Uncategorized

tobe on olla kiivritu

2. september 2014

Juba kolm aastat olen ma jauranud teemal, et tahaks seenele minna. Eelmine aasta oleks isegi läinud, aga Kardo arvas, et üheksa kuud rasedana ei ole väga mugav seenel käia. Ah, mida tema ka teab, nagu ta ise oleks kunagi olnud 9 kuud rase, eksole…

Aga nüüd seenele minemisest. Triin jagas FBis pilte enda suurtest seenekorvidest ja mul ei jäänud mitte midagi muud üle, kui ennast talle kaela määrida ja anuda teda, et ta mulle ka näitaks, kus see imeline koht on, kust seeni saab. Inimene halastas ja võtabki mu kaasa! Ainuke asi on selles, et me peame sõitma 8 km Kohilast, et sinna seeneparadiisi saada.

8 km on lebo, ma olen oma rattaga rohkemgi sõitnud (haha, umbes 10 ikka!) aga mind paneb ainult see muretsema, et mul ei ole kiivrit. Jah, ma saan aru, et enamik inimesi sõidavadki ilma, aga enamik inimesi on ka idioodid, seega ei taha ma neilt eeskuju võtta, ega ka ise tobedat eeskuju enda. Ok, homme sõidame me kuskil metsa vahel, aga siiski. Kiivrit on vaja!

Eelmine kord kui ma rattast ja turvavarustusest rääkisin, siis näitas mulle üks kommentaator lehekülge, kus peidavad ennast maailma ilusaimad kiivrid! Selleks on Electrabike lehekülg.

kiivrid-3530458

                                                             1,2,3,4

Milline kiiver teil on? Või olete ka need “issand, kiiver ajab mu soengu sassi!” tüüpi inimesed? Muidugi neile, kes arvavad siiski, et kiivrid on koledad, aga päris ära surra ei tahaks, siis näete, siin artiklis tutvustatakse uut sorti kiivrit, mis isegi ei näe välja nagu kiiver.

Loe ka neid postitusi!

16 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Leevi 4. september 2014 at 12:15

  Ma just eile käisin 41 nädalat rasedana seenel. Polnud häda miskit (ja näed, ei sünnita ka veel ) 😛

 • Avatar
  Vasta Karmen 2. september 2014 at 19:38

  Need, kes soengut sassi ei taha ajada ja kel raha palju, võivad tellida endale hoopis rootslaste leiutatud nähtamatu kiivri http://www.hovding.com/ 🙂

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 3. september 2014 at 07:11

   Jaa, see on postituses mainitud ju 🙂

   • Avatar
    Vasta Karmen 3. september 2014 at 13:04

    😀 oih, jäi kuidagi märkamata jah teine 😀

 • Avatar
  Vasta Riina :) 2. september 2014 at 19:21

  Ei kanna kiivrit, sest ratas seisab juba pikemat aega. Sõidud teen autoga (elan ka metsas, kus poed ja muud olulised asjad on kaugel ja linn on 40km)
  Aga selliseid kiivreid kannaks ma hea meelega. Olen seda meelt, et sitta see kiiver, eluaeg sõidetud ilma ja nüüd on oluline. Kuid kuna mul kasvamas pisike, siis vaja ju eeskuju näidata 🙂 Ilmselgelt, kui ratta selga istun, siis kiivriga 🙂 Ja nüüd on olemas vähemalt pilt, millist kiivrit osta 🙂

 • Avatar
  Vasta Maire 2. september 2014 at 11:57

  mul isiklikult kiivrit pole. Kuid on ostunimekirjas olemas. Lastel on sellised odavamapoolsed kiivrid. Ühele poisile sai 12 euriga soetatud magazinist. Teisel oli sinna 25 euri kanti. Kiiver on väga vajalik. Kohe VÄGA!!!! tänu sellele et õnnetus ei hüüa tulles, kindlustasin ka kogu oma pere õnnetusjuhumikindlustusega ära, mis sobib meile nagu alatud. Sel suvel sai keskmine laps 2-l korral uue kiivri. Poiste värk, on vaja kihutada, esimene kord lõpetas kraavis kerge põrutusega, teine kord nii lihtsalt ei läinud, vaid lendas ratta pealt ülepea vastu asfaldit, kuna kaotas mäest alla sõidul ratta üle kontrolli, ja isegi see odav kiiver päästis hullemast peatraumast. Sel korral oli ainult lõua all lahtine haav ja vasakul küljel mitmed mitmed haavad ja kriimustused. Kiirabi ütles tol korral, et kasutatud kiivrit pole soovitav osta, kuna ei tea kas on avariilinevõi mitte, ja isegi seesama uuena ostetud 12 eurine kiiver võiB päästa palju. Öeldi, et omal jalal poleks ta õnnetuspaigalt lahkunud, kui kiivrit poleks olnud. Õnneks võtavad lapsed õppust, ja ilma kiivrita ei sõideta 1te meetrit ka mitte. kui ma sõitmas käin koos lastega siis püüan olla ettevaatlik, kuna omale pole veel saanud soetada kiivrit, kuid ku üksi käin, siis laenan vanema poisi oma, meil sama suurus läheb 🙂 siis o, kiirused ja vahemaad tiba teised.

  Aga seenevärgist….ise korjamas ei käi…ei söö…peres ka keegi ei söö…kui on toidu sisse eriti superhoolikalt ära peidetud et ei näe-ei tunne seenemaitset..siis VÕIBOLLA pigistan tiba sisse. Muidu aga mitte 🙂

 • Avatar
  Vasta Piret 2. september 2014 at 09:50

  Osta üks enam-vähem kiiver lihtsalt ära ja on teemal lõpp.
  Ma saan aru küll, et tahad parimat ja ilusaimat jne, aga lõpuks on see kõigest üks pagana kiiver ja kui on kohe vaja, siis sobib suht igasugune.
  Kui kunagi peaks juhtuma, et koperdad ideaalseima otsa, siis hangid selle ka ja ongi kõik.

  Aga igatahes sõida kiivriga!

 • Avatar
  Vasta Kaie 2. september 2014 at 09:22

  Minule väga südamelähedane teema, rattasõit 🙂
  Kannan alati kiivrit. Soengu veab veidi viltu, kuid elu ja tervis on olulisemad. Pole veel ideaalset ja ilusat kiivrit leidnud, aga hetkel kasutan rulatajate ja rulluisutajate valget kiivrit. Nii mõnelgi juhtumil oleks kiiver just inimese elu päästnud.

 • Avatar
  Vasta Nele 2. september 2014 at 08:51

  Käisin ka eile seenel (Kohilas), 20 minutit metsas ja terve pere sai õhtul süüa 😀
  Rattasõiduga seoses – Kohilas sõites ei tunne end väga ohustatuna ega kasuta kiivrit (mul polegi kiivrit 🙁 ), aga Tallinnas liigeldes võtan sõbrannalt laenuks. Samas kiiver peaks ka kõige lühemal rattasõidul peas olema, seega panen endale ka selle ostunimekirja 🙂

  • Avatar
   Vasta Triin 2. september 2014 at 09:05

   Tundub jah, et vähemalt siinkandis on päris hea seeneaasta. 🙂

 • Avatar
  Vasta Mari-Ly 2. september 2014 at 08:41

  Mul ka veel pole, aga sain ka alles ratta 🙂 aga tahan kindlasti osta, sest mis sest, et kohustuslik pole, leian, et on siiski vajalik, eriti pärast seda, kui naabrimees paar aastat tagasi Tallinnas jalgrattateel jalakäijaid sääses käeluu puruks kukkus, kiiver oli nii tükkideks, et seda ei tundnud äragi, aga vähemalt pea jäi terveks! Teine teema on juba see, et inimesed on ikka nii nahaalsed ja hoolimatud, et kõndisid lihtsalt edasi ega pakkunud abigi, kuigi olid ju ise otseselt süüdi 🙁
  Electrabike lehel on tõesti lahedad kiivrid või õigemini kiivrikatted, aga kole kirves hind tuleb, kui nüüd kiivri ja katte hind kokku panna, kattest vist üksi eriti kasu pole 😉 Aga samas, ega ma tea, palju need tavalised kiivrid maksavad, no sellised, millest ka kasu on?

 • Avatar
  Vasta Laura 2. september 2014 at 08:39

  Selline neiu nagu Maarja Naan teeb eritellimusel lillekiivri, kui ilusti küsid 🙂 siin on link tema FB-le https://www.facebook.com/maarjanaan?fref=ts

 • Avatar
  Vasta Päti 2. september 2014 at 08:35

  Jess minu soovitus läks käiku 😀

  • Avatar
   Vasta Päti 2. september 2014 at 08:36

   Tore on olla kasulik 😉

   • Avatar
    Vasta Liisa 2. september 2014 at 11:52

    Mulle jäid ka siis sealt kommentaaridest nii ilusad kiivrid silma- tõesti väga hea leid (Y)
    Aga üldiselt mul ka ei ole veel kiivrit kuigi sõidan peaaegu iga päev rattaga tööle ja tagasi ca 10 km. Aga kauaks ei plaani minagi kiivrita jääda.

 • Avatar
  Vasta Triin 2. september 2014 at 08:23

  Mul ei ole ka kiivrit, kuigi ma pidevalt mõtlen, et seda ON vaja!