Lapse üles kasvatamine LAPSED Mari

Minu mõngel

23. aprill 2014

Ma olin valmis juba postitust kirjutama sellest, kuidas ma olengi endale psühhopaadist jälitaja külge saanud (eks ikka proua heategija Carmen, kes leiab, et on vaja iga mu postituse all FB’is natukene tarka panna), aga ma mõtlesin ümber. Esiteks on mul päris naljakas vaadata, kui kaua üks inimene ennast igapäevasel alandada viitsib ja teiseks sellepärast, et mul on palju parem teema – Marike!

Eile õhtul panin oma sindrinaha magama, vaatasin natukene, kuidas ta seal nohiseb ja tegin talle põse peale musi. Selle peale tegi Mari silmad kiiresti lahti, vaatas mind hetkeks, sai aru, et see olen mina, saatis mulle maailma laiema naeratuse ja vajus uuesti tagasi unne. See oli nii armas moment, et ma kohe needsin ennast maapõhja, et ma tihemini teda läbi une musutamas ei käi. Teinekord just ei tihka puudutada, et äkki ärkab üles vms.

Täna on ka see väike mõngel hiiglama heas tujus olnud ja mulle muudkui naeratanud ja suvaliste asjade peale naeru kõkutanud. Näiteks avastas Mari, et siin ilmas ei ole mitte midagi naljakamat, kui minu peenikese häälega laulmine. Ma tean, et mu lauluhääl ei ole just kiita, aga Mari leidis, et see on maailma kõige humoorikam asi.

Vaatas mind lihtsalt sellise näoga: “Oh mom, you crack me up, you!“. Ja see on nii tore ja võrratu! Et meie väike beebi on juba nii suur, et saab isegi natukene pullist aru, oskab ise endale lutti suhu panna ja tahab krabada kõiki asju, mis ei ole ta mänguasjad. Roomamine on ka niiiii lähedal. Praegu on ta lihtsalt käpuli, õõtsutab ennast ja isegi liigub põlvedel edasi. Ainult käed on ikka sama koha peal ja lõpuks kukub ta lihtsalt uperkuuti, ise naerab.

Ainult üks mure on mul – ma saan selle jubina viimased paar nädalat ainult mütsi abil magama. Ma arvan, et see on  vist suht imelik, aga ma ei saa midagi parata. Mõnikord rullib ja vähkreb seal voodis, magama ei jää, hõõrub silmi ja kisub kõrvu. Panen mütsi pähe – magab nagu nott. Loodame, et ma teda sellega ära ei harjuta ja mul ei ole lõpuks 17-aastane, kes enne magama minekut karjub: “Kus mu müts on? Ma tahan magama minna! I hate you all!” ja muid sääraseid asju, mida pubekad karjuvad.

Oh Marike, ma armastan sind väga-väga!

marjuusa-576x1024-7415618

Loe ka neid postitusi!

25 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Mrs T 25. aprill 2014 at 10:01

    Aitäh!

    See postitus ja eriti pilt Marikesest made my day 😀

  • Avatar
    Vasta Merka 23. aprill 2014 at 16:12

    Mari on ikka nii lahe…. ja ta muutub igapäevaga aina armsamaks

  • Avatar
    Vasta Triin 23. aprill 2014 at 14:34

    Muide ma tean mida Mari tunneb!!! Mina ka magaks hea meelega , müts peas:D Tegelikult magan nii, et pea on kahe padja vahel ( üks padi all, teine peal). Kui pea on kinni siis on hea rahulik uni:)

  • Avatar
    Vasta Markus 23. aprill 2014 at 14:08

    Peab ütlema, et see postitus mulle väga meeldis. Just, et kuigi võib-olla olid sees negatiivsed emotsioonid seoses Carmeniga, jätsid sa need seljataha ja rääkisid palju tähtsamast ja ilusamast, positiivsemast. Just nii peakski nende “heiteritega” tegelema. Igatahes mulle meeldib see variant palju rohkem, kui see avalik sõim või häbipost. Näitab, et oled asjast üle.

  • Avatar
    Vasta Kätlyn 23. aprill 2014 at 12:54

    Tead, minul laps jäi väiksena magama ainult siis kui teki pea peale tõmbasin. Et nagu tuli surnuks või midagi 😀

  • Avatar
    Vasta Reet 23. aprill 2014 at 12:52

    Väga lahe mõngel on sul! Oi kuidas ma juba ootan seda rõõmsat aega, kui lapse elu juba lill on. Mul hetkel kodus 1.5 kuune iga õhtu gaasivaludes röökiv poja :(. Ei oska vaesekest kuidagi aidata ka. Olen proovinud kõike!
    Sinu Marikesel vist gaasivalusid polnud?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. aprill 2014 at 12:57

      Jah, jumalale tänu, ei pidanud ma selle probleemiga tegelema. Aga öeldakse, et mingi 3 kuuselt peaksid gaasid ka kaduma, niiet poolteist kuud veel kannatada!

      • Avatar
        Vasta Reet 23. aprill 2014 at 13:09

        Tundub, et sul on ideaalne laps! Isegi siis, kui ta veel 17 aastaselt mütsiga magab :D. Iga ema unistus 🙂

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 23. aprill 2014 at 13:19

          Ma ei saa vastu vaielda. Praegugi istun mina arvutis ja Mari lobiseb maas oma jubeda rääkiva koeraga 😀

      • Avatar
        Vasta Merilin 23. aprill 2014 at 16:31

        8 nädalat ja lapsest saab mõnusalt nohisev tegelane, kui unega kõik korras. minu oma oli ka kisakõri. ega muud ei teinud, kui hoidsin enda ligi ja olin olemas, lisaks gaasirohtudele ja sinnajuurde käivatele kõhu soojendamistele. veel paar nädalat ja ka sinu pojal hakkab parem. ära stressa, kasvab ilusti välja. varsti lõkerdab nagu see Mõngel seal pildil:)

  • Avatar
    Vasta Kärt 23. aprill 2014 at 12:50

    Jääb mütsiga magama ainult? Loodame, et ei ole tulevane Meg Griffin 😀

  • Avatar
    Vasta preili S 23. aprill 2014 at 12:43

    Minu mehe venna laps jäi ka kunagi ainult tema isikliku tekiga magama , otsis taga ja jonnis nii kaua kui kätte sai . Pandi ja pani ta ise ka selle endale natuke näo peale ja siis varsti tudus juba. Tekist on ära võõrutatud , kuid nüüd tal on üks mänguasi, isegi süüa ei saa korralikult , kui kaisukas laua peal pole. Samuti tean , et ühe tuttava laps jääb või jäi magama ainult oma padjaga, otsib/otsis seda taga kui pole.. PS! Mõlemad lapsed on omavahel ka sugulased 😀

  • Avatar
    Vasta Sixu 23. aprill 2014 at 12:40

    Jah, nüüd kui teised ütlevad, näeb see tõesti liha moodi välja :D. Toortoit, haahaa :D. Aga Mari on väga armas ja üldse on armas, kuidas sa teda niiiiiiiiiiiii palju armastad :).

  • Avatar
    Vasta Stelts 23. aprill 2014 at 12:32

    Mari on ikka üks ülimalt armas mõngel! 🙂

  • Avatar
    Vasta Kerli 23. aprill 2014 at 12:11

    Minul mingi aeg jäi laps magama nii ,et pidin panema õhukese teki pea peale ja veel nii et silmad olid ka kaetud tekiga 😛

  • Avatar
    Vasta Diana 23. aprill 2014 at 11:55

    Niii vahva on väike Mari!!!
    Mütsiga magama jäämisest polegi enne kuulnud, väga huvitav;)

    PS: ma kirjutasin Sulle fb, või noh õigemini ma ei tea,kus kohas pean ühendust võtma,kui võitsin “Püha söömaaja kahele” :D?

  • Avatar
    Vasta elge 23. aprill 2014 at 11:50

    Nii uskumatu kui kiirsti nad ikka suureks kasvavad, alles ta ju ometi sündis!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. aprill 2014 at 11:57

      Ma ka aru ei saa 😀

  • Avatar
    Vasta T 23. aprill 2014 at 11:48

    Nii tore on vaadata, kuidas tasapisi iga pildiga, mis sa Marist üles paned on näha kuidas mõnglist inimene saab. Tekib tunne justkui elaks mõne oma lähedase lapsele kaasa.

  • Avatar
    Vasta Anette 23. aprill 2014 at 11:46

    Hahah, nii tore postitus! Enda laps on ikka kõige lahedam. Ja mina ka ei julge eriti magavat last näppima minna aga kui on vaja teda liigutada (kui ta näiteks voodis laiutab ja keegi teine sinna ei mahu), siis ei juhtu midagi. Korra teeb silmad lahti aga vajub kohe uuesti ära. Nüüd ma teen igal õhtul musi ja pai, nii mõnusasti nohiseb selle peale 🙂

  • Avatar
    Vasta B 23. aprill 2014 at 11:45

    Seda, et beebi ainult mütsiga magama läheks, ma ei olegi veel kuulnud… Väga lahe 😀
    Minu laps oskab nüüd musi teha, tuleb minu juurde, suu lahti ja surub lahtise suu minu (või issi või kassi) vastu. See on küll no nii kuradi armas, et pisara võtab silma!

    PS. Vaatasin ka, et toorest liha sööb aga ilmselt mitte? 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. aprill 2014 at 11:49

      See ei ole jah liha, vaid mingi…näputoit, mis lõpuks täiesti mudruks muutub 😀

    • Avatar
      Vasta Maria 23. aprill 2014 at 13:20

      Hehe, mu laps teeb samamoodi ja ka mulle, issile või kiisule 😀 No niiii armas!!

  • Avatar
    Vasta Naiivne Naima 23. aprill 2014 at 11:42

    Kui sa eile rääkisid, kuidas keegi sulle banaaniküünla ja koorija saatis ja mainisid nime Carmen, siis ma alguses tõsimeeli mõtlesin, et “what what? kas keegi tõesti üritab nüüd lepitust saada?”

    😀

  • Avatar
    Vasta Moonika 23. aprill 2014 at 11:41

    hahaha 😀 toit kandikul näeb pildil välja täpselt nagu toore liha tükk 😀 😀
    Aga muidu üliarmas 🙂