KURB ON OLLA Mari

kopp nii kohutavalt ees

23. oktoober 2013

Ei, mitte lapsest. Hoopis sellest, et viimased kuus päeva on mu parem meelekoht NII RÄMEDALT valutanud ja see läheb iga päev aina hullemaks. Päeva jooksul on umbes tund aega heal juhul kokku, kus ei tahaks endale morfiini silmamunasse süstida ja ma ei saa aru millest see tuleb?!

Parematel hetkedel on tunne, nagu keegi oleks mulle kurikaga vastu pead löönud, halvimatel selline, nagu keegi taoks kurikaga roostes naela mulle pähe.

Ma ei taha mingisuguseid ravimeid ka võtta, kuigi paratsetamooli nagu lubatakse. Ma olen seda paar korda võtnud ka, kohe peale imetamist, siis kui Mari mingi tunde veel jutti magab. Aga no EI LÄHE paremaks. Üritan siis igasuguseid teesid juua, aga reaalsuses aitab ainult see, kui ma Mariga koos magan, sest siis ma ei pea seda põrgupiina tundma.

Reaalselt masendab nii ära. Tahaks ka ju normaalselt olla ja elada ja witnessida Mari kasvamist, aga selle asemel pean pead valutama. KOGU freaking AEG!

Kardo on ka täna terve päeva männikul asjatanud ja ma ei oska nagu kuidagi ollagi. Isegi süüa ei taha, sest nii hirmus valus on. Pesu ka ei taha kuivama panna, sest nii valus on! Teed ei taha keeta, sest nii valus on. Kassidega ei taha mängida, sest nii valus on. Ainult Mari tahan kaissu võtta ja temaga põõnata, sest siis on normaalne. Selle hetkeni, kuni ärkama peab.

Oeh.

Loe ka neid postitusi!

34 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Külli-Carmen 24. oktoober 2013 at 22:48

    Mina, kui mitte kunagi rase olnud, tahtsin öelda, et nii jube kui see ka ei ole , coca-cola tõesti aitab peavalude vastu. Parim sõbranna, kellel on mega hullud migreenid, hoiab just coca-colaga neid valusi ära. Mina ise olen samuti avastanud, et coca aitab. Kui kuulata enda vanemaid, kes kiruvad mind maapõhja, et ma cocat sellisel eesmärgil tarvitan, mõtlen ise, et parem joon natukene coca-colat kui ajan sisse suure koguse valuvaigisteid, mis ei pruugigi mõjuda, kui liiga hilja sisse võtta. Vähemalt minu puhul on asi nii :).

  • Avatar
    Vasta V. 24. oktoober 2013 at 14:22

    Tead mul valutas ka pea rõvedalt raseduse viimased kaks kuud ja pärast sünnitust ka umbes kaks kuud. Kusjuures elusees pole mul enne pea valutanud, va pärast pidu 🙂
    Mul aitas Coca Cola, nii imelik kui see ka ei tundu, jõin pool purki ära ja voilaa valu kadunud. Tasub proovida.

  • Avatar
    Vasta V 24. oktoober 2013 at 13:51

    piisavalt vedelikku (puhast gaasita vett, mitte mingeid limpse), nii palju und kui v6imalik ja 6lavöötme/kaela lihaste venitamist-l6dvestamist. kui midagi ravi vajavat pole v6i mineraalainete puudust, siis peaks abi olema.

  • Avatar
    Vasta Lilia Roos 24. oktoober 2013 at 12:00

    TERE! TÄPSELT SAMASUGUSE MEGARÄMEDA PAREMA MEELEKOHA VALUGA KÄISIN RASEDUSE ALGUSES ERAKORRALISES JA ARST ÜTLES, ET SEE TINGITUD LIIGMADALAST VERERÕHUST…RAVIKS KOHVI, COCA-COLA JA PALJU VEDELIKKU (VETT). EHK AITAB?! EDU

  • Avatar
    Vasta Viktoria 24. oktoober 2013 at 11:07

    Mul oli paar aastat tagasi sarnane peavalu. Ma ei tea, kas sul valutab ainult parem meelekoht, aga tookord kestis minu peavalu ligemale kuu aega, valutas samuti ainult üks pool ja juba käisin isegi aju tomograafiat tegemas, et veenduda, et mul seal midagi tõsisemat ei ole. Lõpuks selgus, et see pingepeavalu tulenes hoopis räigest magneesiumipuudusest. Magneesium väidetavalt kontrollib lihastööd ja selle puudus tekitab krampe, sarnaselt jalgades tekkivatele krampidele võivad taolised magneesiumi puudused krambid tekkida ja pealihastesse. Mu peavalu taandus pärast nädalast magneesiumikuuri.

  • Avatar
    Vasta X 24. oktoober 2013 at 01:06

    mina just siin vaevlen nädal aega retside peavalude käes. üks öö käis kiirabi ja alles eile veetsin öö mustamäe emos.. tehti peaaju uuring ja kõik muu kraam aga selgus, et midagi ei ole, et pidavat liikuma viirus ka mis on jõõhkrate peavaludega. praegu söön rohtu ja olen kogu aeg pikali.. aga veits on juba parem.. aga ka.. jubedalt valutas ja ÜLDSE kordagi üle ei läinud, isegi kui valuvaigistit sõin.
    ma olen kindel, et sul on lihtsalt mingi kergem asi, aga mine kindlasti arsti juurde, siis on endal kindlam olla:)

    • Avatar
      Vasta Liisi 24. oktoober 2013 at 01:31

      Ma tavaliselt ei kommenteeri, aga hetkel neid kommentaare siin lugedes tundsin, et pean arvamust avaldama. Nimelt saan mõistusega võttes aru küll, et kõik kommenteerijad soovivad head, aga samas häirib tohutult üleüldine suhtumine nagu Mallu oma terviseprobleemidele siit vastuseid otsiks, ilma arstiga suhtlemata. Mallu on muide tark ja olen täiesti kindel, et ega ta mingeid ravimeid siinsete soovituste põhjal võtma ei hakka ning kindlasti on ta ka arstiga juba suhelnud või on see tal plaanis.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 24. oktoober 2013 at 10:33

        Jah, Liisi. Ma tõepoolest ei kirjuta siia sellest lootuses, et keegi mulle nüüd 100% adekvaatset nõu annab. Arstiga olen suhelnud küll, aga tema ütles ka, et joo palju vedelikku ja puhka ja kui üle ei lähe mõne aja jooksul, et siis vastuvõtule läheksin.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. oktoober 2013 at 10:34

      Eks ma mingi aeg lähen, praegu arvas arst, et võiks niisama puhata

  • Avatar
    Vasta ann 23. oktoober 2013 at 23:41

    mina soovitaks tablade asemel hoopis palju vett juua ja ehk ka magneesiumi (Kelasin) võtta.

  • Avatar
    Vasta tere 23. oktoober 2013 at 23:03

    Mine palun arstile, mitte ära taaskord küsi siin nõu, oma terviseprobleemidele 🙂 Muretseme ju kõik Sinu pärast ikka! Kiiret tervenemist!

  • Avatar
    Vasta Una 23. oktoober 2013 at 22:52

    Mul oli ka kunagi mitu nädalat kestev peavalu ja ei saanud aru millest. Nii valus oli, et sain ainult põrandal maas olla ja isegi hingata ja mõelda oli valus. Aga siis kuulsin kusagilt, et peavalu võib tähendada seda, et prille on vaja. Läksingi silmaarsti juurde ja sain oma esimesed prillid! Valu haihtus kohe, kui prille hakkasin kasutama.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. oktoober 2013 at 10:34

      Mul on prillid. Miinus kuus on mu silmad, ehk siis poolpime olen nagunii 😀

  • Avatar
    Vasta Liisa 23. oktoober 2013 at 22:11

    paracetamol ja ibuprofen koos aitavad, üksi mitte nii väga.. st john’s ambulance meedik soovitas, töötab mul

  • Avatar
    Vasta K 23. oktoober 2013 at 21:53

    Mitu paratsetamooli tavaliselt võtad? 1? Võid võtta julgelt 2*500 Paracetamoli, see peaks aitama. Ka rasedad võtavad vajadusel 2*500.

  • Avatar
    Vasta Kaia Kersti 23. oktoober 2013 at 21:37

    Mu sõbrants kasutab oma migreenihoogude leevendamiseks vietnami salvi näiteks. Pidavat täitsa imerohi olema.

  • Avatar
    Vasta Kertu 23. oktoober 2013 at 21:26

    Mina soovitaks ka vett juua rohkem. Sa imetad last, seega vajad oluliselt rohkem vedelikku. Veepuudusest aga tekivad päris kõvad peavalud, olen ise kogenud.

  • Avatar
    Vasta AK 23. oktoober 2013 at 21:19

    Senikaua kuni sa pole arstiga rääkinud joo palju palju vett, vedeliku puudus organismis võib tõesti viia peavaludeni. Selle juhtumiseks ei pea sugugi imetav ema olema. Aga kõige parem soovitus on ikkagi arstiga rääkimine, nemad on ikka targemad kui meie siin.

  • Avatar
    Vasta Ty 23. oktoober 2013 at 20:49

    Kusjuures käisin hiljuti ühe arsti seminaril, kus ta jõudis järelduseni (läbi väga-üli-mega-tehnilise kirjelduse), et vesi on imerohi mis aitab kõige vastu. Ka peavalu vastu. Mul on ka migreenid suht sagedased külalised ja iga kord ka haiglalaks. Hakkasin siis ise proovima, et nagu tunnen peavalu tulemas, nii kohe joon ära pool liitrit kuni liiter vett. Minul toimib – 15 minutit ja on valu läinud. Migreeniga otseselt ei ole proovinud, kuna pole enam ka hooge olnud, kuid pingepeavaludega aitab küll. kindlasti ei võta see tükki küljest – nii et proovi julgesti! Ja NB! peab olema mullita vesi – kui kraanivesi ei kannata, siis kasvõi mullita pudelivesi!

    • Avatar
      Vasta Gertu Saareli 23. oktoober 2013 at 21:21

      Mina käisingi oma peavaludega perearsti juures. V6ttis vereproovi ja ütles, et veri korras. Käskis mul palju juua ja süüa just seda mille isu on aga normaalses koguses. Ja ütles, et see arvatavasti sellest, et ma ei puhka ennast välja. Nii hakkasingi koos lapsega kell seitse magama minema, et mitte peavalusid taluda kui laps öösel mitu korda ärkab ja süüa n6uab.

  • Avatar
    Vasta merka 23. oktoober 2013 at 19:45

    Hea noor ema! Kõigepealt helista arstile, sest valu on orgnismi viis näidata,e t miski on jamasti. Eelpool kirjutatu võib tõsi olla, et vitamiini v vedelikupuudus, aga targem oleks sellise asja korral siiski oma ala spetsialistiga rääkida. Helista kohe homme hommikul. Aga vedelikku võiksid tõepoolest tarbida poole rohkem, kui tavaliselt. Loodan väga,e t peagi su vaevused kaovad. Endal oli peale sünnitust 2 nädalat hääl ära ja kurk kähe, aga see oli 36 tunnisest hingamismaratonist 😀 enne, kui lapse kätte sain.

    • Avatar
      Vasta liis 23. oktoober 2013 at 20:44

      Praegu on liikvel viiruslik meningiit. Kui peavalu on ebanormaalselt valus ja kestab, peab arsti juurde minema. See ei ole normaalne 🙁

  • Avatar
    Vasta Peavalu 23. oktoober 2013 at 18:54

    Enne kui magama jääd (või Mari kaissu põõnama lähed) tee jääkülma käterätiku kompressi. See päris ära ei võta (mul vahel võtab) kuid leevendab oluliselt! 🙂

  • Avatar
    Vasta kriss 23. oktoober 2013 at 18:51

    Vitamiinid omavad meie kehas tähtsaid ülesandeid ning ülemanustamisel kõrvaltoimeid. Lihtsalt riiulile jäänud preparaate vast pole mõtet niisama võtta. Ilmselt ei tee ei head ega halba.
    Pöördu arsti poole. Temal vast kõige suuremad kogemused ja teadmised. Valu ei tohiks keegi kannatada, kurnab sinu organismi ära.
    Paratsetamool täiskasvanule kahjulikum kui lapsele, aga ega vist suurt valu ei leevenda.
    Loodan, et varsti tunned end taas hästi!

  • Avatar
    Vasta IRW 23. oktoober 2013 at 18:40

    Aga äkki vererõhk hoopis jukerdab? Küsi arstilt mis seis olla võib, valu taluda ei ole normaalne.

  • Avatar
    Vasta Jana 23. oktoober 2013 at 18:30

    Mõnel tekib müstiline peavalu lapse kandmisest. Tegelikult enamusel tekib selja või kaelavalu aga nii mõnelgi tekib hoopis peavalu. Sel juhul on füsioterapeudid soovitanud iga päev teha 15 kätekõverdust, et tugevdada õlavöödet. Nii mõnelgi on aitanud-nii et hakka pumpama 🙂

  • Avatar
    Vasta k2tsuu 23. oktoober 2013 at 18:21

    Äkki on see mingi vitamiini puudusest.. Imetamisega saab Mari kõik paremad palad endale ja sulle ei jää suurt midagi.. Nii et võid proovida, äkki sul veel rasedusest alles mingeid?

  • Avatar
    Vasta mina 23. oktoober 2013 at 18:21

    Mul tekkis peavalu kuna polnud piisavalt magada saanud.. nii ma siis magasin plikaa igal võimalikul ajal ja mingiaeg läks paremaks 🙂

  • Avatar
    Vasta kristel 23. oktoober 2013 at 18:18

    soovitan co codamoli väga hästi aitab peavalude vastu 🙂 peale sünnitust olid samad mured 🙁

    • Avatar
      Vasta Meriene 23. oktoober 2013 at 18:45

      Mina soovitan igaks juhuks midagi muud. Ükskõik, mida muud. Co-codamol võib muidu ehk isegi aidata, aga imetavale noorele emale ei julgeks seda küll pakkuda. Igaks juhuks kontrollisin ka juba oma fakte – kodeiin imendub rinnapiima ning kuna see opiaatide hulka kuulub, siis Marist vast nõnda noorelt ka sõltlast teha pole mõtet. Better safe than sorry.

      Tegelikult on co-codamol üleüldse selline asi, mille puhul, kallid inimesed, tasub kindlasti infolehte lugeda. Selline asi ilmselt ei tohiks tegelikult käsimüügis olla, kuid on jäänud mulje, et ka arstid seda üsna kergekäeliselt soovitavad (üleüldisema haiguslooga kooskõlastamata, näiteks). Valu vastu võib aidata küll, aga taaskord, better safe than sorry.

      Aga oma aastatepikkuse migreenikogemusega soovitaks, et helista kas või perearstile ning lase endale midagi välja kirjutada, mis valu kiirelt ja korralikult ära võtaks, kuid oleks imetamise ajal lubatud ning sulle endalegi väiksemate võimalike riskidega. Xefo rapid ehk? Ega mingisugust maailmatumalt ideaalset imerohtu olemas ei ole.

      • Avatar
        Vasta BP 23. oktoober 2013 at 21:30

        Xephorapid samuti väga kange ja ei sobi imetavale emale. Seda ei soovitata isegi naisele, kes alles püüab rasestuda.

      • Avatar
        Vasta Oimakas 24. oktoober 2013 at 16:43

        lugesin ka seda co-codamoli infolehte nüüd internetist ja tundub täiesti arvestatav mürk olevat :S eriti pikk nimekiri sellest, mida ei tohi teha ja mis või juhtuda.

      • Avatar
        Vasta Gerlyn Talvik 24. oktoober 2013 at 18:09

        Mina olin enne rasedust ja nüüd raseduse ajal samuti hädas hirmsate peavaludega. Samuti vererõhuga. Kuu või kaks tagasi rääkisin arstile, et pea ikka jubedalt valutab, magada tahaks ainult. Tema kirjutas mulle paberile, et ma võin peavalu puhul võtta nt: co-codamoli, panadamol (oli vist selle nimetusega) extra ja efferagani.

  • Avatar
    Vasta Oksana 23. oktoober 2013 at 18:17

    Mul pärast sünnitamist valutas ka pea ja käis kohutavalt kombel ringi, nii kui vähegi liigutasin. Tuli välja, et mingi ainepuudus, võtsin paar kuud vitamiine ja juba paari nädalaga läks paremaks. Ehk ka organism nõuab midagi?