015 at 09:26

      Aga seleta natuke, mis see rohkemate võimalustega pulsikell teeb?

      • Avatar
        Vasta Kätlin 13. jaanuar 2015 at 09:51

        Minul on Suunto M5. Sellega tuleb kaasa pulsivöö ja ka usb otsik, et saaksid arvutis enda andmeid vaadata. Seda ma veel teinud pole, ei oska kahjuks selles osas aidata.
        Iseenesest on kella ülesehitus väga loogiline, saad näha oma viimase trenni andmeid (pulss, max pulss, kulutatud kalorid, kestvus). Peale igat trenni ütleb ka “Good workout!” 😀 ja ütleb sulle optimaalse aja, millal keha taastunud on. Esimest korda kasutades küsib kõiki su andmeid (pikkus, kaal, vanus, puhkeoleku pulss).
        Saad ka valida endale nö personaalse treeningkava, ehk kas tahad kaalu langetada, vormi parandada või lihtsalt niisama kasutamiseks. Kui valid kaalulangetamise, siis iga natukese aja tagant küsib kaalu uuendamist ning annab sulle nädala lõikes trennisoovitused, trennipäeval kuvades ekraanile “Exercise day”.
        Ainuke, mida ma igatsen on nö ringiaegade salvestamine, praegu arvutan peas, kui kiiresti umbes ühte ringi sõitsin/jooksin.

      • Avatar
        Vasta Hanna 13. jaanuar 2015 at 10:48

        Kommenteerija Kätlin, kes suunto m5st räägib pmst says it all. Hind on isegi odavam kui loop koos lisadega. Ja polar ft60 on pmst samaväärne m5ga!
        Lõppkokkuvõttes oleneb see täiesti sellest milline treenija sa oled ja kui tehnilist kella sa tahad. Minu isiklik arvamus on pigem võtta korraluk kell kui loop!

  • Avatar
    Vasta Merili 13. jaanuar 2015 at 09:18

    Sain just hiljuti endale Polar Loopi ja mina olen ülimalt vaimustuses http://lovinlifeforwhatitis.blogspot.com/2014/12/kuidas-rohkem-liikuda.html . Pulsivoo peab olema sisseehitatud bluetoothiga, mida vanematel kellade vöödel kindlasti pole. Selle saab eraldi osta ja ja maksab 50-60 eurtsi. Ühesõnaga väga nutikas ja mõnus asi on see Loop ning mina kannan 24/7 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. jaanuar 2015 at 09:33

      olen kade!

  • Avatar
    Vasta Katlin 13. jaanuar 2015 at 09:01

    Minul Suunto Ambit2 , valge 🙂 Super rahul olen ning julgen soovitada, kuigi hinna poolest on see veidi kallim ( u 350 EUR).

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. jaanuar 2015 at 09:02

      jeesus, “veidi” kallim on ta jah. mis ta hinna niii kõrgeks teeb?

  • Avatar
    Vasta J. 13. jaanuar 2015 at 08:53

    Mallu kus taaskord su prioriteedid on? 😀 ma väga loodan, et sa saad selle kella tasuta või vähemalt suure alega. Sa ju just kurtsid, et varsti oled nii vaene/rahatu ja nüüd kavatsed osta 100 eurose vidina sest see on nii lahe? 😀 pealegi neid kahte pilti fb võrrelda siis said suurepäraselt ka pulsikellata treenitud (tulemused juba vägagi nähtavad!)! Kui ikka emapalk päris otsas on 100 eurot ju suur raha (kuigi tean, et su suhtumine on pigem “paar sotti pole ju midagi” aga küll sa aprillis ümber mõtled 😀 )!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. jaanuar 2015 at 08:54

      Oi, ega ma seda endale osta küll ei kavatse 😀 See, et ma TAHAN, ei tähenda seda, et ma nüüd kohe poodi torman seda ostma. Ja no…mul on ju nüüd töö, niiet aprillis on ka raha 😀

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis :) 13. jaanuar 2015 at 08:44

    Mina kasutan ka Garmin vivofiti.
    Ta näitab Sulle sinu päevast kalorikulu ka, kuid seda vaatab Su kaalu ja pikkuse järgi.
    Pulsivöö on kaasas ning seda väga lihtne kasutada, randmepaelal vaid üks nupuvajutus.
    Lisaks on positiivne see, et Garmini puhul ei ole üldse vaja, et nutitelefon taskus on 🙂
    Käepaela enda aku peab vastu ca aasta ning pulsivöö aku ca 2 aastat 🙂 (Akuks on siis tavaline tablett patarei)

    Mina julgen Garminit soovitada 🙂 Ta on pulsikell ja aktiivusmonitor ühes.

  • Avatar
    Vasta Kati 13. jaanuar 2015 at 08:20

    Jap, nii palju kui ma nüüd uuesti uurisin, siis 50 EURi tuleb vöö veel juurde osta :). Garminil oli kokkuvõttev hind sama (149€), aga vöö kohe kaasas. Loopil pidanuks kuskilt mujalt poest lisaks ostma 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. jaanuar 2015 at 08:23

      Okei, aga kumba sa soovitaks?

      • Avatar
        Vasta Kati 13. jaanuar 2015 at 17:41

        Mulle isiklikult pakub Garmin rohkem võimalusi. Polaril üks must värv ja kõik. Garminil saab ise käepaela värvi valida ja olenevalt tujust vahetada. Tundub kuidagi lihtsam ka 🙂

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 13. jaanuar 2015 at 18:44

          Polaril ju ka värvivalikuid. Mina näiteks saan sinise käepaela ja roosa pulsivöö 🙂

          • Avatar
            Kati 13. jaanuar 2015 at 20:32

            Aa okei 😀 Mulle poes pakuti vaid ühte 😀 Ega neil merilist vahet polegi. Kõik need aktiivsusmonitorid on üks-ühele samal põhimõttel, ainult üleslaadimise keskkond on teine 😀

  • Avatar
    Vasta Kati 13. jaanuar 2015 at 08:13

    Polar on minu silmis ka kõige kõvem tegija.

    Kuna Sa ei tee välissporti (jookse, suusata jne), siis mina soovitaks küll Loopi. Endal on Garmin Vivofit, mis on pm sama asi.

    Motiveerib liikuma ja tore vidin :). Pulsivöö peaks ostes kaasas olema. Garminil (mis on sama hinnaga) on see vähemalt kaasas. Ma nüüd ei mäletagi, kas minu puhul saigi Garmin sp võitu, et tollel oli vöö kaasas ja Loopil mitte tegelikult…

    PS. LOOP on ikka aktiivsusmonitor mitte pulsilell 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. jaanuar 2015 at 08:14

      Aga ta teeb ju sama asja? Näitab pulssi ja kaloreid jne? IDEE poolest sama 😀

      • Avatar
        Vasta Kati 13. jaanuar 2015 at 08:23

        Kuna ta Su tervet ööpäevast liikumist ja undki jälgib, siis veidi teisem 😀 Ses suhtes et pulsdi loeb ta vaid vööga ja seda Sa ju ikka tervet päeva ei kanna ;). Aga muidu jah, kuidas keegi kutsub 😀

      • Avatar
        Vasta birx 13. jaanuar 2015 at 08:37

        Ta näitab kaloreid, samme, und ( täisuni ja rahutu uni ) jpm aga pulssi ainult võõga! Samuti näitab palju sa veel ennast liigutama pead et päeva normi täis saada. Mul soovitas 4tundi nõusid pesta 😀
        Soovitan osta.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 13. jaanuar 2015 at 08:37

          Oeh, nüüd tahan seda juba täiega 😀

          • Avatar
            birx 13. jaanuar 2015 at 08:48

            Tavalist kella näitab ka mis on mu lemmikuks. Ei pea mobiili otsima. Mul ta kasutusel juba algusest kui välja tuli. Siiani ma pole temast väsinud 🙂