SÖÖK

taimetoit päev #1

23. märts 2015

Hommikuks sõin/jõin Iconfit’i.

Lõunaks suure salati erineva maltsa, tomati, paprika, feta, seemnete, muna, oliivide ja kurgiga. Magustoiduks puuviljasalat. Et väga tervislik ei oleks, siis juurde üks croissant ja Pure apelsinimahl. Ma taotuslikku toidupilti ei teinud, aga kuna tahtsin niisama Facebookis tuttavale näidata oma sööki (god knows why), siis on mul ka pilt sellest meelast kombost.

11081734_10153149512259911_1266155504_n

Pärast oli kõht ilgelt täis ja lihaisu veel ei tabanud. Kodus tabas mind seevastu aga hirmus sibulasupi isu, seega ühe supikese kokku keerasingi. Küll tuli temast lõpuks hoopis koorene sibula-seenesupp, aga parem ongi. Mina igatahes söön praegu kahe suupoolega. Kuna lubasin ka teile iga päev mingi retsepti visata, siis siin ta on!

Koorene sibula-seenesupp

Vaja läheb: umbes 9 sibulat, seeni, toorjuustu, sorts veini, maitsetaimi, tüümiani, võid, puljongit.

Kuidas teha: Kõigepealt viskasin pannile purustatud sibulad (aitäh jumal mu kombaini eest!!!) või sisse vedelema. Seal lasin neil koos tüümianiga vedeleda ja haududa umbes tund aega. Seejärel tegin potti kahest köögiviljapuljongikuubikust puljongipoisi, segasin pannil olevad sibulad jahuga kokku ja valasin potti. Pannil olevate sibulajäänustele valasin sortsu punast veini (retsept ütles valget, aga mul polnud) ja lasin seal natukene passida, siis valasin selle jura ka potti.

Samal ajal kui see kraam seal valmis, otsustasin ma, et supp peab ikka tummisem tulema ja viskasin pannile seened koos toorjuustuga. Natsa aja pärast valasin need ka potti, maitsestasin ja kukkusin sööma. No nii hea on.

Kardo toob ciabattat ka, selle ma viskan riivjuustuga ahju, siis on hea supi kõrvale ampsata, aga ilma selleta oli ka juba üsna hea.

Sulle võib ka järgnev huvi pakkuda

5 kommentaari

Jäta kommentaar ning oota - kommentaar ilmub peale ülevaatamist

 • Reply M. 24. märts 2015 at 11:35

  Seejärel tegin potti kahest köögiviljapuljongikuubikust puljongipoisi – kui palju sinna vett panid?

  • Reply Mallukas 24. märts 2015 at 11:37

   Mul pole õrna aimugi :D Mingi 1.5l?

 • Reply Pirts 23. märts 2015 at 23:12

  Issand, see “eat mor chikin” lehm on küll superlahe. Kust said? :D

  • Reply Mallukas 24. märts 2015 at 08:14

   Triinu tõi New Yorgist :))

 • Reply K. 23. märts 2015 at 18:47

  Praegu kujutasin ette kuidas mõni kuulus telekokk sellise tekstiga oma söögitegemist kirjeldaks. Palun kirjuta kokaraamat täpselt sellises stiilis õpetustega. Ma naeraks ja kokkaks :D