Lapse üles kasvatamine

pepu kaudu lapsi ei tehta?

5. oktoober 2014

Pealkirjatsitaat on muidugi pärit hullarikogunemiselt Toompealt…Ma ei tea, kas telekas sellest jubedusest mingit otseülekannet ka tuleb, aga mina seda sitta vaadata ei suudakski, ilma, et ma nii kohutavalt närvi ei läheks. Tõele au andes OLEN ma juba viimse vindini närvis, sest ma ei saa aru, millised ajukääbikud praegu Toompeale roninud on? Miks? Kui keegi minu lugejatest seal juhuslikult käis ja idiootse plakatiga vehkis, siis minu poolne soovitus on see plakat endale sügavale sisse istuda. Ausalt. Proovi järgi, äkki meeldib ja selle pärast sa üldse Toompeale ronisidki?

Vaatasin Delfi uudistest seda galeriid ja saan käsi südamel öelda, et iga inimene, kes seal oma sildiga “RAVIME HÄLVET!” ja “LAPS VAJAB EMA JA ISA, MITTE PEDERASTE!” ja “EESTIMAA POLE HOMOMAA” uhkelt lehvitab, ajab mul südame pahaks. Nad on vastikud inimesed, kes leiavad, et peavad oma aegunud ja iganenud mõttemaailma teistele peale surumiseks kuskil platsil siltidega vehkima. Samas pooled penskarid näevad välja, nagu nad ei saaks üldse aru, kus nad on. Ehk tõepoolest käis mingi buss üle Tallinna ringi, lubades pensionäridele kena vabaõhuüritust koos kontsertiga? Kes teab…

7c6cisx1a_c9lip4mxgf8v-1847891

Kolmeraudses nägin Varro Vooglaidi esimest korda, ma ei teadnud isegi, kes ta on, aga nüüd tean. Ta on lihtsalt üks homofoobne munn*, kes on loonud endale sekti nimega: Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks. Nüüd on tema ustavad jüngid kogunenud Toompeale ja vehivad seal nagu poolearulised PIIBLITEGA. Kuulge halloo. Minu poolest olge nii usklikud, et palvetage iga kahe minuti tagant ja kandke endal jeesuse pilti tagataskus, palituhõlma all ja minu poolest ka trussikutes, aga nüüd hakata mingisuguse usklikuse ja moraalsusega kooseluseadust maha tegema on ülim lollus.

Mäletab ehk keegi veel, et Eesti on üks vähem religiosseid riike? Huvitav miks nüüd kõik oma sinised lastepiiblid keldrisügavustest välja kaevasid ja nendega vehima hakkasid? Leidsid nad nüüd jumala? Uskumatu, et Maltal, mis on number üks katoliiklik riik euroopas, võeti sarnane seadus see aasta ilma igasuguse draamata vastu ja siis Eestis on siuke hullus.

19g2us3b4ll9rqtxudanyz-8336705

“Me nõuame uut presidenti!” röögib rahvas, kuna Ilves oli öelnud, et tunneb häbi selle petensioonile alla kirjutanute pärast. “Me nõuame uut peaministri!” kuna peaminiser toetab seadust. Aga tead, mida mina nõuan? Uut rahvast…Normaalset rahvast. Palun? Kes need inimesed seal Toompeal on? Kust nad tulid? Miks ma pean selliste inimestega riiki jagama?

Tagasi tulles selle juurde, et usklikud nüüd paanikas on, tekib mul küsimus, et miks? Väljavõte ühe sügavalt uskliku neiu Facebookiseinalt: “Kooseluseaduse vastuvõtmisega kaasnevad mõjud ei ole õnnistuseks eesti maale ja rahvale. Nii nagu Looja on paika pannud gravitatsiooniseaduse, on Ta ka öelnud, et homoseksuaalne läbikäimine on Tema silmis rüvedus ja nii tuleb maa ja rahva üle needus. Mina seda meie maale ei taha. Need on reaalsed asjad. Paljud meist aga ei tea seda. Mitte Jumal ei pane seda needust meie üle vaid me teeme seda oma käitumisega. Igal teol on tagajärg ja nii lihtsalt on. Seda teades ja Jumalat tundes, miks peaksin ma vaikima?”


Tead, enne kui see neiuke mulle pilti ei lisa, kus nad jumalaga veiniklaasi taga maailmaasju arutavad ja videolõiku, kus jumal selge sõnaga ütleb, et tema homosid vihkab, ei soovitaks ma sellist imelikku häma oma seinal ajada. Minu meelest on rüvedus hommikul kell kuus ärkamine, aga ometi ei lähe ma Toompeale selle pärast äratuskellasid värdjateks ja hälvariteks sõimama. Anna issand mulle kannatust…

Usklikest rääkides – ma olen muuseas mõelnud, et kui ma oleks parem inimene, oleksin ma lebolt usklik. Näiteks 10 käsku on ju täiesti normaalsed käsud ja oleks täitsa OK nende järgi elada. Aga nüüd Toompeal toimuvat vaadates, kuidas PIIBLITEGA vennad tahavad HOMOSID PÕLETADA, on mul tunne, et ainult täitsa puhta hullud on usklikud. Ilmselgelt peab nii olema, sest ükski inimene, kes väidab, et käitub vaid nii, kuidas jumal tahab, ei saaks soovida kellegi surma või põletamist ainult selle pärast, et kellega ta koos elada tahab. See on tobe ja seetõttu ütlen ma ausalt välja, et need usklikud Toompeal ei ole mitte kellegi usklikud, vaid imelike eluarusaamadega trossid, kellel oli pühapäeval ootamatult liiga palju vaba aega.

Muuseas kooseluseadusest – me räägime parasjagu pmst ainult sellest, et kaks inimest (olenemata nende sünnipärasest soost) saavad oma kooselu jooksul tulnud ühise vara kindlustada, ilma et selleks peaks abielluma. Siis lambist  räägivad Toompeal inimesed neist lastest, keda koolis pekstakse, sest teda kasvatab kodus kaks karvast nokut ja kohe peale seaduse jõustumist hüppeliselt langema hakkavast iibest ja jumala needusest ja piiblist ja põrgust ja pedofiilidest ja neist, keda erutavad hundid ja lambad ja vaese Eesti rahva ja maarjamaa hävimisest.

tumblr_inline_mvtr58gpyg1qldj1k-5526485

Muuseas, see Varro ütles Kolmeraudses, et ROHKEM inimesi on kooseluseaduse vastu kui poolt. Päriselt ka on nii? Kust selline info tuleb? Seetõttu ka väike poll siia. Kes viitsib, võib seda linki jagada, et teised ka pollile vastaks, kes ei loe muidu minu blogi. Vaatame, mis nali siit välja tuleb.

[polldaddy poll=8352666]

*Jah, võite nüüd kõik pikali kukkuda, et kuidas küll väikse lapse ema kasutab selliseid sõnu, aga hei, vähemalt olen ma hetero!

EDIT: Homofoobid tihti ütlevad, et kurat, las need homod siis teevad kodus, mida nad teha tahavad, kui NII VÄGA PEAVAD, aga nahui nad neid paraade korraldab? Las olla homod OMA KODUS.

crcn1-8242063

Minu meelest võiksid homofoobid ka vabalt olla homofoobid, kui nii väga peavad. Aga vaikselt oma kodus teki all!

Loe ka neid postitusi!

105 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Vasta Kas ma olen haige? Päriselt? | Kõik on võimalik vaid sellesse uskudes.. 24. juuni 2015 at 02:41

    […] käib nimelt Malluka blogis ilmunud homo teemalisest postitusest ning sellest, et Eesti Maaülikooli dotsent Merike Lillenberg selle kohta päris suuri inetusi […]

  • Avatar
    Vasta mia 24. oktoober 2014 at 13:49

    Äärmiselt labaselt kirjutatud arvamusavaldus ja mitte grammigi parem Maaülikooli õppejõu sõnakasutusest.

  • Avatar
    Vasta N 8. oktoober 2014 at 18:07

    Mitmed facebooki tuttavad jagasid täna sinu postitust sellest, kuidas Maaülikooli õppejõud päris koledaid sõnu loobib. Hakkasin siis lugema ja vaatama, et mida nii hullu siin siis kirjas on. Oeh… sinu postituse oleks nagu ma ise kirjutanud.
    Aina enam ajab ikka närvi, kuidas inimesed protesteerivad selle kooseluseaduse vastu, tuues põhjusteks nii oma usku, laste heaolu kui ka jumal teab mida. Mina ise pole kunagi olnud geide vastu. Nad on olnud ju maamunal aegade algusest peale, sama kaua nagu ”normaalsed” inimesed. Kõik need põhiseadused ja kõiksugu muud seadused on kirjutatud nende ”normaalsete” inimeste endi poolt. Miks on siis niiiiii kohutavalt raske ja piinarikas lisada meie niigi hukas ühiskonda, kust suur osa inimesi juba niisamagi põgeneda sooviks, see kooseluseadus. Minu mõistus seda ei võta! Kõik need geid on ju ka heteroinimeste lapsed, lapselapsed, sõbrad, tuttavad, sugulased… Õudne-õudne maailm. Aina enam tundub, et enamus neid ”normaalseid” inimesi ei oma absoluutselt empaatiavõimet. Ja mis laste heaolust nad räägivad… kui nemad käivad koledate plakatite ja sõnadega protestimas, siis ma usun, et nende endi lapsed ei julgegi arvata, et teistsugune olla on täiesti okei. Meil on nii hädasti vaja siia ühiskonda rohkem tolerantsust ja hoolivust. Kuidas seda saada… pole õrna aimugi. Ja siis imestatakse, miks noored siit ära kolida tahavad.

  • Avatar
    Vasta candy 7. oktoober 2014 at 10:27

    Olen sinu arvamusega vägagi nõus ja selle postitusega. Homovastased vihkajad otsivad täiesti absurdseid seletusi ja argumente sellele miks ei tohiks homosid olla ja miks nad on rõvedad. See nende seksuaalelu arutamine ja ettekujutamine on täielik absurd, olen aru saanud, et ega paljudele noortele inimestele ei meeldi mõelda ka sellele kuidas seksivad nende ema ja isa, veel vähem aga vanaema ja vanaisa, sest see on ju suht rõve kui seksivad vanemad inimesed kes on üle 40, kas hakkame neil ka midagi ära keelama, paneme mingi vanusepiirangu seadusega peale millal ei tohi enam seksida. Siis veel see kuidas homofoobid arvavad, et KÕIK homod ja lesbid tahavad kohe neile külge lüüa, sest neile ju meeldivad samast soost inimesed, ma ju ka ei arva, et kõik maailma mehed tahavad mulle külge lüüa või et kõik vastasoost inimesed tahaksid tulla kohe ahistama. Ühesõnaga loogikavigu lademes. Ma neid põhilisi asju ei hakanud üle arutama mis siin juba risti põiki läbi arutatud, aga veel tulid sellised pisemad nüansid meelede, et millega siis homofoobid ja ka muidu ebatolerantsed inimesed lagedale on tulnud. Tiirles vahepeal mingi kiri ja neid saadeti päris palju igale poole koolidesse ja muudesse asutustesse ja oli väga räige vihakiri selle seaduse pooldajate vastu, üks argument mis seal kirjas oli veel toodud oli see, et kõik muud elusolendid peale inimeste on heterod, nii loomad linnud ja mis iganes veel, aga see on juba väga suur faktiviga, sest ei ole absoluutselt nii, sest loomad on väga mitmekesise seksuaalsusega. Kindlasti tahab omast arust loogiline inimene mõelda, et instinktidega loomad ju ometi ei saa ennast “mõelda” homoks, aga siiski ei ole nii, väga palju liike maal on lausa kahesoolised korraga, on ka olendeid kes üldse paljunevad iseendaga, ühesõnaga see paljunemise ja seksi värk on loomade maailmas isegi veel kümme korda kirjum kui inimestel ja kahju on kui inimesed on nii vihkamist täis nende peale kes pole samasugised nagu nad ise.

  • Avatar
    Vasta Maret A. 6. oktoober 2014 at 18:02

    Ma mäletan, kui mulle see petitsioon koju saadeti. Lugesin seda ja nutsin ja naersin, sest kuidas saab 21. sajandil üldse keegi mingisugust sellist jama ajada ja seda inimestele KOJU saata? Kuidas saavad inimesed nii kitsarinnalised ja õelad olla? Kust võtab mingisugune x-sihtasutus õiguse homoseksuaalseid inimesi alavääristada? Seal oli reaalselt kirjas, et heterote jaoks on ahistav, kui nad peavad homoseksuaalsetele inimestele korterit üürima vms. Mul hakkas küll isiklikult piinlik, et eestlaste seas on selliseid inimesi. Võtku oma piiblid ja mingu metsa elama, et need “hirmsad peded” neid kätte ei saaks.

  • Avatar
    Vasta Orochimaru 6. oktoober 2014 at 10:59

    Nagu ma tähele panin, olid need kooseluseaduse vastased rohkemal või vähemal määral usuteemaga seotud. Kahjuks olen sedasorti inimestega kokku puutunud ja no ei leia ebatolerantsemaid tegelasi, kui seda on usuhullud. Oma arvamust ei tohi peale suruda… aga mida nemad teevad? Ega nende Jehoova ei ravi nn. hälvikuid, seega võtku vaiksemaks.

  • Vasta puuetega inimeste ära kasutamine täies hoos | Mallukas 6. oktoober 2014 at 02:01

    […] facebook sai tänu eelmisele positusele anonüümse kirja (mulle on autor teada), kes kirjutas […]

  • Avatar
    Vasta M 5. oktoober 2014 at 21:36

    http://www.ohtuleht.ee/597874/kommentaarid
    Õudne, mis kommentaariumis toimub – vastik lausvihkamine.

  • Avatar
    Vasta Riinu 5. oktoober 2014 at 21:35

    Esiteks- ma olen igati kooseluseaduse poolt. Oleksin isegi rohkem poolt kui tegemist oleks abielu seadustamisega- armastus on armastus ning seda ei tohiks eitada. Aga ma juba yhe teise blogi all kommenteerisin, et mind hairib see lahmimine. See paneb justkui selle kirjatyki autori samale pulgale nendega, kes seal meeleavaldusel kohal viibisid. Nii nagu nemad ei suuda laiemalt naha, ei suuda ka see, kes lihtsalt ei taha aktsepteerida, et mitte kunagi ei saa koik olla yhel meelel ning selle vastu voitlemine on lihtsalt lahmimine. Selle asemel kirjutada positiivne lugu, miks pooldad kooseluseadust ning miks see on hea mote. Las need, kes on selle vastu, olla selle vastu ning las nemad olla need lahmijad, aga argem laskugem nendega samale tasemele.

  • Avatar
    Vasta Kadri 5. oktoober 2014 at 20:42

    Aga mis on siis perekond? Või mis teeb perekonna perekonnaks? Toompeal protestijad peavad kõige olulisemaks sugu. Neil on see primitiivne- peres on ema (naissugu), isa (meessugu) ja lapsed. No juurde kuuluvad ka heterost vanaema või/ja heterost vanaisa. Peale seda tulevad alles teised väärtused.
    Teine pool, need, kes toetavad kooselu (issand kui tobe nimetus – kooeluseadus 😀 aga okei), peavad esmaolulisteks teguriteks armastust, hoolimist ja üksteise toetamist. Nende arvates on need väärtused need, mis teevad perekonnast perekonna ja esmaoluline ei ole keha, mis sulle sündides kaasa anti.
    Miks nad seda nii jubedalt kardavad? Mille eest kaitsta? Mille vastu kaitset on vaja? Nad väidavad, et last kiusatakse koolis, sest tal on kodus 2 ema, siis põhjus ei ole mitte selles kahes emas, vaid heteroperede mittesallivuses. Kiusajate vanemad on oma kurjuse ja hirmu oma lastele edasi õpetanud ning nende lapsed kannavad seda viha ja hirmu edasi. Kurjus tuleb ju kiusajatest, mitte kiusatavast! Ja seesama kius ning vägivald tulebki ringiga nende foobide juurest, kes toompeal protestivad.
    Ma olen nii palju katkiseid heteroperekondasid näinud (k.a. minu enda pere), kus pereliikmetest on ema (naispool) ja isa (meespool). Nad on heterod. Nad on õnnetud. Nad ei ole juba ammu enam lähedased. Ma kahtlen, et nad seda üldse olid, kui mina neile sündisin. Ja ka siis, kui peale minu sündis mu õde ja ka siis, kui peale teda sündis mu vend. See on normaalne, et paar ei ole hingeliselt lähedane, aga lapsi tehakse, sest kõik ju teevad. See oli normaalne, et ema pidevalt möliseb isaga ja kaanib veini kõrist alla. Teeb lapsi maha ja õõnestab neid seestpoolt, võtab neilt julguse ja naeruvääristab nende püüdlusi. Isa aga kehtestab hirmuvalitsust. Kui ta on väsinud või tööl ei läinud hästi, siis lõhub ta ettejuhtuvaid asju, mis kätte satuvad. Viskab nõusid kappide vastu, peksab koera või annab mõnele meist vastu kukalt. See on eesti peredes täiesti normaalne nähtus. Minu pere ei ole ainus. Eestimaal on tohutult palju selliseid perekondasid, ma ütleks isegi, et enamus peresid on katkised. Ka enamus minu sõprade pered on katkised. Ja see on meie kodumaal aksepteeritav!! Ja nüüd ma loen, et enamus perekonnad on kooselu seaduse vastu. Ka mu enda vanemad on homofoobid. Ja esimene argument, mis neile pähe tuleb, on see, mis toimub homode magamistoas :DD Kammoon, mehed. Te räägite, et pepuseks on rõve, aga ise käite oma naistele peale, et pepuseksi saada. Ja naised, kes seda ei naudi, aga annavad ikkagi mehe seksinurumisele järele, on silmakirjalikud. Etsiis selline seks heteropaaride puhul on normaalne, aga homode puhul rõve? Seks peaks olema ikka mõlemapoolne nauding, aga mitte tühi füüsiline hõõrumine, sest ühel osapoolel tuli isu. On see pepuseks, oraal või klassikaline, mis vahet sel on, kui sa seda oma partneriga koos naudid. Oluline on armastus ja oma partnerist hoolimine. Vihkajatel tuleks armastamist ja nautimist õppima asuda, aga mitte oma viha külvata teiste magamistuppa, mis ei ole üldse nende asigi.
    Pealegi point ei ole üldse ju seksiski, asi on kibestumises. Nõrk inimene annab oma kibestumisele alla ja hakkab seda teenima, püüdes nakatada teisi kas haiget tehes või muud moodi salvates. Tal endal ei ole armastust ja ta ei taha, et seda oleks ka teistel. Tark inimene aga tunnistab, et ta on õnnetu ja võtab midagi ette, et seda muuta. Armastav inimene ei saa teist inimest vihata või mitte sallida. Tal ei ole selleks lihtsalt ainet.
    Kui ma oleksin saanud ise valida, siis oleksin ma valinud pigem kaks armastavat ema VÕI kaks armastavat isa KUI üht mittehoolivat ema koos ühe hirmuvalitsejast isaga.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. oktoober 2014 at 20:46

      Nii ilus ja õige kommentaar! Aitäh!

  • Avatar
    Vasta Jennifer 5. oktoober 2014 at 17:58

    ”Stop using Jesus as an excuse for being a narrow-minded bigoted asshole.”

  • Avatar
    Vasta Maarja 5. oktoober 2014 at 17:18

    Mind ajab asja juures tegelikult kõige rohkem närvi see, et inimesed ei saa aru, mida kooseluseadus endast kujutabki 😀 Peaasi, et saaks lihtsalt vastu olla! Näiteks on paljud hoopis arusaamal, et kooseluseadus = homoabielude legaliseerimisega. No misasja?!

  • Avatar
    Vasta E. 5. oktoober 2014 at 16:57

    Sama rõve kui on tänavatel aelevad homod (kuigi pole ühtki näinud), on rõve ka tänaval näha aelevat mees ja naist (mida näeb ikka liiga tihti)!!!

  • Avatar
    Vasta Sirly 5. oktoober 2014 at 16:54

    Some people just need a hug
    around the neck
    with a rope

    Meil on ju see võrdõiguslikus ju nii IN, mis nad nüüd siis plärtsuvad?
    Minu arust on geid kordades tolerantsemad ja südamlikud, kui väga paljud heterod. Kahjuks ilmselt alles meie lapsed on põlvkonnas, kus geisid aktsepteeritakse Eestis, kuigi päris lahti homofoobidest ei saa.
    Kuna tegemist ju tõesti foobidega = foobia all kannatavate isikutega siis ei tea jah, mida nad kardavad? Ehk seda, et kui seadusega on lubatud gei olla, siis tekib endal ka tahtmine kapist välja tulla? 😀
    Minu poeg on alles kahene, kuid ma tean, et kui ta peaks kunagi tulema minu juurde jutuga, et emme ma olen gei siis ma lihtsalt kallistaksin teda ja ütleksin, et vaadaku, et hea mehe leiab. Muidugi oleks tore kunagi (nii paarikümne aasta pärast) vanaemaks saada, kuid see on siiski inimese enda südame asi, mitte minu asi torkida.

  • Avatar
    Vasta kaseke 5. oktoober 2014 at 16:16

    Täiesti Mallukaga nõus.
    Ma pole ka homo, aga aktsepteerin kõiki heatahtlikke inimesi sellistena, nagu nad on.

  • Avatar
    Vasta puhh 5. oktoober 2014 at 16:15

    Aitäh selle postituse eest!

  • Avatar
    Vasta laura 5. oktoober 2014 at 16:15

    Tegelikult mind väga tõsiselt huvitab see, et kes on need 70%, keda küsitleti. Kas võeti 100 vanatädikest, sest ma ei tea ühtegi inimest, keda on küsitletud.
    Mina olen vägagi poolt.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. oktoober 2014 at 16:17

      No nagu praegusest minu blogi küsitlusest näha, ju siis võeti jah 😀

  • Avatar
    Vasta Mikey. 5. oktoober 2014 at 15:39

    100% nõus.
    PS: pedofiilid ja homod pannakse samasse patta, kuna inimesed ei taju, et sõna “pede” ei tule sõnast pedofiil, mis siis, et esimesed 3 tähte samad on.

  • Avatar
    Vasta Loore 5. oktoober 2014 at 15:11

    Mallukas, 1000 vastajat on koos! Ma ei ole matemaatikas väga tugev, aga mulle tundub, et 9/10 on selle seaduse poolt! 😀

  • Vasta Toetan kooseluseadust! | ROOSA SIDRUN 5. oktoober 2014 at 15:11

    […] tänast Malluka postitust kooseluseaduse vastaste paraadist, ei saaks ma rohkem nõus olla! Kohe nii nõus olen, et kuigi ma ei ole üldse ropu suuga inimene, […]

  • Avatar
    Vasta Evuska 5. oktoober 2014 at 14:49

    Minu arvamus on see, et kui 1 homo armastab teist või 1lesbi teist ja nad tahavad koos olla ja on oma true love leidnud siis nad on koos nagunii, isegi kui rahvas on vastu kui naabrid on vastu kui president on vastu. Ma arvan, et neile on juba terve elu niigi näpuga näidatud ja kritiseeritud neid nede olemuse pärast. Ega nemad pole süüdi, et nii on. Eriti ajab mind närvi, et keegi tark ütles, et kuidas siis vanasti sellist asja polnud, issandjumal küll… kas see tola elas kuskil kivi all või, vanasti varjati ja salati need asjad maha aga tänapäeval on vabam ühiskond ja pealegi mõned riigipead olid oma sooliste armastajad lihtsalt siis hoiti neid asju saladuses. Tänapäeval loodetakse, et inimesed oleksid sallivamad aga tundub, et mitte. Kelle asi kas teki all on noku nokuga või tussu tussuga mind näiteks ei huvita üldse kui nad tahavad abiellugu ja elagu koos, sest see pole esiteks teiste asi, igaüks teeb oma valikud elus ise ja teistel pole õigust teda selle pärast kritiseerida.

    • Avatar
      Vasta Mis jaoks? 5. oktoober 2014 at 15:33

      Siis pole ka õigus kritiseerida homode vastaseid ning neid nimetada homofoobideks ja muude nimedega!

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 5. oktoober 2014 at 15:37

        Aga mis muud nad siis on?

        • Avatar
          Vasta Mis jaoks? 5. oktoober 2014 at 15:43

          Siin on selge sõnaga kirjas ju, et homode valikuid ei tohi kritiseerida ja bla bla.. Aga homode vastaseid võib sõimata?… Need on inimesed, kes on eriarvamusel sel teemal ja nii ongi.. Seega ei tohiks ka neid kritiseerida, aint sellep.et neil on teine arvamus.

          • Mallukas
            Mallukas 5. oktoober 2014 at 15:46

            Vahe seisneb ainult selles, et ühed inimesed kritiseerivad teisi selle eest, keda NEMAD ARMASTAVAD. teised kritiseerivad teisi südametuks munniks olemise eeest 🙂

          • Avatar
            Maria 5. oktoober 2014 at 16:06

            Siia juurde võiks lisada ühe väikese märkuse : kes teisele ütleb, see ise on. Kas ema ja isa ei õpetanud seda sulle? Kui “homo vastased” ei käiks ringi ja ei karjuks, et nad on vastased, kes teaks neid sõimata…

          • Mallukas
            Mallukas 5. oktoober 2014 at 16:07

            Hästi öeldud 🙂

          • Avatar
            Mai 5. oktoober 2014 at 16:56

            Kas sa ei saa aru, et keegi ei kritiseeri kedagi selle pärast, et tal on vaid ERI ARVAMUS, vaid sellepärast, et nii suur hulk inimesi peab end nii kuradi tähtsaks, et nad leiavad, et nad võivad keelata teistele inimestele kõige tavalisemaid õigusi? See, et heteroid on rohkem kui geisid ei tähenda, et nad on tähtsamad või paremad. Kui kaks täiskasvanud inimest tahavad seaduslikus kooselus/abielus olla, lapsendada ja teha kõike seda, mida heterod siis MIKS nad ei või seda teha? (Jah, tean, et praegune seadus puudutab vaid kooselu.)
            Ja ära tule ajama mulle siin mingit sellist juttu, et “aga kui laps ja täiskasvanu tahavad koos olla, siis kas peaks ka selle legaliseerima?”, sest see on täiesti teine asi, samamoodi istu omale sisse see argument, et siis võib varsti ka loomadega abielluda.

            Mulle ei mahu pähe, et praegu on 21. sajand ja ometi ma kirjutan siin seda teksti, mis minu jaoks on nii iseenesestmõistetav. Kui mees tahab naisele taha keerata, siis ta on ikka kõva mees küll ja siis ei huvita kedagi, et tagumiku kaudu lapsi ju ei saa. Kui mees mehele tahab keerata, siis see on järsku haigus.
            Kui nii kohutavalt muretsetakse selle pärast, et järglased jäävad saamata, siis keelame kõik rasedusvastased vahendid ka ära äkki? Sest inimestel polegi ju muud eesmärki siin elus kui lapsi välja pressida. Need inimesed siltidega “mees+naine = perekond” vist sellele ei mõtle, et Eestis on VÄGA palju üksikemasid. Kas see ei olegi siis perekond, kus on vaid ema ja laps(ed)? Äkki võtame ka nendelt inimestelt õigused ära?

            PS. inimesi ongi siin planeedil liiga palju ja sellest küljest on geid justkui õnnistus – nad vähendavad rahvaarvu ja planeedil on kergem.

  • Avatar
    Vasta Agnes 5. oktoober 2014 at 14:45

    Kallikesed, ärge laske end segada, päriselt. See on täiesti mõttetu närvikulu, see ei muuda mitte midagi, Vooglaid ja temasugused jäävad alatiseks homofoobideks. Ma tõesti ei tea miks peaks kedagi segama teiste inimeste seksuaalelu, kui see on seaduslik ja kahe täiskasvanud inimese otsus, aga näed segab. Kohe nii väga, et on vaja Toompeale klouni mängima minna. Mind üldse ei sega, ma ei veeda unetuid öid mõeldes sellele, kellega keegi seksib. Aga vahi raiska, Vooglaid muud ei tee kui mõtleb sellele ja kräunub nagu kiimas kass. Aga algpointi juurde tagasi tulles, ei ole mõtet vihata ja sõimata teisitimõtlejaid, see ei muuda neid, ka arutelud neid ei muuda. Ja usuga pole sel vastuseisul mingit pistmist, eestlane ei ole kristlane, ja homod eestlasest ka kristlast ei tee. Minu meelest tegid need inimesed Toompeal täna end lihtsalt lolliks. Minu meelest võiks võidelda näiteks koduvägivalla vastaste seaduste karmistamise eest, laste ahistamist ja väärkohtlemist karistavate seaduste karmistamise eest jms eest, aga jõllitatakse hoopis teiste magamistuppa. Piinlik, lihtsalt piinlik.

  • Avatar
    Vasta Mis jaoks? 5. oktoober 2014 at 14:44

    Mul on homodest ükskõik aga mulle ei meeldi, kui nad korraldavad oma homoparaade ja kuulutavad,et homod..Kas ma peaksin ka tegema heteroparaadi ja kuulutama, et hetero? Oma kodudes tehku, mis tahavad aga ärgu kuulutagu seda nii palju..

    • Avatar
      Vasta A. 5. oktoober 2014 at 14:46

      Ega siis kõik meie riigi homod sinna paraadile roni ja end seal kuuluta. Samahästi võivad geid praegu öelda, et neile ei meeldi heterod, kuna me seisame oma plakatitega hetkel Toompeal aga näed, kõik me seal ju pole.

      • Avatar
        Vasta Mis jaoks? 5. oktoober 2014 at 14:54

        Ma ei rääkinudki neist, kes sinna ei roni.. Vaid just neist kes ronivad ja kuulutavad ka meedias, et nad geid jne… Tehku oma asju kodus ja kõik oleks ok. Aga kuna on ju vaja koguaeg kuulutada ja näidata seda, siis no see pole minu jaoks normaalne!

        • Avatar
          Vasta Liisa 5. oktoober 2014 at 15:18

          Aga siis näiteks need tavalised heteropaarid kellest ajakirjanduses lugusid kirjutatakse??? Nad ju ka siis kuulutavad meedias oma suhet ja armastust ja sellega ka seda, et nad on heterosuhtes. Mis vahet siis seal on kas mõnes persooniloos Jüri Nael räägib, et ta on gei või teises persooniloos Stig Rästa räägib oma eluarmastusest. Üks ja sama.

          • Avatar
            Mis jaoks? 5. oktoober 2014 at 15:32

            Jüri Nael ja Marko Reikop on täpselt sellised näited, kes mulle meeldivad…nad ei kuuluta igal sammul, kes nad on.. Aga on inimesi, kes kuulutavad igal sammul, et nad geid või lesbid.

    • Avatar
      Vasta K. 5. oktoober 2014 at 14:47

      Minu arvates homod pole ju praegult mingit paraadi korraldanud, just vastupidi 😀

      • Avatar
        Vasta Mis jaoks? 5. oktoober 2014 at 14:55

        Aga nad korraldavad seda ja nad on aastaid seda teinud, seega hea kui korraldatakse midagi ka neile, kes on heterod!

        • Avatar
          Vasta Laura 5. oktoober 2014 at 15:23

          Millal Eestis viimati mõni paraad korraldati?

          • Avatar
            Mis jaoks? 5. oktoober 2014 at 15:27

            Sel suvel

          • Mallukas
            Mallukas 5. oktoober 2014 at 15:29

            Huvitav, kas nad siis jooksid ka siltidega ringi “rõve, kui mees ja naine kasvatavad last” ja “õige seks on ikka pepuaugust!”?

          • Avatar
            Laura 5. oktoober 2014 at 16:29

            Millal sel suvel?

  • Avatar
    Vasta Keidy 5. oktoober 2014 at 14:34

    Oh issand. Mai saa aru sellest, miks ollakse selle seaduse vastu? Kas tõesti arvatakse, et kui see seadus lükatakse tagasi, et siis kõik geid ja lesbid muutuvad heterodeks? EI, seda ei juhtu. Nad ikka käivad käsikäes ringi, musitavad avalikult ja seksivad magamistoas. Neid ei huvita ju kas sa oled nende suhte vastu või ei. Lihtsalt see kooselu seadus annab kindluse, et kui parneriga peaks midagi halba juhtuma, siis ei kaota sa kõike.
    Kõik need vasturääkivad inimesed on lollakad. Kahju kohe sellises ühiskonnas elada.
    Mina õpetan küll oma pojale, et mõnel lapsel ongi kaks issit või kaks emmet ja see on okei 🙂

  • Avatar
    Vasta A. 5. oktoober 2014 at 14:29

    Ka mina vaatasin seda Kolmeraudset ja kui ta mainis, et inimesed HÄÄLETASID, siis minu esimene mõte oli : huvitav huvitav, mind küll keegi kusagil ei küsitlenud, kusjuures ka mu elukaaslast mitte. Nüüd väita et ligi 70 midagi % eesti rahvast on kooselu seaduse vastu – vabandage, mu pass küll kaotas mõned kuud tagasi kehtivuse, kuid ka mina olin nagu viimati eestlane ja minu arvamust küll ei küsitud.

    Mulle meeldib, kuidas kooselu seadusest rääkides hakkavad inimesed kohe võrdlema seda lammaste jms loomadega seksuaalvahekorda astumisest. Samuti meeldivad mulle inimesed, kes suure suuga väidavad, et geid ei tohi mingil juhul lapsi lapsendada ja jumal oleks selle vastu – las need vaesed lastekodud lõhkevad või ribadeks nendest soovimatutest lastest, kelle ometi üks heteropaarik valmis tegi aga vot et kaks tissipaari või nagu sa väitsid kaks karvast nokut neid kasvataks – MITTE MINGIL JUHUL !! Kus nende jeesuke siis oli, kui ”õnnistas” seda paarikest soovimatu lapsega ? Vot see ei puutu enam asjasse.

    Ühesõnaga lihtsalt tülgastavad on need inimesed seal oma plakatitega ja üldse kõik see punt, kes on sellise õiglase ja ometigi ÜLLA seaduse vastu. Tahaks neid lihtsalt näkku lüüa, esimese ettejuhtuva asjaga. Ja need inimesed, kes oma väikesed lapsed sinna kaasa tassisid ….. neist ma parem ei hakka rääkimagi.

  • Avatar
    Vasta J 5. oktoober 2014 at 14:27

    Toon lihtsa näite. Elavad kaks inimest koos. Juhtub ühega õnnetus ja ta viiakse haiglasse. Mis edasi saab? Tema kaaslane läheb haiglasse, aga öeldakse, et sorry, sa ei saa teda vaatama minna, sest te pole abielus. On see normaalne?? Ei.
    Ja kui öeldakse, et ”Oii, järgmisena tahavad lapsi lapsendada veel”. Kindlasti tahavad, aga kas homoseksuaalsed inimesed läksid praegu Riigikogusse ja püssi ähvardusel lasid sellise seaduse koostada? 😀
    Teie enda sama jumal lõi need inimesed, deal with it 😀

    • Avatar
      Vasta Chris 5. oktoober 2014 at 21:23

      Mida sa kirjutad siin! Ära häma. Ei saa haiglasse vaatama minna kui pole abielus??? SAAB küll. Isegi intensiivi ja kedagi EI HUVITA sinu abielulisus. Saab ka sünnitusmajja sõbranna vastsündinud titte vaatama minna, ole siis mees või naine. Kogemused omal olemas. Sellist jama ei peaks ajama kui asjadest midagi ei tea. Tahaks teada KONKREETSET haiglat, kus ainult abielus inimesi lubatakse teist poolt vaatama.
      Kui heterod, kes koos elavad ei taha abielluda, siis ei pane ka uus seadus neid kooselu registreerima, sest KÕIKI varalisi suhteid saab ka praegu notariaalselt sõlmida. Oma vara võib pärandada sõbranna lapsele või kasvõi tema vanaema kassile, ainult on tarvis notariaalset testamenti. See on ka praegu nii ja ka uue seadusega ei muutu tegelikult midagi muud kui et samasoolised saavad anda oma kooselule seadusliku jõu. KÕIK. Ausam oleks seadusandjatel ka sellest niimoodi rääkida, mitte ajada mingit bla bla bla mula.
      Rahva hulgas külvabki kõige enam viha just selline keerutamine ja seaduse eest võitlejate poolt neile siltide kleepimine – a la homofoobid, putinlased jne. Olge normaalsed, meie rahvas on vägagi tolerantne, aga selline käitumine just ongi viha külvamine. Homod on alati olemas olnud ja on ka edaspidi, kuid homoõiguste eest võitlejad-aktivistid teevad karuteene kõigile. Vägisi armsaks ei saa kui tänavatel meigitud mehed naiseriietes lippude lehvides ja üksteist emmates õigusi nõuavad. Uskuge, see pilt ei meeldi ka paljudele homodele, kes rahulikult oma elu elaks. Ärge torkige ja keegi ei torgi ka teid.

      PS. Mallukale. Hämmastav keelekasutus, võiks arvata, et tegu on ropu vanamehega, mitte noore naisega.
      Kuidas mõista väljendit #homofoobne munn*#? Vaenu õhutamisena? Alandamisena? Veab kui kohtu case’i ei tule.
      Saaks ju ka end viisakamalt väljendada, sellised sõnad näitavad ainult … Haridus ja haritus on kaks täiesti erinevat asja.

  • Avatar
    Vasta eltsikk 5. oktoober 2014 at 14:24

    Mõni on lihtsalt kade ,et peale tema eksisteerib maailmas veel teistsuguseid inimesi. Kas piiblis ei öelda ,et inimesi tuleb võtta sellisena nagu ta on v et armasta oma ligimest sellisena nagu ta on ? Kahju ,ma loodan ,et keegi kes siin on peab sellega kokku puutuma ja muudab oma meelt . Ja uskuge v ei ,aga no homo ei ole ju kohe pedifiil , vahet seal on kas sind kasvatab kaks nokut ,kaks karvast tussut v on mõlemast üks, oluline on see ,et lapsel on hea kasvada , tal on kodu kus teda podatakse ja pere kes teda armastab , te ei vihka neegreid ju sellepärast ,et nad on teist tooni v hiinlasi ,sest neil on teistsugused silmad ,miks te vihkate inimest kellel lihtsalt on selline seksuaalne eelistus ? Lihtsalt sellepärast ,et teile ei meeldi? Teie ei meeldi mulle ka ! Vahet pole kas see inimene keda armastad on sinuga ühest soost v vastassoost – see ei muuda armastuse olemust ! 🙂 Ja teie vihkamine ei tee seda olematuks. Nende kohta ,kes homosid vihkavad on sõna homofoob ja foobia tähendab millegi kartmist ja igal foobial on põhjus. Nagu sina ei roni oma räpaste linadega homode tekialla ,ei roni nemad sinu omade alla ka, ELAGE ISE JA LASKE TEISTEL KA ELADA . erinevus rikastab 🙂 Ricky Martin ja Elton John on homod ,on nad sellepärast halvemad muusikud kui Iglesias v Sinatra ? Ellen The Generes on gey kas ta teeb halvemat telesaadet kui Oprah ? Vaevalt ,nii,et olge sallivamad ,me kõik oleme inimesed,elame korra ja tahame seda elada nii ,et enne surma oleks mida mäletada 🙂

    • Avatar
      Vasta Väike Pärdik 5. oktoober 2014 at 14:29

      Mul see kristlasest tuttav ütles ka, et Piiblis on kirjas küll, et armasta oma ligimest nagu iseennast. Aga seal on ka öeldud, et omasooiharus on patt ja seepärast ei saa ta pattu aktsepteerida, samas ei ole ta omasooiharate, kui inimeste suhtes sallimatu. Tegelikult ma saan sellest aru. Ok, ole kristlane, ära aktsepteeri pattu ja kui ikka päris isiklikuks mitte minna, siis whatever, eksole. Aga kõrvutada omasooiharust pedofiiliaga on ikka hoopis “kõrgem” klass…

  • Avatar
    Vasta Väike Pärdik 5. oktoober 2014 at 14:21

    Mina olen igaljuhul seaduse poolt. Mul on mitmeid tuttavaid, kes on geid ja ma ausalt ei teagi vist paremaid või südamlikemaid inimesi, kui on nemad. Ja veel – mul oli kooseluseaduse teemal tuline arutelu ühe oma kristlasest tuttavaga, kes püüdis mulle selgeks teha, et kui see seadus nüüd vastu võetakse, siis varsti on järg ka selle käes, et pedofiilia seaduslikuks tehakse, rääkimata siis verepilastusest ja muust säherdusest. Sellega oli minu jaoks arutelu, kui selline, lõppenud, sest nii ignorantne ei saa ikka olla. Ma üldjuhul püüan kõikide arvamusi ja tõekspidamisi arvesse võtta ning neist ka aru saada, miks nad just nii mõtlevad nagu mõtlevad, aga tõmmata võrdusmärk geide ja pedofiilide vahele? Tule taevas appi!! Kas me sellist Eestit tahtsimegi?!

  • Avatar
    Vasta asdf 5. oktoober 2014 at 14:17

    Taas kord väga labane artikkel Sinu poolt. Kohutav keelekasutus!
    Lisaks mõistad hukka Sinust teisiti arvavaid inimesi.
    Muideks sellist asja lubavad endale inimesed, kes mingis suurushullustuses on hakanud end arvamusliidriks pidama. Mind väga huvitaks, miks Sina end selleks pead? Ja miks Sa arvad, et sellised artiklid Sind ja teisi kuidagi paremas valguses näitavad?
    Loodetavasti kui nüüd kõik selle uuesti üle loed, saad ise ka aru, et see lugu alandab eelkõige Sind ennast.

    Lisaks mainin ära, et ei ole hetero ning loomulikult antud seaduse poolt.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. oktoober 2014 at 14:23

      Loomulikult oled 😀

    • Avatar
      Vasta Laura 5. oktoober 2014 at 14:37

      Mis artiklitest sa räägid? Inimene kirjutab oma blogis omi mõtteid – lihtne!

  • Avatar
    Vasta B 5. oktoober 2014 at 14:16

    Mallukas! Väga hea postitus! Sa meeldid mulle aina enam ja enam! 🙂

    Kuna Sinu nimi on juba Eestis päris tuntud, siis äkki võtad ette ja kirjutad ka Riigikogule oma arvamuse? vt. ka http://www.kooselu.ee/
    Saaksid äkki edastada neile ka Sinu polli tulemuse ja avardada ka nende Riigikogu liikmete silmi, kes käivad hetkel silmaklapid peas.

    Lisaks pliiis kui sa viitsid kirjutada oma blogipostid ka inglisekeeles nagu Sul plaanis nüüd olid. Mina tean vähemalt ühte inimest, kes oleks väga huvitatud ka Sinu blogi lugemisest kui Sa teeksid postitused ka inglise keeles:) (näiteks konkreetselt seda postitust ma just ülevaatlikult tõlkisin talle)

  • Avatar
    Vasta K. 5. oktoober 2014 at 14:15

    Ma avaldasin ka ühes foorumis oma arvamust öeldes, et see kooseluseadus ei puuduta ainult homosid ja lesbisid vaid ka naisi ning mehi, kes elavad lihtsalt koos. Tänu sellele tembeltati mind kohe homolembeliseks 😀 Jah, olengi homolembeline, sest mitte mingi kuradi pärast ei HÄIRI need inimesed mind. Oma magamistoas tehku, mis tahavad, ei puutu ju minusse. Inimesed võiksid enda elu juba elama hakata, mitte sonkima pidevalt teiste inimeste elus. Mul on häbi, et nii palju eestlasi käivad ringi, hobuseklapid silmade ees. Kuradima pärast, minge reisige ja vaadake, kuidas inimesed elavad, mitte ärge istuge oma korteri nelja seina vahel ja kommenteerige anonüümselt internetis negatiivselt. Eestlane on ikka üks negatiivne ja vastik inimene!

    • Avatar
      Vasta K. 5. oktoober 2014 at 14:29

      Täiesti nõus sinuga!!
      Inimesed vaatavad ainult oma mätta otsast… Keegi on kuskilt mokaotsast maininud, paarid, kus on mees-mees ja naine-naine saaksid olla vabamalt koos ja nüüd kõik kujutavad mingit hirmsat homoporri ette… Milleks küll?

    • Avatar
      Vasta Laura 5. oktoober 2014 at 14:35

      Üldiselt nõustun sinuga, aga kuniks selle hetkeni, kui hakkasid eestlasi maha tegama. Nii ei ole ilus.

      • Avatar
        Vasta K. 5. oktoober 2014 at 14:44

        Vabandust, ei väljendanud end ilusti. Ei mõelnud nüüd kõiki eestlasi selle all, aga no kahjuks ikka enamus on sellised!

    • Avatar
      Vasta naine. 8. oktoober 2014 at 14:28

      Olen 100% n6us ja pooldan sinu juttu. Esiteks keegi meist ei saa oma orientatsiooni muuta, see ei ole meelteseisund mis k6igub seinast seina. Kui r22kida omasooliste kooselust siis vaadake mujale maailma. Kui palju on meie ymber kuulsaid poliitikuid, n2itlejaid, lauljaid, kes elavad koos omasoolisega. Yks suuremaid syndmusi mida kajastati positiivselt oli Elton Johni abielu ja ka lapse lapsendamine. Ja neid on veel ja veel…. Ela ise ja lase teistel ka elada ytleks mina.

  • Avatar
    Vasta Vesper 5. oktoober 2014 at 14:14

    Rahvaküsitlus näitas, et kõvasti üle poole küsitletutest on vastu. Oletan, et ta tugineb samale infole.

    • Avatar
      Vasta Laura 5. oktoober 2014 at 14:34

      Rahvaküsitlus, mille üks rahastaja oli Erki Nool…

  • Avatar
    Vasta Mai 5. oktoober 2014 at 14:10

    Tahaks neile kõigile öelda, millised värdjad nad on 🙁 Eriti need, kes oma väiksed lapsed sinna kaasa veavad ja neile ajupesu teevad. Närvi ajavad sellised idikad.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. oktoober 2014 at 14:11

      See on jah õudne. Jagavad seal lapsele mingite sloganitega õhupalle. Ma ei imestaks, kui õhupallidel oleks kiri ala et peded imevad munni! ja siis kõik annaks neid uhkelt lastele

  • Avatar
    Vasta Kath 5. oktoober 2014 at 14:10

    Lihtsalt elage ise ja laske teistel ka elada, see pole mitte kellegi teise asi, mida teised teevad niikaua, kuni nad sellega teisi ei kahjusta kuidagimoodi. Olge inimesed!

  • Avatar
    Vasta Liis 5. oktoober 2014 at 14:07

    Huvitav oli ka see, et Delfi artikli lõpus oli vist öeldud midagi sellist, et üritus on perekondlik, väärikas ja… midagi veel, et noh, täiesti okei on perega sinna minna. Kus on see väärikus, kui sihukeste siltidega vehitakse, teisi inimesi haigeteks sõimatakse jms? Kurb. Aga jah, vaadates seda, kui palju on seal vanureid, ja eeldades, et nad tõesti on tulihingelised homovastased ning saavad aru, kus viibivad, on õhkõrn lootus, et mõnekümne aasta pärast on vastumeelsus oluliselt vähenenud. Samas ma kahtlen, et just meie eakam rahvahulk kommentaariumides sadade kaupa “thumbs up” viskab hobofoobsetele kommentaariele… Või vabandust, rahvas ju ei tohiks taluda sellist alandamist, et neid sallimatuteks, homofoobideks jmt kutsutakse, kui nad on heterod ning seisavad Perekonna säilimise eest.

    NO PALUN! Ja aitäh, Mallu, oli hea postitus!

  • Avatar
    Vasta Kath 5. oktoober 2014 at 14:07

    Mitte mingit näpuga näitamist laste peale, keda kasvataks nö kaks karvast nokut, poleks, kui inimesed tegeleksid enda asjadega mitte ei kaagutaks selle kallal, kellega keegi koos elab. HAIGE MAAILM; HAIGED INIMESED!

    OLEN IGATI KOOSELUSEADUSE POOLT!

  • Avatar
    Vasta Karu 5. oktoober 2014 at 14:05

    Kirjutame sellele alla, järgmiseks hakkavad lapsi lapsendama. Siis nagu enamus maid,kus need seadused on vastu võetud tuleb see homode teema kooli programmi. Ja mõne aasta pärast pole enam lasteaedades poisse ja tüdrukuid on vaid sootud, et kellegile liiga ei tehtaks (nagu rootsis) ja siis kui sinu Marike on 10.a võtame vastu seaduse,kus nii vanalt võib juba abielluda ja lapsi sünnitada. Normaalne eks? No on ju riike kus juba on nii.
    Ärge olge nii sinisilmsed lambad.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. oktoober 2014 at 14:07

      Kas sa mõistad praegu, et meie räägime siin aiast ja sina aiaaugust?

    • Avatar
      Vasta Liis 5. oktoober 2014 at 14:09

      Mulle tundub, et sina oled sinisilmne lammas, kes mingit jama usub.

      • Avatar
        Vasta Liis 5. oktoober 2014 at 14:09

        Oihoih, mitte sina, Mallu.

    • Avatar
      Vasta Sipsu 5. oktoober 2014 at 16:05

      Kuule sina lammas. Aga see on normaalne, et 14 aastased saavad lapsi 30 aastastega? pole ju seadust mis seda keelaks. Alates 14ndast elu aastast kepi kuidas jaksad, kui ei ütle, et sind vägisi võeti- pole ka probleemi

  • Avatar
    Vasta Sandra 5. oktoober 2014 at 14:03

    Mind ajab see teema ka alati jube vihale,aga just sellepärast,et mis kuradi pärast on inimeseloom selline ajuhälvik,et tahab omasoolisega magada.Kas niisama ei oska koos olla,on selleks mingit abielu vaja,mis tegelikult ei kuulu kokku?!Mina olen sellepoolt,et perekonda kuuluvad ema ja isa,mitte kaks isa või kaks ema.Vastik mõelda sellele..

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. oktoober 2014 at 14:05

      Mina näiteks ei saa aru, miks mõni on selline hälvik, et ei saa aru, et teiste magamistoas toimuv ei ole tema asi. Ja abielust ei ole juttu, tegu ikka kooselu seadusega. Õõh, Sandra, sa ajad mulle rõvedusevärinad peale, et sinusuguseid ignorante siin ilmas on 🙁

    • Avatar
      Vasta L. 5. oktoober 2014 at 14:08

      KEEGI EI HAKKA JU ABIELLUMA. See annab varalise õiguse juhuks, kui paar peaks lahku minema või keegi peaks ootamatult surema. Sama on ka niisama koos elavatel paaridel, kes abielluda ei soovi. Kas sa arvad, et kui seda seadust vastu ei võeta, siis kaovad need samasoolised paarid koos oma peredega ära? Ei, ei kao. Samamoodi pead oma lastele seletama samasooliste paaride “probleemi”, kui sinu lapse klassis peaks selline laps elama. Samamoodi elavad nad koos edasi, kasvatavad lapsi ja liiguvad avalikult ringi. Naiivne on arvata, et kui seda seadust vastu ei võeta, siis pseudoprobleemid mida praegu vabanduseks tuuakse, kuskile kaovad. Ei, ei kao.

      • Avatar
        Vasta Kertu 5. oktoober 2014 at 16:12

        Valus on lugeda kuidas mingi protsent inimesi elab mingis ideaalmaailmas kus geisid ei eksisteeri ja nüüd kus kooseluseadus lubaks ka samast soost inimestel oma suhted ametlikuks teha, siis kujutakse ette, et see toob kõik geid maagiliselt kapist välja ja tänavatel hakkab räme orgia pihta.
        Lihtsalt… kohutavalt häiriv on.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 5. oktoober 2014 at 16:12

          On, mul on ka vastik ja kurb korraga 🙁

    • Avatar
      Vasta R 5. oktoober 2014 at 14:16

      Ma ei saa täpselt samamoodi aru, miks peaks üht inimgruppi lihtsalt sellepärast VIHKAMA, et sa pidevalt nende magamistoas toimuva peale mõtled. Kõik on konsensuslik, keegi ei saa liiga, kaks inimest meeldivad teineteisele. Mis siin vastikut on? Mulle ei meeldi kellelegi pahasti öelda, aga sellise jutuga jätad endast ise ühe hälviku mulje. Ela oma elu rahulikult edasi, mis see omasooliste kooselu sinusse puutub? Arvad, et selle seaduse pärast lähevad kõik olemasolevad pered lõhki ja “traditsioonilist” peremudelit enam ei eksisteeri, jah? Good thinking, Sandra. Good thinking.

  • Avatar
    Vasta gea 5. oktoober 2014 at 13:58

    mallukas, mina olen kristlane ja kooseluseaduse POOLT. Tean väga palju selliseid usklikke. Need, kes seal piiblitega vehivad ja end usklikeks nimetavad, ei esinda kristlasi. Nagu kogu see kamp eu esinda Eesti rahvast. Mul on nende pärast piinlik ja kahju, sest kristlus on eelkõige armastuse ja andestuse ja mõistmise usk. Nemad seal pole sellest aru saanud.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. oktoober 2014 at 14:06

      Super, seda ma arvasingi, et see on seal mingi kahtlane seltskond koos, kes ei esinda EI kristlasi, ega üldse Eesti üldsust.

  • Avatar
    Vasta Mari 5. oktoober 2014 at 13:58

    Ma pooldan kooseluseadust selle pärast, et on nii palju peresid, kes elavad abiellumata koos ja kui ühega neist midagi juhtub ( kes parajasti ka perekonda toidab) on siiski mingi võimalus jätkata elu samade standartide järgi.

    • Avatar
      Vasta ssss 6. oktoober 2014 at 01:20

      nad võivad lihtsalt notari juurde minna ja testamendi teha .

  • Avatar
    Vasta ... 5. oktoober 2014 at 13:58

    See, et enamus on vastu, on jah uuringu tulemus, mitte ta niisama ei loobi sõnu.

    • Avatar
      Vasta Laura 5. oktoober 2014 at 14:05

      Mina tahaks teada, mis sorti inimesed valimiks olid.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. oktoober 2014 at 14:06

      No teen uue uuringu, vaatame edasi siis, kui mu pollil ka 1000 vastajat on.

  • Avatar
    Vasta Karu 5. oktoober 2014 at 13:56

    Pedeparaadid on nagu ok??? Ja kui oled selle seaduse vastu oled kohe homofoob? Vähemused ei peaks end enamusele peale suruma. Mida nad selle seadusemuudatusega siis endale rohke juurde saavad? Ainult viha

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. oktoober 2014 at 13:59

      Aga mille poolest praegune piiblilehvitamine parem on, kui “pedeparaadid”? Vähemused EI PEAKS ennast peale suruma? No, aga siis võiks neegrid ju ikka bussi tagaotsa saata? Miks nad, mustanahalised kurat, seal ees ikka enamuste aka paremate inimeste seas teisi häirivad?

    • Avatar
      Vasta Laura 5. oktoober 2014 at 14:03

      Demokraatlikus riigis ongi imeline asi see, et ka vähemustele pööratakse tähelepanu. Enamusel on niigi okei olla 🙂

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 5. oktoober 2014 at 14:07

        Jep! 😀

    • Avatar
      Vasta Siq 5. oktoober 2014 at 15:55

      Ja enamus võib ennast vähemusele peale suruda?

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 5. oktoober 2014 at 16:00

        (Y)

  • Avatar
    Vasta Triin 5. oktoober 2014 at 13:55

    Oh jeerumjeerum, see on iga inimese enda isiklik soov kui ta tahab endasoolisega koos elada. Ma saaks aru kui need homopaarid tungiks nende elamisse, siis otseloomikult oleks vihane. Aga nad ei tee ju seda, nad on täiesti tavalised inimesed, paar nagu paar ikka, keda kotib kas hetero või mitte!?

  • Avatar
    Vasta L. 5. oktoober 2014 at 13:55

    Uuring tehti ja sealt tuli välja, et 2/3 eestlastest on seaduse vastu. Naljanumber oli aga see, et läbi viidudoli sinu blogipostis mainitud organisatsiooni poolt ning üks kaasrahastajatest oli ka Erki Nool.. kellest ennegi kirjutanud oled. Valim oli vaid 1000(!!!!!!!!!!!) inimest ja kurat seda teab, mis alusel see tehti..Vooglaid viskas koguduste meilile kirjad ja palus täita?

    • Avatar
      Vasta L. 5. oktoober 2014 at 13:57

      Vabandan – läbi viis Emor, tellis aga organisatsioon.Link ka:
      http://www.postimees.ee/2941703/uuring-kaks-kolmandikku-elanikest-ei-toeta-homopaari-kooselu-tunnustamist

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. oktoober 2014 at 13:57

      No proovime ehk minu pollile ka 1000 vastajat saada ja vaatame, mis juhtub 🙂

      • Avatar
        Vasta ssss 5. oktoober 2014 at 18:44

        oleks sa kirjutandu,et oled seaduse vastu ,hääletaks enmus su fännid siin ka seaduse vastu. vastu.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 5. oktoober 2014 at 18:45

          Arvad tõesti, et inimesed on nii lollid, et hääletavad nii, kuidas MINA tahan? Poll on ju anonüümne, ei näe mina, kes vajutab poolt või vastu nuppu, aga numbrid on ju selgelt kõigile näha.

          • Avatar
            ssss 5. oktoober 2014 at 18:51

            arvan jhh .asi pole kas näed vaid enmustel tegelikult puudub arvamus ja siis loevad kui tulihingeliselt sa siin võitled ja on kohe järgijad.sa suur idool ju ,ega ma siis paha pärast lihtalt nohh. ja ega see ka midagi ei näita kui sinu lugejad enmus on poolt.siin ikka suht kindel sihtgurupp kes siin lugemas käib kui teha näiteks maalehes küsitlus on enmik naguniigi vastu

          • Mallukas
            Mallukas 5. oktoober 2014 at 18:53

            Arvad, et minu sihtgrupp on homopooldajad :D? Tegelikkuses arvan ma, et minu lugejate vanus on lihtsalt selline, et ei olda kinni enam nõukaaegses pimedas vihas, vaid uus põlvkond on tolerantsem ja leppivam 🙂

          • Mallukas
            Mallukas 5. oktoober 2014 at 18:55

            Ja kui ma suudan panna inimese, kellel POLNUD arvamust, nägema minu poolt, siis mul on ainult hea meel 🙂

          • Avatar
            ssss 5. oktoober 2014 at 21:27

            mõtlesingi pigem et sihtgrupp nooremad

      • Avatar
        Vasta Hele 8. oktoober 2014 at 11:49

        Seal sinu pollis puudub kolmas rida: Erapooletu
        Just nii ma vastaksin sellele, sest mul on täiiiiesti ükskõik millegipärast …
        Ma nagu ei saa aru miks peab seda seadust taga nõudma, oma vara saab jagada niisama lihtsalt ka notari juures vms. Seega pole seda selleks vaja. Ja naine ja mees võivad abielluda, seaduslikult. Olgu ma siis vanamoodne, aga nii on õige ja hea, kui koos lihtsalt niisama elada ei taheta.
        Ei ole homode vastane aga ei leia ka mingit vajadust sellele kooseluseadusele.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 8. oktoober 2014 at 11:50

          Tead, sulle vastuseks oskan öelda ainult seda. Kunagi inimesed imestasid, et miks mustanahalistel rohkem õigusi vaja on. Bussiga sai ju näiteks sõidetud, mis siis et tagaotsas.

          • Avatar
            Hele 8. oktoober 2014 at 13:46

            😀

    • Avatar
      Vasta Lizzu 5. oktoober 2014 at 15:03

      ei oponeeri kuidagi, aga muideks enamikel küsitlustel on valim 1000 inimest, nende hulgas igast inimgrupist inimesi – vanad, noored, mehed, naised, maa- ja linnainimesed jne, sama tulemus saadakse nii 1000 kui ka 10 000 pealise valimi korral, see lihtsalt ongi nende küsitluste mehhanism

      • Avatar
        Vasta Laura 5. oktoober 2014 at 15:05

        Ja mina julgen väita, et nende küsitluste vastustesse tuleb alati kerge ettevaatlikusega suhtuda.

        • Avatar
          Vasta Lizzu 5. oktoober 2014 at 17:00

          seda kindlasti :), aga ega keegi ei viitsiks miljonit inimest küsitleda (veel vähem on kellelgi sellise uuringu jaoks raha), lihtsalt selle jaoks, et võib-olla tuleb täpsem vastus 😀