LAPSED

mida teha, kui keegi ütleb sulle halvasti?

9. jaanuar 2014

Kallis Nöbiinitsk,

Kuigi su sünnipäev on alles homme, tundsin ma, et pean sulle tänagi kirjutama. Teemaks see, et kuidas mitte hinge võtta asju, mida teised sulle öelda võivad. Ma tahaks kirjutada, et mida nad sulle tulevikus öelda võivad, aga nagu näha, leidub ka praegu neid, kes tahavad paarikuusele lapsele halvasti öelda. Ma loodan, et sa mõistad juba kunagi seda viimast lauset lugedes, et see inimene normaalne olla saa 🙂

Nemad õigustavad seda muidugi sellega, et ise ma kunagi arutasin teemat, et kas imikud on ilusad või koledad. Oeh, tõepoolest – jõudsin ka järeldusele, et enamasti on need “koledad tited” koledad ikka halvasti tehtud fotodel ja mitte kordagi ei toonud ma välja, et “Kuule sina, Kati Paidest! Sinu laps on kole kui öö!”. Tead, miks ma nii ei teinud? Sest sellist asja oleks väga inetu teha. Isegi kui Paide Katil oleks väga hirmus laps, ei ole kena mõnitada asju, mida inimene ise muuta ei saa. Kena oleks, kui sa ise üldse kedagi ei mõnitaks, aga eks see aeg näitab, milline inimene sinust tuleb.

Ma hakkasin lihtsalt mõtlema, et minu blogi minu blogiks, ma ei häbene midagi, mida ma siia kirja panen ja näitan kõike sulle tulevikus hea meelega, kuid ma hakkasin kartma, et ehk sa võtad seda kuidagi hinge, et mingi debiilik sulle väike reptiil ütles. Nüüd siis minu soovitused, kuidas mitte säärast solki hinge võtta, mu kullatükikesest nööbikesekene:

  • Esiteks mõtle, kas antud solvangul võib olla tõepõhi all. Näiteks, kui keegi ütleb sulle: “Kuule paks!”, siis loomulikult on see inetu ja solvav, kuid äkki sa oledki natuke paks, tunned selle üle häbi või end ebakindlalt ja seetõttu solvud. Solvuda on mõttetu. Kui sa ei taha paks olla, siis võta seda kriitikat kui sinu motivatsiooni kõrgendavat asjaolu ja hakka trenni tegema. Kui sa aga leiad, et sa oled natsa paks küll, aga sa meeldid endale nii ehk naa. Siis vasta: “Ah, ma olengi muidu nii imetabane ja hurmav, et ega see üks inimene perfektne ka olla ei tohi!” ja NAERA. Mitte miski ei murra su pingeid ja ei pane solvajat ebamugavamasse olukorda, kui ise selle üle naerda.
  • Kui keegi aga sõimab sind REPTIILIKS, siis soovitan kohe naermise osa juurde minna. Kuigi kui ma hoolikalt mõtlen, siis sa oled küll oma kiila peanupuga teinekord kilpkonna moodi, aga minu meelest on see imearmas 😀

  • Pea meeles, et teiste arvamus ei ole oluline. Eriti võhivõõraste inimeste arvamus. Terveks eluks jäta see meelde, sest alati on neid, kes arvavad, et nad võivad sulle peale suruda enda mõtteid ja arvamusi. Naerata, nooguta, tagane aeglaselt.
  • Ära mõtle sellele. Kui mina mõtlesksin igale halvale asjale, mis mulle öeldud on, siis oleks ma ennast juba nürida kööginoaga mõrvanud. Lihtsalt ära mõtle sellele. Miks mõelda negatiivsele, kui su elus saab alati olema nõnda palju positiivsust. (Et kindlasti palju positiivsust enda ümber omada, siis tip for the future – võta endale palju loomi! Palu mul endale palju loomi võtta! Ma võtan ja siis kehitan mina su issile õlgu ja ütlen, et “Aga laps nii väga tahtis….”.)
  • Kui keegi sulle KONSTANTSELT halvasti ütleb, siis ma muidugi soovitaks sul nagu meile rääkida. Seda muidugi juhul, kui sa tahad, et see vaene isik, kes sind kiusas, leitaks kuskilt kraavist 74 lahtise luumurruga. Sest ma ei suudaks ennast vist tagasi hoida, vaid kargaks kallale nagu Joosep inimesele, kes üritab uksest väljuda. Küll sa seda varsti näed.

Sind armastatakse nüüd ja igavesti. Ma lihtsalt loodan, et ma suudan sulle tihemini öelda, et ma sind armastan, kui teised idioodid inetusi. Aga ma teen endast parima, sest ma armastan-armastan-armastan sind, mu väike, imearmas reptiilikene 🙂

Minu kallis kiilaspea!

Minu kallis kiilaspea!

Loe ka neid postitusi!

31 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta guitar signature licks blues with greg koch 8. märts 2014 at 17:51

    Hi I am so glad I found your webpage, I really
    found you by accident, while I was looking on
    Askjeeve for something else, Anyways I am here now and
    would just like to say thank you for a tremendous post and a
    all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don’t have time to
    read through it all at the moment but I have bookmarked it
    and also included your RSS feeds, so when I have time I will
    be back to read much more, Please do keep up the awesome work.

  • Avatar
    Vasta Naabrinaine 10. jaanuar 2014 at 09:07

    Mallu, my dear, kuidas läheb? 🙂

    Tasub ikka lugeda su blogi, näitab elu värve, eksole.
    Kujuta ette, et meid ümbritseb sadakond inimest, kes tõsimeeli arutlevad imiku välimuse teemadel. Imiku välimuse. Esiteks välimuse, onju. Ja siis veel imiku.
    See tähendab, et sadadel inimestel ei ole üldse mingit rakendust, ei mingeid huvisid, ei mingit kutset ega tegevust. Null.
    Ja nende inimeste lastega peab Mari (no ja peavad ka minu lapsed) koos kasvama, hiljem töötama ja elama samas ruumis. Uuh.

    Tervitades,
    Naabrinaine

  • Avatar
    Vasta Vivian 10. jaanuar 2014 at 00:29

    Meenutad mulle kohati väga näitlejat Kaili Närepit, eriti selles blogipostituses oleval pildil. 🙂 http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTdNz2En7ydD2zZF-5iJkVUFqknxhIO_0xeAbPsdhHYu6g3fQvdlw
    Väga kaunid väikese armsa Mariga.:)

  • Avatar
    Vasta mammu 9. jaanuar 2014 at 22:52

    Minu praeguseks 7-aastane (väga tiheda ja lokkis juuksepahmakaga) oli ka täitsa kiilakas. Suurem osa beebidest ju on?

  • Avatar
    Vasta s2mmi 9. jaanuar 2014 at 20:59

    Tule taevas appi !!!! Kuidas, ma ei saa aru, KUIDAS saab keegi midagi nii armsa beebi kohta halvasti öelda, nagu seda on sinu oma ????? Sellel inimesel ei ole kka peas kõik korras :S Loomulikult on kõik beebid omamoodi armsad, Mari aga tohutult fotogeeniline veel lisaks ! Mida suuremaks, seda nunnumaks ! 🙂

  • Avatar
    Vasta AbFab 9. jaanuar 2014 at 19:47

    *hoiab peast kinni*
    Aaaaaghhhh asi pole selles, kuidas keegi välja näeb, asi on selles, et sellise teema algataja, nagu seal Perekoolis algatati, on täisidioot ja lihtsalt tühine inimene; kes põhjustest aru ei saa, sellel on ilmselt endal ka midagi puudu. Ja need, kes leiavad, et “ise sa panid selle pildi siia, järelikult võime ikka sitaste öelda küll” on ka natuke, noh…peast puudulikud. Võib-olla igatpidi intelligentsed, aga lihtsalt, noh…moraal ja eetika, neid kas on või ei ole. Ma ei hakka seletama, miks see nii on. Kell on juba palju ja vaja seda vererõhku veel kõrgeks ajada niimoodi.

    Aga hei, vähemalt kommentaariumist sai nüüd selgeks, kuidas sõna “nüri” käänatakse.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. jaanuar 2014 at 20:18

      No ola AbFab, kena näha, et ka sinu teed on toonud sind tagasi mu blogikesse. Ja noh, sina teadsid kindlasti juba enne, kuidas sõna “nüri” käänata, nii et ma ei tea, kui palju inffi siin sulle leidub :((

      • Avatar
        Vasta AbFab 9. jaanuar 2014 at 22:14

        Jah, selles suhtes muidugi oli üllatusi suht vähe.

  • Avatar
    Vasta Kati 9. jaanuar 2014 at 18:44

    Ei pole vaja vabandada 😀 Päris naljakas oli lugeda sõbranna ütles ,et loeksin seda juttu siin:D Lugesin ja mõtlesin ,et päris hea:D

  • Avatar
    Vasta Kati 9. jaanuar 2014 at 18:33

    Tänks ma olen Kati Paidest ja mul on 2 last:D

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. jaanuar 2014 at 18:39

      sorri, Kati :D:D

  • Avatar
    Vasta Kertu 9. jaanuar 2014 at 17:41

    Ma ei saa aru, kuidas see võimalik on, et keegi midagi sellist kirjutab…Nimelt, iga kord kui ma vaatan pilte su lapsest, siis ainuke mõte mu peas on, et kas Mari on lihtsalt meeletult fotogeeniline või ongi ta päriselus nii ilusate ja armsate näojoontega??? Igatahes, muidu ma titepilte vaadata ei armasta, sest noh, mis seal ikka väga erilist on – kiilakas pisikene inimene ja kõik. Aga sinu Marist tehtud pildid on alati WOW.
    Ja see tuleb praegu inimese suust, kes ise lastefänn ei ole 😀
    Aga jah, ilmselt see isik, kes nii kirjutab tegelikult ei mõtle, et appi, kui kole Mari on. Põhjus seisneb lihtsalt selles, et võib-olla talle ei meeldi lihtsalt su blogi. Äkki oli ta ise hoopis üks füüreremade tegelastest ja nüüd vana vimma tõttu tahab kuidagi tagasi teha. Ning kättemaksuks tuleb leida vastase kõige nõrgem punkt, milleks antud hetkel on Mari. Ta teab, et Marist halvasti kirjutamine ajaks su närvi ning see ta eesmärk ongi. Ei maksa lihtsalt välja teha ja nö koletist toita 😀

  • Avatar
    Vasta Käxu 9. jaanuar 2014 at 15:47

    Lugesin eile neid kommentaare ja ma ei mõista MIKS!? Kas sellest on vähe, et sind ja sinu “kummardajaid” halvustatakse (sind loomulikult 100 korda rohkem)? Milles on süüdi Mari? Ok. Jah. Vb on ta mõne inimese silmis nö kole laps aga kas selle pärast on vaja algatada kuskil foorumis teemat?
    Tahaks näha selle teemaalgataja pilti, kui ta ise sama vana oli. Võiks ju tema tasemele laskuda ja hakata beebipilti temast samamoodi foorumistes hindama…
    Võin öelda ausalt, et minule tekitavad natukene hirmu beebid, kellel on paks ja tihe juus, kui nad sünnivad (ma ei ütle, et laps selle pärast kohe kole on, vaid asi on selles, et sattusin noorena õudukat nägema beebist, kellel oli juuksepahmakas peas :s aga eks mõjutab ka see, et mul pole veel lapsi ka). “Ilusa” ja “koleda” kohta võin aga öelda, et mu vennatütar ei olnud ka beebina just superilusmodellimõõtu aga ta oli omamoodi kaunis. Õepoeg aga oli kuni 10nda elukuuni nagu Harry Potteris majahaldjas Dobby (oleks vaid lisanud kortsud ja pika nina), kuid minule ta väga meeldis, kuid samas mu elukaaslane ütles, et ta oli inetu.
    Inimesi on palju – saan aru. Arvamusi on palju – saan sellest ka aru. Aga MIKS K*RADI PÄRAST ON VAJA SELLIST TEEMAT ALGATADA (eriti veel selle pärast, et sulle ei meeldi lapse ema)?! Vot see jääb mõistatuseks.
    Huvitav..kas teemaalgataja ise ka teab, et temasugused ongi süüdi koolivägivalla ja noorte enesetapuni viivate südmuste algatajad?

    Lõpuks aga õnnesoovid (ja jaksu) Marile 🙂

  • Avatar
    Vasta Riina 9. jaanuar 2014 at 15:20

    What doesnt kill you makes you stronger.
    Inimesed on kadedad ja sinna ei saa kahjuks midagi teha.
    Eestlase “toit” on alati olnud teine eestlane.
    Ja ükskord nö inetust pardipojast sirgub ilus luik 🙂
    Ja sinu Marikene pole üldse kole. Just omanäoline ja armas emmele/issile. Nii teeks talle bluti-bluti 😉
    Usu mind, ma olen näinud koledaid beebisid ja sinu Mari ei kvalifitseeru kohe üldse koledate beebide valdkonda 🙂

  • Avatar
    Vasta m. 9. jaanuar 2014 at 14:29

    noh kaheotsaga teema. Ühelt poolt tahaks öelda ,et MIDA sa siis blogid avalikult kui sa ei arvesta selliste poolearulistega kes kukuvad avalikult hinnangut andma täiesti võhivõõra lapse üle?

    Ja teiselt poolt ..issandaloomaaedonkirju. Mis mõttes sa arvustad last ja ütled seda häbi tundmata välja.
    Ega kõik tited polegi piltilusad aga inetu pardipoja jutte pole ilmselt paljud kuulnud.

    Mari on küll eriti omanäoline preili oma suurte silmakestega. 😀 Küll see lõng ka pähe kasvab ajaga 🙂

  • Avatar
    Vasta yxkb 9. jaanuar 2014 at 14:18

    Sünnib siis ilma väike laps. On nagu on, ei tea midagi kurjast ja heast, ei ilust ega inetusest.
    Siis leiab aga mingi tädi, et ta ei suuda kuidagi muudmoodi elada, kui peab välja ütlema, et see väike laps on kohutavalt inetu. Kas siis nii saab maailm paremaks, kui imikud juba arvustama hakatakse?
    Iga laps on nunnu, ta on uus inimene ja vajab armastust ja headust, et heaks kasvada.
    Vanamoodsalt küsides – kas see on siis viisakas? Öelda lapse kohta, et ta on inetu? Et täiskasvanu ei suuda end tagasi hoida. Kuidas saab inetuks pidada kedagi, kes ise enda eest ei suuda seista ja ise enda välimuse heaks ei saa ka mitte midagi ära teha?
    Oh Malluke… Ma lugesin seda teema pealkirja Perekoolist ja ainuüksi pealkirja peale vihastasin. Ära võta selliseid teemasid üldse südamesse. Sinu blogi on vahva ja see kui sa enda elust räägid, ei anna teistele õigust sind mõnitada. Selliseid krõnkse ei maksa kohe üldse kuulatagi. Vaid ebanormaalne inimene hakkab imikute välimust arvustama.

  • Avatar
    Vasta Mari-Liisa 9. jaanuar 2014 at 14:01

    Jutt jumala õige, vahva kirjutis Sul.

    Küll aga pean ma tähelepanu juhtima, et “nüridat” nuga ei ole olemas, on nüri nuga, nürid noad (käändub nüri, nüri, nüri). Mul tõusevad kuklakarvad püsti tavaliselt nende “nüridate” peale, eriti pärast Top Shopi reklaami “Kas olete tüdinud nüridatest nugadest?”. Tahaks alati neile vastata, et olen jah, sest siukseid asju pole olemas.

    • Avatar
      Vasta Keiu 9. jaanuar 2014 at 15:06

      Aga siis ongi ju veel hullem, kui nürida noaga. Nüri noaga on niigi jube, aga et sellel grammatiliselt ka “tera maha võetakse”, siis on ju topelt laks! 😀

    • Avatar
      Vasta konkreete 9. jaanuar 2014 at 17:51

      sa ütled, et mitmuses on nürid noad… Kuidas seal Top Shopis siis olema peaks… “Kas olete tüdinud nüridest nugadest?” Tundub nii ebamaine. Aga noh, iga päev midagi uut 😀

      • Avatar
        Vasta Maire 9. jaanuar 2014 at 18:27

        kusjuures ma mõtlesin ka, et on NÜRID, mitte nüridad. see tehti meile eesti keele tunnis esimesena selgeks. samuti on (panni)kaas, kaane (mitte kaase), ja küüs, küüne (mitte küüse)… 😀 aga noh…ega siin polegi ju tegelikult grammatikavõistlus, peaasi et aru saadakse.

        ja Konkreetne. Grammatiliselt oleks ju õige öelda “nüridest nugadest”, kuid kuna tänavapildis on teistmoodi levinud, on õige enamiku jaoks võõras…

        ehh…keeruline sai vist 😀 ….

        aga lastest. väikesed lapsed ongi ju kiilakad enamjaolt. kiilasus on ka armas. neile sobib, sest me pole neid teistmoodi näinud…kel juuksed, seda ei kujuta ette kiilakatena.

        kuid see kes selle teise teema aretas. no andke andeks. minna ütlema väikese lapse kohta nii. see näitab ,kust tulevad tänapäeval kiusajad. ise üritan oma lastele ikka õpetada, et pole ilus öelda teise kohta paks, parem on öelda suur (korpulentne ja ebaproportsionaalne oleks keeruline ), ja kui inimene pole vaataja meelest kõige kaunim, pole vaja seda üldse öelda. MILLEKS? küsiks…mis muutub sellest kui ütled et teine on su meelest paks, kole, suure nina või kahuste juustega? tunned end nüüd ulmeliselt laheda sangarina, kuna said teisele haiget teha? on meeletult tore kommenteerida teist, kui tegelikult ei teata, miks ta just selline on?
        tõsi, ma ise kommenteerin ka, kuid omaette, võõrastega sellest rääkima ei lähe ja otse näkku ka ei ütle.
        ja kui keegi mulle ütleb, siis on see tema probleem kui mina talle ei meeldi. ärgu vaadaku.

        sama kehtib ka selle Malluka blogi kohta. kui ei meeldi, ära loe. kui sul on oma arvamus mingi postituse kohta siis mõtle enne…mõtle kellele sa ütled!! mis sellest muutub? ütled et Malluka laps on pimedast tormisest ööstki koledam? ja mis siis saab? muutub automaatselt piltilusaks printsessiks, kel on taevasinised või rosinasilmad, juuksed süsimustad või kuldblondid ja ta võib koheselt, oma väikese vanuse juures miss maailmaks kandideerida?? vaevalt küll…

        olete näinud vahest internetis levib pilte, milline oli laps väiksena, ja milline on seesama inimene mõned aastad hiljem? väiksena võis ta olla keskpärane , kuid suurena on kaunis inimene.

        seda võib kaua kaua heietama jääda….aga lõppude lõpuks. enne kui ütled, siis mõtle, kas tahaksid et sinu kohta sama öeldaks?

  • Avatar
    Vasta konkreete 9. jaanuar 2014 at 13:54

    mul olid sündides mustad krussis juuksed ja kiilakas nagu ei olegi kunagi olnud, aga sellegipoolest, kui ma oma beebipilte mariga võrdlen, siis minumeelest on mari palju ilusam 😀 Tal on näiteks kohe algusest peale tüdruku nägu minumeelest 🙂 Ma ise olin suhteliselt kaua kesksoost 😀

  • Avatar
    Vasta Kertu 9. jaanuar 2014 at 13:36

    No soeng on küll viimane asi, mille pärast beebi kallal norida 😀 Ma vean kihla, et 75% beebidest on mingi hetk kiilad või leninid olnud 😀 Ilmselt ka siis need sõimajad.

    Ja noh, ma tunnistan, et minu üks laps oli esimestel kuudel mitte just kõige kaunim, aga Mari tundub mulle mu enda iluetalone arvesse võttes üle keskmise kena beebina. Armsad on kõik beebid, loodus on juba nii kavandanud, et vanemad oma lapsi ikka armastaks :), seega on teinud neile nunnud nöbininad, ümarad põsed, suured silmad, imearmsad sõrmekesed jne… Aga päris ilusad kõik ei ole 😀

    Ma usun, et Mari kallal võetakse puhtast ebasümpaatiast sinu vastu ja ilmselgelt neil kommenteerijatel on väga igav või enda elu on nii nõme, hall ja depressiivne, et tunnevad end hästi beebit kritiseerides..

  • Avatar
    Vasta IRW 9. jaanuar 2014 at 13:15

    Küss K.-le (13.01):
    Mallukas kirjutas justnagu kirja Marile, kus sa seda kurtmist nägid? See, et sind (või su õde, go figure) selles postituses idioodiks kutsuti, oli muidugi üks paremaid osi seal 😀
    Aga Mari on imearmas, tõesti!

  • Avatar
    Vasta -H 9. jaanuar 2014 at 13:14

    Ahh neid kadeda inimesi on terve maailm täis. Kahjuks on neid Eestis eriti palju viimasl ajal. Seeni ka pole metsas peale vihma nii palju 😀
    Minu arust on see pisike nii armas olgu tal ükskõik mis asi peas juuksed või ilma juusteta, kindlSti erinevate mütsikestega(ujumismüts, suur karvane talvemüts, läkiläki või mis tahes peakate)on ta teil veel nunnum. Beebid kuni 1.Eluaastani kui neil pole väga palju juukseid on nad kohe eriti ilusad 🙂

  • Avatar
    Vasta T 9. jaanuar 2014 at 13:10

    Minu arust on see eriti nõme kui solvatakse kellegi lähedasi (vanemad , õed-vennad , elukaaslased) …. ja eriti närvi ajab kui solvatakse väikseid lapsi. Lapsed võtavad ju kõike rohkem hinge kui täiskasvanud.. kuigi mari ei saa praegu sellest aru , siis jäävad mulle sellised inimesed arusaamatuks . Väga inetu käitumine :/

  • Avatar
    Vasta Marilyn :) 9. jaanuar 2014 at 13:02

    Noo mida veel 😀 haha 😀 ausalt 😀

    Kui see laps on inetu siis olen mina ilge draakon 😀
    Aga mul pole lihtsalt sõnu …

    Need soovitused olid parimad !!!! 😛

  • Avatar
    Vasta K 9. jaanuar 2014 at 13:01

    Milleks nüüd avalikult kurta, et keegi lapsele halvasti ütles? 🙂 Ise oled selleks avaliku blogiga võimaluse andnud 🙂

    • Avatar
      Vasta T 9. jaanuar 2014 at 13:12

      Sa oled ka päris rumal inimene … ta küll jagab meiega enda elu , aga see ei anna õigust olla lapse suhtes ebaviisakas . ta pole ju mitte midagi halba teinud

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. jaanuar 2014 at 13:12

      Miks ma siis avalikult kurta ei võiks, kui mul juba avalik blogi on 🙂

  • Avatar
    Vasta jänx 9. jaanuar 2014 at 12:59

    Armas,Armas,Armas,Armas,Armas 10000000X ARMAS!
    Kuidas sellisele armsale inimolendile saab halvasti öelda? Nii armas, et võtaks kätte ja kallistaks ja pistaks põue ja rööviks ära.:D

  • Avatar
    Vasta anna 9. jaanuar 2014 at 12:51

    No ta on lihtalt IMEarmas beebi! 🙂 Inimesed on lihtsalt kadedad,et sa sellise ilusa lapsega hakkama oled saanud, vabandust olete saanud ! 😀