Lapse üles kasvatamine LAPSED

7 põhjust, miks lapse saamine on nagu pubekaläbust osa võtmine

21. jaanuar 2014
  1. Sa oled pidevalt väsinud. Ma tahaks kirjutada, et sa oled “järgmine päev” väsinud, aga lastekasvatusel seda järgmist päeva ei ole. On iga päev ja sa oled iga päev väsinud. Pubekaläbude järgsetel päevadel oled sa muidugi väsinud, sest sa oled öö läbi tinutanud. Lapsega on aga nii, et paned beebi ja mehe magama ja naudid “oma aega”,mis võib teinekord venida varajaste hommikutundideni. Just siis kui uni kõige magusam, otsustab titt, et tema enam magada ei taha.
  2. Keegi võib sind juustest tirida. Mina ei ole isiklikult ühtegi eidekaklusesse pidudel sattunud, aga ma olen pealt küll näinud, kuidas alakad tüdrukud teineteist kriisates juustest kisuvad. Lapsed, sinu enda armsad ihu viljad, harrastavad sellist asja samuti rõõmuga.
  3. Ilgelt kitsas on magada. Mäletan, kuidas korteripidudel alati nappis magamiskohti, seega ei olnud haruldane juhus, kui viis inimest ennast kaheinimese voodisse pressisid. Nüüd aga ärkan hommikuti, kõik kohad kanged, kassid jalgadel, laps ühel pool, Kardo teisel pool. GIVE ME SOME SPACE, PEOPLE!
  4. Okse. Kas siis põrandal, diivanil, maas. Halvimal juhul sinu peal. Nii pubekaläbude kui ka imikutega kaasas käiv nähtus.
  5. Kohatu tissikrabamine. Suvalisel momendil võis peol ligi astuda mingi suvaline jorss ja neidu rinnast krabada. Sest see oli lahe ja kõik olid purjus. Nüüd krabab mind mu imik tissist ja patsutab seda rahulolevalt.
  6. Sa ei saa nende keelest aru. Istud laua taga, su ees istub silmini täis noormees, kes üritab sulle midagi seletada. Selgelt on näha, et tal vist on mingi mõte, aga keha lihtsalt keeldub kooostööd tegemast ja sõnad sinuni ei jõua. Mariga on sama kamm. Vaatab sulle otsa, hakkab nagu midagi ütlema…aga ei oska.

7. Halvimal juhul võib keegi sulle voodisse kuseda. Mul sõbranna tegi enda juures kunagi peo ja üks noormees oli liiga purjus ja nõnna see juhtus. Mulle tegi seda täna kallis sõber Mari, kes otsustas, et on aeg mulle õppetund anda – ära iial lase lapsel palja tagumendiga voodil olla, kui sul parasjagu Hipsiku aluslina teises toas on. IIAL!

 

Loe ka neid postitusi!

6 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta S 22. jaanuar 2014 at 10:32

    Mallukas! Mul on sulle suuuuuur küsimus 😀 Ei osanud seda mujale kirjutada ning seega panin siia. Kuidas käituksid sina olukorras, kus pead olema ühel istumisel/peol tsikiga, kes sulle üldse ei meeldi? (täpsustuseks ütlen, et on su peiksi lapsepõlvesõbrants, kes viskab talle vahepeal silma..) aga samas sa ei tohiks seda eriti välja näidata ja pead pretendima, et kõik on ok 😀 ? Mul on üks selline istumine eesootamas, aga juba praegu ajab südame pahaks.. Äkki annaksid mingit asjalikku nõu, mis mind äkki veits lohutda ja paremini tundma paneks.. Tundub tühine olukord, aga minu jaoks see päris hull värk. paneb südame puperdama ja seest keerama 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 22. jaanuar 2014 at 10:53

      Pane siis oma parim näitlejatöö mängu ja ole kogu aeg keeltpidi peiksi kurgus. Enne istumist anna talle kätte kah, et ta ikka 100% rahulolev oleks 😀

  • Avatar
    Vasta Piret 21. jaanuar 2014 at 14:40

    Ärgem unustagem mälukaid!
    Pubekana läbul pildituks joomist ning hommikul mittemidagimäletamist ning nüüd…
    pidev pesu pesumasinasse unustamine vms.. 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. jaanuar 2014 at 15:54

      ma unustan siiani pesu aina pesumasinasse 😀

  • Avatar
    Vasta Kristiina 21. jaanuar 2014 at 11:01

    Oi kuidas ma kadestan emmesi, kelle laps ärkab öösiti 1,2 vöi 3x.. 🙂 minu poeg on sünnist saati iga 1h tagant üleval ja kui on halvem öö tiksub üleval ka paar tundi. 🙂 aga muidu teemasse siis on Sul öigus köiges.

  • Avatar
    Vasta Merilin 21. jaanuar 2014 at 10:51

    Mul õnneks kutt magas hästi kuni 1a 3 kuuni 😀 Seni sain magada kella 12ni 😀