Lapse üles kasvatamine Mari

üks kuu armastust

10. november 2013

Kallis Marjuuša!

Täna, isadepäeval, said sa kuu aega vanaks. See tähendab, et sa oled kuu aega meiega koos olnud! KUU AEGA! Mulle tundub, nagu ma oleks sind terve oma elu teadnud ja ma ei mäletagi, mis tunne oli ilma sinuta elada.

Eile käisin esimest korda viieks tunniks ära ja siis ma sain natukene aimu, mis tunne enne elada oli. Enne, kui ma ei veetnud iga tundi oma elust sinuga koos ja enne, kui ma rasedaks jäin. Alguses oli küll mõnus ja…vabam(?) olla, aga siis hakkasin ma sind igatsema. Ja tead, mis ma siis tegin? Seda, mida ma vanasti alati vihkasin – hakkasin kõikidele sinust pilte ja videosid näitama. Kõik viisakalt vaatasid ja noogutasid kaasa, et tõesti on armas, ning mulle tulid pisarad silma, sest ma mõistsin, et ma igatsen sind juba nii väga! Ma ei tea, kuidas see mulle üllatusena tuli, sest mõnikord riputan ma näiteks esikus pesu kuivama, kui hakkan sind nii kohutavalt igatsema, kuigi sa oled näiteks elutoas ja magad õndsat und.

Mul üldse tulevad tihti pisarad silma kui ma sinust mõtlen. Näiteks sa lamad mu kõrval ja ma tegelen oma asjadega ja äkki tuleb pähe KUI ARMAS sa oled ja nagu naksti on mul pisarad silmas. Ma arvan, et see on see armastus, mis mul sisse ära ei mahu ja hakkab silmadest üle voolama.

Kõik, mida sa teed, on imeline – see, kuidas sa voodis süües mulle varbaid nabaauku toppida üritad. Ja see, kuidas sul taga on rohkem juuksed ja need lähevad sul magades nii sassi ja on nii pehmed ja beebilõhnased ja neid saab musitada ja sasida. Ja kuidas sa mõnikord vaatad maailma nii tõsise näoga, endal pruntis hamstripõsed punased. Appi, ma ei saa seda kirjutadagi, sest ma tahaks joosta praegu teise tuppa, kus sa magad ja sind sülle haarata ja kallistada ja patsutada ja musutada.

Su ainukene miinus on see, et sa oled nii tilluke, et mul on raske sind nii kõvasti kallistada, kui ma seda hinges tahaksin. Nutmine ei ole miinus, see on lihtsalt…kurb. Mul on kurb sind nutmas näha, sest ma tahaks, et sa ainult naerataksid ja oleksid õnnelik. Seega käsk sulle ülejäänud eluks – ole kogu aeg õnnelik! Kui see meie teha on, siis seda sa pead olema.

Jumal tänatud, et sa meilt veel midagi küsida ei oska, sest sa päriselt saaksid vist kõik, mida su hing ihkab. SEST SA OLED NII ARMAS! Kuidas ma kunagi ilma sinu armsuseta elada sain?

Ma armastan su väikseid roosasid varbaid ja seda, kuidas sa oled nii väike, et su üleni läbi musitamine ei võtagi tunde ja su pikki väikseid näpukesi ja punnis põski ja Lenini soengut ja su punnis kõhtu, kui sa just söönud oled ja seda, kuidas sa mõnikord mehelikult krooksu lased ja seda, kuidas sa väga titalikult “äää-äää-äää” ütled, kui sa ringi vahid ja kuidas sa oma käed õhku tõstad, kui sa ehmatad ja kuidas sa vannis hulpida oskad ja kuidas sa lutti imedes sellest kinni hoiad ja seda kuidas sa söömise alati sellise rahuloleva ohkega lõpetad ja siis oma käe mu tissile viskad, justkui öeldes: “On see vast normaalne tiss. Hea, et see siinkandis juhtus olema!”. Ja seda, kuidas sa enne magama jäämist nii kõvasti mu käest kinni hoiad ja seda, kuidas sa nii toredasti luksud ja seda, kuidas sa mul mõnikord süles magad, sest siis ma saan sind vahtida ja seda, et sa hommikuti nii rõõmus oled ja suuga o-tähte teed ja seda, kuidas sa mind nii pingsalt ja tõsiselt vaatad, nagu sa teaksid kõiki maailma saladusi ja seda, kuidas sa nuttes kitsehäält teed. Ja seda, et sa olemas oled. Seda armastan ma veel kõige rohkem.

Ok, neelan oma pisarad ja tulen sind kaisutama, sest sul on siiski sünnipäev. Üks kuu emakaväliselt ja 10 kuud kokku. 10 kuud eksistentsi on ka päris tubli saavutus. Hakka nüüd ainult häälega naerma, siis ma suren vist jalapealt armastuse kätte ära.

Palju õnne, kallis nööbikene! Ma armastan sind rohkem kui Tobleronet!

marike.jpg

Foto: Meelis Tomson

Loe ka neid postitusi!

19 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Merilin 10. november 2013 at 23:40

  Mu sõbranna ütles Kardo kirja peale,mis ma talle ette lugesin.. et issand,kui armas.. selle peaks Eestimaa uhkusesse saatma:)

 • Avatar
  Vasta Svea 10. november 2013 at 22:28

  Ilus oli lugeda! 🙂 palju õnne Teile! 🙂

 • Avatar
  Vasta elex86 10. november 2013 at 16:47

  Hästi palju õnne Teile!!

 • Avatar
  Vasta lii1956 10. november 2013 at 16:21

  Imeliselt kirjutatud! Armas, silminiisutav lugeda! Õnne teile perele! 🙂

 • Avatar
  Vasta Nali 10. november 2013 at 14:33

  Hele Valgus on oma lapsest video lisanud -“Ja siin on vidjo sellest, kuidas Annabel teid, blogilugejaid, rõõmsalt tervitab ja teile lehvitab. :)”. Kui 1 kommenteerija vidjo-veale viitas, siis mängis nagu see oleks taotluslik.
  Sinu blogi meeldib mulle seetõttu, et seda on hea lugeda, kuna oskad kirjutada!
  Jõudu!

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 10. november 2013 at 19:07

   Ma olen kindel, et ta kirjutaski meelega selle sõna nii 😀 Kui sa vaataksid ta ülejäänud kirjutist, siis sa ju näeks, et ta oskab kirjutada 😀

 • Avatar
  Vasta Monika Truu 10. november 2013 at 14:00

  Oh, nii armsalt kirjutatud, et pisar silmas..ei jõua enam märtsi ära oodata, et kõike seda ise tunda juba!
  Palju naeratusi pisile Marile! Ja rohkesti armsaid hetki tema vanematele tema seltsis 🙂 !

 • Avatar
  Vasta Elis 10. november 2013 at 12:36

  Palju palju õnne pisikesele armsale Marile ja tema imelistele vanematele 🙂

 • Avatar
  Vasta Kärt 10. november 2013 at 12:19

  Ma tean seda tunnet, kui lapsele mõtled ja nutt kurgus sellest armastusest ja õnnest, mis su südames selle väikse olevuse vastu on, kes on kasvanud su üsas. 🙂 Sellist armastust tunda on privileeg ja seda ei ole võimalik kellegil teisel lihtsalt ettekujutada, kui seda ei ole saanud ise tunda.

 • Avatar
  Vasta Jaana 10. november 2013 at 11:59

  Palju õnne teie perele ja see oli midagi hingele ja ootan juba veebruari,et oma pisikest süles hoida ja teda siiralt ja suurelt armastada 😉

 • Avatar
  Vasta Johanna 10. november 2013 at 11:18

  See oli lihtsalt nii-nii armas!! Mul küll beebit pole, aga tänu sulle suudan ette kujutada, mis tunne see oleks 🙂

 • Avatar
  Vasta Anett 10. november 2013 at 10:47

  Nähhh.. ajad siin nutma nüüd 🙁 nii ilusti sõnadesse pandud! Palju õnne teile kõigile 🙂

 • Avatar
  Vasta dzeik 10. november 2013 at 10:14

  Ehhh, isegi mulle kippus pisar silma. Mina , kes ma olen nii kange , et vat ei näita pisaraid, vat ei näita emotsiooni. icc. Mõnusat päeva teile 🙂

 • Avatar
  Vasta Sigrid Roosimägi 10. november 2013 at 10:10

  Aaah, selle peale tulid mul ka pisarad silma ja tahtmine enda pisipõnni musitama kukkuda.. aga ei raatsi teda hetkel üles ajada. Palju Palju õnne nii Marile kui tema imelisele emmele! 🙂

 • Avatar
  Vasta anniliwho 10. november 2013 at 09:58

  See oli kõige armsam kirjutis, mis ma olen siiani Sinu blogis lugenud!
  Palju õnne Marile ja ilusat isadepäeva! 🙂

 • Avatar
  Vasta Sandra 10. november 2013 at 09:31

  Nii siiralt armas!! 🙂

 • Avatar
  Vasta Kris 10. november 2013 at 09:25

  Palju õnne 🙂 ja niii liigutav tekst, paneb kohe mõtlema, et jaanuar võiks kiiremini tulla, kui endal pisitüdruk tuleb 🙂 jõudu !

 • Avatar
  Vasta kristel 10. november 2013 at 09:23

  Nii armas 🙂

 • Avatar
  Vasta Anxu 10. november 2013 at 09:22

  No kurjam. Hommikul vara tahavad oma ilusate juttudega inimesi nutma ajada.
  Palju-palju õnne Mari! 🙂