Lapse üles kasvatamine Lasteasjad Mari

kuidas lahti saada voldivaheprobleemidest?

24. oktoober 2013

Hoiatus: täielik titepost, mis ei paku lastekaugetele inimestele mitte essugi.

Kuna Maril hakkasid jalad kintsu vahelt katki minema, siis tuli kiiresti reageerida, enne kui need talle haiget tegema oleks hakanud. Õnneks saingi jaole ja nüüd on ta kintsud punetusevabad ja mõnusad. Nagu ikka beebidel, jeee!

Kuidas ma siis probleemi lahendasin?

1. Ei kasutanud enam Pamperseid, vaid Hipsikuid ja öösiti Naty mähkmeid.

2. Mähet vahetades pestes kuivatasin voldivahed VÄGA hoolikalt ära. Tupsutasin marliga ja lõpetuseks veel puhusin ka peale, et ikka 100% kuiv oleks.

3. Punastele kohtadele Sudocreami. Alguses tegin selle vea, et panin hästi paksu kihi, lootes, et siis parandab see probleemi kiiremini. Viga! Kreemi tuleb panna hästi õhukene kiht.

4. Ei niisketele salfakatele! Kuigi mul on nad väidetavalt lõhna ja ma ei tea mille vabad, siis ikkagi on see rõve keemia. Lapse tagumenti on kerge ju korra kraani all ära loputada ja kui miski vajab lisapuhastust, siis teeme lihtsalt marli natuke veega niiskeks ja pühime sellega.

5. Paar korda tegime ka kolmisruse taimest leotist ja puhastasime voldivahesid sellega.

6. Õhuvannid! Esiti lasime lapsel pool diivanit täis lasta, kui tulime selle peale, et marli asemel võime alla panna ka spetsiaalse aluslina, mille ma ka Hipsiku käest sain. Ja jalga oleme tõmmanud nii Violett shortse, kui ka Indigo mähkmepükse. Esimesed on õhemad, seega need vettivad kohe läbi, kui häda sisse tuleb, aga indigo on veidi paksem, niiet ei pea kartma, et laps su süle täis kakab (mul on see korduvalt juhtunud). Lapsele muidugi meeldib paljas ja mähkmeta olla. Iga kord, kui ma ta paljaks koorin, siis ma hüüan talle “FREEEDOM!”.

Ja nüüd on Mari kintsud ideaalsed. Halleluuja!

4753b1a03a1711e3a1b122000a1f9702_8 1388508_10151924198759911_1205565431_n

Loe ka neid postitusi!

15 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Ruti 6. november 2013 at 12:09

    Hey! Meie Ailal oli ka natuke sama jama. Mina kasutasin sudo asemel kookese võiet . Toimisa väga kiiresti ja kasutan seda ültse beebiõli asemel 😀

  • Avatar
    Vasta jete 25. oktoober 2013 at 10:50

    minu tütre pepu ja voldid tegi sudocream hullemaks. aitas kiiresti
    http://www.agnesmama.ee/lansinoh-hpa-lanoliini-kreem-valusatele-rinnanibudele–lohenenud-nahale.htm
    õhtul panin ja hommikuks oli korras. itk imetamisnõustajad soovitasid.

  • Avatar
    Vasta Angie 25. oktoober 2013 at 08:56

    Sudocream on tõesti hea asi. Aga ärge unustage beebipepule ka õhuvanne teha 🙂

  • Avatar
    Vasta kah ema 25. oktoober 2013 at 07:44

    soovitused jah eespool olemas. tahaks ainult lisada, et mul esimene laps oli allergiline igast poe mähkmetele. kasutasin ökopoe riidest mähkmeid. sisse mähkmesisu, ja tänuväärt asi oli mähkmepaber. seda müüdi toona Looduspere ökopoes. asi lihtne, lapsele mähkmeid pannes paned ka mähkmepaberi vahele. suurema häda korral võtad paberi ära kraamiga ja lihtsalt viskad ära. mõnikord kippus küll paber ära liikuma, kuid midagi ikka aitas 🙂 mähkmeid oli lihtsam puhastada.

    ja neid ühekordseid lappe me kasutame ka üliharva. eelistuses on vatt. igal pool saab tänapäeval kasutada sooja vett lapse pesemiseks, või kui puudub otsene võimalus lapse peput kraani alla panna, siis teed vati sooja veega märjaks, ja saad sama töö tehtud mis niiskete lappidega. aga vesi ikka ju kordades puhtam.

    ja apteegi ühekordsed linad on meilgi kasutuses. kuna neid on ka olemas mitmes variandis, siis meie eelistatum on meekärje laadse imava poolega aluslina. need on pandud beebivoodisse lina alla, no nii igaks 10ks juhuks, kui ka oma voodi poolele lina alla piimalekete puhuks. kaitseb madratsit 🙂

  • Avatar
    Vasta sesamy 24. oktoober 2013 at 23:38

    sudocremi vaese mehe variant on tsinksalv. töötab veel paremini.

  • Avatar
    Vasta tere 24. oktoober 2013 at 22:17

    Niinii tubli oled 🙂 Tahaksin soovitada nii mõndagi, kuid eespool juba kõik olemas 🙂 Mari on superarmas:)

  • Avatar
    Vasta Külli 24. oktoober 2013 at 20:47

    See spets lina on õhuvannideks hea ja apteegis müüakse ka nn ühekordseid linu, erinevas suuruses. meil olid need kasutuses igal pool, ka nt lapsega külla minnes, et võõrustajate diivanit mähkmevahetuse ajal mitte ära “ristida” vms. Niisked salvakad jätke jah esialgu vaid hädaolukordadeks ja soovitan neidki Naty omasid. Igatahes on mul väga hea meel, et nii ruttu jaole ja jagu saite!

  • Avatar
    Vasta Kats 24. oktoober 2013 at 20:19

    Meil õnneks selliseid jamasi pole olnud. Kui muidugi välja arvata eks-ämma tekitatud pepu haudumine. Eks ämm oli nii saamatu et valvas lapse järgi kui me kartuleid võtsime ja kuna selles korteris ei olnud sooja vett siis oles pidanud vee pliiti peal soojaks tegema ja kausis pepu ära pesema aga see oli ämma arvates liiga tüütu ja nii siis antigi kakane laps mulle üle. Ma ei kujuta ette mitu tundi ta selle kaka sees oli . Sest lapse pepu oli täiesti punane ja osa nahka oli ka maas.Ma olin ikka elu vihane. See oli ka esimene ja viimane kord kui tema last jätsin vaatama.

  • Avatar
    Vasta Kadri 24. oktoober 2013 at 19:04

    Kolmisruseürti tuleks kasutada ka vannitamisel ja kõigel, kõige looduslikum ja parem. 🙂

  • Avatar
    Vasta Lillu 24. oktoober 2013 at 18:52

    Mina kui vana apteeker tean et munavalge aitab suureparaselt. Soovitan proovida

  • Avatar
    Vasta Gerli 24. oktoober 2013 at 18:14

    https://www.facebook.com/triin.mannik/posts/588135007900584

    Kuidas teil öise ärkamisega? 😉

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. oktoober 2013 at 18:36

      Korra-kaks ärkab, ülejäänud aja magab õndsat und. Ja kui ärkab, siis tuleb ainult tiss suhu panna ja juba ta on rahul, ning pärast sööki jääb kenasti uuesti magama 🙂

  • Avatar
    Vasta K. 24. oktoober 2013 at 18:10

    Väga hästi aitab ka imeõhuke kiht tavalist tärklist haudunud kohtadele 😉
    Mul lapsel küll volte pole olnud, aga suvi ja mähkmed tegid oma töö.

    Ja need niisked salfakad võiks tõesti inimestel jääda hädaolukorda.
    Need võtavad ise kuivanud vere maha, ma puhastasin nendega autosalongi, sest isegi õli tuli nendega maha… Mis see veel beebipepule teeb..

  • Avatar
    Vasta t 24. oktoober 2013 at 18:06

    Ideaalne on ka veel kummelitõmmis. Desifintseerib ja puhastab, aitab väga hästi ka igasuguste higipunnide ja muu taolise korral. Minu enda tüdruk on tolmule väga allergiline ning eelmine kevad õietolmu aegu lõi kohutavalt allergia välja. Mädaste silmade ja punnide vastu aitaski ainult kummelitõmmisega näo puhastamine. Proovi ka bephantene kreemi, aitab pepu lööbe väga hästi.

  • Avatar
    Vasta Liis 24. oktoober 2013 at 17:55

    See tahvelseina värk on teil ideaalne idee 🙂