KURB ON OLLA Lapse üles kasvatamine LAPSED Mari

vaene beebi

24. september 2014

Eilne päev algas ja lõppes nii mulle kui Kardole täpselt sama moodi – maast vedelat sitta küürides. Ei tea, miks ei õppinud esimesest korrast, aga no vahepeal tahaks ju lapsel ikka palja tagumikuga ka olla ning üsna pea oli tulemus käes. Mari oli sittunud Kardo laadjale, roomanud sitasena ringi, hõõrunud sitta põrandalaudade pragudesse ja patsutas õnnelikult selles ringi.

Õhtune raund sama teema – sittus vannitoavaibale, samal ajal kui me seda küürisime, lasi voodi ette ka veel ühe läraka. Ise naeris, meie olime oksendamise äärel.

11-7210879

Öösel ärkas ta suure nutuga – ma ei saanud aru, mis toimub. Miks ta ometi nutab. Ta sülle võttes mõistsin, et vaesekesel on nohu tulnud. Lurises ja purises ja kuidagi läbi suure häda saime väikse vaesekese magama tagasi.

Nüüd, hommikul, on olukord parem. Nina on muidugi väga tatine, sülge jookseb, süüa ei taha (kui pressida ikkagi, siis nutab, seega ei söö pea midagi tahket). Palavikku õnneks pole, aga kuidas ma jätan oma haige beebi maha ja lähen ise Pariisi 🙁

img_4113-7306821

Annaks jumal, et NÜÜD need hambad just tulema ei hakkaks, sest a) ma tahan seda suursündmust oma silmaga näha, b) siis tal on ju veel halvem olla.

Vaene väike beebike

Loe ka neid postitusi!

22 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta L 26. september 2014 at 12:20

    Ok siis kui minu väide oli väga rumal lihtsalt sellepärast kuna sul oli elus teistpidi ;D Minu siirad vabandused sest sina oled see kõiketeadja siin kelle elu peaks olema üldsuse etalon. Hahaha ;D

  • Avatar
    Vasta L 24. september 2014 at 19:43

    Igaks juhuks kuna beebidel ja väikelaste pea ja peanahk on nii õrn siis peaks seda alati kaitsma enamikel lastel ka suvel mütsid peas kuigi 6õhukesed. Aga hambad tulevad normaalsel ajal tüdruku kohta ja üldse areng mu vanemal tütrel tulid ka aastaselt ja u siis hakkas käima. Aga pojal tulid neljakuusest esimesed ja kaheksakuuselt kõndis juba. Ju on nnaised nõrgemad algusest peale vähemalt füüsiliselt .

    • Avatar
      Vasta tuna 26. september 2014 at 06:56

      No see väide on nüüd küll rumal. Mul oli lastega just vastupidi, poiss on kõike hiljem tegema hakanud. Üldiselt hakkavatki poisid hiljem käima ja ka rääkima, kuigi usun, et see puhtalt individuaalne.

  • Avatar
    Vasta L 24. september 2014 at 16:43

    Jh aga kuidas kolleegile müts peaks tal ka tegelt ammu peas olema minu omadel juba augusti lõpust alates on ja aina külmemaks lähevad ilmad. Kindlasti tuleb nina puhtaks teha ja auru et nina lahti oleks väiksel lapsel nohu tõsine asi. Loomulikult ei soovita haige lapsega reisima minna ütlesin ainult et laps pole takistus.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. september 2014 at 16:52

      See päev, kus pildid tehtud, oli tegelikult väga soe. Eelviimane soe päev, mingi 19 kraadi, mis ma seda mütsi ikka topin.

  • Avatar
    Vasta AA 24. september 2014 at 15:28

    ….ja kui siin keegi soovitas laps kaasa võtta reisile, siis nohuga on pisikesel lendamine 100% välistatud, kuna see valmistab megapiinu.

  • Avatar
    Vasta AA 24. september 2014 at 15:27

    Ma ei julge sügis/talviseks peroodiks enam ühtegi reisi planeerida oma 3 ja 6aastase kõrvalt. Paar tükki on varasemalt tühja läinud ja enam ei julge isegi mõelda mingi kaugema väljasõidu orgunnimisele, sest siis 99% kindel, et lapsed jäävad haigeks. Praegu hoian ka 1000 käega pöidlaid pihus, et saaks nv Tallinnaski ära käia.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. september 2014 at 15:48

      No õnneks saavad vanaemad ka lapsega hakkama ja täna päeval on ta täitsa tubli olnud. Niivõrd-kuivõrd paistab, et on ka parem enesetunne. Aga eks see nii olegi, et õhtuti on alti hullem, endalgi haigena nii

  • Avatar
    Vasta chrisk 24. september 2014 at 13:52

    Minu teisel lapsel, tütrel tullid ka hambad alles aastaselt , nii et kannatust 🙂 aga pojal oli mul selles vanuses sahtel ammu hambaid täis

  • Avatar
    Vasta anu 24. september 2014 at 12:24

    Kui tulevad hilisemas beebieas hambad, on nad tavaliselt jõudnud juba igeme all suuremaks kasvada ja lõikuvad aeglasemalt ja valulikumalt. Minu põnnil tulid samas vanuses. Calgel ja närimisrõngad. Üks hea nipp oli see, et hõõrusin ise froteerätikuga ta igemeid, esiteks lapsele meeldis ja teiseks see kiirendas lõikumist. Pidage vastu!

  • Avatar
    Vasta liia 24. september 2014 at 12:19

    Keegi vist pole veel seda siin maininud, aga täitsa on olemas selline asi nagu HAMBANOHU.
    Meie lapsel oli selgelt eristada, et hambanohuga tulid kohe ka hambad. Esialgu pidasin ka muidugi seda tavaliseks nohuks. Aga kolmandal korral sain aru, et nüüd on järgmine sats hambaid tulemas. See ei kesta üle paari päeva.
    Kui on näha, et ilmselgelt valus on, pane ikka paracetamol. Magab paremini ja valu vähem, milleks lasta lapsel nutta.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. september 2014 at 15:47

      See, et ta öösel ärkas, ei olnud minu meelest otseselt valust, vaid sellest, et ärkas selle peale, et nina oli täitsa kinni. Ebamugavus pluss suur uni ajasidki nutma 🙁

  • Avatar
    Vasta merka 24. september 2014 at 12:10

    Tundub jah, et hambad. Kui mu põnnil(10k) hambad tulid ja väga hullusti jonnis siis ma andsin talle palaviku alandajat, sest ma ei suutnud vaadata kui valus tal on.

  • Avatar
    Vasta Sirly 24. september 2014 at 12:04

    Anna Marile neid külmutatud rõngaid närida. Kui mul poisil hambad tulevad (tagumised suured veel tulevad) ja on tulnud siis on see nagu imerohi. Leevendavaid geele võid ka panna aga kui ise kindel ei ole, et hambas asi siis ma ei paneks. Ehk 100% looduslikku

  • Avatar
    Vasta L 24. september 2014 at 12:03

    Aspiraator on teil ikka??ja inhalaator? Need kohustuslikud väike laps ei oska ise nuusata võib tekkida korvapoletik niimoodi ja hingamisteed vaja lahti saada kiirelt. Ei tea ise kyll käisime mehe ja 7kuusega väga edukalt Sitsiilias mere ääres puhkamas soovitaks kaasa v6i jätta kellegile kes viitsib nende kahe asjaga hoolitseda lapse eest korralikult ja arsti kutsub kui ongi juba nuuskamatusest kriitiline seis nagu meningiit või korvapoletik

  • Avatar
    Vasta Piret 24. september 2014 at 10:26

    Tüüpiline, et lapsed just enne reisi, puhkust või muid sada aastat ette planeeritud asju haigeks jäävad või kuidagi muud moodi mõista annavad, et sina võid ju plaane teha, aga lõpuks on ikka nemad kunnid. 😀

    Minu lapse esimene hammas tuli 9-kuuselt, kui mina rõõmsasti Slovakkias olin. 🙁 Aga noh, kuna tegemist ei ole siiski samaväärse “esimesega” nagu esimene samm või esimene sõna, siis ma nii kurb ei olnud.

    Marile kiiret paranemist ja head tuju!

  • Avatar
    Vasta Enelyn 24. september 2014 at 10:21

    Samad tunnused meil ka. Aastasena on alles 2 hammast ja nüüd jälle väike nohu,kakab palju,jonnib öösiti jnejne. Nüüd tundub, et hakkab üles ka tulema lõpuks esimene hammas. Väga raskelt ja aeglaselt tulevad need ikka.

  • Avatar
    Vasta ann 24. september 2014 at 09:19

    Sõnusite ära,et miks juba neid ei tule ja tundub ,et kikud hakkavad vaikselt välja punnitama.
    Minu 7kuusel on juba 4 tk ilusti väljas,aga kui tulema hakkasid siis oli ka jorune,ilane ja tagatipuks ka palavikune ja jah just kaka ka vedel ja isu vilets.

  • Avatar
    Vasta Katu 24. september 2014 at 09:17

    KAS TÕESTI saavad Perekooli kanaemad oma suud lukku panna teemal “Malluka Mari hambad”

  • Avatar
    Vasta kristi 24. september 2014 at 09:02

    Kõlab täpselt hammaste tuleku moodi,meie piigal oli täpselt sama moodi enne esimeste hammaste tulekul.

  • Avatar
    Vasta Regina 24. september 2014 at 09:01

    Tundubki, et on tulemas hambad, meil algas see kõik täpselt samamoodi, kõht lahti, nina tatine(kuigi praegu on see periood, et viiruslik nohu on levimas), öine nutuhoog, pea 2 nädalat pluss meil oli lisaks ka ühepäevane palavik, mis oli üle 39 kraadi.

  • Avatar
    Vasta Viivika 24. september 2014 at 09:01

    Omast kogemusest võin öelda, et kui minu poisil esimesed hambad tulid siis üks tunnus oligi kõhulahtisus. Võis päevas 5-6 korda kakada.. ja just vedelat.
    Nii oli 2–3 päeva ja siis juba esimesed hambanukikesed olid igemest näha 🙂
    Teiseks, kui tatt jookseb ja süüa ei taha siis võib isegi see hammaste tulekule viidata. Aga samas, võib see tati voolamine olla ka nohu pärast.