KODU

Abitu naisterahvas ehk lugu võitmatust lapselukust

14. aprill 2013

Umbes nädalake tagasi märkasin ma, et mu ahju ekraanil vilgub mingi tabaluku märgike. Kuna mul ahju kasutada vaja ei olnud ja pliidi suhtes ei paistnud see mõjuvat, siis ei pööranud ma sellele suuremat tähelepanu, kuni eilseni, mil me tahtsime sõpradega teha muretaigna-kohupiimakooki kirssidega.

Kõlab imetabaselt eks? Jah, nõnda arvasime ka meie, seega oli meil tuli takus, et see kuramuse kook juba ahju lükata. Ja siis hakkas jamamine pihta, sest noh, ahi on ju lukus.

Saate aru eks, ma olen oma pliidile lapseluku peale pannud ja nüüd ei suuda kolme täiskasvanud inimese peale seda maha võtta. Kus on selle häbi ots?

Proovisime, mis me proovisime, tolku ei miskit. Võtsime korterist elektri ära – ei aidanud. Otsisime internetist abi – ei miskit. Kasutasime pliidi juhendit ja vajutasime korraga alla pluss ja miinusmärki – tuhkagi!

Lõpuks andsime alla, võtsime koogimaterjalid ühes ja läksime sõprade poole. Kooki saime õnneks ikkagi, aga mis siis kui mina kunagi elu jooksul tahan ahju kasutada? Üldse tehnika on minu jaoks väga keeruline ja isegi selle pliidikella pani õigeks Siim, sest minu intelligents sinna ei küündi. Aga … aidake mind keegi? Ehk on kellelgi sama ahi? Või oskab ehk pildi järgi midagi pakkuda?

Üritasin nüüd pilti teha, aga eilse jamamise tulemusel ei vilgu enam lukumärk, vaid kogu ekraan ja kõik tema numbrid ja teemad.

1365933437169Üsna kesine pilt. Lisaks pidin vaeva nägema, et ma ise mingi poolalasti sealt vastu ei peegelduks. Ja mu käed tunduvad nii kortsus…Igatahes. Help me please!

 

Loe ka neid postitusi!

18 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Anonüümne 15. aprill 2013 at 12:33

    hoia pluss märgil näppu kuskil 10 sek kuni käib yks väike plõks

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. aprill 2013 at 13:00

      ma olen oma näppu igal pinnal hoidnud ja ei midagi 🙁

      • Avatar
        Vasta AbFab 15. aprill 2013 at 19:25

        Kasuta sõrgkangi või muud nuia-kujulist objekti (nui võib ka olla) ja liiguta seda kiiresti vastu ahjuust paar korda. Hoida võid ka, kui soovid.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 15. aprill 2013 at 20:39

          probla lahendatud! kangiteta!

  • Avatar
    Vasta AbFab 15. aprill 2013 at 06:17

    Internetist leiab kindlasti vastuse, sa pead ainult oma ahju mudeli leidma kuskilt.

    (P.S ma kogu aeg loen “lapselukast”, mitte “lapselukust”.)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. aprill 2013 at 07:30

      Võitmatu lapselukas, see oleks kindlasti üks tore seik. Aga ma ausalt olen alla andnud, sitta selle pliidiga, tegelt kahh!

  • Avatar
    Vasta Pets 15. aprill 2013 at 05:30

    Juhendit uskudes, ei tohiks variante palju olla:
    1. Vajuta + alla, lase lahti, vajuta – alla, lase lahti, vajuta – alla, lase lahti
    2. Vajuta + ja – korraga alla, lase lahti, vajuta – alla, lase lahti
    3. Vajuta + ja – korraga alla, lase ainult + lahti
    Kõikide variantide puhul võid proovida ka hoida iga nuppu all ka natuke kauem – umbes 3-5 sekundit

    • Avatar
      Vasta Pets 15. aprill 2013 at 05:34

      Veel – 5 sekundit googledamist “owen child lock plus minus” andis kuhjaga linke erinevate ahjude lukustamisest. Tundub, et see viimane – nupu vajutamine peab kestma kauem – kuni lukk välja lülitub.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 15. aprill 2013 at 06:10

        Mitte miski ei aita! Ükskõik kui kaua ma neid all hoian 🙁

  • Avatar
    Vasta naine50+ 14. aprill 2013 at 19:23

    Viimane võimalus on kutsuda ametlik remondimees, äkki lukk on lihtsalt rikkis?
    Paar aastat tagasi mul ei avanenud pesumasina luuk, kus oli vaja ainult nupule vajutada. See toob endaga muidugi kaasa kulusid – väljakutse ja kõik muu.

  • Avatar
    Vasta jaan 14. aprill 2013 at 13:53

    minul on aidanud kõikide nuppude korraga vajutamine ja allhoidmine.. Muidugi hetkel tundub, et teil pole füüsilisi nuppe, aga proovida võib ikka..

  • Avatar
    Vasta tom 14. aprill 2013 at 11:32

    Kui juhendist pole abi siis on lihtsaim seda ikkagi netist leida. Mine tootja kodulehele, esiteks vaata oma mudeli all olevat infi. Seal võib lahendus olla FAQ all või foorumis. Kui mitte, saada nende klienditeenindusele detailne probleemi kirjeldus. Tavaliselt vastatakse kiiresti kui tegu vähegi soliidse firmaga.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. aprill 2013 at 11:33

      Ma isegi ei suuda ühegi paberi pealt täpset mudelinimetust leida 🙁

  • Avatar
    Vasta naine50+ 14. aprill 2013 at 11:11

    Mehed oskasid kõike parandada siis, kui parandamiseks oli vaja kruvikeerajat ja haamrit. Tänapäeval on hoopis teine olukord.
    Äkki ikka aitaks juhendi täpsem lugemine?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. aprill 2013 at 11:15

      Olen juhendit lugenud, andnud teistele lugeda – mitte midagi. Juhend ütleb selge sõnaga, et hoia all plussi ja miinust ja siis uuuesti miinust ja selline asi ei tee mitte kui midagi! Kasuisa käis just siin, vaatas seda, ütles, et ah mina ei oska ja läks minema 😀

    • Avatar
      Vasta kaur 14. aprill 2013 at 18:20

      Naine50+, moodsal ajal kirjutavad kodutehnika juhendeid malaisia või vietnami insenerid, ja panevad need ise inglise keelde ümber, ja siis alamakstud filoloogid edasi estniskasse. Sealt VÕIB midagi välja lugeda, aga võib ka lihtsalt teada saada, et filipiini inseneride inglise keel ei ole eriti hea.

  • Avatar
    Vasta kaur 14. aprill 2013 at 10:16

    Normaalne. Meil juhtus sama asi videomakiga. Lõpuks selgus, et tegu on lihtsalt Philipsi disainerite totaalse lollusega, mitte et me ise oleks taipamatud olnud. Aga ikkagi.

    Pildilt paistab, et sul on puudu üks oluline beebitarvik – fotokas! Ja fotostuudio sessioon suure kõhuga on kindlasti ka tegemata?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. aprill 2013 at 10:18

      Jah, kaamerat mul tõesti pole, aga samas ei ole mul ka seda suurt kõhtu, millega seda glamuurset sessiooni teha. Mis ma ikka seal oma tavalise kõhupekiga vehin, need fotosessioonid peaksid ikka raseduse lõpupoole jääma või mis?:)

      Igatahes ma ei tea, mul on ikka lootus, et mõni mees oskab parandada. Ma selline stereotüüpne naine, et eeldan, et MEHED alati oskavad kõike parandada 😀